|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o kobietach, które opalają się w ciąży? Tym bardziej zaawansowanej? | |||
Głupota ludzka nie zna granic. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
139 | 75,54% |
Przecież to nic takiego. |
15 | 8,15% |
Nie mam zdania. |
30 | 16,30% |
Głosujący: 184. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#61 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gdzie one mają głowę?!
Cytat:
---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
no tak a solarium to zastrzyk zdrowia. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście, że może to nie to samo co musi, pisałam o tym, ale też jak czytam co tu piszesz to mam taki opad szczęki, że mi juz ogródek przekopała ![]() Jasne, papierosy też nie muszą zaszkodzić, alkohol też nie musi, wszytsko może zaszkodzić. I co, kupić Ci paczkę fajek i polać kielicha? Bo wiesz, wcale Ci nie musi zaszkodzić. Tylko może.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-07-05 o 15:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#64 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ------------------- Dziwi mnie ta troska o brzuszki plażowiczek i mam podejrzenia, że w kwestii tych porad to z troską nic wspólnego nie ma a raczej działa na zasadzie "ja tak robiłam to uważam, że tak jest dobrze i jak ktoś inny robi inaczej to na pewno jest źle, bo ja nie robiłam tak jak ten ktoś inny". I to, że "ja tak robiłam" to są całe "dowody" na poparcie tej tezy.
![]() |
![]() |
#65 |
Zakorzenienie
|
Słońce nie jest szkodliwe, szkodliwy jest brak wyobraźni i przesada.
Rozumiemy się czy nadal nie? Spytaj się ginekologa czy możesz jechać sobie do Afryki i spać na plaży posmarowana oliwką... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Też fajnie ![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
A chciałam być miła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczytaj sobie w internecie, zapytaj ginekologa. Wiesz, ja Cię przekonywać nie będę, bo wiesz, to nie mnie powinno zależeć.
![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do "poczytania" w internecie to poczytałam i właśnie stąd była moja pierwsza wypowiedź w tym wątku "czy to na pewno szkodzi dziecku i czy ktoś wie dokładnie jak i dlaczego" bo znalazłam kilka tekstów, że nie, że opalanie w ciąży nie zaszkodzi dziecku, chyba, że mamy do czynienia z kobietą, która cierpi na nadciśnienie ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-05 o 15:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
BAN stały
|
no właśnie, ciekawiło mnie, czy ten dzieciak w środku to się tak z wolna gotuje jak na ogniu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jak dla mnie to przeciętnie rozgarnięty człowiek ma na tyle instynktu zachowawczego, że jak mu dopieka i odczuwa dyskomfort to włazi do wody. Chlodek ciepłek chłodek ciepłek, tak to mniej więcej powinno działac. Jak dla mnie obecnie upały są takie, że, dawniej to w radio przy takich mowili, że uprasza się osoby starsze i dzieci by nie wychodzily z domów. ![]() Generalnie chodzi mi bardziej o to, na ile w tym wszystkim jest chuchania dmuchania na te ciąże, niczem to straszenie kiblowymi bakteriami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() a temat traktuję luźno, bo jak świat światem ludzie rodzili, owszem, x-lat wstecz była o zgrozo większa umieralność, jak chyba w ogóle przez przekrój populacji, ale jednak, do tych obecnie 7 miliardów jakoś ludzkość dobiła. Mimo wszystko. Bez kremów z filtrem, ginekologów, silnika spalinowego czy wind w budynkach. ![]() Dawniej ciąża to byla ciąża, kobieta miała o siebie dbać, teraz jest ciąża i kobieta musi się obchodzić ze sobą jak z jajkiem. ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- proszę bardzo, nie wdając się w szczególy, jakieś opony nie opony ![]() ![]() http://www.wykop.pl/ramka/49860/budowa-glowy/ a i to jak wspomniałam, ludzie falami się nie pokładają na ulicach, gdzie pełno śmiga bezochraniaczowców. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-05 o 16:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Zakorzenienie
|
A, taki pierwszy z brzega, bo mnie się przypomniało w temacie, że lata temu coś tam ktos tam o Britnejce grymasił
![]() http://www.guardian.co.uk/lifeandsty...drelationships Cos tam jakies połozne czy ktos taki bziukają o poniesieniu temperatury (znaczi, jednak się zagotowac może ![]() No, jasne, jasne, wit. D i te sprawy, nie. Ale jakby nie patrzec, to sobie siedząc przez chwilę pod tym drzewkiem liściastem też mozna jej nałapac a nie trzeba koniecznie brzucha nieść na plażę na pól dnia. Nie, no palma ma liście, nie przeczę, oczywista.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2010-07-05 o 16:33 Powód: a se dodałam emotke a co. jakby kto nie załapał. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie, właśnie chodzi o to, że nie tylko sam za siebie jest odpowiedzialna kobieta w ciąży ![]() Głupotą jest o tyle, że ciąża chociaż nie choroba, to jednak stan zwiększonego wysiłku dla organizmu i cholera wie, kiedy takiej ciężarnej zrobi się słabo/skoczy ciśnienie/zemdleje. Warto? Chyba nie :niee: Natomiast absolutnie nie uważam, by ciąża = siedzenie w domu. Sama pypcia bym dostała. Tyle, że może faktycznie nie wystawiałabym się na wielkie słońce. Ot, zwiewna sukienka, coś na głowę i fru pospacerować po plaży ![]() A co do wyglądania w szpitalu ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
Tylko, szajajabo, chodzi o to, ze nikt nie każe siedziec w domu, gdzie tu coś takiego padło? Bo ja sie powaznie zastanawiam nad sobą, nie widziałam takiego nakazu a ciągle ktos coś takiego pisze i się odnosi do tego. Serio pytam, było tu coś o siedzeniu w domu?
