Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 19:28   #3391
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Kasienka, też mi się wydaje że mam twarz jak księżyc, a zawsze byłam wychudzona na buzi
Kupiłaś już może wózek? Ja nie wiem gdzie w Lublinie najlepiej rozejrzeć się za wózkami:/
Nie wyglądasz na twarzy jak księżyc,tylko się zaokrągliłaś,co uważam wyszło ci na dobre,bo szczuplutkie policzki bardzo miałaś.
Co do wózków,to mam swoje typy,które wynalazłam w necie,jedne z nich ma siostra Tżta,więc już go przetestowałam,a za innymi,żeby zobaczyć jeżdżę np. do Rampersa na ul.Smoluchowskiego.Tam jest taki wielki dwupoziomowy sklep,wózków do groma,więc jest na czym oko zawiesić.Uważam,jednak,że najlepiej w sklepie zobaczyć jakiś wózek jak działa itd,a kupić w necie np przez allegro.Wychodzi taniej niż w sklepie.
Dzisiaj np oglądałam Implast Bolder Ecoline,bo zobaczyłam w necie,spodobał mi się i pojechaliśmy zobaczyć jak się prezentuje na żywo.Wózek fajny,ale cena dość wysoka,bo około 1600-1700 zł,a do tego trzeba by dokupić torbę i takie tak gadżety,bo nie są w komplecie...Na allegro mam nowy za 1500 zł z wszystkimi dodatkami

Chodzę od wczoraj z obandażowaną ręką.Moja poparzona ręka wygląda masakrycznie,nawet nie będę opisywać,bo jeszcze ktoś puści Tż zmienia mi opatrunki,myje mi włosy,suszy...na natomiast przez najbliższy miesiąc albo dłużej nie gotuję nic co trzeba odcedzać

Z dobrych wiadomości-kupilismy se komodę na gadżety dla Gryzeldy

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 21:41   #3392
Marcia2507
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Kobitki pomóżcie
Właśnie byłam w bankomacie, co się okazało zamiast ok 1200 zł. z zus-u wypłacili mi zaledwie 440. Sprawa ma się następująco:Od ok.28 kwietnia do 25 maja miałam jedno zwolnienie od mojego ginka. więc 25 mi się skończyło to poszłam do niego by mi wypisał co się okazało to on był na urlopie więc wybrałam się do internistki by to ona wypisała mi zwolnienie na czas jego nieobecności, niestety dostałam się do niej dopiero 28 maja, więc i wypisała mi zwolnienie z dniem 28-go. Problem w tym że te zwolnienie nie pokrywała się i wychodzi na to że dwa dni zostałam bez zwolnienia( tj.26-27 maja). Szefowa powiedziała, że te dwa dni weźmie mi z płatnego urlopu wypoczynkowego odliczy czy jakoś tak.Reszta zwolnienia ma ciągłość. Teraz mam pytanko czy resztę pieniędzy zus wypłaci mi w tym czy w następnym miesiącu, no i co z kasą za te dwa dni? wypłaca je zus czy mam się zgłosić do pracodawcy.
Jestem w tym całkowicie zielona i plosie o pomoc

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Dodam, że zus z tego co mi wiadomo zamyka wypłaty 28 każdego miesiąca...(bynajmniej tak mi kiedyś babka z zusu powiedziała) dlatego nie wiem czy mam się spodziewać reszty pieniędzy jeszcze w tym miesiącu...
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 21:42   #3393
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam. Ale tu dziś cisza, ja właśnie wróciłam po całym dniu nad jeziorkiem. Pogoda super.

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Wiec co w tej sytuacji?
Nie do końca umiem Ci pomóc, bo nie znam szczegółów sytuacji.
Czy ma on jakiekolwiek potwierdzenie, że zostawił takie pismo o rozwiązaniu umowy? Jeśli nie to mogą udawać, że nic im nie dał i rzeczywiście potraktują to jako porzucenie pracy. Jeśli tak zrobią, to Twój TŻ dostanie od nich dyscyplinarne rozwiązanie umowy o pracę. Wtedy będzie się mógł odwołać do sądu i próbować udowodnić, że został oszukany. Ale pamiętaj, że wtedy musi On udowodnić że został oszukany: a więc pokazać umowę i dowód na to, że pensja była z nią niezgodna.
A może Oni nie zrobią nic tylko próbują Go straszyć. Naprawdę nie da się z nimi dogadać? Może niech spróbuje w tych okolicznościach jeszcze raz próbować porozumienia stron?

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
W brzuszku mam 90,5 cm (26t1d), a Wy ile macie w obwodzie Waszych?
Ja mam dużo więc się nie przyznaję ile ale jest25 cm na plusie.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 23:09   #3394
majka59
Raczkowanie

Witam mamusie

ycnan-serdeczne gratulacje
dra-brzucholek sliczniutki,zreszta wszystkie ostatnio pokazane brzuszki piekne-rosna nam bobaski
majka232-ja mam w brzuszku juz 96 cm ,nie wiem czy to duzo czy malo jak na skonczony 29tc

Ja juz jestem na plusie jakies 9kilo,przez ostatnie 2 tygodnie przytylam okolo 2kilomam nadzieje ze to taki skok i nie bede tyla po kilogramie na tydzien,bo skoncze na +20no nic od jutra zwrcam wieksza uwage na moja diete,bo ostatnio pozwalam sobie na zbyt wiele slodyczy,a dla malenstwa to nic dobrego

Dolanczam zdiecie z moim prawie 30 tygodniowym brzucholkem
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 23:21   #3395
martucha84
Zakorzenienie

Majka232 34/35 tydzien 99 w brzuszku..
przed ciaza bylo cos kolo 75 wiec nie zle

ycnan gratulacje pani magister!

dra majka59 super brzuszkiii

kasienka1701 ehss nie dobrze z ta reka.. ale trzymam kciuki zeby sie szybko zagoilo...
Stary 2010-07-04, 07:38   #3396
elenka1
Rozeznanie

czesc babeczki znowu piękna pogoda ale ja nad wode nie pojade, brzydze sie zbiornikow, a lezec na plazy w taki skwar sie nie da bez zanurzania w wodzie

chyba wyciągnę Tz na spacer... sama juz nie wiem

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 09:53   #3397
Astorianka
Raczkowanie

hej dziewczyny.
Wczoraj byłam na promenadzie i obserwowałam wózki Od groma tako, x-landerów, mutsy, dziwnych wynalazków i wreszcie 2 jedo fyn
Dzisiaj odpoczywam, wczoraj nogi mi spuchły jak diabli, na szczęście opuchlizna dzisiaj spadła.... dobrze
No i zważyłam się wczoraj.... i się załamałam na liczniku +9 kg. To nie jest jakoś straszliwie dużo, ale jak dołożymy do tego moją wagę to po prostu dramat. czuję się dziś jak mały hipopotam. Makabra ; (
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:20   #3398
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marcia2507 Pokaż wiadomość
Kobitki pomóżcie
Właśnie byłam w bankomacie, co się okazało zamiast ok 1200 zł. z zus-u wypłacili mi zaledwie 440. Sprawa ma się następująco:Od ok.28 kwietnia do 25 maja miałam jedno zwolnienie od mojego ginka. więc 25 mi się skończyło to poszłam do niego by mi wypisał co się okazało to on był na urlopie więc wybrałam się do internistki by to ona wypisała mi zwolnienie na czas jego nieobecności, niestety dostałam się do niej dopiero 28 maja, więc i wypisała mi zwolnienie z dniem 28-go. Problem w tym że te zwolnienie nie pokrywała się i wychodzi na to że dwa dni zostałam bez zwolnienia( tj.26-27 maja). Szefowa powiedziała, że te dwa dni weźmie mi z płatnego urlopu wypoczynkowego odliczy czy jakoś tak.Reszta zwolnienia ma ciągłość. Teraz mam pytanko czy resztę pieniędzy zus wypłaci mi w tym czy w następnym miesiącu, no i co z kasą za te dwa dni? wypłaca je zus czy mam się zgłosić do pracodawcy.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Dodam, że zus z tego co mi wiadomo zamyka wypłaty 28 każdego miesiąca...(bynajmniej tak mi kiedyś babka z zusu powiedziała) dlatego nie wiem czy mam się spodziewać reszty pieniędzy jeszcze w tym miesiącu...

co do tej kasy z zusu to jest roznie w moim przypadku bo nie dostam b.długo a ostatnio dostatałam w poniedziałek i w tym samym tyg w czwartek i za 5 dni znow a teraz cisza wiec wydaje mi sie ze jest roznie a za urlop 2dni chyba szefowa powinna ci wyplacic jak dostanie liste ale nie jestem pewna

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Witam mamusie

ycnan-serdeczne gratulacje
dra-brzucholek sliczniutki,zreszta wszystkie ostatnio pokazane brzuszki piekne-rosna nam bobaski
majka232-ja mam w brzuszku juz 96 cm ,nie wiem czy to duzo czy malo jak na skonczony 29tc

Ja juz jestem na plusie jakies 9kilo,przez ostatnie 2 tygodnie przytylam okolo 2kilomam nadzieje ze to taki skok i nie bede tyla po kilogramie na tydzien,bo skoncze na +20no nic od jutra zwrcam wieksza uwage na moja diete,bo ostatnio pozwalam sobie na zbyt wiele slodyczy,a dla malenstwa to nic dobrego

świetnie wygladasz
ostatnie mierzenie 2-03-2010 83cm
pod brzusiem mam 90cm 23/24tc <więc tylko 7 cm>jak narazie
a z brzusiem 92cm nie jest źle 23/24tc
patrzac w ksiazeczke zaczełąm z wagą 58,4 kg a teraz waże 65kg wczoraj się ważyłam +7kg

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
czesc babeczki znowu piękna pogoda ale ja nad wode nie pojade, brzydze sie zbiornikow, a lezec na plazy w taki skwar sie nie da bez zanurzania w wodzie

chyba wyciągnę Tz na spacer... sama juz nie wiem
korzystaj póki można od wtorku burze
ale w srode,czwarek upały masakra

bierz tż i ruszał na SPACER

miłego spacerku

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g

Edytowane przez malwina1204
Czas edycji: 2010-07-04 o 10:29
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 10:28   #3399
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć,
dziś wstałam z tak spuchniętymi nogami, jak nigdy wcześniej.. nawet kapci założyć nie mogłam.. tylko japonki ;/
Chłodne kąpiele stóp nie pomagają...

----------

dra, majka59
- śliczne brzuszki

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
W brzuszku mam 90,5 cm (26t1d), a Wy ile macie w obwodzie Waszych?
nie wiem dokładnie, ale dobijam do stówki...

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
od Justinex kupilam juz trzy paki i jestem zadowolona z jakosci
A te koszulki to jakisch rozmiarow kupujecie, wielkie? bo brzuszki nam urosna jeszcze?
ja kupiłam rozmiar S=M. One są naprawdę wielkieee...

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko pochwalić się, że dziś się broniłam i od teraz noszę "zaszczytny" tytuł MGR Piąteczka jest, więc ulżyło niesamowicie Mężuś dumny
GRATULACJE!

Cytat:
Kobitki pomóżcie

Marcia, ZUS płaci zwolnieniami (jeśli są krótsze niż 30dni).
Na ile dni wypisał Ci zwolnienie internista???
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 12:08   #3400
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Hej dziewczynki

Znowu nie było mnie kilka dni a tu tyle do nadrobienia

Byłam u Rodziców Zabrałam kosz dla dziecka i wszytkioe ubranka teraz musze tylko wydrukowac wydrukować liste z wyprawką i odhaczać co mam a czego mi brakuje i na zakupy.
Byłam na weselu wczoraj i nie podobało mi się . Były 4 ciężarówki hihih i śmiesznie to wyglądały bo 3 siedziały przy jednym stoliku

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

Tyle z Was tu pisało, ze używacie jakichś tam olejków i oliwek to też sobie kupiłam. I dostaję szału! Cała się świecę, ślizgam, a naprawdę nałożyłam minimum. Nie znoszę olejków!
Ja też smaruje się oliwka i też tego nie lubię. Ale od kilku dni czuje że nie mieszczę się w swój brzuch i że szybko mi rośnie i dlatego się smaruje żeby rozstępów za dużych nie mieć choć jak na razie brzuch ok

Cytat:
Kobitki pomóżcie
Właśnie byłam w bankomacie, co się okazało zamiast ok 1200 zł. z zus-u wypłacili mi zaledwie 440.
Wiessz co moja mam pracuje w Zusie i cos mi kiedys próbowała wytłumaczyc że zus wypłaca pierwsze zwolnienie po 33 dniach CIĄGŁEGO zwolnienia. A jak jest z przerwą to nie wiem bo ja dopiero teraz powinnam dostać pierwsze pieniądze z zusu. A co do tych 2 dni to chyba pracodawca powinien Ci wypłacić.

I na koniec dodam że wszystkie brzuszki cudne

Mój Franek teraz ma okres intensywnych nocnych ruchów i to nie są kopniaki tylko raczej wędrówka
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 12:52   #3401
falbala
Raczkowanie

hej ciezaróweczki, w koncu sie odzywam teraz bede juz czesciej.. jestesmy juz w pl po przeprowadzce z uk, zaczynamy remont. Oprócz tego czeka mnie bieganina po lekarzach bo mam tylko szkocka karte ciazy..
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 14:10   #3402
Marcia2507
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Marcia, ZUS płaci zwolnieniami (jeśli są krótsze niż 30dni).
Na ile dni wypisał Ci zwolnienie internista???
więc tak, internista wypisał mi zwolnienie od 28 maja do 09 czerwca( ok 13 dni) 09 czerwca byłam umówiona z ginkiem który wrócił z urlopu i wypisał mi kolejne zwolnienie od 10 czerwca więc ciągłość zwolnienia w czerwcu jest. Dostałam też pisemko ze pobieram zasiłek chorobowy...ble ble i że zasiłek za okres od 28-09 czerwca zostanie wypłacony w późniejszym terminie. dostałam pieniądze tylko za ten okres(28-09) ale nie dostałam pieniędzy za okres od 10 czerwca

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

czyli tym samym mam rozumieć że za zwolnienie od 10 czerwca dostanę w następnym misiącu?
Stary 2010-07-04, 14:54   #3403
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16

Drogie Przyszłe mamusie, Dzis rozmawiałam z koleżanką która rodziła jakis czas temu i nawiązałysmy Temat "Prywatnej Położnej". Opowiadała mi ze bardzo duzo jej pomogła przy porodzie i nie wyobraza sobie gdyby jej nie bylo. u nas w szpitalu kosztuje ona 600 zł. Co uważacie na ten temat i czy któraś z was myślała juz nad tym?
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 15:55   #3404
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
więc tak, internista wypisał mi zwolnienie od 28 maja do 09 czerwca( ok 13 dni) 09 czerwca byłam umówiona z ginkiem który wrócił z urlopu i wypisał mi kolejne zwolnienie od 10 czerwca więc ciągłość zwolnienia w czerwcu jest. Dostałam też pisemko ze pobieram zasiłek chorobowy...ble ble i że zasiłek za okres od 28-09 czerwca zostanie wypłacony w późniejszym terminie. dostałam pieniądze tylko za ten okres(28-09) ale nie dostałam pieniędzy za okres od 10 czerwca

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

czyli tym samym mam rozumieć że za zwolnienie od 10 czerwca dostanę w następnym misiącu?
na to wygląda, że za zwolnienie od 10 czerwca dostaniesz kasę, gdy się skończy to konkretne zwolnienie...
Ja tak dostaję - za zwolnienie 11.05-08.06 dostałam kasę 09.06, za okres 09.06.-06.07 spodziewam się pieniędzy 07.07.
Dzwoniłam do swojego ZUSu i powiedziano mi, że płacą zwolnieniami po zakończeniu zwolnienia), chyba, że któreś przekracza 30 dni, to wtedy jakoś to dzielą...

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Drogie Przyszłe mamusie, Dzis rozmawiałam z koleżanką która rodziła jakis czas temu i nawiązałysmy Temat "Prywatnej Położnej". Opowiadała mi ze bardzo duzo jej pomogła przy porodzie i nie wyobraza sobie gdyby jej nie bylo. u nas w szpitalu kosztuje ona 600 zł. Co uważacie na ten temat i czy któraś z was myślała juz nad tym?
Myślałam o tym... Chociaż szczerze mówiąc jest to dla mnie nieetyczne zachowanie położnej... Bo jak zapłacisz jest miła i pomocna, a jak nie, to "radź sobie sama". Ale mimo to rozważam taką możliwość, za nieco mniejsze pieniądze.
Stary 2010-07-04, 16:00   #3405
Marcia2507
Raczkowanie

Dziękuję więc muszę poczekać, ewentualnie po 10-tym zadzwonię do zusu, mam nadzieję że nie będzie trzeba
Stary 2010-07-04, 16:55   #3406
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

ycnan. martucha (bo chyba jeszcze nie mialam okazji) gratulacje
Normalnie magistry rosna nam jak grzyby po deszczu...

ja raczej prywatnej polożnej nie bede miec, fakt o luksus, jak ma sie kogos kto bedzie nad Toba skakał i rzeczywiscie pomagał... ale mi po prostu na to szkoda kasy...

ja zrezygnowalam z oliwki, ewatualnie tuz po prysznicu masu-masu, jeszcze na mokra skóre, a to co sie nie wchłonie wycieram recznikiem, ale juz nie smaruje sie na sucho oliwka bo tego nie cierpie do smarowania na sucho mam moja MUSTELLE, poki co rozstepow brak, wiec mam nadzieje, ze skóra wytrzyma jeszcze 2 mce

bardzo mnie rozbawilo swego czasu, jak kasienka (wspolczuje z powodu oparzenia ) zapytala czy mamy juz "chód pitbulla" no ja niestety, chodze juz jak kaczka, bardziej derwuje mnie to ze juz nie daje rady podbiec jak czasem musze... o przekrecaniu sie z boku na bok w nocy nie wspominam no ale na pocieszenie mysle, sobie jak szybko minelo 7 mcy to co to są te dwa

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-07-04, 17:58   #3407
majka59
Raczkowanie

martucha84,malwina,angeli kaw,IlonaN2-dziekuje

falbala-to teraz musisz przystosowac sie do nowej rzeczywistosci,troszke zazdroszcze,nie ma to jak w domuZycze szybkiego ukonczenia remontu i jak najmniej przeszkod w zalatwianiu szpitali itp..Tylko nie przemeczaj i nie stresuj sie za bardzo

angelikaw-moje nogi codziennie wieczorem wygladaja juz jak dwie parowkiale rano juz jest ok,a wieczorem znow to samo
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 18:24   #3408
naked21
Wtajemniczenie

GG do naked21

witajcie dziewuszki

mojego prawie półmetrowego przyrostu cm w okolicy pepka nikt nie pobije także spokojnie 100 cm już dawno przekroczone, a startowałam z płaskiego, twardego, wyćwiczonego

Cytat:

ostatnio pozwalam sobie na zbyt wiele slodyczy,a dla malenstwa to nic dobrego

ja też mucę słodycze ale to jest nie do opanowania, także tłumaczę sobie, że dzidziuś "potrzebuje"

Cytat:
ja na pewno będę miała "opłaconą" położną, na to akurat kasy nie żałuję, będę rodzić sama a jak wiadomo różne są sytuacje, różnie są kobiety traktowane u nas to koszt rzędu 300 zł
Stary 2010-07-04, 18:59   #3409
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia
czytam was i czytam i nadrobic nie idzie,ojoj
moj tz wlasnie pojechal do pracy , tydzien urlopu na nasza rocznice slubu mu sie udalo zalatwic wiec i nad morzem bylismy-super prezent i jednak marzenia sie spełniaja, choc ja to ciezka glowe mam do tego.
a jutro ide na wizyte do pana G. i chyba bedzie zly na mnie bo wyniki z krwi i moczu maja byc dopiero w srode a ja musze isc jutro bo jeszcze po zwolnienie.wrrrr.za pozno poszlam do pobrania, czlek to ma lep. w tej ciazy to czlowiek jest naprawde mega rozkojarzony, stale cos sie czyms upapram, cos wyleje....
dziewczyny co kladziecie do lozeczka i wozka na dno?ceratke i na to przescieradelko, tak?
jery ja to jestem zielona, pierwsze malenstwo to strach wkolo choc staram sei tego nie okazywac.
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 19:25   #3410
malwina1204
Rozeznanie

co do nóg narazie moim problemem wieczornym przy upale jest pudnięcie palców od nóg i stopy tez takie są wrazliwe ale umyje nóżki,stopki i stopy smruje kremem jest lepiej

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 19:37   #3411
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Wpadłam tylko pochwalić się, że dziś się broniłam i od teraz noszę "zaszczytny" tytuł MGR Piąteczka jest, więc ulżyło niesamowicie Mężuś dumny
Ogromne gratulacje!
Super, że możesz już przystąpić do kompletowania rzeczy dla maleństwa, to ogromna frajda i mega przyjemność

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
a ja w końcu aparat odzyskałam i wklejam brzuchol 30tc
Masz bardzo zgrabny brzuszek

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Dzisiaj np oglądałam Implast Bolder Ecoline,bo zobaczyłam w necie,spodobał mi się i pojechaliśmy zobaczyć jak się prezentuje na żywo.Wózek fajny,ale cena dość wysoka,bo około 1600-1700 zł,a do tego trzeba by dokupić torbę i takie tak gadżety,bo nie są w komplecie...Na allegro mam nowy za 1500 zł z wszystkimi dodatkami

Chodzę od wczoraj z obandażowaną ręką.Moja poparzona ręka wygląda masakrycznie,nawet nie będę opisywać,bo jeszcze ktoś puści
Co do poparzenia to życzę Ci szybkiego powrotu do zdrówka
Ja też jestem prawie zdecydowana na tego nowego Boldera, ale niestety w moim mieście na razie nie ma tego modelu. Napisz mi jaki kolorek widziałaś na żywo i czy zwróciłaś uwagę na jakieś brzydkie zespawanie ramy przy podnóżku (podobno ten typ tak ma ) i czy gondolka jest duża? Ewentualnie jakieś inne spostrzeżenia

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Ja mam dużo więc się nie przyznaję ile ale jest25 cm na plusie.
No ja nie wiem ile cm na plusie, ale w obwodzie jest niewiele

Cytat:
Chyba normalnie
Ja wiem, że nie można się porównywać, ale pytam, bo KAŻDY mi mówi, że mam niewielki brzuszek jak na koniec 6 m-ca. Ostatnio jednak sie uspokoiłam, bo czytałam o tym, że często u kobiet, które sporo ćwiczyły przed ciążą i miały wyrobione mięśnie brzucha, macica jest przez nie podtrzymywana i brzuch jest bardziej piłeczkowaty i mniejszy. Chociaż tak naprawde to miałam kilku-mieisęczną przerwę w aktywności fiz.przed zajściem w ciążę, ale wcześniej regularne ćwiczenia od kilku lat.
Ty wyglądasz pięknie w ciąży i masz śliczny brzuszek

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Majka232 34/35 tydzien 99 w brzuszku..
przed ciaza bylo cos kolo 75 wiec nie zle
To w sumie niewielki bębenek, a dzidzia już ile waży?

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
hej ciezaróweczki, w koncu sie odzywam teraz bede juz czesciej.. jestesmy juz w pl po przeprowadzce z uk, zaczynamy remont. Oprócz tego czeka mnie bieganina po lekarzach bo mam tylko szkocka karte ciazy..
Witaj ponownie na forum i w Polsce

Cytat:
Ja możliwe, że będę miała kogoś takiego, bo chcę odświeżyć kontakt z dawną znajomą rodziców (położną), którą super trafem niedawno spotkałam i chcę ją wypytać o wszystkie nurtujące mnie sprawy (cesarka, znieczulenie zzo, użycie kleszczy podczas porodu sn itp.) i chciałabym bardzo, aby przyjechała ona do mojego porodu i czuwała nad wszystkim.

W nocy miałam dziwny ciągnąco-kłujacy ból z prawej strony brzucha i martwie się czy to nie wyrostek, ale przechodził, gdy kładłam sie na lewym boku i podłożyłam poduszkę pod brzuszek. Już kiedyś (też w nocy) miałam podobne dolegliwości. Czy to możliwe, że macica się rozciąga, ale tylko z jednej strony?

Ja wczoraj cały dzień odpoczywałam i nie wychodziłam z domku, dziś byłam na zakupach i wyborach i też odpoczywam.
Jutro idę na pierwsze ćwiczenia do szkoły rodzenia. Zobaczymy czy będę zadowolona, mam nadzieję, że będzie fajnie
Stary 2010-07-04, 20:07   #3412
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
dziewczyny co kladziecie do lozeczka i wozka na dno?ceratke i na to przescieradelko, tak?
jery ja to jestem zielona, pierwsze malenstwo to strach wkolo choc staram sei tego nie okazywac.
super, zazdroszczę tego tygodnia nad morzem

a na dno jakiś podkład/ceratkę i prześcieradło...
nie martw się, nie Ty jedyna rodzisz pierwsze dziecko... Chyba każda kobieta na początku jest 'zielona' w tych sprawach, wszystko przychodzi z czasem
Stary 2010-07-04, 22:47   #3413
gabisun
Zakorzenienie

Ycnan gratulacje ale radość pewnie i wyczekane wakacje

A ja mam takie pytanie, bo dziś wyleciało mi coś dziwnego, taka gęsta, zbita kulka o średnicy 1cm kolor śmietankowy budyń kurcze no trochę się przestraszyłam, że to jakiś czop czy coś co to może być?

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-04, 22:53   #3414
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, bo dziś wyleciało mi coś dziwnego, taka gęsta, zbita kulka o średnicy 1cm kolor śmietankowy budyń kurcze no trochę się przestraszyłam, że to jakiś czop czy coś co to może być?
nie mam pojęcia, ale czop chyba jest brunatny jeśli się nie mylę...

---
ja od wczoraj mam strasznie obfite upławy... Wkładkę zmieniam przy każdej wizycie w WC
Stary 2010-07-04, 23:00   #3415
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Ycnan gratulacje ale radość pewnie i wyczekane wakacje

Mi tez sie tak zdarzalo, glownie po stosunku. Ale to nic takiego, na pewno to nie jest czop

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Cytat:
600zl to duzo. U nas to koszt 200-300zl.
Prywatna polozna to super sprawa Jesli sie do tego znajdzie dobry szpital to mozna czuc sie jak w prywatnej klinice z o wiele mniejszymi kosztami
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 07:28   #3416
aaneczka1984
Zadomowienie

Witam po weeku...
Wczoraj męzuś mnie zaskoczył i zaproponował wypad nad bajorko...
Pojechaliśmy do Janowa Lubelskiego z Dominisiem.
A zdziwiło mnie to bo zawsze jak juz jechaliśmy gdzieś to całą "obstawą" siostry szwagry, koledzy , ....itd..
a tu wczoraj wypad w trójeczke proponuje...
Ale było bardzo przyjemnie..
Dominiś popluskał się w wodzie..był zachwycony bo pierwszy raz kompał się w jeziorku
Przy okazji sprawdziłam chłonność pieluszek DADA
No bo Domik najpierw stal sobie w wodzie w koszulce i pieluszce..myślałąm że nie zamoczy....
Ale po wylaniu wiadereczka wody na siebie położyłam mu kszlke, a z pieluszka wpadł na dupcie do wody...
Dada zazeła "rosnąć' w oczach
Biedactwo wstać nie mógł chłopinka....
No ale przyznam że pieluszki są baaardzo cłonne, bo jak ją ściągnełam to z 2 litry wody tam musiało wsiąknąć

Co do prywatbej połoznej to nie zamierzam mieć...
Choć przyznam że faktycznie jak trafi się na jakąś niezbyt miłą , to ciązko jets przy porodzie...
Pamiętam jak ja byłam w szpitalu...
Jedna młodziutka dziewczyna właśnie rodziła i nie za bardzo jej pparcie szło..
Położna tak na nią wzrzeszczała że aż jej szkoda mi było...
NO ale padaly juz słowa "k...a"..
Dla mnioe to przesada była...
jak kobita jest wypalona zawodowo to powinna zrobic miejsce młodszym..które są zazwyczaj przyjaźnie nastawione...
Niestety tak jest w polskich szpotalach, że jak nie da się w łapę to jest się pacjentem jednym z wielu, a jak się coś da to chodzą przy tobie jak w prywatnych klinikach...

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

A i mam pytanko...
czy wam tez rosną włoski na buzi??
Bo kurka..nie dość że brzuch mam owłosiony to jeszcze z boku na buzi mam włoski..
Niby jaśniutkie i cieniutkie bo ja blondi ejstem..ale wczoraj tż śmiała się ze wnet golić się zaczne
Mam nadzieje że to zniknie ....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 07:39   #3417
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
zus wypłaca pierwsze zwolnienie po 33 dniach CIĄGŁEGO zwolnienia.
tak było kiedyś, ale teraz chyba pracodawca płaci za pierwsze trzydzieści kilka dni w roku (niekoniecznie ciągłego zwolnienia) a potem zus

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość

A i mam pytanko...
czy wam tez rosną włoski na buzi??
ja mam wrażenie, że u mnie pojawiły się takie delikatne jasne na dole policzków
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 07:40   #3418
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
nie mam pojęcia, ale czop chyba jest brunatny jeśli się nie mylę...

---
ja od wczoraj mam strasznie obfite upławy... Wkładkę zmieniam przy każdej wizycie w WC
nio ja mam tak samo, co chwilę zmieniam bo inaczej mam mokro

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Mi tez sie tak zdarzalo, glownie po stosunku. Ale to nic takiego, na pewno to nie jest czop

to dobrze bo już się trochę zaniepokoiłam ale przecież na wizycie miałam wszystko pozamykane, więc już sobie nie wkręcam

dzięki dziewczyny

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 08:56   #3419
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam.
Kolejny z rządu bardzo ciepły dzień. Fajne lato się zapowiada, aż szkoda że jeszcze cały lipiec planuję pracować. Pewnie jak w sierpniu pójdę na zwolnienie to się pogoda zepsuje.

Mszu czy Ty nadal pracujesz?
ninaad nadal trzymasz się postanowienia pracowania do końca?

Ja muszę zacząć rozglądać się za stażystką. Nikogo nie przyjmą na moje zastępstwo, wiec postanowiłam ułatwić koleżankom pracę chociaż troszkę i poszukam stażystki przez urząd pracy. Przynajmniej ktoś poodbiera telefony i pomoże przy pracy komputerowej, zawsze to trochę odciąży.

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
tydzien urlopu na nasza rocznice slubu mu sie udalo zalatwic wiec i nad morzem bylismy-super prezent
Fajnie że wyjazd się trafił, pogodą była super.
Na materac specjalny podkład nieprzemakalny i na to prześcieradło, chyba takie na gumkę.

Cytat:
A ja mam takie pytanie, bo dziś wyleciało mi coś dziwnego, taka gęsta, zbita kulka o średnicy 1cm kolor śmietankowy budyń
Czop to nie bo on jest chyba podbarwiony krwią na brunatno. Chociaż kto wie? Podobno czop może kilka ładnych tygodni odchodzić po kawałeczku, i to wcale nie oznacza, że zbliża się już poród.

Aneczka fajnie, że udał się Wam wyjazd we trójkę.
Ja żadnych włosków na twarzy jak narazie nie zauważyłam.

Nad położną prywatna się zastanawiałam, ale u nas to koszt 600 zł, i chyba sobie odpuszczę. Ostatnio się okazało, że w szpitalu w którym będę rodziła pracuje jako położna mojej mamy koleżanka z czasów liceum (spotkały się na zjeździe szkolnym) i ta koleżanka dała mojej mamie numer komórki kazała do siebie dzwonić jak tylko trafię na porodówkę. Mam więc nadzieję, że jakoś pomoże. No i mój lekarz prowadzący jest zastępcą ordynatora i podobno jego pacjentki są dobrze traktowane (m.in. ze względu na to wybrałam tego lekarza). Mam wiec nadzieję, że urodzę po ludzku.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 08:59   #3420
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Ja na uczelni. Ciężko wrócić po urlopie. Ale już mnie goni czas i muszę się wziąć za ten doktorat
W środę zaworze TZ do szpitala w czwartek am ta operację w piątek do domu a potem 6 tygodni na L4. On będzie w łózko leżał a ja będę prace pisać.

Poza tym to czas na zakup wkładek do biustonosza bo leci mi z cycków jak z kranu. Coraz gorzej mi się śpi i dziś zamawiam sobie poduszkę rogala tylko tego długiego 180cm.
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości