![]() |
#1411 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Tabletki YAZ - zbiorczy, cz.2
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1412 |
Rozeznanie
|
dziewczyny - po jakim czasie brania tabletek można mówić o ich skutkach ubocznych? dzisiaj wzięłam czwartą tabletkę i zauważyłam,że mniejwięcej od przedwczoraj (czego nie mogę określić bo jeszcze wtedy miałam okres) jest u mnie,um,strasznie sucho. co wczoraj zupełnie odebrało mi przyjemność z seksu a wręcz sprawiło,że stał się bolesny. nigdy przedtem mi sie to nie zdarzyło,przynajmniej nie tak,żeby trwało pomimo pieszczot i zabiegów ze strony partnera.
![]() w ulotce jest suchość pochwy w działaniach niepożądanych , ale ..chciałabym wiedzieć czy to "wina" tabletek pomimo ich bardzo krótkiego brania,czy moja (co wydaje mi sie jednak mało możliwe bo libido mam w jak najlepszym porządku ![]()
![]() |
#1413 |
Raczkowanie
|
u mnie sucho było całe pierwsze opakowanie, przy trzecim jest lepiej;]
|
![]() ![]() |
![]() |
#1414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale kiedy 'zaczelo' byc sucho? bo ciagle zastanawia mnie to czy objawy (bardzo)niepozadane moga sie pojawiac juz przy trzeciej tabletce..
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez anulcia_88 Czas edycji: 2010-07-03 o 11:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1418 |
Raczkowanie
|
suchość była od początku. teraz naprawdę jest lepiej, aczkolwiek zawsze używaliśmy żelu, a trzeciego opakowania jeszcze nie przetestowałam;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1419 |
Przyczajenie
|
Suchość mija po jakimś czasie, wiadomo, zależy od organizmu. U mnie minęło przy 2 opakowaniu.
Tak jak wyżej polecam Ci żele i dłuuuuuugą rozgrzewkę, a na pewno będzie mniej nieprzyjemnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1420 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie...biorę sobie yaz już ponad tydzień. W ciągu 2 pierwszych dni miałam ciut ciężkie nożki (takie moje odczucie)teraz już jest ok a oprócz tego mam śliczną cerę i czuję się rewelacyjnie
![]() W zwiazku z urlopem chcialabym polaczyc nastepne opakowanie , juz mi podpowedzialyscie ze laczyc moge mimo ze bedzie to dopiero 2 opakowanie yaz (a takze 2 op tabletek ant w moim zyciu:P) ale ...no wlasnie czy organizm nie zacznie sobie fiksowac??Moze lepiej sie przemeczyc z tym okresem .Boje sie ze po polazeniu zaczna sie jakies niepozadane dolegliwosci Wiem ze nawet jak polacze moze byc plamienie no ale zakladajac ze nie wystapi.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1421 |
Zadomowienie
|
I ja dołączam do grona Yazowiczek
![]() Edytowane przez Niqsiaaa Czas edycji: 2010-07-05 o 12:32 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1422 |
Przyczajenie
|
każdy organizm reaguje inaczej hm.. ja bym spróbowała. jak nie sprawdzisz nie będziesz wiedziała (to nawet tak na przyszlość) a przecież może być wszystko ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 |
Rozeznanie
|
dzięki wszystkim dziewczynom za porady co do suchości..ostatni test nie wypadł wcale źle,o wiele lepiej niż ten po którym pisałam posta,ale mam na oku nawilżacze i tak
![]() już tydzien biorę tabletki i dzisiaj po raz pierwszy czuję 'ciężkie nogi' i przypominam sobie a propos - ginekolog zaleciła mi badania (morfologia,AIAT,bilirubi na,triglicerydy,cholester ol,glukoza) po trzech miesiącach brania tabletek, waszym zdaniem,czy to wszystkie badania jakie powinnam robić aby kontrolować skutki uboczne? i jeśli nie,to kiedy i jakie powinnam zrobić? ![]()
![]() |
#1424 |
Zakorzenienie
|
Ja mam pytanie, czy któraś z Was stosowała zarówno Yaz, jak i Yasminelle?
Pół roku temu odstawiłam Yasminelle, generalnie mi służyły, tylko jeśli chodzi o libido to po roku zażywania strasznie spadło. Chcę teraz spróbować z Yaz i chciałabym wiedzieć jak się ma jedno do drugiego. Niby skład ten sam, ale czytałam że forma 24+4 jest korzystniejsza niż ta 21/7. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Można już po pierwszym opakowaniu nie robić przerwy ?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 |
Zadomowienie
|
można, ale nikt nie da ci gwarancji, co z tego wyjdzie. Może się zdarzyć, że będziesz plamić przec całe najbliższe opakowanie i nic nie da się z tym zrobić - trzeba będzie czekać do następnej przerwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1428 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuje za szybką odpowiedź ![]() Chciałabym jeszcze uzyskać opinię Wizażanki, która takie kombinacje już czyniła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 |
Zadomowienie
|
Może być i tak, że nawet bez robienia przerwy będziesz plamiła. Niektórym się to utrzymuje do trzeciego opakowania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, przede wszystkim jak możecie mówić o ewentualnych skutkach ubocznych po 2 tyg stosowania albo nawet miesiącu? kilka miesięcy to minimum aby móc rzetelnie coś na ten temat powiedzieć. Ja brałam YAZ ok półtora roku i na początku było wszystko fajnie (zreszą jak zawsze na początku, z plastrami Evra było tak samo), ale po roku się zaczęło. Przede wszystkim spadek libido do zera, chroniczne zmęczenie, obniżenie nastroju, a z czasem wręcz stany depresyjne i lękowe, o tyciu już nie wspominam bo to akurat był najmniejszy problem. Nie mogłam już wytrzymać na tych hormonach i odstawiłam. Po ok 2 tyg poczułam się nieco lepiej, po około miesiącu - o niebo lepiej! Moja ginekolog stwierdziła, że to ewidentnie wina hormonów, przepisała mi Nuvaring, ale waham się, gdyż prawdopodobnie skończy się tym samym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Raczkowanie
|
Dobrze wiemy ,że skutki moga'' wyjść'' po roku.Mam jednak dużo koleżanek co bardzo negatywne skutki miały już po 2 -3 tabletkach....i nie był to raczej ich wymysł bo straszne bóle głowy , mdłości....już nie mówie o innych problemach
Ja się po prostu ciesze,że mnie to narazie nie dotyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. Jeśli Twoje plamienia będą się utrzymywać po 3 opakowaniach to nie czekaj na nic tylko zmień tabsy. Ja czekałam, czekałam gin powiedział, że będzie ok, ale mu chyba zależało tylko na % z każdej wypisanej recepty na Yaz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1434 |
Przyczajenie
|
Yaz to moje pierwsze tabletki.
Pamiętam jak bardzo się bałam zacząć je brać ^^ Tym bardziej, kiedy przeczytałam ulotkę i wypowiedzi dziewczyn na różnych forach... Ginekolog przepisał mi je, ponieważ mam zespół policystycznych jajników, chciałam zwalczyć trądzik i zacząć współżyć z chłopakiem bez prezerwatywy ;D Jestem z nich mega zadowolona!! Podczas pierwszego opakowania najgorszym skutkiem ubocznym było to, że ciągle miałam zły humor, nie miałam ochoty widzieć się z moim chłopakiem...w ogóle jakoś przestał mnie interesować ;( Miesiączkę dostałam na 3 tabletce placebo. To był koszmar...okropny ból brzucha i obfita miesiączka przez 7 dni. Drugie opakowanie właśnie dziś skończyłam...zero skutków ubocznych. Okres dostałam dziś, czyli na 4 placebo. Rano bolał mnie brzuch dosyć mocno, okres obfity... ALE Więcej skutków ubocznych nie ma ![]() Aaaa...trądzik znikł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1435 |
Przyczajenie
|
mi, tez cera sie poprawiła po Yaz ;D na początku to panikowałam jak miałam zacząć je brać i w trakcie pierwszego opakowanie tez ale teraz już je biore pól roku i wszytsko dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1436 |
Raczkowanie
|
No właśnie, cera się poprawiła, a blizny zostały : (, nie wiem co na nie poradzić blee. Największy strach, to co będzie jak przestanę je brać - powrót pryszczy i brzydkiej cery? Nawet mam wrażenie, że jakby tabletki przestały dawać sobie radę z moją twarzą : /.
Ja już Yaz biorę przeszło rok, bo opakowań mam z 15 i chyba największym skutkiem ubocznym to spadek libido. Chyba, bo nie wiem czy mam spadek, czy to taki standard gdy się z kimś długo jest... myślę nad przejściem na krążek, tylko, że jeśli on ma jeszcze mniejszą dawkę, to może nie trzymać stanu twarzy wolnej od pryszczy. Kurdę.
#1437 |
Przyczajenie
|
Blizny są okropne, ale już wolę to, niż te okropne pryszcze... Przynajmniej buzia gładka w dotyku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Raczkowanie
|
Czy ktoras z Was zmieniala strefe klimatyczną podczas brania tabletek YAZ i czy wplynelo to jakos na obecnosc krwawienia? Bo niedlugo wylatuje do Portugalii i mnie tak nagle naszlo :P
#1440 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.