Chodzi raczej (no, mnie chodzi) o coś takeigo jak w pierwszym poście: siedzenie na plaży przez pare godzin i wystawianie brzucha do słońca.
![]() |
#74 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja mieszkam za granica i powiem wam,ze u nas to jeszcze nic.Tutaj czasami w knajpach to same cięzarne.Calą noc piją,palą i niewiem co jeszcze do baru się pchają i jeszcze trzeba je przepuszczać no bo przeciez w blogoslawionym stanie!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Rozeznanie
|
Ja daleko nie musze szukac, mojego kuzyna zona, niedawno urodzila drugie dziecko syna. Przez cala ciaze palila, jak zdarzaly sie jakies urczystosci (tudziez imprezy) od alkoholu nie stronila. Przy pierwszym dziecku to samo bylo...
Mieszka za granica, a tam czesto tak jest, do rzadkosci nalezy widok matki dbajacej o siebie, nie stoniacej od alkoholu- aczkolwiek sie zdarza. Nie wiem, jak tak mozna, naprawde... ![]()
"Nie obchodzi mnie, co o mnie myślicie. Czy mnie lubicie czy nienawidzicie. Czy dla was jestem inna czy może trochę dziwna. Czy jestem naiwna, a może dziecinna. Czy jestem zwykłą lalą czy może myszką szarą. Lecz prawda jest inna, jestem taka jaka według siebie być powinnam..." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Ale o tym siedzeniu, Luba, napisałam ot tak, dla szerszego spojrzenia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20479074]Ale o tym siedzeniu, Luba, napisałam ot tak, dla szerszego spojrzenia
![]() ![]() Kazdy tak se obrazuje, a ja potem się zastanawiam czy może nie cały wątek mi się wyświetla czy co ![]() Może mam wybiórczego bana albo co, może limit wieku przekroczyłam, no różne ma człowiek myśli potem, wiadomo ![]()
![]() |
#78 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy ja ci napisałam, że masz na dwór nie wychodzić? Dlaczego wyciągasz taki dziwne wnioski? Podałam ci fakt - koszulka chroni tak jak SPF 4. Jeśli ktoś chce być lepiej chroniony, musi też posmarować klatkę piersiową i plecy. I owszem, na włosy stosuje się kosmetyki z filtrem. Na skórę głowy też sobie przecież można zastosować. Ale po co, skoro włosy + kapelusz są warstwą ochronną? Kapelusz (nawet słomiany) z reguły jest z grubszego materiału niż bawełniany t-shirt, więc powinien chronić lepiej.
![]() |
![]() |
#79 |
BAN stały
|
nie będę podważać opinii jakichś Robin Weiss czy Sue Jacobs, choć te nazwiska mi nic nie mówią :P (no, mam póki co, googla, odpukać, ale ja zyję w czasach, gdy pięknie zbudowani kulturyści opowiadają w sklepach tv, że można rzeźbić sylwetkę motylkiem czy jakimś tam fit cudem
![]() ![]() ![]() Ja się nie czepiam, ja się tylko czepiam. ![]() Co do tej Brit, , ja czytalam kiedyś na plotach jak Jessica Alba (nie mylę imienia do nazwiska? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Nie, no jasne, a badania na uniwerkach są sponsorowane przez firmy mając e tym interes itd.
