"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-06, 22:08   #2041
oliwiakp
Raczkowanie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

heh dziś ja też odwiedziłam tą stronkę i wyszło tak jak przeczuwałam ; dziewczynka ciekawe tylko czy się sprawdzi.

Zadie
ja mam usg w przyszlym tygodniu i też chodzę prywatnie ale z tego co wiem mój lekarz nie bierze rzadnej dopłaty do tego badania.
Zastanawiam się tylko czy to badanie jest w 3D czy przez zwykła aparaturę i czy napewno miedzy 11 a 13 tygodniem bo wtedy bym się na nie zalapała
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:13   #2042
dewi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zadie Pokaż wiadomość
Dziewczyny które były już na usg genetycznym, mam do Was pytanie: czym różni się ono od zwykłego usg? Czy aparatura jest inna? Mam wizytę u gina w piątek, chodzę prywatnie i zastanawiam się, czy mógłby mi zrobić te usg przy okazji wizyty, choćby za dopłatą, czy muszę się specjalnie umówić jeszcze raz.
myślę że aparat się różni ( niestety to jest moje zdanie prywatne i nie wiem na pewno) w poprzedniej ciąży miałam badanie pomiędzy 11-13 tyg ale nie miałam szacunkowych danych co do wad rozwojowych. Lekarz wytłumaczył nam że u mnie ryzyko wystąpienia wad jest tak niskie że nie ma potrzeby kierowac mnie na dodatkowe badania...
wrzucam wynik z usg może coś pomoże ...
Stary 2010-07-06, 22:14   #2043
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Mnie te sny zabijają...

teraz przez ostatnie dwie noce śniły mi się jakieś psy groźne latające za mną, potem coś z dzieckiem związane że nie wiedziałam jak je przewijać i ciągle miało mokro. Ledwo śpię, bo co zasnę to od razu chory sen...a budzę się najpierw około 4-5 a potem o 7 :/.

Ja tak daleko mam do usg jeszcze o rany... całe 3tygodnie

Mój TŻ mnie rozśmieszył.
(Okazało się że u nas w rodzinie jeszcze (z jego strony) będzie dzidzia która ma być 8 dni po naszym maluchu (żeby było śmieszniej to będzie wujek/ciocia dla naszej kruszyny). ).
Pojechał tam do rodziny i wrócił ze zmarszczonym czołem i mówi do mnie "wiesz że ich dziecko ponoć ma już nóżki" (tak wyczytali w gazecie) i dodał oburzony "a nasze starsze jest i nie ma jeszcze?" a ja taka zdziwiona, nie dowierzam co on do mnie mówi i do niego "no myślę że już ma...i to nawet rączki " odetchnął z ulgą ... śmiesznie to wyglądało
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-07-06 o 22:20
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:15   #2044
Zadie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwiakp Pokaż wiadomość
heh dziś ja też odwiedziłam tą stronkę i wyszło tak jak przeczuwałam ; dziewczynka ciekawe tylko czy się sprawdzi.

Zadie
ja mam usg w przyszlym tygodniu i też chodzę prywatnie ale z tego co wiem mój lekarz nie bierze rzadnej dopłaty do tego badania.
Zastanawiam się tylko czy to badanie jest w 3D czy przez zwykła aparaturę i czy napewno miedzy 11 a 13 tygodniem bo wtedy bym się na nie zalapała
Zaraz zajrzę na tę stronkę Coś czuję, że będzie chłopiec, choć TŻ marzy o dziewczynce, mówi, że chciałby mieć dwie ukochane kobiety w domu

Na innym forum doczytałam jeszcze o badaniu na Vasa Previa http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...dziecka-19582/ , nieźle się przestraszyłam i to badanie też planuję zrobić, tylko nieco później.
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:16   #2045
dewi
Rozeznanie

ja też miałam koszmary i bardzo się martwiłam... ale wszystko jest ok... więc dziewczynki wszystko będzie dobrze ...
Stary 2010-07-06, 22:20   #2046
Zadie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Mnie te sny zabijają...

teraz przez ostatnie dwie noce śniły mi się jakieś psy groźne latające za mną, potem coś z dzieckiem związane że nie wiedziałam jak je przewijać i ciągle miało mokro. Ledwo śpię, bo co zasnę to od razu chory sen...a budzę się najpierw około 4-5 a potem o 7 :/.

Ja tak daleko mam do usg jeszcze o rany... całe 3tygodnie
Tak, te koszmary to ...koszmar
Mnie we śnie ptak narobił na głowę solidnie, a potem włamywacze zakradli się do domu, a ja nie dałam rady zamknąć przed nimi drzwi, brrr.

A śpię całymi dniami, zmuszam się by iść do pracy i zrobi cokolwiek w domu, ale koniec końców TŻ gotuje, sprząta, pierze, prasuje, zmywa, a ja? Śpię, z krótkimi przerwami na pracę i co najmniej czterema wycieczkami na siku w nocy
Stary 2010-07-06, 22:27   #2047
oliwiakp
Raczkowanie

[/COLOR]
Cytat:
Zaraz zajrzę na tę stronkę Coś czuję, że będzie chłopiec, choć TŻ marzy o dziewczynce, mówi, że chciałby mieć dwie ukochane kobiety w domu

Na innym forum doczytałam jeszcze o badaniu na Vasa Previa http://www.babyboom.pl/forum/ciaza-p...dziecka-19582/ , nieźle się przestraszyłam i to badanie też planuję zrobić, tylko nieco później.
Chyba też sobie zrobie takie badanie, warto wiedzieć czy wszystko ok zeby wrazie czego móc temu zapobiec
oliwiakp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 22:28   #2048
dewi
Rozeznanie

Cytat:

powiem Ci że mnie też przestraszyłaś... albo inaczej otworzyłaś oczy... zwrócę na to uwagę jak będę na następnym usg... Myślę że to dosyć istotne bo jestem po cesarce. Mój lekarz na każdym usg posługuje się dopplerem ... i pokazują się kolorki zielony i czerwony... tylko czy to o to chodzi... hmmm może jak zapytam to sprawdzi dokładniej...
Stary 2010-07-06, 22:54   #2049
make_up_istka
BAN stały

Cześć dziewczyny, znowu mnie długo nie było i znowu muszę nadrabiać...
Po tych Waszych zakupach w lumpkach i ja pękłam (choć obiecałam nic nie kupować do 6. miesiąca) i przy okazji własnych zakupów kupiłam śliczne maleńkie kremowe body z misiem (dla dziewczynki lub chłopca) aż nie wierzę, że dzieciątko będzie taaaaakie malutkie

Co do tabeli, u mojej mamy w ogóle się nie sprawdziło, u cioci też nie i myślę że to jest tak jak z horoskopami w gazetach jak się sprawdzi to przypadkiem.

W poniedziałek wyjazd nad jezioro, a jutro wizyta u ginka - hurrrrra! Trzymajcie kciuki! Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku...

Aha, i muszę Wam powiedzieć, że strasznie szybko i sporo mi ostatnio brzuszek urósł i to nie wzdęcia!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-06, 23:19   #2050
Zadie
Raczkowanie

Hmm, ja jeszcze nic nie kupiłam Maluszkowi, dopiero powoli zaczyna do mnie docierać, że jestem w ciąży Brzucha ni widu ni słychu, poza wielkim cycem zmian fizycznych nie zaobserwowałam i niekiedy cała sytuacja wydaje mi się być mocno abstrakcyjna
Dostałam za to wielki bawełniany rożek od koleżanki- szczerze powiedziawszy, byłam trochę zła, że tak wcześnie taki prezent, nigdy nie uważałam się za przesądną, ale wolę dmuchać na zimne
Stary 2010-07-07, 07:01   #2051
cytrynka3002
Zadomowienie

Witajcie. Ja też jeszcze nic nie kupuję Maluszkowi, jakoś nie chcę zapeszać...chociaż wiem, że moja Mama to na pewno już zbiera garderobę dla wnuka.

A co do usg genetycznego, to chyba ginekolog ma obowiązek takie zrobić, właśnie między 11, a 13 tc?? Wydaje mi się, że bez różnicy, czy chodzi się prywatnie, czy państwowo...ale mogę się mylić.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 08:48   #2052
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Witajcie. Ja też jeszcze nic nie kupuję Maluszkowi, jakoś nie chcę zapeszać...chociaż wiem, że moja Mama to na pewno już zbiera garderobę dla wnuka.

A co do usg genetycznego, to chyba ginekolog ma obowiązek takie zrobić, właśnie między 11, a 13 tc?? Wydaje mi się, że bez różnicy, czy chodzi się prywatnie, czy państwowo...ale mogę się mylić.
nie każdy robi
1. trzeba mieć ukończony spec. kurs
2. aparat USG musi być supernowoczesny i czuły i dokładny, a to jak pisałam koszt między pół a 2 mln zł, więc mały gabinecik mieć go nie będzie

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
muron a czemu masz cesarkę?
ślepota nie zatrzymująca się, dodatkowo min.: mama jest z powodu oczu na rencie, oczy szwankują pod różnym względem, za miesiąc zmierzą mi siatkówkę
nie narzekam, że mam mieć CC

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
myślę że aparat się różni ( niestety to jest moje zdanie prywatne i nie wiem na pewno) w poprzedniej ciąży miałam badanie pomiędzy 11-13 tyg ale nie miałam szacunkowych danych co do wad rozwojowych. Lekarz wytłumaczył nam że u mnie ryzyko wystąpienia wad jest tak niskie że nie ma potrzeby kierowac mnie na dodatkowe badania...
wrzucam wynik z usg może coś pomoże ...
widzę, że u Jackiewicza robiłaś Ja się nasłuchałam wiele niepochlebnego od pacjentek i lekarzy i nie poszłam do niego :-(

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:20   #2053
dewi
Rozeznanie

witajcie...

właśnie tam byłam... i jestem zadowolona... wszystko dokładnie pomierzył... zresztą ja i tak mam zamiar się przeniesc później do jakiegoś lekarza z łubinowej. A co do zdania to wiadomo zawsze są podzielone... ile ludzi tyle opinii.
Dodatkowo zaskoczył mnie bardzo pozytywnie... gdy mu pokazałam wyniki morfologi i powiedziałam że byłam u innego lekarza bo on był na urlopie i powiedziałam co mi przepisał to tylko zapytal czy robiłam jakieś dodatkowe badania bo taka duża anemia.... i musi być jakiś dodatkowy powód... bo ja ani nie wymiotowałam ani nie miałam obfitych miesiączek... spodobało mi się że nie tylko zajmuje się by to wyleczyć ale szuka też powodu dla którego tak się stało...

muron a Ty u kogo byłaś ?

Edytowane przez dewi
Czas edycji: 2010-07-07 o 09:21
dewi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:55   #2054
dizi
Zadomowienie

Witam Mamuśki! Miałam napisać wczoraj, ale Tż miał wolny dzień i chciałam go z nim spędzić Ja już po USG genetycznym, wszystko jak najbardziej dobrze, dzidziulek ma 6,5 cm, przezierność 1,5, jest podwójna kość nosowa. Widzieliśmy żołądeczek, serduszko (162 razy na minutę), mózg, pęcherz moczowy, rączki i nóżki się zgadzają Widziałam nawet maluszka w 3D. Jestem szczęśliwa, chociaż jeszcze mnie mdli i od początku ciąży schudłam prawie 4 kilo zamiast przytyć, ale skoro wszystko jest ok, to się nie martwię.
Załączam kilka zdjęć z wizyty, na ostatnim - mózg maleństwa - będzie geniusz
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 09:58   #2055
arjuna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, znowu mnie długo nie było i znowu muszę nadrabiać...
Po tych Waszych zakupach w lumpkach i ja pękłam (choć obiecałam nic nie kupować do 6. miesiąca) i przy okazji własnych zakupów kupiłam śliczne maleńkie kremowe body z misiem (dla dziewczynki lub chłopca) aż nie wierzę, że dzieciątko będzie taaaaakie malutkie

Co do tabeli, u mojej mamy w ogóle się nie sprawdziło, u cioci też nie i myślę że to jest tak jak z horoskopami w gazetach jak się sprawdzi to przypadkiem.

W poniedziałek wyjazd nad jezioro, a jutro wizyta u ginka - hurrrrra! Trzymajcie kciuki! Mam nadzieję że wszystko będzie w porządku...

Aha, i muszę Wam powiedzieć, że strasznie szybko i sporo mi ostatnio brzuszek urósł i to nie wzdęcia!
a masz jakieś zdjecie?bo ja bym chętnie obejrzała

ja będę miała usg 12-i będziemy właśnie oglądać, czy przypadkeim nie ma jakichś wad rozwojowych.

czy któraś z Was już czuje ruchy dziecka? ostatnio miałam w sklepie klientkę, także w 12 tyg. ciąży(tyle, że to jej 2 dziecko), miała już całkiem spory brzuszek i mówiła, że juz czuje ruchy dziecka. no a ja nic nie czuję, nie wiem nawet czego sie spodziewać i zaczęlam sie zastanawiać czy tak właśnie ma byc

jak tam Wasza alergia? u mnie jest masakra. zaczyna mi sie alergia skórna, która-jeśli sie powiększy-będę musiała leczyć farmakologicznie. i co tu zrobić?
do nosa używam rhinocort-ale naprawdę sporadycznie, w dawce ok.20-30 mikrogramów(dawka to 256 ) , kiedy już wytrzymać nie mogę.

co do snów: dzis w nocy byłam prostytutką

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

dizi-zdjecia są obłędne w którym tygodniu jesteś?
arjuna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 10:20   #2056
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arjuna Pokaż wiadomość
dizi-zdjecia są obłędne w którym tygodniu jesteś?
Dziękujemy, dzisiaj 13t2d.
Ciekawy sen miałaś Ja wczoraj miałam sen jak film fabularny, dosłownie. Śniło mi się, że zostałyśmy z moją psiapsiółą porwane i uciekałyśmy taksówką mafiosom handlującym żywym towarem
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 11:07   #2057
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
baardzo dziwny szpital, nie udzielili Ci pomocy do czego są zobligowani. Co to znaczy, że nawet nie zbadali i nie wypuszczą? Ja leżałam z plamieniami, zelżały, dostałam duphaston i nakaz leżenia w domu i tyle. Moja lekarka , a kysz z nią, juz do niej nie chodzę, nie miała nic w spólnego z przyjęciem, poza skierowaniem, opieką i wypisem
w szpitalu mi powiedzieli, że jak chcę byc zbadana, to muszą mnie najpierw przyjac i wtedy nie wiadomo kiedy wyjdę, jak nie chcę byc przyjęta, to mnie nie zbadają...dziwne, bo mi się zawsze wydawało, że najpierw badają, a potem decydują - coś się dzieje, trzeba przyjac do szpitala, jak jest ok, można iśc do domu...a pani w recepcji powiedziała mi, że nikt nie podejmie takiej odpowiedzialności żeby mnie tylko zbadac i potem wypuścic bo jak się cos stanie, to będą mieli problem

Dziewczyny, a ja mam głupie pytanie...jak się liczy tydzień ciąży? od ostatniej miesiączki czy według wielkości płodu?? Mi według kalkuratora ciąży wychodzi, że jestem w 11 tc a według wielkości płodu, że w 9 tc i sama już nie wiem
Stary 2010-07-07, 11:11   #2058
vilya
Zadomowienie

arjuna napisała : " czy któraś z Was już czuje ruchy dziecka? ostatnio miałam w sklepie klientkę, także w 12 tyg. ciąży(tyle, że to jej 2 dziecko), miała już całkiem spory brzuszek i mówiła, że juz czuje ruchy dziecka. no a ja nic nie czuję, nie wiem nawet czego sie spodziewać i zaczęlam sie zastanawiać czy tak właśnie ma byc "

może jej się jelita ruszją. Ruchy dziecka mozna odczuć dopiero w 18 tygodniu ciąży a kobiety które nigdy nie rodziły mogą je odczuć dopiero w 20 lub nawet 22 tygodniu ciąży. Jakoś nie wierzę, że ona odczuwa ruchy w 12 tygodniu

Przepraszam musiałam zaznaczyć, że to cytat był u góry bo mi się nie pojawiło a zobaczyłam to dopiero na poście magdy.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-07-07 o 11:32
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 11:14   #2059
magdaka13
Wtajemniczenie

Kma-wlasnie o tobie myslalam Juz nie masz plamien dzis?

Co do liczenia wieku ciazy-gin ci zawsze policzy od dnia @, a kalkulatory moga policzyc od owulacji. Ja z kolei wg ost. usg mialam 11t2dni - i lekarz mi powiedzial, ze dokladnie sie zgadza z tym co on wyliczyl.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
czy któraś z Was już czuje ruchy dziecka? ostatnio miałam w sklepie klientkę, także w 12 tyg. ciąży(tyle, że to jej 2 dziecko), miała już całkiem spory brzuszek i mówiła, że juz czuje ruchy dziecka. no a ja nic nie czuję, nie wiem nawet czego sie spodziewać i zaczęlam sie zastanawiać czy tak właśnie ma byc

może jej się jelita ruszją. Ruchy dziecka mozna odczuć dopiero w 18 tygodniu ciąży a kobiety które nigdy nie rodziły mogą je odczuć dopiero w 20 lub nawet 22 tygodniu ciąży. Jakoś nie wierzę, że ona odczuwa ruchy w 12 tygodniu
No ja tez nie wierze, ze odczuwa ruchy. Na pocz. i tak sie czuje bardziej tak jakby "motylki w brzuchu". Ja z kolei slyszalam, ze u wielorodek mozna czuc ruchy dziecka juz w 15 tyg.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 11:24   #2060
make_up_istka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez arjuna Pokaż wiadomość
a masz jakieś zdjecie?bo ja bym chętnie obejrzała
Wrzucę jutro

A co do ruchów płodu, mnie lekarz mówił, że u wieloródek mozna je odczuć mniej więcej koło 16tyg. a u kobiet które rodziły najczęściej dopiero w 18-20tyg. I że baaaardzo dużo kobiet myli z początku ruchy dziecka z ruchami jelit, więc na pewno to samo ma ta kobieta. To niemożliwe czuć dziecko tak wczesnie...

Trzymajcie kciuki! Dziś o 17:30 USG!
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 11:24   #2061
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Kma-wlasnie o tobie myslalam Juz nie masz plamien dzis?
nie, plamień już nie mam

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
Co do liczenia wieku ciazy-gin ci zawsze policzy od dnia @, a kalkulatory moga policzyc od owulacji. Ja z kolei wg ost. usg mialam 11t2dni - i lekarz mi powiedzial, ze dokladnie sie zgadza z tym co on wyliczyl.
według usg wczoraj powinnam zacząc 9 tc a według kalendarza jestem w 11 tc...ostatnią miesiączkę miałam 28.04 - wychodzi mi, że dzisiaj zaczynam 1o tc już sama zgłupiałam
Stary 2010-07-07, 11:37   #2062
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
nie, plamień już nie mam

według usg wczoraj powinnam zacząc 9 tc a według kalendarza jestem w 11 tc...ostatnią miesiączkę miałam 28.04 - wychodzi mi, że dzisiaj zaczynam 1o tc już sama zgłupiałam
obliczyłam i mi wyszło, ze dzisiaj kończysz 10 tydzień, natomiast dalej bedziesz liczyć jutro 10 tydzień i 1 dzień ale w tygodniach to będziesz w 11 tygodniu. USg podaje okres ciaży z dokładnością +-7 dni więc moze o to mu cnodziło, ze tak jak wyliczył pomimo tej różnicy.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-07-07 o 11:38
Stary 2010-07-07, 11:37   #2063
Justyna M
Rozeznanie

co do ruchów dziecka w 12 tygodniu to raczej niemożliwe ,Ja w pierwszej ciąży poczułam dosłownie motylka w 18 tyg. cudowne uczucie

Wiecie co martwią mnie te moje plamienia ,wczoraj naczytałam się jeszcze w necie o różnych przypadkach .Biorę dufaston 2x1 ale nie pomaga tak myślę czy nie iść jeszcze do innego gina ,ale znowu mam zaufanie do mojego -prowadził mi całą pierwszą ciążę łącznie z cesarką ,właściwie to najlepszy lekarz u mnie w mieście .Ech chyba marudzę

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 11:45   #2064
vilya
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Justyna M Pokaż wiadomość
co do ruchów dziecka w 12 tygodniu to raczej niemożliwe ,Ja w pierwszej ciąży poczułam dosłownie motylka w 18 tyg. cudowne uczucie

Wiecie co martwią mnie te moje plamienia ,wczoraj naczytałam się jeszcze w necie o różnych przypadkach .Biorę dufaston 2x1 ale nie pomaga tak myślę czy nie iść jeszcze do innego gina ,ale znowu mam zaufanie do mojego -prowadził mi całą pierwszą ciążę łącznie z cesarką ,właściwie to najlepszy lekarz u mnie w mieście .Ech chyba marudzę

a robiłas sobie wszystkie badania? jak morfologia, TSH. Ja miałam plamienie po duphastonie mi przweszły jak zazleam odstawić znowu się pojawiły ale nieuzpełnie takie jak na poczatku i później gdy zaczęłam stosowac leki na tarczyce to po 2 dniach mi przeszło. A mój endokrynolog - ginekolog cały czas jak u niego jestem to pyta się o plamienia i mówi, ze jak się pojawią to mam natychmiast się zgłosić do niego. Bo właśnie często choć nie zawsze plamienia sa spowodowane przez tarczycę. Moja ginekolog tez się pyta o plamienia i jak jej powiedziałam ż eustapiły to stwierdziął, że były iimersyjne czy coś takiego. No a endokrynolog - ginekolog bardziej mnie na to uczula.

Edytowane przez vilya
Czas edycji: 2010-07-07 o 11:50
Stary 2010-07-07, 11:58   #2065
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
a robiłas sobie wszystkie badania? jak morfologia, TSH. Ja miałam plamienie po duphastonie mi przweszły jak zazleam odstawić znowu się pojawiły ale nieuzpełnie takie jak na poczatku i później gdy zaczęłam stosowac leki na tarczyce to po 2 dniach mi przeszło. A mój endokrynolog - ginekolog cały czas jak u niego jestem to pyta się o plamienia i mówi, ze jak się pojawią to mam natychmiast się zgłosić do niego. Bo właśnie często choć nie zawsze plamienia sa spowodowane przez tarczycę. Moja ginekolog tez się pyta o plamienia i jak jej powiedziałam ż eustapiły to stwierdziął, że były iimersyjne czy coś takiego. No a endokrynolog - ginekolog bardziej mnie na to uczula.
badanie na tarczycę robiłam jakieś 6mies. przed ciążą i były idealne ,morfologia o dziwo też idealna ,bo przed ciążą miałam ciągle anemię przez zbyt mocne miesiączki , u mnie winą plamień jak pisałam wcześniej może być jeszcze ta torbiel aj bo wiecie co kobiety to mają przekichane ciągle coś jakby nie mogło być tylko dobrze ,chociaż w ciąży

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 12:30   #2066
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Byłam dzisiaj u ginekologa na badaniu - państwowo . W sumie nie było źle, nie miał mi za złe jak by nie było.

W 11 tygodniu robimy USG bo stwierdził że po co czekać do 12? Więc ok.
no i tutaj mam pytanie, czy jak idę do przychodni robić USG to on mi da zdjęcie czy w przychodni nie dają zdjęć bobo?

Jakoś nie wierzę że ta kobieta czuje ruchy w 12 tygodniu, tak jak dziewczyny mówią - może to ruchy jelit, albo coś .
Stary 2010-07-07, 12:41   #2067
vilya
Zadomowienie

ja dostawałam za każdym razem - nie prywatnie robiłam
Stary 2010-07-07, 12:41   #2068
Kasiek_26
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny

Wczorajszy dzien caly przelezalam. Czulam sie fatalnie

Co do ruchow dziecka w 12 tygodniu-watpie... W pierszej ciazy,pierwszego kopniaka dostalam w pierwszym dniu 19 tygodnia. Teraz jakos tez szybciej na to nie licze...

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Kma w tym samym dniu mialysmy ostatnia miesiaczke i ja dzis koncze 10 tc; jutro zaczynam 11
Stary 2010-07-07, 12:41   #2069
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

zrobiłam sobie małe porównanko
Stary 2010-07-07, 12:44   #2070
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
ja dostawałam za każdym razem - nie prywatnie robiłam
Aha, zobaczymy nie wyjdę z gabinetu dopóki nie dostanę .

Jak czytałam na forach to różnie, czesto lekarze usprawiedliwiali to że nie dają USG bo szpital/przychodnia nie ma papieru albo nie mają czegoś tam....albo że zdjęcie zostaje tylko i wyłącznie w karcie.

Jak byłam prywatnie to dostałam 4 zdjęcia kruszynki więc zobaczymy

Kasiek ojej biedactwo . Współczuję Wam że was męczą różne dolegliwości (chociaż znając życie jak na złość jak mnie dopadną potem to już nie puszczą)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości