![]() |
#121 |
Przyczajenie
|
![]()
Ej, jedzie ktos do Włoch Kalabria, II turnus ?
: ) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Przyczajenie
|
Dot.: WITOURS -opinie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Przyczajenie
|
i mozliwe ze ja z kolezanka, dzisiaj bede wszystko wiedziec, zalezy czy zostały jakies miejsca
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
a wybiera się ktoś do Czarnogóry od 10 sieprnia? (:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Przyczajenie
|
a do Calelli na II turnus? ; d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Przyczajenie
|
Jeżeli będzie tutaj ktoś kto już wrócił z Czarnogóry to proszę, niech podzieli się z nami swoimi wrażeniami i jak można to prosiłabym o jakieś zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Przyczajenie
|
Hej. Jedzie ktoś z Was do Włoch- Ciro Marina w terminie 7.08.2010-21.08.2010.
Chętnie zaczerpnę też informacji od osoby, która tam była - w jakim stanie są przyczepy, jedzenie etc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Przyczajenie
|
Cześć,czy jedzie ktoś do Grecji? w terminie 20.07-03.07
Zależy mi bardzo na odpowiedziach.Ogólnie to jak tam jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja byłam w Czarnogórze na pierwszym turnusie. Mi się bardzo podobało, ludzie na obozie byli bardzo fajni, kadra też niczego sobie,a sama miejscowość Ulcijn jest urzekająca! Wszystko było by wspaniale gdyby nie ... organizacja! Właściwie totalna klapa. Nic sie nie zgadzało. Zakwaterowanie- kłamstwo. Jedzenie- lepiej nie mówić. Wyjścia do dyskotek- zero. Zajęcia sportowe- zero. Wykwaterowanie i zakwaterowanie - żal. Autobus- zepsuta klimatyzacja i np. ja miałam zepsuty fotel, zupełnie sie nie rozkładał. Całego hotelu dogląda tak zwany Jimmy. Wpie.... ala się do pokoju na "kontrole" i grozi że nie odda kaucji bo pod łózkiem leży dezodorant albo w łazience jest piasek, do tego zagląda w przedmioty osobiste. Aha i radze sobie wziasc wlasny talerz i sztućce bo u nas brakowalo. I płyn do mycia naczyń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Raczkowanie
|
Jedzie ktoś do Riccione na ostatni turnus 16.08 ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Zadomowienie
|
Tak czytam opinie na temat tego biura i aż się dziwię. Tyle negatywnych, że głowa boli. Zaczynam się zastanawiać czy to się są w większości zwykłe kłamstwa. Albo też opinie osób, które są przyzwyczajone do luksusów.
Jak już pisałam byłam kilka razy z tym biurem, mieszkałam w namiotach(!) i w ogóle nie narzekam. Za cenę 1000zł lub taniej nie można zbyt wiele wymagać. Na każdym z obozów, na których byłam było wspaniale. Teraz wybieram się do Czarnogóry, Ulcinj, pensjonat, 20.07-12.08. byłam ciekawa opinii. Koleżanka tutaj widzę narzekała na zajęcia sportowe, wyjścia do dyskotek... A raczej na ich brak. To zależy od kadry. Jedni chcą młodzieży świetnie zorganizować czas, inni mają to gdzieś. Ale myslę, że to nie tylko problem tego biura. Jestem ciekawa co mają do powiedzenia inne osoby, które wróciły z Czarnogóry i mieszkały w pensjonacie. I jedzie ktoś w tym terminie co ja? 29.07-12.08? Piszcie. ![]()
![]() |
#135 |
Przyczajenie
|
tak zdecydowania te negatywne opinie wychodzą przez to, że inni wymagają nie wiadomo czego za taką cenę.
Bylam dwa lata tego w Riccione a rok temu z biura almatur koło riccione. I wiecie za tydzień zapłaciłam dwa razy tyle co za wa tygodnie tam a o wiele lepiej bylo w Riccione. Te przyczepy mało przeszkadzają. W nich tylko śpisz. Dyskotek było mnóstwo. Dodatkowym plusem bylo to iz na campingu my bylismy z polaków reszta to niemcy włosi Francuzi. ktoś się wybiera na ostatni turnus do grecji ? Zastanawiam sie nad wczasami. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Przyczajenie
|
Byłam w pensjonacie.
U nas probówano zorganizować zajęcia sportowe i wyjście do dyskoteki ale niestety wszystko skończyło się fiaskiem. Nie obwiniam kadry, bo z tego co nam mówiono w Czarnogórze poprostu dyskotek dla obozowiczów nie ma, bo wejście od 20 roku życia. Jak dla mnie ludzie byli fantastyczni i ogólnie mi się podobało. Pensjonat sam w sobie jest ok tylko organizacja to jedna wielka klapa, ale jakby nie patrzeć byłam na pierwszym turnusie czyli "doświadczalnym" z tego co widziałam drugi turnus miał nowiutkie garnki przywiezione z Polski i sprzęt sportowy ![]() Aczkolwiek i tak byli rozgoryczeni bo złapali gumę i 6 godzin czekali na naprawę i na wstępie nie podobalo im się ze w pokojach w wiekszosci nie ma lazienek a w katalogu pisalo , że będą ;] Nie mówie ze wymagam kokosów, mówie tylko , że jeśli się coś reklamuje i mówi TAK BEDZIE to powinno się dotrzymać obietnic. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwszy turnus zawsze jest "najgorszy", co roku, a tym bardziej na nowozorganizowany obóz ![]() A powiedz mi jak to jest z tą plażą. Faktycznie nie ma tam miejsca prawie wcale? chodziliście na tą Wielką Plażę? ![]() A w miasteczku jakieś fajne sklepiki? Nie mówię o żadnych sieciówkach oczywiście, ale jakieś z ubraniami? Bo w tych krajach ciuchy zawsze są dużo tańsze, więc jestem ciekawa. ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o plaże to mała jest bardzo fajna, nie jakaś specjalna rewelacja, ale jest ok, codziennie wieczorem czyszczona i faktycznie jaka sama nazwa wskazuje malutka, ale miejsce zawsze się znajdzie, nigdy nie było z tym problemu
![]() ![]() Na dużej byliśmy tylko raz, dojście nie jest za fajne, idzie sie ponad godzinę, w upale, przez krzaki. Ponoć można tam dojechać autobusem, ale u nas wychowawcy nie byli poinformowani jakim i wyszło na "wycieczkę". Duża plaża, jest wielka i okropnie płaska, wchodzisz w morze idziesz idziesz idziesz a woda ciągle po kolana. Ale można sobie pochodzić , położyć się na "wysepkach" i opalać no i podziwiać kraby które sobie hadzają pod nogami ![]() Co do sklepów na ciuchy nie licz. Schodziłyśmy całe miasteczko i są tylko tandetne i bardzo drogie w porównaniu do np. Greckich bazarów, za to kwitnie handel biżuterią i pierdółkami. Masa straganów z naprawde fajnymi zegarkami i okularami od "Diora, D&G, Gucciego... " wszystkie za 5 euro i cała masa bransoletek, kolczyków, wisiorków, pierscionków właściwie wszystko po 1 euro. Mozna upolować naprawdę fajne rzeczy ![]() Edytowane przez maua92 Czas edycji: 2010-07-21 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Zadomowienie
|
Aha, to trochę szkoda, bo miałam nadzieję, że znów upoluję coś fajnego za grosze.
![]() A ile jechaliście? I powiedz mi jeszcze, jeśli możesz jak wyglądał taki przeciętny dzień? po śniadaniu na plaże, powrót na obiad, znów na plażę, kolacja, miasto? ![]()
![]() |
#141 |
Przyczajenie
|
hm o Riccione:
plusy: * basen * sklepy na terenie ( kupujcie granite!świetna pizza, mozliwosc wejscia do internetu) *blisko plaży chodz powrót pod górkę *swietne warunki (łazienka) niektóre osoby trafiają na piękne i duze przyczepy * az mnie korci jak ktoś napisał, ze przewodnik bardzo mówił w wenecji, trzeba poczytać napierw. W Wenecji są specjalni przewodnicy i tylko oni mogą tam stanąć na środku chodnika i chwalić, i opowiadać historię tego miasta. Innym jest to zabronione. *mirabilandia i dyskoteki, san marino, ktoś tu pisał, ze wybierają tylko dwie wycieczki, w życiu! My bylismy na wszystkich, zalezy od chętnych. *blisko campingu tani market do którego można pójść jak opiekun pozwoli *piękna opalenizna * autokar, wygodny i bardzo chłodno Minusy: *hm jedzenie 50/50 *pierwszy dzień tory potem zapomina się. Edytowane przez nawas Czas edycji: 2010-07-21 o 16:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Przyczajenie
|
A jak jest z opłatami w Mirabilandii?
Każda atrakcja płatna osobno czy są one dostępne w cenie biletu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zadomowienie
|
W cenie jest wszystko.
![]() |
#144 |
Przyczajenie
|
Dokładnie.
Ktoś się wybiera do Riccione? ; ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Zadomowienie
|
Ja. Za rok. Już byłam tam raz.
![]()
![]() |
#146 |
Przyczajenie
|
Ja :P
A Ty jedziesz? Jak co na który turnus? :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Ja jade do Riccione 16.08 na ktory turnus sie wybieracie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Przyczajenie
|
Ja jadę do Riccione 04.08 ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Przyczajenie
|
Hej! Był już ktoś w Calelli, jak wygląda miasteczko, można tam zrobić jakieś zakupy, jak wyglądaje te przyczepy, mozna gdzieś wyjść samemu czy trzeba wszedzie z grupą i jak jest z dyskotekami, i które wycieczki są najlepsze?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:36.