Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-07, 23:18   #1891
blackhardcore
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12

Cytat:
Napisane przez countryhouse Pokaż wiadomość
już nie wiem co mam zrobić od kilku dni nie gadam z porcelanką już prawie 2kg rabarbaru wsunęłam i nic macie jeszcze jakieś pomysły?

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

a tak wogóle to dukam już prawie miesiąc i spadki tylko w 1fazie były a teraz stoi a w sumie chyba jedynym grzechem była mąka kukurydziana do tej pory bo raz że ciężko zrobić tortille bez tego a dwa że nawet nie do końca świadoma błędu byłam a tak było w przepisie. Nie wiem co robie źle ale denerwuje mnie to
placki owsiane z otrebami, co dziennie, duzo wody i ruchu, ruch tez pomaga, mi zwlaszcza 20 minut biegania.ciepla woda na czczo przegotowana, albo czerwona herbatke w ciagu dnia, najlepiej od swieta czy fochach porcelaanki
Stary 2010-07-07, 23:23   #1892
countryhouse
Raczkowanie

czuje ze jutro skocze po apteki po jakies wsparcie bo mnie rozsadzi a do tego jeszcze doszlo @ więc totalna lipa

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

staram się pic 1.5l dziennie jedynie z ruchem się ostatnio rozleniwiłam ale ciezko się ruszyc z pełnymi jelitami moze jeszcze ta czerwoną sobie zaparze

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

i otreby codziennie obowiazkowo tylko nie wiem czy ma znaczenie bo uzywam akurat pszennych
Stary 2010-07-07, 23:31   #1893
blackhardcore
Raczkowanie

Cytat:
czuje ze jutro skocze po apteki po jakies wsparcie bo mnie rozsadzi a do tego jeszcze doszlo @ więc totalna lipa

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

staram się pic 1.5l dziennie jedynie z ruchem się ostatnio rozleniwiłam ale ciezko się ruszyc z pełnymi jelitami moze jeszcze ta czerwoną sobie zaparze

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

i otreby codziennie obowiazkowo tylko nie wiem czy ma znaczenie bo uzywam akurat pszennych
pszenne maja tylko inne skladniki tzn ilosc wegli i bialka itp. na serio idz na szybki na prawdę szybki marsz jesli nie biegasz, to ci pomoze, mojej mamie nawet pomoglo a malo sie rusza.ja jak ide na stadion olimpijscki to szukam nie raz tylko otwartego toi tutaja, a siorbata powinna byc dosc mocna.moze kawa z rana?mi pomaga nawet jej zapach.
Stary 2010-07-07, 23:31   #1894
kochak
Rozeznanie

Cytat:

colon c? nie podziała od razu ale może?:/
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 23:32   #1895
twinsplus1
Zadomowienie

GG do twinsplus1

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
ee to jest niemożliwe, nie wiem jakim cudem Ci się tak dzieje, ja antytalencie kucharskie zrobiłam ten sernik za pierwszym razem i wyszedł perfekcyjny, zarówno ze zwykłego twarogu jak i serka homo, nie wiem jak może być najpierw za słodki a później gorzki
ile dajesz słodzika?? może za krótko go pieczesz, dajesz go na noc do lodówki??

no no no gratuluję!!!!!kla ski: ale za to jak się spłaszczył, jest pięknie mi samej cycki zleciały, ale coś za coś, ile Ci zleciały w cm obwody??

Dziewczynki jestem z siebie dumna samej sobie bije brawa
dziś miałam okazję się zważyć się na czczo i bez ubrania i to co zobaczyłam na wadze wprawiło mnie w dziką euforie okazało się, że ważę o 0,5 kg mniej niż docelowa wybrnana przeze mnie waga czyli o 2 kg mniej niż wyliczył MI Doktorek ehh i to na dodatek na dniach PW i bez porcelanki od 3 dni i ze spóźniającym się @ więc od poniedziałku albo już niedzieli przechodzę a III fazę !!!!!!!!!!!
WOW gratulacje fantastycznie

wzrost: 174 cm
79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58

Nothing is Impossible to a willing mind
twinsplus1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 23:38   #1896
blackhardcore
Raczkowanie

a jutro kolejny piekny dzien nad jeziorkiem. bedzie cudowny-bo w koncu -2,2 juz chyba mam wytlumaczenie skad mi luznawe sie zrobily majtki od stroju (prawie mi je fala zmyla, a raczej zdjela ) smiechu co nie miara

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

a wam tez chce sie tak pic, po tych plackach z otrebów? ja wypijam po nich ok 1,5 l wody do poludnia. a jem je 3 dzien. a i mialam zapytac czy dzem dla cukrzykow ten taki niskoslodzony taki, mozna jesc na PW?

Edytowane przez blackhardcore
Czas edycji: 2010-07-07 o 23:39
blackhardcore jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 23:38   #1897
kellysss
Zakorzenienie

U mnie skuteczna na porcelanke jest lampka wina....
Oczywiscie pije ja jak juz naprawde długo nie ide na kibelek...
i m ani wzrostów ani zastojów nie robi ta lampka....wrecz tak
jakby rozkreca prace żoładka ...
Inna ewentualnosc to łyzka oliwy z oliwek (wiem ze nie dukanowo)
no ale mi naprawde nic nie zaszkodzilo...
No i albo ta łyzke dolewalam do salatki na PW
albo jak byłam na PP to piłam z rana i zapijałam ciepla przegotowana
woda....od razu na kibel

A u mnie dzis mały spadeczek bo - 0,1 no ale lepszy rydz niz nic
Spokojnej nocki chudziaki

Stary 2010-07-07, 23:41   #1898
kochak
Rozeznanie

a mi sie baty należą, żeby nikogo nie drażnić... siadły mi dziś nerwy... dzień w pracy, niewyspanie itd... po pracy dwie paczki ciastek :/ z czekoladą, 250 ml bitej smietany i teraz batonik musli...zenada... co ja wyprawiam.... musialam odreagować na nową drogę życia ... bez niego. koncze ta gre z szanownym... nic z tego nie mam stać mnie na wiecej.... całe szczescie nie mam nic juz niezdrowego w domu, a na pewno nie kupie!!!! przyznaje sie do winy i głupoty.... od jutra juz grzecznie. jeszcze musze posiedziec do pozna projekty pokoczyc z pracy bo rozkojarzenie z ostatnich dni zrobiło mi ladne tyly... ehhh wszystko na wczoraj... papieroch i do roboty....

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ----------

a jakby tak olej rycynowy? podobno działa? a co myslicie o aloesie na dunkanie... podobno dobry detoks
Stary 2010-07-07, 23:41   #1899
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackhardcore Pokaż wiadomość
a jutro kolejny piekny dzien nad jeziorkiem. bedzie cudowny-bo w koncu -2,2 juz chyba mam wytlumaczenie skad mi luznawe sie zrobily majtki od stroju (prawie mi je fala zmyla, a raczej zdjela ) smiechu co nie miara

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

a wam tez chce sie tak pic, po tych plackach z otrebów? ja wypijam po nich ok 1,5 l wody do poludnia. a jem je 3 dzien. a i mialam zapytac czy dzem dla cukrzykow ten taki niskoslodzony taki, mozna jesc na PW?
mnie to ogólnie suszy na tej naszej diecie....
cały czas che mi sie pic....

Stary 2010-07-07, 23:42   #1900
Rozeznanie

Dziewczyny znacie może jakiś przepis na naleśniki?
Mam ochotę na naleśniki na śniadanie, ale z samymi otrębami to chyba tylko placki wyjdą?

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-07, 23:44   #1901
kellysss
Zakorzenienie

aaaa....zapomnialam....Sonia............kobieto normalnieklask i:
Mi narazie w obwodach to prawie wszedzie po 4 cm zeszło... chociaz w cyckach 3 cm

Stary 2010-07-07, 23:56   #1902
jolkah
Rozeznanie

Kochane
Mam mega zły dzień... myślałam, że fakt przestawinia się na fazę z warzywami pomzoe, ale jestem tak wypruta po pracy, że szkoda słów.
Do tego okropna kolacja, ktora przygotowywalam dla gosci i po rozlozeniu na kazdym talerzu chleba sama zjadlam polowe w ogole nie myslac co robie Kompletnie bezmyślnie... nie wiem jak mi to mogło wylecieć z głowy :/ strasznie sie podlamalam psychicznie. Ale walcze dalej dziennie, mam nadzieje ze mi to nie zachwieje spadków, bo troche mi brzuch napecznial i okropne uczucie jest po tym chlebie...
Eh okropny dzien. Dobrze ze sie powoli konczy...

Nie piję:
20 dni [sic!]

Waga: 78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64!!! ... 60!!
jolkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 00:01   #1903
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
Kochane
Mam mega zły dzień... myślałam, że fakt przestawinia się na fazę z warzywami pomzoe, ale jestem tak wypruta po pracy, że szkoda słów.
Do tego okropna kolacja, ktora przygotowywalam dla gosci i po rozlozeniu na kazdym talerzu chleba sama zjadlam polowe w ogole nie myslac co robie Kompletnie bezmyślnie... nie wiem jak mi to mogło wylecieć z głowy :/ strasznie sie podlamalam psychicznie. Ale walcze dalej dziennie, mam nadzieje ze mi to nie zachwieje spadków, bo troche mi brzuch napecznial i okropne uczucie jest po tym chlebie...
Eh okropny dzien. Dobrze ze sie powoli konczy...
JOLKAH glowka do góry, ja dziś gorzej nabroiłam jutro bedzie lepiej... wyśpij sięja przespałam cały dzien po pracy.. jesteś dzielna, rzucasz faje, ja ciagle zpaczka sie nie rozstaje... bedzie dobrze zobaczysz... nie lam sie tym!!!
Stary 2010-07-08, 00:03   #1904
JulietteCapulette
Raczkowanie

Oceńcie proszę to, co zjadłam :
Białko - 222,6 g
Węgle - 47,3 g
Tłuszcze - 42,1 g
Kcal - 1508
Dobrze czy źle ?
JulietteCapulette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 00:04   #1905
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a mój TŻ chyba troszkę się gniewa o moje odchudzanie

ja się zacznam zastanawiać gdyby tak się przeżucić w życiu na dukanowski chleb, i wcinać większość tych rzeczy normalnie zamiast jakiś przegięc to czy dałoby radę troszkę zrzucić

bo ja to robię tylko dlatego żeby się zmieścić w sukienkę na wesele ...
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 00:06   #1906
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie może jakiś przepis na naleśniki?
Mam ochotę na naleśniki na śniadanie, ale z samymi otrębami to chyba tylko placki wyjdą?
Ja ciasto robię tak:
zamiast 2 łyżek owsianych daje 2 pszennych i 1 owsianych, 1 jajko i mleko
Roztrzep widelcem jajko, dodaj otręby i z pół (tak na oko) szklanki mleka i to na bardzo rozgrzaną patelnię. Do tego twarożek i serek homo na słodko
Stary 2010-07-08, 00:09   #1907
jolkah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
JOLKAH glowka do góry, ja dziś gorzej nabroiłam jutro bedzie lepiej... wyśpij sięja przespałam cały dzien po pracy.. jesteś dzielna, rzucasz faje, ja ciagle zpaczka sie nie rozstaje... bedzie dobrze zobaczysz... nie lam sie tym!!!
O tak, to rzucanie fajek chyba poteguje moja frustracje. No ale dobrze ze ciagle trwam mimo tyyyylu pokus [siedze przez ten tydzien an wolontariacie na festiwalu filmowym w moim miescie i dostajemy nie dosc ze darmowe bony na obiady O_o to jeszcze pelno przekasek i slodyczy, pizze nie pizze. Matko kochana, a ja siedze z jogurtem naturalnym albo wiesniakiem i sie mega ciesze
Dzieki kochak za slowa otuchy. sen to dobry pomysl

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2010-07-08, 00:13   #1908
kataluna
Rozeznanie

Twinsplus1 koszulki sa swietne ale ceny tez niczego sobie...
kataluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 00:14   #1909
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jolkah Pokaż wiadomość
O tak, to rzucanie fajek chyba poteguje moja frustracje. No ale dobrze ze ciagle trwam mimo tyyyylu pokus [siedze przez ten tydzien an wolontariacie na festiwalu filmowym w moim miescie i dostajemy nie dosc ze darmowe bony na obiady O_o to jeszcze pelno przekasek i slodyczy, pizze nie pizze. Matko kochana, a ja siedze z jogurtem naturalnym albo wiesniakiem i sie mega ciesze
Dzieki kochak za slowa otuchy. sen to dobry pomysl

EHHH... oddałabym wiele za taką wytrwalość... pale jednego za drugim i sidze nad projektem ulotki:/ i popalam... spokojnej nocy!!! trzymam kciuki
Stary 2010-07-08, 00:31   #1910
joanasz
Rozeznanie

HEJKA
Nie bylo mnie troszke a tu tyle naprodukowane, ze hohoh
Dziewczynki dziekuja Wam za temacik o cyckonoszach - jak ja sie ciesze. Cale zycie nosilam zle cyckonoszeWprawdzie budzet nieco nadszarpniety ale co tam obkupilam sie w staniczki , a raczej doniczki patrzac na miseczki
No niestety rozmiar E i DD ale jaka ulga - dzieki za uswiadomienie. Cala moja bielizna do kosza. Od wczoraj mam maraton zakupowy, a co tam nagroda sie nalezy. Wczoraj 4 dzis 3 + 2 kostiumy kapielowe - niestety nie bikini ale tez ladne -no i biustem niestety to nadal sie moge pochwalic -przynajmniej w prawidlowym rozmiarze, a nie wychodzacym przy kazdym ruchu. A staniczek, ktory wyglada na wielki roz 32E ale od samego Celvina Kleina za to kupiony na przecenie z 30 na 5L -jak cieszy, a jaki wygodnykocham te przeceny. Za to TZ sie cieszy, bo co chwila mu pokaz bielizny serwuje. no jestem szczesliwa -choc nie osiagnelam mojego oczekiwanego rezultatu wagowego -ale mam nadzieje osiagnac

Tu widze powazne temat sie przewalaja -zycze Wszystkim trafnych wyborow i przede wszystkim mocnej wiary w siebie, w milosc, dobro i w drugiego czlowieka tez. Mysle, ze kazdy trafi na swoja druga polowe -kiedys tam
Jutro dalszy maraton. Dzis przez ten szal nie mialam czasu na jedzenie - wlasnie niedawno wciagnelam pol twarogu polskiego- jaki pyszny, spadam spac, pa.
Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Ja mieszkałam w Londynie. Żarcie masakra, napompowane a chleb...jak się wzięło kromkę to można było ja zgnieść w małą kulkę...
Same fast foody jedzą, ale takie fish&chips bym zjadła
Ja juz od dawna ich chleba nie jadlam, nie smakowal mi-jedynie polsi kupowalam, jedzenie jest napompowane, wlasnie dlatego przytylam choc malo jadlam- jeszcze brak ruchu, ale fish & chips jadlam kilka razy i zawsze mnie przeczyscilo -to nie to co w Polsce nad morzem, ach juz niedlugo i zjem rybke nad polskim morzem

Edytowane przez joanasz
Czas edycji: 2010-07-08 o 10:31
joanasz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 01:28   #1911
jolkah
Rozeznanie

Dobrej nocy moje drogie Jutro kolejny ciężki dzien przed nami..

Nie piję:
20 dni [sic!]

Stary 2010-07-08, 01:41   #1912
kochak
Rozeznanie

dobrej mi pewnie zejdzie do rana a poki co wiesniak z cynamonem hihi
Stary 2010-07-08, 01:45   #1913
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
dobrej mi pewnie zejdzie do rana a poki co wiesniak z cynamonem hihi
Nie jesteś sama
Ja posiedzę dziś co najmniej do 4 rano
Stary 2010-07-08, 02:08   #1914
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama
Ja posiedzę dziś co najmniej do 4 rano

miło... a o której wstajesz:/.? ja 6

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=zy-dj...os=pr7AzWbNxog

tym sie budze zeby glowa w klawiature nie uderzyc hihi
Stary 2010-07-08, 02:35   #1915
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
miło... a o której wstajesz:/.? ja 6

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:57 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=zy-dj...os=pr7AzWbNxog

tym sie budze zeby glowa w klawiature nie uderzyc hihi
Współczuję...
Ja po takiej nocce o 9:00 na śniadanko i później przesypiam do 13
Ja się jeszcze edukuję więc do pracy nie muszę rano wstawać... ale już niedługo

Haha a u mnie nic nie jest w stanie obudzić
Jak zasypiam to tak twardo, że nie mogę nawet ręką ruszyć jak się przebudzę...

Edytowane przez JulietteCapulette
Czas edycji: 2010-07-08 o 02:37
Stary 2010-07-08, 02:47   #1916
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JulietteCapulette Pokaż wiadomość
Współczuję...
Ja po takiej nocce o 9:00 na śniadanko i później przesypiam do 13
Ja się jeszcze edukuję więc do pracy nie muszę rano wstawać... ale już niedługo

Haha a u mnie nic nie jest w stanie obudzić
Jak zasypiam to tak twardo, że nie mogę nawet ręką ruszyć jak się przebudzę...

hihi ja byłam pod prysznicem... jutro bedzie koszmar, do 16 musze sie trzymac miłego zarywania nocy
Stary 2010-07-08, 03:02   #1917
JulietteCapulette
Raczkowanie

Cytat:
hihi ja byłam pod prysznicem... jutro bedzie koszmar, do 16 musze sie trzymac miłego zarywania nocy
Dzięki i nawzajem
Stary 2010-07-08, 06:52   #1918
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry melduje się z samego rana ... rozpoczynam dzień 4
ale leci ten czas hehe oby waga tez tak malała ...
śniadanko I szyneczka z indyka z twarożkiem
śniadanko I jogurt z otrębami
więcej planów brak będę kombinować później
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-08, 08:06   #1919
kochak
Rozeznanie

dobry dobry
Stary 2010-07-08, 08:16   #1920
Dzi25
Zadomowienie

GG do Dzi25

Cytat:
dobry dobry
Jaki dobry, nie mogę się obudzić

Poza tym znowu zanotowałam wzrost i się wkurzam

"Myślenie nie boli, ryzyko nie gryzie"
Dzi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości