|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Moje dziecko wstało na śniadanie o 3:50, z krzykiem oczywiście. Cud bo po pawie 4h...
Zeżarło 135ml mleka i stwierdziło, że koniec nocy, koniec spania... Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20428709] Przepraszam za intymne pytanie Twoją bielizną, czy pieluchami? [/QUOTE] Zdania podzielone... Wersja 1 - moją. Wersja 2 - jego i lewą stroną.
|
|
|
|
|
#1622 |
|
Konto usunięte
|
A u nas jakaś pijana para młodych ludzi awanturę urządziła o 3:30, w końcu godzinę później tak już się darli, że dziecko obudzili
Myślałam, że doniczkami będę z okna rzucała w gnojków. A potem dziecię marudziło prawie do 8, nawet wzięcie do łóżka nie pomogło, niby spała, ale niespokojnie bardzo, rzucała się. Podejrzewam, że z gorąca...
|
|
|
|
#1623 |
|
Zadomowienie
|
my juz po nocce , nawet spokojnie było - przepisowe 3 budzenia na cyca , w tym ze po 9 wieczorem juz po kąpaniu dostała flache - stwierdziłam ze szkoda sie meczyc dalej popołudnie i tak było wyjątkowo marudne i zrobiłam jej 100 ml na prube - jeszcze tyle nie piła i co - poszła cała butla - normalnie szok - mam wrażenie że co dzien wiecej je .
aż sie dziwie że w nocy starczył jej cycek i to bez marudzenia .za to teraz przysypia i sie kreci co chwile - zjadłam na szybko śniadanie bo nie wiadomo co bedzie ![]() mam wrażenie że nie moze kupala zrobic ![]() pasuje mi na małe zakupy jechac i juz sama nie wiem brac ją w fotelik oczywiscie wczesniej nakarmioną i uśponą czy dzwonic po babcie zeby została z nią godzinke ![]() zobacze jak sie sytuacja rozkreci ....
|
#1624 |
|
Zadomowienie
|
Helloooo!!!!
Pierwszy raz oficjalnie na watku Wpadlam tylko na chwilke, zeby zdac krotka relejszyn co u nas . Otoz porod przezylam Tz wspieral jak mogl- dzieki mu za to. Mial chwile kryzysu, ale na porodowce to chyba norma Ja tez juz chcialam wychodzic![]() caly porod trwal 3 godziny, II faza 10 minut!! mialam zarezerwowane 15 minut, ale mala uwinela sie szybciutko ![]() Krocze niby ochronione, bo bez naciecia, ale lekko powierzchownie peklam ![]() W szpitalu bylysmy 2 doby, od tygodnia jestesmy w domku. jednym slowem - JEST CUUUUUUDNIE. Mala Haneczka jest boska. Bede zagladac tak czesto jak sie tylko da.
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy na fotki małej Hani
|
|
#1626 |
|
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20431558]A u nas jakaś pijana para młodych ludzi awanturę urządziła o 3:30, w końcu godzinę później tak już się darli, że dziecko obudzili
[/QUOTE]Chyba wiem coś o tym..... ja mam na górze super sąsiadkę która uwielbia robić imprezy o dziwnych porach. Ale ja jej chyba to ukrócę bo co drugi dzień impra :/ marrticzka gratuluję |
|
|
|
#1627 |
|
Konto usunięte
|
Marrticzko, świetne wieści przynosisz
To teraz czekamy na fotkę dziewuszki ![]() Do mnie zaraz znajomi przychodzą (no dobra, do Agatki ) a potem zmykamy na działkę teściowej, tam duuużo cienia jest, to szkoda w domu siedzieć.
|
|
|
|
#1628 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tatuś jaki piękny prezent mial na dzien ojca ![]() Czekamy na zdjęcia Hani ![]() Ja byłam w szkole.. i mam wakacje Tylko jedna poprawka we wrześniu.. aleee lajtowa także jedną nogą jestem studentką drugiego roku pedagogiki ![]() U nas juz zero marudzenia.. pleśniawy poszły sio. Teraz sobie śpi. Zaraz zostaje z babcią a my jedziemy na zakupy do wawki na przeceny ![]() Moja Blanka na początku woła mnie krótko 'ee', jak nie przychodze to z każdym wołaniem te ee jest coraz dłuższe a na koniec jest eeeeeuu..
|
|
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20431558]A u nas jakaś pijana para młodych ludzi awanturę urządziła o 3:30, w końcu godzinę później tak już się darli, że dziecko obudzili
Myślałam, że doniczkami będę z okna rzucała w gnojków. A potem dziecię marudziło prawie do 8, nawet wzięcie do łóżka nie pomogło, niby spała, ale niespokojnie bardzo, rzucała się. Podejrzewam, że z gorąca...[/QUOTE]Daaawno temu, jak mieszkałam jeszcze z rodzicami to jak mi się pod oknem dzieci darły to rzucałam w nie kasetami magnetofonowymi... mieszkałam na parterze ale moje okienko przysłaniało drzewko czereśni i mnie nie było widać... a te dzieciory się rzuciły do ogródka i buszowały w poszukiwaniu kasety Scootera Może i lepiej, że doniczkami z kwiatkami nie rzucałaś bo jeszcze mogliby się dopominać o ich ukochany gatunek
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#1630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1631 |
|
Zadomowienie
|
Marticzka gratuluje pozytywnego nastawienia
oby tak dalej ![]() Ja sie musze pochwalic że dziś pierwszy raz byłam z moją małą na zakupach - jak na półtoratygodniowego malucha spisała sie całkiem niezle ![]() mi też było to potrzebne , po tygodniu siedzenia w domu i dołku jaki mam po wyjezdzie małża dziś mi troszke lepiej ![]() co prawda były to tylko produkty spożywcze ale przełamałam strach i jakoś poszło - przynajmniej nie dzwoniłam po teściową żeby została z małą - dałam rade ...oczywiście zeszło nam do południa - zanim mała pojadła , pospała - pózniej flacha , przebieranko , maxi cosi i do auta - spała jak aniołek wiec podjechałam jeszcze do teściów na godzinke , mała pospała na zewnątrz - u mnie nie za wiele cienia i wietrznie . zjadłam obiadek bo wiedziałam ze jak wróce do domu nie dane mi bedzie od razu za gotowanie sie wziąśc . Oczywiście mała wyczuła chyba jezonko bo sama sie obudziła i zaliczyliśmy cyca u teściów ![]() pózniej domek 2 mega wielkie kupy - nareszcie bo nie robiła od wczoraj wieczór znów cyc i tak spi juz trzecią godzinke - ale coś sie chyba bedzie budzic . ja sobie ugotowałam , troszke poszwedałam sie i odpoczywam . ogólnie samopoczucie lepsze niż wczoraj - robie postepy - potrzebowałam wyjśc z domu chyba ....Mała pozbyła sie już aft o cho żarłok sie obudził ![]() Może pomału oswoje sie z nową rolą jaka mi przypadła - dzieki bogu mała jak na razie nie daje w kośc - a w przyszłym tygodniu przyjdzie do nas położna . A ha pierwszy szew poszedł precz - krocze prawie wygojone
|
#1632 |
|
Konto usunięte
|
Kardashi, gratuluję jedną ręką dosłownie - bo karmię
Silpe, wyjście z domu działa terapeutyczne cuda
|
|
|
|
#1633 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie,
Czy pijecie herbatke laktacyjną?Ja pije i myślę, że ma ona wpływ na kolki małej. Dziś chyba polegnę i po kąpieli podam małej mleko modyfikowane. Zjada mi z dwóch cycków i jeszcze chce. No i pochwalę się.Waga sprzed ciąży wróciła. No ale jeszcze 10kg trza zżucić. marrticzka witaj na odchowalni. Dziewczyny pytałam o smoki NUKa. ![]() Zero odzewu a tyle z was je używa. |
|
|
|
#1634 |
|
Konto usunięte
|
dla nas są super
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20442242]dla nas są super
[/QUOTE]Wiesz tyle to się zdażyłam zorientować po waszych wypowiedziach. Moje pytanie dotyczyło czegoś innego. Cytuje: "I jeszcze jedno:potrzebuje nazwe smoczka NUK bo umnie tylko na ebaju moge kupic a nie widze dokładnie jaki to smoczek-zciety czy okragły." Podaje linki może obrazowo jakoś dotrze.Ten pierwszy jest zcięty ale ten drugi już ma inna nazwę. http://cgi.ebay.co.uk/6-NUK-single-d...item483b167826 http://cgi.ebay.co.uk/NINE-9-NUK-ort...item483b167466 Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-07-03 o 20:27 |
|
|
|
#1636 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1637 |
|
Konto usunięte
|
troszkę moich chłopaków.
|
|
|
|
#1638 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Za to używamy butelek Nuka gdzie smoczki są o takim samym kształcie i z nich jesteśmy bardzo zadowoleni. Mały innych nie chce cmokać, także TT i Aventy czekają na następne dziecko ![]() A u Nas nadal nieciekawie, nie dość że mama chora to chyba Małego się jakieś choróbsko uczepiło ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20443519]troszkę moich chłopaków.[/QUOTE] Możesz być dumna z Maksia, mały pomocnik z niego
|
|
#1639 |
|
Konto usunięte
|
Lea, brawa dla Maksia zwłaszcza
|
|
|
|
#1640 |
|
Raczkowanie
|
Witam po porzerwie
![]() Trochę mnie nie było,czasami czytalam i nie miałam już okazji odpisać. Brunio nadal całymi dniami jest aktywny i płaczący... Ręce już mi opadają,nie wiem co robić.Najbardziej pomaga huśtanie w foteliku(w powietrzu)więc wczoraj pojechałam zakupić huśtawke.Mały leży,ale szału nie ma.Chyba się trochę boi nowej zabawki.A miałam nadzieję,że trochę ten gadżet mnie zastapi![]() I teraz Wam napisze,że mój synek pobił wagowo chyba wszystkie dzieci tutaj.Tydzień temu byliśmy na szczepieniach(6 tydzień) i ważył 5340g 2kg w półtora miesiąca(tylko na cycu+herbatki).Pytałam lekarki czy nie przybiera za dużo?powiedziała,że nie ma czegoś takiego jak zbyt duże przybieranie na piersi.Mały widocznie tyle potrzebuje i już. A ja?6kg mniej niż przed ciążą |
|
|
|
#1641 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, u nas wszystko ok, zaparcia ustąpiły chyba w koncu same(odpukac...) w poniedziałek usg bioderek, trzymajcie proszę kciuki ! tym bardziej że ja i mój mąż jako noworodki mieliśmy dysplazję, oboje w aparatach... ja pół roku
![]() ![]() apropo gadania, moja krzyczy ejaa ejaa a gdy nie ma smoczka u buzi to nieeee nieeee:P
|
|
|
|
#1642 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
....będzie coraz lepiej Cytat:
![]() Te 10 kg, to sama sobie narzuciłaś? [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20443519]troszkę moich chłopaków.[/QUOTE] Maksiu jaki troskliwy braciszek ![]() Cytat:
Do huśtawki może się przyzwyczai. U Luizki byli dzisiaj goście, było sympatycznie.
|
|
#1643 |
|
Konto usunięte
|
Niunia, kciuki zaciśnięte
Bydgoszczanko, u Agatki też - w efekcie czego stan posiadania małej rozpieszczanej zwiększył się o... Lalkę. Właśnie przez duże L Fotka poniżej - nie moja, z allegro Kocham takie lalki, nie wiem, czy koleżanka większej przyjemności mnie nie zrobiła - wróciłam do dzieciństwa ![]() Kaszpirku, mam nadzieję, że charakterek Brunonka się poprawi Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-07-03 o 22:06 |
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja dostałam reprymendę... Oszaleć można.
|
|
|
|
|
#1645 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, przeglądam alledrogo i wsiąkłam - oglądam zabawki dla dzieci
Na razie padłam przy tym:http://www.allegro.pl/item1099619615...aco_super.html |
|
|
|
#1646 |
|
Zakorzenienie
|
Szaja - dzięki za maila.
Potem zapomnę, więc od razu przekazuję pozdrowienia od Daf. U nas dziś cyrk... Po normalnej nocy, marudny poranek, spanie na mnie, potem fajna aktywność i znowu marudzenie bez opcji odłożenia i uśpienia dziecka, znowu zasnął na mnie, a po 15ej to już było tylko marudzenie, a po chwili fajnej aktywności kolka... Dwie godziny walki. Potem kąpiel (w płaczu), jedzenie i... przeszło jak ręką odjął. I znowu bez kupy dzień. ![]() Teraz śpi, ale co położyłam to zaczynało się machanie kopytkami i sam się wybudzał... Po godzinie padł. |
|
|
|
#1647 |
|
Konto usunięte
|
Cisną mi się słowa niecenzuralne na usta z bezsilności, Kropuś
|
|
|
|
#1648 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja poległam przedwczoraj z karmieniem tylko cycem i okazało się że dobrze zrobiłam. Mała spokojna nie budzi się co 5 minut, nie drze się wniebogłosy. Zjada z dwóch piersi i ok 60ml, potem jest aktywna jakieś pół godzinki i idzie spać a do tego z kupami już w porządku- nie są zielone no i są codziennie i to spore ilości. Zobaczymy tylko czy zbyt dużo przybierać nie będzie. w ogóle to moja położna nie akceptuje takiego karmienia więc się zastanawiam czy dobrze robię.
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20443519]troszkę moich chłopaków.[/QUOTE]
Jaki dumny brat. Te 10 kilo zgrubłam starając się o Olę.Fajnie by było je zzucić bo fajnie się wtedy czułam. Mała właśnie zjadła 60ml modyfikowanego i nie wiemczy to dużo czy mało. ![]() Poszła spać ija też ide. Dobrej nocki życze naszym maluszką. |
|
|
|
#1650 |
|
Raczkowanie
|
Witam w słoneczny niedzielny poranek
![]() szajajaba zabawka mnie też powaliła, nie ma to jak już od małego zaszufladkować kobietkę A ja jak byłam mała to się samochodami uwielbiałam bawić a lalkom namiętnie włosy obcinałam ![]() kropka75 czytałam Twój temat o jedzonku i szczerze mówiąc zaczynam popadać w paranoję lea35 fajne chłopaki ![]() Tymek wczoraj zaliczył pierwszą imprezkę 3 - cie urodzinki sąsiada. Jak na początku wszyscy chwalili jaki to grzeczny tak przechwalili i potem 3 godz. uspakajania dziecka. Ale jak dostał papu ok. 22 to standardowo już pobudka o 4 i 7..... teraz śpi ......
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:49.

Zeżarło 135ml mleka i stwierdziło, że koniec nocy, koniec spania... 
Mówię wtedy do niej " już idę mój eńku" Tak mnie się to zawołanie podoba

Myślałam, że doniczkami będę z okna rzucała w gnojków. A potem dziecię marudziło prawie do 8, nawet wzięcie do łóżka nie pomogło, niby spała, ale niespokojnie bardzo, rzucała się. Podejrzewam, że z gorąca...

Ja tez juz chcialam wychodzic

która uwielbia robić imprezy o dziwnych porach. Ale ja jej chyba to ukrócę bo co drugi dzień impra :/
) a potem zmykamy na działkę teściowej, tam duuużo cienia jest, to szkoda w domu siedzieć.