WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2010-07-04, 14:31   #1201
sicucha
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25
Dot.: WYPADAJ¡CE W£OSY - czê¶æ III

Czy wypadanie w³osów zawsze wi±¿e siê z tym , ¿e wolniej rosn±?
sicucha jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-04, 17:16   #1202
Ninlil
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 839

Sicucha, niestety nie odpowiem na twoje pytanie, ale tez o cos zapytam-czyta³am pobie¿nie wszystkie w±tki na temat wypadania w³osów. chcia³abym zrobiæ badania w³osa, aby sprawdziæ jaka jest przyczyna ich tracenia.Czy mog³yby¶cie mi powiedzieæ gdzie nalezy sie zg³osiæ aby zrobic takie badania bezp³atnie? Wyczyta³am, ze sa badania wysy³kowe gdzie¶ poza miasto ale kosztuja 190 z³, to absolutnie odpada.Czy je¶li pójdê do dermatologa on skieruje mnie za darmo na analizê w³osów? ( ze skóra wszystko ok).Dziêkujê.
Ninlil jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-04, 21:10   #1203
mloda1989a
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Witam. Czy to normalne ¿e podczas mycia wypada bardzo du¿o w³osów i po szczotkowaniu. Przy szarpniêciu za w³osy wypada 1 góra 2.
To ju¿ powód do niepokoju czy norma?
mloda1989a jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-05, 15:51   #1204
Ewakuacja69
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 664

po co szarpac za wlosy? mowi sie, ze jest nadmierne wypadanie wlosow, gdy wypada 200 dziennie

-15kg!
Ewakuacja69 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-05, 16:41   #1205
tyneczka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 036
GG do tyneczka

Raczej 100-200. Jest to uzale¿nione od ka¿dej z osób. Mi wypada dziennie ok.100 i czupryna coraz szybciej siê przerzedza...

tyneczka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:04   #1206
kotka20093
BAN sta³y

Wiadomo¶ci: 941

Cytat:
Napisane przez Ninlil Poka¿ wiadomo¶æ
Sicucha, niestety nie odpowiem na twoje pytanie, ale tez o cos zapytam-czyta³am pobie¿nie wszystkie w±tki na temat wypadania w³osów. chcia³abym zrobiæ badania w³osa, aby sprawdziæ jaka jest przyczyna ich tracenia.Czy mog³yby¶cie mi powiedzieæ gdzie nalezy sie zg³osiæ aby zrobic takie badania bezp³atnie? Wyczyta³am, ze sa badania wysy³kowe gdzie¶ poza miasto ale kosztuja 190 z³, to absolutnie odpada.Czy je¶li pójdê do dermatologa on skieruje mnie za darmo na analizê w³osów? ( ze skóra wszystko ok).Dziêkujê.
w Krakowie analiza w³osa kosztuje wraz z wizyta 200z³ na ulicy zacisze.
kotka20093 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-05, 17:35   #1207
Ninlil
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 839

Dziêkujê, ale jestem z £odzi hihi. My¶la³am raczej o takich np.miejscach jak apteki ( bo wiem, ze bywaj± takie akcje badañ klientek ale nie wiem w jakich sieciach aptek na terenie kraju) itd..
Ninlil jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2010-07-06, 00:19   #1208
The Lady
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 4

Hej, mam problem... Mam w³osy do ramion i coraz wiêcej zaczyna mi wypadaæ. Ogó³em mam naprawde dziwne w³osy, bo od nasady do po³owy ucha mam proste a dalej faluj±, krêc± siê... Wygl±da to strasznie bo siê pusz± i s± matowe zw³aszcza, kiedy wysuszê je suszark±. U¿ywa³am jedwabiu ale nic nie da³o, a nawet w³osy wygl±da³y na t³uste chocia¿ bra³am tego naprawdê bardzo ma³o... obcinam te¿ co jaki¶ czas koñcówki. Dodam jeszcze ¿e, ponad rok temu u¿ywa³am prostownicy i w³osy mi nie wypada³y w takich ilo¶ciach jak teraz. Staram siê rzadko u¿ywaæ suszarki... Nigdy ich nie farbowa³am. U¿ywa³am wielu maseczek i od¿ywek i ¶rednio mi pomaga³y. Czyta³am gdzie¶ ¿e, nie powinno siê spinaæ w³osów w kok i kucyk ale nie moge inaczej bo, kiedy mam rozpuszczone mam je po prostu wszêdzie...
The Lady jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-06, 08:35   #1209
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Kto¶ farbowa³ w³osy szamponem L'Oréal: Casting Crème Gloss ? Jak z wypadaniem ju¿ wypadaj±cych w³osów po nim ?
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-06, 12:55   #1210
jaxyz
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 21

Od po³owy czerwca stosujê Fitoval - emulsjê, kapsu³ki i szampon p.wypadaniu w³osów. Poleci³a mi to moja znajoma farmaceutka. Nie spodziewam siê od razu efektów, ale spokojnie juz bez paniki poczekam. Dodam, ¿e mam tak przerzedzone w³osy, ¿e codziennie mam problem z ich u³o¿eniem, aby nie by³o widac ³ysinki.
I postanowi³am, ¿e odstawiê tabsy anty, bo ju¿ zbyt d³ugo je biorê.

Pozdrawiam
jaxyz jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-06, 21:29   #1211
pluto17-17
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 936

witam przeczyta³am ca³y watek wiêc teraz mogê do was siê przy³±czyæ, tez mam problem z wypadaj±cymi w³osami. gdy myje w³osy wypada mi 200-300 w³osów, tak na oko mówiê bo nigdy ich nie liczy³am, w normalne dni wypada mi jakie¶ max 20 w³osów. Dziewczyny dlaczego tak jest?? czy wam tak¿e przy myciu wypada mnóstwo??a w inne dni tylko sporadycznie??
biorê Capivit piêkne w³osy, myje je naturalnym szamponem z Farmony(specjalny ze skrzypem)
i nak³adam odzywkê z Joanny(do w³osów wypadaj±cych) aa i pije jakies zió³ka i to ju¿ od jakiego¶ miesi±ca ale nic nie pomaga.....

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post10816597 KSI¡ZKI
pluto17-17 jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-06, 21:34   #1212
tekla45
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 150
GG do tekla45

Musisz poczekaæ jeszcze ok 2 miesi±ce, dopiero wtedy bêd± pierwsze efekty.

Mia³a¶ ostatnio jakie¶ stresy? Zmiany? Zauwa¿y³am, ¿e jak zmieniam pracê to moje w³oski zaczynaj± wypadaæ.

Niezale¿na konsultantka firmy Mary Kay.

Przysz³a Pani Kosowa (mi³o¶æ znaleziona!!!)

Wielbicielka tatua¿y
tekla45 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-07, 00:07   #1213
inc0rrect
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 298

A macie do polecenia jakie¶ zió³ka do picia na szybszy porost wlosow a przy okazji aby nie wypadaly (chociaz mi takie cos nie pomoze ) ale ¿eby przynjamniej zminimalizowac wypadanie z powodu tego ¿e siê ³amia przy cebulce itd

a i czy takie zió³ka s± w torebkach?

naj³atwiej poznaæ wlosy czy wypadaj±, patrz±c na skalp przy zwi±zanych w³osach...czy widac prze¶wity skóry, albo czy czo³o posz³o do góry i zrobilo sie wy¿sze;p A jak komu¶ wypadaj± na czubku g³owy to lepiej kogo¶ zapytaæ, nich powie czy widac prze¶wity skóry
a jak nie macie prze¶witów to siê cieszcie
inc0rrect jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-07, 08:34   #1214
Hermit
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 800

ja farbowa³am nim i wypada³y mi po nim niemi³osiernie

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Poka¿ wiadomo¶æ
A macie do polecenia jakie¶ zió³ka do picia na szybszy porost wlosow a przy okazji aby nie wypadaly (chociaz mi takie cos nie pomoze ) ale ¿eby przynjamniej zminimalizowac wypadanie z powodu tego ¿e siê ³amia przy cebulce itd

a i czy takie zió³ka s± w torebkach?(...)
z zió³ek to pokrzywe mozesz kupic w torebkach, ja pilam ja przez dwa tygodnie tylko, a juz widzialam ze wlosy sa lepsze. zajrzyj na watek o ziolkach
Hermit jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-07, 08:50   #1215
pluto17-17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tekla45 Poka¿ wiadomo¶æ
Musisz poczekaæ jeszcze ok 2 miesi±ce, dopiero wtedy bêd± pierwsze efekty.

Mia³a¶ ostatnio jakie¶ stresy? Zmiany? Zauwa¿y³am, ¿e jak zmieniam pracê to moje w³oski zaczynaj± wypadaæ.

Zmieni³am pracê i sesjê mam za sob±, ale nie stresowa³am sie jako¶ nadmiernie, mo¿e faktycznie trochê ma³o czasu jeszcze od mojej kuracji minê³o.
Najwiêcej w³osów wypada mi na skroniach, po prostu masakra jak mam tam ma³o w³osów. Nie wiem jak wi±zaæ w³osy bo widaæ mi z jednej strony ma³y prze¶wit. A w pracy ca³y czas muszê mieæ zwi±zane .... Ja pije jak±¶ kompozycje zió³ z apteki (pokrzywa, skrzyp itp) kupilam za 5 zl

Stary 2010-07-07, 09:33   #1216
Snufki
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 758

Cytat:
Napisane przez Hermit Poka¿ wiadomo¶æ
ja farbowa³am nim i wypada³y mi po nim niemi³osiernie
Dziêki za odpowiedz, zamówie sobie chyab jednak znów Wella Color Touch, przynajmniej wiem,¿e nie pogorszy to sprawy :/
Snufki jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:41   #1217
kurtyzana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 282

Cytat:
Napisane przez pluto17-17 Poka¿ wiadomo¶æ
Zmieni³am pracê i sesjê mam za sob±, ale nie stresowa³am sie jako¶ nadmiernie, mo¿e faktycznie trochê ma³o czasu jeszcze od mojej kuracji minê³o.
Najwiêcej w³osów wypada mi na skroniach, po prostu masakra jak mam tam ma³o w³osów. Nie wiem jak wi±zaæ w³osy bo widaæ mi z jednej strony ma³y prze¶wit. A w pracy ca³y czas muszê mieæ zwi±zane .... Ja pije jak±¶ kompozycje zió³ z apteki (pokrzywa, skrzyp itp) kupilam za 5 zl
Mo¿e masz zbyt du¿y poziom androgenów, st±d ³ysienie androgenowe. Je¶li zauwa¿y³a¶, ¿e najwiêcej w³osów wypada w miejscach, gdzie facetom tworz± siê tzw "zakola", powinna¶ i¶æ do endokrynologa lub zrobiæ badanie hormonów na w³asna rêkê (niestety nie powiem Ci które w którym dniu cyklu). Nie masz problemów z jajnikami (zespó³ policystycznych jajników) lub nadmiernego ow³osienia na ciele? Pokrzywa pomaga na hirsutyzm (dzia³a antyandrogennie) ale podejrzewam, ¿e w takich zaburzeniach hormonalnych sama pokrzywa nie pomo¿e, bo jest za s³aba. Antyandrogennie i przy tym pomocniczo na wypadanie (hamuje dzia³anie dihydrotestosteronu na w³osy) dzia³a np Saw Palmetto (palma saba³owa, chyba te¿ mo¿na kupiæ w aptece). Jednak zanim zaczniesz stosowaæ takie zio³a, upewnij siê, czy napewno ich potrzebujesz.

Aha, je¶li pijesz skrzyp i pokrzywê, nie zapomnij o witaminach z grupy B (B-complex, dro¿d¿e).
=>cwicze
=>medytacja i rozwoj
=>pozytywne nastawienie

drozdze od 24.01.11

wymiankowy: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=312683
kurtyzana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-07, 14:25   #1218
pluto17-17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kurtyzana Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿e masz zbyt du¿y poziom androgenów, st±d ³ysienie androgenowe. Je¶li zauwa¿y³a¶, ¿e najwiêcej w³osów wypada w miejscach, gdzie facetom tworz± siê tzw "zakola", powinna¶ i¶æ do endokrynologa lub zrobiæ badanie hormonów na w³asna rêkê (niestety nie powiem Ci które w którym dniu cyklu). Nie masz problemów z jajnikami (zespó³ policystycznych jajników) lub nadmiernego ow³osienia na ciele? Pokrzywa pomaga na hirsutyzm (dzia³a antyandrogennie) ale podejrzewam, ¿e w takich zaburzeniach hormonalnych sama pokrzywa nie pomo¿e, bo jest za s³aba. Antyandrogennie i przy tym pomocniczo na wypadanie (hamuje dzia³anie dihydrotestosteronu na w³osy) dzia³a np Saw Palmetto (palma saba³owa, chyba te¿ mo¿na kupiæ w aptece). Jednak zanim zaczniesz stosowaæ takie zio³a, upewnij siê, czy napewno ich potrzebujesz.

Aha, je¶li pijesz skrzyp i pokrzywê, nie zapomnij o witaminach z grupy B (B-complex, dro¿d¿e).
Mam nieregularne okresy wiêc mo¿e to co¶ z hormonami, by³am kiedy¶ u ginekologa ale stwierdzi³ ¿e mam nierówne okresy bo jestem jeszcze m³oda. Minê³o od tego czasu jakie¶ 2 lata i nadal s± nie równe ... w ogóle na skroniach mam ma³o w³osów zrobiê zdjêcie dziewczyny pó¼niej i dodam to mo¿e mi co¶ poradzicie. Nadmiernego ow³osienia na ciele nie mam, czyta³am co¶ ostatnio o ow³osieniu wokó³ brodawek i powiem Wam ¿e w³a¶nie kiedy¶ ostatnio zauwa¿y³am parê ciemniejszych w³osków w³a¶nie w tym miejscu. Mo¿e to tez o czym¶ ¶wiadczy?? W capivicie jest witamina B1,B2,B3B6,b7,b9,b5 B12 wiêc nie zapominam o tych witaminach
wszyscy mówi± ¿e przesadzam, zawsze mia³am ma³o w³osów do tego zawsze by³y cienkie, przet³uszczaj±ce siê ale nigdy nie wypada³o ich a¿ tyle.

Edytowane przez pluto17-17
Czas edycji: 2010-07-07 o 14:39
Stary 2010-07-07, 15:50   #1219
sicucha
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 25

Odstawi³am Skrzypovitê 2 tyg temu i dalej wypadaj±. Jutro idê do dermatologa. Bojê siê ¿e mi nie pomo¿e:/
sicucha jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-07, 17:19   #1220
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Cytat:
Napisane przez inc0rrect Poka¿ wiadomo¶æ

a i czy takie zió³ka s± w torebkach?

naj³atwiej poznaæ wlosy czy wypadaj±, patrz±c na skalp przy zwi±zanych w³osach...czy widac prze¶wity skóry, albo czy czo³o posz³o do góry i zrobilo sie wy¿sze;p A jak komu¶ wypadaj± na czubku g³owy to lepiej kogo¶ zapytaæ, nich powie czy widac prze¶wity skóry
a jak nie macie prze¶witów to siê cieszcie
Mi siê strasznie przerzedzi³y skronie, ale widzê, ¿e rosn± nowe w³oski. Nadal jest ³yso, bo te w³oski s± cienkie i krótkie, ale mam nadziejê, ¿e odrosn± sobie spokojnie ju¿ bez wypadania. Za to strasznie przerzedzi³y siê na skalpie... mam przedzia³ek a¿ do samego koñca i wiem ¿e z ty³u s± prze¶wity i to straszne, bo sprawdza³am sobie lusterkami. A¿ mi siê p³akaæ chcia³o jak to zobaczy³am Poza tym nawet nie muszê sprawdzaæ, czujê to chocia¿by jak wieje wiatr, ¿e jest mi ch³odno w to miejsce

Stary 2010-07-08, 17:23   #1221
Flossy15
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

Hmm mi w³osy wypadaj± bo mêczê siê z ³ojotokiem i ³upie¿em (ale to nie jest ³zs ) i mam pytanie, co s±dzicie o szamponie polytar? kto¶ go mo¿e go stosowa³?
Flossy15 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-09, 18:38   #1222
kurtyzana
Raczkowanie

Cytat:
Mam nieregularne okresy wiêc mo¿e to co¶ z hormonami, by³am kiedy¶ u ginekologa ale stwierdzi³ ¿e mam nierówne okresy bo jestem jeszcze m³oda. Minê³o od tego czasu jakie¶ 2 lata i nadal s± nie równe ... w ogóle na skroniach mam ma³o w³osów zrobiê zdjêcie dziewczyny pó¼niej i dodam to mo¿e mi co¶ poradzicie. Nadmiernego ow³osienia na ciele nie mam, czyta³am co¶ ostatnio o ow³osieniu wokó³ brodawek i powiem Wam ¿e w³a¶nie kiedy¶ ostatnio zauwa¿y³am parê ciemniejszych w³osków w³a¶nie w tym miejscu. Mo¿e to tez o czym¶ ¶wiadczy?? W capivicie jest witamina B1,B2,B3B6,b7,b9,b5 B12 wiêc nie zapominam o tych witaminach
wszyscy mówi± ¿e przesadzam, zawsze mia³am ma³o w³osów do tego zawsze by³y cienkie, przet³uszczaj±ce siê ale nigdy nie wypada³o ich a¿ tyle.

a nowe w³oski odastaj± normalnie? ja te¿ mam nieregularne okresy, choæ mam ju¿ 19 lat. podejrzewam, ¿e w dzisiejszych czasach wiele kobiet miesi±czkuje nieregularnie, czê¶æ z nich reguluje miesi±czki tabletkami. na cykl wp³ywa wiele czynników, choæby g³upie przeziêbienie, zmêczenie czy stres, który przecie¿ te¿ oddzia³uje na poziom hormonów.

je¶li masz przet³uszczaj±ce siê w³osy (co ile dni je musisz myæ, aby wygl±da³y ¶wie¿o?), to mo¿e masz ³ojotok. nadmierne wydzielanie sebum zaburza dostarczanie substancji od¿ywczych i tlenu do cebulek, st±d wypadanie. ja borykam siê z tym problemem i powiem Ci, ¿e nie widzê pomocy w szamponach aptecznych (zawieraj± SLS - mnie bardzo podra¿nia, skóra g³owy swêdzi, wiêcej w³osów wypada), ani nawet zio³owych (z tego samego powodu), ale jedynie w szamponach o prostym, jak najbardziej naturalnym sk³adzie (myje Babydreamem z Rossmana, ale zamierzam wypróbowaæ nowy szampon z glink± zielon±/czerwon± z Naturalnego Piêkna), ale! w po³±czeniu z dobr±, zdrow± diet±.

u siebie zauwa¿y³am, ¿e za zwiêkszone wypadanie w³osów i swêdzenie skóry g³owy s± odpowiedzialne s³odycze (cukry rafinowane o wysokim indeksie glikemicznym), du¿o t³uszczów, sma¿one potrawy, czy chipsy (po³±czenie cukrów z t³uszczem - to jest najgorsze!). niestety nie umiem przestrzegaæ restrykcyjnej diety i po prostu godzê siê na te 50-80 w³osów dziennie. poza tym bardzo chcê przytyæ i ¿ycie na samych sa³atkach i owocach nie jest dla mnie. podejrzewam jednak, ¿e wiele z tych rzeczy mo¿naby je¶æ w niewielkich ilo¶ciach, regularnie przy tym æwicz±æ, a co za tym idzie, spalaj±c czê¶æ dostarczanej przez nie energii. jednak jeszcze nie zabra³am siê za to zadanie

tak naprawdê nie wiem, o co chodzi z tym ³ojotokiem. mo¿e mam zaburzony metabolizm cukrów i t³uszczów, przez co dieta odbija mi siê na w³osach.. ciekawe, z czego to wynika. to jednak, jakby nie bylo, ma³e upo¶ledzenie, czy choroba, stad moje pytanie: jaka jest jej przyczyna?

polecam Ci wizytê u dermatologa. a najlepiej u kilku: je¶li masz podejrzenia co do obecnego, id¼ do nastêpnego. najczê¶ciej dermatolodzy nie ruszaj± nawet ty³ka zza biurka, aby obejrzeæ skórê g³owy pacjenta i podchodz± do problemu wypadania w³osów schematycznie: wcierka alpicort, ewentualnie loxon. ;] takich mamy w PL lekarzy. jak zreszt± wszystko. czasem wydaje mi siê, ¿e wszystko, nie tylko w tym pañstwie, ale i na ¶wiecie, dzia³a na nasz± szkodê (GMO, chemia w jedzeniu, w kosmetykach, itp itd)
=>cwicze
=>medytacja i rozwoj
=>pozytywne nastawienie

drozdze od 24.01.11

Stary 2010-07-09, 19:56   #1223
tyneczka
Wtajemniczenie

GG do tyneczka

Cytat:

polecam Ci wizytê u dermatologa. a najlepiej u kilku: je¶li masz podejrzenia co do obecnego, id¼ do nastêpnego. najczê¶ciej dermatolodzy nie ruszaj± nawet ty³ka zza biurka, aby obejrzeæ skórê g³owy pacjenta i podchodz± do problemu wypadania w³osów schematycznie: wcierka alpicort, ewentualnie loxon. ;] takich mamy w PL lekarzy. jak zreszt± wszystko. czasem wydaje mi siê, ¿e wszystko, nie tylko w tym pañstwie, ale i na ¶wiecie, dzia³a na nasz± szkodê (GMO, chemia w jedzeniu, w kosmetykach, itp itd)
O! O! Otó¿ to! Mi dermatolog obejrza³a co prawda g³owê, ale nic nie stwierdzi³a. Nawet nie powiedzia³a nic na temat ³upie¿u który mam, bo bia³ych drobnych p³atków na w³osach mam od groma, wiêc co by to innego by³o... Przepisa³a mi w³asnie te wcierki, ale nawet nie wykupi³am, bo widzê, ¿e to schemat i kolejny eksperyment, a nie wiem czy chcê a¿ tak bardzo ryzykowaæ. Te¿ my¶lê o kupieniu zwyk³ego szamponu dla dzieci bez SLS i innych niepotrzebnych sk³adników. Zobaczê jak z wypadaniem po myciu bêdzie.

Stary 2010-07-10, 06:38   #1224
pluto17-17
Zadomowienie

Cytat:
a nowe w³oski odastaj± normalnie? ja te¿ mam nieregularne okresy, choæ mam ju¿ 19 lat. podejrzewam, ¿e w dzisiejszych czasach wiele kobiet miesi±czkuje nieregularnie, czê¶æ z nich reguluje miesi±czki tabletkami. na cykl wp³ywa wiele czynników, choæby g³upie przeziêbienie, zmêczenie czy stres, który przecie¿ te¿ oddzia³uje na poziom hormonów.

je¶li masz przet³uszczaj±ce siê w³osy (co ile dni je musisz myæ, aby wygl±da³y ¶wie¿o?), to mo¿e masz ³ojotok. nadmierne wydzielanie sebum zaburza dostarczanie substancji od¿ywczych i tlenu do cebulek, st±d wypadanie. ja borykam siê z tym problemem i powiem Ci, ¿e nie widzê pomocy w szamponach aptecznych (zawieraj± SLS - mnie bardzo podra¿nia, skóra g³owy swêdzi, wiêcej w³osów wypada), ani nawet zio³owych (z tego samego powodu), ale jedynie w szamponach o prostym, jak najbardziej naturalnym sk³adzie (myje Babydreamem z Rossmana, ale zamierzam wypróbowaæ nowy szampon z glink± zielon±/czerwon± z Naturalnego Piêkna), ale! w po³±czeniu z dobr±, zdrow± diet±.

u siebie zauwa¿y³am, ¿e za zwiêkszone wypadanie w³osów i swêdzenie skóry g³owy s± odpowiedzialne s³odycze (cukry rafinowane o wysokim indeksie glikemicznym), du¿o t³uszczów, sma¿one potrawy, czy chipsy (po³±czenie cukrów z t³uszczem - to jest najgorsze!). niestety nie umiem przestrzegaæ restrykcyjnej diety i po prostu godzê siê na te 50-80 w³osów dziennie. poza tym bardzo chcê przytyæ i ¿ycie na samych sa³atkach i owocach nie jest dla mnie. podejrzewam jednak, ¿e wiele z tych rzeczy mo¿naby je¶æ w niewielkich ilo¶ciach, regularnie przy tym æwicz±æ, a co za tym idzie, spalaj±c czê¶æ dostarczanej przez nie energii. jednak jeszcze nie zabra³am siê za to zadanie

na skroniach mam troche nowych w³osków ale s± one strasznie cienkie i takie jakby bez koloru w³asnie my³am w³osy i dziewczyny chyba z 300 albo wiêcej mi wypad³o. Kiedy¶ mylam w³osy 3 razy w tyg teraz ograniczam siê tylko do 2 myæ bo mówi±c szczerze boje siê myæ w³osów bo tak duzo ich wypada.....
Mam 20 lat i okresy nadal nierówne cykl mam róznie nawet do 45 dni !!!!!!!!!
nie jem s³odyczy bo szczerze nie lubie, moja dieta nie jest jaka¶ rewelacyjna ale staram siê je¶æ du¿o owoców i warzyw.
Postanowi³am ze zrobie sobie na pocz±tek podstawowe badania krwi morfologia ob poziom ¿elaza. Do dermatologa sie zarejestruje ale sama wiem jak to z nimi bywa ze sto³ka nie chce im siê zej¶æ, no ale pójdê no bo co mam zrobiæ

Stary 2010-07-10, 07:13   #1225
kurtyzana
Raczkowanie

Cytat:
na skroniach mam troche nowych w³osków ale s± one strasznie cienkie i takie jakby bez koloru w³asnie my³am w³osy i dziewczyny chyba z 300 albo wiêcej mi wypad³o. Kiedy¶ mylam w³osy 3 razy w tyg teraz ograniczam siê tylko do 2 myæ bo mówi±c szczerze boje siê myæ w³osów bo tak duzo ich wypada.....
Mam 20 lat i okresy nadal nierówne cykl mam róznie nawet do 45 dni !!!!!!!!!
nie jem s³odyczy bo szczerze nie lubie, moja dieta nie jest jaka¶ rewelacyjna ale staram siê je¶æ du¿o owoców i warzyw.
Postanowi³am ze zrobie sobie na pocz±tek podstawowe badania krwi morfologia ob poziom ¿elaza. Do dermatologa sie zarejestruje ale sama wiem jak to z nimi bywa ze sto³ka nie chce im siê zej¶æ, no ale pójdê no bo co mam zrobiæ

kochana, z okresu gdy przekopywa³am Internet w poszukiwaniu odpowiedzi na to, co dolega mnie, albo moim w³osom pamiêtam wypowiedzi dziewczyn z ³ysieniem androgenowym, którym w³a¶nie w³oski odrasta³y cieñsze, s³absze i jakie¶ takie bez koloru. koniecznie zbadaj hormony. tylko je¶li bêdziesz robiæ na w³asn± rêkê, to pos³u¿ siê najpierw wyszukiwark± b±d¼ czyj±¶ pomoc±, aby dowiedzieæ siê w którym dniu cyklu bada siê konkretne hormony. skierowania na badania raczej nie wy³udzisz od ginekologa, ale zawsze mo¿esz poszukaæ endokrynologa. lepszy raczej prywatny, choæ to nie jest regu³a, ale mniej siê czeka.
=>cwicze
=>medytacja i rozwoj
=>pozytywne nastawienie

drozdze od 24.01.11

Edytowane przez kurtyzana
Czas edycji: 2010-07-10 o 07:16
Stary 2010-07-10, 11:57   #1226
Flossy15
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 645

tak naprawdê nie wiem, o co chodzi z tym ³ojotokiem. mo¿e mam zaburzony metabolizm cukrów i t³uszczów, przez co dieta odbija mi siê na w³osach.. ciekawe, z czego to wynika. to jednak, jakby nie bylo, ma³e upo¶ledzenie, czy choroba, stad moje pytanie: jaka jest jej przyczyna?

polecam Ci wizytê u dermatologa. a najlepiej u kilku: je¶li masz podejrzenia co do obecnego, id¼ do nastêpnego. najczê¶ciej dermatolodzy nie ruszaj± nawet ty³ka zza biurka, aby obejrzeæ skórê g³owy pacjenta i podchodz± do problemu wypadania w³osów schematycznie: wcierka alpicort, ewentualnie loxon. ;] takich mamy w PL lekarzy. jak zreszt± wszystko. czasem wydaje mi siê, ¿e wszystko, nie tylko w tym pañstwie, ale i na ¶wiecie, dzia³a na nasz± szkodê (GMO, chemia w jedzeniu, w kosmetykach, itp itd)[/QUOTE]

W³osy mi siê nie przet³uszczaj± szybko, tylko skóra g³owy, wygl±da to tak, ¿e mogê je spokojnie co 3dni myæ i nie widaæ t³ustych w³osów. Podejrzewam, ¿e u mnie to wszystko zaczê³o siê jak odstawi³am szampon H&S, on uzale¿ni³ moj± skórê g³owy (my³am nim w³osy prze kilka lat) i teraz mam problem. S± szampony, które mi pomagaj±, ale tylko na jaki¶ czas, bo skóra g³owy siê przyzwyczaja. Jak znajdê dobry szampon, to po zu¿yciu 1 butelki muszê szukaæ nastêpnego, ¿eby tak siê krêciæ wokó³ nich i zmieniaæ je "co butelkê". My³am szamponem bez SLS zio³owym i dziecinnym, ale one s± za s³abe ¿eby dobrze oczy¶ciæ moj± skórê, zreszt± ona nie jest sk³onna do podra¿nieñ, ró¿ne wcierki na bazie alkoholu te¿ nic jej nie zrobi³y z³ego. Z ¿elazem, hormonami i innymi sk³adnikami, które s± potrzebne w tym przypadku, mam wszystko w porz±dku, robi³am mnóstwo badañ pod tym k±tem, po prostu k³opot le¿y w skórze g³owy. By³am ju¿ u 3ech dermatologów i ka¿dy mnie brzydko mówi±c ola³, nawet jak p³aci³am za wizytê, zbyli mnie wcierkami i loxonem, czyli typowym zestawem ka¿dego lekarza. Jedna pani doktor poradzi³a mi poszukaæ w internecie leków, bo ona nie zna. ¦miech na sali. Ja nie wiem, czy tak du¿o wymagam, aby osoba zna³a siê na zawodzie który wykonuje. Na prawdê, jak bym mog³a wybraæ to bym nie p³aci³a w ogóle na polsk± s³u¿bê zdrowia, bo zawiod³am siê na niej mnóstwo razy, zarówno na dermatologach, lekarzu rodzinnym, okuli¶cie i kardiologu. Jak znajdê dobrego lekarze, to go po prostu oz³ocê. Cz³owiek idzie z chorob±, a wraca z nerwic± od nich.
Flossy15 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-11, 22:18   #1227
ona003
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 364

Nie wiem czy ju¿ by³a o tym mowa, ale nie chce mi siê przeszukiwac ca³ego w±tku
Mam naturalnie krêcone w³osy, które prostowa³am przez jakie¶ 3 lata i ostatnio przesta³am.No i w³asnie od kiedy ich nie prostuje zaczê³y mi strasznie wypadaæ.Nie znacie mo¿e jaki¶ tabletek lub od¿ywki, które by to choæ trochê powstrzyma³y?
ona003 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-12, 07:33   #1228
mloda1989a
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 41

Dziewczyny! Czy wam szybko rosn± w³osy mimo wypadania?
mloda1989a jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-12, 14:47   #1229
MalaArielka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 773

Ja mam wra¿enie, ¿e od pewnego czasu w³osy rosn± mi wolniej.

Kupi³am szampon Rossmanna z kofein±. Dam znaæ za jaki¶ czas czy dzia³a na wypadanie i jakie s± w³osy po nim Mo¿e akurat oka¿e siê tañszym odpowiednikiem Alpecinu.
MalaArielka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2010-07-13, 12:30   #1230
pluto17-17
Zadomowienie

Cytat:
kochana, z okresu gdy przekopywa³am Internet w poszukiwaniu odpowiedzi na to, co dolega mnie, albo moim w³osom pamiêtam wypowiedzi dziewczyn z ³ysieniem androgenowym, którym w³a¶nie w³oski odrasta³y cieñsze, s³absze i jakie¶ takie bez koloru. koniecznie zbadaj hormony. tylko je¶li bêdziesz robiæ na w³asn± rêkê, to pos³u¿ siê najpierw wyszukiwark± b±d¼ czyj±¶ pomoc±, aby dowiedzieæ siê w którym dniu cyklu bada siê konkretne hormony. skierowania na badania raczej nie wy³udzisz od ginekologa, ale zawsze mo¿esz poszukaæ endokrynologa. lepszy raczej prywatny, choæ to nie jest regu³a, ale mniej siê czeka.
teraz to mnie za³ama³a¶;P nie mam pojêcia jakie hormony badaæ.. w ogóle nie jestem w temacie. Musze przeszukaæ inne w±tki. Znów my³am w³osy i chyba z 400 mi wypad³o.. jest coraz gorzej zauwa¿ylam ¿e przez te upa³y to lec± jak szalone.

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.