|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
Dzięki Agravka i Kassata. Policzyłam i przez prawie 2 godziny po słodkim posiłku ruszyła się ze 3 razy. Czekam na Tżta i o 16 jedziemy do szpitala. Zakładam, że ma leniwy dzień, ale nie chcę się już stresować. Trzymajcie kcuki, proszę!
|
|
|
|
#4652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII
trzymamy trzymamy! i dawaj znac koniecznie!!!
|
|
|
|
#4653 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czemu słoniątko?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, ze z małą ok. Jeszcze trochę A ten żel to ja bym sobie darowała ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- papateria dobrze, że na wizycie ok, może będzie "poród z zaskoczenia"
|
||||||
|
|
|
#4654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4655 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4656 |
|
Zakorzenienie
|
![]() my w domku od wczoraj ide troche was nadrobic |
|
|
|
#4657 |
|
Wtajemniczenie
|
Aniu i jak w domku sobie radzicie?
|
|
|
|
#4658 |
|
Zadomowienie
|
mam takie same odczucia... zwłaszcza, że dziś minął mój "dalszy" termin... normalnie " zatwardziała słoniowa ciąża"
Aniaa - super, że już w domku jesteście
|
#4659 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4660 |
|
Raczkowanie
|
MlmFM GRATULACJE! Witamy Magdalenke na swiecie!
Dziewczyny doradzcie mi bo ja juz nie wiem co mam myslec.. Na ostatniej wizycie okazalo sie ,ze mam zapalenie drog moczowych ,bez zadnych oznak. 6. dzien biore antybiotyk i zamiast sie cos poprawiac (czyt.ilosc leukocytow powinna sie zmieniejszac) to ja czuje coraz wiecej niepokojacych oznac tego zapalenia ,jakby z kazdym dniem bylo coraz gorzej. Robilam sobie test na leukocyty i jak na wizycie mialam Le (++) ,tak teraz mam (+++) i coraz wiekszy bol przy siusianiu. Dzwonilam do przychodni zeby sie umowic na nastepna wizyte ,ale pani z recepcji stwierdzila zebym przyszla tydzien po skonczonej terapii antybiotykowej. Wydawalo mi sie ,ze jak bede brala antybiotyki (o zgrozo 3 razy dziennie!) to zapalenie zniknie ,a ono sie jeszcze coraz bardziej rozkreca i naprawde zaczynam czuc jego obiawy. Czy ja za szybko oczekuje rezultatow? Jakos nie udziela mi sie ten norweski luzzz. I bylam dzis w aptece kupic sobie kapsulki z zurawina i niestety na kazdym opak. bylo napisane, aby skonsultowac sie z lekarzem. Poszukalam w necie i okazalo sie ,ze zawieraja dodatkowo dodatek jakiegos ziola ktore powoduje poronienia i krwawienia ,takze kapsulek nie kupilam i nawet z herbatki zrezygnowalam. Moze mame poprosze to wysle mi jakis polski specyfik urosept czy cos.
|
|
#4661 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!!wiecie co z idealnecialo????? |
||
|
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
zabka-a ile czasu jeszcze bedzie trwala kuracja? czasem przy antybiotykach tak jest, ze objawy sie wzmagaja, a dopiero pozniej ustepuja...tak mi sie wydaje, ale nie wiem czy w tym przypadku tak powinno byc...
|
|
|
|
#4663 |
|
Raczkowanie
|
agravka jutro biore ostatnia dawke. Ja antybiotykow chyba z 10 lat nie bralam ,takze juz w ogole nie wiem. A i przejrzalam troche fora i innym osoba ,ktore mialy takie same wyniki leukocytow jak ja lekarze zalecali tylko wiecej pic i czekac na wynik posiewu ,juz sama nie wiem co o tym myslec. Chcialabym tylko wyleczyc to przed porodem.
|
|
#4664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Raczkowanie
|
no nic postaram sie jutro dostac do jakiegos lekarza i skonsultowac to.
|
|
#4666 |
|
Zakorzenienie
|
czuje sie w miare dobrze tylko na dole szczypie i boli. jutro ide na zdjecie szwow
boje sie. myslicie ze bardzo bedzie bolalo? boje sie bo tyle tego mam.syncio dalej ma uczulenie ale na szcescie juz schodzi. no i dzis mamy troche problem z baczkami ale juz jest lepiej. nie karmie piersia bo maly nie umial zlapac a teraz nie mam juz pokarmu. nie wiem jeszcze czy probowac sciagac i dawac mu z butelki czy sobie dac spokoj. w szpitalu jak mialam ten nawal pokarmu byla masakra. laktator reczny z aventu jest do d..py przynajmniej u mnie nie dawal rady. damian kupil mi madele mini electric i jest super. tyle tylko ze sie nie przyda juz chyba no zobaczymynie nadrobie was bo za duzo tego lazurka nie wiem czy potem jeszcze sie cos dzialo w tym temacie ale czytalam twojego posta o zyczeniach urodzinowych dla M. fajnie ze zapytal o brzusio i jak sie czujesz. i mysle ze to nic zlego ze zadzwonilas w takim dniu |
|
|
|
#4667 | ||
|
Zadomowienie
|
mlmFM ,karolcia serdeczne gratulacje....
Cytat:
Cytat:
miala skurcze w nocy az do rana dosyc bolesne,spakowala sie i umysla wlosy to jej przeszly ale z siastrą pojechala do szpitala na ktg...zaraz jej napisze ze jestem juz w domku i co u niej |
||
|
|
|
#4668 |
|
Zakorzenienie
|
no i jeszcze fotki krostkowego syncia
|
|
|
|
#4669 |
|
Zadomowienie
|
póki co zmykam bo lece do dentysty
(nie piszcie za dużo![]() jeszcze tylko 32 dni do końca...
|
|
|
|
#4670 |
|
Wtajemniczenie
|
faktycznie ma troche krostek, ale mi to nie przeszkadza bo i tak jest przesliczny!!!i jakie ma oczka!!!!
|
|
|
|
#4671 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że moja Mała Kruszynka zaraz wyjdzie przez brzuch- tak się pręży...
|
|
#4672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() żabka19 ja nie pomoge niestety bo nie wiem :/ najlepiej żeby ci się udało do jakiegoś lekarza muminek88 to mam nadzieje, że synek nie będzie ci szaleć i nie będziesz się przeciążać, jeszcze troszeczke wytrzymaj ![]() oj ja też mam ten laktator bo niby był chwalony :/ no nic zobaczymy jak u mnie z tym wyjdzie bo nie zawsze jest tak jak chcemy. a mały kochany i jaki czarnulek obu mu szybciutko zeszło uczulenie
|
|
|
|
|
#4673 |
|
Zadomowienie
|
ok mam wiesci od idealne...a ja nic, ktg ok, nic nie wyszlo, zbadal mnie lekarz,rozwarcie na palec.WLlsciwie nic ciekawego a kurcze tyle godzin juz boli,boli mnie wogóle brzuch, nie mam teraz skurczy ale zmęczyły go chyba te nocne,obolała jestem.W piątek znow na ktg, sądzę ze moze wtedy mi powie kiedy mam sie juz polozyc do szpitala.A kurcze tak mi sie podobała dzisiejsza data.... a reszta do mnie :P
a mnie wczoraj nie az tak nagle wzielo bo brzuch bolal mnie juz od zeszlego tygodnia a wczoraj jak te tetno mi skoczylo do 130, myslalam ze bede wymiotywac i te skurcze z 12 min na 3 sie zmniejszyly to zazdzwonilam do gina a on od razu mnie wyslalal do szpitala.Dzis maz łazi za malym wiec jest ok ale jak chwile pochodze to znow zaczyna ciagnąć i bolec...
|
|
|
|
#4674 |
|
Zadomowienie
|
Aniaa - śliczny malutek!!
![]() ps. też mam ręczny laktator z Aventu.. ciekawe jak się u mnie sprawdzi - chociaż mam nadzieję, że się nie przyda za bardzo... co do karmienia piersią - nie poddawaj się!!! próbuj!! czasem to trochę dłużej trwa, żeby i dzidziek i mama się do siebie dostosowali, ale przecież warto!! to najlepsze co Twoje dziecko może dostać!!!
|
#4675 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sliczny. Od czego ma takie uczulenie?
|
|
#4676 | |
|
Zadomowienie
|
zabka ja bym sie ratowala uroseptem w zwiekszonej dawce
Cytat:
jest u was jakas przychodnia laktacyjna? moze sie wybierzesz doradzic, jak przystawiac itd ... Chyba, ze nie masz na to ani sily ani ochoty ... Nic na sile. i pamietaj nie ma znaczenia czy Twoje czy modyfikowane, jezeli Ty bedziesz zadowolona to i dzieciatko zdrowe bedzie , btw przesliczny jest! Edytowane przez vette Czas edycji: 2010-07-07 o 17:40 |
|
|
|
|
#4677 | |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, biedna idealnecialo, a myslalam, ze juz ma malenstwo po drugiej str brzuszka...
Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- linka, jak tam? |
|
|
|
|
#4678 |
|
Zadomowienie
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
uczulenie dostal po naswietlaniu lampami na zoltaczke
Cytat:
wiem ze gdybym teraz zaczela odciagac to by znow pokarm sie pojawil ale boje sie ze nie bedzie sie nam sprawdzac to odciaganie i dokarmianie i potem bede miala problem z zatrzymaniem laktacji. a jak teraz sie sama zatrzymala to moze tak mialo byc. co do laktatora z aventu to podobno czasem nie daja rady na poczatku jak jeszce malo jest pokarmu. moj to jak by byl popsuty |
|
|
|
|
#4680 | |||
|
Zakorzenienie
|
jak przyjdzie czas :P
Cytat:
GRATULUJE!!!!!!! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jaki on slodki chyba do taty podobny co? a krostki faktycznie mu wyskoczyly ![]() a ja rozmawialam z pania doktor ktora prowadzi moja sale i mowila ze w tyg tyg jeszcze beda u mnie wywolywali porod bo termin mam na poniedzialek a do terminu oni czekac nie beda bo przy cholestazie sie nie czeka wiec jeszcze w tym tyg beda wywolywali
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.

GRATULACJE!!!
boje sie. myslicie ze bardzo bedzie bolalo? boje sie bo tyle tego mam.
celem stwierdzenia jak to daleko i daleeeeeko a po badaniu nawet nie plamie
a jak nie bedzie akcji cc
bo on mi i tak przesunął termin o 2 tyg bo z OM miałam na 30.06. dlatego to jest ostateczna data....Mój gin idzie na urlop 13.07 wiec mam wykonac telefon jak bede juz w szpitalu.