30kg od 4 lipca do 4 listopada!!! Zapraszam:) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-03, 13:22   #1
isabelly
Raczkowanie

30kg od 4 lipca do 4 listopada!!! Zapraszam:)

Witam Wszystkich
To mój pierwszy post na wizażu. Dzisiaj stanełam na wage i sie poprostu przeraziłam:/ 85kg, a jeszcze 2 lata temu po diecie było 61 Ciężko było mi się zebrać do diety ze względu na wyjazdy co weekend, ale teraz okazało się, ze niedługo mó TZ wyjezdza i nie będzie go 3 miesiące, w związku z czym chciałam mu zrobić niespodzianke jak wróci Wiadomo ze "w kupie raźniej", dlatego zapraszam wszystkich Co do planu diety wciąż jestem w trakcie ustalania, ale pewnie zostane przy tej co 2 lata temu, czyli mniej żreć i oczywiście same produkty które mają mało kalorii. Do tego jakies ćwiczenia, z 2-3 razy w tygodniu siłownia. Kto walczy ze mna?
isabelly jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 14:42   #2
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness
Dot.: 30kg od 4 lipca do 4 listopada!!! Zapraszam:)

Witam
To również mój pierwszy raz na Wizażu . I jeśli mogę, to się dołączam . Bo muszę zgubić parę kilogramów. Niekoniecznie 30, ale tak z 10 by się przydało. Hmmm.... właściwie to mi głównie chodzi na razie o to , żeby zrzucić tłuszczyk z brzucha i z nóg, więc dokładnie nie wiem dokąd będę walczyć
A najgorsze jest to że nie mam wagi!! Ważę ok 64 kg przy wzroście 160cm a moim marzeniem jest 50 kg...

Hmm... Mam nadzieję, że czując wsparcie innych nie zgubię motywacji...

Więc co, zaczynamy?
Mysteriness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 14:56   #3
isabelly
Raczkowanie

Więc od jutra start Dzisiaj ostatni raz możemy sobie pozwolić na jakieś grzeszki)
2 lata temu udało mi się zrzucic 10 kg w miesiąc, zdrowo się odżywiając i chodząc na siłownie. Najgorszy jest pierwszy tydzień, a akurat sie zdarzyło że bede w pracy sama i muszę robić prace 3 osób, dlatego nie bedzie czasu na podjadanie:P
Dzisiaj w herbaciarni kupiłam sobie herbatke zieloną i czerwoną - zwykle parze cały dzbanek i piję ją cały dzień. Polecam
Stary 2010-07-03, 15:58   #4
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Przede mną dziś grillowanie z rodzinką i tak się właśnie zastanawiałam czy czy sobie pozwolić na co nieco czy nie ale skoro od jutra, to spoko, mogę pogrzeszyć

Właśnie zamierzam sobie kupić zieloną herbatkę, bo słyszałam, że magiczne działanie na odchudzanie ma . A poza tym chyba zdrowsza od zwykłej, czarnej, co nie?

10 kg w miesiąc?? WOW super wynik! niezła mobilizacja musiała być i super silna wola

Uda nam się Bo najważniejsze , żeby w to wierzyć
Stary 2010-07-03, 16:16   #5
isabelly
Raczkowanie

Ja dzisiaj pozwole sobie na ostatnie piwko Stepper i ławeczka do brzuszków już odkurzone
Jeśli chodzi o herbate to zielona działa na mnie jak kawa, a przy tym jest zdrowsza. Czerwona to jak mówią "pożeracz tłuszczu". Pije je zwykle naprzemian. Do tego 2 litry wody mineralnej. Staram się w ogole zrezygnowac z kawy.
Najgorsze dla mnie są weekendy bo jeszcze teraz mój TŻ jest w Polsce, takze pewnie jeszcze jakaś imprezka pożegnalna sie szykuje, ale postaram się byc twarda:P To udanego grilla życze
Stary 2010-07-03, 16:43   #6
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Wierzę , że będziesz twarda i trzymam za Ciebie kciuki

No i mam jeszcze pytanko co do ćwiczeń... Nastawiasz się bardziej na takie siłowe czy aeroby? Co jest lepsze?

I co robisz jak wiesz, że trzeba ćwiczyć a tak potwornie CI się nie chce? BO u mnie zawsze było tak, że mówiłam sobie: potem, za godzinkę, za chwilkę, a w końcu nadchodził wieczór i nie zrobiłam nic
Stary 2010-07-03, 17:09   #7
isabelly
Raczkowanie

Jeśli chodzi o ćwiczenia to w domu rzeczywiście jest ciężko. Najczęściej wchodziłam na stepper i włączałam jakiś film albo serial - 45 stepu murowane:P Najlepiej wykupić sobie karnet na siłownie - to najlepsza motywacja. Chodziłam codziennie, bo wiedziałam że jak raz odpuszcze to później tych "razów" bedzie więcej. W sierpniu będę miała duuużo wolnego czasu, także zastanawiam sie nad karnetem miesięcznym ale o nieograniczonych godzinach - wtedy nawet z pazerności będę chodzic:P A siłownie u siebie mam bardzo fajna, na każdą partie mięśni jest po kilka urzadzen

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 17:26   #8
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

No właśnie, w domu najgorzej ....
Na razie naprawiłam rower, bo jeździć raczej lubię No i biegać chcę, tylko nie lubię jak się na mnie wszyscy gapią i myślą "wariatka" . Co prawda zauważyłam bardzo miłe zjawisko Grupa takich dojrzałych już pań z mojej wioski wędruje sobie codziennie z kijkami do lasku a ja patrzę i podziwiam ich wytrwałość No, a ja biegać chcę nie tylko, żeby schudnąć, chcę też poprawić swoją kondycję, nie mieć z biegania problemów na wfie
no i jestem w trzecim dniu a6w, ale wątpię, czy dotrwam do końca...
znalazłam też ostatnio ćwiczenie 8 minutes, więc może się ich podejmę

Siłownia - super sprawa , tylko musiałabym się zorientować ile mniej więcej kosztuje taki karnet u mnie. Ile u Ciebie?
Stary 2010-07-03, 17:37   #9
isabelly
Raczkowanie

U mnie karnet 30 godzin siłowni+30 godzin rolleticu ( mozna zamienic na siłownie po znajomosci) kosztuje 200zł, ważny jest pół roku i własnie mając go nie miałam motywacji zeby go zużyć bo odkładałam na poźniej.
Karnet ważny miesiąc, który ma nieograniczoną liczbe godzin na siłowni kosztuje 100zł i właśnie ten mam zamiar sobie sprawić. Jeśli chodzi o bieganie to też planuje, tym bardziej że niedaleko mam pola więc nie bede miala problemu z ludźmiPoza tym dla zdrowotności chcę zacząć chodzic na saune, tak się składa że wszystko mam w jednym miejscu. Muszę nauczyć się pływać bo wstyd przyznać ale do tej pory nie umiem, a mam 22 lata
Stary 2010-07-03, 20:03   #10
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

czesc dziewczyny
Ja też dołaczam po wielu nieudanych próbach...może tym razem sie uda
Mam 23 lata ( skończe w listopadzie) waże 78,5kg i mam 176cm. Wiem porażka. Mam 17 miesiecznego synka i wspaniałego męża
Dziś jeszcze sobie pogrzeszyłam na imieninach rodziców ale od jutra wracam na dobra droge wierze że nam sie uda w listopadzie udało mi sie schudnać 7kg w miesiac ale potem zaczełam wcinac słodycze i wszystko wróciło niestety.

