|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XVI
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2343 |
|
Zakorzenienie
|
Spadek wagi i tak mi nie pomoże na wszystkie kwestie A co się będę dodatkowo frustrować![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Sałać - co ty ostatnio polecałaś za mineralny puder wykończeniowy? Potrzebuję hardkora
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#2344 |
|
Rozeznanie
|
juz jedno wiem.w******nie się wyzwala we mnie energię.....tylko co z nią zrobię?
Florens ..spox .przed życiem z rodzicami nie ucieknę.....to już wiem.ale warto spróbować zyć tk żeby nie jechali po nas. ......Justyna mi kiedyś powiedziała że jesteśmy udupieni.i fakt...... bardzo późno zaczęliśmy mówić NIE z różnym skutkiem.ale zaczęliśmy.....i mam nadzieję z ebędziemy dalej mówić wtedy kiedy trzeba...mnie moja matka wychowała na zbyt grzeczną i cichą.. apotem w życiu.......trudno mówić nie.po dziecku jeźdźic nie dam.
|
#2345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Envy - na to, by nauczyć się mówić "nie" nigdy jest za późno, moim zdaniem Też jestem taką córką - miałam być grzeczna, cicha. Byłam wychowywana w stylu - "dziewczynka nie klnie, nie okazuje nerwów, nie mówi nie, znosi wszystko z pokorą, nie reaguje gdy się ją obraża, rani - bo DZIEWCZYNCE NIE WYPADA.....G.... IK PRAWDA ![]() Sama doszłam do wniosku, że dosyć już tego. Owszem, żałuję - ale tylko FAKTU, że mówienia "nie" w pewnych sytuacjach nie nauczyłam się mówić wcześniej - byłoby parę sytuacji przykrych mniej w moim życiu. Czasem mam tylko malutki żal, że mama mnie nie broniła w pewnych sytuacjach, bo sama nie umiała się przełamać. To znaczy wiedziałam, czułam, że wspiera mnie emocjonalnie Od paru lat uczę też mówienia "nie" moją mamę. Ją z kolei wychowała tak babcia, mama mnie - i tak to się kręciło. Do czasu
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2010-07-03 o 19:19 |
||
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Florens - sama wykropkowałam
Dla picu
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
tak myślałam, ale najpierw, konsternacja jakiego słowa nie znam
|
|
#2349 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
Niemcy dali radę 4:0
![]() Mąż poszedł po piwo, zaraz oglądamy Hiszpanię... Od jakiegoś czasu jestem dość asertywna, czasami mówię "nie" choć mogłabym w sumie powiedzieć "tak"
|
#2350 |
|
Rozeznanie
|
ja uważam że dom ma być schronieniem dziecka., w dobrym tego słowa znaczeniu a nie miejscem z ktorego się ucieka...
takie wychowanie "siedź cicho i czekaj aż cię znajdą .nie jest dobre....niszczy aktywność, zamiera okazywanie uczu ć, one tylko kłębią się w człowieku, czasem moga doprowadzić do róznych sytuacji.....bardzo niebezpiecznych w życiu bo szuka się oparcia winnych miejscach..które mogą być niezbyt dobre dla dziecka...,mi do dzisiaj trudno uwierzy c że jestem coś warta...jako człowiek..( śmieszne i bolesne poniekąd) jak bardzo wazny jest dom z którego się człowiek wywodzi.....całą baza na przyszłość...... Madzik moja mama zawsze mówiła że jestem wariatką głupkiem, .....cierpliowosć jest pokazuje sie i uwidacznia później....tylko warunki w których się żyje....nie zawsze sprzyjają uwidocznieniu sie cech.. napięcie które wytwarza się w obcowaniu nakąłdające się frustarcje... nie znamy do końca siebie.dopiero uwolnienie od napięć i spokój przynosi poznanie siebie.. nienawidziłąm się myc .jako dziecko łazienka z betonową pomalowaną olejną farbą podłogą, tylko zimna woda...i zimne krople wody spadające na plecy w wannie z wisząceo prania...nad głową..rozgrzane ciałow mkąpieli raz na tydzień gdy napalone byłow piecu węglowym... dziś kocham wejść pod prysznic.zawsze ciepła woda... i codziennie rachunki za wodę..trudno.....to mój mały cudowny luksus....i tekst.: za często sie myjesz..ile metrów wody zużyliście...
|
#2351 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam i myślę sobie, że pewne rzeczy nigdy się nie kończą czasem
Że jest się dorosłym, zarabia się na własne utrzymanie a i tak się jest rozliczanym, ktoś ingeruje w nasze życie, nawet jeżeli się bronimy. Choćby takim stwierdzeniem jak cytowana wypowiedź Envy.Co do napięć i frustracji w domu. Pracuję nad tym by je minimalizować. To znaczy - pracuję nad sobą. Bo rodziców nie zmienię - i zmieniać nie chcę Ale pracuję nad sobą by już więcej nie dać się zmanipulować emocjonalnie, by nabrać dystansu do pewnych słów czy stwierdzeń, które są rzucane w gniewie, złości. I muszę przyznać, że w dużej części mi się to udało- w stosunku do tego co było choćby jeszcze w zeszłym roku, jest poprawa o jakieś 90% . Po prostu zobojętniałam - na pewne stałe zwroty, zachowania. Wiem, co jest ich przyczyną - a przyczyną najczęściej nie jestem ja i moje zachowania. Po kilkunastu latach chyba nie ma innej opcji A motto które mam w podpisie codziennie stawia mnie do pionu![]() Jezuu, koniec tego sobotniego wywnętrzniania się bo się tu Bar Psychoanalityczny zrobił
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI Edytowane przez madziczka Czas edycji: 2010-07-03 o 20:13 |
|
|
|
#2352 |
|
Rozeznanie
|
Teraz piwo i Hiszpania
![]()
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba też będę zerkać
Normalnie mnie te mecze wciągnęły
|
|
|
#2354 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
latem?
![]() jak się przebijałam przez BK, to tam piszom a piszom, ze latem ni można, więc z migdałem grzecznie czekam jesieni chyba, że bzdury piszom no nie wiem... ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2356 | ||
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
tak trochę nie a propos, bo perfumy wyglądają na kozę na wesoło, to mię się skojarzyło: http://www.youtube.com/watch?v=287kBg-qEVU ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2357 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Takie złe zdanie masz o mnie
![]() Chciałam Cię pocieszyć ale jak tak,to się obrażam ![]() Envy wsiąść w kolejkę i przyjechać? Juz ja tam porządek zaprowadzę
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#2358 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na progu klatki schodowej, albo spędzić pół dnia zastanawiając się czego z czym nie łączyć, żeby działało , albo zużywać butelkę filtrów dziennie, żeby ze spokojnym sumieniem i bez lęku wyjść na zewnątrz.Owszem, należy zachować ostrożność ( sama mam wrażliwą skórę na promieniowanie słoneczne), ale nie chcę uderzać w panikę bo nie byłam pewna czy wysmarowałam się przepisową ilością filtra, czy może było tego mniej
|
|
|
|
#2360 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
znaczy będę żyć
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() I oczywiście nie możesz zapomnieć, żeby się co 15 minut dosmarowywać, a najpierw jeszcze przestudiować składy, bo połowa filtrów jest be i tak naprawdę to w ogóle nie chroni ![]() Ja muszę się przyznać, że nie chce mi się już rano filtrować. Musiałabym wstawać z 10 minut wcześniej, a szkoda mi snu na czekanie, aż filtr się wchłonie. Więc smaruję tylko łapy, żeby sobie przypadkiem przedramion nie spalić. Kwasów aktualnie nie używam, więc niby nie muszę tak świrować z filtrami, ale opalić za bardzo też się nie chcę (a słońce szybko mnie bierze) Z tym że też przebywam teraz na słońcu może z 10-15 minut dziennie.Czytam Was z doskoku, ale w sumie, to mam ciągle takie zawirowania, że ostatecznie nie wiem, co tu się dzieje. Jakieś streszczenie, anyone? Polly w Wiedniu, tak?
|
|
|
|
|
#2362 |
|
Zakorzenienie
|
Melk -
![]() A jak doczytałam, że w pracy koniecznie powinnam zmywać makijaż i nakładać filtr od nowa ( i makijaż też), to pomyślałam sobie ----> ![]() )
|
|
|
#2363 |
|
Rozeznanie
|
Winterku thx za propozycję
![]() ale nie możesz zamieszkać na stałe.. musze radzić sobie sama .i zaczynam być dumna z tego..... Melkmeisje.czy mogę zapytać o coś na priwie?
|
#2364 | ||
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
poradzisz sobie
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
||
|
|
|
#2365 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Jasne, korzystaj póki skrzynka jeszcze nie zapchana
|
|
|
|
|
#2366 |
|
Rozeznanie
|
M<elk..wysłałam PW
![]() piłkę nożną uwielbiam ![]() Niemcy będą nr 1 naprawdę ładnie grają...nie są tym ciężkimczołgiem mają lekkość w grze.ale to dodatek słowian i innych nacji .. Hiszpanów zawsze lubiłam za piękna piłke.Ameryka Południowa...zbyt teatralna..![]() boski Diego![]() ![]() Winterku Będziesz Nianią Franią??? ![]() Dobranocki bo maluszek gorączkuje. woła mammy dobranocki all..
Pod słońce...... Edytowane przez envy07 Czas edycji: 2010-07-03 o 22:15 |
|
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
reszty nie zaobserwowałam , ale ja inszych nie pijęCytat:
cześc Miciel cześc melkmeisje ![]() mecz jeszcze trwa
|
|
|
#2368 |
|
Zakorzenienie
|
Florens - właśnie się skończył. Hiszpania wygrała
![]() Nie mogę oglądać tych meczy - padnę na zawał niechybnie
|
|
|
#2369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Chociaż poglądowo mi z nim nie po drodze. Cytat:
ja komuś pożyczyłam i już nie mam Gdzie się kupuje półki? Takie na ścianę? Wymyśliłam sobie kilka głębokich w kuchni, a tu susza. Google podpowiada Ikee, a tam maksymalna głębokość 28 cm. Ciekawe czy gdzieś da się zamówić na wymiar
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gryxiu, z Kaliszem to masz tylko wspólne imię - a i to nie wiem... ![]() Chyba, że Ci się cera zepsuła ![]() Madzik, za ten g....ik masz u mnie co chcesz Wojtek się ucieszył z życzeń- na swój skryto- męski sposób. Wiecie co, chcę na jutrzejszy zlocik włożyć tę czarno białą sukienkę (dla niewiedzących- jest w pionie na pół czarna i biała)...o ile się odważę
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

A co się będę dodatkowo frustrować
Też jestem taką córką - miałam być grzeczna, cicha. Byłam wychowywana w stylu - "dziewczynka nie klnie, nie okazuje nerwów, nie mówi nie, znosi wszystko z pokorą, nie reaguje gdy się ją obraża, rani - bo DZIEWCZYNCE NIE WYPADA.....
Dla picu

Że jest się dorosłym, zarabia się na własne utrzymanie a i tak się jest rozliczanym, ktoś ingeruje w nasze życie, nawet jeżeli się bronimy. Choćby takim stwierdzeniem jak cytowana wypowiedź Envy.

ale jak tak,to się obrażam 
wsiąść w kolejkę i przyjechać?
Juz ja tam porządek zaprowadzę 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)