|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
co to za tekst "chyba przestane czytac forum"!! więc nie czytaj Nie doradzasz a krytykujesz.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm Edytowane przez sonia26 Czas edycji: 2010-07-05 o 18:29 |
|
|
|
|
#1442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja rozumiem zazdrość, która prowadzi do mobilizacji, motywuje do działania, na widok tego zdjęcia można pomyśleć też "Ja też mogę mieć takie nogi, a co! A nawet jeśli nie takie, to na pewno zgrabne i seksowne" Ale część wypowiedzi to po prostu efekt czystej zawiści To uczucie bardzo niszczy i zatruwa, nie dajcie się temu ![]() Idę biegać, będę miałą takie nóżki, nawet jeśli moje są krótsze
Edytowane przez Ayu Czas edycji: 2010-07-05 o 18:31 |
|
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą Koleżanka bardziej nadaje się do krzywego zwierciadła... I faktycznie PRAWDZIWE dukanki które BARDZO ciężko pracują na to, żeby mieć mniej kg z wielkiej ich kupy, którym udaje się osiągnąć cel nie są tak chwalone jak ta chudzina... Bo czym jest cellulit na chudym ciele w porównaniu do masy kilogramów na ciałach wielu z nas (taka niestety jest prawda ale już nedługo nie dziewczyny?? )aczkolwiek nie uważam, że chce ona podnieść swoje ego... tutaj wg. mnie troszkę przesadziłaś ![]() Pokazuje swoje nogi i pupę... szczupłe nogi i pupę... My widzimy ją jako chudą dziewczynę ale ona widzi siebie wprost odwrotnie... Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-07-05 o 18:34 |
|
|
|
|
#1444 |
|
Zadomowienie
|
o matko dziewczynty!!!! przecież Ona ewidentnie ma problem z samoakceptacją!! czy nie wiecie, ze nasze samopoczucie i widzenie wlasnego ciała jest w głowie a nie w lustrze????
Dziewczyna ma problem i takimi zawistnymi tekstami na pewno nie pomozecie!!! (mowie do krytykujących). Chyba nie wiecie jak to jest byc piękną i szczupłą a w lustrze widziec grubego potwora i nienawidzić swojego ciała!! ja Jej figurą będę się zachwycała bo mi sie podoba!! a to nie wyklucza tego, ze bede sie zachwycala figurą dukanek! sama takiej figury nie mam bo sie zaniedbałam ale to nie powod, zeby dziewczynę obrazac, bo jest ladniejsza/zgrabniejsza ode mnie! ona moze byc dla mnie tylko motywacją! a ja bardzo chciałabym Jej pomóc a nie krytykowac bo zawisc to najgorszy wrog czlowieka... a swój tyłek wrzuca bez ujawniania twarzy, moze to rodzaj terapii, moze chce pokazac jaka jest okropna bo tak siebie widzi, moze oczekuje ze ją zbiczujemy za taki "tlusty" tyłek i to bedzie dla niej motywacją do chudnięcia... takie problemy sa bardzo powazne i posty w stylu: wrzuca tyłek na forum, zeby sie podbudować są mega niestosowne..
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-05 o 18:53 |
|
|
|
#1445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Eh chciałabym mieć takie nogi i znowu zazdrość ![]() Uhuhu smalcu jak dla wojska Cytat:
![]() Dziewczynki, jestem na mojej magicznej 70 -tce A jak moje kompanki które też chciały przekroczyć magiczna liczbę Chudnę tak dzięki Wam ponieważ strasznie mnie motywujecie Dziś lekarka z którą pracuje zapytała czy może pożyczyć książkę ode mnie bo wyglądam jak "przecinek" ach, jak mi miło było ![]() Zła wiadomość-mam drugi antybiotyk
|
|
#1446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde nagrzeszyłam jak durna przez dwa dni a pewnie juz bym przekroczyła ta 70.. No gratuluje zawziecia i chyba jutro zostanie przekroczona przez ciebie magiczna cyfra i zobaczysz 6 z przodu, tego Ci zycze...................i sobie tez... a co moze i u mnie bedzie jutro spadek 0,6 ![]()
|
|
|
|
|
#1447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem po sobie ![]() Ja też tylko słyszę, że niknę w oczach a dzisiaj szefowa mi powiedziała, że chyba da mi wypowiedzenie bo za szybko chudnę ![]() Aż już nie mogę słuchać tych ochów i achów na swój temat ![]() odchudzam się to chudnę taka kolej rzeczy... ciężko na to pracuje |
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi co sadzicie o takim jogurcie?
http://vitalia.pl/index.php/mid/64/f...9/cid/6/part/0 wpadł mi w oko i nie wiem czy można czy nie można?
|
#1449 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
|
#1450 |
|
Raczkowanie
|
a ja dzisiaj po 3 miesiącach dukania i po 3 miesiącach codziennego jedzenia cycków , po kilku kęsach fileta z kurczaka stwierdziłam: nigdy więcej nie zjem fileta z kurczaka bleeeeeeeeeeeeee a było to moje ulubione mięsko, było ale się skończyło
|
|
|
|
#1451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zaczynam już mieć dość mięsa w ogóle nie wspomnę o cyckach ![]() a dopiero 18 dni za mną ![]() Ale czego się nie robi dla pięknego wyglądu
|
|
|
|
|
#1452 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dokładnie, ludzie myślą że w tydzień tak pochudną...a jak mówię że miesiąc to od razu się załamują. Dziś koleżanki proponowały mi ciasto, ale nie miałam ochoty ![]() Dasz wiarę? ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
|
|
#1453 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Nastał ten piękny dzień, w którym dorosłam do decyzji, by "poDukanić" sobie z Wami Do figury modelki mi bardzo daleko i wszelkie przypadłości dotykające kobiece ciała nie są mi obce. W telegraficznym skrócie: wiek: 26l wzrost: 166cm waga: 65kg ![]() cel: 55kg ![]() pozbyć się: 10kg Mam nadzieję, że wytrwam bo zauważyłam, że kiedyś moja "słaba silna wola" była mocniejsza niż teraz Jutro rano, dzień pierwszy ![]() 3majcie kciuki ![]() Ps. Przepraszam, że nie nadrobię setek stron wątku
To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące. P. Coelho Odchudzanie z Dukanem: Faza I (od 6.07.2010): -.... 65,2 - 64,2 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56 - 55 Edytowane przez nucia Czas edycji: 2010-07-05 o 20:24 |
|
|
|
#1455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przykro mi, że masz takie podejście do sprawy. Trochę empatii pozwoliłoby Ci zauważyć, że wyrażenia "zbiera mi się na bełt" są okrutne. Niektórzy potrzebują uświadomienia im ich wartości, a skoro dziewczyna nie znalazła akceptacji w swoim środowisku to szuka go m.in. na forum. W związku z tym zawistne reakcji takie jak ta mają jeszcze gorszy wpływ na taką osobę. Postaw się na jej miejscu - Ty też nie akceptujesz swojego wyglądu dlatego chcesz go zmienić. Podejrzewam, że gdybyś wstawiła swoje zdjęcie na jakiekolwiek forum, gdzie większość ludzi ma kolosalną nadwagę oni mogliby (chociaż nie musieliby) zareagować w podobny sposób jak Ty teraz - tego byś oczekiwała? Rozumiem, że większość osób na tym forum wkłada wiele pracy w tę dietę. Jednak zwróć uwagę na fakt, iż w pewien sposób jest to również praca nad samoakceptacją. Każdy indywidualnie stara się, aby podobać się sobie. Są na to różne sposoby i każdy jest dopasowany do charakteru człowieka. Podejrzewam, że się powtarzam. Na szczęście reszta z Was odpowiednio zareagowała na taką sytuację. |
|
|
|
|
#1456 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dopiero sie uczę dobierać składniki ale o tym ciepłym napoju to nie wiedziałam - lincz za niedoczytanie się należy !!!Cytat:
witaj ehh a ja po jednym dniu już nie mogę na kurczaka patrzeć a to pierwszy dzień zjadłam pół filetu i finał ...
|
|
#1457 |
|
Raczkowanie
|
Kinczita na pewno dasz radę trzymaj sie diety a pogadamy za kilka dni jak pełna euforii poinformujesz nas o swoich spadkach ona naprawdę działa ja zaczęłam w marcu i z prawie 77kg dziś waże 68, ta dieta zresztą wciąga, jak ją zaczniesz to już nic nie bedzie takie samo
![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- a zaliczam większe i mniejsze grzeszki....ale o tym sza |
|
|
|
#1458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja zaczelam w polowie kwietnia, ciagne jakos dalej i juz sie przywyczailam do tego,ze lodowce mam tylko mieso,jajka i twarogi Przyzwyczailam sie rowniez i do tego,ze co tydzien jest mnie mniej, powoli spadlo 8,7 kg do tej pory, ale i leci dalej, co jest motywujace mocno.
|
|
|
#1459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a póki co myślę co zrobić jutro na śniadanko i obiadek .. co dzisiaj serwowałyście ????
|
|
#1460 |
|
Raczkowanie
|
filet z kurczka(mój ostatni w życiu)
z fasolką zieloną, sernik dukanowski wcale (nie przypomina normalnego ) serek wiejski z szynką z indyka i ......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .......................cz ekoladka![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- taka tyciusieńka |
|
|
|
#1461 |
|
Przyczajenie
|
Witam!!! POSTANOWIŁAM ,że muszę zdjąć z siebie tą moją zbędną oponę,ważę 74kg przy wzroście 164 chcę zgubić 10kg.Drogie Dukanki proszę powiedzcie czy można stosować tą dietę będąc po 2 zawałach serca?,(nie pytałam lekarza bo nie mam kiedy się wybrać) Z góry dziękuję za podpowiedzi.
|
|
|
|
#1462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ajj fasolka tez chce ale to dopiero w przyszłym tygodniu ![]() gusiax ja niestety nie pomogę bo nie jestem w temacie czy mozna po zawałach wiem że osobiście mimo lichego zdrowia mam nie przesadzać z głodkówkami więc dukanek wsam raz dla mnie ..... ale na Twoim miejscu znalazłabym chwilę żeby pofatygowac się do lekarza bo przeciez zdrowie to podstawa
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2010-07-05 o 21:05 |
|
|
|
|
#1463 |
|
Raczkowanie
|
ja uważam , że przy JAKICHKOLWIEK problemach zdrowotnych, absolutnie NIE WOLNO stosowac ZADNYCH diet na wlasna reke!!
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobitki w pierwszej fazie do ilu kg można stracić ?????
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
w teście Ci zapewne wyszło przypuszczalne zrzucenie wagi po udurzeniówce
każda inaczej chudanie; na tej I fazie traci się tylko wodę zgromadzoną w organiźmie, więc zalezy ile jej tam masz - masz dużo - duży spadek, masz mało - mniejszy spadek
|
#1466 |
|
Raczkowanie
|
Jejku jejku ale wy sie rozpisujecie. Wystarczylo wyjechać na pare godzin za miasta z dala od netu a tu już 4 strony sie narobilo. Ale nadrobilam nadrobilam....
Tematu kolezanki szczuplej jak choroba nie poruszam. Jej zycie, chce je sobie niszyc na wlasne zyczenie, prosze bardzo. Generalnie mam pare pytan: - czy rzeczywiscie w fazie uderzeniowej jest tak, ze z listy dozwolonych produktow mozna jest do woli? To moj pierwszy dzien uderzeniowki, mam wrazenie ze za duzo zjadlam (twarog chudy z szynka z kurczaka, serek wiejski lekki, makrela wedzona, kawa dwa razy, teraz znowu kawaleczek szynki i pol szklanki jogurtu odtluszczonego...) pilam jak kazano- 2l - widzę, że tutaj dziewczyny ważą się codziennie, tak powinno byc? Czy nie lepiej wazyc się np raz na parę dni? Czytalam gdzies tak przy innych dietach - co z tymi jogurtami? Czy te dostepne jogurty 0% tluszczu i cukru np truskawkowe są zle? Bo juz sama nie wiem Jeśli rzeczywiscie za duzo nie zjadlam to chyba moge zaliczyć 1 dzien DUKANA do udanych ![]() Pozdrawiam!
Nienawidzę COMIC SANS! 24.08- Dbam o siebie ![]() jem mniej- spalam więcej! zapuszczam kłaki ![]() Dieta! 24.08- KG 59 : 30.08- KG ????? ![]() ..... 01.10 KG 54 Edytowane przez Raja_Ram Czas edycji: 2010-07-05 o 21:24 |
|
|
|
#1467 |
|
Przyczajenie
|
z pewnością macie rację ,że powinnam znaleźć czas na wizytę u lekarza,ale po paru latach chorowania wiem na pewno,że redukcja wagi jest wskazana ,4 lata temu ważyłam 62 kg i czułam się bardzo dobrze.
|
|
|
|
#1468 |
|
Raczkowanie
|
Jesli jestes odpowiedzialna to zrób badania, idź do lekarza zapytaj. Co Ci szkodzi? Ze zdrowiem nie ma żartów, chyba, że Ci nie zależy.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#1469 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie linczować proszę .. wydaje mi się że za dużo nie zjadłaś dzisiaj .... ale faktycznie chyba opychac się nie należy ... a ja mam pytanie z typu - czytam książkę i nie kumam - jak z napojami gazowanymi typlu light ??? aaa i czy można pić żurawinkę ???
|
|
#1470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po drugie: to strasznie mało ... dla mnie oczywiście .... ja bym głodna chodziła ![]() po trzecie: wydaje mi się, ze nawet do 1000kcal nie dobiłaś, no chyba, ze makreli było wyjątkowo dużo (ponad 200g); a dukan pisze, ze optymalna ilosc kalorii to 1500
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

co to za tekst "chyba przestane czytac forum"!! więc nie czytaj
[B] 

Przyzwyczailam sie rowniez i do tego,ze co tydzien jest mnie mniej, powoli spadlo 8,7 kg do tej pory, ale i leci dalej, co jest motywujace mocno.