Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-05, 14:41   #3481
NIKaP-n
BAN stały

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dziewczyny już 8 lipcówek- sierpniówek poszło
Ja się zabrałam za pakowanie walizki wczoraj, mam:

wkładki laktacyjne
3 koszule
tantum rosa
żel pod prysznic z oliwką mega delikatny
papier toaletowy nasączony rumiankiem
chusteczki odswieżające
chusteczki pampersy
3 pary skarpetek
2 paczki majtek jednorazowych
podkładów nie zabieram (dają w szpitalu)
szlafrok
żyletka jednorazowa

na razie tyle uszykowałam
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 14:44   #3482
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Czyli ten?
Tak,ten

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 14:46   #3483
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczynki ja u rodziców siedzę więc póki co odcięta od netu jestem Wracam w sobotę więc może wtedy uda mi się was nadrobić,ale żyję jakbyście się zastanawiały co zemną, mimo,że brzuchol ciągnie jak cholera. Na szczęście za 3 mam wizytę u lekarza i mam nadzieję,ze dostanę jakiś konkretny lek.
Stary 2010-07-05, 14:58   #3484
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Czyli ten?
jaki to model wozka jesli moge zapytac bo juz zupelnie sie pogubilam

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 14:59   #3485
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Klarissa - ja się już przymierzam od jakiegoś czasu, ale nie mam sił zabrać się za to wszystko... ale wypadałoby mieć wcześniej te rzeczy, bo jak piszesz, nigdy nic nie wiadomo

strasznie boli mnie głowa i znów się kręci.... wzięłam nospe to troszke brzuch odpuścił, ale chyba znów zaczyna twardnieć jak coś to pod wieczór skocze na IP, bo na razie nie mam jak, TZ w trasie, wszyscy w pracy...
Ja się właśnie boję np. tego, że się gorzej poczuję i nie będę miała głowy do zajmowania się tym. Ale wybrałam wersję dla leniwych i większość rzeczy zamawiam przez allegro. Niekoniecznie tak jest najtaniej, ale przynajmniej nie muszę chodzić i myśleć, przysyłają do domku

Nie fajnie, że tak kiepsko się czujesz.
W razie czegoś poproś sąsiadkę czy kogokolwiek żeby z tobą podszedł do szpitala, bo dla nas ciężarówek to już nie ma żartów.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Klarissa ja powoli też coś zbieram.Mam szlafrok,majty,podkłady,j edną koszulę i tyle na razie.Po malowaniu zajmę się resztą,bo teraz to nawet nie ma gdzie tego położyć..
No my właśnie zakończyliśmy remont i teraz śmiało mogę kupować dla siebie i dla Dzidki rzeczy Bo właśnie z tym ostatnim nie wiem co mam zrobić - obiecała mi rzeczy dla dziecka bratowa, wiem że mi popakowała, ale nic nie mówi, ani mi ich nie dała i teraz nie wiem, bo upominać się głupio jakoś tak... i teraz nie wiem - kupować sobie czy nie kupować.
Stary 2010-07-05, 15:01   #3486
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Czyli ten?
Ja też poproszę o nazwę modelu. Bardzo mi się podoba
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:12   #3487
Zuziczka
Rozeznanie

Zjadlam mlodego bobku ze smietana i troche mi lepiej.

Nika i Gabi- dzieki za wsparcie

Ugotowalam kapusniak pierwszy raz z mlodej kapusty i to chyba bedzie wybuchowy wieczor Tyle ze bede go sama jesc, bo moj TZ takowych wynalazkow nie znosi

Nika- widze, zes gotowa kobitko i wszystko juz uszykowane.
Misqa- jak ci bardzo zle to idz na IP i juz, od reki przyjmuja kobitki w ciazy! Jak cie nie ma kto zawiezc to zadzwon na pogotowie. Trzymam kciuki, zeby wszystko ok bylo z Wami!

Kupilam fototapete w biedronie
http://www.biedronka.pl/cms/img/u/Gazetki/dom_od_nowa/big2/23.jpg
Ta w kwiatki czerwono-zielone i teraz latam po chacie i i sie zastanawiam gdzie najlepiej- mam AŻ 3 sciany do wyboru

Co do Chrztu- u nas tez jest tradycja, ze Dziecku sie nie odmawia. Zreszta ja chrzestnych bede wybierac inaczej niz patrzac czy juz chrzesniakow maja czy nie Najwazniejsze, ze to bedzie taki drugi tata czy mama dla mojego Malego i trzeba to dobrze przemyslec W mojej rodzinie panje przekonanie, ze duzo sie po chrzestnych dziedziczy, wiec wybor nie moze byc przypadkowy. Chrzestna zostanie prawdopodobnie kolezanka, ktora ma juz 2 chrzesniaczki, ale jest taka fajna babka, ze mam nadzieje, ze sie zgodzi i do nas. Chrzestnym zostanie moj najmlodszy brat (jeszcze nie wie).
Kiedy w ogole prosicie na chrzestnych, po urodzeniu?
Stary 2010-07-05, 15:19   #3488
Ray
Zakorzenienie

klarissa jak ci popakowala to ci da tylko pewnie czeka blizej terminu.
dla mnie to logiczne w sumie

ja nie mam sily pisac...

wyniki odebralam mam dobre wie git.

jedynie 3 dni mala sie ledwo co ruszala troche sie juz martwilam 3 dnia ale juz wrocila do dawnej aktywnosci wiec uspokojona jestem.

ja wczoraj jedynie wozek zawiozlam rodzicom ( mama podworko.dom) i jak toregos razu przyjade to go wypiore, mielismy kupowac nowy wozek z gondola itp ale jednak uznalismy ze szkoda kasy bo wiecej dzieci nie planuje. Moj wozek w sumie nie jest zly ani zniszczony bo kupowany byl nowy, wiec posluzy jakies 4-5 mc bo na zime jest idealny a potem kupie pozadna spacerowke, jedyne co musze fotelik kupic do auta ale to w sierpniu/wrzesniu kupie

misq moze od goraca??? ja dzis bylam w poludnie na sloncu tzn musialam ejchac z corka do lekarza i zrobic zakupy wiec lazilam w sloncu wiekszosc i tez juz pod koniec czulam sie slaba i bol glowy..

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

zuziczka lo jesuuuu ja o chrzcie to nawet ani razu jeszcze nie pomyslalam ja prosilam i bedeprisic wtedy jak juz bede wiedziec kiedy zrobie chrzest zaklepie sobie w kosciele termin i tyle. mc wczesniej czy 1,5 prosilam i mysle ze to starczy.

nikap ja tam sie z tych sierpniowek to nie ciesze ze urodzily, bo jednak sa to wczesniaki inkubator przedluzony pobyt w szpitalu itp. najlepiej rodzic w terminie

Edytowane przez Ray
Czas edycji: 2010-07-05 o 15:22
Ray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:30   #3489
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

nikap ja tam sie z tych sierpniowek to nie ciesze ze urodzily, bo jednak sa to wczesniaki inkubator przedluzony pobyt w szpitalu itp. najlepiej rodzic w terminie
Nie, to chyba głównie się lipcówki rozpakowały. Ja sierpniówka, więc do Nich zaglądam.
Stary 2010-07-05, 15:35   #3490
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Co do Chrztu- u nas tez jest tradycja, ze Dziecku sie nie odmawia. Zreszta ja chrzestnych bede wybierac inaczej niz patrzac czy juz chrzesniakow maja czy nie Najwazniejsze, ze to bedzie taki drugi tata czy mama dla mojego Malego i trzeba to dobrze przemyslec W mojej rodzinie panje przekonanie, ze duzo sie po chrzestnych dziedziczy, wiec wybor nie moze byc przypadkowy. Chrzestna zostanie prawdopodobnie kolezanka, ktora ma juz 2 chrzesniaczki, ale jest taka fajna babka, ze mam nadzieje, ze sie zgodzi i do nas. Chrzestnym zostanie moj najmlodszy brat (jeszcze nie wie).
No ja właśnie tak myślę - że to powinny być osoby, które będą dziecku bliskie. Aczkolwiek ja nie uważam, że "dziecku się nie odmawia" bo jak pisałam teraz już odmówiłabym i nikt by mnie nie przekonał W mojej rodzinie to się raczej dobiera chrzestnych wg starszeństwa i pokrewieństwa czyli np. dla mojego dziecka to powinien być mój brat i siostra tż-ta. Ale nie wiem jak to będzie, po pierwsze ja jestem niewierząca, tż tak średnio i zastanawiam się czy jest sens chrzcić dziecko, po drugie mój brat właśnie się rozwodzi i nie wiem czy będzie chciał w ogóle być chrzestnym, po trzecie siostra tż-ta odwiedza nas raz na 2 lata więc nie wiem czy to dobry wybór itd...

Jeśli zdecydujemy się na chrzciny to na pewno chrzestnych będziemy prosić po urodzeniu dziecka. Teraz to kompletnie nie ma sensu.

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
klarissa jak ci popakowala to ci da tylko pewnie czeka blizej terminu.
dla mnie to logiczne w sumie
No może. Z drugiej strony ja bym to chciała przepatrzyć na zasadzie czego brakuje, co mam dokupić itd.
Stary 2010-07-05, 15:39   #3491
bordowa
Wtajemniczenie

Szczęśliwa Ja bym poszła do apteki i zwróciła maść - jej wina, że ślepa A co do komarów - może uczulenia dostałaś nagle? Tak się zdarza.

MisQa Odpoczywaj dużo Ja się wczoraj strasznie źle czułam, dostałam skurczy takich od krzyża i jeden trwał ponad 5 minut ... Też nie wiem skąd to
Masz ciśnienie w normie jak na ciążę.

Zuziczka Nie jesteś sama Ja się wczoraj poryczałam (a wręcz wyłam) bo nie wiedziałam jak sie uczesać na to 25lecie. Dzień wcześniej poryczałam się, bo nie wiedziałam co na siebie włożyć i oczywiście wszystkiemu winny był Tż Więc ja Cię przytulam
U mnie w rodzinie prosi się po urodzeniu. My nadal nie wiemy kogo wybrać ...

Klarissa Też jeszcze krechy nie mam na brzuchu
Stary 2010-07-05, 15:40   #3492
angelikaw
Zakorzenienie

Cześć.... uff nadrobiłam Was...

weekend minął szybko - w sobotę imieniny teściowej, a wczoraj lenistwo... W międzyczasie okazało się, że chrzestny TŻa (szwagier teściowej, młody facet 55lat), całe życie był zdrowy, pełen wigoru i nie narzekał na ciśnienie, ani na nic innego, aż nagle zasłabł w pracy... Wczoraj, po tygodniu leżenia w domu, dostał udaru i ma sparaliżowaną jedną stronę ciała (( Mamy nadzieję, że z tego wyjdzie.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
jej masakrę dzisiaj mam
śnił mi się nieżyjący już dziadek...
a mi się śnił cmentarz.. kurde, czytałam, że to zły znak

------
Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
powiedcie mi jaka jest roznica miedzy tym znieczuleniem zzo a dolarganem? bo z tego co wyczytalam to te dwa sa podawane przy porodzie tak?
Dolargan (petydyna)

To najpopularniejszy środek przeciwbólowy stosowany w polskich szpitalach – z danych Fundacji Rodzić po Ludzku wynika, że używany jest w przynajmniej 17% porodów, przy czym w niektórych oddziałach nawet u 60% rodzących! Dolargan jest lekiem narkotycznym, pochodnym morfiny, działa przeciwbólowo i rozkurczowo. Podawany jest dożylnie lub domięśniowo. Ma wiele skutków ubocznych. U rodzącej może zwolnić akcję porodową, spowodować mdłości, zawroty głowy, zaburzenia orientacji, senność. Lek ten przechodzi przez barierę łożyskową, co oznacza, że przenika do krwi dziecka i niekorzystnie wpływa na jego stan. Maluch po porodzie jest senny, słabiej reaguje na bodźce, może mieć trudności w oddychaniu, słabsze napięcie mięśniowe i upośledzony odruch ssania, co jest przyczyną problemów laktacyjnych. Często konieczne jest podanie dziecku antidotum. Wyniki badań nad długofalowymi skutkami stosowania opiatów u dziecka podczas porodu nakazują ostrożność w ich używaniu, ze względu na ich możliwy wpływ na skłonność do uzależnienia od narkotyków w późniejszym życiu.

Znieczulenie zewnątrzoponowe

Polega na nakłuciu lędźwiowego odcinka pleców i podaniu przez cienki cewnik (giętka rurka o średnicy ok. 1mm) środka znieczulającego do przestrzeni otaczającej rdzeń kręgowy. Rodząca zachowuje świadomość, nie odczuwa bólu od pasa w dół, ale powinna mieć możliwość poruszania się i parcia. Znieczulenie może być zastosowane, gdy rozwarcie szyjki osiągnie 2-3 cm. Nie jest ono jednak obojętne dla przebiegu porodu – może osłabić akcję skurczową (konieczne jest wtedy podanie oksytocyny), przedłużyć 1. lub 2. okres porodu. Konieczne jest częste lub stałe monitorowanie tętna dziecka przy pomocy KTG, co może ograniczyć możliwość poruszania się. Czasami gwałtownie obniża się ciśnienie tętnicze u matki, powodując zaburzenia tętna dziecka. Wzrasta również ryzyko porodu zabiegowego (zastosowanie kleszczy lub próżniociągu), a także cesarskiego cięcia.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Zbieracie już rzeczy do szpitala? Ja zaczęłam jakiś czas temu zbierać.

Ja w sumie mam już:
- koszulę do porodu (dostałam od koleżanki)
- 2 koszule do karmienia (idę dzisiaj w końcu paczkę odebrać z poczty)
- szczoteczkę do zębów i kapcie
- chusteczki pampers do szpitala, płyn laktacyd
- 2x majtki hartmann (dopiero kupione na allegro, czekam na paczkę)

Na razie to tyle, ale w sumie czas powoli zbierać chyba, prawda?
Tak patrze w ten kalendarz i patrzę... zostało 11 tygodni do terminu porodu, a przecież nie wiadomo, czy mała nie wypcha się przypadkiem wcześniej i co wtedy?
Dziś przyszły mi 2 koszule do karmienia z Allegro. Niby rozmiar ten sam (M), a jedna od drugiej większa.. Ale jestem zadowolona,. bo za taką cenę to nawet na rynku u ruskich nie kupię... A rodzić chyba będę w tej szpitalnej.
Jeszcze szlafrok muszę dokupić, bo mam tylko krótki satynowy
Majtki Hartmanna też zamówiłam i czekam na przesyłkę. Klapki pod prysznic i do porodu (takie piankowe, regulowane rzepem) też już kupiłam.
I czas najwyższy zabrać się za kompletowanie, bo czas leci, jak oszalały... Dziś kończę 29 tc.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
no tak... ale można wcześniej, jeśli ktoś chce...
Ja tylko uprzedziłam siostrę, że będziemy chyba rzucać monetą, bo TŻ też ma tylko siostrę i nie wiemy, którą wybrać...
W grę wchodzi siostra TŻa i mąż mojej siostry. Narazie sprzeciwu mojej siostry i szwagra nie było...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:44   #3493
Majka232
Zakorzenienie

Ilona, elenka - to nowy Bolder SD Ecoline. Wyst w wielu super kolorach
Stary 2010-07-05, 15:55   #3494
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Ilona, elenka - to nowy Bolder SD Ecoline. Wyst w wielu super kolorach
Wow bardzo mi się podoba. muszę na niego uwagę zwrócić ?(tzn obejrzeć na żywo) bo tańszy od X landera Xa a bardzo ładny
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:59   #3495
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Wow bardzo mi się podoba. muszę na niego uwagę zwrócić ?(tzn obejrzeć na żywo) bo tańszy od X landera Xa a bardzo ładny
Ja chciałam x-landera, ale już mi przeszło
Za Bolderem przemawia większa gondola, możliwość zamontowania spacerówki w obu kierunkach, podnoszone plecki w gondolce, a co najważniejsze (dla mnie) w tym nowym modelu można zamontować fotelik Maxi Cosi
Stary 2010-07-05, 16:00   #3496
Angelika16
Raczkowanie

GG do Angelika16
Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Kobietki Mi sie ten wózek tak podoba ze szok. Cena jest dosc spora za cay komplet 3w1 bo 1890zł. ale sliczny ciekawe czy dobrze sie sprawuje
Angelika16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:03   #3497
martucha84
Zakorzenienie

Klarissa kamien z serca... dobrze ze juz ok.. oczywiscie daj znac po szkole rodzenia im wiecej info tym lepiej

kasienka nie za fajnie z ta reka.. dobrze ze ciocia ja obejrzala.. a glupim gadaniem sie nie martw to tatkie sredniowieczne gadanie

IlonaN2 super ze z doktoratem brniesz do przodu oby tak dalej trzymam kciuki

Majka232 w pierwszym trymestrze tylko chudlam.. zaczelma tyc tak naprawde od 20 tygodnia.. moze w 15 jakis kilogram a tak nic.. teraz sie zaczelo i co wizyte to 2kg wpada

Zuziczka u nas chrzestnym bedzie brat meza a chrzestna moja siotra juz wiedza od poczatku to bylo jasne wiec tylko sie upewnilismy czy sie zgadzaja
Stary 2010-07-05, 16:09   #3498
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Majka232 w pierwszym trymestrze tylko chudlam.. zaczelma tyc tak naprawde od 20 tygodnia.. moze w 15 jakis kilogram a tak nic.. teraz sie zaczelo i co wizyte to 2kg wpada

Zuziczka u nas chrzestnym bedzie brat meza a chrzestna moja siotra juz wiedza od poczatku to bylo jasne wiec tylko sie upewnilismy czy sie zgadzaja
A ja dużo przytyłam w I trymestrze (brak mdłości i spory apetyt) - ok.5 kg.
A u nas podobnie - chrzestna - siostra męża, a chrzestny - mój brat. Jeszcze nikt nic nie wie, ale na 100% się domyślają

Angelika16 - mi też się podoba i pewnie zamówię w ciemno jeśli u mnie w mieście go nie znajdę. Ale wezmę wersję 2w1 + Maxi Cosi (z adapterami wyjdzie pewnie jakieś 2200 zł)
Stary 2010-07-05, 16:18   #3499
NIKaP-n
BAN stały

Jak ja bym chciała rodzić bez znieczulenia...

Pimodorko
gdzie jesteś?

My mamy duży problem z chrzestnymi, nie mamy kogo wziąć. Moja siostra w UK i oczywiście, może i nawet przyleci (choć sama z Shanią nie da rady, a szwagier o urlopie nie ma co marzyć), to nie mamy chrzestnego...
Ponieważ patrzymy na to, żeby była to osoba odpowiedzialna i "normalna", to brat męża odpada. Raczej będziemy prosić więc dwie mamy chrzestne (moja siostra, która będzie kochać siostrzeńca i w razie czego się nim zajmie) i moja przyjaciółka- mam dwójki dziewuch, fantastyczna i bardzo wierząca osoba

W ten sposób zapewnimy chyba młodemu jakąś równowagę...
Stary 2010-07-05, 16:28   #3500
bordowa
Wtajemniczenie

Pomidorka chyba siedzi z tyłkiem w domu i pisać jej się nie chce Ale żyje, bo właśnie mnie na kawę na czwartek zaprosiła
Stary 2010-07-05, 16:30   #3501
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ech poleżałam trochę i chyba mi lepiej, co prawda apap też wzięłam, ale już naprawdę nie dałąm rady...

co do chrzestnych to u nas już dawno było postanowione, że przyjaciel TZ-ta, który był jego starszym i moja siostra ciioteczna, ale okazało się, że siorka rodzi miesiąc po mnie wiec musiałam szukać dalej... no i padło na przyszywaną siostrę cioteczną dobra, spokojna dziweczyna i nie ma chrześniaka
a prosić będziemy już po urodzeniu maleństwa

idę dalej leżeć, zajrzę wieczorem jeszcze do was

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:30   #3502
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Jak ja bym chciała rodzić bez znieczulenia...
Ja zamierzam rodzić bez znieczulenia. Chciałabym poród w wodzie i wtedy się znieczulenia nie podaje, a jeśli to nie będzie możliwe (poród w wodzie) ze względów medycznych to ja ZZO nie chcę. To wcale nie jest takie bezpieczne i bez żadnych powikłań jak się wydaje.
Stary 2010-07-05, 16:31   #3503
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
nie wiem co mam zrobić - obiecała mi rzeczy dla dziecka bratowa, wiem że mi popakowała, ale nic nie mówi, ani mi ich nie dała i teraz nie wiem, bo upominać się głupio jakoś tak... i teraz nie wiem - kupować sobie czy nie kupować.
Ja nie cierpię takich sytuacji,na twoim miejscu zapytałabym delikatnie,czy jej propozycja jest nadal aktualna,bo chciałabyś skompletować wyprawkę i nie wiesz,czego ci brakuje...

Malarz przyszedł,robi swoje i oczywiście już teściowa na kontrolę musiała przylecieć i mnie wkurzyć!!! A czego to tak,a to tak,a wykładzina czemu zerwana,a nie szkoda wam kasy na nową i kto wyniesie tą szafę,a co zrobicie z tym,a tu co itd....Już mi ciśnienie skoczyło,co za małpa!!!:pala : W tym momencie mam ochotę pobić rekord Ginesa w pakowaniu się i spier...jak najdalej stąd!!!!!

Ja też mam chytry plan co by rodzić bez znieczulenia,ale uznałam,że jakby ból przerósł moje możliwości to też nie będę z siebie robić cierpiętnicy,tylko poproszę o zzo.No chyba,że będę miała cc,to wtedy i tak dostanę czy chcę czy nie.

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-07-05 o 16:35
Stary 2010-07-05, 16:33   #3504
bordowa
Wtajemniczenie

Klarissa Jak będę bardzo cierpieć, to może poproszę o jakieś środki przeciwbólowe, ale na pewno nie ZZO Chociaż to nigdy nie wiadomo, jak się będę czuła psychicznie przy porodzie i może mi odbije Ale póki co ZZO mówię nie.
Stary 2010-07-05, 16:38   #3505
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Angelika16 Pokaż wiadomość
Kobietki Mi sie ten wózek tak podoba ze szok. Cena jest dosc spora za cay komplet 3w1 bo 1890zł. ale sliczny ciekawe czy dobrze sie sprawuje
a to co za model, kolory jak dla mnie okrutne, nie lubie takich laserków, chciałabym stonowany wózek-grafitowy, granatowy badz czarny

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:39   #3506
NIKaP-n
BAN stały

A to leniwa Kasiula :P:P pomidorowa

każda z nas chciałaby chyba rodzic naturalnie, bez znieczulenia i najlepiej... bez bólu

ech, zobaczymy jak będzie.

martucha czy Ty też zdajesz sobie sprawę z tego, że jak dobrze pójdzie to masz trochę ponad miesiąc czasu ? Matko jedyna, zaczyna to do mnie docierać... Właśnie przeglądam ciuszki, bo stwierdziłam, że zabiorę do szpitala (na wyjście) dla juniorka komplecik na 56 i na 62, żeby mężuś nie musiał później latać i szukać. Zostawiłabym u mamy i w razie czego już byśmy wiedzieli, który dobry będzie, ale Jej mąż pali i wszystko potem jedzie fajkami.... a tego nie kcem ;P
Stary 2010-07-05, 16:42   #3507
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ja nie cierpię takich sytuacji,na twoim miejscu zapytałabym delikatnie,czy jej propozycja jest nadal aktualna,bo chciałabyś skompletować wyprawkę i nie wiesz,czego ci brakuje...
Zaprosiłam ją do nas na weekend za 2 tygodnie to zobaczę wtedy - jak będzie chciała to mi rzeczy wtedy może przywiezie

Cytat:
Malarz przyszedł,robi swoje i oczywiście już teściowa na kontrolę musiała przylecieć i mnie wkurzyć!!! A czego to tak,a to tak,a wykładzina czemu zerwana,a nie szkoda wam kasy na nową i kto wyniesie tą szafę,a co zrobicie z tym,a tu co itd....Już mi ciśnienie skoczyło,co za małpa!!!:pala : W tym momencie mam ochotę pobić rekord Ginesa w pakowaniu się i spier...jak najdalej stąd!!!!!
Ech teściowa...

Cytat:
Ja też mam chytry plan co by rodzić bez znieczulenia,ale uznałam,że jakby ból przerósł moje możliwości to też nie będę z siebie robić cierpiętnicy,tylko poproszę o zzo.No chyba,że będę miała cc,to wtedy i tak dostanę czy chcę czy nie.
Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Klarissa Jak będę bardzo cierpieć, to może poproszę o jakieś środki przeciwbólowe, ale na pewno nie ZZO Chociaż to nigdy nie wiadomo, jak się będę czuła psychicznie przy porodzie i może mi odbije Ale póki co ZZO mówię nie.
Też się tego dziewczyny boję, że będzie bolało i nie wytrzymam... ale postaram się bo każde znieczulenie ma swoje konsekwencje i nie wierzę, że ZZO nie ma ich wcale - zresztą moja bratowa je miała i potem przez pół roku miała problemy z kręgosłupem właśnie przez to... Dlatego chciałam rodzić w wodzie - położne mówią, że to rzeczywiście mniej boli i minimalna szansa na pęknięcie w wodzie jest. Taki poród kosztuje 500 zł ale wydaje mi się, że warto je wydać i urodzić z minimalnym bólem i bez szycia, popękania itd.
Stary 2010-07-05, 16:43   #3508
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Dziś przyszły mi 2 koszule do karmienia z Allegro. Niby rozmiar ten sam (M), a jedna od drugiej większa.. Ale jestem zadowolona,. bo za taką cenę to nawet na rynku u ruskich nie kupię... A rodzić chyba będę w tej szpitalnej.
kurcze a ja nie wiem jaki rozmiar kupic. Teraz 29 tydzien mam w brzuszku 101 cm Wy kupujecie o duzo wieksze czy takie na teraz? bo przeciez po porodzie brzuch zniknie znacznie ;( ??? mam problem
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:49   #3509
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a to co za model, kolory jak dla mnie okrutne, nie lubie takich laserków, chciałabym stonowany wózek-grafitowy, granatowy badz czarny
Kolory są różne,czarny też jest,mi sie podobał,ale nie kupiłabym dziecku takiego całkiem czarnego,bo smutno wygląda,żałobnie

Stary 2010-07-05, 16:51   #3510
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
kurcze a ja nie wiem jaki rozmiar kupic. Teraz 29 tydzien mam w brzuszku 101 cm Wy kupujecie o duzo wieksze czy takie na teraz? bo przeciez po porodzie brzuch zniknie znacznie ;( ??? mam problem
Ja patrzyłam żeby były takie, że w razie czego i teraz się wcisnę i za miesiąc ale żeby nie były jakieś strasznie wielkie bo potem będę wyglądać jak w koszuli po babci. Dzisiaj odbieram paczkę - zmierzę i jak się uda to może nawet fotkę sobie zrobię i wam pokażę jak to wygląda

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości