|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20484601]
Żartujesz??? Agatka dalej 56 nosi, tylko body lekkie 62 zakładam, chociaż za wielkie. Na razie wyrosła z 1 pajaca (ale on maleńki był, chyba na 50) i 1 bodziak ledwo się w kroku zapina.[/QUOTE] Bodziaki na 56 są za małe, muszę naciągać Na razie tylko w tym teraz chodzi. Chociaż ostatnio ubrałam jej spodenki na 62, bo jakaś inna rozmiarówka i są dobre.Dobrze jest. Luiza ma 102416.... Musi być w środku 2 bo ktoś z tamtego wieku ( urodzony w 1910 r ) mógłby mieć taki sam pesel.
|
#1743 |
|
Konto usunięte
|
Tak ma być, ponieważ numerów brakło i teraz do MIESIĄCA dodają liczbę 20
|
|
|
|
#1745 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
o kolejny Dziobus cerazette polecaja tez w Norwegiieeeeee, nie jest tak zle z tym pierwszym razem [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20482373] A to moje najnowsze zakupy:[/QUOTE] sliczne ciuszki Cytat:
|
||
|
|
|
#1746 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blaneczka ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
bo inaczej sie wkurzała i tyłek do góry podnosiła wraz z oburzeniem dzwiekowym ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------
Amelcia http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014 Edytowane przez Edzia400 Czas edycji: 2010-07-06 o 08:12 |
||
|
|
|
#1747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a jemu dzisiaj chlusnelo mleczko z rana przy odbiciu, trzeba bylo wszystko przebierac |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1748 |
|
Zakorzenienie
|
o i zapomniałam o najwazniejszym dzis mamy 2 miesiace
jutin skad ja to znam a jak przebierzesz to sie okazuje ze jest kupal i znów od poczatku
|
#1749 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czym walczycie z pleśniawkami? Ja mam Aphtin ale działa tak średnio - zwłaszcza głęboko na języku bo dostać tam ciężko.
|
#1750 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sliczne Wy, takie kolorowe [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20479946] A ja znów się pochwalę... uśmiechania ciąg dalszy Szaja, Agatka sliczna, tutaj z grymasu przypomina mojego brata jak byl maly ![]() hehe, jeszcze kilka i bedzie druzyna cala. Malwina tez ma takiego bodziaka ![]() Cytat:
mi tez lekarz przepisal cerazette.U nas drugi pierwszy raz byl w miare znosny.. ![]() Cytat:
my jedziemy na umywlce od samego poczatku ![]() super, gratki 2 miesiecy!
|
|
#1751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Uparte tak już siedzą i siedzą...---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- No to jest okazja do świętowania My dziś kończymy 6 tydzień |
|
|
|
|
#1752 |
|
Konto usunięte
|
Edziu, Bratko - gratuluję rocznic
My wczoraj zaczęłyśmy 8 tydzień, czyli... w poniedziałek 2 miesiące stukną Ostatnio się dowiedziałam, że miesiące dzieci liczy się na tygodnie, nie od 17 do 17 danego miesiąca. Czyli 4 skończone tygodnie to 1 miesiąc |
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
nie nadrobię Was niestety predko. daje tylko znac, ze zyje.
u nas w toku 3 tydzien i wyglada na to, ze mamy pierwszy skok rozwojowy. Ewcia wisi na cycu prawie non stop, potem dlugie odbijanie, chwila snu i zaraz pobudka z wsciekiem, że głodna. ile to trwa? bo czuje, że zwariuje ![]() sama chyba mam baby bluesa, czuje sie jak dojna krowa (za przeproszeniem), sa tylko cyce, nie ma mnie samej. dobrze, ze jest malz i moge mu dac Ewcie do odbicia, w tym czasie zajac sie soba. ale niedlugo wyjezdza na 2 tygodnie i nie wiem jak dam rade. zakladam, ze bede chodzila caly dzien w pizamie, dom bedzie zapuszczony i ogolnie masakra bedzie. powiedzcie, ze te skoki nie trwaja dlugo... |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20492377]Edziu, Bratko - gratuluję rocznic My wczoraj zaczęłyśmy 8 tydzień, czyli... w poniedziałek 2 miesiące stukną Ostatnio się dowiedziałam, że miesiące dzieci liczy się na tygodnie, nie od 17 do 17 danego miesiąca. Czyli 4 skończone tygodnie to 1 miesiąc ![]() U nas idzie 12 tydzień, czyli w patek kończymy 3 miechy? O kurde, ale mam już duże dziecko Nocka minęła spokojnie, ale około 3 musiałam 2 razy karmić, bo Luizka się nie dojadła, potem gadała ( tak jak u Edzi ), rozkopywała sie, wierzgała nogami ( było je widać ponad przewijakiem) . Dokarmiłam i było ok.Na dworze jest dzisiaj chłodniej - 22 stopnie, nawet deszczyk padał. Jest czym odetchnąć ![]() Miłego dzionka
|
#1755 |
|
Konto usunięte
|
Margoś, skoki nie trwają długo
![]() Najwyżej domek zapuścisz, nic się nie stanie ![]() Bydgoś, Agatka też tak nogami wierzga, że ją tylko pytam, czy na spacer sama się wybiera |
|
|
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20492377]Edziu, Bratko - gratuluję rocznic
My wczoraj zaczęłyśmy 8 tydzień, czyli... w poniedziałek 2 miesiące stukną Ostatnio się dowiedziałam, że miesiące dzieci liczy się na tygodnie, nie od 17 do 17 danego miesiąca. Czyli 4 skończone tygodnie to 1 miesiąc U mnie w kalendarzu "Pierwszy roczek" który od położnej dostałam miesiące dziecka są podzielone na 30-31 dni, ale jak mówisz że na tygodnie się liczy to moja dzisiaj skończyła 6 tyg czyli ma półtora miesiąca. Jak ten czas leci.
|
#1757 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!
Przepraszam że wcinam się w Wasz wątek ale mam maluszka w podobnym wieku i mam do Was pytanie? Czy któraś z Was ma nosidełko BabyBjorn Synergy? Jeśli tak to proszę o opinie...czy jest wygodne, rzeczywiście przewiewne (do noszenia teraz, w upały), i czy ogólnie warte swojej ceny? (bo teraz upolowanie używki graniczy z cudem więc musiałabym kupić nowe) Bardzo mi zależy na odpowiedzi, mój synek wciąż domaga się noszenia, chusty motać mi się nie chce i jestem zainteresowana właśnie takim nosidełkiem... Z góry dziękuję i pozdrawiam!
Edytowane przez JaGaaaa Czas edycji: 2010-07-06 o 14:19 |
|
|
|
#1758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20492377] Ostatnio się dowiedziałam, że miesiące dzieci liczy się na tygodnie, nie od 17 do 17 danego miesiąca. Czyli 4 skończone tygodnie to 1 miesiąc Serio?? To kiedy dziecko ma pół roku i roczek?
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Konto usunięte
|
Dzisiaj zdecydowanie chłodniej niż przez ostatnie dni i Tymek od razu spokojniejszy, śpi sobie ładnie, widać upały go męczyły.
![]() szaja, bez sensu takie liczenie wieku dziecka... czyli roczek jest w 48 tygodniu...- a rok 2010 ma 52 pełne tygodnie- czyli według tego liczenia dziecko ma roczek mając faktycznie 11 miesięcy.-
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
To moje dziecię jest coraz dziwniejsze...
![]() Wczoraj masakryczne popołudnie, o 13 spanie na mnie, co odłożyłam to ryk, w końcu się poddałam, oparłam i tak spał do 15ej. Potem był fajny czas aktywności, który skończył się jak tylko wyszłam na spacer... po drodze marudzenie i wypychanie smoka. Po powrocie darcie paszczy do 20ej. Kolka że hej. Zasnął na sąsiadce, która do nas wpadła na chwilę i raczyła ulżyć moim rękom. Humor poprawił mu się w kąpieli, o 21 zjadł i zasypiał ponad godzinę wybudzając się co chwila uparcie... Obudził się o 1 na jedzenie i nawet się nie darł tylko kwękał, potem się trochę ponapinał na kupkę, ale bez efektu i na szczęście nie rozkrzyczał się jak czasem lubi... kolejna pobudka na am o 5ej i tu już byłam w szoku, potem poszła kupka i o dziwo bez ryku... a po niej godzinę był aktywny i rozgadany... Po aktywności od razu marudzenie. Zasnął dopiero wzięty na ręce, odłożyłam, spał pół godz. i ryk. Znowu na ręce - przespał na moich cyckach do 9ej, czyli znowu 4 godz. przerwy w jedzeniu... ![]() A potem następny szok, bo od razu po jedzeniu zaczął marudzić. Pić nie, nosić nie, smoczek nie... w końcu zasnął na rękach mojej mamie. Odłożyła go o 10:30 i ku mojemu mega zaskoczeniu śpi do teraz. Budzi się, otwiera oczy do połowy i znowu zasypia, bez jęczenia i płaczu, a ja stukam w klawisze... i nawet to mu nie wadzi. Ile on ma obliczy to ja już nie wiem. ![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Ktoś pytał o mój powrót do karmienia... Myślałam nad tym, ale boję się. Na sztucznym mleku Daniel ma co dzień kolki, płacze, krzyczy, owszem, ale przy cycku darł się jak obłąkany... Teraz jestem wymęczona, a wtedy umierałam z przerażenia. No i mój stres... nie chcę karmić dziecka hormonami stresu, bo będzie jeszcze gorzej. Jeszcze wałkuję temat w głowie (no i mam wyrzuty sumienia i żal ciągle) ale chyba się nie odważę.
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20493341]Margoś, skoki nie trwają długo ![]() [/QUOTE] U nas też to trwało ok 2 dni(wczoraj i przedwczoraj) Mały tylko jadł... i jadł ... i jadł (średnio co godzinę). Nie nadążałam z wyparzaniem butelek
|
|
#1762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jestem wykończona, wczoraj znowu zastój i temp. 38,4. Mała marudziła co usnęła to po 5 min się budziła mimo najedzenia.Uspokajała się tylko przy mnie. Nocka spoko ze zmęczenia przespała siedem godzin, byłam w szoku. a dzisiaj od nowa to samo, śpi tylko na rękach i to też po chwili się przebudza. Chyba jej te pleśniawki przeszkadzają bardzo bo smoka nie chce złapać. Na szczęście temperatury dzisiaj nie mam.
|
|
#1763 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam
![]() Cytat:
co do kilogramów, do wagi sprzed ciązy zostało 2 kg, do wymarzonej jakieś 7-8 kg. ale ciało masakra,zwłaszca brzuch, tylko szwy po cięciu ciagną więc nie ćwicze na razie. Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20479946] A ja znów się pochwalę... uśmiechania ciąg dalszy super dziewczyny jakie one juz duże ![]() szaja a twojej córci się nie wyprzesz ![]() Cytat:
u nas troszku lepiej ogólnie, mała ma nadal nieregularny rytm dnia i nocy, poczekam jeszcze moze się ureguluje. ogólnie grzczniutka jest, nie moge narzekac. tylko dzis byl problem z kupka- nie mogła cała noc i nie spala od 1rwszej do 4tej...co pjiecie na zaparcia? te herbatke koperkową?
|
|
#1764 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1765 |
|
Zadomowienie
|
Do nystatyny jest dołączona pipeta - nabierz troszkę leku i daj do buzi żeby się rozeszło po wcześniejszym smarowaniu gazikiem, można też smoczek pomoczyć. Jak sobie ciamka to się bardziej rozejdzie po buzi. My tak zwalczyliśmy w szpitalu 95% tego świństwa w tym cały język.
|
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
U nas już drugi dzień pod rząd o 5 rano budzi mnie kupa a Ola spi i jej dobrze.No ale przebrać trzeba i sie wybudza to od razu cyc. Zaczęła też robić kupki w południe wiec czekam aż coś zaraz wyleci. Do południa jednak mała jest marudna na brzuszek. Sorry dziewczyny za dokładnosć ale dziś wyleciał ze mnie kawał skrzepa wielkości małej paczki do zapałek. Czy po 2 tygodniach ma prawo coś takiego wylecieć? Cały czas krwawię ale w pierwszej ciązy to raczej w pierwszych dniach wylatywaly skrzepy a nie tak późno. Nam nie pomaga na kolki ani Espumisan ani angielski Infacol.Jest na ebayu SS i chyba go kupie. |
|
|
|
#1767 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kobietki - mała mnie wczoraj zadziwiła- pisałam że odciagne sobie mleczko zeby zobaczyc ile tego jest , no i było prawie 100ml. nie rewelacja zważywszy na apetyt małej ale zawsze . Dałam jej to mleczko w butelce o 20,30 po kąpieli i od razu usneła . Zgadnijcie do której spała
- do 1,30 - całe 5 godzin i pewnie spała by dalej ale sumienie mnie ruszyło i wybudziłam na karmienie . Ona wogule w nocy to tak co 3 godz, na karmienie i cisza . W dzien za to spi bardziej czujnie i krócej i domaga sie uwagi zwłaszcza popołudniami . Dzis byłysmy na zakupach i kupiłam kolejną pake bebilonu bo tamta sie konczy - dalej jade na cycu ale tak 1-2 raz na dobe dokarmiam zebysmy sie obie nie meczyły - ona spokojniejsza i ja też ![]() Była dzis u nas lekarka - mała zdrowa jak rydz - tylko mleko musze ograniczyc pic bo dostała lekkiego rozwolnienia ... no i za 4 tygodnie na szczepienie , usg bioderek i usg nerek takie kon trolne , bo jeszcze w szpitalu u małej wykryli mały zastój i trzeba to skontrolowac choc mała sika teraz jak stara ![]() Pozałatwiałam dzis troche zaległych spraw , złozyłam papiery o becikowe dla małej na pieluchy ![]() Przyszła tez paczka z all - czyli fotelik - bujaczej ![]() Afty dalej są - aftin nie pomógł i dostałyśmy fiolet na to cholerstwo mam nadzieje że pomoże .. Załamałam sie dziś waga po porodzie idzie mi w dół jeszcze 6 kilo - choc brzuchol mam mniejszy niz przed ciążą to nie mieszcze sie jeszcze w zadne spodnie sprzed ciąży
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
witam
sorki ze wklejam to co napisalam na poczekalni ale same wiecie... ![]() melduje sie na odchowalni niewiem jak to sie stalo ale wysylalam do lei sms...moze nie wiedziala kto to moze pomylilam numery ... gapcio ze mnie ![]() a to dlatego ze 2.07. o 3.45 urodzila sie nasza kruszyna, nasza kochana Róża!!!!! tak tajemnicze dzieciatko okazalo sie byc 3050 gramową i 55 cm dziewuszką ![]() taka chudzinka z niej słodka przycupnelam na krzesle jednym posladem wiec bede sie streszczac ![]() porod: o 18 odesszly mi wody nagle i pojechalismy do szpitala, tam po lewatywie okolo 22 polozono mnie na sali porodowej, skurcze mialam lekkie poki co, maz pojechal do domu, a ja siedzialam na pilce ( swoja droga rewelacja!) i przysypialam pomiedzy skurczami ![]() zaczelo sie przejasniac za oknem kiedy zaczela sie prawdziwa akcja skurcze juz byly silne i jedyne co pamieam to nagle zamieszanie, mnostwo ludzi wyroslo jak spod ziemii przede mna jacys lekarze, jakis sprzet, rozmontowywanie łóżka zaczelam panikowac kiedy polozna nie mogla znalezc tetna malej... koszmarna chwila... nagle parcie, parcie i decyzja lekarza - vacuum ból niesamowity podczas zakladania....potem jeszcze lekarz ucisnal mi brzuch i jakos poszlo... kiedy poczulam cieple cialko malej na brzuchu juz mi bylo wszystko jedno :P jak sie okazalo to nie byl koniec, bo przez ten zabieg lozysko nie wyszlo w calosci i do tego porozrywalo mnie w srodku, łyzeczkowanie i szycie tam... bylo dla mnie gorsze niz samo rodzenie, ale juz zapominam i dochodze do siebie ![]() Róża stracila sporo na wadze, bo zakrztuszala sie pierwszego dnia wodami ale walczymy zeby ładnie jadla wiec bedzie coraz lepiej ![]() jest szczuplutka jak tatuś i ogolnie bardzo do niego podobna oto photo
Edytowane przez jamaicaP Czas edycji: 2010-07-06 o 16:33 |
|
|
|
#1770 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() chyba nici z tego.... Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

??

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

...ale to pewnie dlatego, że jest wcześniakiem ( tak to sobie tłumaczę ).
Uparte tak już siedzą i siedzą...

czyli roczek jest w 48 tygodniu...- a rok 2010 ma 52 pełne tygodnie- czyli według tego liczenia dziecko ma roczek mając faktycznie 11 miesięcy.-
i tu już byłam w szoku, potem poszła kupka i o dziwo bez ryku... a po niej godzinę był aktywny i rozgadany... Po aktywności od razu marudzenie. Zasnął dopiero wzięty na ręce, odłożyłam, spał pół godz. i ryk. Znowu na ręce - przespał na moich cyckach do 9ej, czyli znowu 4 godz. przerwy w jedzeniu...
zaciśnięte