|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to co Dukan napisał - marsz, to samo wcześniej mówił mi instruktor na siłowni, marsz szybkim krokiem tak 6,5 km/h ok. 50 min. Jak masz możliwość to sobie pomaszeruj żwawo gdzieś )Ja przyszłam już ze słoneczka co by nie mieć czerwonego ryjka zjadłam sobie makrelę i dumam co by tu na obiad, pewnie kalafior i ryba jakaś
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki sliczne ![]() juz sie nie moge doczekac jak wyprobuje przepis bo poki co jestem na uderzeniowce do 7 lipca. Sam fakt ze dalsze dukanie dupuszcza tutaj takie rarytasy - jak redbul dodaje mi skrzydeł hehe
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zadomowienie
|
Czarownico rozumiem twoja niechec do wychodzenia z domu....dzis w Szczecinie 32 stopnie duchota i skwar;/// a jest dopiero godizna 13
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#1084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja niecierpie monotonii![]() Wlasnie ide przerabiac przepis na obwazanki serowe maszynka juz stoi od kilku dni a oponek niet---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
coby sie dopieklo wsjo no ale to chyba oczywiste
|
||
|
|
|
#1085 |
|
Raczkowanie
|
tak jest!
![]() A powiedzcie mi, skoro sobie trochę wczoraj zgrzeszyłam, to zrobić teraz trzy dni PP? Bo jutro już powinnam mieć pierwszy dzień PW i nie wiem
|
|
#1086 |
|
Wtajemniczenie
|
. Nie ma co spowalniac procesu chudnięcia, sam w sobie jest dostatecznie wolny. Powiem wam w tajemnicy (przy porcji obiadowej piersi w sosiku serowym-z serka wiejskiego-i coli zero), że nic tak nie poprawia humoru jak wizyta u fryzjera
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tu widze ze Ty porostu wulkanem dukanowych pomysłow jestes, jak cos odrazu zaznaczam bede podkradac co sie da
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
A ja wlasnie zrobilam sobie moje pierwsz edukanowe nalesniki i byly bardzo dobre
![]() I zamowiłam twistter, wiec jak tylko dojdzie zaczynam walke z moja oponką |
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Cieszę się, że jest tak dużo nas o podobnych gabarytach O, ja chyba mam zastój - ale to pewnie dlatego, że taką wagę miałam przez ok.2 lata to się mści ale jest dobrze, dzisiaj ostatni dzień warzywek i jutro czysto proteinowo!Zamiast wagi kupiłam ceramiczne foremki (idealne do sufletu!) ![]() Pozdrawiam znad sałatki warzywno-twarogowej |
|
|
|
#1090 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewuchy...
![]() Boże jak mi głupio... przerwałam 6 dni temu dietę... nie wiem co mi odbiło... żarłam wszystko, chipsy, lody, tłuste rzeczy itd. ![]() 1 dnia popłynęłam bo jakoś tak wyszło, że nic do jedzenia nie było i nie było czasu na zakupy, 2 dnia to samo i jakoś się tak potoczyło ![]() Przybrałam 1-2 kg... od poniedziałku ruszam od nowa bo mnie jutro ognisko czeka... Czytałam o tym zimnym jedzeniu, od poniedziałku jem tylko takie. Od tygodnia nie wyszłam w dzień nawet raz z domu. Tak się wstydzę swojego wyglądu... i okropnie się czuję, że takie słoneczko itd. a ja nawet sobie na basen nie pójdę w tym roku ![]() Ok podsumowanie: 24 maja - początek 76 kg\ 167 cm 30 maja - koniec I fazy - 71 kg\167 cm 27 czerwca - 67 kg \ 167 cm - przerwa w diecie 4 lipca - powrót do diety - 68-69 kg \ 167 cm ![]() Jak sądzicie ile mogę do końca sierpnia zgubić jedząc tylko podstawowe rzeczy (jajka, mięso, chudy twaróg i te 3 łyżki otrąb i 4 l wody- wszystko zimne ) Do tego po 2 h ćwiczeń dziennie. Jest jakaś szansa na 10 kg w 6 tygodni? (Dodam, że mam 17 lat...)
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
aaaa w ogóle to wam się pochwalę moim wyglądem ![]() grudzień 2009 i wczoraj dla porównania ![]() ![]() a dwa ostatnie to..... wczoraj i dwa lata temu... miejsce to samo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- także mogę powiedziec, że dieta na mnie podziałała
|
|
#1092 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Umiar jest kluczem do sukcesu. Nie możesz jeść tylko i wyłącznie tych produktów, które wymieniłaś!!! Zrobisz sobie krzywdę! Przeczytałaś dokładnie książkę? Naprawdę lepiej będzie dla Ciebie jeśli zaczniesz po prostu przestrzegać zasad stworzonych przez dr Dukana. Plus ta zasada o zimnych produktach na pewno nie powinna być stosowana do wszystkiego. Rano trzeba wypić coś ciepłego, plus mięso i ryby zwykle smakują lepiej na ciepło. |
|
|
|
|
#1093 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I duuużo młodziej wyglądasz niż wcześniej ![]() I widzę, że Ci cycki na Duaknie nie spadły ![]() A ja się wstydzę teraz każdego cm. swojego ciała ![]() ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() A jak sądzicie to 10 kg jest realne?
Edytowane przez JulietteCapulette Czas edycji: 2010-07-03 o 14:14 |
||
|
|
|
#1094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz skubać zimne mięsko, tylko dni z warzywami są niezbędne. |
|
|
|
|
#1095 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hehe ale mnie chyba źle zrozumiałaś ![]() Bo mi chodziło, że na PP będę jeść tylko to mięso, jaja i twaróg. (wiadomo dojdzie jakiś wieśniak, tuńczyk itd.) Warzywa będę jeść tylko surowe na PW i te składniki które wymieniłam wcześniej. Ja też ponowie pytanie : to 10 kg w 6 tygodni to możliwe czy nie ? bo mi cholernie zależy, żeby wyjść sobie w tym roku na plaże czy cuś...
|
|
|
|
|
#1096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
5 dni i waga wróciła do normy i to na 3 fazie Tak więc nadwyżka na 2 fazie powinna w miarę szybko zejść.Ale 6 tygodni i 10 kg? Hmm, jeśli mocno uwierzysz, że to jest możliwe, to kto wie, umysł nie zna granic (aktualnie zaznajamiam się z pojęciem podświadomości, więc mogę pisać dość dziwne rzeczy )Teraz pomysł z dietą. Czy ja dobrze rozumiem, że Ty na samych proteinach chcesz jechać do końca sierpnia? ![]() Musisz robić dni z warzywami, skoro taka jesteś zdesperowana rób tryb 5/5, ogranicz nabiał do twarogu i serka wiejskiego, tak do 500-600g dziennie. No i wiadomo, podstawa to mięso, jaja i ryby. Żadnego głodzenia. ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ---------- Cytat:
Bardzo dobry plan według mnie
|
|
|
#1097 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na plaże możesz wyjść przecież i teraz! Plus baseny chyba mają wejścia za darmo przy okazaniu legitymacji, prawda? Korzystaj! Myślę, że wszystko zależy od Twojego organizmu - jednak nie potrafię dokładnie odpowiedzieć czy 10 kg spadnie w ciągu tych 6 tyg. |
|
|
|
|
#1098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no cycki troszke spadły z DD na D ![]() ale faktycznie malo
|
|
#1099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nogi Ci wysmuklały i ogólnie wyglądasz na wyższą. Gratuluję.Niedługo ja wkleje jakies zdjęcia
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiesz, może moja waga nie brzmi tak groźnie ale uwierz mi, że wyglądam fatalnie. Jestem drobnej kości, dlatego wyglądam na grubszą. Moją zmorą są ogromne uda i jeszcze większy tyłek. Nie, u nas się płaci za basen, nie ważne czy masz legitymację czy nie i tak płacisz Ale tu nie o kasę chodzi... no może w sierpniu jeśli by się udało zrzucić to z 8-10 kg to bym wyszła... A wiecie tak sobie policzyłam, że jak jadłam dużo (mam tak, że im więcej jem tym większe spadki ) to chudłam po 1,5-2 kg tygodniowo więc powinno się udać... Haha ale się uśmiałam z tego, że myślałyście, że ja chcę na samym białku do końca wakacji... ![]() Ayu masz rację psychika działa cuda |
|
|
|
|
#1101 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Słuchajcie, multiwitamina musująca, czy jakiekolwiek inne witaminy, magnezy, żelaza w tab. musujących sa ok? |
|
|
|
#1102 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
gratuluję! Pięknie zgubione kilogramy, po prostu odmłodniałaś!!!
|
|
#1103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dzieki, pozmieniam co nieco w menu, cwiczeniach i zobacze za jakis czas, dzis koncze PW wiec pewnie po P sie zwaze ponownie ![]() no wlasnie, a ja nie rozumiem ni w zab o co biega ktos wytlumaczy
|
|
#1104 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1105 |
|
Przyczajenie
|
heej kochane,
przyjmiecie mnie z powrotem? od poniedzialku chce zaczac faze uderzeniowa, dzis i jutro mam jeszcze orgiastyczne kolacje i obiady :/ milego dnia! ![]()
|
#1106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() johambina - gratuluje! super Ci ta zmiana wyszła, wyglądasz dużo dużo młodziej i zgrabniej ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
|
|
|
#1107 |
|
Wtajemniczenie
|
zapomniałam się zważyć po leceniu na białym
no nic poczekamy trochę na kolejne ważenie! powiem Wam że ostatnio coś mało zjadam wiem że powinnam więcej bo samo śniadanie i kolacja to złe wyjście ale nie chce się za ciepło życzę spadków, warzywka dzisiaj
|
#1108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak naprawdę odkąd skończyłam 11 lat moje życie to jedno wielkie odchudzanie, jak już się zawzięłam to chudłam bardzo szybko, zawsze. Zastój już miałam prawie 2 tyg. i zaczęłam grzeszyć Zobaczymy jak duży czeka mnie teraz. Może nie długi... Wiecie, tak się dopytuję o to 10 kg bo moja 1 znajoma w 5 tyg. straciła 9,6 kg a 2 12,3 kg w 7 tyg. (Obie na 5\5 i nie miały do zgubienia po 13-15 kg) więc zobaczy się...
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Zadomowienie
|
Żeby jutro podczas wyborów prezydenckich nie oddać głosu na tego pana, który nie ma żony tylko kota
A to podawanie dalej, to chwalenie się hasełkiem swoim znajomym ![]() Tak btw. dzięki Czarownico za przypomnienie mi tego tekstu, już go wcześniej gdzieś widziałam, pamiętałam, że widziałam, ale zapomniałam treści ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
Ale widzę, że mocno wierzysz w to, że zgubisz to 10 kg w 6 tygodni Jeśli się będziesz trzymała dukanowego jedzenia, zero grzechów, to myślę, że szansa, malutka, ale jest ![]() Ile byś nie zgubiła, i tak będziesz wyglądała lepiej i inaczej niż teraz, a to też się liczy!
|
|
|
#1110 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() Jak nie do połowy sierpnia to połowy września i tak może być ![]() Ale mówię Wam, że mi się uda mam takie przekonanie i już ![]() One od początku diety miały po 15-13 kg nadwagi. Ja na początku ważyłam 76 przy 167 cm. Po 3 tyg. (łącznie z I fazą) ważyłam 67-68 kg. Wyznaczyłam sobie taki cel i zobaczymy co będzie ![]() Znalazłam hantle, płytę z majowego Shape'a i jeszcze kilka innych rzeczy. Więc do dzieła od pojutrza
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.

a jeszcze 2 miesiace temu wygladala jak w 7 m-cu ciazy
Ale najlepsze z tego wszystkiego jest to co Dukan napisał - marsz, to samo wcześniej mówił mi instruktor na siłowni, marsz szybkim krokiem tak 6,5 km/h ok. 50 min. Jak masz możliwość to sobie pomaszeruj żwawo gdzieś
)

maszynka juz stoi od kilku dni a oponek niet
coby sie dopieklo wsjo

. Nie ma co spowalniac procesu chudnięcia, sam w sobie jest dostatecznie wolny. 

podziwiam takich ludzi
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)