A ogólnie co do badań na kobietach w ciąży, to jest taki maleńki problemik, że prawdaż, nikt nie będzie z nich robił królików doświadczalnych (chociaż pewnie wielu by chciało i ochotę miało), bo niby jak zbadac w którym momencie ona tego krwotoku dostje. A znowu takie badania opierajace się na wywiadzie będa niemiarodajne, bo przecież. Nawet nie podawaj mi nazwiska lekarza którego opinia byłaby dla ciebie wiarygodna, bo i tak nei będe szukać ![]()
![]() |
#81 |
BAN stały
|
zyję w społeczeństwie, w którym wmawia mi się, że dziecko musi jeść określone serki, co by mialo 'pelne kości'. gdzie krem czekoladowy za to z pomaranczowym sokiem i mlekiem nazywa się pożywnym sniadaniem
![]() ![]() ![]() Od 'niedawna' wmawia mi się, jakie be jest opalanie. Ludzie widzą plamkę na skórze i myślą: czerniak. Wyciagają kleszcza i boją się zapalenia opon mózgowych. 21 wiek, a ja nie wiem, komu wierzyć: to jest w koncu ta dziura ozonowa, czy nie; grzeje się czy oziębia? ![]() ![]() ![]() Czemu miałabym wierzyć w cudze przezywki odnosnie tego, czy ciężarna może leżeć plackiem na plaży, czy nie. Nikomu się smażyć nie każę. Ba. Sama za tym nie przepadałam nigdy. Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-05 o 17:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Zakorzenienie
|
Nie, wiara w przeżywki nie jest obowiązkowa.
Ale ja też sobie mogę spokojnie pomyslec, że na zdrowy rozum, to tej pani na plaży orzech kokosowy zaszkodził, i cóż takiego, panią to z pewnością wali co ja sobie pomyslę. Jednak w tym zalewie różnych informacji na temat jakże pożywnych tego czy owego itd. fajnie byłoby zachować zdrowy rozum. Tak zwany. A najfajniejsze jest to, ze każdy se mysli, że to on ten rozum ma, w przeciwieństwie do tych innych, bardziej tępych, po drugiej stronie monitorka. ![]() No. Z dwojga złego to ja wolę, jak se ktoś wymysli, że leżenie na plaży dziecku zaszkodzi, niż że nie zaszkodzi. Tak mam.
![]() |
#83 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Ja bym się jeszcze w takiej sytuacji zastanawiała nad tym ile to jest "bezpiecznie siedzieć na słońcu"? Czy siedzenie w cieniu, gdzie jest np. temperatura niższa jedynie o 2 stopnie to jakaś różnica? Czy siedzenie w domu, gdzie temperatura jest niższa o 5 stopni to jakaś różnica? Czy chodzi o samo promieniowanie UV czy o możliwe nagrzewanie? I na pewno nikt nie neguje, że na słońcu można się przegrzać bo to oczywiste. Pytanie raczej gdzie jest przesada i moim zdaniem to jest granica ruchoma i na dodatek mocno subiektywna, dla każdego człowieka inna. Co do reszty to niepotrzebna ironia Lubo i mam wrażenie, że pojawia się bo brak argumentów merytorycznych, ale to może tylko wrażenie. ![]() Cytat:
I zgadzam się z twoją opinią, że wokół ciąży krąży pełno mitów, a wiele z nich powstało na bazie subiektywnych odczuć kobiet, które niekoniecznie występują czy potwierdzają się u innych. Przecież każda kobieta jest inna. Ja bym np. chciała się obecnie wynieść gdzieś gdzie temp. nie przekracza 18 stopni to może bym nie była dzięki temu cała opuchnięta ![]()
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-05 o 17:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Konto usunięte
|
specjalnie odkrywałam brzuch, był go wietrzyk owiał
bo pod spodniami, koszulkami było bardzo niewygodnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
Ale po co mam szukać, czas tracić itd. jak się i tak okaże, że opinie nie takie, badania nie takie, cośtamcośtam.
No i przecież dobrze, niech se każdy szuka sam i znajduje to, co mu najbardziej pasuje. Mnie to się tak po prawdzie nie chce, bo przecież ja tam sobie ufam i to mi wystarczy ![]() Mnie tam wcale nie zależy żeby koniecznie kogoś przekonać merytorycznie, bo generalnie to przecież mnie to lotto. A Ironia, to ja mam na drugie imię, czasem mniej, czasem bardziej, dzisiaj akuratnie bardziej a nawet bardzo bardziej ![]()
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#87 |
Zakorzenienie
|
pomyślałby kto, że z Majorki nadajesz... ile masz tego słońca nad polskim morzem? kiedy człowiek nie pojedzie to leje.
![]() |
#88 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() temacik natomiast dryfuje na mieliznach, gdzie one mają głowy (mam wrażenie, że jeszcze trochę a służby porządkowe zaczną wyprowadzać z plaż zapłodnione panie siłą za ramiucha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No bo autorka obserwuje takowe przyszle mamcie, jak godzinami się smażą na patelni. Jak dla mnie, sama się musi na tej patelni tyle smażyć, by móc to widzieć. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2010-07-05 o 18:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o czym tu dyskutować, jeśli ludzie różnicy nie widzą pomiędzy siedzeniem w cieniu a siedzeniem w pełnym słońcu ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2010-07-05 o 18:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przecież nikt nie każe na szczęście opalać się tym co nie chcą. Nie widzę gdzie tu problem? I mam wrażenie, że to wątek w stylu "o jakie one są głupie a ja mądra, patrzcie, patrzcie".
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.