Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas leci!! - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 19:00   #2401
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
a faktycznie - nie skojarzyłam tego...
przyszła dziś do mnie maska Creme Latte, moja sąsiadka ma prostownice Remingtona do 230 stopi - pytałam pożyczy na zabieg, więc już jestem zwarta i gotowa

nadal jesteś zadowolona z efektów zabiegu keratynowego?
jestem
w zasadzie wlosy sa caly czas takie same tylko przylizu juz nie ma

no i te felerne konce z tylu mi sie wyginaja ale to od poczatku mam bo taka dlugosc glupia, ze opieraja sie na karku
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:04   #2402
p4w
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
jestem
w zasadzie wlosy sa caly czas takie same tylko przylizu juz nie ma

no i te felerne konce z tylu mi sie wyginaja ale to od poczatku mam bo taka dlugosc glupia, ze opieraja sie na karku
to super

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:40   #2403
Wojtusia
Zakorzenienie

wrocilam od fryzjera, jestem zadowolona, ciut przyciemniłam włosy. siedziałysmy z fryzjerka i 40 minut wymyslałysmy jaki kolor bedzie u mnie dobrze wyglądał

Svi zrobiłam mocca 9M i troche 9N z wodą 6% (gdzies mam dokładnie na kartce zapisane) jutro cykne fotki, co dzisiaj juz mi sie nie chce.

Podczas mojej nieobecnosci moj tato zajmował sie Oliwką i ona kupke zrobiła. On nigdy jej nie przewijał, ale jakos sobie poradził. Na dodatek miał tylko do dyspozycji 3 chusteczki do dupki bo akurat się konczyły. A kupa była taaka wielka ze bodziaki az upackane były ale przewinął i przebrał. Ale jak mi to opowiadał jaka kupa była smierdząca i wielka to sie popłakałam ze śmiechu
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:02   #2404
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

A u mnie syf , chyba posprzątam, jak Kuba będzie dorosły

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Hej ho!
Co ciekawego słychać?

My wczoraj, po niemal miesiącu, wróciliśmy do domku
Było fajnie - na początku Tymuś został w Zakopanem ochrzczony, później jakieś 2 tygodnie siedzieliśmy w domu lub snuliśmy się smętnie po mieście, bo pogoda była fatalna i już myślałam, że wrócę w depresji po takim urlopie, ale później nastąpiła wreszcie fala słonecznych dni i pochodziliśmy troszkę po górach. Nosidło, które kupiłam na wyjazd (pisałam kiedyś o nim) się super sprawdziło - było wygodne i dla "nosiciela" (głównie był to Mąż ), jak i dla Tymka - bo siedział tam nawet i kilka godzin bez marudzenia i zasypiał bez problemu - stąd wnoszę, że siedziało się tam wygodnie.
I gdyby nie to, że Tymek miał dzisiaj szczepienie (już z niego wróciliśmy - waży 11,9 kg i mierzy 77 cm) to zostałabym jeszcze dłużej, ale szczepienie było już raz przekładane, więc nie chciałam drugi raz. Za to poważnie się zastanawiamy czy nie pojechać do Zakopca drugi raz - mamy jeszcze wolne, więc można to wykorzystać. Odstrasza mnie tylko to 500 km w jedną stronę i - co jeszcze gorsze - pakowanie

Pokażę Wam kilka zdjęć, bo napatrzeć się nie mogę - dla mnie góry są ukochanym widokiem (choć wiadomo, że nie dla wszystkich)
Aha, mamy też zdjęcia 3D - gdybyście się kiedyś spotkały z taką możliwością to polecam - ja pierwszy raz takie oglądałam (ogląda się je w tych specjalnych okularkach) i jest to super sprawa

No a teraz będę chyba do sierpnia nadrabiać wątek

A oto mój mały turysta
nooo cześć, ale się wybyczyliście, ładnie to tak? A my tu za Ciebie normę na wątku nadganiamy

Super że wyjazd udany Nie mogę po prostu , jaki turysta zawodowy Zdjęcia piękne. Podziwiam tego twojego synusia, Martynka nie wytrzymałaby w takim nosidle dwudziestu minut

Cytat:

Gratuluję wagi Tymkowej (mój Kuba jeszcze do 9 kg nie dociągnął ), ale za to jest tylko o 1 cm mniejszy

Nie przejmuj się tym tak bardzo, widocznie taka ma drobniejszą budowę i tyle, to przecież od tego głównie zależy Martynka jest okrąglejsza i ma dalszego kuzyna, starszego od niej o pół roku, on z kolei jest szczuplutki, (pewnie po rodzicach) i waży jakieś pół kilo więcej niż ona

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

---

A TERAZ UWAGA, UWAGA
Maciuś powiedział przed chwilą "mama"
IMPEZĘ CZAS ZACZĄĆ

aaa, super Wyobrażam sobie jak się cieszysz

No to teraz muszę Martysi powiedzieć żeby się sprężyła - jej kolej

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

Podczas mojej nieobecnosci moj tato zajmował sie Oliwką i ona kupke zrobiła. On nigdy jej nie przewijał, ale jakos sobie poradził. Na dodatek miał tylko do dyspozycji 3 chusteczki do dupki bo akurat się konczyły. A kupa była taaka wielka ze bodziaki az upackane były ale przewinął i przebrał. Ale jak mi to opowiadał jaka kupa była smierdząca i wielka to sie popłakałam ze śmiechu

Wyobraził am sobie mojego tatę w takiej sytuacji

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:11   #2405
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
A co to za dołki? Pogonimy
juz od dawna próbuje je pogonic ale one wracaja
tesciowa mnie wk....a i przez to z małzem nie moge sie dogadac...
Cytat:
bylismy na tych badaniach profilakycznych i cale szczescie, ze bylsmy bo wykryli malemu cos na nerce jakis UKM jednej nerki ma poszerzony i ma miedniczke w lewej nerce poszerzona. dokladnie nie wiem co to znaczy i babka tez mi w sumie nie powiedziala tylko powiedziala, ze trzeba obserwowac czy sie nie powieksza i mam isc na konsultacje do poradni nefrologicznej.
(...)
kurcze, mam nadzieje ze to nic groźnego
dawaj zna co wyjdzie w badaniach
no i duuuuuuuużo zdrówka dla Marcelka

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
1) Jak długo może u dziecka utrzymywać się stan podgoraczkowy? (ok 37,2-37,3 stopnia), może to być spowodowane upałem na dworze? po jakim czasie trzeba jechać z tym do lekarza?

2) gotując jedzonko dla dzieciaków robicie coś podobnego do słoiczkowych(rozdrobnione i wymieszane razem wszystko) czy kładziecie na talerzyk wszystko oddzielnie i karmicie dziecko?

3) czy normalne jest to że dziecko "wymusza wymioty"? Tzn. pcha łapki głeboko do gardła aż ma odruch wymiotny.
1) nie mam pojęcia, nie mierze jej jeśli nie wyczuje że jest rozpalona, a takiej temp racazej bym nie wyłapała
2) ja mieszam jak na razie
3) nie spotkałam sie ale myśle ze to raczej nieświadomy odruch

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

U mnie jest tak, że cały czas, niezmiennie od urodzenia Zosi ścierają się we mnie dwa uczucia-radość, że jest, że jest zdrowa, dobrze się rozwija, kocham ją bezdyskusyjnie, a z drugiej strony czuję, że straciłam coś bezpowrotnie-spokój ducha, niezalezność, możliwośc spontanicznego podejmowania decyzji, teraz wszystko musi być zaplanowane, przemyślane... I to nie jest tak, ze te uczucia się znoszą, że "+" i "-" daje zero. To nie takie proste. To wpółistnieje i w zależności od tego, czy jest akurat lepszy czy gorszy czas jedno wysuwa się naprzód. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi, bo trochę zamotałam
I utwierdzam sie w przekonaniu, że nie chcę drugiego dziecka, bo kochać dziecko to jedno, a mieć powołanie do macierzyństwa to drugie. Ja go nie mam.
Ja cie rozumiem i mysle podobnie. Zawsze uważalam ze moja siora jest wprost stworzona do bycia matka (jak na razie nie jest bo ma problemy z zajsciem w ciaze) natomiast ja zupełnie. Zreszta my nie planowalismy zostac rodzicami, ale sie udało i jest Zuzia
Cytat:

Było fajnie - na początku Tymuś został w Zakopanem ochrzczony, później jakieś 2 tygodnie siedzieliśmy w domu lub snuliśmy się smętnie po mieście, bo pogoda była fatalna i już myślałam, że wrócę w depresji po takim urlopie, ale później nastąpiła wreszcie fala słonecznych dni i pochodziliśmy troszkę po górach. Nosidło, które kupiłam na wyjazd (pisałam kiedyś o nim) się super sprawdziło - było wygodne i dla "nosiciela" (głównie był to Mąż ), jak i dla Tymka - bo siedział tam nawet i kilka godzin bez marudzenia i zasypiał bez problemu - stąd wnoszę, że siedziało się tam wygodnie.
I gdyby nie to, że Tymek miał dzisiaj szczepienie (już z niego wróciliśmy - waży 11,9 kg i mierzy 77 cm) to zostałabym jeszcze dłużej, ale szczepienie było już raz przekładane, więc nie chciałam drugi raz. Za to poważnie się zastanawiamy czy nie pojechać do Zakopca drugi raz - mamy jeszcze wolne, więc można to wykorzystać. Odstrasza mnie tylko to 500 km w jedną stronę i - co jeszcze gorsze - pakowanie
witaj
fajnie ze ci udał ten wyjazd. sama mysle o Zakopcu (tez )
A Tymek spory chłop

Cytat:

A TERAZ UWAGA, UWAGA
IMPEZĘ CZAS ZACZĄĆ
klask i:
Stary 2010-07-06, 20:16   #2406
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

ehh te mamusie

Właśnie Aga, miał pisac i zapomniałam. Z temperaturą nie pomogę, wydaje mi się że takie 37,2 to dziecko może miec jak się np zgrzeje, po spaniu, płaczu itp... Jezeli chodzi o jedzonko to wszystko razem mieszam A z tymi paluszkami to może o ząbki chodzi? Martynce wychodzą dwójki a już nie raz tak głęboko paluszki włoży że ją naciąga

Ciekawe jak tam Ola, no i czy i gorgulka coś lepiej

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:22   #2407
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Wojtusia fajnie, ze jestes zadowolona
fotki prosimy

ps. nie znosze mokki - wychodzi u mnie na fioletowo
ale jak dobrze sie pomiesza to mozna zrobic ciekawy kolor
Stary 2010-07-06, 20:28   #2408
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

moja maruda spi ale dzisiaj byl krzyk w kapieli bo usiadla i nie chciala sie polozyc a zawsze jej myje glowke na lezaco no to polalam jej glowke i polecialo po buzce a ta w ryk , uspokoic jej nie moglam

Cytat:

Ze względu na skład
aa pewnie ze cukier

Cytat:

Opiszę jak dostąpiłam tego zaszczytu
Maciuś siedział w krzesełku i krzyczał, a ja poszłam wziąć szybki prysznic. Ja się myju-myju, a Maciuś darciu-darciu Wracam do pokoju, siadam na kanapie, a Malutek wycelował we mnie paluszkiem i "ma-ma" i zachwilę znowu Się popłakałam :smarkam:
jak pieknie
Cytat:

a moj Marci wlasnie cwiczy chodzenie zawzial sie strasznie
zawsze szedl tylko jk stal akurat a jak byl na czworaka to raczkowal
a teraz sie uparl i chodzi, pada, podnosi sie i dalej idzie i znow pada i podnosi sie.....
twardziel

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
wrocilam od fryzjera, jestem zadowolona, ciut przyciemniłam włosy. siedziałysmy z fryzjerka i 40 minut wymyslałysmy jaki kolor bedzie u mnie dobrze wyglądał

Svi zrobiłam mocca 9M i troche 9N z wodą 6% (gdzies mam dokładnie na kartce zapisane) jutro cykne fotki, co dzisiaj juz mi sie nie chce.

ciekawa jestem jaki kolorek masz
dla taty

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:36   #2409
katarzynka00
Zakorzenienie

Morska witaj zmieniłaś kolor włosów? też mi się jakaś inna wydajesz niż na zdjęciach

