"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-07, 12:52   #2071
kma1982
Wtajemniczenie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez Kasiek_26 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Wczorajszy dzien caly przelezalam. Czulam sie fatalnie
ojej biedactwo wiem coś o tym, bo od jakiegoś czasu nic w domu nie robię, tylko leżę...
fatalnie się czujesz fizycznie czy psychicznie?? może to ta nagła zmiana pogody??

Cytat:
Kma w tym samym dniu mialysmy ostatnia miesiaczke i ja dzis koncze 10 tc; jutro zaczynam 11
no właśnie mi też tak wychodzi, tylko dziwi mnie, że na usg jest inaczej, a gin mówi, że w 9 tc jestem na następnej wizycie na pewno o to go zapytam...
Stary 2010-07-07, 14:01   #2072
Zadie
Raczkowanie

Co do tych ruchów w 12 tygodniu, to nie wierzę, to niemożliwe Większość ciężarówek nie ma wtedy nawet wyraźnie zarysowanego brzuszka, fasolka jest tycia, więc co najwyżej pani mogła mieć wzdęcie

Ło matko, ceny tych wózków powalają My będziemy próbowali zmieścić się w maksymalnie 2 tysiach, zwłaszcza, że czeka nas przeprowadzka.
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 14:07   #2073
kma1982
Wtajemniczenie

no mnie też powalają ceny wózków, tym bardziej, że są wózki za 400-600 zł, ale nie są tak fajne, tak funkcjonalne i tak dobrej jakości jak te z wyższej półki, ale niestety na wózek za 3000-4000 zł mnie nie stac...w listopadzie również mnie czeka przeprowadzka i urządzanie mieszkania...może uda mi się wyhaczyc jakiś używany wózek, znajoma ma fajny, musze podpytac, czy nie będzie chciała go odsprzedac...
Stary 2010-07-07, 14:10   #2074
Kasiek_26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
Aha, zobaczymy nie wyjdę z gabinetu dopóki nie dostanę .

Jak czytałam na forach to różnie, czesto lekarze usprawiedliwiali to że nie dają USG bo szpital/przychodnia nie ma papieru albo nie mają czegoś tam....albo że zdjęcie zostaje tylko i wyłącznie w karcie.

Jak byłam prywatnie to dostałam 4 zdjęcia kruszynki więc zobaczymy

Kasiek ojej biedactwo . Współczuję Wam że was męczą różne dolegliwości (chociaż znając życie jak na złość jak mnie dopadną potem to już nie puszczą)
JeSuisUnPapillon . Niekoniecznie dopadna Cie jakies dolegliwosci w pozniejszym okresie ciazy. Ja w I ciazy czulam sie wysmienicie,pozniej jedynie doszedl bol kregoslupa. To juz bylo mniej przyjemne,ale przezylam Co do zdjec,tez "sie spotkalam" z brakiem papieru,ale to bylo tylko raz.
Ps. Czytalam ,co wczoraj napisalyscie i rozbawil mnie Twoj Tz z tekstem o nozkach i raczkach. Dobre to bylo.

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
ojej biedactwo wiem coś o tym, bo od jakiegoś czasu nic w domu nie robię, tylko leżę...
fatalnie się czujesz fizycznie czy psychicznie?? może to ta nagła zmiana pogody
Kmaczulam sie fatalnie i fizycznie i psychicznie,ale to nie przez pogode. Mojemu malemu "ida zabki".Zazwyczaj wychodza mu po 4 naraz. Wczoraj,jak tylko otworzyl oczy ,to juz wiedzialam ,ze czeka mnie jeden z tych dni pt. "Mamo zle sie czuje,nos mnie na rekach bo jak nie to bede strasznie plakal" Od rana wszystko bylo na nie No wiec nosilam,pomimo tego,ze nie powinnam. Jak tylko usiadlam,trzymajac go na rekach tez bylo zle. Biedak sie meczyl,a ja z nim. O 12 polozylam Davida spac ,a ja zaczelam sie strasznie zle czuc. Myslalam,ze umieram. Bolal mnie kregoslup,brzuch,pachwiny i miednica. No-spa nie pomogla nawet na brzuch... Przelezalam do wieczora,nawet obiadu nie zrobilam. Dzis (odpukac) czuje sie dobrze no i maly ma lepszy dzien,wiec od razu chce sie zyc

