|
|||||||
| Notka |
|
| Dobry fryzjer Szukasz dobrego fryzjera w swoim mieście? Na tym forum znajdziesz adresy i nazwiska sprawdzonych fryzjerów. Wejdź i znajdź dobrego fryzjera, poleć własnego. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaka fryzurka do kwadratowej twarzyczki???? | |||
| włosy kręcone |
|
68 | 23,61% |
| włosy proste |
|
55 | 19,10% |
| grzywka prosta |
|
24 | 8,33% |
| grzywka na skos |
|
141 | 48,96% |
| Głosujący: 288. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: gdzie dobry fryzjer w Krakowie?pomocy
No to ja już nie wiem, gdzie się wybrać
![]() Byłam dziś w AK.KK zobaczyć, gadałam z brunetką, nie była zbyt entuzjastyczna i generalnie była za opcją farby na moje cały włosy, podczas gdy ja nie chcę farbować całej głowy. Ale zaproponowała baleyage - tylko, że mówić, to można wiele, ważne, żeby na głowie wyszło tak, jak chcę... No i cena za całość - ścięcie (z długich włosów, choć ja uważam, że są średnie) chyba 100 zł, refleksy 50, a baleyage chyba 150. Pójdę chyba jeszcze do tego EPSU obczaić ![]() Wcześniej generalnie chodziłam do takiego małego saloniku na Karmelickiej, w zasadzie na przeciwko EPSU - są tam dwie panie blondynki i facet. W zasadzie ścinają ok, włosy zawsze się dobrze układały nawet odrośnięte, ale kurcze zawsze prawie tak samo byłam obcinana ![]() Chciałabym, żeby ktoś mi zaproponował ścięcie, które faktycznie będzie fajne i będzie mi pasować... |
|
|
|
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
pytanko:
zastanawiam sie nad salonem AK.KK. generalnie chce zrobic balejaz i sciecie na srednich włosach. przegladalam cennik na stronie internetowej i zastanawiam sie - czy cena za balejaz to cena za samo farbowanie czy w tym rowniez jest mycie strzyzenie i modelowanie? pytam, bo u mojej fryzjerki jest to komplet. a jesli tutaj za te rzeczy musze doplacic to chyba sobie podaruje... |
|
|
|
|
#3003 |
|
Rozeznanie
|
ta cena za baleyage to za samo farbowanie - do tego trzeba doliczyć jeszcze cenę ścięcia.
|
|
|
|
|
#3004 |
|
Przyczajenie
|
Najlepsza fryzjerka jaka istnieje to pani martyna z ilosion!!!!!!!!niestety od kwietnia juz tam nie pracuje
czy ktoś wie gdzie sie przeniosła? Prooooosze o odp! Zgubiłam do niej nr kontaktowy a jest niezastąpiona!!!!![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3005 |
|
Przyczajenie
|
A ja jutro idę do Pani Ani Pyrzanowskiej z salonu Dziedzic na strzyżenie. Jak wrócę opiszę wrażenia.
Już nie mogę się doczekać nowej fryzurki |
|
|
|
|
#3006 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Do Jaśko musiałam udać się dwa razy. Włosy do ramion chciałam trochę skrócić i pocieniować, bo robiło się płasko na czubku. Efekt po pierwszej wizycie - ścieniowana góra i frędzle na dole. Nie zdzierżyłam tego i poszłam jeszcze raz, A. mnie przeprosiła, przyznała, że niepotrzebnie zostawiła te frędzle i bezpłatnie je ścięła (swoją drogą to ładnie o niej świadczy), jednak dół fryzury nie układa się dobrze, o dobraniu długości i rodzaju cięcia do mojej potężnej żuchwy nie ma nawet co wspominać. Przy całej mojej sympatii dla pani Jaśko u dobrego fryzjera, coś takiego nie może mieć miejsca, poza tym włosów mam mało i dlatego sądzę, że degażowanie nie było konieczne. To tyle na temat, jak włosy odrosną, to szukam kolejnego fryzjera albo wrócę do Mariusza. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Dodam jeszcze, że u Mariusza ścięcie kosztuje 100 zł., u Jaśko 55. |
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zakorzenienie
|
jednak ponawiam pytanie, gdyż wesele tuz tuz i nie wiem kogo wybrać z Trendy (Karmelicka lub Starowiślna). A tylko tam mogę iść..ktoś kogoś może polecić, odradzić?
Pozdrawiam |
|
|
|
|
#3008 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Będę wdzięczna.
|
|
|
#3009 |
|
Wtajemniczenie
|
Jeśli na Karmelickiej pracuje p. Marysia, to do niej. Nie idź do obfitej blondyny z dużym biustem ani do metroseksualnego fryzjera, ścinając raz (nieopatrznie) grzywkę u blondyny doświadczyłam co zrobiła mi z włosami i zobaczyłam co ten drugi zrobił innej klientce. Moja znajoma przez lata chodziła do Marysi, ale czy tam dalej pracuje-nie wiem.
|
|
|
|
|
#3010 |
|
Przyczajenie
|
A znacie dziewczyny w krk dobrego fryzjera ktory ladnie czesze na sluby??? Pomocy
|
|
|
|
|
#3011 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#3012 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#3013 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm co do wszechstronności to myślę, że chyba nikt tutaj nie twierdził iż wymienione przez Ciebie fryzjerki ( w szczególności wychwalana przez moją skromna osobę Pani Ania P.) są prawdziwymi mistrzyniami nożyczek. Określiłam mój stan i rodzaj włosów oraz sposób w jaki Pani Ania się z nimi rozprawiła więc polecam stale te fryzjerkę dla osób z podobnymi problemami na głowie. Kwestia upięcia ślubnego- nie ma pojęcia jak fryzjerki z Dziedzica radzą sobie w tym temacie.
|
|
|
#3015 |
|
Przyczajenie
|
Chciałabym serdecznie podziękować osobom, które polecały panią Anie Pyrzanowską. Jestem zachwycona tym co zrobiła z moimi włosami, wreszcie mogę nosić je rozpuszczone bo układają się rewelacyjnie. Najpierw była oczywiście rozmowa na temat mojej wizji, potem pani ania przedstawiła jak ona to widzi i dlaczego tak zrobi. Podczas całej wizyty cały czas rozmawiałyśmy na temat moich włosów, jak je pielęgnować, jakimi szamponami myć, jak czesać, modelować itp. Byłam w szoku, że podczas 1,5 h można cały czas mówić o moich włosach. Do tego pani Ania jest przesympatyczną osobą i wizyta u niej to był strzał w 10 !!!
Co do pytania na czym pracują to dalej jest to Joico i Loreal. |
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyjdzie raczej spora kwota
|
|
|
|
#3017 |
|
Raczkowanie
|
Od ponad roku chodzę do pani Marysi w centrum handlowym Simply, gdzie jest salon Loreala. Zawsze doradzi jakich kosmetyków używać, jaka fryzura pasuje do twarzy, co będzie praktyczne, jak coś źle, to poprawi, zawsze porozmawia... no po prostu super babka!
Jeszcze nigdy takiej fryzjerki nie miałam, a ta jest po prostu super! I nigdy nie ścina za dużo włosów, co jest dla mnie jednym z największych plusów
|
|
#3018 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak z ciekawosci - czy ktos w ogóle zna jakiegoś w miarę dobrego fryzjera, na którego nie trzeba wydawać majątku?
|
|
|
|
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W AK.KK zostawiłam 240 zł (obcięcie + farbowanie) nie jestem zadowolona ani z obcięcia ani z farbowania
|
|
|
|
#3020 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3022 |
|
Zakorzenienie
|
a ja od ponad roku chodzę do Gosi na os.oświecenia
i kocham ją i ubóstwiam!!!! nie ma salonu z prawdziwego zdarzenia, obcina w domu, ale w pełni profesjonalnie. tylko dzięki niej moje włosy odżyły a mój kolore jest cudownie, naturalnie blond przyszłam do niej z połamanymi, spalonymi, żółto-pomarańczowymi badylami które nadawały się tylko pod kosiarke.koszmar!!!! a ona je uratowała i wyprowadziła na dobrą drogę i wiem że jej nie zamienie. nie wiem jak z fryzurkami typu ślubne, studniówkowe, bo nie probowalam, ale wiem ze robi i podobno tez dobrze. samo śięcie+ farbowanie- jak najbardziej TAK! |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zadomowienie
|
Ja znam - pisałam kilka stron wcześniej o p. Tomku. Strzyżenie z myciem i ułożeniem włosów na prosto - 50 zł, strzyżenie z koloryzacją - do 150 zł ( nie jestem pewna jak z cenami, nie chodziłam na farbowanie, jedynie na strzyżenie). Uważam, że warto sprawdzić - przynajmniej wśród fryzjerów, którzy mają takie ceny p. Tomek jest najlepszy ( nie mam niestety porównania z bardziej zachwalanymi fryzjerami z droższych salonów - na razie to nie mój przedział cenowy).
|
|
|
#3024 |
|
Raczkowanie
|
no moj wlasnie tez nie. zreszta moj rozsadek podpowiada mi, ze chodzenie do fryzjera srednio co trzy miesiace i zostawianie tam wrecz fortuny jest lekkim szalenstwem w moim skromnym wypadku
![]() pomysle... a czy ktos ma jeszcze jakies propozycje? tak... nieco blizej nowej huty
|
|
|
|
|
#3025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
|
|
|
|
#3026 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo proszę o napisanie czegoś wiecej o salonie Epsu na Karmelickiej. Która z Was tam była? Jakie wrażenia? I najważniejsze - kogo możecie polecić. Ceny tego salonu są dość przystępne, wiec chciałabym tam pójść. Tylko że wolałabym iść do kogoś poleconego.
Bardzo mi zależy, dzięki
|
|
|
|
|
#3027 |
|
Przyczajenie
|
a była może któraś z Was w Pracowni Fryzjerskiej na Pędzichowie?
|
|
|
|
|
#3028 |
|
Raczkowanie
|
Czytaj wątek uważnie ponieważ kilka dziewczyn wspominało wcześniej o tej pracowni.
|
|
#3029 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Na dodatek burkliwy i jakby obrażony na cały świat. Obsługiwał jednocześnie mnie i panią z farbą na głowie - biegał ode mnie do niej i tak w kółko. Ułożenie fryzury - na odwal się. Jednym słowem - NIE POLECAM. Może teraz bardziej się będzie starał :P
|
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakm i farbbuje odrosty to nie ciapie całych, ale robi na zasadzie bardzo, babrdzo gęstego balejażu, bo wtedy wygląda to bardziej naturalnie i te odrosty jak już się pojawią to nie odcinają się aż tak bardzo. ale oczywiście zrobi tak jak chce klientka ![]() na jakich kosmetykach pracuje niestety nie wiem, bo jej na ręce nie patrze, bo jej ufam wyobraź sobie jak przyszłam załamana ze spalonymi, pomaranczowymi włosami, niemal sie kruszyly przy dotknieciu,a ona mi zrobila z nich piekny natorualny blond oczywiście nie od razu, ale wyprowadzila je na prosta.wiem,że robi zakupy w profesjonalnych sklepach fryzjerskich, mam cudowny płyn dwufazowy do prostownicy i szampon, które moje włosy kochają ![]() uważam że jest świetna- bo wie co robi, chroni moje włosy, mogę z nią fajnie pogadać i nie jest droga
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dobry fryzjer
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:35.

czy ktoś wie gdzie sie przeniosła? Prooooosze o odp! Zgubiłam do niej nr kontaktowy a jest niezastąpiona!!!!
Już nie mogę się doczekać nowej fryzurki 

Będę wdzięczna.
58-57-56-55-54
Wyjdzie raczej spora kwota