Agga zupełnie wyleciało mi z głowy żeby odp
1
tak więc w wielu źródłach podają że taka temperatura jest normalna u małych dzieci.
Podgorączkowy to chyba od 38,2
Może być jaknajbardziej podwyższona przy upale, po placzu,po jedzeniu,po piciu, jak jest za grubo ubrane itp
Ja po dr zadzwoniłabym gdyby przez 3dni okazało się że to nie trzydniówka ,nadal nie mogę jej zbić i nie ma innych objawów.
2
ja nie gotuję extra dań dla małej.Zależy co my jemy, to albo jej w miseczce widelcem podusze,mięska nasiekam, surówki dorzucę i daję łyżeczkę, a jak np.warzywa z parowaru to kroję na takie na raz do buźki,polewam dipem i sama je, a jak zupkę to gęste jej daje i łyżeczkę i ile wleci do brzucha to jej Nie karmię mojego dziecka
Czasem je tylko w pampku a jak strój już umorusany to doprawia go do końca ucząc się jeść

3) czy normalne jest to że dziecko "wymusza wymioty"? Tzn. pcha łapki głeboko do gardła aż ma odruch wymiotny.

a tu to nie wiem.
Może to nieświadomie w sensie że przyczyna-skutek nie jest dla malucha logiczna

Dziś spanko dopiero o 20, bo królewna spała od 2,5h
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:40   #2410
gorgulek
Zakorzenienie

Cześć kochane

Wracam w zdecydowanie lepszym nastroju Może to zasługa tego, że małż jest cały czas ze mną i mnie odciąża trochę Zuzka też ostatnio grzeczniejsza (tfu tfu tfu ), tylko nocki czasem średnie bo popłakuje przez te zęby. Ale dajemy radę.

Poczytałam Was troszkę.

Svi mam nadzieję, że to nic poważnego u Marcelka

Czeko i Morska zazdraszczam wakacji Zdjęcia super

Magi gratuluję "mama"

Mayaha co to za dołki? U mnie ostatnio też średnio było

Więcej nie pamiętam Pewnie mi się zaraz przypomni

Miłego wieczorku Będę zaglądać a teraz idę szukać jakiś kwater nad morzem
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:48   #2411
katarzynka00
Zakorzenienie

Czeko , L też je danio i każdy jej smakuje.Nie daję jej codziennie, ale kilka już zjadła.Czasem jogurt naturalny czysty, czasem z owocami, czasem danonek, różnie to wypada.Nie uważam bym musiała to mieć na sumieniu

Cass 4U dzisiejsze menu:
biała kawunia

pół puszki fasolki białej
jabłko

pół puszki fasolki,orzechy

serek wiejski, biała kawunia

pierś z serkiem-bieluchem.Chyba lepsze to niż majonez+orzechy

woda,woda,woda

Edytowane przez katarzynka00
Czas edycji: 2010-07-06 o 21:11
Stary 2010-07-06, 20:54   #2412
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Wracam w zdecydowanie lepszym nastroju Może to zasługa tego, że małż jest cały czas ze mną i mnie odciąża trochę Zuzka też ostatnio grzeczniejsza (tfu tfu tfu ), tylko nocki czasem średnie bo popłakuje przez te zęby. Ale dajemy radę.

nareszcie humorek wrocil

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Czeko , L też je danio i każdy jej smakuje.Nie daję jej codziennie, ale kilka już zjadła.Czasem jogurt naturalny czysty, czasem z owocami, czasem danonek, różnie to wypada.Nie uważam bym musiała to mieć na sumieniu

ni ja tez codziennie to jej nie daje ale albo na sniadanko czasem z buleczka albo na podwieczorek, danonki tez uwielbia , mam w lodowce Bakusia to tez jej dam pewnie bedzie jej smakowac
Wercia ostatnio dziennie zajda sie petitkami w czekoladzie-sama sie czestuje z miski ,chyba musze chowac przed nia lakocie

ide cwiczyc bo czuje sie zapuszczona przez ten wypad

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-06, 21:07   #2413
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie dawałam truskawek Boję się, że uczulą, jak białko jaja

Maciuś siedział w krzesełku i krzyczał, a ja poszłam wziąć szybki prysznic. Ja się myju-myju, a Maciuś darciu-darciu Wracam do pokoju, siadam na kanapie, a Malutek wycelował we mnie paluszkiem i "ma-ma" i zachwilę znowu Się popłakałam :smarkam:
A truskawki mogą też dawać takie groźne objawy uczulenia, jak białko?

Cudownie

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Nie przejmuj się tym tak bardzo, widocznie taka ma drobniejszą budowę i tyle, to przecież od tego głównie zależy Martynka jest okrąglejsza i ma dalszego kuzyna, starszego od niej o pół roku, on z kolei jest szczuplutki, (pewnie po rodzicach) i waży jakieś pół kilo więcej niż ona
(...)
No to teraz muszę Martysi powiedzieć żeby się sprężyła - jej kolej
, no tak, ale takie chucherko z tego mojego Krasnoludka

Ciekawe, czy weźmie sobie do serca

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
My lepiej się spiszemy
Sio dołki

Mamy przebity 6 ząbek

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 21:12   #2414
katarzynka00
Zakorzenienie

magi, za "mama"
i za Kubusiowy kolejny ząb

Stary 2010-07-06, 21:16   #2415
muszka66
Rozeznanie

wiem, ze rzadko wpadam ale jak juz wpadam to z wiesciami no wiec dzis przebilysmy uszka Natalka wyglada slicznie w malych swiecidelkach
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 21:24   #2416
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wercia ostatnio dziennie zajda sie petitkami w czekoladzie-sama sie czestuje z miski ,chyba musze chowac przed nia lakocie
czekus......wiesz, ze ja nie jestem z tych matek przewrazliwionych i przesadzajacych ale czekolada w tym wieku to nawet dla mnie niezrozumiale
Cytat:
Napisane przez muszka66 Pokaż wiadomość
wiem, ze rzadko wpadam ale jak juz wpadam to z wiesciami no wiec dzis przebilysmy uszka Natalka wyglada slicznie w malych swiecidelkach
fotki
Stary 2010-07-06, 21:24   #2417
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
aa pewnie ze cukier
No tam są jeszcze inne "kwiatki"

Cytat:
i za Kubusiowy kolejny ząb

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-06, 21:27   #2418
muszka66
Rozeznanie

Svi, one sa tak male, ze nie wiem czy wyjda na fotkach ale postaram sie jutro jej cos sptryknac
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 21:33   #2419
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
czekus......wiesz, ze ja nie jestem z tych matek przewrazliwionych i przesadzajacych ale czekolada w tym wieku to nawet dla mnie niezrozumiale

fotki
to nie jest tak ze daje jej czekolade jak porwie tego herbatnika to jej zabieram i daje jej bez tej polewy tzn. staram sie ale wiadomo ze troche jej sie skapnie a teraz juz wiem ze uwielbia slodkosci

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-07-06, 21:53   #2420
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
nareszcie humorek wrocil
...
ide cwiczyc bo czuje sie zapuszczona przez ten wypad

Ja od jutra biegam

Cytat:
A truskawki mogą też dawać takie groźne objawy uczulenia, jak białko?

Mamy przebity 6 ząbek
Ja jako dziecko byłam uczulona na truskawki. Pisałam o tym ale może przeoczyłaś. Miałam wysoką temp, puchłam cała i swędziało ciałko - także nie za ciekawie.

Zuzka tez ma 6 Kubuś Ja dogonił
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:08   #2421
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

jak mi sie uda (bo Marci odmawia snu) to wrzuce jeszcze dzis dwa filmiki jak moje chlopaki sie bawia
albo jutro jak mi sie nie uda

najlepsza zabawa jest jak Eryk goni malego a on ucieka
Stary 2010-07-06, 22:10   #2422
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
A co to za dołki? Pogonimy
Cytat:
bylismy na tych badaniach profilakycznych i cale szczescie, ze bylsmy bo wykryli malemu cos na nerce jakis UKM jednej nerki ma poszerzony i ma miedniczke w lewej nerce poszerzona. dokladnie nie wiem co to znaczy i babka tez mi w sumie nie powiedziala tylko powiedziala, ze trzeba obserwowac czy sie nie powieksza i mam isc na konsultacje do poradni nefrologicznej.
(...)
kurcze, mam nadzieje ze to nic groźnego
dawaj zna co wyjdzie w badaniach
no i duuuuuuuużo zdrówka dla Marcelka

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
1) Jak długo może u dziecka utrzymywać się stan podgoraczkowy? (ok 37,2-37,3 stopnia), może to być spowodowane upałem na dworze? po jakim czasie trzeba jechać z tym do lekarza?

2) gotując jedzonko dla dzieciaków robicie coś podobnego do słoiczkowych(rozdrobnione i wymieszane razem wszystko) czy kładziecie na talerzyk wszystko oddzielnie i karmicie dziecko?

1) nie mam pojęcia, nie mierze jej jeśli nie wyczuje że jest rozpalona, a takiej temp racazej bym nie wyłapała
2) ja mieszam jak na razie
3) nie spotkałam sie ale myśle ze to raczej nieświadomy odruch

Cytat:

U mnie jest tak, że cały czas, niezmiennie od urodzenia Zosi ścierają się we mnie dwa uczucia-radość, że jest, że jest zdrowa, dobrze się rozwija, kocham ją bezdyskusyjnie, a z drugiej strony czuję, że straciłam coś bezpowrotnie-spokój ducha, niezalezność, możliwośc spontanicznego podejmowania decyzji, teraz wszystko musi być zaplanowane, przemyślane... I to nie jest tak, ze te uczucia się znoszą, że "+" i "-" daje zero. To nie takie proste. To wpółistnieje i w zależności od tego, czy jest akurat lepszy czy gorszy czas jedno wysuwa się naprzód. Nie wiem, czy rozumiecie o co mi chodzi, bo trochę zamotałam
I utwierdzam sie w przekonaniu, że nie chcę drugiego dziecka, bo kochać dziecko to jedno, a mieć powołanie do macierzyństwa to drugie. Ja go nie mam.
Ja cie rozumiem i mysle podobnie. Zawsze uważalam ze moja siora jest wprost stworzona do bycia matka (jak na razie nie jest bo ma problemy z zajsciem w ciaze) natomiast ja zupełnie. Zreszta my nie planowalismy zostac rodzicami, ale sie udało i jest Zuzia
Cytat:

witaj
fajnie ze ci udał ten wyjazd. sama mysle o Zakopcu (tez )
A Tymek spory chłop

Cytat:

A TERAZ UWAGA, UWAGA
IMPEZĘ CZAS ZACZĄĆ
klask i:
Stary 2010-07-06, 22:17   #2423
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja jako dziecko byłam uczulona na truskawki. Pisałam o tym ale może przeoczyłaś. Miałam wysoką temp, puchłam cała i swędziało ciałko - także nie za ciekawie.

Zuzka tez ma 6 Kubuś Ja dogonił
Teraz sobie przypomniałam

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Ola do mnie napisała, że u Nich OK, dzieci zadowolone, pogoda fajna Macie pozdrowienia

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-06, 22:24   #2424
Cassandra 23
Zakorzenienie

Siemka
Nikt nawet o mnie nie zapyta, gdzie sie podziewa Cass
Nie ładnie to tak

Cytat:
witam

ja od rana ze zlymi wiesciami

no wiec pojechalam od razu do przychodni i do rodzinnego - lekarka pytala czy maly mial prolemy z siusianiem i nie mial zakazen (ta od usg tez pytala), hmmm nie mial.
dostalam skierowanie na badanie ogolne moczu, morfologie i posiew. i skierowanie do nefrologa - mamy isc z tymi wynikami juz

mam nadzieje, ze to nic groznego
Svi, zasmuciłam sie Twoim postem Ale oczywiscie mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze.
Moze wyniki wyjda dobrze i nie ma sie co martwic.

Cytat:
Ja dzisiaj mam zły nastrój. W zasadzie to ciąg dlaszy od paru dni. Jakos tak nie mogę się w sobie zebrać. Zosia daje popalić na całego, katar cały czas ma (znów podejrzewam pyłki labo inne zarodniki), wszędzie się teraz wspina, nie można jej zostawić na chwilę samej. Najgorzej jest z rana-wczoraj była grzeczna, ale dzisiaj obudziła się o 5.20 i w zasadzie ryczała dopóki się nie "zrobiłam" bo zostawiłam ją w łóżeczku. A jak ją w końcu wyjęłam to przypełzła za mną do łazienki, uczepiła się podomki i wyła jak hiena Czasem brakuje mi cierpliwości. Zaczynam na nią krzyczeć, a potem mam wyrzuty sumienia. Przecież wiem, że nie robi mi na złość, bo nie wie, co to znaczy, a mimo wszystko czasami nie wytrzymuję Teraz czuję, że tak naprawdę wcale nie wypoczęłam na tym urlopie, że lepiej odpoczywam w pracy, bo mam chwilę wytchnienia i mogę w spokoju wypić kawę. Wiem, że brzmi to strasznie, ale tak czuję.
Angy, nie tylko Tobie brakuje cierpliwosci, mi czasami tez. Ale staram sie byc spokojna i opanowana choc czasami to naprawde trudne.
I tez zdadza mi sie krzyknac ale pozniej Kuba robi taka smutna minke, ze go zaraz przytulam, całuje i przepraszam

Cytat:
A TERAZ UWAGA, UWAGA
IMPEZĘ CZAS ZACZĄĆ

To co pijemy?

Cytat:
Ja tez sie popłakałm jak usłyszałam pierwsze mama

Cytat:

Cass 4U dzisiejsze menu:
biała kawunia

pół puszki fasolki białej
jabłko

pół puszki fasolki,orzechy

serek wiejski, biała kawunia

pierś z serkiem-bieluchem.Chyba lepsze to niż majonez+orzechy

woda,woda,woda
Kuba uwielbia Danio i inne jogurty tez. Staram sie urozmaicac mu menu i dawac rozne. Danio daje na drugie sniadanie (oczywiscie nie codziennie), wkruszam do tego bułke wrocławska i mały wcina jak szalony.
Daje tez takie jogurty biszkoptowe z Bakomy, Danonki

Kasiu, dzieki za jadłospis

1sn. - nektarynka+mandarynka
2śn. - pół bułki z dynią, pomidor, zielona papryka, nektarynka
obiad - panga z ziołami gotowana na parze, 2 plasterki polędwicy, 3 plastry sera plesniowwgo Turek (wyczytałam, ze ma bardzo duzo białka , wiecej niz wiesniak).
kolacja - mandarynka, nektarynka, brzoskwinia

herbatka linea, herbata zielona, 1,5 litra wody z Slim Aqua

15 km rowerem

Kasiu jak ci wchodzi ta fasolka z puszki? Tak bez niczego ja wcinasz?

Cytat:
Mamy przebity 6 ząbek
Super

Cytat:
to nie jest tak ze daje jej czekolade jak porwie tego herbatnika to jej zabieram i daje jej bez tej polewy tzn. staram sie ale wiadomo ze troche jej sie skapnie a teraz juz wiem ze uwielbia slodkosci
Kuba tez juz probował czekolady z ciasteczka
I nie uwazam, ze był to jakis grzech czy wykroczenie.
Nie je tego codziennie, tylko "od świeta".

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Musicie to obejrzec
Poprawa humoru - GWARANTOWANA

KLIK

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-07-06 o 22:21
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:30   #2425
p4w
Zakorzenienie

kochane, jeśli mnie nie pobijecie to zapytam jeszcze raz i szczepienia

właśnie analizuję kalendarz szczepień i widzę - 2 ścieżki między 13 a 14 miesiącem
1. odra, świnka, różyczka + ospa wietrzna + pneumokoki
2. 3w1 + ospa wietrzna + pneumokoki

w obu przypadkach mam zaznaczoną taką samą ilość wkłuć

czy u mnie jest jakiś błąd, czy to po prostu to samo inaczej napisane - to 3w1 to słynne MMR, można to wszystko podać osobno? to powinno być chyba więcej wkłuć

znacie cenę MMR?

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-06, 22:35   #2426
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Super
(...)
Musicie to obejrzec
Poprawa humoru - GWARANTOWANA

KLIK

Kiedyś oglądałam namiętnie wszystkie odcinki z tej serii

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
kochane, jeśli mnie nie pobijecie to zapytam jeszcze raz i szczepienia

właśnie analizuję kalendarz szczepień i widzę - 2 ścieżki między 13 a 14 miesiącem
1. odra, świnka, różyczka + ospa wietrzna + pneumokoki
2. 3w1 + ospa wietrzna + pneumokoki

w obu przypadkach mam zaznaczoną taką samą ilość wkłuć

czy u mnie jest jakiś błąd, czy to po prostu to samo inaczej napisane - to 3w1 to słynne MMR, można to wszystko podać osobno? to powinno być chyba więcej wkłuć

znacie cenę MMR?
Ja nie szczepię skojarzonymi, ale z tego, co się zdążyłam zorientować w Polsce już nie ma osobnych szczepionek na świnkę, odrę i różyczkę, tylko właśnie ta 3w1 - MMRII lub Priorix.

Ceny nie znam, myślałam, że się nie płaci za nią

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2010-07-06 o 22:36
Stary 2010-07-06, 22:40   #2427
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Kiedyś oglądałam namiętnie wszystkie odcinki z tej serii

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Ja nie szczepię skojarzonymi, ale z tego, co się zdążyłam zorientować w Polsce już nie ma osobnych szczepionek na świnkę, odrę i różyczkę, tylko właśnie ta 3w1 - MMRII lub Priorix.

Ceny nie znam, myślałam, że się nie płaci za nią
ja nie wiem czy się płaci - pytam, bo z tej kolumny zawsze za wszystko płaciłam

czytałam gdzieś, ze dostępna jest u nas tylko jedna - MMR i jest właśnie sporo niejasności wokół niej, ale skoro jest jeszcze Priorix to w czym problem ona też jest podejrzana o różne powikłania niewyjaśnione...

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-06, 22:54   #2428
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam gdzieś, ze dostępna jest u nas tylko jedna - MMR i jest właśnie sporo niejasności wokół niej, ale skoro jest jeszcze Priorix to w czym problem ona też jest podejrzana o różne powikłania niewyjaśnione...
Wiem, że Priorix nie ma timerosalu, ale nie wiem, jak jest z tą MMRII , podobno Priorix jest lepiej tolerowany (ale wszystko "podobno").

Idę spać, dobranoc

H. MacLeod

.
Stary 2010-07-06, 22:57   #2429
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że Priorix nie ma timerosalu, ale nie wiem, jak jest z tą MMRII , podobno Priorix jest lepiej tolerowany (ale wszystko "podobno").

Idę spać, dobranoc
dziękuję za pomoc
dobranoc

3220g 54 cm

------------------

Stary 2010-07-06, 23:26   #2430
morska
Zadomowienie

Cytat:
Turysta uroczy, a te widoki

Cieszę się, że urlop jednak udany, ale Cię długo nie było

Mieliście pneumokoki?
Gratuluję wagi Tymkowej (mój Kuba jeszcze do 9 kg nie dociągnął ), ale za to jest tylko o 1 cm mniejszy

Niewątpliwym atutem był fakt, że mieszkaliśmy u Babci Męża, a nie u Teściów - wówczas wróciłabym zapewne wcześniej

2gą dawkę - tą przełożoną z czerwca. Następny mamy Priorix w dniu 1 września

Tymek w dwa miesiące przytył 800 g - to jak na Jego wcześniejsze osiągnięcia dość marny wynik Ale to dobrze Twój Kuba po prostu jest normalnie wymiarowy - a Tymek ma kurduplowaty wzrost w stosunku do wagi Miałam nawet się tym martwić, ale lekarka twierdzi, że wszystko ok.

Cytat:

Ściągnęłam Cię myślami, miałam właśnie zapytać Miramej czy nie wie co u Was.

Zazdroszczę udanego urlopu, turysta przesłodki

dla Tymka za gabaryty

---

A TERAZ UWAGA, UWAGA
IMPEZĘ CZAS ZACZĄĆ

dla Maciejki

Cytat:
ciesze sie ze urlop udany
a turysta boski
waga Tymka imponujaca

Cytat:
morska witaj
fajnie, ze wyjazd sie udal
Tymek niezla ma wage - ale widac a zdjeciach, ze taki puciek jest
nie to co mamusia

Dobrze, że już przystopował i nie tyje w tym tempie, co wcześniej

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-07-06 o 23:30
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości