|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
no nie jasne sa dla mnie nie jedne sprawy, bo pisze ze mozna jesc placki,podaje przepis ale dopiero pozniej pisze cos ze musowo trzeba jesc otreby. 3 lyzki dziennie. powiedz mi czy twoje -9 kg to faktycznie tkanka tluszczowa czy tylko 75 % wody? jakos nie czuje sie inaczej po tych dniach Protal, niz wczesiej.zadnej roznicy ;(
---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- aha i to o tych otrebach pisze dopiero jesli chodzi juz o 2 faze
|
|
#1562 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałam w PL 6%.
|
|
#1563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no w pierwszej ksiazce niewiele o otrebach jest ale tu dziewczyny szpiegują dukana na stronach, forach i nowych ksiazkach i tam jest o otrebach. ja od uderzeniowki do dzisiaj jem codziennie placki otrebowe na 2 sniadanie i jak widac chudne oczywiscie, ze moje 9kg to nie woda tyle jej w sobie nie mialam. na uderzeniowce spadlo mi tylko 2 kg bo ja od zawsze pilam hektolitry wody, moj znak rozpoznawczy na uczelni to byla zawsze 1,5 litrowa butelka wody, z wodą sie budze i z woda zasypiam, bez wody nie zjem sniadania wiec organizm jej nie zatrzymywal bo mial ciagle dostawy. Widocznie tez nie masz w sobie zatrzymanej wody. A prawdziwe chudniecie z sadelka zaczyna sie ok 2 tyg po rozpoczeciu diety wiec cierpliwosci![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- dla mnie tez na poczatku bylo wiele niejasnosci ale pozniej sama zobaczysz, dojdziesz do wprawy, wypracujesz sobie swoj system dukania i juz sama bedziesz wiedziala co mozna a co nie
|
|
#1564 |
|
Raczkowanie
|
lalalala
jest mnie 3 kg mniej
|
|
|
|
#1565 |
|
Rozeznanie
|
deszcz i burza i u mnie.. a moje pranie na balkonie...
co za nuda w pracy... i lenia mam a tu temty kulinarne wsród koleżanek :/
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1567 |
|
Rozeznanie
|
z jakiego przepisu robisz sernik??
|
#1568 |
|
Zadomowienie
|
z 7 strony przepisowni
tam na dole Megi dodala przepis, ja daje zamiast sera białego - 1kg serka homo ( wiadereczka z lidla)
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-06 o 12:58 |
|
|
|
#1569 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1570 |
|
Zadomowienie
|
PAN SERNIK
-2 opakowania serka homo z lidla (1kg) -6 jajek -12-13lyzeczek slodzika albo 36 tabletek -aromat smietankowy albo jakis albo wcale -płaska lyzeczka proszku do pieczenia białka z odrobiną soli ubijasz (mikserem oczywiscie coby sie nie zmeczyc) zoltka, serek, slodzik, aromat i proszek miksujesz dokladnie dokladasz bialka i delikatnie miksujesz albo mieszasz wylewasz do blaszki, na ktorej dnie położylas papier do pieczenia pieczesz 1h na dole piekarnika (ja jeszcze dodatkowo na dolnym grzaniu) potem ja zdejmuje obręcz z foremki zeby woda dobrze wyciekla z sernika bo duzo jej tam (stawiam na ruszcie z mikrofali i klade na szmatce) potem do lodowki potem zabierasz PANA SERNIKA na kawe i robicie to co lubicie najbardziej
|
#1571 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to jest typowy homo czy ser na sernik?? muszę się przejść do tego lidla w końcu, ja się zaoapatruje w aldi, tam serki homo są po 0,5kg a w sumie wolalałabym kupować 1kg, jak cenowo wychodzi?? ja w niedzielę robiłam serniczek i pobiłam sama siebie, przed wyjściem do kościoła go piekłam, przed wyjściem zdążyłam zjeść 1 pasek sernika a po przyjściu to praktycznie nie zdążyłam go włożyć do lodówki bo co chwilę kursowałam od stołu do kuchni i zjadłam prawie całego (kawałek zostawiłam mamie i babci)Kurcze wydaje mi się, że to jednak za dużo jak na jeden dzień chyba muszę sobie dać jakis zakaz na pieczenie tego przeboskiego serniczka
|
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
kochak zezloscilo mnie poczatkowo ze majac takie cialo mozna nie byc happy...sorry zazdrosc przeze mnie przemawiala ,wybacz .
Powiem ci ze doskonale cie rozumiem ...sama wiele przeszlam w zyciu ,lata mlodosci to byl dla mnie koszmar...potem wcale nie bylo lepiej ...tez zostalam zraniona w zyciu potwornie ,bylam zalamana ,mimo "pieknego "wygladu(nie dla mnie oczywiscie )wciaz nie moglam na siebie patrzec ...uwazalam sie za najbrzydsza osobe na swiecie ,a wtedy naprawde wygladalam najlepiej w swoim zyciu...nigdy sie sobie nie podobalam zawsze czulam sie gorsza od innych ..i chyba nigdy to sie nie zmieni ![]() Ale staram sie.Staram sie przekonac sama siebie ze nie jest ze mna az tak zle ,dluga droga jeszcze przede mna ale mam nadzieje ze uda mi sie wkoncu zaakceptowac sama siebie i stanac przed lustrem i zobaczyc siebie PIEKNA.czego i tobie zycze No i po wczorajszym wzroscie dzis spadeczek ,wiec jestem happy ,co prawda po tym wczorajszym wzroscie moge powiedziec ze dzis spadlo mi tylko 100g ale lepsze niz nic . Nie moge sie doczekac az zobacze 5 na wadze!!!
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-07-06 o 13:14 |
|
|
|
#1573 |
|
Zadomowienie
|
|
#1574 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ZE SPOKOJEM DZIEKI ZA MIŁE SŁOWA |
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jednak ten z aldi lepszy bo ma 12 g białka/100 g i mniej węgli http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...udy-Milsa.html
![]() Edytowane przez nillka88 Czas edycji: 2010-07-06 o 13:28 |
|
|
|
|
#1576 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja witam znad placka z otrębami i sałatką grecką bez fety, oczywiście
|
|
#1577 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a w polskich sklepach tylko Danio maja ![]() u mnie pogoda do d...zimno wieje i nic sie nie chce ... wlasnie popijam kawusie ,chetnie bym przespala caly dzien ,niestety nie ma sie juz tego luksusu majac niemowle w domu
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mieszkałam w Londynie. Żarcie masakra, napompowane a chleb...jak się wzięło kromkę to można było ja zgnieść w małą kulkę...
Same fast foody jedzą, ale takie fish&chips bym zjadła
|
#1579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziwiło mnie to najbardziej, że angole jedzą na śniadanie tak: 2 jaja sadzone, fasola taka jakby po bretońsku, bekon smażony, tosty z masłem lub zamiast tego porcja frytek , do teko czasami tzw hash brown potato, czyli jakby placki ziemniaczane no i oczywiście herbata z mlekiem Masakra, ja jak patrzyłam jak grubasy to normalnie zżerały to nie miałam ochoty na nic
|
|
#1581 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
fish &chips ja tez!!!!!Cytat:
![]() sparta ja tam uwielbiam sniadanka angielsko /irlandzkie (bo tu tez takowe jedza )co prawda nie jadam beconu czy tego ich black puddingu ale jajo ,fasolka ,kielbaska ,hash brown i tosty OJ uwielbiam !!!Oczywiscie raz kiedys
Edytowane przez Katia25 Czas edycji: 2010-07-06 o 13:59 |
||
|
|
|
#1582 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1583 |
|
Wtajemniczenie
|
oj jak ja bylam w Paryzu to jadlam jak swinia
matko ale bym zjadla cos pysznego!!!nie moge sie doczekac jutra bo zaczynam PW i szczawiowa bedzie!!!---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- o wlasnie mialam was spytac odnosnie pana sernika ,bo ktoras z was tu kiedys wkleila zdjecie takiego z kakao ale ja go nie moge znalezc tak ladnie wygladal i chcialam zrobic na jutro bo moj synus konczy 3 mce i chce zrobic cos co i ja bede mogla jesc
|
#1584 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no tak tylko ze mna to jest jakos inaczej, mialam 5 dni pierwszej fazy,ale pozniej dowiedzialam sie ze nic to nei mialo wspolnego z dieta-smazone miesko, poltuste sery, powyzej 4% tak samo jogurty, teraz kupilam ksiazke i po malej przeriwe zaczynam od nowa. moze sie uda i to moze dlatego organizm teraz nie pedzi tak jak u was, ze spadkiem bo wie ze ja cos z nim kombinuje zrobic
|
|
|
#1585 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to nie byla uderzeniowka, Ty jeszcze nie zaczełaś Dukana tzn teraz juz zaczelas na nowo tak? dobrze rozumiem?ile dni masz za soba? aaa widze od niedzieli.
Edytowane przez czarownica3006 Czas edycji: 2010-07-06 o 14:09 |
|
|
|
|
#1586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1587 |
|
Raczkowanie
|
Witam was
![]() Dzis mija moj pierwszy miesiąc na dukanie, spadek - 6.5 kg Jestem na PW. A w czwartek mam obronę na studiach
|
|
|
|
#1588 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
GRATULUJE piekny wynik ,szybko ci waga spada
|
|
#1589 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() U mnie spadki spadki, ale nie mam pojęcia ile. W niedzielę rano waga 90,9. Całą niedzielę siedziałam i zaplatałam włosy. Sporo ważą, nie wiem ile Zakładałam, że jak się zważę w poniedziałek, będzie więcej. Np 91,5- myślę, że mam kilogram na głowie :PAle ważę się w poniedziałek a tu 90,7. Dzisiaj 90,5 więc w sumie nie wiem. Chciałabym odjąć ten kilogram i móc mówić, że ważę 89,5 (startowałam z waga 107,4 więc uwierzcie mi, 89,5 to byłoby coś ) Ale nie odejmę, bo nie mam pewności, że to właśnie kilogram. Ot co. Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał mój wywód. p.s. odnośnie jedzenia w Anglii, byłam tam kiedyś 4,5 miesiąca i schudłam chyba z 10 kg bo jeść się nie dało :P A może to ta plaża? nie wiem, coś tam na mnie dobrze wpływa w tym UK
Edytowane przez Lajo Czas edycji: 2010-07-06 o 14:49 |
|
|
|
#1590 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale nie ma to tamto jak chce sie zrzucic oponkę to potrzeba troszke wyrzeczeń
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.

Zdradź skąd wytrzasnęłaś fetę 0%? Bo najchudszą widziałam 12%...
tyle jej w sobie nie mialam. na uderzeniowce spadlo mi tylko 2 kg bo ja od zawsze pilam hektolitry wody, moj znak rozpoznawczy na uczelni to byla zawsze 1,5 litrowa butelka wody, z wodą sie budze i z woda zasypiam, bez wody nie zjem sniadania
co za nuda w pracy... i lenia mam a tu temty kulinarne wsród koleżanek :/

chyba muszę sobie dać jakis zakaz na pieczenie tego przeboskiego serniczka