Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-04, 09:23   #1171
Margotka_
Zadomowienie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Hej Dziewczyny,

Wy smażycie na tym forum z prędkością światła
Ledwo żem z pracy wróciła a tu + 10 stron
Ja dziś odnotowałam spadek -0.3 albo -0.5 ciężko stwierdzić, bo to zależne jak stanę na wagę :P hehehehe .... na śniadanko były otręby z jogurtem, bo zaraz wyruszam na shopping niedzielny, głosowanie i do pracy ... znowu wróce i będzie milion stron do przewertowania
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:26   #1172
countryhouse
Raczkowanie

Dziewczyny podpowiedzcie ksylitol dozwolony czy nie?
Stary 2010-07-04, 10:27   #1173
MissIrreplaceable
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackredmoon Pokaż wiadomość
I w ogóle dlaczego Wy mi mówicie że jak mi dieta nie odpowiada itp albo że się źle na niej czuję?! No kurde! Jeszcze niedawno pisałam, że dieta jest świetna, że miałam wiele okazji a się nie dałam, ale po prostu wczoraj zdarzyła się sytuacja, w której zgrzeszyłam z różnych powodów, ale to był PIERWSZY RAZ odkąd jestem na Dukanie!
Więc nie rozumiem dlaczego mi karzecie ją zmienić, chyba każdemu w pewnych sytuacjach może się zdarzyć?
Stąd też moje pytanie o karne proteiny, bo nie wiem jak postępować w takiej sytuacji gdy już się coś nabroi.

PS. Nienawidzę soku pomidorowego, więc to na pewno nie ja nim nagrzeszyłam.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

To by wiele wyjaśniało
Czy w takim razie może mi ktoś powiedzieć czy jutro mam zacząć wg rytmu PW czy zrobić jeszcze ze dwa dni PP za karę?
Wobec tego przepraszam Zasugerowałam się tym, że koleżanka wyżej wie o kim pisze.

Ja od dzisiaj jestem na proteinkach i już tęsknię za warzywkami A moja mama ciągle proponuje mi truskawki Przetrwałam wczorajsze parcie na czekoladę i dzisiaj już za mną nie chodzi

Martwi mnie jedynie to, że jem trochę za dużo jajek - ale jak już nie mam pomysłu na proteinowe żarcie to zostaje jajecznica albo placki (z jajkami)

Miłego dnia wszystkim
MissIrreplaceable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:28   #1174
Ulcia2512
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Ulcia2512

Witam szczypiorki dukanowe.

U mnie najpierw spadek po PP, a teraz po PW, malym grzeszku i tuz przed @ 0.5 kg wzrostu. Ale bede sie tym martwic po proteinkach i @, jesli nie zanotuje zadnego spadku.

Mam jeszcze, chyba troche lamerskie pytanie. Zrobilo mi wczoraj slabo u znajomych (miewam problemy z poziomem cukru we krwi) i mialam do wyboru zjesc kawalek czekolady lub suszone owoce. Wybralam owoce, bo wydawaly mi sie mniejszym zlem. Ale czy slusznie mi sie tak wydawalo?

Pozdrawiam i zycze milego niedzielnego dukania.

108,6-106-105-104-102,5-101-100.2-99-98,8-97,7-96-95-94-93-92-91-90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72
Ulcia2512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:28   #1175
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joanasz Pokaż wiadomość
Hejka dukajacy
wpadlam sie podzielic moim dzisiejszym dzielem
Obwazanki serowe -dukanowe
Normalnie wyjszly -zamienilam make na otreby owsiane,zmielone no i dalam skrobie, ale nasrepnym razem sprobuje bez skrobi
Ale oswiadczam, ze koniec pieczenia i modzenia - no przez 2 tygodnie -no chyba ze serniczek
No jak tu zrzucac kg jak sie tak wspaniale zajada -dzisiaj i pizza i oponki. Przez te oponki zjadlam tylko polowe z dozwolonej pizzy dla mnie na dzis, ale bede ja miala jutro dla siebie na II sniadanko i oponeczki do kawusi -ach dukanowy raj. Nie mowiac juz o ptasiance, ktora sie chlodzi w lodowie z galaretka w srodeczku
Co to za dieta -koniec umilania, juz postanowilam
A tu moje dziela achhhhh......
Pierwsze foto - to wyglad oponek a'la gofry za duzo dalam ciasta a to rosnie jak szalone.
Wersja z cukrem pudrem dla dzieci a dla mnie i dla TZ reszta
Probowalam tez smazyc na patelni -dla tych co nie maja takiej maszyny - no i wyszly ale wlasnie rosna bardzo i z oponek wyszly placuszki a'la racuszki - pyszne posmarowane powidlami rabarbarowymi takze kazdy moze sobie usmazyc, mysle ze w tosterze tez wyjda.
Acha dorzucam jeszcze foto zrobionego serka zoltego -coby sie pochwalic
Kochana, przepiękne amu amu aż mi ślinotok powstał
Cytat:
Napisane przez Emila3000 Pokaż wiadomość

daj przepis do przepisowni koniecznie
a jaki ten serek cudowny wyszedl jak prawdziwa gouda wyglada
dokładnie!!!
Cytat:
dziewczyny, Wy mnie z kimś pomyliłyście! Wczoraj zgrzeszyłam po raz pierwszy i wcale się nie żalę ciągle, pierwszy raz pytam o radę w tej sprawie. Nie rozumiem o co Wam chodzi, naprawdę.

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:26 ----------

I podczas diety nie piłam żadnego soku pomidorowego, nie wiem o czym mówisz pomyliłaś mnie z kimś
Nie przejmuj się, nie ma co Widać że to nie miła pomyłka
Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Może dlatego, że masz podobną ksywę do blackhardcore, a ona dużo grzeszy
Dokładnie
Cytat:
I w ogóle dlaczego Wy mi mówicie że jak mi dieta nie odpowiada itp albo że się źle na niej czuję?! No kurde! Jeszcze niedawno pisałam, że dieta jest świetna, że miałam wiele okazji a się nie dałam, ale po prostu wczoraj zdarzyła się sytuacja, w której zgrzeszyłam z różnych powodów, ale to był PIERWSZY RAZ odkąd jestem na Dukanie!
Więc nie rozumiem dlaczego mi karzecie ją zmienić, chyba każdemu w pewnych sytuacjach może się zdarzyć?
Stąd też moje pytanie o karne proteiny, bo nie wiem jak postępować w takiej sytuacji gdy już się coś nabroi.

PS. Nienawidzę soku pomidorowego, więc to na pewno nie ja nim nagrzeszyłam.

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

To by wiele wyjaśniało
Czy w takim razie może mi ktoś powiedzieć czy jutro mam zacząć wg rytmu PW czy zrobić jeszcze ze dwa dni PP za karę?
Jak mi napiszesz raz jeszcze, co się stało (bo nie pamiętam) to chętnie Ci pomogę

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:36   #1176
sonia26
Raczkowanie

GG do sonia26

Witam wszystkich, u mnie dziś spadeczek o całe 0,300 gram... chyba mój zastój ruszył pomimo braku @ od paru dni. Więc zostało mi jeszcze 2,2 kg o celu. Pozdrawiam

Moje podsumowanie 60 dni diety w obwodach:
w pasie było 92 jest 76 cm - 16 cm[16 cm
w biuście było 93 jest 85 -8 cm
pod biustem było 80 jest 73 -7 cm
udo było 60 jest 56 cm - 4cm.

Uciekam na ogródek, przymierzyłam strój kąpielowy i się zdziwiłam....biustu brak jak w śnie czarownicy...wyglądam prawie jak chłopak
11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg
23.01.2011 III Faza 62 [B]

pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm

Edytowane przez sonia26
Czas edycji: 2010-07-04 o 10:41
sonia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:47   #1177
missines
Raczkowanie

Witam!

U mnie dzisiaj kolejny spadek, w tym tygodniu poszłam jak burza -0,7kg Liczyłam na totalny zastój po ostatnim grzesznym weekendzie a tu taka miła niespodzianka.

