|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Cytat:
Dwa, że jak prowadzę auto to dziecko wcale mnie nie rozprasza.. to już nie ten etap gdzie ekscytuje mnie każde poruszenie wewnątrz. Nawet mocne kopy czy wypychanie mnie nie jest w stanie rozkojarzyć. I niech nie pierdzielą. Trzy, że pewnie najlepiej ciężarna niech siedzi w domu albo jeździ na taczce wożona przez innych.. bo przecież jazda autobusem czy tramwajem wcale taka miła ani bezpieczna nie jest. Tylko mnie wnerwił ten artykuł.. zara jeszcze napiszą, że to baba w ciąży spowodowała swoim stanem, ze tamten samochód zjechał na nich..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-07-06 o 15:35 |
|
|
|
|
#4172 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
brzusio wielgasny, a jak wysoko jest
Cytat:
zdrzemnelam sie troszke i teraz glowa mnie boli ![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- hd sie nie odzywa pewnie konczy prace nad moim albumem )juz nie moge sie doczekac
|
||
|
|
|
#4173 | |
|
Rozeznanie
|
Jusdan77 - co do tego artykulu. Jeszcze troche to dojdzie do tego, ze w 9 m-cu ciazy nie bedziemy mogly wychodzic z domu. Przeciez idac chodnikiem tez czekaja nas rozne niebezpieczenstwa, np auto moze wjechac na chodnik i nas potracic. Przykladow jest mnostwo.
Ja pasow nie zapinam, moze to i zle, ale kiedys uratowalo mi to zycie. Cytat:
Przepis na ciasto: 0,5 kg maki 2 jajka szklanka cukru 5 dag drozdzy 0,25l mleka pol kostki margaryny Przepis na kruszonke: 1 i 1/4 szklanki maki 100gr margaryny 1/2 szklanki cukru Kruszonke robie zawsze z podwojnej porcji, po prostu ja uwielbiam. Jagody wymieszalam z bulka tarta i cukrem. Przepisu na wykonanie ciasta chyba nie musze Ci pisac, bo wiem, ze bardzo dobra z Ciebie kuchareczka. Ja mialam zielonkawy i to byla infekcja. Bralam globulki, ale zaraz sie nawrocilo.
|
|
#4174 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez nie uwazam Lublin za wies bylam tam nie raz, wiec nie mam podstaw tak twierdzic nawet odnioslam sie do tego miasta bo Agravka podala przyklad. Nawet do glowy by mi nie przyszlo, ze moge tam rodzic. Chodzilo mi raczej o to, ze nie chce nigdzie indziej rodzic niz w Wawie po prostu nie wyobrazam sobie tego. Nie ma co sie obrazac. " Kozia wolka" nazwalam ogolnie jakies pod warszawskie miejscowosci i slowo wies nie padlo tu a na pewno juz nie chodzilo o Lublin(wiem nawet, z Lublin ma 3 mcdonaldy!!!!) |
|||
|
|
|
#4175 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i jak mówiłam to tak przeciągałam hehe ja bym tam chciała na śląsku mieszkac podoba mi się heh mój tata był ślązakiem, więc może coś tam we mnie jest ![]() ja po wizycie wkurzona całe G się dowiedziałam. mój gin jakiś humorzasty ( mówił, że jest chory a jakos poumawaiły mu pacjentek za dużo więc jeszcze bardziej zły ) no i co i zbadał mnie i mówi dobrze. i tyle. więc ja się go pytam czy pozamykana to on, że tak i żebym się nie martwiła. i tyle się dowiedziałam. :/ i że pasuje żebyśmy się gdzieś po 20 jeszcze zobaczyli skoro mam termin na 4. ale on właśnie po 20 jedzie na urlop i poprostu kazał mi dzwonić do siebie 20 i nie wiem czy mnie jakoś przyjmie prywatnie czy co ( bo w przychodni już nie przyjmuje tylko za tydzień, a potem dopiero w sierpniu) więc pewnie będe musiala płacić usg oczywiscie nie miałam bo w przychodni nie ma i jak trzeba to robi w szpitalu na dużyrze a jak nie trzeba to nie robi. i zrobił mi GBS to jest to na paciorkowca ? i dobrze ze sie spytałam pielegniarki co z wynikami bo one przychodzą do przychodni od razu a ja juz przecież na wizyte do przychodni nie przyjde już więc skąd mam znac swoje wyniki ? to mi kazała przyjść za tydzien to mi wydadza te wyniki. a lekarz nic nie powiedział. dostałąm jeszcze globułki na tą moją infekcje po antybiotykach. i teraz mnie brzuch strasznie boli jak na okres i dużo skórczy mam mimo, że badał mnie bardzo delikatnie :/ |
|||
|
|
|
#4177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- wiolek,a moze jemu chodzilo o to zebys przyszla prywatnie i zaplacila?moze o kase chodzi, moge sie zalozyc, ze w gabinecie jest milutki |
|
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiolek kurcze to sobie wybrali terminy urlopow Ci wszyscy lekarze niestety wakacje...Chyba nic sie nie dzieje jeszcze u Ciebie skoro nic nie mowil a co z tym moczem w nerce? |
|
|
|
|
#4179 |
|
Wtajemniczenie
|
niezawsze... to faktycznie lipa okropna....mam nadzieje, ze zaraz te miejsca sie znajda, bo przeciez musimy gdzies urodzic
|
|
|
|
#4180 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Pierwsza rzecz, jaką zrobiłam było sprawdzenie listy, bo śniło mi się, że Niezawsze urodziła. Poród szybki, z zzo, a dzidzia śliczna i zdrowa ![]() Może to sen proroczy i będziesz następna ![]() A ja uwielbian halibuta smażonego... oj, ale bym go teraz chetnie zjadła... Tylko skąd tu wziąć halibuta dobrego? |
|
|
|
#4181 |
|
Wtajemniczenie
|
a majowko-czercowki wszystkie sie posypaly?moze w koncu czas na nas
|
|
|
|
#4182 |
|
Wtajemniczenie
|
a zostały chyba dwie przenoszone
|
|
|
|
#4183 |
|
Wtajemniczenie
|
no i wszystko jasne! dopoki one nie urodza, my nie zaczniemy sie sypac terminowo. mowie Wam!!!
---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- linka, to wplyn na nie
|
|
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
i znowu chce mi się wyć
ja już nie daje sobie z tym rady a przecież nic sie złego nie dzieje...hormony chyba już mi się całkiem rozregulowały |
|
|
|
#4185 | ||
|
Zadomowienie
|
ale duży baniaczek - śliczny i chyba jeszcze sie nie obniżył
![]() Cytat:
alutka78 ![]() wiolek1 bardzo przedmiotowo Cię potraktował ten twój ginek, ok każdy ma swoje lepsze lub gorsze dni ale nie powinno to się odbijać na pacjętach Cytat:
Zrobiłąm pierogi jedne z truskawkami i drugie z jagodami, M nie lubi więc sobie zamroże i będe miała na potem.
http://www.suwaczki.com/tickers/ug37df9h12fl2n2e.png 29tc - 1230g 33tc - 1919g 37tc - 2538g 40t3d - 3440g, 54cm http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png Edytowane przez Misiulka1 Czas edycji: 2010-07-06 o 16:38 |
||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4187 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja? a co ja bidna mogę
|
|
|
|
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już po wizycie, to tak:
1. W moczu jakieś bakterie, więc dostałam leki 2. Szyjka zanikła i mam tak wysoki próg bólu ze nie czuję skurczy, jak w nocy nie odejdą mi wody to sukces ![]() 3. Jutro na 10 rano na KTG musi sprawdzić te skurcze i jak coś to zostawia mnie w szpitalu i jutro lub najpóźniej w czwartek rozwiązuje ciążę, bo nie dotrwam nawet do końca tygodnia ![]() 4. Mała jest dużym dzieckiem dziś po nie do końca dokładnych pomiarach waży 3500g kazała mi się nastawić na 3700-3800g Mam dużo wód dlatego też mam taki brzuszek Łożysko II stopnia, gdzie gdzieniegdzie III![]() Zaraz mykamy do apteki i na małe zakupy i do końca pakuje torbę
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Były dwie, jednej wody odeszły i już jest po porodzie, właśnie się zameldowała na wątku w odchowalni.
Druga wylądowała w szpitalu i dziś o 8 mieli jej podawać oxy więc nie wiadomo, może też jest już po wszystkim
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4191 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4192 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
![]() Siala idź jutro rodzić
|
||
|
|
|
#4193 | |
|
BAN stały
|
papeteria znalazłam Cię na wątku EDM
![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ---------- Cytat:
w takiem razie gdybym nie zdążyła... to spokojnego porodu |
|
|
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4195 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a prywatnie ostatni dzień, w którym przyjmuje przed urlopem to 19 lipiec ale nie kazał mi wtedy przyjść prywatnie tylko kazał dzwonić 20. więc dziwnie. nie wiem ostatnio jakieś humory ma może juz czeka na wakacje Cytat:
oj coś się ten mój gin psuje a taka byłam zadowolona wcześniej :/Misiulka też tak myśle, że nie powinno się na pacjentach odbijać ale co zrobić... a pierogi hmmm gdybym właśnie nie jadła obiadki to chyba ![]() karolcia no to super to będziesz już mieć malutką
|
||
|
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
alutka-dziękuję
|
|
|
|
#4197 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny moze te zdjecia zadzialaja na was motywujaco i zaczniecie wkoncu rodzic?!
az sie wierzyc nie chce ale Oscar ma juz miesiac!!!!
|
|
|
|
#4198 |
|
Rozeznanie
|
agamarcio z której części Lublina jesteś? Bo mój tato stamtąd pochodzi i mam połowę rodziny
Za dziecka często tam bywałam.
|
|
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
wiolek nie przejmuj się. Faceci mają swoje humorki, chociaż jako lekarz powinien schować do kieszeni zły humor. Ale pewnie wszystko z małym ok. Nie martw sie.
karolcia no to w końcu sie doczekałaś. Nic tylko sie pakować. Radze dziś męża wykorzystać, bo wiesz ![]() papeteria placuszki wyszły super. Pierwszy sie rozwalił, ale od razu wyeliminowałam problem i reszta super! basiu jaki już duzy ten Twój mężczyzna. Czas leci jak szalony!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.

"

hej sorki ja jestem z Lublina i nie uważam że to wieś wybacz ale nie było to miłe z Twojej strony

ja już nie daje sobie z tym rady a przecież nic sie złego nie dzieje...hormony chyba już mi się całkiem rozregulowały

oj coś się ten mój gin psuje a taka byłam zadowolona wcześniej :/