|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Cytat:
Te rudawe u mnie, to powiem Ci, że są po poprzedniej farbie Feria Preference z Loreal'a. Także gdyby były wcześniej te nowe Castingi, to na pewno nie zastosowałabym tamtej i nie byłyby takie ciut rudawe. Mimo to, są bardzo ładne .
|
|
|
|
|
#1742 |
|
Raczkowanie
|
Farba rozjaśniająca ciemne odrosty i pokrywająca siwe?
Witam, zwracam się do Was z pytaniem, może któraś będzie umiała mi odpowiedzieć
Moja mama ma z przodu praktycznie wszystkie włosy siwe, a z tyłu bardzo ciemny brąz. Od wielu lat farbuje na blond i nie widzi się w innym kolorze. Fryzjerka używa rozjaśniacza Joanna 9% i potem na to farba firmy Ce-Ce. Problem w tym, że włosy są koszmarnie zniszczone i odnosimy wrażenie, że rozjaśniacz i farba to odrobinę za dużo dla tych siwych włosów na przodzie. Co można by zrobić, żeby zminimalizować niszczące oddziaływanie na te słabsze, siwe włosy? Macie jakieś sprawdzone patenty? A może istnieje jakaś farba, która skutecznie rozjaśniłaby ciemne odrosty i pokryła siwe, nie niszcząc ich tak bardzo?
|
|
|
|
#1743 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Przez rok rozjaśniałam włosy, były bardzo jasne.. Ale moje włoski były cienkie i zniszczone więc zdecydowałam się je przefarbować na kolor zbliżony do naturalnego.. Niestety farba nie chwyciła tak jak chciałam, wyszły dużo za ciemne (miał być ciemny blond a wyszedł brąz wpadający w rudy).. od tego czasu minęło pół roku, kolor trochę się wypłukał, ale kolor jednak różni się od mojego naturalnego.. Chciałabym je trochę rozjaśnić, tylko nie chcę używać rozjaśniacza, ponieważ one i tak już są zniszczone.. Czy jest sens farbować farbą blond? Chodzi mi o to żeby nie wyszedł mi inny kolor na odrostach a inny a włosach farbowanych... Myślałam też, żeby pójść do fryzjera, zrobić lekkie pasemka (w ostateczności) a dopiero potem farbę blond... A jeśli nie, to co mogłabym zrobić, żeby je rozjaśnić?? Czytałam o miodzie albo soku z cytryny, tylko nie chcę ich jeszcze bardziej wysuszyć... Doradzcie coś, proszę..
|
|
|
|
#1744 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Farba rozjaśniająca ciemne odrosty i pokrywająca siwe?
Polecam farbę loreal paris odcień "Y HOLLYWOOD bardzo jasny blond". doskonale pokrywa siwe włosy. Farba o jeden ton jaśniejsza juz nie pokryje wszystkich siwych. Dodam że farba nie niszczy włosów. Są błyszczące. Kolor ten w rzeczywistosci nie jest jednak bardzo jasny. Raczej cirpły słoneczny odcień.
|
|
|
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny kochane, mam problem więc może Wy mi pomożecie. Otóż mam wesele (nie swoje) pod koniec lipca i przed wypada mi robienie odrostów. Do tej pory robiłam wellatonem 12/1, jednak odrost wychodzi odrobinę żółty, a kondycja włosów też jest nie najlepsza pomimo, że nie przeciągam (już sama nie wiem może to od prostownicy). W każdym razie myślałam o zmianie farby na Loreal Excellence 01 lub Recital Preference 01. Nie chcę popełnić błędu przed imprezą. Jak myślicie będzie mi dobrze?
Edytowane przez kedud86 Czas edycji: 2010-07-07 o 23:37 |
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Loreal zazwyczaj słabo rozjaśnia, bo ma słabą wodę chyba 6% z tego co wyczytałam na forum.... wiecej na temat tej farby wypowiadała się blond bunny,ale wydaje mi sie ze chyba welaton bardziej rozjaśnia...
|
|
#1747 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Kotka ma rację... jak wellaton nie daje rady z twoimi odrostami to loreal też nie da, niestety...będzie gorzej.
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozjaśnienie włosów..
Cytat:
jesli zrobisz farbą bedziesz łaciata... chyba te pasemka to jedyna nadzieja a tu wątek o farbach blond https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post20492441 korzystaj z wyszukiwarki
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
a wellaton wode i rozjasniacz czy samą wode???
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
Ale recital preference jest na wodzie nie 6 tylko 9
Tak samo exellence 01. Ja bym odradzała dlatego, ze wychodzi bardzo ciepło! Loreal ma w ogole cieplejsza paletę niz Wellaton. Poczytaj jak sobie z tym poradziła Bunny, ona robi palletą.
|
#1751 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny pomożecie? Zastanawiam się pomiędzy
Wellaton rozświetlonym blondem 9/0 Wellaton złoty blond 9/3 l'oreal casting świetlisty blond 900 na poprzedniej stronie zdjęcia włosów. Jestem nowa jeśli chodzi o blondy i zupełnie zielona. |
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
l'oreal casting świetlisty blond 900
jest cały wątek o tej farbie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229225
|
#1753 |
|
Konto usunięte
|
tak czytałam ten wątek, chciałam jednak zapytać Was, doświadczone w wielokrotnych farbowaniach blondami, o opinię czy w moim przypadku lepiej wellaton (który jak czytałam jest mocniejszą farbą, bardziej inwazyjną) czy może casting (w końcu to niby szampon, choć z opisów wynika, że lekko rozjaśnia).
I czy wiecie może ilu procentowy jest wellaton? |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak miałam. Włos rozjaśniany rozjaśniaczem jest pusty w środku, więc kolor się nie trzyma i rzeczywiście może wychodzić inny niż byśmy tego chciały.
I mnie również wyszedł zbyt ciemny, więc po jakichś 2-3 miesiącach fryzjerka znowu zrobiła mi blond pasemka (oczywiście rozjaśniaczem) i później już spokojnie rozjaśniałam sobie włosy farbą. Nie było żadnego problemu i chwyciła od razu, kolor wyszedł ładny i ciepły. Zupełnie taki jaki sobie wymarzyłam
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
mgiełka nie wiem ile % ma wellaton ale myślę że standardowo 9...czyli pojaśni o jakieś 2-3 tony. Ja bym ci zaleciła wszystkie naturalne czyli 8.0, 9.0, 10.0 bo masz rudawe włoski a po dekoloryzacji ta rudość jeszcze jakiś czas będzie z farby wybijać. A jak sobie położysz np. 9.3 to będzie bardzo złoto-rudo więc nie polecam, przynajmniej na razie. Wellaton powinien dać radę z twoim odrostem, w razie co potrzymaj dłużej niż w ulotce. jakieś 20 minut przed końcem przeciągnij farbkę na resztę włosów, na początku pokryj tylko odrost. No i minimum 2 opak. farby bo masz gęste włoski.
kedud prostownica to samo zło, nie wiesz o tym? Jak dodać do tego jeszcze rozjaśniające farby to śmierć. Pewnie nie używasz niczego do ochrony przed prostowaniem? ![]() Ja na twoim miejscu zrobiłabym tak jeśli nie chcesz żółtego odrostu na wesele- zrób wellatonem tym co zawsze, a potem spłucz. Następnie nałóż palette 219 popielaty blond na mokre włosy i pomasuj nad wanną. Posiedź tak jakieś 10 minut. Zmyj, umyj szamponem, odżywka i gotowe. Włoski powinny nabrać biało-srebrzystego połysku. kotka wellaton ma samą wodę. Z tego co się orientuję jedynie palette dodaje do niektórych swoich odcieni saszetki z rozjaśniaczem. W żadnej innej sklepowej farbie tego nie widziałam.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-07-06 o 11:57 |
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry dziewczyny ale piszecie głupoty i w dodatku chodzicie do lipnych fryzjerów... Jak chce się przyciemnić włosy zwłaszcza po rozjaśniaczu to najpierw fryzjer powinien wykonać repigmentację włosów a dopiero po niej nakładać wybraną farbę podobną do waszych naturalnych włosów. Wtedy efekt jest bardzo dobry i równomierny. I nie wypłukuje się jakoś straszliwie.
|
#1757 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dziękuję Ci blond bunny. Włosy chyba tylko wyglądają na gęste, w rzeczywistości nie są jakoś wyjątkowo bujne, zwykle jedno opakowane spokojnie wystarczało na całą głowę. Chyba w takim razie zdecyduję się na 9.0 jeszcze raz dzięki!
|
|
|
|
|
#1758 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jeżeli chodzi o odcień to nie musi być biały czy chłodny, byle tylko pomarańcz nie wyszedł. marzy mi się coś takiego, myślicie, że byłoby mi dobrze w tym odcieniu?
|
|
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
kedud coś takiego jak na focie ci nie wyjdzie...masz teraz zimny odcień, a britney ma wyjątkowo ciepły. Jak zechcesz tak zrobić i nałożyć teraz ciepłą farbę to zieleń jak nic ci wyjdzie.
|
#1760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 |
|
Raczkowanie
|
Po kilku myciach
Kolorek zrobił się cuuuudny ! Farbowne Garnierem Bardzo jasny beżowy blond ![]() Wloski nawet nie zniszczone, wszystko swietnie ![]() POLECAM ;D |
|
|
|
#1762 |
|
Raczkowanie
|
Dołączę się do Was jeśli nie macie nic przeciwko.
Otóż mam włosy takie jak na zdjęciu. Po ostatnim równaniu dołu z górą mam o połowę mniej włosów (jak na złość, bo staram się zapuścić włosy po masakrze od fryzjerki...)Zastanawiam się nad zejściem o 1-2 tony tak by nie było dużego kontrastu z odrostem i żeby odrosty mogły występować większe. Mam zielone oczy, średnią cerę. Co byście mi poleciły? Ciepły odcień jak ifrit czy zimniejszy jak mam? Jasny blond lubię ale kosztem włosów. Zdjęcie 1 i 2 to obecny kolor Zdjęcie 3 - włosy do których chyba nie dojdę... Zdjęcie 4 włosy ifrit (na rozjaśnionych Średni blond farba Essential Color od Schwarzkopf) Zdjęcie 5 Wymarzone tak samo jak włosy jennifer anistone
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba znalazłam moją ulubioną farbę
maluję włosy od jakichś niecałych dwóch lat, zawsze jak brałam się za malwanie - wybierałam za każdym razem inny kolor. zaczynalam od castinga, a teraz, do tej pory używam tylko garniera. i po tej podróży po kolorach trafiłam na garniera bardzo jasny beżowy blond - malowałam nim już włosy 3 razy
|
#1765 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Farba rozjaśniająca ciemne odrosty i pokrywająca siwe?
Cytat:
|
|
|
|
|
#1766 | ||
|
<b></b>
|
Cytat:
![]() Cytat:
Szybko zleci ten miesiäc zobaczysz......zazdroszcz e czestymi wypadami na rowerach.
|
||
|
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
I nic?
Proszę
|
#1768 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomocy...
![]() Miałam włosy ciemny brąz farbowane. Już od dawna wymarzyłam sobie blond wiec postanowiłam o niego powalczyc heh. Na dole wstawiam zdjęcia z aktualnym stanem. Zawiodłam się już na moich fryzjerach i postanowiłam spróbować dojść do tego sama... Zaczęłam od dekoloryzatora Chantala. Zabieg podzieliłam sobie na 2 tury bo mam dość krótkie włosy. Wyszło ładnie jednak włosy ściemniały (mimo że farbowałam potem farbą). Po jakimś czasie kupiłam rozjaśniacz Joanna 4-5 tonów, i zrobiłam z jego pomocą 2 kąpiele rozjaśniające. I tych wszystkich zabiegów efekty macie przedstawione niżej. Na górze jasny blond, niżej refleksy ciemne i jasne rude. Zastanawiam się teraz co mam z nimi zrobic żeby osiągnąć... No wystarczy mi jasny brąz taki ciemny blondzik, bo do platyny nie zmierzam . Myślałam że może spróbuję Wellatonu 12/1 albo 12/0 na te rude nie ruszając blondu przy głowie? Myślicie że dałoby to coś?
|
#1769 |
|
Rozeznanie
|
b lo n d b u n n y
tak jak obiecałam zaraz wrzucę foty po farbie FARBA SUBRINA PROFESSIONAL UNIQUE lodowy blond ![]() Pozdrawiam i załączam zdjęcia przed farbowaniem robione garnierem 101 - dawno--- jaki mam kolorek za 1h dodam nowy kolorek ![]() Pozdrowienia Dla ciebie BlondBunny |
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

.

(jak na złość, bo staram się zapuścić włosy po masakrze od fryzjerki...)
tak samo jak włosy jennifer anistone

No, ale są weekendy, wiec jak cos to bedziemy robic wypady rowerowe 2-3 dniowe z namiotem po puszczach i rezerwatach, których w okolicy jest od groma.