ZAZDROŚNICE cz. X - opalamy nogi, dekolty i focha. - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 12:04   #1891
yellowsunshine
Zadomowienie

Dot.: ZAZDROŚNICE cz. X - opalamy nogi, dekolty i focha.

Cytat:
Napisane przez evelineau Pokaż wiadomość
kiedys tu byla dziewczyna chyba belle framboise(czy jakos podobnie) i zachwalala fredki, tez mysle nad jakims pupilem, ale jak patrze codziennie rano na klatke(i wokol klatki) mojego krolika to mam dosc
Mnie strasznie interesuje, że podobno fretka jest naprawdę mądra i jest świetnym zwierzątkiem podobno.. no ale ma pare minusów, ciągle się zastanawiam..

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Jutro mija dopiero 2 tydzień... jeszcze trochę zostało.
No to tak, jeszcze trochę zostało...

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Ech, co do fretek - niestety prawdą jest to, że jeżeli właściciel mówi, że "wcale nie śmierdzi, i nie czuć tego zapachu", to wcale nie oznacza, że nikt go nie czuje.. O ile dość szybko się przywyka do tego aromatu w domu, to jest on dość mocno wyczuwalny na tej osobie.

I polecam kupowanie z hodowli domowej - na giełdach i w sklepach zoologicznych są zazwyczaj fretki z ferm, zupełnie nieoswojone, dzikie, trudno je wychować. W dodatku są hodowane w koszmarnych warunkach..

Warto też pamiętać, że to strasznie niszczycielskie zwierzątka, trzeba być przygotowanym na straty.

Hodowałam kiedyś fretkę i wciąż uważam, że to było moje najlepsze zwierzę
Dziękuje za rady.
Tzn. Kobieta powiedziała, że ona nie mówi że nie śmierdzą. Ja to stwierdziłam, że nie śmierdzą, tylko mają swój zapach. Pani powiedziała, że jedne potrafią tego zapachu wydzielić więcej, inne mniej.
Kurcze, ale tu mnie zastanowiłaś nad tym kupnem z giełd.. pewnie masz racje, natomiast mi to strasznie odpowiadało żeby stamtąd kupić. Ale rzeczywiście, to co mówisz ma sens.

O, a ile żyła ta Twoja?
yellowsunshine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:04   #1892
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
zawsze mozesz adoptowac kolejna, ja mialam z zoologicznego szynszyla i jakos bym mega dziki, a ile sie ogryzl nas, i wszystkiego wokol
Bo bardzo często zwierzęta sprzedawane do sklepów zoologicznych są produkowane wręcz taśmowo..nie kupiłabym w zoologu żadnego zwierzęcia poza rybą a i te akwarystyczne sobie dobieram - nigdy nie kupuję na przykład w tych sklepach galeriowych, czy sieciówkach, bo zazwyczaj pracują tam ludzie z przypadku, a ryby są trzymane w koszmarnych warunkach.

Mam w Krakowie zaufane sklepy zoologiczne i akwarystyczne, i zawsze tam się udaję jak coś potrzebuję

I mogę, ale już bym się na to nie zdecydowała właśnie ze względu na zapach, i na to ile uwagi wymagają - zwyczajnie nie mam tyle czasu codziennie, żeby móc zaspokoić potrzeby fretki że nie wspomnę o tym, że wynajmuję mieszkanie, i nie zdecydowałabym się na ryzyko opłacania wszystkich szkód które fretka może wyrządzić

Na razie mój kot wystarcza mi w 100%
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:06   #1893
Honey_Girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość

Oby tak dalej, to miną Ci tak szybko, że nawet nie będziesz wiedziała kiedy
Chciałabym

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Cytat:

z nami Ci szybko zleci
Wiem

No idę jakieś śniadanko zjeść i do pracy się szykuję

Honey_Girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:07   #1894
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez yellowsunshine Pokaż wiadomość
Mnie strasznie interesuje, że podobno fretka jest naprawdę mądra i jest świetnym zwierzątkiem podobno.. no ale ma pare minusów, ciągle się zastanawiam..

No to tak, jeszcze trochę zostało...

Dziękuje za rady.
Tzn. Kobieta powiedziała, że ona nie mówi że nie śmierdzą. Ja to stwierdziłam, że nie śmierdzą, tylko mają swój zapach. Pani powiedziała, że jedne potrafią tego zapachu wydzielić więcej, inne mniej.
Kurcze, ale tu mnie zastanowiłaś nad tym kupnem z giełd.. pewnie masz racje, natomiast mi to strasznie odpowiadało żeby stamtąd kupić. Ale rzeczywiście, to co mówisz ma sens.

O, a ile żyła ta Twoja?
Moja niestety przegryzła butelkę z jakimś płynem do usuwania grzybów ze ścian, i uszkodziło jej to żołądek na tyle, że nie udało się nam jej odratować, mimo wielu zastrzyków, karmienia glukozą, etc... do teraz sobie wypominam jak mogłam być tak nieodpowiedzialna, i pozwolić na to, żeby coś takiego stało na półce, a nie zamknięte w szafce ale miałam wtedy ze 12 lat, nie potrafiłam przewidzieć takich rzeczy dzieci się do fretek nie nadają
Stary 2010-07-06, 12:08   #1895
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
a kiedy sie widzicie? zebys mogla mu to wygarnąc?;p
Nie wiem i nie interesuje mnie to już teraz czas na moje olewanie

hoppipolla napisałam, ale do niego nic nie dociera on był cacy cały czas

Szatanek trzymam kciuki

Cytat:
n
ale mialam sen, ze maz zdradzal mnie(w sensie flirtowania i 1 pocalunku) z taka stara Chinka co otworzyla w moim miescie sklep z chinskimi drobiazgami i zalilam sie wam, a wy mnie pocieszalyscie
jaki koszmar!! współczuję

gwiazdeczka ja Cię kocham

Cytat:
Hej, hej E.J co do tego doła, no to Ci się nie dziwie... Ale to się zdarza któryś raz? Czy ten pierwszy jedyny?
Niestety po raz kolejny
Ale mam nadzieję, że za to Ty nas zaś na tak długo nie opuścisz

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:13   #1896
paprif
Zakorzenienie

Szatanie, a jak sprawa z wiadomościami PW od nieznajomej ? Wyjaśniło się coś? Jeśli nie chcesz odpisywać w wątku to napisz w klubie.
Stary 2010-07-06, 12:13   #1897
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Bo bardzo często zwierzęta sprzedawane do sklepów zoologicznych są produkowane wręcz taśmowo..nie kupiłabym w zoologu żadnego zwierzęcia poza rybą a i te akwarystyczne sobie dobieram - nigdy nie kupuję na przykład w tych sklepach galeriowych, czy sieciówkach, bo zazwyczaj pracują tam ludzie z przypadku, a ryby są trzymane w koszmarnych warunkach.

Mam w Krakowie zaufane sklepy zoologiczne i akwarystyczne, i zawsze tam się udaję jak coś potrzebuję

I mogę, ale już bym się na to nie zdecydowała właśnie ze względu na zapach, i na to ile uwagi wymagają - zwyczajnie nie mam tyle czasu codziennie, żeby móc zaspokoić potrzeby fretki że nie wspomnę o tym, że wynajmuję mieszkanie, i nie zdecydowałabym się na ryzyko opłacania wszystkich szkód które fretka może wyrządzić

Na razie mój kot wystarcza mi w 100%
akurat w tym zoologicznym pracuje facet ktory sie zna na zwierzatkach, jeszcze jest tam kobieta ale ona nic nie umie doradzic,pamieta m jak do zoologicznego podrzucono 2 swinki morskie i wlascicielka sie ich strasznie bala i zamknela w malenkiej klatce(a byly to 2 dorosle swinki)

ja po szynszylu musze chyba tapete na korytarzu odkupic, dlatego yellow, musisz sie dobrze zastanowic
evelineau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:13   #1898
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Musze się zbierać bo za niedługo na miasto muszę mykać
Miłego popołudnia Lasencje

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:14   #1899
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Musze się zbierać bo za niedługo na miasto muszę mykać
Miłego popołudnia Lasencje
Ja mykam później na miasto.
Miłego
Stary 2010-07-06, 12:15   #1900
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
akurat w tym zoologicznym pracuje facet ktory sie zna na zwierzatkach, jeszcze jest tam kobieta ale ona nic nie umie doradzic,pamieta m jak do zoologicznego podrzucono 2 swinki morskie i wlascicielka sie ich strasznie bala i zamknela w malenkiej klatce(a byly to 2 dorosle swinki)

ja po szynszylu musze chyba tapete na korytarzu odkupic, dlatego yellow, musisz sie dobrze zastanowic
Ja miałam zniszczone panele (fretka nie zawsze pójdzie do kuwety), porozgrzebywane kwiatki, potłuczone doniczki, porozrywane meble..a to wcale nie jest wyjątkowe zachowanie
Stary 2010-07-06, 12:19   #1901
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Honey_Girl Pokaż wiadomość
Chciałabym

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ----------

Wiem

No idę jakieś śniadanko zjeść i do pracy się szykuję
smacznego

Cytat:
Nie wiem i nie interesuje mnie to już teraz czas na moje olewanie

hoppipolla napisałam, ale do niego nic nie dociera on był cacy cały czas

Szatanek trzymam kciuki

jaki koszmar!! współczuję

gwiazdeczka ja Cię kocham

Niestety po raz kolejny
Ale mam nadzieję, że za to Ty nas zaś na tak długo nie opuścisz
maz uwaza, ze ten sen byl obrzydliwy(bo ta chinka naprawde jest juz stara)
musisz mu powiedziec, ze w takich sytuacjach zalezy Ci na wsparciu

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Ja miałam zniszczone panele (fretka nie zawsze pójdzie do kuwety), porozgrzebywane kwiatki, potłuczone doniczki, porozrywane meble..a to wcale nie jest wyjątkowe zachowanie
masakra to mnie chyba nie stac na fretke,zwlaszcz a, ze nie wszystkie meble sa nasze.
Stary 2010-07-06, 12:21   #1902
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
smacznego

maz uwaza, ze ten sen byl obrzydliwy(bo ta chinka naprawde jest juz stara)
musisz mu powiedziec, ze w takich sytuacjach zalezy Ci na wsparciu

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

masakra to mnie chyba nie stac na fretke,zwlaszcz a, ze nie wszystkie meble sa nasze.

Ano, trochę masakra

Dlatego fretka wiąże się z bardzo dużą odpowiedzialnością, bo to nie jest zwierzątko które sobie będzie szczęśliwe w klatce, a na godzinkę je można wypuścić i się z nim radośnie pobawić
Stary 2010-07-06, 12:24   #1903
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rebelious Pokaż wiadomość
Dla Ciebie i całej reszty - wróciłam cała i zdrowa. Ta "niespodzianka" to były perfumy i wino, które wypiliśmy siedząc sobie na torach, tak jak dawniej, na pierwszych randkach. TŻ nawet przyniósł kieliszki. Sporo komplementów usłyszałam. Potem małe conieco. No i teraz sms, że mnie kocha. Ogółem za dużo atrakcji jak na jeden wieczór. Widac jak chce to potrafi mnie zaskoczyć, postarać się. Zobaczymy co będzie dalej.
No proszę jak się ładnie Romeo zachował. Oni wszyscy jak chcą to potrafią, tylko dlaczego częściej im się nie chce

Cytat:

Witaj Koszka, witaj
mów mi tutaj, wróciliście do siebie? jak to się stało?
A no tak zaczęliśmy się spotykać, spotykać, ciągnęło nas do siebie niesamowicie, aż w końcu stwierdziliśmy, że żyć bez siebie nie możemy
Ale zmieniamy się zarówno ja jak i on, ja wrzucam na luz i mówię wszystko bezpośrednio jak mi coś nie pasuje, on za to bardziej się stara(teoretycznie:rolley es, rozmawia ze mną i ogólnie próbujemy wyeliminować to co nas wkurza. Ja usilnie pracuję nad częstszym kontaktem z jego strony i wcześniejszym umawianiem się Co raz częściej nam się to nawet udaje

Cytat:
Napisane przez PurBlanka Pokaż wiadomość

Koszka paskudna PANIKARO !! Wymyśliłabym wierszyk, ale poszedł by Ci w pięty Nie doceniasz swojego TŻta..to dosyć zrozumiałe po tym co z nim przeszłaś..ale sama widzisz, że potrafi się postarać i zrobić Ci niespodziankę
Może ja go nigdy nie doceniałam Ale już bez przesady, aż tak go nie chwalmy Został by bardziej doceniony, gdyby na trening nie poszedł, tylko z kwiatami przyszedł Tak wiem, wredna baba ze mnie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość

Widzisz ty czarnowidzu nasz
Lepiej być pesymistą i się mile zaskoczyć, niż być optymistą i się rozczarować

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Dlaszego nikt mnie nie kocha?

Idę od Was wstręciuchy, biorę auto i śmigam na mój wielki rynek, muszę cyckonosz biały sobie kupić, bo na obronę mam białę koszulę, a mam ino czarny. Narty!
kochamy Cię kochamy

Też jadę na miasto, muszę kilka rzeczy na ten wyjazd na kolonie kupić. Miłego dnia
Stary 2010-07-06, 12:27   #1904
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Ano, trochę masakra

Dlatego fretka wiąże się z bardzo dużą odpowiedzialnością, bo to nie jest zwierzątko które sobie będzie szczęśliwe w klatce, a na godzinkę je można wypuścić i się z nim radośnie pobawić
a co na to rodzice? mnie by chyba wyrzucili razem z nia

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

wszystkie ida na miasto
gwiazda to chyba powinna zostac jakas miss tego watku, kazda na nia leci
Stary 2010-07-06, 12:27   #1905
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
a co na to rodzice? mnie by chyba wyrzucili razem z nia
Wiesz, mała byłam, i koniecznie chciałam jakieś zwierzątko. O ile dobrze pamiętam, to najpierw w planach była świnka morska, ale to właśnie moi rodzice, którym pomysł podsunęła ciocia, zdecydowali, że fretka będzie lepsza więc nie mieli wiele do gadania zresztą też byli w nim zakochani
Stary 2010-07-06, 12:32   #1906
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, mała byłam, i koniecznie chciałam jakieś zwierzątko. O ile dobrze pamiętam, to najpierw w planach była świnka morska, ale to właśnie moi rodzice, którym pomysł podsunęła ciocia, zdecydowali, że fretka będzie lepsza więc nie mieli wiele do gadania zresztą też byli w nim zakochani
no to fajnie jak tylko im nie przeszkadzaly pogryzione meble a jak tam z fretka w nocy? bo szynszyl cala noc nie dawal nam spac(gryzl klatke, skakal po niej itd)
Stary 2010-07-06, 12:33   #1907
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
no to fajnie jak tylko im nie przeszkadzaly pogryzione meble a jak tam z fretka w nocy? bo szynszyl cala noc nie dawal nam spac(gryzl klatke, skakal po niej itd)
Wiesz, z szynszylem to trochę inna sprawa - siedział w klatce a fretka nawet klatki nie miała, biegała po całym domu. Miała tylko wymoszczone swoje miejsca do spania.

Więc dostosowała się do nas - w nocy szła ze mną spać pod kołdrą najczęściej, a jak miała ochotę pobiegać, to po prostu biegała. Nie przeszkadzała nam jakoś bardzo
Stary 2010-07-06, 12:36   #1908
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Cytat:
Napisane przez Koszkaa Pokaż wiadomość
Śpicie już?
Ja już wróciłam, bo mój Tż mnie wyciągnął, że koniecznie musi po mnie przyjechać. A tak poza tym to i tak już mi się spać zaczynało chcieć na tej imprezce, ja to lubię sobie potańczyć, ale żeby tak siedzieć tylko, gadać i pić to niezbyt Ale i tak było miło, w końcu poznałam więcej ludzi ode mnie z roku

No i muszę pochwalić Tżta, tak bardzo chciał się ze mną dzisiaj spotkać, bo miał dla mnie piękny bukiecik 10 różyczek
no widzisz

Cytat:
Napisane przez Janis_ Pokaż wiadomość
Aaaaa! Aaaaaaa! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Ale poznałam faceta Przeeeeboski! Wziął mój nr i... już napisał Powiedział, że zadzwoni do mnie jutro (tzn. dziś)
Szczegóły później, bo teraz idę spać
P.S. C-U-D-O-W-N-Y!!!
czekam na coś więcej

Cytat:
Hej
Mam mega doła dziś

mój humor też pozostawia wiele do życzenia...

Cześć!

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:39   #1909
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, z szynszylem to trochę inna sprawa - siedział w klatce a fretka nawet klatki nie miała, biegała po całym domu. Miała tylko wymoszczone swoje miejsca do spania.

Więc dostosowała się do nas - w nocy szła ze mną spać pod kołdrą najczęściej, a jak miała ochotę pobiegać, to po prostu biegała. Nie przeszkadzała nam jakoś bardzo
slodkie a nie narobila pod nia?, musicie byc cierpliwi, ja bym sobie z nia rady nie dala, zostane chyba przy kroliczkach i swinkach morskich, choc zauwazylam, ze moj krolik tez jest madry wyczuwa jakos kiedy chce go poglaskac a kiedy zlapac juz do klatki, pozatym jak juz to wyczuje to nie wejdzie do niej jak patrze.
Stary 2010-07-06, 12:39   #1910
Koszkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marcia1003 Pokaż wiadomość
no widzisz

czekam na coś więcej

Cześć!
Co się dzieje?
Stary 2010-07-06, 12:41   #1911
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
slodkie a nie narobila pod nia?, musicie byc cierpliwi, ja bym sobie z nia rady nie dala, zostane chyba przy kroliczkach i swinkach morskich, choc zauwazylam, ze moj krolik tez jest madry wyczuwa jakos kiedy chce go poglaskac a kiedy zlapac juz do klatki, pozatym jak juz to wyczuje to nie wejdzie do niej jak patrze.
Niee, fretki nie robią tam gdzie śpią głównie jak jej się nie chciało iść do kuwety to robiła do kwiatków, albo na panele w kącie nie tak, że gdziekolwiek

Podobno taka przeciętna fretka ma 80-90% "trafialności". Niestety to nie kot
Stary 2010-07-06, 12:44   #1912
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
no widzisz

czekam na coś więcej

Cześć!
czemu?

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Niee, fretki nie robią tam gdzie śpią głównie jak jej się nie chciało iść do kuwety to robiła do kwiatków, albo na panele w kącie nie tak, że gdziekolwiek

Podobno taka przeciętna fretka ma 80-90% "trafialności". Niestety to nie kot
to dobrze moj kroliczek tez potrafi isc do kuwetkia w klatce to tylko w jednym kacie ma toalete, to pewnie mieliscie ladne kwiatki po takim nawozie
Stary 2010-07-06, 12:46   #1913
cholernarejestracja
Copyraptor

Taaa, nie wiem kto wymyślił te bzdury, że kupa nawozi.. Na pewno nie fretkowa
Stary 2010-07-06, 12:53   #1914
marcia1003
Zakorzenienie

GG do marcia1003

Cytat:
Napisane przez Koszkaa Pokaż wiadomość
Co się dzieje?
Cytat:
czemu?

byłam zła już od wczoraj na tŻ. Dzisiaj mu wygarnęłam (pierwsze takie wygarnięcie od ponad 2 tyg)
ale już jest ok. Umówiliśmy się na wieczór

ale pogoda się popsuła.. a ja na 17 muszę jechać na uczelnie po indeks ..

marcia1003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:53   #1915
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Taaa, nie wiem kto wymyślił te bzdury, że kupa nawozi.. Na pewno nie fretkowa
przejedz sie na wies i zobacz czym niektorzy nawoza pola
Stary 2010-07-06, 12:53   #1916
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
przejedz sie na wies i zobacz czym niektorzy nawoza pola
Nie no, nie wątpię. Ale fretkowy nawóz się nie sprawdza. Przynajmniej tak twierdzą moje uschnięte fikusy z fikusowego nieba
Stary 2010-07-06, 12:54   #1917
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
byłam zła już od wczoraj na tŻ. Dzisiaj mu wygarnęłam (pierwsze takie wygarnięcie od ponad 2 tyg)
ale już jest ok. Umówiliśmy się na wieczór

ale pogoda się popsuła.. a ja na 17 muszę jechać na uczelnie po indeks ..
czasami takie "oczyszczenie" pomaga, wazne, ze juz ok.
a u mnie jest za goraco
Stary 2010-07-06, 12:55   #1918
cholernarejestracja
Copyraptor

http://wortal.fretki.org.pl/index.ph...play&pageid=29 a tu polecam zdjęcia, które powinien obejrzeć każdy przyszły właściciel fretki
Stary 2010-07-06, 12:57   #1919
evelineau
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no, nie wątpię. Ale fretkowy nawóz się nie sprawdza. Przynajmniej tak twierdzą moje uschnięte fikusy z fikusowego nieba
biedne kwiatki , chyba juz tak ladnie nie pachnialy
Stary 2010-07-06, 12:59   #1920
oh Mandy
Zakorzenienie

CZemu nam przenieśli wątek?

Śniło mi się, że ex się odezwał, spytał "Co u Ciebie?", ja cała happy "Ojej tak mi źle, tęsknisz za mną, potrzebujesz mnie jeszcze? " , a on: "Jestem od rana z koleżanką."

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości