|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Jusdan! I jak to ty masz zamiar mnie zostawić tak po prostu??? Przeciez ja tyle do 18 nie wytrzymam! A zresztą gdzie ty się rozpędzasz z 2 cm rozwarciem i spadającą wagą??Toż ty niebawem tam wylądujesz! Przeludnienie mówisz...kurcze jeszcze przyjdzie nam rodzić na korytarzu. (fuck)
Siala!!! Na coś ty tyle nakupowała. ło matko ja z tej twojej listy mam tylko osłonki na brodawki, tantum rosę i gatki jednorazowe. Resztę dokupi sie w razie potrzeby i widzisz jaka oszczedność??? |
|
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Linko to tak jak u mnie... oszczędność jest... ja z całej tej listy mam:
gaziki, które zostały mi z czasów jak Łucja potrzebowała... woda utleniona u nas z domu nie wychodzi - bo babcia ma zawsze wkładki laktacyjne podkłady poporodowe i mam jeszcze aftin, ale to Łucja teraz używała ![]() Kropelki esputicon dla mnie a za mnie nic nie pomagają... czopki glicerynowe pewnie na zatwardzenie tak? Wystarczy oliwka zwykła i końcówka termometru
|
|
|
|
#3964 |
|
Zakorzenienie
|
basienka
no wlasnie widze ze przeplacilam, ciekawe czy w innym lab byloby taniej ![]() karolcia zazdroszcze deszczu
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusia sponsorowała to nie oszczędzałyśmy
Z resztą sama mi podsuwała co może się przydać ![]() Ja wiem, że jestem chora na punkcie zakupów i dlatego zawsze i wszystkiego mam za dużo ![]() Spożywki, chemii, wszystkiego ![]() Poza tym to ja mam głupie wizje, że po porodzie to ja będe miesiącami leżeć i nie będę mogła się ruszać bo mnie wszystko będzie bolało itd. więc nie będę latać do sklepów i aptek.. a mąż za długo pracuje by mieć na coś czas.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
A ja od jakiegoś czasu walczę z tym by nie kupować wszystkiego na zapas, bo to nie ma sensu w wielu przypadkach... oduczam się tego powoli
Itakasia, no ja wiem jaka jest różnica u Nas... jak ostatnio robiłam HBS i OWA jak dobrze kojarze to te badania, to podjezdzam do jednego laboratorium, bo tam nigdy ludzi za duzo nie ma, bo tam tylko prywatne badania... no i babka mi mowi,ze za dwa badania jakos 29zl... a w szpitalu (dzwonilam dzien wczesniej by o ceny zapytac) za obydwa wychodzilo 14zł... ogromna różnica jak dla mnie
|
|
|
|
#3967 |
|
Rozeznanie
|
A co kupujecie do pielegnacji noworodka już w domu? Chodzi mi o szampon do włosków, może oilatum do kąpieli bo jestem na tym punkcie kompletnie zielona
|
|
#3968 |
|
Zakorzenienie
|
PEWNIE WIĘKSZOŚĆ Z WAS TO ZNA... ALE JA SIĘ I TAK ŚMIEJĘ CO TO CZYTAM
JAK TO JEST W PRZYPADKU PIERWSZEJ, DRUGIEJ I TRZECIEJ CIĄŻY Twoje ubrania:Pierwsze dziecko: - Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: - Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: - Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: - Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: - Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: - Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: - Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: - Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: - A niby, czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz: Pierwsze dziecko: - Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: - Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: - Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: - Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: - Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: - Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie: Pierwsze dziecko: - Zmieniasz pieluchę, co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: - Zmieniasz pieluchę, co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: - Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia: Pierwsze dziecko: - Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: - Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: - Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: - Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: - W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: - Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko, jeśli pojawi się krew. W domu: Pierwsze dziecko: - Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: - Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: - Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: - Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: - Czekasz aż wysra. Trzecie dziecko: - Odejmujesz mu z kieszonkowego. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Ja nic z takich rzeczy nie kupuję. Na poczatku szamponu używać nie będę, ani nic z kosmetyków, jedynie do dupki kremik i do smarowania buzinki... |
|
|
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3970 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym bądź razie dobre
|
|
|
#3971 |
|
Wtajemniczenie
|
haha
basienka!! dobre cos w tym musi byc ja jestem na etapie pierwszego, choc nie zawsze
|
|
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia ten groch to taki slodkawy chyba wychodzi co ? ale nie jadłam
Co do dentysty to fakt trzeba trafic na dobrego mnie to sie udalo tylko raz niestety Pani stomatolog wyjechała za granice. Mnie ta pieczona skorka z bakłażana bardzo smakuje a na surowo nie próbowałam ![]() Skórki z ogórka nie lubie. lazurowa masz nas bajka super ze powoli sie urzadzacie serduszkoiz ciekawy ten przepis ola bardzo ładnie ![]() misiulka co do pedicure to z zelami w 30 min ??? doczytałam że nie....zreszta mimo wszystko szybko....ja bez malowania robie kolo godziny (kapiel, skórki, paznokcie, frezarka, peeling, maska, krem, parafina ) kasha dobrze ze wszystko w porzadku martysek wazne ze wszystko dobrze basienka dobrze ze wszystko ok, co do posiewu 45,- jusdan super ze wszystko dobrze hd dzięki za wyjasnienie a co do nastroju to dobrze wiemy ze to nic tylko hormony ale co zrobic |
|
|
|
#3973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie moje zdanie.Ja kupiłam do kąpieli nivea do tego oliwke i mleczko (ale mleczko było w zestawie z płynem do kąpieli) W razie W mam linomag do dupki i już! Aha no i kremik ziajki do twarzy. |
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
LINKA dobrze piszesz o kosmetykach... jestem podobnego zdania. Nie ma konieczności, nie trzeba używać i przyzwyczajać niepotrzebnie dziecka do kosmetyków... |
|
|
|
|
#3975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
||
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe, nie mówię, że nie Siala, bo ja na bieżąco z wątkiem nigdy nie byłam niestety... ale śmieję się z tego zawsze, tak samo jak z kawału o seksie w trakcie 3 trymestrów i pozycji na wilka... oraz sytuacji na porodówce
|
|
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja tak. I do grochu wtedy też. Jest pyszny . Polecam . Szkoda, że świeży groch to dopiero jest sezonowe warzywo.
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
muminek
chyba dzis pisalas o tym, mnie tez sie lezka w oku kreci ze to ostatni brzuszek u mnie
|
#3979 |
|
Zakorzenienie
|
Itakasia a mi się nic nie kręci w oczach myśląc o tym, że to ostatni brzuch... bo w sumie więcej dzieci nie planujemy, choć tutaj akurat różnie bywa, bo w życiu może się jeszcze jakieś dzieciątko trafić... ale ja dziękuje za ciąże, brzuszki mnie nie będa kręcić... owszem oglądam i oglądałam się za kobietami w ciąży, ale np po porodzie z Łucją za brzucholem nie tęskniłam... teraz też nie będe... chciałabym już być PO
|
|
|
|
#3980 |
|
Zakorzenienie
|
basienka
ja chcialabym byc po tylko z jednego powodu: zeby miec pewnosc ze wszystko bedzie ok! , poza tym czuje sie swietnie. i uwielbiam kiedy Zosia sie rusza itp
|
#3981 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez lubie kiedy Nastka sie rusza
a co do dzieci to wiecej nie planujemy ale zobaczymy...kiedys
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#3982 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z kosmetykow kupilam sol fizjologiczna, gaziki do pempka, linomag i to chyba tyle. reszte tz dokupi jakby cos
|
|
|
|
#3983 |
|
Zakorzenienie
|
A ja niestety nie przeżywam tak cudownie tej końcówki ciąży... nie cieszą mnie aż tak bardzo te ruchy Klary, owszem czasem nie jest źle, fajnie jak brzuch faluje, ale w większości czuję się po prostu przeorana, a nie fajne kopniaczki...
Co do końca ciązy, to ja nie widzę innej opcji, będzie wszystko ok... ale chcę już być po wszystkim. Chcę się pozbyć brzucha, chcę powoli wrócić do figury i wogóle... Nic, uciekam do spania, dobranoc |
|
|
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja tez lubie kiedy Ada sie rusza, ale ostatnio robi to strasznie bolesnie, tak ze przestaje mi sie to podobac... ostatnio gdzies wyczytalam:"Dziecko z każdym tygodniem przybiera jeszcze na wadze, teraz ok. 150 g. Jest mu już bardzo ciasno. Oboje marzycie, by ciąża już się skończyła". i zdalam sobie sprawe, ze malenstwo tez by chcialo juz wyjsc...
http://s6.suwaczek.com/201007194965.png http://s2.pierwszezabki.pl/036/0362599d0.png?4550 http://www.suwaczki.com/tickers/ex2btv73qv09fwip.png Edytowane przez agravka Czas edycji: 2010-07-05 o 21:36 |
|
|
|
|
#3985 |
|
Wtajemniczenie
|
A mój mały to wypina to dupkę to nóżkę, nie kopie, bardziej sie przeciąga.. nie ma juz miejsca... moze tez chce wyleśc?
|
|
|
|
#3986 |
|
Zakorzenienie
|
To wiadome, że dziecku tez już niewygodnie, że coraz mniej miejsca i wogóle... ja np dupę mam pod żebrami i przekopana jestem co chwilę... za długo nie mogę siedziec. Poza tym głowa od długiego czasu cały czas nisko na pęcherzu... ogólnie mi już ruchy dziecka sprawiają ból...
Marudzę, marudzę, marudzę, ale czasem można ![]() Uciekam spać, dobranoc |
|
|
|
#3987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie moje zdanie
|
|
|
|
|
#3988 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Już trochę lepiej. Nie zmienia to faktu, że przede mną dwa dołujące dni... Jutro urodziny M. a pojutrze "nasza" rocznica... Wiem, wiem
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Linka
no chyba nie watpisz ![]() basienka dobrej nocy lazurowa ciesze sie ze spedzilas czas z kolezanka, myslalam co porabiasz
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę się oderwałam od domu. Byłam z nią na zakupach i sobie pogadałyśmy.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

masz nas
, poza tym czuje sie swietnie. i uwielbiam kiedy Zosia sie rusza itp