No to sie pozalilam
Stary 2010-07-07, 14:11   #2075
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

też się rozglądam za używanym, bo za połowę ceny można mieć to co się chce
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 14:19   #2076
Zadie
Raczkowanie

Używany wózek to całkiem niezła opcja, choć oczywiście musiałabym go wcześniej zobaczyć na żywo

Cały dzień bym dziś jadła, Fasolka szaleje Ale trzeba przyznać, że ten trzeci miesiąc jakiś taki lżejszy, bez ciągłych niestrawności, uporczywej senności bez przerwy, oby tak dalej
Zadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 14:28   #2077
Kasiek_26
Przyczajenie

Co do cen wozkow,rzeczywiscie powalaja. Zamierzam kupic drugi wozek,bo jak juz pisalam po synku jest torche maly,a ze my z mezem "dwie zyrafy" ,to i maly byl/jest wysoki. Tez zamierzam sie zmiescic w 2 tys. i nie chce wydawac ani grosza wiecej. Na szczescie mam juz cala wyprawke dla maluszka wiec tych pieniedzy na wozek tak "nie odczuje".

Dziewczyny te dla ktorych to jest pierwsze dziecko- ja wiem,ze wszyscy mowia,zeby nie kupowac nic na poczatku dla dziecka itd,ale zacznijcie sobie kompletowac wszystko np w polowie ciazy. Nie zostawiajcie tego na koniec ciazy ,tak jak apeluja czasami nasze mamy i babcie. Nie dosc,ze wyprawka troche kosztuje i na sam koniec skumuluja sie same wydatki,to jeszcze nie wiadomo,jak bedziecie sie czuly na koniec ciazy i czy bedziecie w stanie chodzic po sklepach. Moja znajoma to przerabiala. Zostawila na koniec tj,7/8/9 miesiac kompletowanie wyprawki,a pozniej byl placz bo sie okazalo,ze musi lezec. Byla zdana na meza(ja nie mowie ,ze to zle,ze maz kupowal wszystko),ale wiem,ze byly zgrzyty miedzy nimi o zakupy dla malucha. To taka moje dobra rada
Stary 2010-07-07, 14:36   #2078
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
JeSuisUnPapillon . Niekoniecznie dopadna Cie jakies dolegliwosci w pozniejszym okresie ciazy. Ja w I ciazy czulam sie wysmienicie,pozniej jedynie doszedl bol kregoslupa. To juz bylo mniej przyjemne,ale przezylam Co do zdjec,tez "sie spotkalam" z brakiem papieru,ale to bylo tylko raz.
Ps. Czytalam ,co wczoraj napisalyscie i rozbawil mnie Twoj Tz z tekstem o nozkach i raczkach. Dobre to bylo.
no na kręgosłup to już się psychicznie nastawiłam, jak teraz mnie boli to nie wiem co będzie później ale jakoś to przeżyję

Z moim TŻ i fasolką mam kilka przeżyć śmiesznych . Ostatnio wśród rodziny prawie kłóciliśmy się o datę porodu.
On powiedział że mam termin na 18go na co ja że na 6go lutego a nie 18. A on do mnie mówi "ty nie wiesz co mówisz, to przez ciążę już Ci się daty kręcą". Ja siedzę siedzę i mówię "hej to ja będę rodzić to chyba wiem kiedy!". Uciszył się a wszyscy w śmiech . Nie wiem co mu się ubzdurało z tym 18 bo ostatnio też mówił komuś taką datę (ktoś z rodziny ma urodziny w tym dniu).

Cytat:
Kmaczulam sie fatalnie i fizycznie i psychicznie,ale to nie przez pogode. Mojemu malemu "ida zabki".Zazwyczaj wychodza mu po 4 naraz. Wczoraj,jak tylko otworzyl oczy ,to juz wiedzialam ,ze czeka mnie jeden z tych dni pt. "Mamo zle sie czuje,nos mnie na rekach bo jak nie to bede strasznie plakal" Od rana wszystko bylo na nie No wiec nosilam,pomimo tego,ze nie powinnam. Jak tylko usiadlam,trzymajac go na rekach tez bylo zle. Biedak sie meczyl,a ja z nim. O 12 polozylam Davida spac ,a ja zaczelam sie strasznie zle czuc. Myslalam,ze umieram. Bolal mnie kregoslup,brzuch,pachwiny i miednica. No-spa nie pomogla nawet na brzuch... Przelezalam do wieczora,nawet obiadu nie zrobilam. Dzis (odpukac) czuje sie dobrze no i maly ma lepszy dzien,wiec od razu chce sie zyc

No to sie pozalilam
Oj biedactwa, namęczycie się z tymi ząbkami . A to jeszcze najgorszy okres, trzeba malucha ponosić poprzytulać a tu nie da rady za długo...bo drugi maluch domaga się też trochę szacunku .

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez Zadie Pokaż wiadomość
Używany wózek to całkiem niezła opcja, choć oczywiście musiałabym go wcześniej zobaczyć na żywo

Cały dzień bym dziś jadła, Fasolka szaleje Ale trzeba przyznać, że ten trzeci miesiąc jakiś taki lżejszy, bez ciągłych niestrawności, uporczywej senności bez przerwy, oby tak dalej
Ja dzisiaj widze wszystko i jem oczami...ale tylko oczami. Jak na razie dałam radę na jednego tosta i to zmusiłam się, barszczyku trochę i ... loda bo nie mogłam przejść obojętnie obok McDonald's bez poprawienia sobie smaku moim ulubionym McFlurry .

Kasiek ja mimo że to moja ciąża pierwsza ... i nieplanowana to już przed ciążą jakoś kupiłam jakieś smerfne 2 kurteczki i śpiworek nie wiedząc czemu - bo mi się podobało, a nie mam nawet zamiaru czekać "bo zapeszę" na 7 miesiąc.
Po 1 będzie zimno - nie będzie mi się chciało chodzić tyle
Po 2 będzie bolał mnie już pewnie kręgosłup znając jego możliwości
Po 3 będę zajęta studiami
Po 4 wolę mieć wcześniej ... bo wiem że ja byłam wcześniakiem i ponoć schemat jest możliwy do powtórzenia wg lekarzy .

Także myślę że dobrze podpowiadasz, żeby sobie powoli coś szykować... z resztą koszty się rozkładają.

Ja dzisiaj kupiłam 2 bluzeczki i pozytywkę. Uznałam że raz w tygodniu będę kupować po 2 ciuszki + czasami coś przydatnego co nie ma daty ważności
Chętnie bym już wanienkę kupiła bo miałam okazję używaną kupić tanio - taką jaką chciałam z Ondy ze stelażem ale uznałam że poczekam jeszcze aż się przeprowadzimy do większego pokoju i remont zrobimy to sobie będę mogła składać w kącik wszystko

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

W ogóle ja jestem w mega szoku...bo ledwo się obejrzałam a już 3 miesiąc się zaczyna... i pędzi ten czas rany rany
Stary 2010-07-07, 14:39   #2079
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:

No to sie pozalilam
dobrze, że już jest lepiej...nie przemęczaj się za bardzo, chociaż wiem - łatwo mówic jak się nie ma już jednego małego dziecka...

Cytat:
Dziewczyny te dla ktorych to jest pierwsze dziecko- ja wiem,ze wszyscy mowia,zeby nie kupowac nic na poczatku dla dziecka itd,ale zacznijcie sobie kompletowac wszystko np w polowie ciazy. Nie zostawiajcie tego na koniec ciazy ,tak jak apeluja czasami nasze mamy i babcie. Nie dosc,ze wyprawka troche kosztuje i na sam koniec skumuluja sie same wydatki,to jeszcze nie wiadomo,jak bedziecie sie czuly na koniec ciazy i czy bedziecie w stanie chodzic po sklepach. Moja znajoma to przerabiala. Zostawila na koniec tj,7/8/9 miesiac kompletowanie wyprawki,a pozniej byl placz bo sie okazalo,ze musi lezec. Byla zdana na meza(ja nie mowie ,ze to zle,ze maz kupowal wszystko),ale wiem,ze byly zgrzyty miedzy nimi o zakupy dla malucha. To taka moje dobra rada
ja na razie tylko ciuszki kompletuję, ale jak skończę I trym., to co miesiąc będę kupowac coś większego...nie wyobrażam sobie mojego męża jak robi zakupy dla dziecka on nie potrafi zrobic większych zakupów w markecie, ciągle musi wtedy do mnie dzwonic, a co dopiero wybrac wózek czy łózeczko
Stary 2010-07-07, 14:44   #2080
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:

ja na razie tylko ciuszki kompletuję, ale jak skończę I trym., to co miesiąc będę kupowac coś większego...nie wyobrażam sobie mojego męża jak robi zakupy dla dziecka on nie potrafi zrobic większych zakupów w markecie, ciągle musi wtedy do mnie dzwonic, a co dopiero wybrac wózek czy łózeczko

Ja sobie wyobrazam swojego TŻ i moja wyobraźnia nie ma granic.

Tłumaczac mu jak wygląda młody ziemniak kupił stare i wciskał mi że to młode ale trochę podstarzałe - jak pani powiedziała w sklepie. Więc wiem na co go stać i co by mógł kupić gdybym mu miała dac listę co ma kupić dla dziecka
Stary 2010-07-07, 14:44   #2081
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
witajcie...

właśnie tam byłam... i jestem zadowolona... wszystko dokładnie pomierzył... zresztą ja i tak mam zamiar się przeniesc później do jakiegoś lekarza z łubinowej. A co do zdania to wiadomo zawsze są podzielone... ile ludzi tyle opinii.
Dodatkowo zaskoczył mnie bardzo pozytywnie... gdy mu pokazałam wyniki morfologi i powiedziałam że byłam u innego lekarza bo on był na urlopie i powiedziałam co mi przepisał to tylko zapytal czy robiłam jakieś dodatkowe badania bo taka duża anemia.... i musi być jakiś dodatkowy powód... bo ja ani nie wymiotowałam ani nie miałam obfitych miesiączek... spodobało mi się że nie tylko zajmuje się by to wyleczyć ale szuka też powodu dla którego tak się stało...

muron a Ty u kogo byłaś ?
ja byłam u dr Cnoty w Katowicach na Piotrowickie Centrum Med. Sodowski, oni plus Provita i Genom to specjalisci u nas w tej dziedzinie. jackiewicz miły, ale słyszałam,że nie raz czegoś nie zauwazył. I wiem to tez od lekarzy:-( Na drugie polecam inną placówkę
A z Łubinowej nie idz do Kozy Kuzynka chodzi i mówi: jak w fabryce;-) Polecany jest jakiś lekarz na M, wiem, że przyjmuje w Czeladzi. Ja rodzę w S-cu, na szczęście zdążą się przenieść do Szpitala nr 1.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 14:48   #2082
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Ja sobie wyobrazam swojego TŻ i moja wyobraźnia nie ma granic.

Tłumaczac mu jak wygląda młody ziemniak kupił stare i wciskał mi że to młode ale trochę podstarzałe - jak pani powiedziała w sklepie. Więc wiem na co go stać i co by mógł kupić gdybym mu miała dac listę co ma kupić dla dziecka
To go babka lekko zbajerowała Ja mojemu mężowi ciągle muszę tłumaczyć jaka jest różnica między porem a selerem
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 14:55   #2083
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Wczorajszy dzien caly przelezalam. Czulam sie fatalnie

Co do ruchow dziecka w 12 tygodniu-watpie... W pierszej ciazy,pierwszego kopniaka dostalam w pierwszym dniu 19 tygodnia. Teraz jakos tez szybciej na to nie licze...

Kma w tym samym dniu mialysmy ostatnia miesiaczke i ja dzis koncze 10 tc; jutro zaczynam 11
to chyba ruchy robaczkowe jelit;-)
Bo takie toto małe w 12 tyg że jak tu poczuć;-)

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

http://www.allegro.pl/item1080238534...1_kolorow.html

u mnie w rodzince mają ten i jest super- ładnie wykonany, lekki, superzwrotny bdb amortyzacja

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
no na kręgosłup to już się psychicznie nastawiłam, jak teraz mnie boli to nie wiem co będzie później ale jakoś to przeżyję

Z moim TŻ i fasolką mam kilka przeżyć śmiesznych . Ostatnio wśród rodziny prawie kłóciliśmy się o datę porodu.
On powiedział że mam termin na 18go na co ja że na 6go lutego a nie 18. A on do mnie mówi "ty nie wiesz co mówisz, to przez ciążę już Ci się daty kręcą". Ja siedzę siedzę i mówię "hej to ja będę rodzić to chyba wiem kiedy!". Uciszył się a wszyscy w śmiech . Nie wiem co mu się ubzdurało z tym 18 bo ostatnio też mówił komuś taką datę (ktoś z rodziny ma urodziny w tym dniu).

Oj biedactwa, namęczycie się z tymi ząbkami . A to jeszcze najgorszy okres, trzeba malucha ponosić poprzytulać a tu nie da rady za długo...bo drugi maluch domaga się też trochę szacunku .

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Ja dzisiaj widze wszystko i jem oczami...ale tylko oczami. Jak na razie dałam radę na jednego tosta i to zmusiłam się, barszczyku trochę i ... loda bo nie mogłam przejść obojętnie obok McDonald's bez poprawienia sobie smaku moim ulubionym McFlurry .

Kasiek ja mimo że to moja ciąża pierwsza ... i nieplanowana to już przed ciążą jakoś kupiłam jakieś smerfne 2 kurteczki i śpiworek nie wiedząc czemu - bo mi się podobało, a nie mam nawet zamiaru czekać "bo zapeszę" na 7 miesiąc.
Po 1 będzie zimno - nie będzie mi się chciało chodzić tyle
Po 2 będzie bolał mnie już pewnie kręgosłup znając jego możliwości
Po 3 będę zajęta studiami
Po 4 wolę mieć wcześniej ... bo wiem że ja byłam wcześniakiem i ponoć schemat jest możliwy do powtórzenia wg lekarzy .

Także myślę że dobrze podpowiadasz, żeby sobie powoli coś szykować... z resztą koszty się rozkładają.

Ja dzisiaj kupiłam 2 bluzeczki i pozytywkę. Uznałam że raz w tygodniu będę kupować po 2 ciuszki + czasami coś przydatnego co nie ma daty ważności
Chętnie bym już wanienkę kupiła bo miałam okazję używaną kupić tanio - taką jaką chciałam z Ondy ze stelażem ale uznałam że poczekam jeszcze aż się przeprowadzimy do większego pokoju i remont zrobimy to sobie będę mogła składać w kącik wszystko

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

W ogóle ja jestem w mega szoku...bo ledwo się obejrzałam a już 3 miesiąc się zaczyna... i pędzi ten czas rany rany
ja tam powoli kupuję, choć więcej jak bedę znać płećwtedy rzeczy do pokoju etc. Ja to przesadna estetka jestem;-)
dziś kupiłam w lumpku zimowego pajaca z uszami, superowy.
Ważne aby bbbb się nie ekscytować, co by hormony nie szalały i jakiś skurczy nie spowodowały, i to z tego wzięły się przesądy o niekupowaniu przed narodzinami. Ja tam musze mieć wszystko przed;-)

Stary 2010-07-07, 14:56   #2084
Kasiek_26
Przyczajenie

JeSuisUnPapillon ja tez ciagle sie o cos spieram z moim M. Czasami znajomi i rodzina nie moga wytrzymac ze smiechu. Ale jest milo i wesolo.
Z kupnem wiekszych rzeczy,to rzeczywiscie poczekaj na przeprowadzke My sie przeprowadzalismy 1 czerwca i mialam 3 wozki(2 spacerowki) Moj maz byl wsciakly,bo to on wszystko musial nosic+pelno innych rzeczy. Normalnie masakra.

kma1982 moj tez ciagle do mnie dzwoni z marketu i zwylke kupuje to co nie trzeba lub to,czego w ogole nie kupujemy. Ale juz powoli sie zaczyna "wyrabiac"
Stary 2010-07-07, 15:03   #2085
kma1982
Wtajemniczenie

muron, poka poka pajacyk
o taki właśnie wózek mi chodzi - nie jest drogi i ma to co mi potrzeba...
Stary 2010-07-07, 15:05   #2086
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
JeSuisUnPapillon ja tez ciagle sie o cos spieram z moim M. Czasami znajomi i rodzina nie moga wytrzymac ze smiechu. Ale jest milo i wesolo.
Z kupnem wiekszych rzeczy,to rzeczywiscie poczekaj na przeprowadzke My sie przeprowadzalismy 1 czerwca i mialam 3 wozki(2 spacerowki) Moj maz byl wsciakly,bo to on wszystko musial nosic+pelno innych rzeczy. Normalnie masakra.

kma1982 moj tez ciagle do mnie dzwoni z marketu i zwylke kupuje to co nie trzeba lub to,czego w ogole nie kupujemy. Ale juz powoli sie zaczyna "wyrabiac"

My to najbardziej się boimy teścia do sklepu puścić.... bo jak na liście jest napisane "mąka, chleb, mleko"
to on potrafi każdy rodzaj mąki kupić, chlebów z 6, mleka też masę...do tego różne pierdoły których nie jemy typu "chipsy o smaku dupy" czy też do lodówki nawali serów żółtych których się nie da zjeść i jest happy ... więc jak na zakupy prosimy by przeznaczył 50zł to jednak.... w rozmachu wydaje czasem prawie 500

Muron faktycznie wózek bardzo ładny i niedrogi!

To fakt, nie można się za bardzo ekscytować wszystkim .

Ja dzisiaj widziałam piękne pajace ale miały plamy których bym się nie pozbyła nawet maczając miesiąc w Vanishu .
Stary 2010-07-07, 15:15   #2087
Kasiek_26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

u mnie w rodzince mają ten i jest super- ładnie wykonany, lekki, superzwrotny bdb amortyzacja

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

muron bardzo ladny wozek i cena tez fajna

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:

Bardzo ladny wozeczek i cena tez fajna

EDIT. Napisalam post i mi wcielo albo skasowalam Sama nie wiem ,co zrobilam
Zmykam robic obiad,bo sam sie nie ugotuje.
Stary 2010-07-07, 15:24   #2088
muron
Zakorzenienie

Cytat:

muron bardzo ladny wozek i cena tez fajna

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Bardzo ladny wozeczek i cena tez fajna

EDIT. Napisalam post i mi wcielo albo skasowalam Sama nie wiem ,co zrobilam
Zmykam robic obiad,bo sam sie nie ugotuje.
mój chłop chociaż normalnie to umysłowy;-) to na emigracji na poczatku pracował jako pomocnik szefa kuchni i nawet tarte zrobi, więc mam luz. Ale doprawiac nie umi;-)

Stary 2010-07-07, 15:28   #2089
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
My to najbardziej się boimy teścia do sklepu puścić.... bo jak na liście jest napisane "mąka, chleb, mleko"
to on potrafi każdy rodzaj mąki kupić, chlebów z 6, mleka też masę...do tego różne pierdoły których nie jemy typu "chipsy o smaku dupy" czy też do lodówki nawali serów żółtych których się nie da zjeść i jest happy ... więc jak na zakupy prosimy by przeznaczył 50zł to jednak.... w rozmachu wydaje czasem prawie 500

Muron faktycznie wózek bardzo ładny i niedrogi!

To fakt, nie można się za bardzo ekscytować wszystkim .

Ja dzisiaj widziałam piękne pajace ale miały plamy których bym się nie pozbyła nawet maczając miesiąc w Vanishu .

Niezly ten twoj tesc..normalnie strach go do sklepu puszczac bo cala wyplate zostawi...

U mnie akurat z zakupami mamy dobrze-albo chodzimy razem z mezem, albo sam jedzie z przyszykowana przeze mnie lista. Jakis wiekszych zgrzytow nie ma - bo zna sie chlopak na rzeczy
Co do rzeczy dla dziecka ja sie jednak jeszcze wstrzymam do 6 mies. - no cos moze kupie w sierpniu;P
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 15:28   #2090
muron
Zakorzenienie

Cytat:
mój chłop chociaż normalnie to umysłowy;-) to na emigracji na poczatku pracował jako pomocnik szefa kuchni i nawet tarte zrobi, więc mam luz. Ale doprawiac nie umi;-)
jeszcze taki mi się podoba:
http://www.allegro.pl/item1082689837.html

a to chyba kupię - w obu wersjach ecru/jasny beż:
http://www.allegro.pl/item1091629729...20_milpol.html

http://www.allegro.pl/item1095296083...a_gratisy.html

niby sporo ale po dokładnym policzeniu i przeliczeniu na części-ok

Stary 2010-07-07, 15:44   #2091
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ta pościel jest przeurocza
Stary 2010-07-07, 16:47   #2092
mysiopez
Zadomowienie

opinie apropo wózka BEXA B4 http://forum.trojmiasto.pl/wozek-bex...0664,1,16.html

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:05   #2093
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Chwalę się
Stary 2010-07-07, 17:26   #2094
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Stary 2010-07-07, 17:40   #2095
muron
Zakorzenienie

mam taką zgagę, że zaraz zejdę........

Stary 2010-07-07, 17:46   #2096
Kasiek_26
Przyczajenie

Cytat:
Fajnie masz Moj do gotowania sie raczej nie garnie,ale naczynia zmywa,odkurza i zajmuje sie dzieckiem wiec jest ok

Cytat:
jeszcze taki mi się podoba:
http://www.allegro.pl/item1082689837.html

a to chyba kupię - w obu wersjach ecru/jasny beż:
http://www.allegro.pl/item1091629729...20_milpol.html

http://www.allegro.pl/item1095296083...a_gratisy.html

niby sporo ale po dokładnym policzeniu i przeliczeniu na części-ok
Sliczne te posciele Moze sie skusze ,jak bedzie dziewczynka,cho ciaz ja to wszystko juz mam, ale inny kolor by sie przydal. Maz bedzie"szczesliwy" jak sie dowie,ze znowu planuje cos kupic

Cytat:
Chwalę się
Sliczne ciuszki

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

JeSuisUnPapillon slodkosci. Chyba zaraz wyciagne jakies swoje malenstwa i powspominam troche

muron mi na zgage zawsze pomagaly migdaly lub cieple mleko,sprobuj moze pomoze
Stary 2010-07-07, 17:53   #2097
insomnia_00
Raczkowanie

JeSuisUnPapillon ubranka są prześliczne
Sama już chciałabym zacząć coś kupować dla maluszka, ale tż twierdzi, że lepiej poczekać... odłożyć troszkę pieniążków i jak już płeć będzie mniej więcej znana coś kupować...
Zazdroszczę tym kobietkom co mogą już powoli kompletować garderobę dla dzidzi

Ostatnio (2 lipca) byłam na drugiej wizycie u gina... i zawiodłam się strasznie...
Babeczka upomniała się tylko o badania jakie miałam wykonać, zrobiła badanie "ręczne" (że tak to ujmę)... powiedziała, że maluch rośnie... i nic więcej Byłam totalnie rozczarowana, że nie zobaczę mojej fasolinki
Dała skierowanie na następne badania i kazała przyjść 3 sierpnia... żadnego usg...

Nie wiem, być może robię z igły widły, ale myślę, że ginka teraz po prostu mnie olała... A u Was kobietki jak to jest na wizytach??
Tylko ja mam taką starą, leniwą babeczkę???

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 17:58   #2098
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
muron mi na zgage zawsze pomagaly migdaly lub cieple mleko,sprobuj moze pomoze
potwierdzam, mleko mi też pomaga

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość
Ostatnio (2 lipca) byłam na drugiej wizycie u gina... i zawiodłam się strasznie...
Babeczka upomniała się tylko o badania jakie miałam wykonać, zrobiła badanie "ręczne" (że tak to ujmę)... powiedziała, że maluch rośnie... i nic więcej Byłam totalnie rozczarowana, że nie zobaczę mojej fasolinki
Dała skierowanie na następne badania i kazała przyjść 3 sierpnia... żadnego usg...

Nie wiem, być może robię z igły widły, ale myślę, że ginka teraz po prostu mnie olała... A u Was kobietki jak to jest na wizytach??
ja na każdej wizycie mam usg, widzę swoją dzidzię, gin robi pomiary, ogląda jajniki,...

JeSuisUnPapillon piękne ciuszki...a ta sukieneczka
Stary 2010-07-07, 18:03   #2099
insomnia_00
Raczkowanie

Cytat:
ja na każdej wizycie mam usg, widzę swoją dzidzię, gin robi pomiary, ogląda jajniki,...
Znajoma mnie pocieszała, że takie usg comiesięczne może być szkodliwe dla fasolki... ale szczerze jakoś ten argument mnie nie przekonuje...
Czy mam prawo domagać się nieodpłatnego usg na każdej wizycie (co miesięcznej)???

"Nie oszukuj sam siebie - wokół Ciebie jest pełno ludzi, którzy chętnie Cię w tym wyręczą..."
insomnia_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 18:05   #2100
Kasiek_26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez insomnia_00 Pokaż wiadomość

Moze nie powinnam sie odzywac,bo nie mieszkam w Pl i nie wiem jak jest teraz,ale bedac w I ciazy ok 3 m-ca,polecialam do Pl z zamiarem prowadzenia ciazy u mojego gina i powiem Ci,ze moj lekarz tez nie robil mi usg na kazdej wizycie. Wizyty mialam co miesiac(poczatkowo) i usg mi robil co drugi m-c.
W ogole teraz mam zamair prowadzic cala ciaze w UK,a tutaj sa tylko 2 usg na cala ciaze. Fakt,ze bylam juz prywatnie na usg i napewno jeszcze bede korzystac z dodatkowych usg. Glowka do gory Zobaczysz malenstwo na nastepnej wizycie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości