|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Maturzystki 2010 cz. VIII- w powodzi procentów!
Jestem boginią szwajcarskiego geja.
|
|
|
|
#4593 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20467528]dobrym sposobem jest użycie pasty cukrowej
[/QUOTE] Słyszałąm kiedyś o tym, ale nigdy w sumie się nie interesowałam ![]() uwielbiam CięMoi koledzy z Krk zawsze mówili, że idą "na pole" zamiast na dwór co mnie dziwiło strasznie ![]() Cytat:
biedny Żbik.Cytat:
[1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20470908] tak mi się teraz przypomniało Kamila - z tym okresem to nie ciekawie ;/. mam podobnie. myślałam że wszystko wróciło już do normy,a tu znowu miesiączka mi się spóźnia. Marta- a Ty jak najszybciej idź do lekarza Ja tak mam od marca, wszystko zwalałam na maturę, w sumie nadal jest stres w jakimś tam stopniu - niefajnie jak tak będzie przez kolejne miesiące... Cytat:
![]() Dominika, odpisz mi na pw, bo ja żyć nie mogę w takim stanie ![]() Hej Żbiksony ...ale mnie irytuje moja waga. jakby te 0,3kg nie mogło zlecieć już! te najważniejsze 0,3 -.-" dostałam smsa od utp, że opłata rekrutacyjna wpłynęła dziś poczułam się głupia wśród was, serio ![]() Ola! Trzymam kciuki za Ciebie Uważaj tam na siebie i korzystaj |
|||
|
|
|
#4594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
my się zawsze dziwimy, że Wy wychodzicie na dwór. Gdzie macie ten dwór? ![]() Tak, wiem. Gdzie my mamy te ziemniaki? Tak w ramach wstępu do słowniczka: flizy = płytki suchejże czekuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu = posłuchaj, człowieku weźże = przestań cumelek = smoczek chrust = faworki Kobierzyn = szpital psychiatryczny (bo mamy jeden w Kobierzynie) weka = bagietka karta = miesięczny (Krakowska Karta Miejska) na nogach = na piechotę Nie wiem, co u Was jest takie samo, ale podobno wszystko wyżej jest krakowskie
|
|
|
|
|
#4595 |
|
Zadomowienie
|
Te "weźże, idźże, zróbże" też charakterystyczne krakowskie, to fakt:P O chruścikach też słyszałam
smoczek i bagietka mnie zabiły :co jest:
|
|
|
|
#4596 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak po północy przeczytałam, że JK prowadzi, to miałam ochotę pakować torby, ale po 1. jak była konferencja i mówili, że BK prowadzi, to kamień z serca ![]() Cytat:
![]() Cytat:
teraz co prawda ofert mieszkań nie jest dużo, więcej jest pojedynczych pokoi, ale myślę, że ofert będzie przybywać ![]() jak zaobserwowałam, to najwięcej mieszkań jest na Podgórzu, ale to 'trochę' daleko chociaż jeśli dojazd byłby dobry, to czemu nie :PCytat:
i wystrzegaj się "warunków studenckich". takie coś jest gwarantem np. grzyba na ścianie ![]() Cytat:
![]() aaa Olga, mam pytanie gdzie będę mogła wyczytać, że moja wpłata na AGH została zaksięgowana? ![]() edit: już znalazłam
konsekwentnie dążyć do celu(ów)..;-) Edytowane przez KaasiaaK Czas edycji: 2010-07-05 o 16:07 |
|||||
|
|
|
#4597 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja to zawsze taką gwarą gadam.
|
|
#4598 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z Podgórza jest super dojazd WSZĘDZIE, na AGH też - parę przystanków tramwajem do Matecznego i stamtąd bodajże dowolnym autobusem.Jezu, jak ja bym chciała mieszkać na Podgórzu ![]() Jak znalazłaś to podziel się tą wiedzą, bo ja właśnie nie wiem
|
|
|
|
|
#4599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[teraz się zastanawiam z kim ja będę mieszkać w Krk, bo moje koleżanki się wyłamały i te co miały składać do Krk to zrezygnowały ;] ] i taka trochę d.pa ![]() a logujesz się i od razu masz komunikat, że Twój status zmieniono na 'kandydat'
|
|
#4600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to prawie centrum.Spoko, szukaj po prostu pojedynczych miejsc w pokojach Od siebie mogę zapytać kolegi, którego mieszkanie stoi puste, czy by Ci go nie wynajął jakoś okazyjnie co się ma marnować ![]() Aaaaa, tak. Pomyliło mi się z wpisaniem wyników matury ![]() ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Kasia, widziałaś? http://krakow.dlastudenta.pl/stancje...cja&idp=312863 |
|
|
|
|
#4601 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie pokoje tez wynajmują, ale na szczęście koleżanka-studentka [tzn. właśnie została panią mgr, ale zaczyna drugie studia] obiecała pomóc jak będzie taka potrzeba, także myślę, że coś znajdę wyniki oni chyba z tego całego KReMu ściągają? ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
|
#4602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie na szpital psychiatryczny mówi się 'Choroszcz' i byłam święcie przekonana, że tak mówi się wszędzie a teraz sobie uświadomiłam, że to w pobliżu mojego miasta, więc wcale cała Polska nie musi tak mówić.W ogóle, to jest wątek na wizażu o gwarze lokalnej PS. Rano skończyłam pisać ten artykuł, muszę tylko od Tżta jeszcze wziąć zdjęcie. Pamiętam, że ktoś chciał zobaczyć - to proszę bardzo, na PW wyślę
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-07-05 o 16:32 |
|
|
|
|
#4603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dopóki nie zorientowałam się, że potoczna nazwa szpitala wzięła się od dzielnicy Radomia
|
|
#4604 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja za Wami nie nadążam
![]() Poszło Cytat:
![]() [1=940aaead32a02128bb608a6 b94f04b4806a21ce5_60383a2 a3bc41;20467528]Justyna (parodia) się na tym zna ! [/QUOTE]Pewnie, i już na mnie ![]() ![]() Ola, najlepiej całkowicie go odinstaluj z kompa i zainstaluj na nowo ![]() A Ala nie? Czy coś mi się pomieszało?Ja też bym chciała mam 2,5 miesiąca i nadzieję, że babci się odwidzi A przed chwilą z kolegą tak rozmawialiśmy, czy by nie wynająć jakiegoś lepsiejszego mieszkania na 2-3 pokoje co najmniej koło PŁ. Ja tak chcę najbardziej przynajmniej by nie było problemu ani z łazienką, ani z kuchnią, jak w akademiku, czy na jakieś wolne, czy wakacje, też można sobie siedzieć. A jakby jeszcze było w miarę blisko, to już w ogóle A z tymi akademikami niech się PŁ Cytat:
Więc nic ciekawego, nad tym mieszkaniem rozkminiam
|
||
|
|
|
#4606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To takie "na nogach" nie jest normalnym powiedzeniem? Albo "weźże", "chodźże". |
|
|
|
|
#4607 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale ja o tym konkretnym ogłoszeniu. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz, na razie to ja mogę tylko przeglądać te ogłoszenia, bo wcześniej niż po wynikach rekrutacji nie będzie mnie w Krk ale dzięki za ten link, oferta na prawdę fajna, a cena tylko zachęca :P no, ale póki co robię rozeznanie, a szukać konkretnych ofert i dzwonić będę od 15ego
|
|
#4609 | ||||
|
Konto usunięte
|
w skrócie pisząc to mężczyźni uważają że rola kobiety jest w domu -.- . taka gosposia. oczywiście nie chce generalizować. jeśli chodzi o dalsze kształcenie po liceum to nie jest to mile widziane, (chociaż zdarzają się wyjątki), bo na studiach dowiadują się nowych rzeczy,zauważają ile jest nieścisłości w tym co im przekazali w młodości.i rodzina boi się że mogą odejść od wspólnoty .z tego co wyczytałam to nieźle nimi manipulują,nie mogą sami myśleć
tak w skrócie ![]() ![]() Cytat:
czemu ? ![]() Cytat:
a na szpital - Kozborowo (chociaż miejscowość pisze się przez c. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja też mam problem z komputerem. później się zgłoszę
|
||||
|
|
|
#4610 |
|
Zakorzenienie
|
http://krakow.dlastudenta.pl/stancje...cja&idp=308631 ;o jak spr. na mapie, gdzie jest ta ulica, to chyba lepszej oferty znaleźć nie mogłam, szkoda, że wynajem na wakacje -.-
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam Żbikom, które chciały
Tylko żadnego słodzenia, konstruktywna krytyka proszę
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
#4612 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale już obeszło się bez Zawiozłam papiery i było całkiem miło, co chciałam popatrzeć na mapę kampusu to ktoś podchodził i pytał czy pomóc coś znaleźć![]() Jak Wam brakuje kogoś do mieszkania to ja się piszę ![]() A tak chciałam do akademika, ech.. |
|
|
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Opowiedz coś o sobie. Skąd jesteś? Jak matura? Jakie plany? Coś więcej jak chcesz również mile widziane. ![]() Cytat:
|
|
|
#4614 |
|
Zakorzenienie
|
Beata, wysłane
![]() Wiecie, żałuję, że nie składałam na uw na tą etnologię.. dostałabym się pewnie, jeśli nie w I, to w II turze.. A jednak uw to renomowana uczelnia, o etnologii marzyłam od jakiegoś czasu. Tyle, że to mało przyszłościowy kierunek, ale skoro i tak chcę być dziennikarką, to nie będę pracować w zawodzie, chodzi o wiedzę, a tą nabylabym całkiem przyzwoitą. No i badania w terenie, wywiady z ludźmi.. to byłoby naprawdę ciekawe. Ech.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() Edytowane przez star15 Czas edycji: 2010-07-05 o 18:16 |
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
Martyna fajny artykuł, na przyszłość zapamiętam o niebezpieczeństwie fontann.
![]() jadę do kina. :P
|
#4616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A już nie można?
|
|
|
#4617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie pluskałam, bo nie miałam może dlatego teraz wylewam swoją frustrację, kto wie Dziękuję ;* Można do dzisiaj do 0:00, ale wzięłam dwa kierunki na uksw i glupio mi teraz prosić tatę, by znowu mi przelewał kasę na kolejny. Bo już powiedzialam, że wszystko opłacone.
"Różne momenty wiszą w przestrzeni jak prześcieradła, jak ekrany, na których wyświetla się jakiś moment; świat składa się z takich nieruchomych momentów, wielkich metazdjęć, a my przeskakujemy z jednego na drugi." Studentka ![]() |
|
|
|
|
#4618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
całe życie przed Tobą.Kamila, pytałaś czemu się głupia czuję ano, bo Wy wszystkie tak inteligentnie piszecie, macie takie rozległe zainteresowania, umiecie wypowiedzieć się na każdy temat.
|
||
|
|
|
#4619 | |||
|
Zakorzenienie
|
ale progi są niskie
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Martyna wyślesz i mi?
|
|
|
#4620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jest czas, ale tak jak mówię - już nie będę taty męczyć; poza tym potem śmiesznie by było, gdybym doszla do wniosku, że jednak wolę stosunki międzynarodowe niż etnologię dam już sobie spokój.Kamila, co Ty wygadujesz ![]() Jesteś w naszym elitarnym gronie Żbików i też jesteś mądra, masz swoje zdanie na różne tematy i nie gadaj bzdur.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

uwielbiam Cię
?
biedny Żbik.
Uważaj tam na siebie i korzystaj 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
)

z Podgórza jest super dojazd WSZĘDZIE, na AGH też - parę przystanków tramwajem do Matecznego i stamtąd bodajże dowolnym autobusem.

Czy coś mi się pomieszało?