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
niunka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 20:17   #11
isabelly
Raczkowanie

Witamy Niunke
W sumie mozna powiedziec ze tez mam 23 lata bo skoncze je w grudniu
Menu na jutro mam juz przygotowane: sniadanko: jogurt, później na obiad gotowana pierś z kurczaka, a na kolacje jogurt z jakimś owocem W sumie dobrze że taki upał bo się nie chce jeśc. Poza tym ok.2 litrów wody mineralnej i po herbatce zielonej i czerwonej Życzę wytrwałości

Edytowane przez isabelly
Czas edycji: 2010-07-03 o 20:18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 20:42   #12
Mrs.
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Jeśli moge to też się do Was przyłącze , ja waże ok 65kg przy wzroście 167 . Mam nadzieje ze Wszystkie razem jakoś damy radę i osiągniemy wspólnie jakiś cel Diete tez zaczynam od jutra ale dopiero od poniedziałku wieczorami postaram się biegać i coś w domku ćwiczyć o siłowni też myślałam ale jakoś nie moge się przełamać . Ja kurcze nie wiem jak 'ugryźć' tą moją diete bo narazie jeszcze musze się uczyc do egzaminów i jako studentka nie chce mi się gotować samej dla siebie , najlepiej jadłabym gotowe dietetyczne produkty ale takich raczej nie ma jakoś musze to obmyśleć na śniadanko jutro planuje : ciemną średnią bułkę przekrojona na 3 częsci i każda częśc z : serkiem białym z piątnicy, sałatką zieloną i rzodkiewką + później kawa ze wzglęgu na egzaminy i to że musze się uczyc kawy nie słodze , ale czy faktycznie ona jest aż tak niekorzystna w diecie ?

Edytowane przez Mrs.
Czas edycji: 2010-07-03 o 20:43
Mrs. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 21:00   #13
isabelly
Raczkowanie

Witamy
Kawa nie jest niekorzystna dla diety, ale bardziej dla zdrowia. Ja ze względu na to, iż tak samo działa na mnie zielona herbata a jest zdrowsza, chce całkiem zrezygnować z kawy
Stary 2010-07-03, 21:13   #14
egi01475
Przyczajenie

Cześć dziewczyny.
Ja również pragnę sie do waszego grona dołączyć. Ważę 76,8 kg. przy wzroście ok.170... Wiem masakra. Zawsze jak probowałam Schudnać, to przechodziłam na ,,drakońską'' dietę i wytrzymywałam na niej maksymalnie 7 dni. Mam nadzieje, że teraz w końcu mi sie uda! Chociaż bedzie ciężko ponieważ juz jutro wyjeżdzam na urlop. Życzę powodzenia i wytrwałości!!

Edytowane przez egi01475
Czas edycji: 2010-07-03 o 21:14
egi01475 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-03, 21:55   #15
isabelly
Raczkowanie

Witamy))
Jesli przejdziesz na diete białkowa to powinno sie udac Ja w tym roku nie planuje urlopu, no chyba że dopiero na pazdziernik/listopad jak moj TŻ wróci dlatego mi pewnie bedzie łatwiej. Zaczynam miesiąc wczesniej od Jego wyjazdu zeby sie jakos wprawic A jak bedzie pozniej to zobaczymy Zycze wytrwalosci

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 22:29   #16
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

No proszę, chwilkę mnie nie było, a tu normalnie taki ruch jak nie wiem Fajnie, że jest Nas coraz więcej, bo w końcu w kupie siła Więc serdecznie Was witam kochane Razem damy radę

Isabelly dzięki za info muszę się zorientować czy u mnie też coś takiego jest a jak nie, to pozostaje basen, w sumie nawet przyjemniej chyba a pływać też nie umiem najwyższa pora to zmienić

Jestem z siebie dumna Mimo że dietka dopiero od jutra, dziś na grillu zrezygnowałam z kiełbaski zjadłam tylko sałatkę ze świeżych warzyw

No to od jutra się zacznie Chociaż ja jutro też za bardzo ćwiczyć nie będę, chyba że rower albo jakaś "siatka" z kuzynką ale od poniedziałku już nie ma zmiłuj

No to wytrwałości kochane
Stary 2010-07-03, 22:38   #17
Kohnelia20
Zakorzenienie

hej wam moge dolaczyć? coż 30 kilo przez 4 miesiące to jest nie realne a tym bardziej nie zdrowe do organizmu... coż ja też bym chciła troche schudnąć ale może nie aż tyle hehe pozdrwiam serdecznie i zycze wytrwalosci
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 07:13   #18
Mrs.
Zakorzenienie

dzień dobry

Ja niedługo wstaje na śniadanko ( bułka na 3 częsci z serkiem białym, sałatką i rzodkiewką ) później jade do domu i chyba na obiad wpadnie mi gołąbek więc nie ciekawie
Stary 2010-07-04, 08:23   #19
magdzie
Rozeznanie

Witajcie wszystkie dziewczyny ja tak przypadkiem ale mam nadzieje że wam się uda
Polecam steper ja ćwiczyłam codziennie i jadłam mało ale zdrowo i często co 3 godz.ostatni posiłek robiłam ok 18.00 i od samego początku byłam na wątku Dziewczyny z Plus Size z przyjemnością gubią kochane ciałko https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=333651&page=106 super sprawa wciąga wspólne odchudzanie i dzięki chyba temu udało się mi schudnąć 37 kg od kwietnia do grudnia.
ŻYCZĘ POWODZENIA I WYTRWANIA

Jeśli macie ochotę to zapraszam do znajomych to wtedy możecie zobaczyć w moim albumie zdjęcia jak kiedyś wyglądałam a jak teraz
MIŁEGO DIETKOWANIA
magdzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-04, 09:03   #20
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

czesc dziewczyny
No to zaczynamy nasze zmagania z tłuszczykiem
Musze odkurzyć steper i rowerek stacjonarny bo jak narazie to tylko mi miejsce zajmuja i zaczac regularnie cwiczyc...
dziś planuje zrobić 1000 podskoków na skakance (ok 10 minut) + 25 min stepera

Jak wstałam ok 8.00 zjadłam pół banana teraz ide coś przekąsć bo zgłodniałam już...może jakiś kefirek wypije i wystarczy na obiad mam zupke grzybowa z wczoraj wiec nie musze gotować mam czas wolny....a jak synka położe spac zabieram sie za cwiczenia

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
Stary 2010-07-04, 09:54   #21
isabelly
Raczkowanie

Witam w pierwszym dniu dietki

Tak się składa że dopiero wstałam

Ledwo jeszcze patrzę na oczy ale jakoś udało mi się włączyć kompa

Póki co sniadanka jeszcze nie jadłam bo nigdy nie mogę zaraz po przebudzeniu, zawsze musze odczekać z godzinkę, ale za to już parze dzbanek zielonej herbatki z ananasem Dobrze ze jest tak ciepło dzisiaj bo nie będzie ciągnąć do jedzeniaW lodówce chłodzi mi się jogurcik naturalny z płatkami - moje śniadanko
Stary 2010-07-04, 12:05   #22
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Hej dziewczyny
Witaj Kohnelio , fajnie, że jesteś z Nami

Ja śniadanka dziś nie jadłam, wiem ,że to niedobrze, ale jakoś nie miałam ochoty, za to już po obiedzie jestem

Skusiłam się na kostkę gorzkiej czekolady

ale to tylko dziś

powodzenia
Stary 2010-07-04, 12:33   #23
isabelly
Raczkowanie

A ja zaraz uciekam na jeziorko a później w góry Troche kalorii pewnie poleci

Do wieczorka
Stary 2010-07-04, 12:38   #24
Mrs.
Zakorzenienie

ja w domku coś poćwicze wieczorem bo za oknem u mnie co chwilka pada raz słonko raz deszcz

Wpadłam na pomysł że może pod koniec kazdego dnia bedziemy pisać co zjadłbyśmy danego dnia ? Bedzie wieksza motywacja zeby unikać grzeszków
Stary 2010-07-04, 14:43   #25
magdzie
Rozeznanie

Mrs.--Dziękuje za komentarz.Jak widać jestem mamą 2 wspaniałych dzieciaczków.Gdy szłam do ślubu warzyłam 65 kg a potem tak się jakoś po ciąży jednej i drugiej nazbierało do tych 92kg no i wkońcu stwierdziłam STOP!!! za momęnt będzie 100 na liczniku.Najgorzej było z ciuchami nosiłam rozmiar 48 i jak chciałam coś na swój wiek modnego to były tylko ciuchy babcinie a jak już coś dostałam to słono za to płaciłam
Teraz wszyscy mnie podziwiają ale są tacy co gadają że ta to ma anoreksje albo że jem jakieś tabletki cud już nie pamiętają że wcześniej było ale ona jest gruba ludzią się nie dogodzi ale ja twierdzę tak
Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach
magdzie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 15:02   #26
Mrs.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdzie Pokaż wiadomość
Mrs.--Dziękuje za komentarz.Jak widać jestem mamą 2 wspaniałych dzieciaczków.Gdy szłam do ślubu warzyłam 65 kg a potem tak się jakoś po ciąży jednej i drugiej nazbierało do tych 92kg no i wkońcu stwierdziłam STOP!!! za momęnt będzie 100 na liczniku.Najgorzej było z ciuchami nosiłam rozmiar 48 i jak chciałam coś na swój wiek modnego to były tylko ciuchy babcinie a jak już coś dostałam to słono za to płaciłam
Teraz wszyscy mnie podziwiają ale są tacy co gadają że ta to ma anoreksje albo że jem jakieś tabletki cud już nie pamiętają że wcześniej było ale ona jest gruba ludzią się nie dogodzi ale ja twierdzę tak
Do sukcesu nie ma żadnej windy... trzeba iść po schodach
Naprawde chudzinka teraz jesteś , ale też strasznie młodziutko wyglądasz Podziwiam Cie za wytrwałość i pokazałaś że naprawde jak się czegoś chce to można to osiągnąc , zawsze jak będe miała jakieś wieksze pokusy to bd mieć przed oczami te Twoje zdjęcia , takiemotywator mój jestes
Stary 2010-07-04, 17:23   #27
niunka22
Zadomowienie

GG do niunka22

Magdzie wygladasz cudnie....nie ta sama osoba nie moge sie napatrzec na Twoje fotki... Napisz dokładniej jaka dietke stosowałaś i ile ćwiczyłaś dziennie. Ja też tak chce ale nie wiem czy potrafie... Mam troche mniej do zżucenia bo ok. 18kg ale dla mnie to jest baaaaaardzo dużo i nie umiem sobie z tym poradzić żarcie ze mna wygrywa A chciałabym pokazać mężowi że potrafie że dam rade schudnąć bo on mi nie wierzy i chyba ma racje bo Ja sama nie wierze w to że schudne.

waga początkowa - 87kg
waga aktualna - 85,4kg

cel I - 80kg
cel II - 75kg
cel III - 70kg
cel ostateczny - 60kg
Stary 2010-07-04, 18:54   #28
Kohnelia20
Zakorzenienie

wiatajcie Magdzie jestem pod wrażeniem twoich efektów więc wybacz ale chce to zobaczyć na oczy i wysałam zaprzyjaznienie będzie dla mnie motywacja
Kohnelia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-04, 19:18   #29
isabelly
Raczkowanie

A ja własnie wróciłam z gór Jestem z siebie bardzo dumna, bo nie skusiłam się na kiełbase, tylko wziełam ze sobą chlebek fitness z pomidorkami, a do tego zielona herbatka i woda Troche pochodziłam po górach, teraz planuje kupić jakiś lepszy rower do wypraw górskich)
Stary 2010-07-04, 19:41   #30
Mysteriness
Zadomowienie

GG do Mysteriness

Magdzie, pozwól, że też zerknę wtedy pewnie się tak łatwo nie poddam

Isabelly brawo Silna jesteś Tak trzymaj

Kurde, głodna jestem a już trochę późno żeby coś zjeść

Do jutra kochane

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości