|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część V
Cytat:
Ja nie szusze od 2005 r. nie mówiąc o prostowaniu, bo wtedy mama powiedziała mi że od suszenia włosy bardzo się niszczą. Pamiętam że sie przestraszyłam i teraz używam tak jak piszesz, do podgrzewania masek
|
|
|
|
|
#1562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja widziałam glorię w tesco na pojezierskiej tyle ze wtedy była jedna czy 2 sztuki ![]() dziewczyny co myślicie o tym zestawie: http://www.allegro.pl/item1094624493...r_2x750ml.html to jest szampon i rekonstruktor Edytowane przez magdakaczmarek Czas edycji: 2010-07-04 o 10:08 |
|
|
|
|
#1563 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Mialam kiedys cos z Tigi (pamietam, ze pachnialo oblednie , ale nie z serii Dumb Blonde. Czytalam kiedys jakis wywiad z Anja Rubik i ona zachwalala te odzywke (a jej wlosy sporo przeszly...)
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dziewczynki, czy któraś z was ma keratynę w sprayu artiste? Podobno zawiera filtr UV, chciałabym to sprawdzić, ale nigdzie nie mogę znaleźć składu
|
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zauwazylam, ze po olejowaniu wlosow mam je obciazone, dlatego nie robię tego za często
|
#1566 |
|
Zakorzenienie
|
no ja po farbowaniu..
posmarowałam tak od ucha w doł oliwka hipp. nie za duzo.. troche i włosy miekie az za ![]() ale wkurzaja mnie włosy po farbowaniu
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
A ja zaczynam swoją przygodę z "walką o zdrowe i piękne włosy", chociaż mam nadzieję, że to nie będzie walka, a przyjemność...
Na razie od jakiegoś czasu podczytuję forum i jedyne, co wiem na pewno, to to, że muszę... zużyć te tony kosmetyków do włosów, które zgromadziłam - niestety wiele z nich zawiera silikony, bo to produkty tzw. profesjonalne, czyli takie, które mają zrobić super wrażenie pięknych i lśniących włosów, ale ich nie regenerują, no i nie robią nic dobrego... Szkoda kasy, ale trudno, efekty mam super, tylko krótkotrwałe Moje włosy są, a raczej były - zanim wykończyłam je latami farbowania - falowane na długości i kręcone wokół twarzy. Teraz są raczej proste, podatne. Sięgają ramion (ostatnio odcięłam cieniowanie czyli ogona), ale chciałabym je zapuścić na naprawdę długie. Niestety muszę farbować włosy, bo mam straszliwie dużo siwych... Postanowiłam przestać farbować w domu i przerzucić się na profesjonalnie robiony bardzo drobny balejaż... Ech, tyle postanowień, że nie wiem, czy mi się to wszystko uda No w każdym razie witam i proszę o wsparcie |
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ms Tse Tse parę razy już gdzieś na forum czytałam że zawiera filtr. Sama nie używałam, ale już niedługo, już niedługo Byłam dzisiaj w oszołomie i widziałam takie o. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...iszczonych.htm i inne z tej serii, bez spłukiwania. Cud normalnie że nie kupiłam od razu bo stałam i mi ślina kapała (że jeszcze nigdy tego nie widziałam ![]() ) I tu teraz prośba. Czy któraś dziewczyna mogła by napisać jak tam skład? Czy dużo sylikonów, bo jakiś wydaje mi się że widzę ( w sumie interesuje mnie czy to ten zmywalny wodą czy SLS) , i jak z ekstraktami, bo wydaje mi się że widzę miód wysoko ![]()
|
|
|
|
|
#1569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda, ze nie mam blisko siebie Auchana... Nie znam się dobrze na składach, tylko minimalnie, ale zauważylam, ze wysoko w składzie są same ekstrakty, a jest ich dużo jak na taką odżywkę ![]() Ale poczekam na kogoś, kto zna się na składach mega super
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam(zgłosiłam do KWC ) i napisałam recenzję ![]() Skład ma dobry- sporo ekstraktów wysoko w składzie, z sylikonów tylko amodimethicone- zmywalny łagodnym szamponem(według listy na LU). Mnie ta odżywka pasowała
|
|
#1573 |
|
Wtajemniczenie
|
Gdzie ten Fructals można dostać
?
|
#1574 |
|
Zakorzenienie
|
Ja widziałam w oszołomie we wroc, słyszałam, że w pozostałych też jest. W innym sklepie nigdy się z tym nie spotkałam
![]() ![]() Ja też się z tym przekonaniem nie zgadzam. Używam olei, "wizażowych cudeniek" ale sylikony do diety dopuszczam, bo w małych ilościach mi służą. Teraz na lato mam zamiar ich więcej używać bo co chwile moje włosy są narażone na niebezpieczeństwo.
|
|
|
|
#1575 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1576 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
żeby sprawdzić, jaki to filtr ![]() Dlatego, jeżeli któraś z Was ma keratynowy spray artiste, to proszę o skład ![]() czemu u mnie nie ma auchana?
|
|
#1577 |
|
Rozeznanie
|
Myślicie, że ta maska może być ok? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...farbowaniu.htm
Skład: Aqua, 1 Hexadecanol 1 Octadecanol (miksture), Ceteareth-20 (and) Cetearyl Alcohol, Stearamidopropyl Dimethylamine, Propylene Glycol, Rosmarinus Officinalis Extract, Chamonilla Recutita Extract, Arnica Montana Extract, Lamium Album Extract, Salvia Officinalis Extract, Nasturtium Officinale Extract, Arctium Majus Extract, Citrus Medica Limonum Peel Extract, Hedera Helix Extract, Calendula Officinalis Extract, Tropaeolum Majus Extract, Parfum, Citric Acid, Methyl Paraben, Sodium Benzoate, Ethyl Paraben (20.08.2009) Tylko czy taka ilość ziół nie będzie wysuszać??
|
|
|
|
#1578 | ||
|
Rozeznanie
|
Ja rowniez wlacze o zdrowe, piekne wlosy, oczywiscie zapuszczam
troche brakuje mi systematycznosci we wszystkich zabiegach, ale teraz sie uparlam Bede tutaj zagladac Cytat:
zastanawialam sie nad powtornym eksperymentem, ale cos nie moge sie zdecydowac.Cytat:
|
|
#1579 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ofc. nie wszystkie - broń Boże ![]() Dlatego lepiej mieć pewność, wole je nawilżać niż tak niechcący podsuszyć Ale mam nadzieje że bd. ok bo cena u mojego ulubionego sprzedawcy na all jest całkiem, całkiem. I do tego wzięłabym jeszcze jedbab CHI olive ten niby organic. Ciekawa jestem czy ma alkohol, a nigdzie nie mogę znaleść składu Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2010-07-05 o 12:14 |
|
|
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=26 |
|
|
|
|
#1581 |
|
Raczkowanie
|
Wczoraj zakupiłam po raz pierwszy ampułki Radical. Mam nadzieje, że się sprawdza
![]() Szukam cały czas dobrego spreju z filtrami do włoskow, bez alkoholu. Czy mogę prosić o doradzenie?
Edytowane przez Amiria Czas edycji: 2010-07-05 o 12:37 |
|
|
|
#1582 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A może da sie jakoś odparować ten alkohol zanim nałożymy go na włosy??
|
|
|
|
|
#1583 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ta ''walka'' nie jest wbrew pozorom taka zla (ostatnio, jak mam zly humor to nakladam maski i oleje na wlosy ).Powodzenia i pamietaj dasz rade (wiem najlepiej po moich przeznaczonych przez fryzjerow do stracenia wlosach, ktore teraz zbieraja komplementy od przechodniw na ulicy |
|
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu mam suche końcówki
Już nie wiem, co mam z nimi zrobić...
|
|
#1585 |
|
BAN stały
|
Edytowane przez moderatora.
Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2010-07-05 o 22:07 |
|
|
|
#1586 |
|
Rozeznanie
|
Wspolczuje wlosom po 10 latch przedluzania i mowie NIE! darmowym reklamom na wizazu
![]() A tak przy okazji, to lepiej zainwestowac w swoje naturalne wlosy (wiem po sobie gdyz sama mialam przedluzane i moj wniosek to : naturalnosc gora! Edytowane przez 201704240951 Czas edycji: 2010-07-05 o 22:07 |
|
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
Ehh kiedy ja sie doczekam tych komplementów przechodniów
![]() Ale Canelle - tak normalnie ludzie do Ciebie podchodzą i chwalą twoje mohery\pytają się jak o nie dbasz?? |
|
|
|
#1588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy jakieś mocne silikony ochronią włosy przed chlorowaną wodą?
|
|
#1589 |
|
Zakorzenienie
|
witam
![]() rowniez przylaczam sie do walki o piekne i zdrowe wlosy w sumie u mnie ta walka to trwa juz kilka lat ale odkad trafilam na wizaz to juz wogole stala sie obsesja w pozytywnym slowa tego znaczeniumoim wlosom rozjasnianym i kreconym sluza jednak silikony stosowalam juz rozne metody i bez silikonow jest straszniezazwyczaj korzystam z produktow z salonow fryz(kerastase loreal matrix) lub z apteki (vichy) ![]() metody naturalne czyli zolko i oleje nie dzialaja u mnie zaczelam sie interesowac produktami czy polproduktami (jeszcze nie znam tych pojec ) ktore stosuje wiekszosc dziewczyn z forum o wlosachpozd
|
|
#1590 |
|
Rozeznanie
|
Dotka95 - Może na basenie nałóz olej kokosowy np.? Będzie to wyglądało jakbyś miała poprostu mokre włosy, a nie jakieś mega tłuste
Po pływaniu mozesz zmyc. Wilk syty i owca cała Edytowane przez shopoholic Czas edycji: 2010-07-05 o 15:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:04.

(awokado jest moja obecna jedzeniowa obsesja
)
, ale dla mnie to duze wyzwanie...). Pogoda sprzyja, wiec jestem dobrej mysli

chetnie bym kupiła 
). A teraz spadam na pomeczowa impreze (Niemcy wygrali z Argentyna 4:0, wiec zapowiada sie niezla feta

Szkoda, ze nie mam blisko siebie Auchana... 

stosowalam juz rozne metody i bez silikonow jest strasznie