No i wreszcie psychicznie dojrzałam do tego co wskazuje moja nowa waga elektroniczna czyli 2 kg więcej niż zwykła-stara waga.
Zmieniłam więc podpis o te 2kg na plusie hihi
Dam radę tym dodatkowym kilogramom - Dukanek mi pomoże!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:55   #1178
blackredmoon
Raczkowanie

[QUOTE=Sparta;20449473]
Cytat:
Napisane przez MissIrreplaceable Pokaż wiadomość
Wobec tego przepraszam Zasugerowałam się tym, że koleżanka wyżej wie o kim pisze.
Nic nie szkodzi

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Idź normalnie, nie skracaj PW, tylko je zaostrz. Surowe warzywa, a do tego góra mięsa, jajek, ryb, nabiał do 500g, ale twaróg i wieśniak. A dni P tak samo tylko bez warzyw
Tak jak pisałam, najpierw zwiększaj kalorie proteinami z mięsa, albo jajek (omleta na słodko nie zjesz? wystarczy "rozbełtać" widelcem albo ubijaczką jajko, albo jako i dodatkowe białko i smażyć jak naleśnik, dodajesz oczywiście słodzik i tadam). Potem dodawaj nabiał. Jeśli po dodaniu nabiału waga zacznie spadać jeszcze wolniej, to będziesz musiała odstawić.
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
Widzę,że wagowo mamy zbliżoną sytuację,zatem powiem od siebie,z własnego doświadczenia.....
W takiej sytuacji (małego wykroczenia jedzonkowego),id ę dalej dukanowym torem,wg ustalonego protalu....,czyli normalnie bym zaczęła P+W.Zważywszy,że chodzi nam jeszcze o kilka kilogramów,nie ma co się katować przedłużaniem P.Zresztą,zauważam u siebie ,że na P+W,też tracę,nawet po małym przewinieniu.
Zatem głowa do góry,nie ma co się wstecz oglądać,czym innym dla mnie jest nieco mała przekąska,a czym innym obżarstwo bez pamięci...
Dukan tu jest rygorystyczny,ale doświadczenie koleżanek z forum pokazuje też,że i z przewinieniami osiągają wymarzoną wagę.... ,może jedynie czas się wydłuża.
Ja po drobnym przewinieniu więcej staram się pić po prostu.....
Miłego dnia Wszystkim życzę i wytrwałości,bo jakkolwiek by nie było,dla mnie jest to ścieżka,na której "wolno",ale jednak gubię,bez katowania się liczeniem kalorii i miniaturowymi porcyjkami jedzenia...
Jedynie w sytuacji,kiedy nie dam rady utrzymać 4/4, robię czasem krótszy P.....Jutro ważenie....,ale wytrwałości nie tracę póki co.....
p.s.Chlebusie dukanowe,wychodzą coraz lepiej,zatem do tradycyjnego pieczywa już mnie tak nie ciągnie (a inni chetnie mi podkradają i sporo przepisów na chlebek już dla nich kopiowałam).Jedna uwaga,staram się dobierać do przepisu gęstsza maślankę!!.
No a co do słodyczy,to im dalej na dukaniu,to i zapotrzebowanie na nie mniejsze (po przerobieniu przepisów dozwolonych).Zatem spokojnie jadłospis na tej dietce można fantastycznie sobie urozmaicić....nie damy się chwilom zwątpienia....!!!
Również dziękuję za odpowiedź
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 11:07   #1179
Achika
Zadomowienie

Blackredmoon najbardziej cie rpzeprsaszam....zaszla pomylka...tak chodizlo mi o ta blackredhardcore czy jakos tak ta od soku pomidorowego:P
- 4 kg
12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com
Achika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 11:34   #1180
Sparta
Wtajemniczenie

Ale gorąco, normalnie nie mam siły jeść. Byłam teraz głosować i myślałam że padnę przez tą duchotę

A Wy jak, głosowałyście?

Zaraz idę piec muffinki

A najgorsze jest to że mam antybiotyk i coraz gorzej się czuję, nic mi nie pomaga ...

Stary 2010-07-04, 11:40   #1181
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
A Wy jak, głosowałyście?
Si, głosowałam
A poinformowałaś lekarza, który wypisał Ci antybiotyk, na jakiej diecie jesteś? Jeśli nie, to powinnaś zrobić to jak najszybciej.
Stary 2010-07-04, 11:40   #1182
broadwaydream
Wtajemniczenie

Za godzinkę całą rodziną idziemy na wybory . Dziś po pełnym, bezgrzesznym cyklu P na wadze +0.5 kg, trudno. I tak się zdarza, będę czekać na spadki, może w końcu dobije do wymarzonych 60kg (choć doktorek twierdzi, że powinnam ważyć 66.8).

Dobrze, że dziś pogoda choć trochę znośniejsza. Zrobię sobie na PW gyrosik łososiowy i ten dzień stanie się piękny
Pozdrawiam wszystkie dukające i gratuluję spadków!
Stary 2010-07-04, 11:41   #1183
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Witajcie stokroty
U mnie dzisiaj rowniez spadel o 0,5kg!
Zaczyna mi sie to wszytsko naprawde podobac, do tego nie musze sie głodzic czuje ze wszytsko jest pod kontrola a cel w zasiegu reki

Własnie moj brat wstał po weselichu i kosztuje tutaj przy mnie jakies winko truskawkowe i zapowiada zrobienie kamilkadze
Szuka kompana - a ja nim nie bede

Któraś z was juz pisala o jajkach, faktycznie mnie tez to zastanawia, jem je codziennie od 4 dni i w dodatku na jednym sie nie konczy. Czy aby z nimi nalezy sie jakos ograniczac, nie sa szkodliwe w nadmiarze?
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 11:48   #1184
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ayu Pokaż wiadomość
Si, głosowałam
A poinformowałaś lekarza, który wypisał Ci antybiotyk, na jakiej diecie jesteś? Jeśli nie, to powinnaś zrobić to jak najszybciej.
Wiesz co, ale ja mam problemy anginowe nawet jak na diecie nie byłam...na jednym antybiotyku się nie kończyło niestety. Jednej Pani doktor mówiłam, ale powiedziała że tu nie ma żadnego związku. Zobaczymy co powie laryngolog

A zdradzisz na kogo? Pan z kotem czy bez?

Ja na tego BEZ

Stary 2010-07-04, 12:00   #1185
violka_87
Raczkowanie

Laseczki wczoraj miałam pierwszy dzien na PW i wzrost wagi o 0,7kg czy to normalne
violka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 12:01   #1186
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violka_87 Pokaż wiadomość
Laseczki wczoraj miałam pierwszy dzien na PW i wzrost wagi o 0,7kg czy to normalne
Tak, na warzywach często są wzrosty. Nic się nie martw. To normalne

Stary 2010-07-04, 12:19   #1187
violka_87
Raczkowanie

Cytat:
Tak, na warzywach często są wzrosty. Nic się nie martw. To normalne
dalej bedzie wzrastać dopiero spadnie na pp jak to jest???
violka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 12:24   #1188
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez violka_87 Pokaż wiadomość
dalej bedzie wzrastać dopiero spadnie na pp jak to jest???
eee nie wzrośnie jakoś masakryczne, ale często są wzrosty. Najlepiej waga spada na P, wiadomo. Ale dziewczyny piszą że już potem nawet na PW lecą kilogramy Pewnie po warzywkach, jak będziesz na P to znowu coś spadnie. Spokojnie, jest ok

Stary 2010-07-04, 12:29   #1189
blackredmoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Achika Pokaż wiadomość
Blackredmoon najbardziej cie rpzeprsaszam....zaszla pomylka...tak chodizlo mi o ta blackredhardcore czy jakos tak ta od soku pomidorowego:P
Nic się nie stało , przynajmniej blackhardcore będzie wiedziała co ją czeka jak zgrzeszy znowu i będzie szukała odkupienia

Ja też wiem, że to był mój pierwszy i ostatni grzech, nie ma co się narażać
będzie: 55 kg

jest: 57
NIE DAM SIĘ!
----

Kocham Cię
blackredmoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 12:35   #1190
kataluna
Rozeznanie

Czesc Laseczki i Laseczku!

Po wczorajszej imprezie nie mam kaca ale za to wzrost o 0,9kg. W sumie nie bardzo zgrzeszylam choc nastawialam sie na pelny hardcore: byl tylko kurczak z grilla, duzo salatek, pieczywo czosnkowe , kawalek ciasta i cider Ale za to napchalam sie jak prosiak, chyba jeszcze to trawie . Trudno. Zobaczymy jutro albo pojutrze jak waga bedzie sie zachowywac bo wracam do grzecznego dietkowania. Ciagne jeszcze do konca mies i wskakuje na III faze.

Gratuluje wszystkich spadkow!
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 12:40   #1191
joanasz
Rozeznanie

Hejka ja sie witam znad kawusi
Wracajac do wczorajszego sera to mysle, ze ten nasz tak naprawde nie manic wspolnego z zoltym serem prawdziwym wiec nie ma sie co martwic, ze jest tlusty.
Cytat:
Napisane przez Lajo Pokaż wiadomość
Znawcą nie jestem, ale nie zgadzam się do końca z tym, że mleko chude, ser chudy i żółty wyjdzie chudy. Gdyby tak było, każdy ser żółty byłby chudy, a przynajmniej w okolicach 5% tłuszczu. Ja myślę, że w produkcji sera bardziej chodzi o proces niż o składniki. Obróbka termiczna, nie wiem, cokolwiek. Nie wierzę, że taki ser jest ok... a szkoda, że nie wierzę bo uwielbiam żółty Kiedyś zapytam kogoś mądrego, o co chodzi z tym serem. Górali dostatek :P
Pozdrawiam objedzona lodami
Prawdziwy ser jest wytwarzany z mleka, no i najlepiej tlustego - ten nasz to jest wlasciwie smazony ser bialy
Ser zolty im bardziej tlustszy tym lepszy - na nasza zgube
Wyrób serów to najbardziej szlachetny kierunek przerobu mleka. Można go podzielić na szereg etapów, z których każdy ma istotny wpływ na właściwości gotowego produktu.
  • Do produkcji większości serów na świecie używa się mleka krowiego, choć szeroko stosowane jest także mleko kozie i owcze. Zanim rozpocznie się właściwa produkcja sera, mleko jest dokładnie badane i poddawane obróbce wstępnej. W przypadku większości serów poddaje się je również procesowi pasteryzacji, który ma na celu usunięcie szkodliwych drobnoustrojów.
  • Aby umożliwić ścięcie mleka, ogrzewane jest ono do temperatury 30-32oC, a następnie dodaje się do niego bakterie kwasu mlekowego lub podpuszczkę, będącą enzymem naturalnym, a czasem obydwa składniki. Bakterie kwasu mlekowego podczas procesu fermentacji powodują zakwaszenie mleka, a w efekcie jego zsiadanie. Odpowiedzialne są one również za tworzenie się oczek w serze oraz jego zapach.
  • Po doprawieniu mleko jest dokładnie mieszane i pozostawione do czasu pojawienia się tzw. skrzepu.
  • Po osiągnięciu odpowiedniego poziomu zwartości skrzepu jest on krojony na drobne kawałki, tym drobniejsze im twardszy ma być końcowy produkt. Celem wszystkich operacji następujących po krojeniu jest usunięcie z ziarna serowego płynnej części mleka – serwatki. Osiąga się to poprzez dodatkowe mieszanie i podgrzewanie.
  • Po oddzieleniu serwatki masa serowa podlega formowaniu. Sery miękkie przekładane są do drewnianych lub metalowych form, których perforowana powierzchnia umożliwia dalsze odciekanie serwatki. Sery twarde owijane są w płócienne chusty i poddawane prasowaniu, mającemu na celu usunięcie resztek serwatki, wytworzenie skórki, a przede wszystkim utrwalenie nadanego kształtu.
  • Po wyjęciu z form sery są solone za pomocą suchej soli bądź też kąpieli solankowej, co wspomaga dalsze usuwanie serwatki, a także hamuje rozwój niepożądanych drobnoustrojów.
  • W specjalnie do tego przygotowanych piwnicach lub naturalnych jaskiniach o niskiej temperaturze i wysokiej wilgotności powietrza przeprowadzany jest proces dojrzewania. Sery są tu starannie pielęgnowane, regularnie odwracane, szczotkowane i myte, a także poddawane ciągłej kontroli pod kątem wyglądu i struktury. Dojrzewanie sera, mogące trwać od kilku tygodni do nawet kilku lat, decyduje o jego twardości, strukturze i aromacie.

Cytat:
Napisane przez sonia26 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich, u mnie dziś spadeczek o całe 0,300 gram... chyba mój zastój ruszył pomimo braku @ od paru dni. Więc zostało mi jeszcze 2,2 kg o celu. Pozdrawiam

Moje podsumowanie 60 dni diety w obwodach:
w pasie było 92 jest 76 cm - 16 cm[16 cm
w biuście było 93 jest 85 -8 cm
pod biustem było 80 jest 73 -7 cm
udo było 60 jest 56 cm - 4cm.

Uciekam na ogródek, przymierzyłam strój kąpielowy i się zdziwiłam....biustu brak jak w śnie czarownicy...wyglądam prawie jak chłopak
Sonia jestem pod wrazeniem dalas czadu dziewczyno
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 12:41   #1192
Sparta
Wtajemniczenie

Mi się dziś śniło że zjadłam łyżeczką dżem truskawkowy...
Tak dziś myślę, że w sumie zjadła bym owoca ale parcia na niego nie mam. Zaczynam mieć też mniejsze parcie na słodycze, a w piekarniku...MUFFINS się pieką

Najgorsze że czuję się fatalnie, boli mnie gardło,węzły chłonne i stawy mimo antybiotyku

Stary 2010-07-04, 12:45   #1193
Achika
Zadomowienie

ja zaglosowalam na PaNA BEZ KOTA...CHOC KOTY UWIELBIAM:pp

wciagnelam miche truskawek i ufff zapchaalm sie...3 dzien nie jem chleba bo wczoraj mi splesnial a dziisaj jak chcialam kupic to nie bylo razowego ajjjj
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:

Edytowane przez Achika
Czas edycji: 2010-07-04 o 12:47
Stary 2010-07-04, 12:46   #1194
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
ja zaglosowalam na PaNA BEZ KOTA...CHOC KOTY UWIELBIAM:pp
To tak jak ja kota nawet mam

Stary 2010-07-04, 12:52   #1195
MissIrreplaceable
Raczkowanie

Cytat:
To tak jak ja kota nawet mam

Ja mam aż 3 koty
Stary 2010-07-04, 12:59   #1196
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
io i jest i ona cudowna maszynka do paczkow DD
http://www.allegro.pl/item1111552127...kow_gw_fv.html
kurde chyba też się skuszę na to cudeńko zobacze ile premii mi dadzą
ale z drugiej strony boję się, bo to strasznie zdradliwe cięko będzie pilnować dozwolonej porcji :/

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 13:00   #1197
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissIrreplaceable Pokaż wiadomość
Ja mam aż 3 koty
Nieźle, a jak sobie radzisz z nimi w nocy? Bo mój fruwa po całej chacie, spać nie idzie

Stary 2010-07-04, 13:12   #1198
MissIrreplaceable
Raczkowanie

Cytat:
Nieźle, a jak sobie radzisz z nimi w nocy? Bo mój fruwa po całej chacie, spać nie idzie
Moje się bawią ze sobą, do tego wychodzą na dwór, więc w domu najczęściej śpia Chociaż czasami dostają ataku szału i wtedy biegają jakby wypiły litr kawy Koty są najlepsze

Zastanawiam się co dzisiaj zjeść, bo znowu jestem głodna
Stary 2010-07-04, 13:23   #1199
Ayu
Zadomowienie

GG do Ayu

Cytat:
Ja na tego BEZ
Ja też Chociaż najchętniej to bym zagłosowała na Napieralskiego, bo prezydent to w zasadzie urząd reprezentacyjny, a Grzesio prezentuje się z nich wszystkich najlepiej

Jeśli ktoś chce mieć duży wpływ na politykę, powinien raczej walczyć o stołek premiera, albo marszałka sejmu.
Polska to nie Stany

A żeby nie było off-topu, dziś mam skrobiowy posiłek, więc na obiadeczek makaron pełnoziarnisty świderki, z sosem tuna-bolognese (zamiast mięsa mielonego tuńczyk, cebula i pomidory z puszki )
Pomysł ściągnęłam od Emilii 3000

Lubię jednak 3 fazę Jak się człowiek ogarnie i coś sobie postanowi, to jest super Można cieszyć się życiem
Stary 2010-07-04, 13:35   #1200
Achika
Zadomowienie

ja mam kot ai psa....dwa melnstwa wychowywaly sie razem ;PPPi sie bardzo kochaja takie dwie siostrzyczki>
- 4 kg

52!!!! I cel
I cel osiagniety

II cel 50 kg

Moj kulinarny blog:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości