|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Idę się położyć na chwilę, bo do duszy jestem...
|
|
|
|
#4052 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
z tego co kojarze to jeszce vette ma dzis wizyte wiec kciukasy sa
ja uciekam na przeglad samochodu i kawe z kuzynka pa
|
#4053 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie dziwię Ci się że nastrój masz do niczego, siedzisz już w tym szpitalu tak strasznie długo, nic Ci nie robią poza badaniami , naoglądasz się tych wszystkich rodzących, co chwilę ktoś odchodzi a ty bidulko dalej musisz czekac na swoją kolej.Nie martw się już niedługo i ty weźmiesz małego na rączki i wrócicie do domku |
|
|
|
|
#4054 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#4055 |
|
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj od 3:00 w nocy padał deszcz, lało i to porządnie a teraz od rana pochmurno jest i wreszcie przyjemnie bo juz nie szło wytrzymac tych upałów.
Mam dzis dzień leniuchowania, nigdzie nie musze iść,nic nie muszę załatwić, tylko obiadek ugotuję i tyle ![]() Linka Ty się musisz bardziej sprężyć!!!Kiedy masz tą wizytę i kolejny masażyk ? Może powinnaś wyręczyć męża i sama zabrać się za remont mieszkania, może wtedy coś się ruszy?
|
|
|
|
#4056 |
|
BAN stały
|
ania
kryzys minie i będzie dobrze, buziaki i duzo sił za wizyty...bolą mnie plecy, nic mi się nie chce... |
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie deszczyk troszkę popadał i od razu chłodniej. ania współczuję, ale z pewnością za kilka dni wszystko się ułoży. niezawsze dostaniesz po pupie za to czytanie głupot . Z nas takie cukrzyczki jak z koziej d...py trąba. Takie skutki to mogą być jak ktoś ma poważnie wysoki cukier, a przecież masz w normie jak mierzysz i hemoglobinę glikowaną też masz super, dodatkowo przestrzegasz diety więc się nie martw. Kurcze ja ostatnio źle sypiam tak mnie biodra strasznie bolą już nie potrafię sobie znaleźć pozycji do spania. Na plecach najlepiej, ale znowu młody mnie w łóżko wgniata i długo też się nie da. Dzisiaj kończymy 34 tydzień
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam mocno kciuki za vette, anuszke i karolcie! Oby wizyty były pomyślne.
Co by tu na obiad zrobić? Mam piersi z kurczaka. Zna ktoś jakis fajny przepis? |
|
|
|
#4059 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!
karolcia, anuszka, vette za wizyte U mnie dziś pochmurno i pada deszcz ale to dobrze, bo te upały były wykańczające... Lece do banku zgłosić zmianę danych po ślubie po dopiero dziś odbrałam nowy dowód... no to się zaczną formalności...:/ Miłego dzionka wszytskim życzę
|
#4060 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4061 |
|
Zadomowienie
|
My dzis o 15 mamy kontrole, zamelduje sie po wszystkim. A ja dalej w nadmorskich klimatach, dumam i dumam, a z tego wszystkiego i tak dup** bedzie jak mi gin dzis powie zebym siedziala spokojnie w tym moim bocianim gniezdzie na 4 pietrze ![]() xawmeli odezwij sie na pw |
|
|
|
#4062 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wie, że musi jechać i nie ma wyjścia zobaczy jak wróci głowa do góryps. na pewno mówi Ci inne miłe rzeczy! Cytat:
a robię bo wiem, że jak ja mu nie naszykuję to on sobie nei zrobi tylko albo będzie chodził głodny albo kupi sobie batonika ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() A ja powiem Wam, że dziś w nocy stresa miałam. Do 3 nie spałam, bo twardniał mi brzuch a przy tym tak drętwiał jakby i na dole jakby na okres bolało. Tak co 20 min. na początku, potem częściej trochę, po nospie nie przeszło, zmiany pozycji też nie pomagały. Dopiero wzięłam 3 tabl. magnezu i jakoś złagodniało i usnęłam. Dziś też twardnieje ale nie boli. No i najgorsze, że ja nie wiem czy to sa takie skurcze? jak Wy to odczuwacie? bo ja to nigdy nie zwracałam uwagi na to czy twardnieje czy nie, czy coś boli itp. Zresztą nawet mój gin mi powiedział, że jestem jedną z najmniej narzekających pacjentek ![]() powiem szczerze, że wiedziałam, że to nie poród, bo wtedy chyba boli duzo bardziej ale zaczęłam się bać czy z dzidzią ok - pocieszałam się, że miałam wieczorem wizytę u gina.cholerne skurcze nie wiem jak je rozpoznać
|
||||
|
|
|
#4063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() NO w czwartek ide do niej!! i psychicznie juz się nastawilam ze bedzie mnie molestowac ![]() Ale sluchaj tego!!! Mamy płytkarza!! i zrobi nam całą łazienkę! wczoraj zrobił podłoge a dziś kladzie ściany |
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Co do piersi z kurczaka, to może placuszki z piersi
chyba na blogu kiedyś wrzucałam przepis, można z wieloma rzeczami...Ja uciekam z Łucją na zakupy i na pocztę
|
|
|
|
#4066 |
|
Zadomowienie
|
wiolek1, vette za wizytę
|
#4067 |
|
Raczkowanie
|
Witam Mamusie!!!!!!!
U nas dzisiaj pochmurnie ale za to jest czym oddychać. Ania niemartw sie tak to czasem bywa po porodzie,ale za to masz super męża i powiem ci że nie jedna kobieta napewno ci zazdrości. Niezawsze nie czytać głupot w necie!!!!!!!!!!! Niepotrzebnie się stresujesz. Pisałyście o odejściu wód. Moja kuzynka już trzy razy rodziła i dopiero przy porodzie jej przebijali pęcherz.Ja też w pierwszej ciąży miałam dopiero przy porodzie przebijany pęcherz ,a koleżanka znowu też 3 razy rodziła i trzy razy się z niej polało, a potem to ekspresem.Więc to wszystko zależy od kobiety ( u każdej inaczej to wygląda nie ma reguły) Ja jutro kończę 36 tydzień i już bym chciała urodzić. Lekarz pozwolił a ze względu na kolosa w moim brzuchu to JA JUŻ CHCĘ NA PORODÓWKĘ!!!!!!!!
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
no to jeszcze wiolek, vette
za wizyty ![]() ola mój gin powiedział żeby zwrócic uwage dopiero na skurcze które beda co 10 min i czesciej i jezeli nie przejda po nospie i zmianie pozycji to prawdopodobnie to...a co do BH to mam nie raz po kilka razy na dzien brzuch cały sie robi jak skała w dodatku kwadratowy jakby i wciaga mi pepek i za jakis czas puszcza ja w zasadzie nie biore teraz nospy bo nie mam potrzeby ...kilka dni temu miałam takie kłucie na dole co równe 10 min prawie godzinke i samo przeszło.... |
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkie chcemy i dotrzemy każda w odpowiednim czasie
![]() Właśnie koleżanka z pracy dzwoniła czy urodziłam hehe...mówię, że napiszę jak urodzę tzn. jak mnie potną![]() A ja dziś obiad chyba sobie zamówię ![]() papeteria - ja wczoraj tak miałam przez jakąś godzinkę
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-07-06 o 11:30 |
|
|
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak sie nazywało to cos na opuchlizne z rosmana co kupowałyscie laski??
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
bardzo dobre są ...nie wiem jakie przepis jest u basienki ale ja robie z majonezem ,maka jajkiem ,czosnkiem no i ta piers i wszystko razem mieszam i klade na patelni po jednej, dwie łyzki, szybciutko siec robi ale tez szybko z talerza znikaja
anoxa to poród babka miała ekspres
|
|
|
|
#4074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4075 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie martw się. To na pewno szpital tak na Was wpływa. Ale już za chwilkę będziecie w domku i sama ustalisz rytm Waszego życia. Będzie dobrze Cytat:
.Ja też nie lubię. Nie dość, że w lodówce przechodzą zapachami, to jeszcze chleb robi się taki czerstwy :/. Ja wstaję z Ł. robię mu bułeczki lub kanapeczki i idę spać z powrotem (te godziny co przesypiam, to śpi mi się lepiej niż w nocy ) Cytat:
.Cytat:
. Ja tam lubię Toruń, zawsze mi się to miasto podobało i marzyłam, żeby kiedyś tam zamieszkać...Śniło mi się, że Hubcio już gotowy, a Ty mu nie pomagasz się zjawić .Wiolek- śliczne zdjęcia na facebooku . Ale Ty jesteś Laleczka ![]() Cytat:
U nas dziś całą noc lało, teraz się przejaśnia, ale na pewno nie będzie takiej sauny, jak była . Lecę za chwilę na zakupy, bo w lodówce znowu światło.
|
|
#4076 | |
|
Zakorzenienie
|
placuszki
![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-07-06 o 11:43 |
|
|
|
|
#4077 |
|
Rozeznanie
|
za wizyty kciuki mamusie!!!!!!
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli wszystkie produkty mieszasz i dajesz pokrojona pierś?
|
|
|
|
|
#4079 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pije mase wody ,zakwaszam organizm ,biore antybiotyki 3 razy dziennie ,a i tak liczba leukocytow w moczu mi nie spada Nie wiem juz jak sie ich pozbyc. Obdzwonilam wszystkich prywatnych ginekologow (jest ich az dwoch ) i jeden wraca z wakacji w pn. drugi w sierpniu A najlepsze ,ze moja lekarka i polozna tez wziely sobie urlop Kocham ten ich norweski luzz. Jak najwiecej dzieci sie rodzi w lipcu w No tak oni sobie biora urlopy.
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
powiedz kalkuluje ci się to ?pytam bo zauważyłam, ze dość często coś zamawiasz ..u nas nie za bardzo się opłaci zamawiać ...raz na jakiś czas na pizze mozna sobie pozwolić , ale tak to drogo wychodzi.
agravka no własnie ja tez nie biore nospy , bo po co...teraz juz maly moze legalnie wychodzic ---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- Cytat:
a jak twój maz ??? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.

a chwile przed tym poprostu szla okrakiem do poloznej a jak ja wywozila okazalo sie ze ma pelne rozwarcie 
kryzys minie i będzie dobrze, buziaki i duzo sił
za wizyty...
. Z nas takie cukrzyczki jak z koziej d...py trąba. Takie skutki to mogą być jak ktoś ma poważnie wysoki cukier, a przecież masz w normie jak mierzysz i hemoglobinę glikowaną też masz super, dodatkowo przestrzegasz diety więc się nie martw. 

Marek nie znał tego sposobu, ale jak spróbował to polubił
) 
Kocham ten ich norweski luzz. Jak najwiecej dzieci sie rodzi w lipcu w No tak oni sobie biora urlopy.