|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.
Cytat:
![]() SMS-KA NIE DOSTAŁAM. A Róża |
|
|
|
|
#1773 |
|
Zakorzenienie
|
A dostawić ssaka próbowałaś? To inna technika ssania. Jak coś tam jest, to powinien to ruszyć.
|
|
|
|
#1774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą jestem tu jedyna która jeszcze nie opisywała swojego porodu jakoś nie mogłam sie zebrac a teraz to już jest przeterminowane zresztą było szybko i długo za razem ,cieżko i nie chce wiecej ..Moje dziecko własnie usneło w swoim nowym bujaczku ![]() Wiecie jaką miałam dziś akcje z kupą - masakra - Ostatnio za dużo mleka piłam i mała dostała rozwolnienia , nie robi kupy czesciej niz zwykle ale dośc żadko . Dziś rano biore ją na przewijak -kupy nie ma jest nasikane , zmieniam pieluche zapiełam a tam sruu. ok odpinam umazana niemiłosiernie - powycierałam podkładam nową pieluche podniosłam ją troche za nóżki do góry a ta znowu sruuuu-na niedopieta pieluche , na przewijak i jeszcze doleciało na podłoge no jazda na maksa dobrze że zdążyłam sie odsunąc ![]() Moje dziecie w nowej kołysce
|
|
#1775 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() na koper uważaj - ja piłam, biegunki dostałam, małą brzuch koszmarnie bolał, a teraz dałam jej herb. z rumianku, anyżu i koperku i znów ból brzuszka po koprze. Cytat:
a córeczka jaka malunia Cytat:
a wczoraj 3 x pieluchę na 1 kupę zmieniałam właśnie wydałam w 5-10-15 103zł, mam 9 rzeczy body po 10zł!
|
||||
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Jamaica witaj na odchowalni.Nie znam Tz ale widać podobieństwo do męzczyzny.
Slipie fajnie mała śpi w bujaczku.Moja nie bardzo lubi bujaczek ale kombinuje jej na wyjazd do pl taki leżaczek co wibruje tylko.Zobaczymy. Nie wiem co z jakością dzidkowych rzeczy w 5-10-15 ale ciuchy dla starszej nie szczycą się dobrą jakością. No to wyglądam końca plamień.
|
|
|
|
#1777 |
|
Konto usunięte
|
te małe są dobrej jakości
|
|
|
|
#1778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, pewnie jak znam zycie to tutaj tego nie dostaneAle masz cudna corunie |
|
|
|
|
#1779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
|
|
|
#1780 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1781 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20504994] nie zamierzam ![]() na koper uważaj - ja piłam, biegunki dostałam, małą brzuch koszmarnie bolał, a teraz dałam jej herb. z rumianku, anyżu i koperku i znów ból brzuszka po koprze. [/QUOTE] to dam jej ze dwa małe łyczki tylko ![]() A to i ja sie pochwalę ![]() Oto 10 dniowa Zosia
Zosia 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-07-06 o 19:45 |
|
|
|
|
#1782 |
|
Zadomowienie
|
Może spróbuj dawac pierś po jedzeniu, po butli, jak mały jest spokojny albo kiedy widac, ze chce sobie possac ( moze to poskutkowac pzrerobieniem cyca na uspokajacza, ale tak na początek warto przywrócić laktację?)? Potem zmniejszaj moze dawki na butli, kiedy zacznie lecic mleko z piersi, a potem - jak się przyzwyczai, zacznij odwrotnie - najpierw piers potem butla???
|
|
|
|
#1783 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jaka ona malunia Słodki widok ![]() Śliczna [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20510520]Znów padłam http://www.2o2.pl/p,pl,4638,mata-kar...e-out-pad.html[/QUOTE] Czego to ludzie nie wymyślą Szkoda słów.
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-07-06 o 21:20 |
|
|
|
|
#1786 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Nie było mnie parę dni a tu tyle nowych mamuś przybyło na odchowalnię justkaost (20.05.1983) - cc. (39 tc.-1) 23 czerwiec, godz. 14:20 Tymoteusz 4070 g, 56 cm marrticzka (15.01.81)-sn. (40tc -3) 23 czerwiec, godz. 18: 35 Hanna 3420g, 53cm Gringoo (04.05.88) -sn. (4otc +13)25 czerwiec, godz. 8:20 Martyna ...g, ...cm kasiaaX (05.02.85) -cc. (40tc +12) 26 czerwiec, godz. 11:45 Zosia 3600g, 57cm kumkura (16.11.82) -sn. (40tc +10) 26 czerwiec, godz. ... Adam 3700g, 55cm WIELKIE GRATULACJE DLA WAS I WASZYCH DZIECIACZKÓW Jamaica - gratuluję córuni, jest po prostu przepiękna! Karadshi - obie z Blanką jesteście śliczne dziewczyny ![]() Szaja - twoja Agatka wymiata Dziewczynki mam 2 pytania: - czy Waszym dzieciaczkom ropiały/ropieją oczka? Jeśli tak to co było przyczyną i co pomogło? - czy któraś z Was podaje maluchowi Bebilon AR albo inne AR? Jaki smoczek do tego mleczka? Jest bardzo gęste. Poniżej 2xLenka i Lenka z mamą
Edytowane przez kees26 Czas edycji: 2010-07-06 o 22:22 |
|
|
|
#1787 |
|
Zadomowienie
|
Jamajka, witaj na odchowalni. Gratulacje slicznej Rozy
![]() ![]() Kasia, coreczka jak malina i ma fajne imie - Zosia, bardzo mi sie podoba ![]() Szaja, straszna jest ta mata, powinna jeszcze sama wymierzac kare, jakies elektrowstrzasy, klapsy itp...
|
#1788 | |
|
Raczkowanie
|
Gabriela slodziak
![]() Cytat:
![]() jamaica...graulacje i duz zdrówka dla Róży Tymczasem dzisiaj znowu mialam ciezki dzien, wiec nie mialam czasu posiedziec z Wami... wlasnie wrocilam z miasta...jestem po brazylijskiej depilacji... Bozenka mi spuchla ![]() takze nie wiem kiedy doczekam w koncu mojego pierwszego razu ![]() Bol byl niesamowity, az oblaly mnie zimne poty...ale oplacalo sie ![]() kees...Lenka pieknie sie usmiecha... a swoja droga czemu moj Borys robi tylko grozne miny? Czekam z utesknieniem na swiadomy usmiech... z oczkami nie mielismy problemu... Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-07-06 o 22:56 |
|
|
|
|
#1789 |
|
Rozeznanie
|
Witam kochane, jak fajnie Was poczytać, wydaje sie to byc jedyna odskocznia od codziennosci...
![]() adaś juz ma 10 dni i zaczyna sie awanturowac...a ja czuje sie jak wyrodna matka, bo czasem mam wszytskiego dosc..karmie piersia, nie przepajam, te karmienia sa raczej nieregularne, chociaz tak srednio co2,3,4 godziny.Tylko zastanawiam sie, czemu maly tak dziwinie zachowuje sie pod koniec karmienia..?juz niby spi, niby nie, chce cyca, ale jakby nie umial zlapac, jak mu go odstawie, to jest krzyk i tak troche to trwa..szalu mozna dostac i plakac mi sie chce..Powiedzcie mi, jak dlugo taki dzieciaczek moze byc aktywny? bo u nas sa karminia i spanie, karmienia i spanko, troche aktywnosci- tata lezy z nim i cos mu tam tlumaczy po swojemu albo oprowadza go po mieszkaniu i takie tam...ale mma wrazenie, ze bardzo trudno jest mu po prostu lezec..bez kwekania czy placzu..tak powinno byc?oswieccie mnie, bo chyba zglupieje..dzisiaj zaakceptowal Nuka( dzieki za podpowiedzi), chociaz bylo ciezko...kapiele tez sa wyczynowe...juz jest lepiej- w wodzie nawet nie placze, w reczniku tez nielze, ale jak przychodzi do ubierania, to jest placz..nawet go nie kremuje, bo mi szkoda, ze tak placze potem na szybko cyc i zasypianie- czasem krocej czasem dluzy sie to w nieskonczonosc..i co robie zle??ehhh, przytulam, rozmawiam, tlumacze, pomalutku, po cichutku...A, kupki sa ok, w kwestii jedzeniowej tez chyba wsio gra...i badz tu czlowieku madry
|
|
#1790 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Dziś już z moim szkrabem lepiej,ni ma upałów.Wczoraj biedactwo miało kolki ogromne,dzisiaj również.No i wczoraj zaniepokoił mnie jego wypukły pępek.Poleciałam dziś do pediatry no i tak jak sądziłam-przepuklina pępkowa ![]() Dostałam skierowanie do chirurga dziecięcego,zapisałam się na piątek. Kłaść dużo na brzuszku(nie lubi Wiem,że to nie jest groźne,ale ryczeć mi się chce na samą myśl,że będzie poopklejany plasterkiem ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- kees nam ropiały przez pierwsze tygodnie.Okazało się że to zapalenie spojówek Dostaliśmy maść z antybiotykiem i kropelki |
|
|
|
#1791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;20494844]Dzisiaj zdecydowanie chłodniej niż przez ostatnie dni i Tymek od razu spokojniejszy, śpi sobie ładnie, widać upały go męczyły. ![]() [/QUOTE] My przez upału mamy dwie noce nieprzespanie za sobą, ciekawe co będzie dzisiaj ![]() Cytat:
|
|
#1792 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne z Was dziewczyny
kumkura, taki szkrab powinien duuuużo spać, ale każde dziecię jest inne. Luiza w tym wieku spała po 20 godzina na dobę. kaszpirek, będzie dobrze Dzisiaj w nocy tylko jedna pobudka na papu
|
#1793 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez karmie piersia i moj maly ma tak samo jak twoj : a) gdy po prostu juz sie najadl a chce mu sie spac i nie moze zasnac b) kupa idzie i nie moze wyjsc ale wtedy nie tylko kweka ale tez sie rzuca i drapiec0 czasami wypluwa cycka jak mu za syzbko leci i sie wkurza, mam tak w lewej piersi..wtedy odstawiam go , troche odciagam i przystawiam znowu ciezko powiedziec co to jest u ciebie...pewnie sama dojdziesz ![]() u nas teraz to wyglada tak ze staram sie by nie zasypial przy cycku. Karmie, beknie, odkladam na lezaczek albo na mate...tam sobie siedzi...jak widze juz ze odplywa (ziewa, patrzy sie w jeden punkt, przymyka oczy) to lece juz z nim do lozka na usypianie. Czasami przegapie to sie rozwyje w tym bujaku i jest ciezej go uspic... usypianie srednio trwa czaami 10min, a czasmi szybbko zasypia ale sie wybudza , wtedy dosypiam po 2,3 razy... Jak ma kolki , lub problemy kupkowe nie jest juz tak latwo... ![]() wczesniej myslalam ze za kazdym razem jak placze to glodny badz pieluchy zmienialam, teraz juz wiem kiedy jest zmeczony i placze ze nie moze zasnac. ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez ewciak123 Czas edycji: 2010-07-07 o 09:42 |
||
|
|
|
#1794 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też to przerabiałam, póki smoczuś na dobre nie zagościł. 2. Kąpiele - Agatka uwielbia, ale - po pierwsze my lejemy DUŻO wody, by jak najbardziej zamoczona była (wszak ty też pewnie nie lubisz, gdy ci z wanny kolanko wystaje, bo zimno, nie? ), w upały dajemy chłodniejszą niż zalecane 37 stopni wodę, główkę myjemy na sam koniec, kąpiel trwa ok. 10 minut w wodzie, gdy kąpiemy razem - luby trzyma córeczkę i myje ją, a ja kubkiem ją polewam - ot, dodatkowa atrakcja myjemy wyłącznie dłonią, nie używamy myjek! 3. Kremuj, płacz raczej oznacza tu - woda byłą fajna, po cholerę mnie wyciągnęłaś a tu chłodek, bo skórę mam mokrą. Szybko osusz, wiesz przecież, że małemu krzywda się nie dzieje, tylko marudzi. Kremuj, jeśli skóra faktycznie sucha, jeśli nie, to tylko fałdki, bo u takiego malucha tam jeszcze skóra schodzi. 4. Spróbuj karmić przed kąpielą. U nas ostatnio tak wypadają pory jedzenia, że mała dostaje butlę przed. Potem kąpiel ją męczy i szybko usypia, prawie zawsze. Cytat:
U nas wieczór i noc marudzenia Dziecku ewidentnie coś przeszkadza, nie wiem co za bardzo, chociaż mam wrażenie, że ochraniacz i baldachim w bociany, za dużo wzorów. Chyba dzisiaj cosik uszyję gładkiego. Teraz leży ze smoczusiem, nakryłam jej oczka pieluchą, i tylko stęknięcie co jakiś czas słyszę.
|
||
|
|
|
#1795 |
|
Zadomowienie
|
Sliczne kobietki
szaja- mata wymiata Wychwaliłam córe że śpi pieknie w nocy - ta no to pokazała rogi- padam na ryj za cholere nie chce spac w łóżeczku a ni w wózku tylko na rekach by kimała i pilnowała czy nie chce jej odłożyc - teraz śpi w nowym bujaczku , przy włączonych wibracjach a i tak musze co chwile kołysac wczoraj wieczorem nawet umyc zebów nie mogłam nie mówiąc o kąpaniu które było w biegu normalnie załamka , nie moc mnie ogarnia straszna jak przychodzą takie momenty i tylko płakac mi sie chce ... nie płacze ale marudzi strasznie a ja juz mam dośc dopada mnie jakaś deprecha i mój cały instynk macierzynski zapodział mi sie gdzieś po drodze - najgorsze co może byc to zostac samej w domu z małym dzieckiem - porażka .... dziś przyjedzie moja mama na kilka dni to może oddychne troszke ![]() do tego mam dośc karmienia piersią - czuje sie jak dojna krowa . w dzien jeszcze a le w nocy leje sie z piersi i ciągle upackana jestem . mala pije ale zawsze pod koniec robi sie nerwówka . wyginanie i płacz obie sie denerwujemy, niby poje sobie a i tak za godz głodna - widze że jak zje flache jest wiecej spokoju i to jest chyba dla nas wygodniejsze - nie wiem ile bede ją jeszcze karmic piersia meczy mnie ta sytuacja ....
|
#1796 |
|
Konto usunięte
|
Silpe, zawsze butla zostaje. Karmienie ma być dobre nie tylko dla dziecka, również dla ciebie, nie może być źródłem ciągłego stresu i niechęci.
|
|
|
|
#1797 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobrze że akceptuj smoczka. Nie znam dziecka które lubi się ubierać, moja mała też płacze przy ubieraniu ale ja jednak ją kremuję przecież to tylko chwilka. Zobaczysz jeszcze trochę i nauczysz się rozpoznawać co mała chce.
|
|
#1798 | |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Piekne dziewczyny, Lena chyba ma twoje oczka... co do ropienia - mojej ropiały szpitalu, potem jedno oczko zaminiło sie w opuchliznę (okropnie to wyglądało), może to efekt jakichs bakterii...? u nas to był wirus jakiś. ja mam kropelki do oczka - 4x dziennie po jednej puszczam. Cytat:
mozemy ich poznać twój Borysek to juz duży chłopak pewno ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20518300]1. pierś traktuje jako smoczek-uspokajacz-usypiacz też to przerabiałam, póki smoczuś na dobre nie zagościł. 2. Kąpiele - Agatka uwielbia, ale - po pierwsze my lejemy DUŻO wody, by jak najbardziej zamoczona była (wszak ty też pewnie nie lubisz, gdy ci z wanny kolanko wystaje, bo zimno, nie? ), w upały dajemy chłodniejszą niż zalecane 37 stopni wodę, główkę myjemy na sam koniec, kąpiel trwa ok. 10 minut w wodzie, gdy kąpiemy razem - luby trzyma córeczkę i myje ją, a ja kubkiem ją polewam - ot, dodatkowa atrakcja myjemy wyłącznie dłonią, nie używamy myjek! 3. Kremuj, płacz raczej oznacza tu - woda byłą fajna, po cholerę mnie wyciągnęłaś a tu chłodek, bo skórę mam mokrą. Szybko osusz, wiesz przecież, że małemu krzywda się nie dzieje, tylko marudzi. Kremuj, jeśli skóra faktycznie sucha, jeśli nie, to tylko fałdki, bo u takiego malucha tam jeszcze skóra schodzi. 4. Spróbuj karmić przed kąpielą. U nas ostatnio tak wypadają pory jedzenia, że mała dostaje butlę przed. Potem kąpiel ją męczy i szybko usypia, prawie zawsze. [/QUOTE] kumkura - nasze dzieci w tym samym wieku są Moja córcia tez używa cysia jako usypiacza, ale smoka chyba nie chce dawać...boje sie sie że sie nie oduczy potem... Kąpiele lubi - ja trzymam za raczki i sie nie boi a druga osoba myje.tez lejemy sporo wody,ze by poczuła i robie tak ze 39, 40 stopni, bo po chwili sie wychładza i jest ok, a jak robiłam 36 to zaraz było jej zimno. Ja tez karmię nieregularnie, mała duzo spi w dzien, mniej w nocy, a z cycków mi kapie po prostu, wiec odciagam troche zawsze co 3 godz. Mam nadzieję,ze troszke się dotrzemy i będzie lepiej ![]() u ciebie tez na pewno
|
|
#1799 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1800 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;20520528]zapraszam do nas
[/QUOTE]Serio? Wcale nie płacze? Moja zawsze jak jej coś przez głowę wkładam, nieważne jak delikatnie to robię.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

jakoś nie mogłam sie zebrac a teraz to już jest przeterminowane
zresztą było szybko i długo za razem ,cieżko i nie chce wiecej ..