|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Cytat:
ale żebyś Ty wiedziała jakie rzeczy on jeszcze ma Ja się chyba nie doczekam na ta sobotę żeby fotki zobaczyć no bo chyba się nam pokażesz? Obiecałaś ![]() Mam ten krem, używam od dość dawna, super jest Cytat:
![]() Cytat:
u nas nie Kurcze mała znowu zasnąć biedna nie może...zęby już prawei na górze, niech w końcu wyjdą i dadzą jej spokój ![]() ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
|
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Hej sie tylko przywitac. Dzisiaj wrocilismy od tesciów. Wczoraj zrobilismy tam sobie ognisko. całkiem miło było. Dzisiaj wrócilismy ok 17, zostawilismy Oliwke moim rodzicom i pojechalismy we dwoje zagłosować i prosto nad jeziorko z zamiarem wykąpania się, ale woda zimna była
posiedzielismy troche i wrocilismy do domu. Odwiedził nas jeszcze znajomy. I jak zleciało. Ide się wykąpać i lulu pa ![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Svi jeśli chodzi o kotka to mi się podoba ten łaciaty, taki nietypowy ![]() chociaż czekoladka i kremowy też piękne... p4w piekne zdjęcia, widać ze truskawki smakowały |
|
|
|
#2253 |
|
Zakorzenienie
|
Svi jak dla mnie czekoladka wygrywa zdecydowanie, więc zdania nie zmieniam
![]() p4w-coś o Tobie teraz dla odmiany (a nie tylko dzieci i dzieci )-piękne masz ząbkiKasiu u nas ten zwyczaj jest i ma się bardzo dobrze ![]() Skierko mam podobne zdanie jak dziewczyny i nic w tym dziwnego dla mnie że tatuś robi mleko czy odbija-my też obowiązkami dzielimy się po równo i nigdy nawet nie było gadki że inaczej-w końcu tata ma pełnię praw rodzicielskich I też nie nosiłam bez powodu, a że Zośka kolkowa to nosiliśmy prawie non stopPo południu byliśmy na obiedzie w lokalu nad jeziorkiem, bo nic nie chciało mi się gotować. W ogóle jakaś jestem dzisiaj...hmm.. zdołowana. Głęboko się nie zakopałam, ale jakiś marazm mnie dopadł. O przytulankach mowy nie ma już od długiego czasu (najpierw tydzień u teściów, potem Łeba z moją mamą pod bokiem, a w dniu powrotu dostałam @ ). I jak mi się skończy idę zrobić wymrażanie, bo mi się ważnośc badań skończy, a po tym znowu z miesiąc abstynencji, bo się musi zagoić... Ehh. Szkoda gadać.Zośka maruda dzisiaj, że szok. Od 20 śpi. Zobaczymy jak ranek i czy da mi się do pracy przyszykować. Małż twierdzi optymistycznie, że jak dam jej zabawek to w łóżeczku posiedzi. Akurat. Dobra spadam się myć i lulu. Dobranoc.
|
#2254 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale od jutra ONZ. A kijki kupiłaś czy miałaś? Kurcze, ja nie mam zapału do cwiczen a wiem, ze są bardzo potrzebne przy odchudzaniu ![]() Jeszcze rower moze byc, obym tylko miała z kim Kube zostawic. ![]() A ten krem mam od dawna. Wogole to jestem maniaczką balsamow wyszczuplajacych, ujedrniających - miałam juz chyba wszystkie z tej nizszej cenowo półki. Ale te z Eveline sa naprawde dobre. Tez polecam to fioletowe do brzucha. Cytat:
Kuba tez lubi prosto z krzaczka. ![]() Kilka dni temu odkryłam na takiej dzikiej polance porzeczki czerwone ![]() Codziennie jak jestesmy na spacerku, zachodzimy tak i mały pokazuje paluszkiem zeby mu urwac. Wcina jak szalony, mimo ze są bardzo kwasne. Ale niech je na zdrowie.Cytat:
Kieliszek i kasa go nie interesowały tylko wlasnie paciorki. Takze wrozby nie bralismy wogole pod uwage ![]() Cytat:
|
|
|
#2255 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
a my bylismy u tesciow na ogrodzie - tam dwa baseny i dzieci mialy frajde
maly bardzo lubi siedziec w basenie kat....pani mnie zapewniala, ze wszystkie kotki sa napewno zdrowe, ten Abbi jest najmniejszy ale miesci sie w sredniej a Abel jest najwiekszy z miotu ale kurcze oba kotki sa troche duszaste, choc Abbi mniej ale TZ nie chce sie zgodzic na ten wyjazd ![]() u nas tez na roczek sie wybiera, Eryk wybral kieliszek.......:rolleyes :
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z Angy, p4w masz piekne ząbki
Ale co sie dziwic w koncu Pani stomatolog musi miec przykładny usmiech A my dzisiaj bylismy na spacerku, Kuba nie chciał w wozku siedziec tylko sam szedł i po drodze zbierał co popadło. Nr jeden sa małe kamyczki i...pety ![]() Spotkalismy tez znajoma z 1,5 roczna coreczka i dzieciaki razem spacerowały. ![]() A TŻ wrocił po 20, pomogł mi tylko przy kapieli i juz spi. ![]() Pogoda pod wieczor była fajna bo lekko sie ochłodziło i chociaz było czym oddcychac - juz dosc mam tych upałow. Co innego jak sie jest nad woda ale nie w domu.
|
|
#2257 | ||||
|
Zakorzenienie
|
oj, bardzo
![]() Cytat:
![]() fajny taki dzień bez gotowania ![]() współczuję wymrażania Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2258 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Duchy to takie odzwierciedlenie ukrytego, najczęściej dzikiego pręgowania, jakie niesie gdzieś pod spodem bardzo wiele kotów. czasami sa wieksze i wygladaja jak pregi a czasem widac je np tylko pod slonce
i czasem tez znikaja a czasem zostaja na stale
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
dałam jej drugą szansę to wybrała go znów i książkę. A dzisiaj na mszy z okazji roczku spała cały czas ![]() Cass poczekaj tylko dostaniesz dokumenty i w drogę z Kubaskiem Nie mam siły, czuję się jakby mnie traktor przejechał, dostałam @ i umieram Idę lulu
|
|
#2260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wpadłam jeszcze przed snem na moment. Świetnie spędziłyśmy sobie z Martynka ten weekend we dwie powiem Wam, że fajny ludzik z tej mojej córci ![]() Skierko mam pytanie, czy to ciasto bananowe, na które przepis wkleiłaś można ze zwykłą mąką też zrobić? Cass jeszcze miałam Ci napisać i megi mi przypomniała...bardzo dobrze Cię rozumiem, ze brakuje Ci wyjścia, ludzi, towarzystwa..ja sama mam podobnie chociaż teraz się zawzięłam i często pakuję mała i choćby na godzinkę gdzieś jedziemy
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-04 o 22:43 |
|
|
|
|
#2261 |
|
Zakorzenienie
|
Anula, jaki Ty kupiłaś fotelik 9-18 kg?
|
|
#2262 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
te upaly mnie wykanczaja naprawde
udalo mi sie dzis nagrac jak maly chodzi potem wrzuce w klubie
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze nie kupiłam
Jak ściągnęliśmy z małej wiosenne kurtki i bluzy to jeszcze się mieści całkiem całkiem ![]() Właściwie na Romera jestem zdecydowana no ale jeszcze nie przymierzałam go do samochodu... A Wy dalje szukacie? Z tym Maxi Cosi co? Cytat:
![]() czekamy
|
|
#2264 |
|
Ola-Unhola
|
Bry
Wpadam się żegnać. Pewnie jutro z rana zajrzę, ale na sekundkę. Trzymajcie się, odpoczywajcie i dajcie czasami znać co u Was smsem Aaa no i tęsknijcie za mną ![]() ![]() Już właściwie się spakowałam, zostały kosmetyczne rzeczy i pomalowanie paznokci u nóg (u rak niestety ostatnio obgryzłam ze stresu itp ).(A tak na marginesie, to napiszę, że jadę tylko dla dzieci, bo inaczej nie ma sensu. Chciałabym wrócić z wakacji i coś postanowić )Buźka, spokojnej nocki
|
#2265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Będziemy tęskniły nieziemsko ![]() Zmykam do wyrka, dobrej nocki.
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-04 o 23:13 |
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba od biedy też się mieści, ale nie usiedzi spokojnie, wychyla się, narzeka ![]() Ja chyba będę zmuszona kupić tego Tobiego , a tak chciałam Romera Cytat:
![]() Ja już tęsknię *** I ja mówię dobranoc
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-04 o 23:20 |
||
|
|
|
#2267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mimo wszystko postaraj się odprężyć jak będziesz patrzeć jak Bartuś i Antoś bawią się na plaży
|
|
|
#2268 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Unholy mam nadzieje, ze wyjazd sie uda
juz tesknie Cytat:
to nie sa typowe pregi - jesli kot jest typowo pregowany to ma takie oznaczenie i jak ktos chce kota pregowanego to takiego kupuje a duchy wyst w umaszczeniach, ktore jednak pregowanymi nie sa i maja oznaczenie jako jednolite ale jednak sa te tzw duchy - jeszcze nie pregi ale jednak cos tam jest ![]() bardzo trudno uzyskac idealnego solida bez duchow w kolorze bri e (bez oznaczen pregowania) i bardzo rzadko sa takie kocieta w hodowlach a mi zalezy na gladkim solidzie, takim jak na zdjeciu - to moj ideal jednak nawet po solidach kocieta rodza sie duszaste - i tak jak myslalam te co mnie interesuja maja duchy, jeden tylko na lapkach ale moga z czasem pojawic sie wieksze dla porownania fotka kremowki z duchami i to dosc sporymi
|
|
|
#2269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Długo , długo po śmierci dziadka i z zupełnego przypadku znaleźliśmy zakopane beczki tylko teraz nie pamiętam czy z benzyną czy z ropą były. Ok,poproszę męża żeby mi strzelił szybko zdjątko. Oooo, to super!!! Cytat:
jak motywacja? wysoka?najzwyklejsze kije na alle40zł kosztują i właśnie takie chciałabym kupić.M.in dlatego, że nie mam co z rękami zrobić jak idę, a jak będę machać, to napewno i łapki mi zjadą ![]() A może miałabyś z kim popedałować? ja codzień z siostrą jadę to jest raźniej.Sama nie wiem czy dałabym radę 12km pyknąć. Fioletowe? tzn co? to o którym ja pisze jest czerwone ze względu na odległość? Svi poproszę dziś męża żeby wskoczył na pocztę z odżywkami 4U ![]() Wczoraj chciałam opalić nogi, naoliwkowałam się wystawiłam do słońca i poopka Chyba pozostanie mi samoopalacz, bo ręce mam brązowiutkie, i buzie a nogi jak córka młynarza ![]() choć troszkę się boje zacieków,nierówności i odcienia marchwi ![]() czy to ten z ross polecacie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-1...amoopalacz.htm Wczoraj zapomniałam dopisać mimo że temat kąpieli wodnych był poruszany. L do wody jest pierwsza. Jak zauważy że ktoś kręci się koło basenu to zaraz musi być kąpiel- Nie zawsze udaje mi się niepostrzeżenie sprawdzić czy woda ciepła i już muszę ją rozebrać. W ciągu dnia ze 3 kąpiele zaliczy, podczas których pije wodę jak pies ![]() Wodę zmieniamy co 2dni i myjemy basen.Dużo nie lejemy, dzięki czemu szybciej się nagrzewa. Nie mam problemu z wyciąganiem jej z wody.Po prostu cierpliwie czekam, aż sama da znać,że więcej nie chce heh Skutkiem ubocznych tych kąpieli są zielone smarki i ropka w oczkach.Wczoraj zaparzyłam jej świetlik i zakropliłam na wieczór, bo wczoraj rano rzęski miła posklejane i biadoliła w łóżeczku nie mogąc ich otworzyć.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2270 | |||
|
Ola-Unhola
|
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy Svi przez ten czas zdecyduje się na kota ![]() ![]() ![]() Ja piję kawkę, zaraz robię kaszkę. No i trzeba będzie powoli to wszystko do samochodu nosić. Tylko niech Małż wstanie...Ale mówił, ze wyjeżdżamy rano ![]() Jest tu kto? ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- aannuullaa, szybciej pisz
|
|
#2271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też kiedyś czytałam, że te Maxi Cosi trochę wąskie są ale wiesz, jakbyś się uparła to zawsze samochód można zmienić ![]() Ja też na tego Romera się nastawiłam ale nie przyszło mi do głowy, że może nie pasować do samochodu...ciekawe czy u mnie będzie ok... Muszę zabrać się za to bo mała już stópkami o siedzenie zaczyna uderzać. A jaka jest cenowa różnica pomiędzy nimi? Cytat:
![]() zaropiałe oczka od basenu? nie pomyślałabym... Dzień dobry wszystkim ![]() średnio się wyspałam bo mała w nocy się kręciła, teraz śpi cwaniara a ja ratuję się kawą...jest tu ktoś do towarzystwa?czekoladko jak po wyjeździe? odpoczęliście? unholy trzymam kciuki żeby listonosz z sandałkami zdążył i jeszcze raz miłego wyjazdu życzę
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rano to pojęcie względne, nie? ![]() *** Cześć U nas kolejny dzień upału się zapowiada
|
|
|
#2273 | |
|
Wtajemniczenie
|
staram się, ale z rana średnio mi idzie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- znając ją to nie Cytat:
![]() a u nas dzisiaj super, tak jak lubię, ok 23 st i bez słońca Powinnam chyba gdzieś w Skandynawii mieszkać
|
|
#2274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cenowo chyba podobnie wychodzą Ile ząbków już macie? Kubie coś nie może przebić się prawa górna jedynka ![]() Ja, ale niedługo muszę uciekać, bo na 9.45 idziemy z Kubaskiem do pediatry
|
|
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Kubuś to tak jakoś nie po kolei z tymi zębami kto to widział od dwójek zaczynać Dokucza mu?to trzymam kciuki za kontrolę, daj znać bardzo proszę co o tym milczeniu ;-) Kubusia pediatra powiedziała...ja mojej nawet nie pytam, powie ze mam się nie przejmować ...
|
|
#2276 | |||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Północ ma być gorąca, bo jadę ja ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak podejrzewam
|
|
#2277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
O, przepraszam, zaczął od dolnych jedynek , potem były górne dwójki, a teraz górne jedynki ![]() Jest marudny (ale być może to taki typ, po mamusi ), ale zasypia bez problemu i śpi ładnie (zawsze jak coś takiego napiszę, to się zaczyna - ale raz kozie śmierć )
|
|
|
#2278 | |
|
Zakorzenienie
|
no tak od zimna, przeziębienia, smarków .Buźka mokra, może powiało i ropka się zbiera.
Cytat:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2279 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miramej, podejrzewam ze ta wąskość jest w jakiś sposób przemyślana - mam dużo znajomych, którzy mają Tobiego i nie narzekają na szerokość, więc może nie ma się co martwić moze to kwestia ogólnego kształtu i taki się wydaje... a nawet jak jest węższy to po to, zeby dziecko miało mniejszy zakres ruchów Cytat:
|
|
|
#2280 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj Kubasek znów mówił ma, mama, mam, ba, baba, am, ale nic nowego nie dołożył ![]() Cytat:
![]() No jasne, ale może nie musi od razu cała, co?
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-05 o 08:21 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

no bo chyba się nam pokażesz? Obiecałaś 

). I jak mi się skończy idę zrobić wymrażanie, bo mi się ważnośc badań skończy, a po tym znowu z miesiąc abstynencji, bo się musi zagoić... Ehh. Szkoda gadać.

juz tesknie
jak motywacja? wysoka?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)