|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
BAN stały
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
No właśnie, Poznań rozpadany
i super.Zuziczko znając życie, będziesz miała przynajmniej litanię w tą legitką. Idziesz może na Polną? barwa witaj zapraszamybordowa pisałaś do mnie o Pomi, więc dziewczyny mogły tego nie dostrzec Ja mam dzisiaj dentystkę i już się stresuję. Całe życie robię zęby bez znieczulenia, zawsze uważałam je za zło konieczne. Ale ten ma dwie dziurki i jest to górna 6 (czyli jeden z gorszych dla mnie). Czeka już od początku ciąży na zrobienie, ale stale było ze mną coś... Później mi stomatolożka odradzała znieczulenie i kazała po 6m-cu przyjść. No i teraz się boję, czy znieczulenie (a tego zęba bez nie zrobię, bo będę oczekiwać bólu i się i Małego stresować) nie wpłynie na synka- w sensie twardnienia brzucha etc
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
|
|
#3603 |
|
Rozeznanie
|
martucha84
jesli będziesz systematycznie prała to napewno wystarczy, jejku Ty naprawdę juz tuż tuż... a rożek masz???
|
#3604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego jest wykorzystywana dużo mniejsza dawka niż przy cesarce, bo przecież musisz czuć skurcze parte
|
|
|
|
|
#3605 |
|
Raczkowanie
|
Witam po dluzszej przerwie.
Widze ze duzo nowych tematow bylo. Ja tez zamierzam rodzic w wodzie, moj szpital ma taka opcje w ofercie jak i wiele innych i wszystko za darmo. Sale 3 osobowe ale tam bardzo malo dzieci sie rodzi (ogolnie patrzac na kraj) wiec moze sie zdazyc ze kazda dostanie osobny pokoik z mozliwoscia przenocowania tatusia Zreszta moj mezczyzna bedzie rodzil ze mna takze mam nadzieje ze sama jego obecnosc zlagodzi moj bol![]() Fakt przy porodzie w wodzie nie ma mozliwosci znieczulenia i konieczna jest lewatywa ale ja sie tym nie przejmuje, co ma byc to bedzie. W moim szpitalu jest super duza wanna z hydromasazem wiec moze nie bedzie tak zle. Koszul do karmienia i ogolnie na pobyt w szpitalu nie kupowalam jeszcze ale mam juz wstepnie upatrzona i napewno wiecej niz 2 kupowac nie bede , wkoncu od czegos ma sie w domu pralke a nastawic pranie to nie wielka rzecz nawet dla faceta. Bylam na malych zakupach dla synka moze wieczorkiem wkleje jakies zdjecia. A tak poza tym to moj mezczyzna sprawil mi MEGA prezent i kupil mi rasowego szczeniaka BOXERA jest poprostu cudna A co do wozlow to ja zamowilam Tako Jumper X, jak przyjdzie to zdam relacje co i jak. pozdrawiam was serdecznie |
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Martucha a mnie się wydaję, że trochę mało....bo jak podczytuję mamusie rozpakowane, to czasami w ciągu dnia czy nocy po kilka razy przebierają dzidka
więc przy 6 kompletach to starczy na jakieś 3-4 dni, no a chyba nie będziesz wrzucać i prać po jednym ciuszku w pralce...ale ja doświadczona mamuska nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Suszilda pokaż zdjęcie psiaka uwielbiam piesy
|
|
|
|
#3607 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() musze zadzwonic do szpitala i się zorientowac czy takie znieczulenie daja, bo ja tu sobie planuje a nigdy nic nie wiadomo
|
|
#3608 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale Ona ma tam ok. 15 kompletów- bo 6 śpioszków plus góra i 6 pajacyków plus pod spód bodziaki i jeszcze 3 spodenki do których można założyć kaftaniki
|
|
#3609 | |
|
Raczkowanie
|
witam kolejnego dnia zmagań z czytaniem waszych postów....
![]() coś mnie koszmary ostatnio męczą... i wystarczy mi byle pretekst, żeby się rozbeczeć...co ta ciąża ze mną zrobiła... fajnie jest dzisiaj... trochę chłodniej... i deszczyk letni... ach ![]() no ja mam teraz ze 106 cm tak na wysokości pępka... ale co tam ...najważnieszjsze, że z dzidzią wzystko ok ![]() Cytat:
![]() dra, majka59 - śliczne brzuszki
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też się jeszcze nie dowaidywałam, ale to duży szpital, więc powinni mieć ![]() Cytat:
a do kaftaników zakłada się jeszcze body?
|
||
|
|
|
#3611 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
||
|
|
|
#3612 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie ostatnio pobolewało z prawej str. też sie bardzo zmartwiłam czy to nie wyrostek, ale może to ścięgna macicy... Dziś za to bolą mnie plecy z dołu z prawej str. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli jest zimno to tak jest najwygodniej. Ja mam dużo cuszków na początek np.16 pajacyków, kilka śpiochów, kaftaniki, body dł.rękaw i kr.rękaw, a jeszcze czekam na paczkę, więc przybędzie tego, dlatego teraz jeśli kupuję to raczej rozm.68. Zamówiłam przed chwilką kocyk i miękki przewijak na komodę na all.
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki.
Ostatnio mam czas tylko was poczytać, a jest tego sporo. ![]() Ja już zaczęłam 24 tc i byłam dziś na wizycie u gina i USG i wszystko jest dobrze, a Pascalek leży już główką do dołu Dziewczyny powiedzcie ile ważą/ważyły wasze maluszki w 24 tc? Mój lekarz twierdzi, że wszystko jest w normie, więc mu wierzę, ale chcę się dowiedzieć jak jest u was? Mój lekarz wysłał mnie na specjalistyczne badania prenatalne, gdzie zostaną zbadane organy wewnętrzne mojego Pascalka. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Na to badanie idę za tydzień. A tu moje obiecane fotki z wypadu do Luksemburga i Trier.
|
|
|
|
#3614 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3615 |
|
Zadomowienie
|
Niby jest zasada, że maluszkowi zakłada się jeden rękaw więcej niż nam. Więc pod pajacyk można body na długi rękaw a pod kaftanik koszulkę na długi rękaw plus do tego śpioszki. Ale czy im nie będzie gorąco? Ja właśnie porobiłam takie zestawy jak wyżej, bo rodzę w październiku. Ale teraz myślę, czy nie kupić kila sztuk body na krótki rękaw? Może pod pajacyk welurowy wystarczy body na krótki rękaw?
|
#3616 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi niestety nie udalo sie przelozyc szkoly rodzenia i musze isc na dzisiejsze pierwsze zajecia sama Mam nadzieje, ze nie bede sie glupio czula, no ale co mam zrobic....nastepne terminy w sierpniu a to juz moze byc pozno....nie chce az tyle odkladac. Oby ten dzien juz minal ![]() Suszilda- super piesio ![]() Weronisia- wcale nie taki maultki, moj wazyl podobnie sliczne zdjecia macie
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-07-06 o 14:45 |
|
|
|
|
#3617 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas niestety z miejscówkami cięzko w szpitalach.. kobiety na korytazach czasem leżą ![]() Co do szczeniaczka to nieodważyłabym się boxerka wziąć.... kojarży mi się z taką małą bestia.... może malutki jest słodzio ale później staje się niebezpieczny,,, No i teraz nie miałabym czasu się jeszcze młodym psiakiem zajmować.. Cytat:
nawet kilkukrotne.... ale myśle że ta ilość ciuszków spokojnie starczy..w końcu od czeo sa pralki?? wrzucić.., wysuszyć i znów zakładać... ![]() Cytat:
Ślicznie wyglądasz ..poprostu kwitniesz kochana ![]() Wyciągłam z szafy moje koszule i wklejam foty...zrobione telefonem bo aparatu brak ![]() sorry że zmięciolone, ale juz prasować mi się nie chciało..u nas upał i zero deszczu.. ![]() Zelazka się nie tykam dziś choć fura prasowania czeka i czeka ..........
Edytowane przez aaneczka1984 Czas edycji: 2010-07-06 o 14:45 |
|||
|
|
|
#3618 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
najwazniejsze ze ok
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Moja Dagula w 22 tyg ważyła 420 g i zdaniem lekarza była "średniakiem".
|
|
#3620 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(brzucha nie widziala, bo za szybka siedzi). I ze strony endo. jest u mnie wszystko ok Co do zebow, to ja robilam jednego w 5msc. Co prawda bez znieczulenia (ja nigdy nie biore, nawet kanal mialam bez ), ale lekarz juz wtedy sie mnie pytal czy chce-wiec bezproblemowo!Cytat:
Niestety nie pamietam wynikow z 24tyg, wiec nie pomoge. Najwazniejsze, ze gin mowi ze jest ok Moj Olo w 29tyg ciagle nie moze sie zdecydowac jak lezec i najczesciej sie kreci jak w zegarku ![]() Luxembourgu zazdroszcze! od 2lat sie tam wybieram odwiedzic przyjaciol... i jakos jeszcze nie dotarlam. Wlasnie gotuje fasolke szparagowa, mniam! i mlode ziemniaczki i jajeczko i cala bede szczesliwa! A wieczorkiem na meczyk do pubu na stare miasto- trzeba wykorzystac te dwa dni zimna, bo pozniej znowu bede zdychac z goraca.
|
|
#3621 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
Butterfly53, wielgachny brzusio Super ![]() dash, gratuluję udanej sesji i powodzenia na obronie Zuziczka, w 7msc chyba jeszcze nie, ale w 8 to już na pewno częściej będą wizyty martucha84, wydaje mi się, że NA START to Ci spokojnie wystarczy ubranek Suszilda, piesek cudowny Swoją drogą mój mąż też się coraz bardziej na psa napala Już dawno zapowiedział, że synek ma się z psem wychowywać, ale planowaliśmy tak za jakiś rok, dwa przygarnąć jakąś bidulkę. A on coraz częściej o jakimś piesku gada ![]() Weronisia, zdjęcia super Co do wagi, to mój Borysek w 25tc ważył 573g, więc też chudzinka
|
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
Już jestem spokojniejsza. Znaczy nie denerwuję się.... przecież może być chudszy Ważne, żeby był zdrowy.Tylko skoro mój młody waży niespełna 500g, to czemu ja przytyłam 10kg?!!! Buuuu.... Aaneczka koszule masz fajne. Ja też już kupiłam , więc zaraz wyciągnę z szafy i zrobię zdjęcia. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-07-06 o 15:10 |
|
|
|
#3623 |
|
Zakorzenienie
|
Mam 3 koszule do karmienia, odpinane z przodu i jedną piżamkę (mogę podnieść bluzkę do góry).
Piżamka jest tutaj. Mam dokładnie tą siwą. I w takim samym kolorze szlafrok. O ten ![]() A moje 3 koszule wklejam poniżej. Nie są może najpiękniejsze, ale nic ładniejszego nie znalazłam. Mam jeszcze piżamkę z Kubusiem Puchatkiem, ale już jestem za stara, żeby po szpitalu w takiej piżamce latać
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Suszilda - cudny piesek, słodki
![]() Mój miał taką samą zabawkę i załatwił ją w 15 min. ale miał wtedy juz ponad rok ![]() Cytat:
Dzieci nie wolno przegrzewać. Ja się martwiłam, że skoro mieszkamy w domu (nie w bloku) to wiadomo, że zawsze jest trochę chłodniej i maluszkowi będzie za zimno, ale teraz myślę, że będzie ok, bo optymalna temp. dla dziecka to ok.21-22 stopnie. Wyczytałam też, że trzeba spr. dzieciom ciepło na ramionkach bo rączki i stópki mają przeważnie zimne, co nie ozn. że marzną. Weronisia - fajny brzuszek ![]() Nie wiem ile mój synek ważył w 24 t.c. (w 21 t.c. - 355g)
|
|
#3625 |
|
Wtajemniczenie
|
A czy pizamki ze spodniami tez sa ok, bo ja myslalam ze nie beda pozwalali w szpitalu, a ja bym tysiac razy wolala miec na sobie spodnie
|
|
|
|
#3626 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za odpowiedzi
ja dopiero pare dni temu wrócilam do polski z uk, wiec cala ciążę miałam prowadzona tam i neurologa tez mialam tylko w uk. Wczoraj byłam prywatnie u neurologa który pracuje w szpitalu w którym chce rodzic, pokazalam mu swoja historie choroby z uk i powiedział, że na pewno bedzie cesarka. Na moje pyt. czy potrzebuje jakies zaswiadczenie albo skierowanie powiedzial, ze jezeli zamierzam rodzic w tym szpitalu to nie bo i tak wzywaja zawsze kogos na konsultacje. Jutro ide do gina tez prywatnie ale w szpitalu i zobaczymy co on na to.. najlepiej byłoby miec umówiona cesarke i luz.. a tak to bede ci,ągle w stresie.. ale mam nadzieje, że ginek sie spoko okarze no cóż jutro zobaczymy, trzymajcie kciuki.a któras pytala co do wanienki, ja kupiłam gąbke za cale 9 zł na allegro, zwykla wanienke 100 cm i kaczuszke-termometr zdecydowałam sie na gąbke bo zawsze moge wrzucic do pralki albo kupic nowa.. poza tym mam wieksza wanienke a gabka jest fajnie wyprofilowana zeby mlody nie zjezdzał
|
|
|
|
#3627 | |
|
Rozeznanie
|
Weronka- fajne koszulki
Cytat:
|
|
#3628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do pieska, duzo czytalismy przed kupnem (niby prezent ale wiedzialam o nim
|
|
|
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiadomo, że na sam poród założyłam koszulę, taką starą, żebym mogła ją od razu wyrzucić. Podczas porodu może się poplamić itp. i rzeczywiście moja się poplamiła od krwi, więc wyrzuciłam. Przebrałam się w piżamkę z krótkimi spodenkami. Miałam takie dwie i ani jednej koszuli i nikt mi nie zwrócił uwagi. |
|
|
|
|
#3630 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam po kilkudniowej nieobecności Weronisia - śliczny brzusio i fajne masz dzieciaki i Ty ślicznie wyglądasz co do wagi dzieciątek, moja w 22t4dniu ważyła 542gja już usg mieć nie bedę, tylko to przed samiuteńkim porodem, jak ułożone jest dziecko,co robią na izbie przyjęć :/ i żałuje, bo chciałabym jeszcze choć raz zobaczyć maleństwo na usg. ja nie mam dużo ubranek, raczej mało, ale majac trzech synów i meża codziennie mam dwie tury prania średnio, wiec i tak prać będę na okrągło. Kaftaników nie lubię i uzywac nie będę, mam chyba ze dwa, chyba,z e wezmę do szpitala. Koszul do spania też nie mam, nienawidze, rodzic będe w wielkim podkoszulku, maz mi jakiś gadżetowy przywlókł, wieeelki,czarny i szeroki i dłuuugi,wieć spoko koszule nocne, nawet nie chce myślec, nienawidze, może coś mama wyszuka u siebie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:51.

i super.
zapraszamy