|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Dobranoc
|
|
#2342 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
pojechałam do dentysty i pocałowałam klamkę
wrrrrWracając wstąpiłam zatankowac auto i wróciłam do domu - Bartus wykąpany, jak wchodziłam to pił mleczko ... małż się spisał Cytat:
![]() anula ma rację - jeszcze makijaż, fryzura i będziesz mmmmm Cytat:
![]() Cytat:
no i @ współczuję Cytat:
![]() Cytat:
/jeszcze jak posmakował, że to słodkie /ale tyle razy mu mówiłam, ze nie wolno, że chyba w końcu mu sie znudziło ... Kiedys dr coś wspomniała o Bebilonie i tak mi się jakoś zakodowało ![]() ![]() no to idę ... dobranoc |
|||||
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc -tez juz zmykam
Cytat:
dla malzamusze przyznac ze moj malz tez duzo zajmowal sie Wercia na wakacjach ale nie mial wyjscia bo w koncu byl caly dla mnie i malej a tak to go nie ma calymi dniami, z przyjemnoscia mnie wyreczal w sumie @ przyszla wczoraj wieczorem,ale napiecie przed juz chyba z tydzien mnie meczylo ![]() dobranoc
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A co tu się dzieje? Już po 8-ej i nikogo nie było? ![]() Wczoraj zapomniałam, więc dziś się poprawiam - wszystkiego naj dla Adrianka Idę po kawę i mam nadzieję, że ktoś dotrzyma mi towarzystwa
|
|
#2345 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to Cię pocieszył ![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item1086741717...niebieska.html Ok. Poprzednio dawałam President, ale ten co ostatnio kupiłam był lepszy w smaku Cytat:
My też bez klimy jeździmy i w środę, jak wracaliśmy w ten upał Myślałam, że nie przeżyję drogi powrotnej. Maciuś uwięziony w foteliku, w papmersie, dobrze, że mamy pokrowiec frotte na fotelik, to tak się mocno nie pocił. --- Dzień dobry Czy u Was też dzisiaj upał na maxa?
|
|
|
#2346 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć...
![]() czekajcie na mnie z kawą, muszę jeszcze odkurzyć
|
#2347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie mogę namierzyć ani Bielucha, ani Presidenta , nigdy ich nie spotkałam ![]() Pokrowiec frotte pomaga? Ciekawe czy do Tobiego będzie? U nas teraz się zachmurzyło, ale jest gorąco, uff... No ja nie dam rady, Kuba zaraz wstanie
|
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() ale sie wyspalam -nie ma jak w swoim lozku ![]() ![]() Wercia buszuje juz od 6 ale wczoraj poszla szybciej spac to wczesniej wstala niz zwykleCytat:
ooo musze pomyslec o tym pokrowcu, myslalam zeby dac pieluszke flanelowa na fotelik -wchlania pot ale chyba bedzie grzac co......musze sie rozejrzec za takim pokrowcem u nas 34st. ale jest pochmurno
|
|
#2349 |
|
Wtajemniczenie
|
a u nas tak w sam raz, 25 st jak na razie
to mu wytłumacz, że ciotka anula jeszcze ma robotę i niech pośpi dłużej ![]() Jestem już,odkurzyłam i zrobiłam małej kaszkę, jeszcze pranie muszę wywiesić ale to później... Miramej, miałam pytać, pisałaś że dajesz Kubusiowi takie bezsmakowe kaszki - miałaś na myśli kleik czy coś innego? Kupujesz Holle? Poradź bo ja ciagle na kleiku i zdrowym brzuszku jadę, cos innego bym kupiła...
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-06 o 09:13 |
|
|
|
#2350 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo Daj kawałek chmury ![]() Ale śpioszek z Krasnoludka ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Cytat:
Jadę do Ciebie
|
|
|
#2351 |
|
Rozeznanie
|
:helllllloołł:
|
|
|
|
#2352 |
|
Wtajemniczenie
|
zapraszam
![]()
|
#2353 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ja od rana ze zlymi wiesciami ![]() bylismy na tych badaniach profilakycznych i cale szczescie, ze bylsmy bo wykryli malemu cos na nerce jakis UKM jednej nerki ma poszerzony i ma miedniczke w lewej nerce poszerzona. dokladnie nie wiem co to znaczy i babka tez mi w sumie nie powiedziala tylko powiedziala, ze trzeba obserwowac czy sie nie powieksza i mam isc na konsultacje do poradni nefrologicznej.no wiec pojechalam od razu do przychodni i do rodzinnego - lekarka pytala czy maly mial prolemy z siusianiem i nie mial zakazen (ta od usg tez pytala), hmmm nie mial. dostalam skierowanie na badanie ogolne moczu, morfologie i posiew. i skierowanie do nefrologa - mamy isc z tymi wynikami juz mam nadzieje, ze to nic groznego
Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2010-07-06 o 09:31 |
|
|
|
#2354 | ||
|
Zakorzenienie
|
O tak, zgadzam się w 100%
![]() Cytat:
![]() Kleiki daję z Nestle - na śniadanie, kaszki z Holle - jaglaną, 3 zboża, musli, pszenną, orkiszową, owsianą ![]() Cytat:
![]() To chyba od razu kupię, jak już zdecyduję się na fotelik ![]() Bierz ![]() Nie, On tak rano na raty śpi, najpierw ok. 5-6 mleczko i śpi dalej, potem wstaje o 7, o 8-8.30 dosypia jeszcze godzinkę lub pół ![]() Zmykamy na spacer
|
|
|
#2355 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#2356 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kurcze, nie martw się duże buziaki dla Marcelka
CCCPaste is a minimalist pastebin inspired by Soviet aesthetics. Share text quickly and anonymously. VicePaste is a neon-style pastebin inspired by GTA Vice City. Share text snippets and code in a world of palm trees, pink lights, and 80s nostalgia. Edytowane przez marica5 Czas edycji: 2010-07-06 o 09:48 |
|
|
|
|
#2357 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja lece do ginekologa
do pozniej
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbys miała chwile to zerknij do mojego albumu i poradz mi jakim kolorem z matrixa (farbą, nie tonerem) pomalowac włosy zebym miała kolor taki jak mniej wiecej teraz. Bo teraz to ja miałam rozjasniane i pasemka robione, ale mam juz duze odrosty i musze pomalowac. tylko chciałam jednym kolorem i nie wiem którym. |
|
|
|
|
#2359 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
![]() Nie czytam nie cytuję bo muszę chałupę ogarnąć bo syf jak się patrzy. Wpadłam po rady od Was bo stanęłam w jakimś martwym punkcie wychowawczym i nie mogę sobie poradzić. Wiem że pomyślicie że zadaję bezdennie głupie pytania, ale jestem zielona i naprawdę nie mam kogo zapytać. A więc: 1) Jak długo może u dziecka utrzymywać się stan podgoraczkowy? (ok 37,2-37,3 stopnia), może to być spowodowane upałem na dworze? po jakim czasie trzeba jechać z tym do lekarza? 2) gotując jedzonko dla dzieciaków robicie coś podobnego do słoiczkowych(rozdrobnione i wymieszane razem wszystko) czy kładziecie na talerzyk wszystko oddzielnie i karmicie dziecko? 3) czy normalne jest to że dziecko "wymusza wymioty"? Tzn. pcha łapki głeboko do gardła aż ma odruch wymiotny. Tylko mnie nie wyśmiejcie publicznie ![]() A z pozytywnych wiadomości to mój MałyCzłowiek całkiem fajnie radzi sobie z chodzeniem. Wieczorem wrzucę filmik do klubu tylko mąż musi zgrać na kompa bo ja nie umiem
|
|
|
|
#2360 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czeko, mayaha witajcie Ja dzisiaj mam zły nastrój. W zasadzie to ciąg dlaszy od paru dni. Jakos tak nie mogę się w sobie zebrać. Zosia daje popalić na całego, katar cały czas ma (znów podejrzewam pyłki labo inne zarodniki), wszędzie się teraz wspina, nie można jej zostawić na chwilę samej. Najgorzej jest z rana-wczoraj była grzeczna, ale dzisiaj obudziła się o 5.20 i w zasadzie ryczała dopóki się nie "zrobiłam" bo zostawiłam ją w łóżeczku. A jak ją w końcu wyjęłam to przypełzła za mną do łazienki, uczepiła się podomki i wyła jak hiena Czasem brakuje mi cierpliwości. Zaczynam na nią krzyczeć, a potem mam wyrzuty sumienia. Przecież wiem, że nie robi mi na złość, bo nie wie, co to znaczy, a mimo wszystko czasami nie wytrzymuję Teraz czuję, że tak naprawdę wcale nie wypoczęłam na tym urlopie, że lepiej odpoczywam w pracy, bo mam chwilę wytchnienia i mogę w spokoju wypić kawę. Wiem, że brzmi to strasznie, ale tak czuję.Ale leje. I burza jest. I dobrze.
|
|
#2361 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie tylko Ty...to jest tak że kochany dzieciaki całym sercem ale fakt, ze stajemy się mamami nie robi z nas nadludzi...ciężko zapanować nad nerwami i zmęczeniem kiedy dziecko wyje od półtorej godziny i tak naprawdę nie wiadomo o co mu się rozchodzi... Ja bardzo muszę sie powstrzymywać, żeby w takich sytuacjach nie fuknąć na małą a potem mam wyrzuty że nie powinnam na nią się denerwować... Może odpoczniesz trochę w pracy (jakkolwiek to nie brzmi ) i nastrój sie poprawi
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie. U mnie jest tak, że cały czas, niezmiennie od urodzenia Zosi ścierają się we mnie dwa uczucia-radość, że jest, że jest zdrowa, dobrze się rozwija, kocham ją bezdyskusyjnie, a z drugiej strony czuję, że straciłam coś bezpowrotnie-spokój ducha, niezalezność, możliwośc spontanicznego podejmowania decyzji, teraz wszystko musi być zaplanowane, przemyślane... I to nie jest tak, ze te uczucia się znoszą, że "+" i "-" daje zero. To nie takie proste. To wpółistnieje i w zależności od tego, czy jest akurat lepszy czy gorszy czas jedno wysuwa się naprzód. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi, bo trochę zamotałam ![]() I utwierdzam sie w przekonaniu, że nie chcę drugiego dziecka, bo kochać dziecko to jedno, a mieć powołanie do macierzyństwa to drugie. Ja go nie mam.
|
|
#2363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() porównanie...hmmm po porodzie niewiele do setki mi brakowało ![]() cieszę się.Fajnie masz.Ostatni kg A w ile czasu i ile kg gubiłaś?mąż fotograf, to ciężko uciec od obiektywu, ale nie ujrzały światła dziennego Mąż dobry jest Cytat:
Angy za szczerość często się słyszy, że co to wielkiego siedzieć z dzieckiem w domu. A jednak...Taka jedna z kolei czują się lepszą matka, bo wróciła do pracy nim macierzyński jej się skończył-mam na myśli siski kolezankę...która zadaję durne pytania"i tak co robisz caly dzien w domku te kilka lat? " a jak nadchodzi wekend, to biadoli "boże co ja z nią będę robić całą sob i ndz.Wolałabym iść do pracy" brak słówNie pocytowało mi , bo brak mi wypowiedzi Svi. Zmartwiłaś mnie trzymam kciuki, żeby wszystko okazało się niczym wielkim
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No ostatni ale motywacji brak. Większość kg straciłam przez pierwsze trzy miesiące diety - 12 a do teraz to już takie dogorywanie ![]() Mała śpi i śpi..już trzecia godzina mija...ale w nocy popłakiwała i nie mogła wieczorem zasnąc to pewnie nadrabia...cos mi się wydaje, że ząbek jest już na górze ale nie mam pewności - nie chce pokazać..
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-07-06 o 11:09 |
|
|
|
|
#2365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() nie martw sie napewno to nic groznego nie bedzie Cytat:
jakbym czytala o sobie ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Dziekuje za mile komentarze w albumie
|
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
a ja z wolna zaczynam myśleć o drugim
w końcu oddech roczku już na plecach czuję. Wiadomo, że są gorsze dni-moje jak i małej, ale dla mnie macierzyństwo jest piękne muszę wskoczyć was oblookac.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak sie ulozy nie wiadomo
|
|
#2368 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje dziewczyny za mile slowa i kciuki
![]() porobie te wyniki i pojde do lekarza i zobaczymy co powie Cytat:
ale z doswiadczenia powiem Ci, ze lepiej miec dziecko wczesniej jesli chce sie wiecej ja tez po Eryku dlugo nie myslalam o dzieciach, potem zrobilam sie wygodna i nie chcialo mi sie pakowac w pieluchy.......pozniej jak Eryk sie usamodzielnil i nie wymagal juz takiej opieki i czulosci zachcialo mi sie znow miec malutkiego przytulaczka po 5 latach dopiero zapomnialo sie jak to jest ciezko z malym dzieckiema teraz oczywiscie zaluje, ze nie urodzilam drugiego dziecka conajmniej dwa lata wczesniej - Eryk by mial niecale 7 a Marcel 3 i byloby latwiej takze jesli chce sie miec kiedys dziecko to nie warto w nieskonczonosc tego odkladac bo potem jest trudniej sie zdecydowac, czlowiek robi sie wygodny, odzwyczaja sie od tego trybu zycia z malym dzieckiem, a i roznica wieku jest duza
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po części właśnie dlatego by na raz tonąc w pieluchach itp, i bym nie zrobiła się wygodna ![]() Laura wydaje mi się już taaaka "duża", dużo rozumie, sama potrafi się bawić itp,idzie się z nią skomunikować, a nie chcę by była jedynaczką, więc nie ma się co ociągać jak będą w podobnym wieku to razem będą się bawić itp
|
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Tak siebie czytam i się teraz boję, że pomyślicie, że ze mnie jakaś tępa pusta bździągwa, która myśli tylko o malowaniu paznokci
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

wrrrr
i wróciłam do domu - Bartus wykąpany, jak wchodziłam to pił mleczko
... małż się spisał

, wolałabym jednakowoż, żeby była większa 

to Cię pocieszył
MACIEJKA SYNEK KOCHANY 

o kurcze, nie martw się
duże buziaki dla Marcelka
Teraz czuję, że tak naprawdę wcale nie wypoczęłam na tym urlopie, że lepiej odpoczywam w pracy, bo mam chwilę wytchnienia i mogę w spokoju wypić kawę. Wiem, że brzmi to strasznie, ale tak czuję.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)