|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
w zasadzie wlosy sa caly czas takie same tylko przylizu juz nie ma no i te felerne konce z tylu mi sie wyginaja ale to od poczatku mam bo taka dlugosc glupia, ze opieraja sie na karku
|
|
|
#2402 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
wrocilam od fryzjera, jestem zadowolona, ciut przyciemniłam włosy. siedziałysmy z fryzjerka i 40 minut wymyslałysmy jaki kolor bedzie u mnie dobrze wyglądał
![]() Svi zrobiłam mocca 9M i troche 9N z wodą 6% (gdzies mam dokładnie na kartce zapisane) jutro cykne fotki, co dzisiaj juz mi sie nie chce. Podczas mojej nieobecnosci moj tato zajmował sie Oliwką i ona kupke zrobiła. On nigdy jej nie przewijał, ale jakos sobie poradził. Na dodatek miał tylko do dyspozycji 3 chusteczki do dupki bo akurat się konczyły. A kupa była taaka wielka ze bodziaki az upackane były ale przewinął i przebrał. Ale jak mi to opowiadał jaka kupa była smierdząca i wielka to sie popłakałam ze śmiechu
|
|
|
|
#2404 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A my tu za Ciebie normę na wątku nadganiamy ![]() Super że wyjazd udany ![]() Cytat:
Cytat:
aaa, super No to teraz muszę Martysi powiedzieć żeby się sprężyła - jej kolej Cytat:
|
|
#2405 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
juz od dawna próbuje je pogonic ale one wracaja
![]() tesciowa mnie wk....a Cytat:
![]() dawaj zna co wyjdzie w badaniach no i duuuuuuuużo zdrówka dla Marcelka Cytat:
2) ja mieszam jak na razie 3) nie spotkałam sie ale myśle ze to raczej nieświadomy odruch ![]() Cytat:
Cytat:
fajnie ze ci udał ten wyjazd. sama mysle o Zakopcu (tez )A Tymek spory chłop Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2406 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie Aga, miał pisac i zapomniałam. Z temperaturą nie pomogę, wydaje mi się że takie 37,2 to dziecko może miec jak się np zgrzeje, po spaniu, płaczu itp... Jezeli chodzi o jedzonko to wszystko razem mieszam ![]() Ciekawe jak tam Ola, no i czy i gorgulka coś lepiej
|
|
#2407 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Wojtusia fajnie, ze jestes zadowolona
![]() fotki prosimy ps. nie znosze mokki - wychodzi u mnie na fioletowo ale jak dobrze sie pomiesza to mozna zrobic ciekawy kolor
|
|
#2408 | |||
|
Zakorzenienie
|
moja maruda spi
ale dzisiaj byl krzyk w kapieli bo usiadla i nie chciala sie polozyc a zawsze jej myje glowke na lezaco no to polalam jej glowke i polecialo po buzce a ta w ryk , uspokoic jej nie moglam![]() aa pewnie ze cukier ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla taty
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Morska witaj
zmieniłaś kolor włosów? też mi się jakaś inna wydajesz niż na zdjęciach ![]() Agga zupełnie wyleciało mi z głowy żeby odp 1 tak więc w wielu źródłach podają że taka temperatura jest normalna u małych dzieci. Podgorączkowy to chyba od 38,2 Może być jaknajbardziej podwyższona przy upale, po placzu,po jedzeniu,po piciu, jak jest za grubo ubrane itp Ja po dr zadzwoniłabym gdyby przez 3dni okazało się że to nie trzydniówka ,nadal nie mogę jej zbić i nie ma innych objawów. 2 ja nie gotuję extra dań dla małej.Zależy co my jemy, to albo jej w miseczce widelcem podusze,mięska nasiekam, surówki dorzucę i daję łyżeczkę, a jak np.warzywa z parowaru to kroję na takie na raz do buźki,polewam dipem i sama je, a jak zupkę to gęste jej daje i łyżeczkę i ile wleci do brzucha to jej Nie karmię mojego dziecka ![]() Czasem je tylko w pampku a jak strój już umorusany to doprawia go do końca ucząc się jeść ![]() 3) czy normalne jest to że dziecko "wymusza wymioty"? Tzn. pcha łapki głeboko do gardła aż ma odruch wymiotny. a tu to nie wiem. Może to nieświadomie w sensie że przyczyna-skutek nie jest dla malucha logicznaDziś spanko dopiero o 20, bo królewna spała od 2,5h
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2410 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Wracam w zdecydowanie lepszym nastroju Może to zasługa tego, że małż jest cały czas ze mną i mnie odciąża trochę Zuzka też ostatnio grzeczniejsza (tfu tfu tfu ), tylko nocki czasem średnie bo popłakuje przez te zęby. Ale dajemy radę.Poczytałam Was troszkę. Svi mam nadzieję, że to nic poważnego u Marcelka ![]() Czeko i Morska zazdraszczam wakacji Zdjęcia super Magi gratuluję "mama" ![]() Mayaha co to za dołki? ![]() Więcej nie pamiętam Pewnie mi się zaraz przypomni ![]() Miłego wieczorku Będę zaglądać a teraz idę szukać jakiś kwater nad morzem
|
|
|
|
#2411 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko , L też je danio i każdy jej smakuje.Nie daję jej codziennie, ale kilka już zjadła.Czasem jogurt naturalny czysty, czasem z owocami, czasem danonek, różnie to wypada.Nie uważam bym musiała to mieć na sumieniu
![]() Cass 4U dzisiejsze menu: biała kawunia pół puszki fasolki białej jabłko pół puszki fasolki,orzechy serek wiejski, biała kawunia pierś z serkiem-bieluchem.Chyba lepsze to niż majonez+orzechy woda,woda,woda
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-07-06 o 21:11 |
|
|
|
#2412 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wercia ostatnio dziennie zajda sie petitkami w czekoladzie-sama sie czestuje z miski ,chyba musze chowac przed nia lakocie ![]() ide cwiczyc bo czuje sie zapuszczona przez ten wypad
|
|
#2413 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudownie Cytat:
![]() Ciekawe, czy weźmie sobie do serca ![]() Cytat:
Sio dołki *** Mamy przebity 6 ząbek
|
|
|
#2414 |
|
Zakorzenienie
|
magi, za "mama"
![]() i za Kubusiowy kolejny ząb ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2415 |
|
Rozeznanie
|
wiem, ze rzadko wpadam ale jak juz wpadam to z wiesciami
no wiec dzis przebilysmy uszka Natalka wyglada slicznie w malych swiecidelkach
|
|
|
|
#2416 | ||
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
to nawet dla mnie niezrozumiale ![]() Cytat:
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
No tam są jeszcze inne "kwiatki"
![]()
|
|
#2418 |
|
Rozeznanie
|
Svi, one sa tak male, ze nie wiem czy wyjda na fotkach
ale postaram sie jutro jej cos sptryknac
|
|
|
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2420 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja od jutra biegam ![]() Cytat:
![]() Zuzka tez ma 6 Kubuś Ja dogonił
|
||
|
|
|
#2421 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
jak mi sie uda (bo Marci odmawia snu) to wrzuce jeszcze dzis dwa filmiki jak moje chlopaki sie bawia
albo jutro jak mi sie nie uda najlepsza zabawa jest jak Eryk goni malego a on ucieka
|
|
#2422 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
juz od dawna próbuje je pogonic ale one wracaja
![]() tesciowa mnie wk....a Cytat:
![]() dawaj zna co wyjdzie w badaniach no i duuuuuuuużo zdrówka dla Marcelka Cytat:
2) ja mieszam jak na razie 3) nie spotkałam sie ale myśle ze to raczej nieświadomy odruch ![]() Cytat:
Cytat:
fajnie ze ci udał ten wyjazd. sama mysle o Zakopcu (tez )A Tymek spory chłop Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#2423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Ola do mnie napisała, że u Nich OK, dzieci zadowolone, pogoda fajna Macie pozdrowienia
|
|
|
#2424 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
![]() Nikt nawet o mnie nie zapyta, gdzie sie podziewa Cass Nie ładnie to tak ![]() Cytat:
Ale oczywiscie mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze. Moze wyniki wyjda dobrze i nie ma sie co martwic. Cytat:
I tez zdadza mi sie krzyknac ale pozniej Kuba robi taka smutna minke, ze go zaraz przytulam, całuje i przepraszam ![]() Cytat:
![]() To co pijemy? ![]() Cytat:
Cytat:
Daje tez takie jogurty biszkoptowe z Bakomy, Danonki Kasiu, dzieki za jadłospis ![]() 1sn. - nektarynka+mandarynka 2śn. - pół bułki z dynią, pomidor, zielona papryka, nektarynka obiad - panga z ziołami gotowana na parze, 2 plasterki polędwicy, 3 plastry sera plesniowwgo Turek (wyczytałam, ze ma bardzo duzo białka , wiecej niz wiesniak). kolacja - mandarynka, nektarynka, brzoskwinia herbatka linea, herbata zielona, 1,5 litra wody z Slim Aqua 15 km rowerem ![]() Kasiu jak ci wchodzi ta fasolka z puszki? Tak bez niczego ja wcinasz? Super Cytat:
I nie uwazam, ze był to jakis grzech czy wykroczenie. Nie je tego codziennie, tylko "od świeta". ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Musicie to obejrzec ![]() Poprawa humoru - GWARANTOWANA KLIK
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-07-06 o 22:21 |
||||||
|
|
|
#2425 |
|
Zakorzenienie
|
kochane, jeśli mnie nie pobijecie to zapytam jeszcze raz i szczepienia
![]() właśnie analizuję kalendarz szczepień i widzę - 2 ścieżki między 13 a 14 miesiącem 1. odra, świnka, różyczka + ospa wietrzna + pneumokoki 2. 3w1 + ospa wietrzna + pneumokoki w obu przypadkach mam zaznaczoną taką samą ilość wkłuć ![]() czy u mnie jest jakiś błąd, czy to po prostu to samo inaczej napisane - to 3w1 to słynne MMR, można to wszystko podać osobno? to powinno być chyba więcej wkłuć ![]() znacie cenę MMR?
|
|
#2426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś oglądałam namiętnie wszystkie odcinki z tej serii ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
Ceny nie znam, myślałam, że się nie płaci za nią
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2010-07-06 o 22:36 |
||
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytałam gdzieś, ze dostępna jest u nas tylko jedna - MMR i jest właśnie sporo niejasności wokół niej, ale skoro jest jeszcze Priorix to w czym problem ona też jest podejrzana o różne powikłania niewyjaśnione...
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, podobno Priorix jest lepiej tolerowany (ale wszystko "podobno").Idę spać, dobranoc
|
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc
|
|
|
#2430 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niewątpliwym atutem był fakt, że mieszkaliśmy u Babci Męża, a nie u Teściów - wówczas wróciłabym zapewne wcześniej ![]() ![]() Tymek w dwa miesiące przytył 800 g - to jak na Jego wcześniejsze osiągnięcia dość marny wynik Ale to dobrze Miałam nawet się tym martwić, ale lekarka twierdzi, że wszystko ok.Cytat:
![]() dla Maciejki ![]() Cytat:
Dobrze, że już przystopował i nie tyje w tym tempie, co wcześniej ![]()
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-07-06 o 23:30 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

ale to od poczatku mam bo taka dlugosc glupia, ze opieraja sie na karku

, chyba posprzątam, jak Kuba będzie dorosły 

i mierzy 77 cm) to zostałabym jeszcze dłużej, ale szczepienie było już raz przekładane, więc nie chciałam drugi raz. Za to poważnie się zastanawiamy czy nie pojechać do Zakopca drugi raz - mamy jeszcze wolne, więc można to wykorzystać. Odstrasza mnie tylko to 500 km w jedną stronę i - co jeszcze gorsze - pakowanie
(mój Kuba jeszcze do 9 kg nie dociągnął 

klask i:

zmieniłaś kolor włosów? też mi się jakaś inna wydajesz niż na zdjęciach 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

to nawet dla mnie niezrozumiale
Teraz czuję, że tak naprawdę wcale nie wypoczęłam na tym urlopie, że lepiej odpoczywam w pracy, bo mam chwilę wytchnienia i mogę w spokoju wypić kawę. Wiem, że brzmi to strasznie, ale tak czuję.