Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-07, 15:45   #4651
justynacz80
Rozeznanie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Dzięki Agravka i Kassata. Policzyłam i przez prawie 2 godziny po słodkim posiłku ruszyła się ze 3 razy. Czekam na Tżta i o 16 jedziemy do szpitala. Zakładam, że ma leniwy dzień, ale nie chcę się już stresować. Trzymajcie kcuki, proszę!
justynacz80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 15:48   #4652
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez justynacz80 Pokaż wiadomość
Dzięki Agravka i Kassata. Policzyłam i przez prawie 2 godziny po słodkim posiłku ruszyła się ze 3 razy. Czekam na Tżta i o 16 jedziemy do szpitala. Zakładam, że ma leniwy dzień, ale nie chcę się już stresować. Trzymajcie kcuki, proszę!
trzymamy trzymamy! i dawaj znac koniecznie!!!
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 15:51   #4653
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
wasze wizazowe słoniatko (czyli ja) ma 10 dni do terminu...
czemu słoniątko?

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
przedstawiam wam Karolci Anastazje!

Załącznik 3238503
Śliczna, podobna do mamy
Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
a tu dorzucam jedno mojego śpioszka

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
pokaże Wam moje spuchnięte nogi
Załącznik 3238596
Moje są takie same

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Dobra ja się zbieram do gina
Ciekawa jestem co mi tam powie...
trzymajcie kciuki

Potem was nadrobie.

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Przytulcie mnie
Cytat:
SMS OD mlmFM:
"Hej, jestem mamą - wczoraj o 22:08 urodziłam dziewczynkę- maleństwo -2,5 kg i 47 cm - Magdalenka "

mlmFM (Sandra, 24 lata) 4.08 Magdalena Paulina

Gratulacje!! (jak szybko, tp dzien po mnie!!)

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jestem juz w domku....zatrzymali mi akcje i musze lezec zaciskajac nogi chociaz z tydzien...ale najadlam sie strachu.Juz myslalam ze sobie wykrakalam te 7.07
To dobrze, odpoczywaj
Cytat:
Napisane przez kolandra Pokaż wiadomość
A ja dziś też po wizycie i :
mała waży ok 3400g
Dobrze, ze z małą ok. Jeszcze trochę A ten żel to ja bym sobie darowała

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No i była duża Jeszcze sporo miała do terminu a mała ur się 3220g i 54cm, jak porządnie donoszona dziewuszka
Ale z tego co pisała karolcia miała być dużo większa

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

papateria dobrze, że na wizycie ok, może będzie "poród z zaskoczenia"
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 15:54   #4654
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Stary 2010-07-07, 15:58   #4655
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
czemu słoniątko?
bo bede w ciazy jeszcze rokjak słoń)
Stary 2010-07-07, 15:59   #4656
aniaa22
Zakorzenienie

1. mlmFM (Sandra, 24 lata) SN 06.07 godz. 22:08 Magdalena Paulina47cm 2500g
  2. karolcia228 (Karolina, 23 lata) 37+1tc-CC 07.07 godz. 8:26 Anastazja Eugenia 54cm 3220g
GRATULACJE!!!!!!!!!!!! no zostawic was na chwile to sie rozpakuja

my w domku od wczoraj ide troche was nadrobic
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:06   #4657
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
my w domku od wczoraj ide troche was nadrobic
Aniu i jak w domku sobie radzicie?
Stary 2010-07-07, 16:13   #4658
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
bo bede w ciazy jeszcze rokjak słoń)
mam takie same odczucia... zwłaszcza, że dziś minął mój "dalszy" termin... normalnie " zatwardziała słoniowa ciąża"

Aniaa - super, że już w domku jesteście a jak się czujesz?
Stary 2010-07-07, 16:17   #4659
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
trzymam mocno!
AGAMARCIO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:25   #4660
żabka19
Raczkowanie

MlmFM GRATULACJE! Witamy Magdalenke na swiecie!

Dziewczyny doradzcie mi bo ja juz nie wiem co mam myslec.. Na ostatniej wizycie okazalo sie ,ze mam zapalenie drog moczowych ,bez zadnych oznak. 6. dzien biore antybiotyk i zamiast sie cos poprawiac (czyt.ilosc leukocytow powinna sie zmieniejszac) to ja czuje coraz wiecej niepokojacych oznac tego zapalenia ,jakby z kazdym dniem bylo coraz gorzej. Robilam sobie test na leukocyty i jak na wizycie mialam Le (++) ,tak teraz mam (+++) i coraz wiekszy bol przy siusianiu. Dzwonilam do przychodni zeby sie umowic na nastepna wizyte ,ale pani z recepcji stwierdzila zebym przyszla tydzien po skonczonej terapii antybiotykowej. Wydawalo mi sie ,ze jak bede brala antybiotyki (o zgrozo 3 razy dziennie!) to zapalenie zniknie ,a ono sie jeszcze coraz bardziej rozkreca i naprawde zaczynam czuc jego obiawy. Czy ja za szybko oczekuje rezultatow? Jakos nie udziela mi sie ten norweski luzzz.
I bylam dzis w aptece kupic sobie kapsulki z zurawina i niestety na kazdym opak. bylo napisane, aby skonsultowac sie z lekarzem. Poszukalam w necie i okazalo sie ,ze zawieraja dodatkowo dodatek jakiegos ziola ktore powoduje poronienia i krwawienia ,takze kapsulek nie kupilam i nawet z herbatki zrezygnowalam. Moze mame poprosze to wysle mi jakis polski specyfik urosept czy cos.

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:29   #4661
Basia84
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madziorek026 Pokaż wiadomość
Sprawdziłam w poprzednich postach dzisiaj ma 37 tydzień i 1 dzień
http://www.suwaczki.com/tickers/gann3e3kwfz5um18.png
-to jej suwaczek
dzieki

Cytat:
SMS OD mlmFM:
"Hej, jestem mamą - wczoraj o 22:08 urodziłam dziewczynkę- maleństwo -2,5 kg i 47 cm - Magdalenka "

mlmFM (Sandra, 24 lata) 4.08 Magdalena Paulina

GRATULACJE!!!

wiecie co z idealnecialo?????
Basia84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:34   #4662
agravka
Wtajemniczenie

zabka-a ile czasu jeszcze bedzie trwala kuracja? czasem przy antybiotykach tak jest, ze objawy sie wzmagaja, a dopiero pozniej ustepuja...tak mi sie wydaje, ale nie wiem czy w tym przypadku tak powinno byc...
Stary 2010-07-07, 16:41   #4663
żabka19
Raczkowanie

agravka jutro biore ostatnia dawke. Ja antybiotykow chyba z 10 lat nie bralam ,takze juz w ogole nie wiem. A i przejrzalam troche fora i innym osoba ,ktore mialy takie same wyniki leukocytow jak ja lekarze zalecali tylko wiecej pic i czekac na wynik posiewu ,juz sama nie wiem co o tym myslec. Chcialabym tylko wyleczyc to przed porodem.

Stary 2010-07-07, 16:41   #4664
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

Cytat:
Napisane przez żabka19 Pokaż wiadomość
MlmFM GRATULACJE! Witamy Magdalenke na swiecie!

Dziewczyny doradzcie mi bo ja juz nie wiem co mam myslec.. Na ostatniej wizycie okazalo sie ,ze mam zapalenie drog moczowych ,bez zadnych oznak. 6. dzien biore antybiotyk i zamiast sie cos poprawiac (czyt.ilosc leukocytow powinna sie zmieniejszac) to ja czuje coraz wiecej niepokojacych oznac tego zapalenia ,jakby z kazdym dniem bylo coraz gorzej. Robilam sobie test na leukocyty i jak na wizycie mialam Le (++) ,tak teraz mam (+++) i coraz wiekszy bol przy siusianiu. Dzwonilam do przychodni zeby sie umowic na nastepna wizyte ,ale pani z recepcji stwierdzila zebym przyszla tydzien po skonczonej terapii antybiotykowej. Wydawalo mi sie ,ze jak bede brala antybiotyki (o zgrozo 3 razy dziennie!) to zapalenie zniknie ,a ono sie jeszcze coraz bardziej rozkreca i naprawde zaczynam czuc jego obiawy. Czy ja za szybko oczekuje rezultatow? Jakos nie udziela mi sie ten norweski luzzz.
I bylam dzis w aptece kupic sobie kapsulki z zurawina i niestety na kazdym opak. bylo napisane, aby skonsultowac sie z lekarzem. Poszukalam w necie i okazalo sie ,ze zawieraja dodatkowo dodatek jakiegos ziola ktore powoduje poronienia i krwawienia ,takze kapsulek nie kupilam i nawet z herbatki zrezygnowalam. Moze mame poprosze to wysle mi jakis polski specyfik urosept czy cos.
ja miałam zapalenie dróg moczowych 2 razy podczas ciąży i bezobjawowo dopiero z wyników się dowiadywałam i wystarczył furagin albo urosept (tyle że w zwiększonej dawce) a nie tam od razu antybiotyk więc trudno mi się wypowiedzieć, ale może jest tak jak pisze agravka to całkiem możliwe
Stary 2010-07-07, 16:42   #4665
żabka19
Raczkowanie

no nic postaram sie jutro dostac do jakiegos lekarza i skonsultowac to.

Stary 2010-07-07, 16:48   #4666
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Aniaa - super, że już w domku jesteście a jak się czujesz?
czuje sie w miare dobrze tylko na dole szczypie i boli. jutro ide na zdjecie szwow boje sie. myslicie ze bardzo bedzie bolalo? boje sie bo tyle tego mam.
syncio dalej ma uczulenie ale na szcescie juz schodzi. no i dzis mamy troche problem z baczkami ale juz jest lepiej.
nie karmie piersia bo maly nie umial zlapac a teraz nie mam juz pokarmu. nie wiem jeszcze czy probowac sciagac i dawac mu z butelki czy sobie dac spokoj.
w szpitalu jak mialam ten nawal pokarmu byla masakra. laktator reczny z aventu jest do d..py przynajmniej u mnie nie dawal rady. damian kupil mi madele mini electric i jest super. tyle tylko ze sie nie przyda juz chyba no zobaczymy

nie nadrobie was bo za duzo tego

lazurka nie wiem czy potem jeszcze sie cos dzialo w tym temacie ale czytalam twojego posta o zyczeniach urodzinowych dla M. fajnie ze zapytal o brzusio i jak sie czujesz. i mysle ze to nic zlego ze zadzwonilas w takim dniu
Stary 2010-07-07, 16:49   #4667
muminek88
Zadomowienie

mlmFM ,karolcia serdeczne gratulacje....

Cytat:
Muminek, całe szczęście, że udało się powstrzymac skurcze. A dawali Ci wczoraj też sterydy na płucka?
nie tylko tabletke na zatrzymanie skurczy,czopki a dzis jeszcze jakies takie kuleczki do ssania ale zaraz jakby znow zaczelo cos sie dziac to mam jechac z powrotem

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
[
no to trzymaj sie mam nadzieje, ze ma kto Ci pomoc przy malym teraz abys sie nie musiala nadwyrezac.:
niestety do niedzieli nadal sama,jutro przyjdzie do mnie sasiadka a w piatek nie wiem co zrobie,sobote tz ma wolną....

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
a wyjścia
mam nadzieję, że pójdzie naturalnie

co z tym idealneciało ? ma ktoś do niej numer?
muminek pewnie ty ? możesz się dowiedzieć jak akcja ? albo podac którejś z nas numer to się dowiemy. nie wolno nas tak w niepewności trzymać
miala skurcze w nocy az do rana dosyc bolesne,spakowala sie i umysla wlosy to jej przeszly ale z siastrą pojechala do szpitala na ktg...zaraz jej napisze ze jestem juz w domku i co u niej
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 16:55   #4668
aniaa22
Zakorzenienie

no i jeszcze fotki krostkowego syncia
Stary 2010-07-07, 16:55   #4669
AGAMARCIO
Zadomowienie

GG do AGAMARCIO

póki co zmykam bo lece do dentysty (nie piszcie za dużo

jeszcze tylko 32 dni do końca...
Stary 2010-07-07, 17:02   #4670
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
faktycznie ma troche krostek, ale mi to nie przeszkadza bo i tak jest przesliczny!!!i jakie ma oczka!!!!
Stary 2010-07-07, 17:08   #4671
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
lazurka nie wiem czy potem jeszcze sie cos dzialo w tym temacie ale czytalam twojego posta o zyczeniach urodzinowych dla M. fajnie ze zapytal o brzusio i jak sie czujesz. i mysle ze to nic zlego ze zadzwonilas w takim dniu
A już nic się nie działo, przynajmniej w moim przypadku.

Mam wrażenie, że moja Mała Kruszynka zaraz wyjdzie przez brzuch- tak się pręży...
Stary 2010-07-07, 17:10   #4672
wiolek1
Zadomowienie

Cytat:

żabka19 ja nie pomoge niestety bo nie wiem :/ najlepiej żeby ci się udało do jakiegoś lekarza

muminek88 to mam nadzieje, że synek nie będzie ci szaleć i nie będziesz się przeciążać, jeszcze troszeczke wytrzymaj no i jak sie dowiesz co z idealneciało daj znać

Cytat:
oj ja też mam ten laktator bo niby był chwalony :/ no nic zobaczymy jak u mnie z tym wyjdzie bo nie zawsze jest tak jak chcemy. a mały kochany i jaki czarnulek obu mu szybciutko zeszło uczulenie
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:18   #4673
muminek88
Zadomowienie

ok mam wiesci od idealne...a ja nic, ktg ok, nic nie wyszlo, zbadal mnie lekarz,rozwarcie na palec.WLlsciwie nic ciekawego a kurcze tyle godzin juz boli,boli mnie wogóle brzuch, nie mam teraz skurczy ale zmęczyły go chyba te nocne,obolała jestem.W piątek znow na ktg, sądzę ze moze wtedy mi powie kiedy mam sie juz polozyc do szpitala.A kurcze tak mi sie podobała dzisiejsza data.... a reszta do mnie :P

a mnie wczoraj nie az tak nagle wzielo bo brzuch bolal mnie juz od zeszlego tygodnia a wczoraj jak te tetno mi skoczylo do 130, myslalam ze bede wymiotywac i te skurcze z 12 min na 3 sie zmniejszyly to zazdzwonilam do gina a on od razu mnie wyslalal do szpitala.Dzis maz łazi za malym wiec jest ok ale jak chwile pochodze to znow zaczyna ciagnąć i bolec...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:21   #4674
jaszczka
Zadomowienie

Aniaa - śliczny malutek!! i ile ma włosków!!! no i te oczęta... a krostkami się nie przejmuj bo przecież zaraz znikną
ps. też mam ręczny laktator z Aventu.. ciekawe jak się u mnie sprawdzi - chociaż mam nadzieję, że się nie przyda za bardzo...
co do karmienia piersią - nie poddawaj się!!! próbuj!! czasem to trochę dłużej trwa, żeby i dzidziek i mama się do siebie dostosowali, ale przecież warto!! to najlepsze co Twoje dziecko może dostać!!!
Stary 2010-07-07, 17:23   #4675
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Bedzie dobrze. kciuki zacisniete.

Cytat:
Sliczny. Od czego ma takie uczulenie?
Stary 2010-07-07, 17:24   #4676
vette
Zadomowienie

zabka ja bym sie ratowala uroseptem w zwiekszonej dawce mialam cos takiego w polowie ciazy i teraz profilaktycznie biore jedna tabletke...

Cytat:
w szpitalu jak mialam ten nawal pokarmu byla masakra. laktator reczny z aventu jest do d..py przynajmniej u mnie nie dawal rady. damian kupil mi madele mini electric i jest super. tyle tylko ze sie nie przyda juz chyba no zobaczymy
Wszystko zalezy od Ciebie ale ja na Twoim miejscu probowalabym sciagac pokarm medela. Po tak krotkim czasie Ci raczej nie zanikl ... sprobuj pobudzic laktacje no i moze kup sobie jakas herbatke dla karmiacych?!

jest u was jakas przychodnia laktacyjna? moze sie wybierzesz doradzic, jak przystawiac itd ...

Chyba, ze nie masz na to ani sily ani ochoty ...
Nic na sile.

i pamietaj nie ma znaczenia czy Twoje czy modyfikowane, jezeli Ty bedziesz zadowolona to i dzieciatko zdrowe bedzie , btw przesliczny jest!

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-07-07 o 17:40
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:34   #4677
agravka
Wtajemniczenie

kurcze, biedna idealnecialo, a myslalam, ze juz ma malenstwo po drugiej str brzuszka...
Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
co do karmienia piersią - nie poddawaj się!!! próbuj!! czasem to trochę dłużej trwa, żeby i dzidziek i mama się do siebie dostosowali, ale przecież warto!! to najlepsze co Twoje dziecko może dostać!!!
jestem tego samego zdania, jesli nie chce piersi, to ja bym odciagala i dawala swoj pokarm, przynajmniej tak mi sie wydaje... powodzenia!!!

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

linka, jak tam?
Stary 2010-07-07, 17:40   #4678
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
jaka śliczna a ile ma włosków

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:41   #4679
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość

Sliczny. Od czego ma takie uczulenie?
uczulenie dostal po naswietlaniu lampami na zoltaczke

Cytat:
Napisane przez vette Pokaż wiadomość
Wszystko zalezy od Ciebie ale ja na Twoim miejscu probowalabym sciagac pokarm medela. Po tak krotkim czasie Ci raczej nie zanikl ... sprobuj powalczyc pobudzic laktacje no i moze kup sobie jakas herbatke dla karmiacych?!

Chyba, ze nie masz na to ani sily ani ochoty ...

jest u was jakas przychodnia laktacyjna? moze sie wybierzesz doradzic, jak przystawiac itd ...

i pamietaj nie ma znaczenia czy Twoje czy modyfikowane, jezeli Ty bedziesz zadowolona to i dzieciatko zdrowe bedzie , btw przesliczny jest!

Nic na sile.
ja juz chyba nie chce. Basia probowala odciagac i karmic i na dluzsza mete to sie nie sprawdzalo. a ja przystawiac tez go raczej nie chce bo nie moge zniesc jak on tak strasznie placze przy tym.
wiem ze gdybym teraz zaczela odciagac to by znow pokarm sie pojawil ale boje sie ze nie bedzie sie nam sprawdzac to odciaganie i dokarmianie i potem bede miala problem z zatrzymaniem laktacji. a jak teraz sie sama zatrzymala to moze tak mialo byc.
co do laktatora z aventu to podobno czasem nie daja rady na poczatku jak jeszce malo jest pokarmu. moj to jak by byl popsuty
Stary 2010-07-07, 17:43   #4680
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
anoxa a Ty kiedy rodzisz?
jak przyjdzie czas :P

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Przytulcie mnie

Cytat:
SMS OD mlmFM:

GRATULUJE!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość

to teraz pora na Linkę, anoxę i kto jeszcze w kolejce?

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Ola my z sialą jutro do szpitala idziemy i nie wyjdziemy dopóki nas nie rozdwoją, Anoxa juz 3 tyg czeka i tez ma wyjśc rozdwojona!!
ja to juz 4tyg czekam

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Kochane bardzo dziękuję za kciuki
A więc nic się nie dzieje szyjka dłuuuuuga, zamknieta, główka wysooooko( moze jest nadzieja na odejscie wód z zaskoczenia ? ).Miałam bardzo nieprzyjemne badanko celem stwierdzenia jak to daleko i daleeeeeko a po badaniu nawet nie plamie
Mały nie urósł za wiele bo koło 200g w dwa tygodnie ale wszystko jest dobrze.Teraz waży koło 3 kg (oczywiscie +-400g na bład pomiaru).
Przepływy w porzadku.Ilosc wód w normie.Lożysko już ma miescami zwapnienia.
I jezeli nic się wczesniej nie będzie działo to 15.07 rano mam się stawić do szpitala i będą wywoływać a jak nie bedzie akcji cc bo on mi i tak przesunął termin o 2 tyg bo z OM miałam na 30.06. dlatego to jest ostateczna data....Mój gin idzie na urlop 13.07 wiec mam wykonac telefon jak bede juz w szpitalu.
le to juz malu ci zostalo

Cytat:
jaki on slodki chyba do taty podobny co? a krostki faktycznie mu wyskoczyly

a ja rozmawialam z pania doktor ktora prowadzi moja sale i mowila ze w tyg tyg jeszcze beda u mnie wywolywali porod bo termin mam na poniedzialek a do terminu oni czekac nie beda bo przy cholestazie sie nie czeka wiec jeszcze w tym tyg beda wywolywali
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości