Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17 - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 11:02   #1951
gospella
Wtajemniczenie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
Martoolka gratulacje

A ja się wczoraj wkurzyłam w moim kosciele zapowiedzi są wywieszane, a nasze nie wiszą ;/ wiszą stare rupcie jakieś i ciekawa jestem kiedy ma zamiar w końcu wywiesić nasze! ;/
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 11:16   #1952
chilanes
Zakorzenienie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
noo naprawdę
Stary 2010-07-06, 11:31   #1953
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość
Hej!
Nie mam czasu nadrabiać. Chciałam tylko podziękować za wszystkie kciuki, bo już jestem magistrem - obroniłam się na 5
serdeczne gratulacje kochana zazdroszczę Ci ja tez bym chciała już być po ale licencjacie :P:P

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 11:58   #1954
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
mnie chyba też, zwłaszcza że nasze rodziny są zupełnie różne i oboje mamy wzajemne zastrzeżenia, TŻ jak mi dzisiaj powiedział że jak ustalaiśmy menu ( właśnie wróciliśmy ) to mu się nie podobało to i tamto i coś tam, więc ja do niego że mógł otworzyć usta, bo w końcu po to je ma, ale oni już tacy są, jego mama tak samo, nic nie powiedzą - zamknięci w sobie, a mój tata wręcz odwrotnie - mówiłby i mówił, czasami dla samego mówienia, więc powiedziałam TŻ że to moja rodzina i ja też taka jestem a jak mu się to nie podoba to ma jeszcze niecałe 2 tygodnie żeby zmienić zdanie
Cytat:
mój też taki zamknięty, nie powie od razu, tylko tak dusi w sobie a potem wybucha
U mnie teściowa jest taka... Zaowocowało to łzami w niedzielny wieczór i nieodzywaniem się do niej do dnia dzisiejszego :/ TŻ się wkurza na moje podejście do niej, ale ja nie mam zamiaru udawać, skoro ta kobieta zepsuła dwa ważne dni dla mnie

Cytat:
Hej!
Nie mam czasu nadrabiać. Chciałam tylko podziękować za wszystkie kciuki, bo już jestem magistrem - obroniłam się na 5
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
serdeczne gratulacje kochana zazdroszczę Ci ja tez bym chciała już być po ale licencjacie :P:P
Oj za tydzień będziemy już po
W ogóle strasznie się wczoraj wkurzyłam na koleżankę. Jakieś 2 miesiące temu podzieliłyśmy się opracowaniem pytań na obronę. Każda dostała 5 i zrobienie ich to maksymalnie jeden wieczór. I co jedna panna wczoraj zrobiła? Wysłała skany książki z dopisanym długopisem numerem pytania i uznała, że tam jest wszystko ładnie opracowane Bo ona nie ma czasu tego do worda przepisywać
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 13:25   #1955
certina4
Wtajemniczenie

Marta super
Mad ciekawa byłaś więc oto i nasze menu:

dania na ciepło:

1. rosół borowikowy
2. schab pod płaszczykiem, ziemniaczki młode z koperkiem, sałatka z marchewki z chrzanem i colesław
3. lody
4. flaki
5.pierś grilowana z sosem słodko- pikantnym, kuleczki z ziemniaków, mix sałat z winogronami i mandarynkami
6. płonący udziec
7. szaszłyki, udka, golonki
8. barszczyk czerwony z krokiecikiem

przekąski zimne:
sałatka grecka,
pikle,
pomidorki z cebulką
ogórki w winegrecie
sałatka z kurczaka
mięsa pieczone, wędzone
schab ze śliwką
baleron białoruski,
śledzie w oleju
śledzie po kaszubsku
pstrąg faszerowany

stół wiejski:

dwa rodzaje smalcu
chleb
ogórki małosolne
kiełbaska
żeberka
my jeszcze dokupujemy:
kiełbaskę,
szynkę,
baleron,
pasztetową,
kaszankę,
boczek
ser biały wiejski
masło
bimber

lecę do florystki ustalić bukiet i kwiaty na samochód i na salę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 13:43   #1956
madmuazelle
BAN stały

Wróciłam Zjemy obiad i ruszamy po nasze gpsy/odebrać nasze obrączki

certi,mniami będziecie mieć pyszne żarełko Super
Daj znać co i jak ustaliłaś tzn bukiet,jaką dekoracje itp

martii,piosenka jest bardzo fajna

Edytowane przez madmuazelle
Czas edycji: 2010-07-06 o 13:49
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 13:56   #1957
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Hej!
Wielkie gratulacje!:jupi :

Ja też dzis poczynilam krok do mgr- poszłam do szkoły po materiały badawcze do mojej pracy

A dziś w nocy sniło mi się wesele- ze śpiewała Eleni jako gość specjalny a nasz zespół ciągle nie mogł dostroić instrumentow a wszyscy goście nas olewali!

