![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() Bolączki wizażowych mam
Ot, coby trochę żółci miało ujście
![]() Z jakimi problemami, poważniejszymi czy mniej, borykacie się na co dzień w związku z byciem mamą, z posiadaniem dziecka? Co w waszym otoczeniu sprawia, że trafia was szlag? Ja klnę na czym świat stoi na podjazdy na schodach w przejściu podziemnym - umiejscowione w strategicznym punkcie miasta, świeżo wyremontowane, schodów mnóstwo. I podjazdy - pewnikiem projektowane przez faceta, gdyż są za wąsko rozstawione. Tym samym by przejść na drugą stronę, muszę obejść dobre kilkaset metrów. A skorzystanie z tramwaju jest nierealne - nie dotrę na przystanek ![]() Bo to, że do wielu sklepów czy ogólnie miejsc wejść nie mogę z wózkiem, to inna bajka... A w przychodni pierwsze drzwi szerokie, a w środku - wąskie, i też nie wjadę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Bolączki wizażowych mam
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20453402]Ot, coby trochę żółci miało ujście
![]() Z jakimi problemami, poważniejszymi czy mniej, borykacie się na co dzień w związku z byciem mamą, z posiadaniem dziecka? Co w waszym otoczeniu sprawia, że trafia was szlag? Ja klnę na czym świat stoi na podjazdy na schodach w przejściu podziemnym - umiejscowione w strategicznym punkcie miasta, świeżo wyremontowane, schodów mnóstwo. I podjazdy - pewnikiem projektowane przez faceta, gdyż są za wąsko rozstawione. Tym samym by przejść na drugą stronę, muszę obejść dobre kilkaset metrów. A skorzystanie z tramwaju jest nierealne - nie dotrę na przystanek ![]() Bo to, że do wielu sklepów czy ogólnie miejsc wejść nie mogę z wózkiem, to inna bajka... A w przychodni pierwsze drzwi szerokie, a w środku - wąskie, i też nie wjadę ![]() Wkurzalam sie na to samo, gdy jeszcze mialam wózek. + niemozliwe wejscie do tramwaju. Niektore sa fajne, niskopodlogowe, a niektore maja normalnie male, waskie , strome schodki - nie ma szans wejsc. Teraz mnie wkurza to, ze jest 5x wiekszy wybor zabawek i ciuchow dla dziewczynek, niz dla chlopców. Nawet jak sa reklamy w TV to same lalki, i typowe zabawki dla dziewczynek. W sklepie dla chlopaków same błekity lub brązy. Fajne oryginalne ciuchy moge dorwac w szmateksie. Buty to juz w ogole. Dla dziewczynek cala gama barw, duzo wiekszy wybór - dla chlopców: blekit, czern, braz. Wkurzaja mnie rozmiarówki ubran. Mam np koszulke na 86 ktora jest identyczna jak inna w rozmiarze 110. Mowie komus jaki dziecko ma rozmiar, dostaje ten rozmiar faktycznie, i co z tego jesli ciuch wisi, lub jest tak maly ze nie da sie zalozyc. Wkurza mnie to, ze w mini-mini program konczy sie o 21, i "Rybka spi" a moje dziecko jest nauczone chodzic spac wlasnie gdy rybka zasnie ![]() Oj jeszcze duzo moznaby wymieniac, chociaz wiekszosc - to tak z przymruzeniem oka, jak z rybką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
to samo co w pierwszym poście
buty, ciuszki dziecięce na końcu sklepu zanim się tam dostanę to wszystko po drodze wózkiem zrzucam bo się nie mieszczę między kartonami moich facetów ubieram na pomarańczowo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
wysokie krawężniki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
brak koloro innych niz rozowy dla dziewczynek
a jak juz ubiore na niebiesko to ma zazwyczaj traktor nadruk... i tak niebotycznie waskie przejscia miedzy wieszakami ze jak nie sciagne ubran wozkiem to moje dziecie sie na pewno o to postara |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kierowcy parkujący samochody na chodnikach w taki sposób, ze wózkiem nie przejadę
![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jeżdżenie wózkiem jakoś przeżyłam, ale psie gówna doprowadzały mnie do szału. Na trawnikach, na chodnikach, koło piaskownicy i w piaskownicy także...
Kiedy tak pare razy musiałam czyścic dziecięce buty z gówna, to doszłam do takiego stanu szaleństwa, że nie darowałam żadnemu właścicielowi psa w okolicy, jak tylko widziałam, że pies sra to się darłam: proszę to sprzątnąć!!! ![]() Pozostając jeszcze przy zwierzątkach, to strasznie też mnie wpieniali własciciele psów, którzy puszczali sobie te zwierzęta spokojnie i patrzyli, tez spokojnie, jak pies goni biegające dzieciaki. I jeszcze wołali: nie bójcie się, on się chce tylko z wami pobawić... Tja, piesio był czasem większy od tych dzieciaków. Mieszkałam koło dośc dużej promenady spacerowej i terenów zielonych, takie obrazki były codziennością tak długo, az jakiś tatuś zrobił awanturę na 4 fajerki i wezwał straż miejską, policję a gdyby się dało to i biskupa by wezwał ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Zdecydowanie kierowcy parkujący przy zjeździe z chodnika
![]() Za wąsko ustawione półki, regały, wieszaki w sklepach i to często na dziale dziecięcym - mogliby się domyślić, że tam najczęściej przychodzą matki z dziećmi w wózkach. Za mało miejsc parkingowych dla matek z dziećmi ![]() Ciocie z durnowatymi tekstami typu "no daj jej kiełbasy z grilla", "przecież kawałek ciasta jej nie zaszkodzi" "daj jej soku a nie tą wodą ciągle ją poisz" itd. ![]() Katakumba a mi się wydaje, że teraz jest olbrzymi wybór kolorystyczny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Za to wiecie, z czym spotykam najwięcej ubranek? Z kaczkami ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20468700]O właśnie. Jak kiedyś się wnerwię, to bezczelnie po policję czy straż miejską zadzwonię
![]() Ja mam głównie nie-różowe, bo kupowałam rzeczy nie znając płci jeszcze ![]() ![]() ![]() Za to wiecie, z czym spotykam najwięcej ubranek? Z kaczkami ![]() ![]() Mi się już zdarzyło zadzwonić na Straż Miejską, raz ich zaczepiłam po stali ulicę dalej. Raz widząc moje wkurzenie jeden facet na ulicy zadzwonił ![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Taaa, samochody na chodnikach... najgorsze są te chodniki międzyosiedlowe, auto przy aucie i nawet nie ma jak zjechać na jezdnię. Teraz to nie problem, bo można zjechać na trawę, ale najgorzej jest w okresie jesienno/zimowym kiedy zamiast trawnika jest tam bagno i breja.
Ale najbardziej irytuje mnie coś innego... ostatnio został zniesiony zakaz chodzenia po trawie - możemy deptać trawniki! WOW! W pierwszej chwili pomyślałam: "O jak super", ale zaraz potem mój entuzjazm zmalał. Co z tego, skoro... wszędzie są psie odchody. Nie puszczę malucha po trawie, bo na każdym kroku można się nadziać na brudną niespodziankę. Czy tak ciężko sprzątnąć po swoim pupilu? I jeszcze na chwilkę zostanę w "psich klimatach", strasznie denerwuje mnie, że psy wychodzą na spacer nie na smyczy . Koło moich rodziców jest taki duży pas zieleni, raz pojechałam tam z mężem i dzieckiem na spacer. Moim oczom okazał się widok starszej pani , która puszcza swojego rottweilera ze smyczy żeby sobie pobiegał. Super, ale to jest miejsce rodzinnych spacerów, pełno wózków, maluchów biegających... i powinno się to szanować. Niech ta pani ze swoim rottweiler sobie spaceruje w tej okolicy, dla każdego jest tu miejsce - ale niech pies będzie na smyczy i w kagańcu. Argument, że "pies musi się wybiegać" jest śmiechu wart, bo dzieci też potrzebują ruchu, lubią poszaleć, pobiegać. Z tym, że ryzyko że 2latek pogryzie psa jest raczej niewielkie w porównaniu z ryzykiem, że to pies pogryzie 2latka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#13 |
kobieta za ladą
|
kultura w pociągu mnie wnerwila ostatnio
![]() ![]() ![]() o przepuszczeniu matki z dzieckiem na ręku do wagonu już nawet nie wspomne...
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
ja zauważyłam ze im starsza dziewczynka tym większy wybór kolorów
![]() ale teraz mamy juz rozm 98 i do wyboru do koloru ![]() psie/kocie gówna to udręka nic mnie tak nie wnerwia jak to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Eeee, moje siostrzenice są ubierane w przepiękne, kolorowe ubrania dziewczęće. Mało mają różu i bez problemu znajdują się takie rzeczy. Może to zalezy od miasta, firmy itd.
Moi synowie też mają rzeczy w całej gamie barw ![]() Chodniki, schody, tramwaje to temat rzeka, zresztą takie wątki na Wizażu już były. Wkurzają mnie obce osoby, które najlepiej wiedzą co mam robić. Jak mnie np. ostatnio wpieniła baba w sklepie z chemią- chciałam kupić dla młodszego- atopowca jelpa. A pani mi wykład o tym, że ubranek małych dzieci się w niczym nie płucze absolutnie. Uczona się znalazła ![]() ![]() Już tyle się od urodzenia starsze go nasłuchałam od "wszechwiedzących", że czasem mam ochotę komuś nagadać. Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2010-07-05 o 14:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dudipopka, padlam ze smiechu z tym pedalem
![]() u nas autobusy sa niskopodlogowe, miejsc na wozki jest 3. ale jak jest mocno zapachny to ludzi zajmuja miejsca te wozkowe, nie idac na gorny poklad. kiedys zapytalam sie kierowcy czy moglby poprosic pasazerow o ewakuacje na gore to i ja pojade, a on na to ze nie wie czy go posluchaja ![]() wsadzilam glowe w autobus i wrzasnelam czy pojda na gore czy nie? poszli... a z rozmiarkowka... w anglii kupuje sie na miesiace, co mnie bawi, bo wg tego moje dziecko ma ze 3 latka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Zaparkowane samochody na chodnikach mnie wkurzają, ale jeszcze bardziej nieodśnieżone zimą chodniki przed niektórymi willami.
Kiedy po prostu nie ma mozliwości przejścia na drugą stronę ulicy bo są ogromne zaspy.To jest jazda Denerwuje mnie bardzo częstowanie jedzeniem.Oczywiście mówie o całkiem obcych ludziach.Nawet ostatnio miałam taki motyw ze myslałam ze skonam.Dosiadła się na ławkę taka starsza pani ,lizała loda,moja 1,5 roczna córka -mamo kup mi loda ,a kobita w sekundzie małej pół centymentra od nosa tego wylizanego loda ' bo się małej zachce! ' ![]() i brakuje mi porzadnych placów zabaw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
W tamtą stronę - otworzyła się tylko połówka drzwi, skutkiem czego wylądowałam w Szopienicach na godzinę (dworzec zaszczany, obsrany, śmierdzący, z zamkniętą kasą i bez rozkładu jazdy!), stamtąd - do miasta docelowego - zawiadowca-idiota widząc (stał obok nas!), że nie do końca wsiadłyśmy - dał sygnał odjazdu i zaczęły się drzwi zamykać... Sekundy grozy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
-Niekulturalni palacze (szczególnie na placu zabaw, skupiskach, w lesie, na plaży). Choć w ogóle palenie w tych miejscach jest dla mnie nie do przyjęcia.
-Rodzice, którym nie przyjdzie do głowy, że jak się ich dziecko dosiadło do mojego na karuzelce wypadałoby chociaż zaproponować, że może teraz on wrzuci złotówkę, a nie czekać aż znów wrzucę ja lub kolejny, który dojdzie. -właściciele załatwiających się gdzie popadnie psów, -spuszczanie psów ze smyczy w parkach, na błoniach itp. -rodzice, którzy wożą dzieci w krzesełku bez kasków, -dorośli huśtający się na huśtawkach (którzy przychodzą bez dzieci) bo nie zdążyli się wyszaleć za młodu, a rodzice muszą prosić o ustąpienie miejsca dzieciom, -wywalanie dobranocek gdy tylko dzieje się coś hiperważnego dla świata (np różnego rozaju gale jedynki, debaty, mecze), -dorośli bez czepków na basenie, szczególnie nurkujący długowłosi, ale ze mnie zrzęda ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2010-07-05 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
oooo to, to to taszkin- brak wieczorynki!
Do pasji mnie doprowadza to, że jak świat światem, wieczorynka była zawsze, poza stanem wojennym i o tej 19 dzieci były przyzwyczajone, że jest. Teraz najpierw zaczęli opóźniać ją o 5 minut, a teraz zdarza się, że puszczają o 19:15 i trwa aż 5 minut! A wiem, że niestety zarząd TVP1 ma zamiar z niej całkiem zrezygnować. Była o tym audycja w Trójce i jakiś "mądry" pan z zarządu powiedział, że to jest godzina najlepszej oglądalności i ludzie chcą oglądac coś normalnego, a dla dzieci jest teraz tyle kanałów z bajkami, że wieczorynka jest niepotrzebna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
No proszę, no jak zlikwidują wieczorynkę to mogę iść faktycznie tą antenę ściągnąć.
Do listy: -mały wybór producentów (ha, aż 2!) gotowych kaszek w sklepach ![]() -pamiętam, jak byłam mała i szłam z mamą do sklepu przez cały niemal chodnik ciągnął się łańcuch. Dzieci były bezpieczniejsze (nie wybiegały na ulicę) a auta nie parkowały na wąskich chodnikach. Wiem, że to dlatego, że nie było prywatnych przedsiębiorstw w każdym domu, więc może zaprzestanę chwlenia ![]()
Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2010-07-05 o 22:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Oooo-temat o narzekaniu, coś dla mnie
![]() No ja nie cierpię wszystkiego, co napisałyście, oprócz spraw w pociagach, bo nie korzystam... Ale najbardziej: -kupy w parkach, jest niemożliwościa,żeby puścic dziecko na trawkę. -samochody parkujące na chodnikach -mało placów zabaw albo takie z trzema huśtawkami na krzyż -ludzie wchodzącxy na place zabaw z psami mimo zakazu-a bo taki malutki,to na rączkach ![]() -długie czekanie na przejście, kiedy przez parkujące na chodnikach samochody jest b.waskie przejście-inni przejdą, bo gęsiego,a ja czekam i czekam... Odnośnie ubranek, to ja również zauważyłam,że dla dziewczynek tak do roczku, to róż króluje bez dwóch zdań.No od rozmiaru powiedzmy 86 wkidzę poprawę, ale i tak mało jest np. sukienek innyh niż różowe,a jak inne kolory, to zawsze delikatne pastele.No i wysokie ceny mnie denerwują, nawet w marketach, takie malutkie koszulki na przykład są w cenie t-shirta dla dorosłego (i to gładkie bez aplikacji ![]() No ale gdyby były tańsze te ciuszki, to szafa by mi sie nie zamykała hihi ![]() No i ogólny brak zrozumienia mnie wnerwia ze strony bedzietnego społeczeństwa, czy tak ciężko pogłówkować,że mama z wózkiem plus dziecko ma po prostu trudniej ze wszystkim na mieście?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
a ja tu dorzucę jeszcze określenie dziecka przez bezdzietne bachorem (spotykane często na wizażu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
"Bachory ssące obrzydliwą wydzielinę organizmu kobiety"
![]() No, wizaż też jest przekrojem różnych dziwactw w nazewnictwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
A propos ubranek dziewczęcych - wczoraj kupowałam rozmiar 68/74, i pan w sklepie był zaskoczony, że wyraźnie poprosiłam o coś z małą ilością różu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Wracając do podjazdów, pojawiaja się one nie dość że rzadko - to jeszcze właśnie waskie. Co więcej - bardzo strome czasem - jak podjeżdżam z wózkiem, to mam czasami wrażenie, że jest takie nachylenie, że mały mi wypadnie z wózka. Kto to wymyśla???
Zastanawiałam sie ostatnio, co by było gdybym musiała podróżować pociagiem, takim z przedziałami - jak bym wstawiła tam swój wózek. Mam Roana Cortinę - jest czołgowaty. I po pierwsze - jak bym w ogóle wlazła do pociągu, a po drugie, jak bym sie wtarabaniła do samego wagonu, tam gdzie przedziały są; chyba bym sie nie zmieściła w przejściu, nawet gdyby był pusty (nie mówię już o zatłoczonym ![]() Gdy młodsza córka miała 3 lata, wizoną na sankach polizał !!!!!!!!!!!!!!!! po rączce pies; podbiegł tak znienacka. Jak opierdziełam właściciela, to on do tej pory chyba pamięta. Edytowane przez Jaatkaa85 Czas edycji: 2010-07-06 o 10:47 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
kobieta za ladą
|
jatkaa w ub roku jak jechalam pociągiem to mieliśmy cięzki spacerowy wózek składany co prawda ale w pół,masakra byla
![]() ![]() nie wjedziesz na ten korytarzyk co są wejścia do przedziałów no way ![]()
![]() |
#28 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
kobieta za ladą
|
nawet nie bo kibelki są zazwyczaj przy łazceniach wagonów hałas niemiłosierny nie da sie wytrzymać no i też tam mało miejsca
![]() mnie jeszcze wkurza to ze z chwilą urodzin dziecka,są ludzie którzy uzurpują sobie prawo do wyglaszania mądrości typu--matka siedząca w domu z dzieckiem nie ma prawa do odpoczynku,do zmęczenia,do żalów bo ona przecież nic nie robi ,siedzi w domu i tyle ![]()
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Mnie wk****ają ludzie którzy uwielbiają dotykać brzucha ciążowego
![]() ![]() ![]() Wkurzają braki miejsc parkingowych dla mam i w ogóle małe parkingi w mieście. Wkurzają sklepy z ciuchami dla ciężarnych w których jest drogo i ciuchy nieciekawe i brzydkie albo jest mały wybór. Wkurzające są też obce baby które próbują doradzać na siłe albo krytykują,nie ustępują miejsca w autobusie/tramwaju i jeszcze z pretensjami że masz czelność poprosić o ustąpienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:43.