|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
co zrobić?
dziewczyny jestem załamana.
![]() ale może rozpocznę od początku. Kilka tygodniu temu mój tata znalazł w ogródku psa. Był strasznie pobity, miał pozdzieraną skórę, nadgryzione uszy i ogólnie kulał na wszystkie łapki. zabraliśmy go na podwórko, daliśmy jeść, pić i ogólnie piesek powracał do zdrowia. Postanowiliśmy wspólnie z rodzicami, że zostanie z nami bo już się zadomowił i ogólnie wszystko było dobrze do dnia dzisiejszego ![]() Nie wiem dlaczego, ale uciekł pod bramą...po chwili z mamą usłyszałyśmy jakieś piski, jęki i takie rozpaczliwe wycie psa...właśnie naszego. no to szybko pobiegłam tam gdzie to usłyszałam i okazało się, że to u sąsiada kilka domów dalej. chciałyśmy wejść, ale sąsiad nam zabronił (zawsze mieliśmy z nimi dobre kontakty) no i mama się pyta czy widział białego pieska bo przed chwilą jakieś jęki jak by ktoś coś psu robił a on, że nic nie słyszał i szybko zamknął drzwi i poszedł do domu. no to nic, nie dałyśmy z mamą za wygraną i spotkałyśmy inną sąsiadkę, która wyszła i mówi, że też to słyszała po chwili kuzyn mieszkający obok potwierdził też. no i podejrzewamy, ze oni zabili nam tego psa dlatego, ze wszedł do nich na podwórko. ![]() Mówiłam rodzicom żebyśmy policję wezwali bo przecież to przestępstwo, ale oni stwierdzili, że nie bo z tego może tylko jeszcze coś gorszego wyniknąć i w ogóle tego psa nie zaszczepiliśmy jeszcze ani nic. w ogóle nie powinien uciekać z domu tylko być na podwórku ![]() Ja cały czas płaczę bo nie wiem co mam zrobić. próbowałam rozmawiać z tym sąsiadem jeszcze raz, ale znów uciekł przede mną...co robić? czy mogą udowodnić mu winę? mogą sprawdzić mu to podwórko?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: co zrobić?
żadna nie jest w stanie mi pomóc?
![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Myślę, że Twoja sprawa przerasta nasze możliwości, jakiekolwiek by one nie były.
Okropna sytuacja, bardzo Ci współczuję... ![]() ![]() Myślę, że powinnaś poszukać informacji na ten temat wśród ludzi znających prawo, tych, których opinia będzie kompetentna, bo niewiele dobrego zdziałasz, jeśli nie będziesz miała żadnych konkretnych argumentów i nie upewnisz się, że nie zaszkodzisz sobie w żaden, nawet najmniejszy sposób. A nie zastanawiałaś się nad tym, czy ten pies nie należał czasem do tego sąsiada i wrócił do niego po prostu? Łza się w oku kręci, ale co zrobić... Obchodź się z tym ostrożnie. Nie mów na razie rodzicom, że będziesz szukać informacji, w jaki sposób możesz zarzucić przestępstwo sąsiadowi. Porozmawiaj z nimi dopiero, kiedy będziesz mogła przedstawić jakiś plan. Trzymaj się. ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Dopiero teraz zobaczyłam ten wątek, skąd jesteś? Może zadzwoń do Animals?
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Wystarczy podejrzenie że coś złego się dzieje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie rodzice tak myśleli, że to może był ich pies i po prostu u nas nabrał formy i chciał wrócić a tam spotkała go bardzo niemiła niespodzianka. Po prostu do tej chwili nie mogę uwierzyć w to co się stało. ![]() Właśnie szukam w internecie jakiś informacji na ten temat, ale szczerze to nie znalazłam do tej pory nic ciekawego. Z kolei nie moge też za dlugo zwlekać bo w końcu nic nie udowodnię tym ludziom. Cytat:
Jestem z okolic Poznania.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem powinnaś zadzwonić na policję.
Gdyby sąsiad zabił człowieka to też byś nie dzwoniła? Jestem uczulona na tym punkcie. Zwierzęta też żyją i czują jak my. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
To taka organizacja
![]() http://www.otoz.pl/ ale niestety Gdynia » Dąbrówka » Tczew » Starogard Gdański » Elbląg » Bydgoszcz » Braniewo » Oświęcim » Może oświęcim? W każdym bądź razie w moim mieście jest specjalna linia gdzie się alarmuje jakieś niepokojące przejawy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Zadzwoń do TOnZu, oni powinni Ci coś podpowiedzieć.
Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
A jeśli nie znajdziesz zadnej organizacji to na policje nie zaszkodzi zadzwonić,oni się tez tym zajmują.To jest przestępstwo i to bardzo surowo karane!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla nich brak dowodów to brak sprawy
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Jezu... strasznie Ci współczuję
![]() ![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie piszę mejla do organizacji w sprawie o pomoc.
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Boże, dlaczego jeśli chodzi o ludzi to ludzie zawsze wiedza co robić,a jak chodzi o psa to nic nie zrobią
![]() Każdy normalny człowiek w takiej sytuacji wchodzi do domu sąsiada, chociażby siłą, dzwoni na policję,a w międzyczasie szuka swoejgo psa. Choćby się waliło i paliło. A nie zastanawia się co by to zrobić na forum. Nigdy nie zrozumiem ludzkiej znieczulicy bo sorry,ale inaczej tego nazwać nie mogę. Druga sprawa, psa znaleźliście w strasznym stanie i nawet u weta nie byliście?!! Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2010-07-06 o 19:14 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
tak a oni przyjadą i powiedzą, że brak dowodów i pojadą. świetnie. naprawdę cudnie. mogłaś przeczytać ze zrozumieniem mój pierwszy post i pytania na końcu zadane.
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co szkodziło zadzwonić na policję? Może by coś zrobili,a może nie Albo wziąć tatę/brata/kolegę i iść do domu sąsiada? Prawda jest taka, że jak się chce to się coś zrobi,a jak nie to będzie się szukało wymówek typu: a bo pies nie szczepiony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
właśnie chodzi o to, że poszłam tam do tego sąsiada z mamą i po prostu nas nie wpuścił. to co miałyśmy się z nim bić?
tata z kolei powiedział, ze on się do tej sprawy nie wtrąca- więc tutaj pomocy nie mogłam szukać bracia- nie mieszkają ze mną a kolegów jako takich nie mam. chodziło mi konkretnie o to, żeby któraś była w stanie odpowiedzieć na moje pytania. jakie mam prawa w tej sprawie i czy w ogóle jest sens jej roztrząsać. ja wiem, że czasu już nie wrócę ani pieska, ale chodziło o czystą sprawiedliwość. w ogóle w tej chwili to zostałam sama na placu boju bo rodzice już nie chcą się wtrącać w tę sprawę uważając, że pogorszymy jeszcze bardziej i mogą być problemy z sąsiadami.
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja do TOZu bym radziła zadzwonić, a nie pisać. Przynajmniej od razu otrzymasz odpowiedzieć, a z mailami to wiadomo - różnie bywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę zrozumienia...
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
TOZ przede wszystkim...
http://fundacja-emir.pl/ - Emirowcy codziennie maja do czynienia z okrucienstwem - mozesz do nich zadzwonic i poprosic o rade... mozesz rowniez zalozyc watek na dogomanii - http://www.dogomania.pl/forums/1070-Okrucie%C5%84stwo jest tam mnostwo osob, ktore wiele razy interweniowaly w podobnych przypadkach... ![]() ja juz nie mam sily... co dzien kolejne bezdomniaki... kolejni zli ludzie... a funduszy na ratowanie psich istnien malo, domow tymczasowych i hoteli z prawdziwego zdarzenia, jak na lekarstwo... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Policja również powinna zająć się tą sprawą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
boże dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ale z drugiej strony od razu mogli powiedzieć, że ten pies był i go przegonili a nie ja już niepotrzebnie tak się denerwowałam i Was przy okazji. ale dziękuję za pomoc.
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
wiem, wiem. właśnie jutro się wybieram. Sam tata mi kazał (który jak wyżej opisywałam) nie był za bardzo za pomocą.
![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
i na przyszłość lepiej pilnować zwierzaka zaoszczędziłoby to nerwów jemu ( błąkania się samotności) i Wam. A skoro sąsiad ma jakieś problemy w domu to pewnie niewiele go obchodził czyjś pies i nie miał ochoty się tłumaczyć i z Wami rozmawiać....
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Jej, jak dobrze, że wszystko się wyjaśniło
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Cale szczescie, ze to sie tak skonczylo
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.