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-07-06 o 13:57
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 14:00   #1958
madmuazelle
BAN stały

Obiecałam również napisać menu,a więc:

Obiad

Rosół ze swoiskim makaronem
Potrawka z kury z ryżem plus groszek z marchewką
Ziemniaki,kluski śląskie,pyzy,sos pieczeniowy
bukiet mięsny: zrazy zawijane w chlebie,schabowe,devolay, pieczeń
surówki : buraczki i inne rodzaje surówek

Przekąski zimne

Kurczak w galarecie
Szynka z szparagami
Półmiski serowo-mięsne
Patery rybno-śledziowe-to będzie stół szwedzki
Pieczywo

Sałatki :Andzi i Chłopska ( wybaczcie ale zapomniałam jakie to sałatki )

Przekąski na gorąco:
Golonka po bawarsku
Patery grillowe
Gicz peklowana
Zurek/Gulaszowa

I jak będzie fajna pogoda,to kolacja będzie na dworze- m.in ta gicz

ciasta:
Jabłecznik
sernik
orzechowiec
Stary 2010-07-06, 14:17   #1959
mmmmmm
Zakorzenienie

Hej
Próbuję rozpakować w domu wszystkie swoje manatki i nie daję rady Dobrze, że w sierpniu znowu część wywiozę i będzie luźniej Masakra, nie wyobrażam sobie że miałabym mieszkać w bloku całe życie z tym całym ekwipunkiem...
Co do przygotowań - niby już mam więcej czasu ale nie mogę się za nie zabrać Nawet obrączek jeszcze nie zamówiliśmy Chyba zdecydujemy się na Łazura - ma któraś z Was te obrączki?

Cytat:
Hej!
gratulacje super

Cytat:
Napisane przez mariiasia Pokaż wiadomość
laseczki! zastanawiamy się z Tżtem nad tą piosenką na pierwszy taniec:
http://www.youtube.com/watch?v=6aUBu...eature=related
co sądzicie??
Mi się podoba spokojna i romantyczna

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
A dziś w nocy sniło mi się wesele- ze śpiewała Eleni jako gość specjalny a nasz zespół ciągle nie mogł dostroić instrumentow a wszyscy goście nas olewali!
Wow Eleni Ja też dzisiaj miałam muzyczny koszmar Śniło mi się, że wyszliśmy na środek zatańczyć pierwszy taniec i wtedy mi się przypomniało, że nie ustaliliśmy z orkiestrą co zagrają i że to ma być walc Zagrali coś beznadziejnego do czego nie dało się tańczyć więc podeszłam do mikrofonu i poprosiłam o walca. Obrazili się i zaczęli się pakować. Przez pół wesela chodziłąm za nimi jak sie pakowali, płakałam i prosiłam żeby zostali

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
Mad a co to ten/ta gicz?
Stary 2010-07-06, 14:20   #1960
obca7
Wtajemniczenie

Hello
W weekend rozdawaliśmy zaproszonka rozdaliśmy 12 ale szybko sprawnie anm idzie, bo nikt sie nas nie spodziewa więc dobra taktykę obraliśmy
Martoolka gratulacje

Ja też Wam wkleję moje menu a co
Obiad:
rosół, potrawka, pieczen z karkówki, kotlet schabowy,kotlet drobiowy,dwolaj drobiowy z masłem i koperkiem, dewolaj wieprzowy z serem,zawijane wieprzowe z pieczarkami,zawijane wieprzowe z cebulą i boczkiem, pałki drobiowe z kurczaka, ziemniaki,pyzy,kluski śląskie,kapusta kiszona,kapusta słodka,kalafior, szabelek,surówka z białej kapusty, surówka z marchwi, surówka z selera

Po obiedzie:
kawa z ciastem, zimny bufet:
polędwiczka ze śliwka kalifornijską,schab, karkówka z jajkiem i marchweka, karkówkja z omletem,galaciki, ryba po grecku, zraziki w occie,masło,pieczywo, łosoś w całości, indyk (w odstępch czasowych te 2 ostatnie)

Podwieczorek
filet z pangi podawany na gorąco, sałatka z gyrosa,sałatka z kapusty pekińskiej, zupa strogonow

Kolacja:
ryż polany białym sosem i pomidorowym, do tego mini marchewka i princusie(z kurczaka i z warzywami),udziec podawany na gorąco plus sos czosnkowy i tatarski,krem pieczarkowy, krem kalafiorowy, żurek flaki

Tort i kawa i placki

Sniadanie:
golonki po bawarsku, szaszłyki, barszcz

No i do kolacji dają mięsko z obiadu
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 14:26   #1961
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Hej
Próbuję rozpakować w domu wszystkie swoje manatki i nie daję rady Dobrze, że w sierpniu znowu część wywiozę i będzie luźniej Masakra, nie wyobrażam sobie że miałabym mieszkać w bloku całe życie z tym całym ekwipunkiem...
aż tyle masz tych rzeczy,woow nieźle. No,ale swoją drogą to wiem coś o tym

Cytat:
Co do przygotowań - niby już mam więcej czasu ale nie mogę się za nie zabrać Nawet obrączek jeszcze nie zamówiliśmy Chyba zdecydujemy się na Łazura - ma któraś z Was te obrączki?
na rozpęd Ja tzn my nie mamy,więc nic o tej firmie nie wiem

Cytat:
Wow Eleni Ja też dzisiaj miałam muzyczny koszmar Śniło mi się, że wyszliśmy na środek zatańczyć pierwszy taniec i wtedy mi się przypomniało, że nie ustaliliśmy z orkiestrą co zagrają i że to ma być walc Zagrali coś beznadziejnego do czego nie dało się tańczyć więc podeszłam do mikrofonu i poprosiłam o walca. Obrazili się i zaczęli się pakować. Przez pół wesela chodziłąm za nimi jak sie pakowali, płakałam i prosiłam żeby zostali
OMG niezły miałaś koszmarek przed/ślubny

Cytat:
Mad a co to ten/ta gicz?
Noga/a bardziej udo z wieprza
Stary 2010-07-06, 14:35   #1962
obca7
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet obrączek jeszcze nie zamówiliśmy Chyba zdecydujemy się na Łazura - ma któraś z Was te obrączki?
Przymierzaliśmy z tej firmy piekne były ale niestety dla nas za drogie. Później znaleźlismy jeszcze piekniejsze i duzo tańsze
obca7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 14:59   #1963
ultraradiola
Wtajemniczenie

A co mi tam tez się pochwale swoim menu na weselu :P

aż mi na sama myśl ślinka cieknie

OBIAD

ROSÓŁ Z MAKARONEM
PRZEPYCH PROWINCJI(ROLADA WIEPRZOWA I WOŁOWA)
FRYKAS BOROWIKOWY
PIECZEŃ Z INDYKA Z NADZIENIEM BOROWIKOWYM
KARCZEK PROWANSALSKI
KLUSKI JASNE I CIEMNE
ZIEMNIACZKI
KAPUSTA CZERWONA
ZESTAW SURÓWEK SOS BOROWIKOWY
SOS PIECZENIOWY

DESER
KOPA LUB TIRAMISU
SZPAJZA (SMAK DO WYBORU)
OWOCE NA PATERACH
CIASTO ORZECHOWE
CIASTO CHAŁOWE
WIŚNIOWE (Z KROKANTEM CZEKOLADOWYM)
KAWA, HERBATA – BEZ OGRANICZEŃ
TORT PIĘTROWY STROJONY ŻYWYMI RÓŻAMI (4 PIĘTRA)

ZIMNA PŁYTA
PIECZYSTE 4 RODZAJE (PASZTET , KARCZEK, SCHAB CURRY, SCHAB GRILLOWY) KORECZKI PAPADEW
ROLADA SEROWA Z NADZIENIEM Z SUSZONYCH POMIDORÓW Z KAPARAMI
SOS W SOSJERKACH ( DO MIĘS PIECZYSTYCH)
ŚLEDŹ PO CHŁOPSKU
ŚLEDŹ Z SAŁATKĄ ZIEMNIACZANĄ ORAZ BIAŁYM SOSEM ZIOŁOWYM) PASZTECIKI RYBNE W ZALEWIE
CAMEMBERT Z NADZIENIEM ORZECHOWYM
TYMBALIKI

CIEPŁE PRZEKĄSKI
PIECZYWO ZIOŁOWE Z PASTĄ.CAMEMBERT NA CIEPŁO Z ŻURAWINĄ (gorąca przekąska
SAJGONKI(gorąca przekąska)
CANNELONI Z NADZIENIEM BOLOŃSKIM (gorąca przekąska)
PASZTECIKI Z FARSZEM PIECZARKOWYM W CIEŚCIE FRANCUSKIM
PASZTECIKI MEKSYKAŃSKIE (gorąca przekąska)
PALUSZKI PANKO Z ZIOŁOWYMI PALUCHAMI DROŻDŻOWYMI (gorąca przekąska)

SAŁATKI
INSALATA Verdi (z fetą , na kruchej sałacie z sosem ziołowym)
INSALATA VERONA (polędwiczka wieprzowa grillowana na occie balsamico , podawana na kruchej sałacie z suszonymi pomidorami i parmezanem )

KOLACJA 1
UDZIEC WIEPRZOWY podawany z ziemniakami smażonymi, kapusta z grzybami, kaszą , sosami (borowikowym, pieczeniowym, z zielonym pieprzem) TA KOLACJA JEST W FORMIE BUFETU

KOLACJA 2
pasztecik w cieście francuskim z barszczem

KOLACJA 3
strogonow

a tak w ogóle to ciekawa jestem jak tam Samoa i Tancerki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 16:15   #1964
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:

To jest niezafajne jak ktoś się wtrąca i nie dziwie się że masz czasami dość
dzisiaj to chyba przyszla do mnie jakas depresja jeszcze bardziej mnie wszystko doluje

Cytat:
Hej!
Stary 2010-07-06, 16:53   #1965
lain
Zakorzenienie

Czesc
troszke mnie nie bylo, a tu widze taki smakowity temat wyplynal
my chyba w przyszlym tygodniu pojedziemy ustalac menu mam nadzieje, ze jeszcze zdaze zamowic takie eleganckie menu na stoly
widze, ze u wszystkich kroluje rosol ja tam zdecydowanie rosolu nie chce bedzie jakas dobra zupka-krem z groszkami ptysiowymi albo grzankami okaze sie w przyszlym tygodniu

poza tym czas gna jak oszalaly. ostatnio zamowilam slubne butki (amarantowe beda). odbior 17 lipca, a 19 lipca ide na przymiarke sukni a dzis bylam zalozyc paznokietki sliczne sa

w ogole to zyje na walizkach, bo w moim pokoju remont (brat go przejmuje). juz czesc rzeczy wywiozlam do mieszkanka, a tymczasowa szafe mam w walizce generalnie jestem juz praktycznie spakowana i gotowa do wyprowadzki

a w przyszlym tygodniu w koncu obrona

a w piatek lece do Dublina na panienski

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-07-06 o 17:07
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 17:59   #1966
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
Witam wśród magistrów
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Czesc
my chyba w przyszlym tygodniu pojedziemy ustalac menu mam nadzieje, ze jeszcze zdaze zamowic takie eleganckie menu na stoly
widze, ze u wszystkich kroluje rosol ja tam zdecydowanie rosolu nie chce bedzie jakas dobra zupka-krem z groszkami ptysiowymi albo grzankami okaze sie w przyszlym tygodniu

poza tym czas gna jak oszalaly. ostatnio zamowilam slubne butki (amarantowe beda). odbior 17 lipca, a 19 lipca ide na przymiarke sukni a dzis bylam zalozyc paznokietki sliczne sa

w ogole to zyje na walizkach, bo w moim pokoju remont (brat go przejmuje). juz czesc rzeczy wywiozlam do mieszkanka, a tymczasowa szafe mam w walizce generalnie jestem juz praktycznie spakowana i gotowa do wyprowadzki

Hello! Brakowało Cię tutaj No to jeszcze troche i będziesz panią mgr
A u mnie jak to u mnie zawirowania, na szczęście takie które mnie nie dołują Pozytywna rzecz: wczoraj byłam w kancelarii, akurat był najfajniejszy ksiądz w parafii, powiedziałam w czym rzecz odnośnie tej spowiedzi, tylko się uśmiechnął, wziął kartki, napisał przy pierwszej spowiedzi "nie dotyczy" i życzył mi zdrowia A ja zanim tam weszłam czułam się jak przed jakims mega egzaminem (bałam się że proboszcz będzie). Natomiast wieczorem pojechalismy do dekoratorek i doznałam szoku i wkur....nia, ponieważ okazało się, iż kolory jakimi dysponują to: bladożółty, bladobrzoskwiniowy i bordowy, a no i biały Te babki niby miały rozwijąć firmę, ale powiedziały, że mało się tym dekorowaniem zajmują bo nie mają czasu i że nie opłaca się im inwestować. Powiedzielismy im, że chcemy kolory fioletu, to zaczęły cmokać, jęczęć, aż w końcy wymysliły że może kupią 4 pasy materiału do podwieszenia, a reszta będzie biała TŻtowi się to wszystko nie podobało, nasza sala jest duża, wysoka i bardzo jasna. Powiedział tej babce, że gdy dzwonił, aby nas wpisała w kalendarz, ona nie pytała o kolorystykę więc uznał że to nie będzie problemem. Ja uważam, że jak ktoś ogłasza się jako firma dekoratorska, i niby jest profesjonalan, to powinny te baby mówić "owszem dekorujemy ale mamy tylko 3 kolory". Myślałam że tam padnę. Przecież ja nie będę na własną rękę kupować materiałów, bo to koszt a co ja z tym później zrobię???? Wróciliśmy do domu, znaleźliśmy namiary na jedną z najlepszych firm w naszym regionie i mamy nową firmę, mają kilka odcieni fioletu, w przyszłym tyg. się spotkamy i omówimy szczegóły. Ta firma jest na szczęście profesjonalna, mają dużą ekipę, na jedną sobotę kilka sal ubierają, nie będzie problemu. A najbradziej TŻ mi się spodobał, bo tym babom powiedział to i owo, widział że się zmartwiłam, więc sam znalazł numer i prawie o 22 zadzwonił do szefa i załatwił, no i cały czas powtarzał, że mam się nie martwić, bo napewno znajdziemy innych dekoraotrów Takiego go kocham najbardziej
Stary 2010-07-06, 18:11   #1967
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Hej asiulku
no niestety pania mgr dopiero we wrzesniu, teraz beda pania podwojny licencjat

no rzeczywiscie jakies nieporozumienie z ta dekoratorka. pewnie nie chca za duzo kasy wkladac w interes, wiec maja okreslone kolory i tylko to oferuja trzepiac z tego kase, a w sumie niczego w ten interes nie wkladajac

a ja jutro ide do pierwszej spowiedzi az mie brzuch boli na sama mysl szczerze to wolalabym miec jutro zapowiedziana w ostatniej chwili obrone niz ta spowiedz
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:00   #1968
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek1705 Pokaż wiadomość
Witam wśród magistrów

A u mnie jak to u mnie zawirowania, na szczęście takie które mnie nie dołują Pozytywna rzecz: wczoraj byłam w kancelarii, akurat był najfajniejszy ksiądz w parafii, powiedziałam w czym rzecz odnośnie tej spowiedzi, tylko się uśmiechnął, wziął kartki, napisał przy pierwszej spowiedzi "nie dotyczy" i życzył mi zdrowia A ja zanim tam weszłam czułam się jak przed jakims mega egzaminem (bałam się że proboszcz będzie). Natomiast wieczorem pojechalismy do dekoratorek i doznałam szoku i wkur....nia, ponieważ okazało się, iż kolory jakimi dysponują to: bladożółty, bladobrzoskwiniowy i bordowy, a no i biały Te babki niby miały rozwijąć firmę, ale powiedziały, że mało się tym dekorowaniem zajmują bo nie mają czasu i że nie opłaca się im inwestować. Powiedzielismy im, że chcemy kolory fioletu, to zaczęły cmokać, jęczęć, aż w końcy wymysliły że może kupią 4 pasy materiału do podwieszenia, a reszta będzie biała TŻtowi się to wszystko nie podobało, nasza sala jest duża, wysoka i bardzo jasna. Powiedział tej babce, że gdy dzwonił, aby nas wpisała w kalendarz, ona nie pytała o kolorystykę więc uznał że to nie będzie problemem. Ja uważam, że jak ktoś ogłasza się jako firma dekoratorska, i niby jest profesjonalan, to powinny te baby mówić "owszem dekorujemy ale mamy tylko 3 kolory". Myślałam że tam padnę. Przecież ja nie będę na własną rękę kupować materiałów, bo to koszt a co ja z tym później zrobię???? Wróciliśmy do domu, znaleźliśmy namiary na jedną z najlepszych firm w naszym regionie i mamy nową firmę, mają kilka odcieni fioletu, w przyszłym tyg. się spotkamy i omówimy szczegóły. Ta firma jest na szczęście profesjonalna, mają dużą ekipę, na jedną sobotę kilka sal ubierają, nie będzie problemu. A najbradziej TŻ mi się spodobał, bo tym babom powiedział to i owo, widział że się zmartwiłam, więc sam znalazł numer i prawie o 22 zadzwonił do szefa i załatwił, no i cały czas powtarzał, że mam się nie martwić, bo napewno znajdziemy innych dekoraotrów Takiego go kocham najbardziej
Asiulek, no szok z tą firmą dekoratorską normalnie Oni chyba nawet nigdy nie słyszeli o profesjonalizmie
Dobrze, że znaleźliście inną I cieszę się , że Twój TZ się wykazał inicjatywą

Mad, w załączniku obiecana dekoracja autka, ale nie wiem jak wyjdzie w rzeczywistości ...

Lain, trzymam kciuki na pewno traficie na fajnego księdza i będzie ok

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2010-07-06 o 19:01
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 19:09   #1969
lusmarija
Wtajemniczenie

cześć

Mmmm ja z TZ zdecydowaliśmy się na obrączki z tej firmy ale jeszcze ich nie odebraliśmy

u Nas się sporo dzieję, dlatego czasu brak

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:01   #1970
moniczka2123
Zadomowienie

Cześć dziewczynki a więc nie było mnie tu bo jestem chora na grypę żołądkówa w sumie to już mi prawie przeszło... A teraz już wam mówię co udało mi się załatwić.otóż zapewne wiecie że wesele już za 25 dni czyli 31 lipca.udało nam się do tej pory załatwić salę u księdza załatwiliśmy zapowiedzi które pierwsze już były w niedzielę jeszcze ta niedziela i możemy odbierać kartkę.msza na 15 będzie.zespół oddał nam brat który też przełożył wesele z powodu powodzi fryzjerka umówionapediciur i przedłużenie paznokci umówione na piątek.kosmetyczka przyjedzie do domu.ciasta zamówione (16 rodzajów ciast plus tort i ciasteczka eklerki i jakieś tam) do odebrania w piątek po południu.u kwiaciarki byłam bukiety dla mnie i świadkowej zamówione i przed nami będą szły 2,5 letnie dzieci i dziewczynka będzie miała taki bukiet jak ja tylko malutki a chłopczyk taka butonierke jak pan młody tylko że mniejsza wódka wybrana teraz zastanawiam się nad piosenka na drugi dzień

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Nie piosenka na drugi dzień tylko piosenka na pierwszy taniec

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:03   #1971
jozia
Zadomowienie

GG do jozia

Cześć dziewczynki ale mnie tu nie było przez dwa wątki mhnie tu nie zastałyście:P
Czasami Was nadrabiałam tyle ile mogłam.

Aniołek my tez rozdajemy zaproszenia niezapowiedziane jednak u nas to tak sprawnie nie idzie my już w czerwcu rozdawaliśmy i kilku osób nie zastaliśmy jak na razie odmówiła nam jedna osoba ciocia Michała bo jest schorowana i nie osobiście tylko przez ciocię Michała kuzynka bo ma 16 lat i zaproszenie dostała bez osoby towarzyszącej a ona ma chłopka który ma 25 lat i ona bez niego nigdzie nie idzie. Mi jakoś na tym nie zależy żeby przychodziła. Czyli 2 osoby
Z mojej na razie nikt nie odmówił ale jeszcze nie wiadomo co do trzech par. Kuzynka ma chemie, kuzyn jutro operacje na serce, a kuzyn drugi nie przychodzi na wesela bo maja małe dziecko ale odmówić to na razie z mojej nikt nie odmówił. Jeszcze nam się zostało około 15 osób do zaproszenia i jeszcze tak trzy tyg. przez ślubem zaniosę tam gdzie wcześniej pracowała i tu co teraz. I będzie świat
jozia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 20:36   #1972
Ellin_ak
Rozeznanie

dziewczynki! suknia odebrana!!!!
a oto zdjęcia z ostatniej przymiarki
Załącznik 3237535 Załącznik 3237536

Załącznik 3237537 Załącznik 3237538
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 21:24   #1973
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
aż tyle masz tych rzeczy,woow nieźle. No,ale swoją drogą to wiem coś o tym
No trochę mam.... Nawet nie wiedziałam, że ubrań mi się tyle nazbierało, muszę części sie pozbyć koniecznie. No i książęk mam sporo, ostatnio moja mama pytała czy majątek w książki inwestuję
dzięki za odp co do tego na g. (już nie pamiętam jak to się nazywalo

Cytat:
Napisane przez obca7 Pokaż wiadomość
Przymierzaliśmy z tej firmy piekne były ale niestety dla nas za drogie. Później znaleźlismy jeszcze piekniejsze i duzo tańsze
Ja myślałam, że są sporo droższe więc mielismy nawet nie oglądać. Spodobało nam sie kilka wzorów - cena między 1100-2000 a to cen adużych rozmiarów a ja mam 7 więc będą tańsze, nie jest tak źle

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
dzisiaj to chyba przyszla do mnie jakas depresja jeszcze bardziej mnie wszystko doluje
A co się stało? Nie martw się, każdy ma czasem takie doły ale przechodzą

Cytat:
Jakie butki w końcu zamówiłaś?
Udanej obrony i panieńskiego

Asiu co za firma Dobrze, że znaleźliście nową I że TŻ tak fajnie się zachował

Cytat:
Napisane przez lusmarija Pokaż wiadomość
cześć
Mmmm ja z TZ zdecydowaliśmy się na obrączki z tej firmy ale jeszcze ich nie odebraliśmy
oj to szkoda, że nie odebraliście Chciałam zapytać jak to jest z tą ceną. Nam podano ceny dla dużych rozmiarów a ja mam rozmiar 7, K. chyba 22 więc zastanawiam się ile taniej mogą wyjść nasze rozmiary
Stary 2010-07-06, 21:34   #1974
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez Ellin_ak Pokaż wiadomość

Łał! Przepięknie wyglądasz! Śliczna suknia, szczególnie te kryształki czy to annais? Ja też mam koronkę z takich krysztalków, nie mogę się doczekac kiedy ją założę. mam ślub wtedy co Ty, a jeszcze nie dzwonią z salonu, że już jest. Może gdzies tak w polowie lipca.
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:18   #1975
lusmarija
Wtajemniczenie

Cytat:
oj to szkoda, że nie odebraliście Chciałam zapytać jak to jest z tą ceną. Nam podano ceny dla dużych rozmiarów a ja mam rozmiar 7, K. chyba 22 więc zastanawiam się ile taniej mogą wyjść nasze rozmiary
dopiero gdzieś pewnie za tydzień, dwa odbierzemy
my będziemy dopłacać ok 1000-1100 zł, ale oddaliśmy sporo swojego złota
śliczne są te nasze obrączki oczywiście jak dla mnie

Cytat:

bardzo ładnie wyglądasz szczególnie z tym welonem

aleeeeeeeeeeee fajny mecz

lusmarija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:04   #1976
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:

bardzo fajnie wygladasz
Cytat:

A co się stało? Nie martw się, każdy ma czasem takie doły ale przechodzą
a z tz-tem sie nie dogadujemy, tzn on czegos innego wymaga ja czegos innego. Gadalismy dzisiaj troche, ale i tak nam nikt charakterów nie zmieni Moze sie jakos dogadamy ,serce nie sluga

dzisiaj troche naklejek przykleiłam do wódki, a naszej ozdiby na samochod jak nie bylo tak nie ma
Stary 2010-07-06, 23:21   #1977
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

certi,mniami będziecie mieć pyszne żarełko Super
Daj znać co i jak ustaliłaś tzn bukiet,jaką dekoracje itp
no niewiele ustaliłam, mianowicie moje piwonie nie wiadomo czy przyjadą za Holandii a jeśli pprzyjadą to będą kosztować ok. 15 zł za sztukę to samo dotyczy białych hortensji, więc ostatecznie w piatek rozstrzygnie się co będzie na sali. Spodobał mi się mieczyk i zastanawiam się nad nim na samochód... no zobaczę jeszcze...

Za to wieczorem wybieraliśmy utwory, które będą grane przez naszą skrzypaczkę w poniedziałek przyjedzie do nas i zagra próbki tego co wybralismy

Cytat:
Czesc

no Lain w końcu obrona
jeśli chodzi o zupę - krem właścicielka naszego lokalu odradziła nam go na upały, nie pamiętam jakie argumenty podała, ale wiem że nie polecała, bo wiesz że cały lipiec mają być upały?

w ogóle to ja się zastanawiam jak tu przeżyć na weselu przy takim upale

dziewczyny na wasze menu aż mi się jeść zachciało, a nie wypada mi już jeść, bo jutro mam próbną fryzurkę, próbny makijaż i przymiarkę

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:21   #1978
moniczka2123
Zadomowienie

Dobranoc Pm-ki jutro przymiarka sukni

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 00:07   #1979
Ellin_ak
Rozeznanie

cieszę się, że wam się podoba
Ellin_ak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 00:18   #1980
silvyetta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

No właśnie ja też rycze zawsze jak oglądam filmy ze ślubów czy cosik, albo jak słucham piosenki i wyobrażam sobie nasz pierwszy taniec to też mam już łzy w oczach gdy tż mi sie oświadczał to tez mi się chciało rycczeć ze wzruszenia to jak mi będzie ślubował ze do końca życia to też na pewno nie będe umiała się powstrzymać ... trudno. poproszę makijażystkę o suer wodoodporny make-up

Na pewno zrozumieją, ze to tak wyjątkowy dzień i nie będą Cie zbytnio męczyć tłumaczeniami

Właśnie wpadłam na genialny i fantastyczny pomysł, aczkolwiek chyba trudny do zrealizowania Bo my z tż'tem poznaliśmy się na Mazurach na takim obozie dla dzieciaków gdzie byliśmy opiekunami no i później jeździliśmy tam razem ja jako opiekunka dla dzieciaczków a on jako taki pracownik techniczny. I jak już później jeździliśmy to komendantem tego obozu był taki Karol, który był w seminarium, świetny człowiek i mi się właśnie przypomniało że ostatnio mi koleżanka powiedziała, że miał święcenia, czyli jest już 100% księdzem i ja bym bardzo chciała, bardzo, bardzo żeby udzielał nam ślubu ... tż pewnie też. Tylko niewiem nawet w której parafii jest teraz Ale myśle, że ta koleżanka by wiedziała. No i ciekawe, czy moja parafia zgodziłaby się na "obcego" księdza ... Muszę z t6ym pokombinować
Apropo księży to sie wczoraj dowiedziałam, że od sierpnia w mojej parafii będzie nowy proboszcz, mam nadzieję, ze nie będzie wprowadzał żadnych fanaberii odnośnie ślubów

Mnie dziś znów czeka rundka po sklepach, tym razem z mamą i babcią już to widze z nimi gdzies iść na zakupy to masakra, z jedną idzie wytrzymać ale jak są dwie na raz to mdlejcie narody! Dwa uparciuchy to za dużo na jednych zakupach , ale jakoś dam rade
A później dziadek przyjedzie po babcie i przy okazji wymierzy nam szafe mam nadzieję, ze wkrótce powstanie, bo czekamy już na nią od końca remontu czyli jakieś 2 miesiące mój dziadek pomimo emerytury i swojego wieku jest bardzo zapracowany i żadną siłą nie umiemy go przystopować, żeby dla zdrowia sobie odpuścił. Co chwile coś robi, tu go ktoś poprosi o zrobienie schodów, tu jakieś drzwi, a tu ksiądz przyjedzie żeby krzyż do kapliczki zrobił tak to jest w małych miejscowościach, wszyscy wiedzą, że mój dziadek to dobry stolarz i nie umieją się przerzucić na kogoś innego. A jak nie to jest do roboty to ma jeszcze kózki, baranki, kurki i gołębie prz tym też musi sie troszke nabiegać. Czasami myśle, ze gdyby nagle nie miał co robić i musiał siedzieć w domu, to dopiero wtedy by się pochorował.
Hej wszystkimMam nadzieje,ze przezylas zakupy z mama i babcia,wyobrazam sobie,co to za katorgaopowiedz jak poszlo.Co do ksiedza to mam nadzieje,ze go "sciagniecie"super by bylo
Jesli chodzi o makijaz to ja bez wodoodpornego w dniu slubu z domu nie wyjde,bo ja na zareczynach wylam jak glupia az sie zanosilam od placzu,moja mama i przyszla tesciowa tez plakaly,wiec moge sobie tylko wyobrazic co to bedzie na slubie

Cytat:
własnie ja tez sie wruszam dość łatwo, ale na własnym ślubie nic a nic nawet ave maria na skrzypcach mnie nie wruszyła

moze w sobotę dadzą sobie radę goście, w końcu też będą się szykować
a angielskiego nie znają i nikt z Polakow nie zna ? poza tym ludzie wiedzą, że pmka musi mieć spokój więc napewno będzie dobrze
kurcze to moge miec jeszcze jaks nadziej,ze sie nie rozkleje.Co do gosci to masz racje Gospella najwyzej sie beda dogadywac po angielsku,a jesli chodzi o zabawy podczas wesela to najwyzej wczesniej omowie wszystko z zespolem i potem im bede tlumaczyc,zalezy mi zeby sie dobrze bawili,bo to mlodzi ludzie beda
Cytat:
Hej!
Wielkie gratulacje PANI MAGISTER

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Marta super
Mad ciekawa byłaś więc oto i nasze menu:

dania na ciepło:

1. rosół borowikowy
2. schab pod płaszczykiem, ziemniaczki młode z koperkiem, sałatka z marchewki z chrzanem i colesław
3. lody
4. flaki
5.pierś grilowana z sosem słodko- pikantnym, kuleczki z ziemniaków, mix sałat z winogronami i mandarynkami
6. płonący udziec
7. szaszłyki, udka, golonki
8. barszczyk czerwony z krokiecikiem

przekąski zimne:
sałatka grecka,
pikle,
pomidorki z cebulką
ogórki w winegrecie
sałatka z kurczaka
mięsa pieczone, wędzone
schab ze śliwką
baleron białoruski,
śledzie w oleju
śledzie po kaszubsku
pstrąg faszerowany

stół wiejski:

dwa rodzaje smalcu
chleb
ogórki małosolne
kiełbaska
żeberka
my jeszcze dokupujemy:
kiełbaskę,
szynkę,
baleron,
pasztetową,
kaszankę,
boczek
ser biały wiejski
masło
bimber

lecę do florystki ustalić bukiet i kwiaty na samochód i na salę

Cytat:
Obiecałam również napisać menu,a więc:

Obiad

Rosół ze swoiskim makaronem
Potrawka z kury z ryżem plus groszek z marchewką
Ziemniaki,kluski śląskie,pyzy,sos pieczeniowy
bukiet mięsny: zrazy zawijane w chlebie,schabowe,devolay, pieczeń
surówki : buraczki i inne rodzaje surówek

Przekąski zimne

Kurczak w galarecie
Szynka z szparagami
Półmiski serowo-mięsne
Patery rybno-śledziowe-to będzie stół szwedzki
Pieczywo

Sałatki :Andzi i Chłopska ( wybaczcie ale zapomniałam jakie to sałatki )

Przekąski na gorąco:
Golonka po bawarsku
Patery grillowe
Gicz peklowana
Zurek/Gulaszowa

ciasta:
Jabłecznik
sernik
orzechowiec
same pysznosci,nie obrazcie sie jak cos od Was sciagne,bo ustalanie memu jeszcze przede mna
Cytat:
Czy jest na sali jakas PMka, ktora nie ma koszmarow slubnych???U mnie wystepuja przynajmniej raz na tydzien a wraz z przyblizaniem sie Tej Daty zwieksza sie ich czestotliwosc
Cytat:
Ellin przepieknie wygladasz

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dobranoc Pm-ki jutro przymiarka sukni
Powodzenia na przymiarce,ja tez mowie dobranoc i zmykam do wielkiego ,pustego lozka,bo TZ w pracy,poza tym mamy w mieszkaniu 29 stopni!i ledwo sie oddycha
silvyetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości