|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
Olayya gratulacje!!
![]() Wszystkim dziękuję za wsparcie U mnie bez zmian. Dodałam kilka fotek z wycieczki na blogu.
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Olliwka, w 24 tygodniu, czyli za ponad miesiąc, jakoś w połowie sierpnia. Chyba umrę z niecierpliwości
U gina w sumie OK, ciąża się rozwija, przytyłam kolejne 1,5kg Mam troszkę twardą macicę, ale powiedział, że wystarczy na to magnez na razie pobrać i ewentualnie no-spę, gdyby bolało. Szyjka w porządku, więc dramatu nie ma.
|
#423 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, zeby wakacje byly owocneCytat:
Brakowalo mi wasCytat:
Ale jak mnie dopadnie przyjazn z porcelana jak to w przypadku naszej Tity, to moze tak zle nie bedzie No wlasnie, co z Tity?
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko witaj !!
Dziękuję za ciepłe słowa Fajnie, że u Was się wszystko układa i jesteś szczęśliwa Oby tak dalej ![]() Haha, no właśnie też tak pomyślałam ![]() kretenja super, że wszystko ok z maluszkiem Płeć dopiero w 24 tygodniu....uschnę z ciekawości :P Ale czas i tak nieźle napiernicza...Olayaaaa GRATULACJE!!!!!!!! ![]() gimiks no to oby już było wiadomo jaka płeć ![]() jasiulek grunt to dobry plan ![]() Awenturyn wyzdrowiałaś? A mi dzisiaj trochę lepiej, nie obudziły mnie wyjątkowo mdłości, zjadłam normalnie i nie jest źle...może przejdzie ? Za to znowu spać się chce.Pracy dzisiaj sporo i jeszcze zaraz jadę po jakieś zakupy na obiad...nie chce mi się....marzy mi się łóżeczko...
|
|
|
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
Olayya GRATULACJE Jasiulek jak ja pojechałabym w podróż poślubną której nie miałam .... no ale liczę na to że za 2 lata pojedziemy juz jako rodzinka we troje bo faktycznie starania zaczniemy wcześniej ... może sie załapię a mamusie czerwcowe lub lipcowe ![]() Lindsley oglądałam zdj Michasia .... słodki jest i mi się tak wydawało że nie wygląda na 3 miesiące lecz na więcej ![]() Aldii jak tam mała Lu? już wyniki wychodzą dobre? Tity to juz p sesji jesteś czy został Ci jakiś egz? Kretencja już 5 miesięcy mija a pamiętam jak pokazywałąś nam swoje II, wrzuć zdj brzusia Abz a która cieła nożyczkami testy ciążowe ? ja w pracy jestem i tak nic mi się nie chce zrobić że normalnie potrzebuję kopa w
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Tity, bardzo często płeć można zobaczyć wcześniej, zwykle robi się to na usg połówkowym, w okolicach 20 tygodnia. Mój gin jest jednak ze szkoły, która zaleca robić je później, między 22 a 26tc i ja właśnie w 24 się wybieram
Anessko, ja jestem też łakomczuch a do tego ze względu na niski poziom cukru we krwi wręcz mam nakaz jeść często (jem 5-6 posiłków dziennie) i do tego sporo słodyczy. W sumie 5,5kg przez 4 miesiące to całkiem sporo. Jestem na szczęście z natury chudziak, a im niższa waga przed ciążą, tym większy dopuszczalny przyrost masy w trakcie ciąży. Gdybym przed ciążą miała nadwagę, to 5,5kg na plusie w 18tc byłoby trochę za dużo Sloneczko, nie no, 4 miesiące minęły, bo w sumie piąty dopiero się zaczyna Zdjęcie wklejam sprzed 4 dni bodajże. Moim zdaniem nie powiększył się zbyt wiele przez ostatnie 2-3 tygodnie (choć masa rośnie
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2010-07-05 o 13:07 |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
virginia fajne fotki
nieciekawie masz z Teściową i mężem faktycznie... ułoży się na pewno za niedługo sloneczko to co od wrzesnia już staranka ? ![]() ja pierdykam... ja to sama zostanę
|
#428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No a ja lece teraz do sklepu polskiego po jakas wedlinke, bo odczuwam braki smakowe no i moze pierogi z jagodami jak beda, mniammmmmm
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka zaczniemy staranka jak gin mi powie że wszystko ok..... wiesz ja mam nadżerkę lecz gin powiedział że nic z nią nie mam robić bo jeszcze dzieci nie urodziłam więc nie ma potrzeby ... jeśli będzie dobrze to zaczniemy staranka początkiem pażdziernika bo jakoś tak będę mieć owulacje
to jak się uda to chyba załapię się na czerwiec ... ja nie umię tego liczyć bazuję na internetowych kalkulatorach ciążowych
|
|
|
|
#431 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jest drobniejszy niż dzieci w jego wieku z racji wolnego przybierania na wadze jeszcze niedawno...
|
|
#432 |
|
Wtajemniczenie
|
Ollayya GRATULACJE!!!! Brawo
![]() Magialenka piękne II kreseczki, dbaj o siebie i jak najszybciej do gina, potwierdzi ciążę na pewno Anessa witaj po długiej nieobecności, ostatnio zastanawiałam się gdzie jesteś, ale doczytałam gdzieś o wakacjach Kretencjo Tity mam nadzieje, że mdłości i wymioty nie dają Ci ostro w kość, ale pamiętaj, że to dobry objaw, tak jak pisała Kretencja, dobry objaw hormonów Lindslay Michaś jest słodki i podobny do Ciebie ja wczoraj dostałam pierwszą @ po...także myślę, że od września ruszymy ze starankami od nowa...trzymajcie kciuki za badania w Pl |
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
Kretencja śliczny brzusio... rośnie
![]() Ewurka wszyscy mówią że do mnie podobny... Wczoraj się śmialiśmy, że może córeczka do tatusia będzie podobna... Trzymam kciuki za badania i staranka
Pojawiłeś się niespodziewanie w kwietniowy poranek i wywróciłeś nasz świat do góry nogami Michaś Edytowane przez lindsley Czas edycji: 2010-07-05 o 15:18 |
|
|
|
#435 |
|
Zakorzenienie
|
Magialena okropna ta szwagierka
![]() Lindsley tym razem dla TZ,ze stanal w twojej obronie.Tylko jeszcze musi brata ustawic,ze wasze relacje,to nie jego sprawaTity moze akurat sie uda Ja mam na drugie emilia Virginia wspolczuje.Tz zachowal sie paskudnie ![]() Anessa taka mala czarownica ze mnie i mam nadzieje,ze sie sprawdzi...Tam jeszcze Scio byla Portugalia.... Olayya GRATULUJE !!!!!! ![]() Jasiulek olbrzymie kciukaski,za powrot w trojke ![]() Kretencja cudny,malenki brzuszekSloneczko Lu bedzie miala powtorne wyniki pod koniec m-ca i wtedy zobaczymy Ewurka kciuki zacisniete |
|
|
|
#436 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, dziewczyny
Brzusio może i maleńki, ale już 5,5kg na plusie jest Nie wiem, gdzie mi to włazi
|
#437 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale w sklepie bylam, wedlinki i kefirek kupilam i ukochane Flipsy o smaku toffi ![]() Cytat:
Jesli uda sie nam juz w pazdzierniku zmajstrowac dzidzie to porod powinien byc w lipcuCytat:
W Portugalii sie byczylamCiesze sie, ze juz twoj organizm sie zregenerowal Alez to pieknie brzmi Ja tez sie do PL a badanka wybieram, przeglad uzebienia, tarczycy i podwozia oczywiscie Pod koniec wrzesnia lece, a ty?Cytat:
Aldii - no to w takim razie Scio musi sie przygotowac na niespodzianke A do mnie mama ze swoim mezem przylatuje w sierpniu Bedziemy zwiedzac okolice i pewnie od sklepow jej nie odciagne, bo to zakupoholiczka jest
|
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Anessa my jedziemy za 3 tygodnie...czeka mnie seria badań i wiele innych załatwień...hmmm
dziś mam ciężki dzień, ale dzieki Tobie i temu jak jesteś optymistyczna uśmiechnęłam się Z tego co wiem to Scio miała całkiem interesujące urodzinki, więc trzeba czekać Aldii, lindslay dziękuję za kciuki |
|
|
|
#439 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I poprawia sobie tym humor![]() Zobaczysz, bedzie suuuper! I bedziemy sie razem wspierac! Wierze, ze badania wyjda b.dobrze i nie bedzie zadnych przeszkod co do staranek!
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
Anessa, Ewurka no to jak już we trzy planujemy ten październik to musi się udać
..... ja przegląd u dentysty zrobiłam i jest już wszystko oki teraz tylko gin
|
|
|
|
#442 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() MAGiALENA, gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() NIestety rodzinie TŻta nie podoba się nasz wybór i jest mi trochę przykro z tego powodu ![]() kretencja, ale masz zgrabniutki brzuszek
|
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
LENKA a olej rodzinę TŻ, mieli swoje 5 minut w wybieraniu imion jak się TŻ urodził, guzik im do tego
|
|
|
|
#445 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() ja niestety nie mam dobrej nowiny, beta dzis <1 wiec prawdopodobnie była ciąża biochemiczna na razie ryczę i nie wiem co dalej robic ![]() odstawiam luteine i czekam na @, mam nadzieje ze szybko przylezie paskuda... Cytat:
|
|
|
|
|
#446 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pomyśl tak, że to była próba przed wielkim finałem
|
|
|
|
|
#447 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#448 |
|
Wtajemniczenie
|
Danika -
![]() Kretencja - fajny masz ten brzuszek ![]() Olayya - GRATULACJE!!! Widzę, że tu frakcja październikowa się szykuje ![]() Ja jestem już po antybiotykach i czuję się lepiej, dolegliwości "pęcherzowe" przeszły, został mi teraz Lactovaginal, a po @ wizyta u gina z wymazem, i usg piersi. Do tego badania prolaktyny i ogólne badania krwi, mnóstwo wizyt u stomatologa (średnio co 3-4 miesiące mam coś do leczenia, a szczególnie teraz jak mam żelastwo na zębach ) i fizycznie tez będę gotowa na jesień aha, jeszcze kontrola znamion....a psychicznie to się jeszcze zobaczy
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Starlett no to jesienią będziemy miały mały wysyp II ...... ach czas szybko leci na szczęście
![]() Danika Virginia oglądałam zdj na blogu, faktycznie Twój TZ jest dość "duży" , ja myślałam że mój ma brzuszek , ale widzę że Twój też
|
|
|
|
#450 | |||
|
Zakorzenienie
|
No został ten co w niedzielę pisaliśmy i raczej na 100% będzie 2, a kobicie się nie spieszy, więc wakacje z głowy...
Cytat:
No dzisiaj jakoś specjalnie mnie nie męczyły, za to chce mi się spać i przeszłam ból głowy...apap jest do pupy...nic nie działa. Nasmarowałam się Amolkiem i dopiero przeszło.Trzymam kciuki za badania i za wznowienie staranek ![]() Cytat:
A rodziną się nie przejmuj. Mojej teściowej też się nie wiele imion podoba :P Ale co mnie to właściwie ![]() Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.

Mam troszkę twardą macicę, ale powiedział, że wystarczy na to magnez na razie pobrać i ewentualnie no-spę, gdyby bolało. Szyjka w porządku, więc dramatu nie ma.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
Wczoraj na pocieszenie mąż zabrał mnie na zakupy do Bydgoszczy, to troszkę humor się poprawił
No i postanowiliśmy w końcu, że w przyszłym tygodniu jedziemy w zaległą podróż poślubną-dziś mamy obejrzeć oferty jednego z biur podróży i coś wybrać
:czarodziej :
, zeby wakacje byly owocne
Fajnie, że u Was się wszystko układa i jesteś szczęśliwa
Za to znowu spać się chce.
to co od wrzesnia już staranka ?

jak mi się nie chce... a tyle do sprzątnia w naszych pokojach jest

pomyśl tak, że to była próba przed wielkim finałem