|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
moj jak byla maly to spal w wozku jak trzeba bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydaje mi sie ze tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Zakorzenienie
|
anecka wiesz co, w ogole nie gadaj z Twoim byly co zamierzasz z orbic z dzieckiem. bo on nie zalsuguje na takie informacje, a juz na pewno nie na wtracanie sie w taki sposob w to jak Ty chcesz je wychowywac i inne rzeczy zwiazane z dzieckiem. jesli chce byc ojcem to niech nim bedzie. jesli nie, po narodzinach skladasz wniosek o alimenty dla dziecka. a gdyby 'zle sie prowadzil', naduzywanie alkoholu narkotykow etc to jeszcze wniosek o ograniczenie/pozbawienie praw rodzicielskich. drań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4114 |
Rozeznanie
|
Anecka
Biorąc pod uwagę Twojego tż to mój jest aniołem. Nie daj się, kij mu w oko. Zbieraj wszystkie paragony za wyprawkę dla dziecka, za kosmetyki, potem za leki itp- pomoże Ci to w sprawie o alimenty i ograniczenie praw rodzicielskich. Ach- czy wiesz że już teraz możesz składać pozew o alimenty?? Kobietą w ciąży też nalezą się alimenty. |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, zdecydowałam się i zamówiłam ta wanienkę ze stelażem
![]()
#4116 |
Zakorzenienie
|
a mnie dalej kluje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Wtajemniczenie
|
#4118 |
Rozeznanie
|
Dobry wieczor dziewczynki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak przyjdzie to napisz czy solidna i fotke wrzuć ![]() ![]() witaj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
irsin. herabty sie napij i polez w lozku, wylacz kom0uter
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Irsin, moze rumianku sie napij jak masz? Mnie zawsze na brzuch pomaga ![]() A czy wozek jest taki miekki jak materac w lozku? ja bym wolala kupic chyba turystyczne..
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
irsin weź no spe jak nie pomaga( mnie zastrzyki nie pomagały) polecam Buscopan
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
anecka a co on ma sie wypierac. jesli nie jest pewny niech zorbi sobie na wlasny koszt badania dna po urodzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:13 ---------- Poprzedni post napisano o 07:11 ---------- a tego Twojego bylego chlopa to ja bym oddala na eksperymenta genetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
Anecka poszukaj informacji jak prawnie uregulowac wasza sytuacje. Zeby potem nie bylo np. przy wyrabianiu paszportu ze 'tatus' bedzie robil problemy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() W Łodzi dziś od rana pięknie, ani jednej chmurki. Na razie troszkę chłodno, ale ma się ocieplać. No a weekend to ma być masakrycznie gorący podobno ![]() U nas dzisiaj w kuchni malowanie, troszkę farba śmierdzi (ale nie mocno), więc się zamknęłam w pokoju przy otwartym lufciku. Chyba to dzidzi nie zaszkodzi, co? W końcu nasza Weronisia sama przedpokój odnawiała ![]() Moje małe dziś szaleje po brzuchu od rana ![]() ![]()
#4127 |
Zakorzenienie
|
kretencja ja sama malowalam z mezem teraz kuchnie, ale nasza farba nie byla jakas super smierdzaca. lateksowa. przy otwartych oknach. i nie sadze by to mialo zaszkodzic. A ty w drugim pokoju to tez nie zaszkodzi
![]() Ja od rana mam skurcze chyba. juz od 4tej. ruchow dzidzi nie czuje, albo nie odrozniam. Ale dzis na lezaco mialam fajnego balona. ZNaczy sie dzidzia rosnie ![]() ![]() Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-07-08 o 07:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
Nie są jakieś szczególnie śmierdzące te farby. Tak że myślę, że się nic nie stanie. Co innego przebywać w innym pomieszczeniu, a co innego robić sobie z farby inhalacje
![]() Ja mam porankami brzuszek nadal malutki, prawie nie widać ciąży, dopiero w ciągu dnia mi wyłazi.... Ale Dzidź szaleje ![]() ![]()
#4129 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja ostatnio malowalam przedpokoj, zrobilam sobie przeciag, bo smierdzialo ![]() ![]() Jej nie wiem co dzis na obiad zrobic, spodziewam sie jednego goscia i nie wiem czy isc kupic po prostu cos do garmazerki, czy cos robic, ale co? bo mam dosc zup i ziemniakow z kotletem.
![]() |
#4130 |
Rozeznanie
|
Zrób coś z warzywek, np. leczo z cukinii, pomidorów, papryki. Możesz troche kiełbaski wkroić. Szybko, tanio i smacznie
![]() Kretencja, pisałaś kiedyś o wysypce? Małe krostki na ręku. Pomogło wapno? |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Zadomowienie
|
dzień dobry
gratuluje poznania płci wszystkim mamusiom i pierwszych ruchów ![]() u mnie dziś chyba znowu będzie gorąco a wczoraj było tak wspaniale... Cytat:
![]() Irsin mnie tak kuło w tamtym tyg potem przestało a teraz częściej boli mnie brzuch i też się trochę martwię ale jak boli mocniej to biorę nospę i się kładę i przechodzi po jakimś czasie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny - umówiłam się na 26 lipca u bardzo dobrego specjalisty na usg prenatalne - ma świetne opinie i sprzęt 3d/4d poza tym wreszcie dostane zdjęcie - kurde chyba jestem jedyna która fotki nie dostała ani razu
![]() i co najważniejsze ten lekarz pracuje w szpitalu w którym chce rodzic i zajmuje się wykonywaniem cesarskiego cięcia więc go wybadam co i jak ![]() ![]() tż się cieszy bo też może być na tym badaniu - idziemy po południu wiec zdąży z pracy a poza tym za całe badanie z wyliczeniem wszystkich wymiarów itp zdjęciami i płytką koleś bierze tylko 80 zł! i ma gabinet 10 minut samochodem ode mnie ![]() ehh jadę dziś do Zabrza po odpis aktu urodzenia hehe nie wiedziałam ze do ślubu będę potrzebować odpis bo mam oryginał - babka zrobiła wielkie oczy bo nikt już oryginałów nie trzyma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie
![]() ![]() Po pierwsze gratuluje tych wszystkich pozytywnych wieści po badaniach usg ![]() ![]() Anecka ja naprawdę nie mam słów żeby napisać jak ja Cie podziwiam dziewczyno ... Ja bym poszła i tego faceta normalnie ![]() ![]() Margaryt narobiłaś mi ochoty na to leczo ![]() Kretencja u mnie też dzisiaj pięknie ![]() Irsin jak zdrówko ?? essence30 mojej szwagierki mały spał prawie cały czas w wózku nawet w domu mimo ze miała łózeczko to on sobie strasznie ten wózek upodobał i było to dla niej też wygodne bo mogła sobie podjechać wrazie czego tym wózkiem gdzie chciała. Ja nic nie planuje co i jak bede robiła. Wychodze z założenia, że wszystko wyjdzie w praniu i nie da sie z góry tego zaplanować szczególnie jeśli chodzi o dziecko Dziś siedzę sama w domku męż pojechał w nocy do Krakowa załatwiać ostatnie rzeczy przed obroną nie uwierzycie zwlekał z tym rok ... juz nie mialam siły na niego, praca leżała napisana już we wrześniu ubiegłego roku a jemu się nie chciało załatwić tych wszystkich formalności. On zawsze ma czas ![]() I na suwaczku dzisiaj 24tc ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/2nn33e3ksyt7x3nm.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070825290413.png wiolkaslonko@gmail.com aniołek 28.06.2009[*] Edytowane przez wiolkaslonko Czas edycji: 2010-07-08 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Anecka, wiem, że łatwo się mówi, ale poszperaj informacji o tych alimentach, o tym, jakie prawa będzie mieć Twój TŻ, jak uzna dziecko itp Bo nigdy nie wiadomo, kiedy to się przyda. Moja przyjaciółki rodzice rozwiedli się kilka lat temu, ona była już pełnoletnia ale jej młodszy brat nie. No i ojciec wypiął się na nich. Alimenty wprawdzie płacił, ale małe, bo wykazał część dochodów, jakieś kruczki prawne znalazł. Robił im wielkie problemy i w ogóle. Także lepiej wiedzieć. A jak będzie sie wypierac dziecka, to niech zrobi sobie test ojcostwa, to będzie mieć czarno na białym. Dla Ciebie jeszcze lepiej, bo zamkniesz mu usta, nie będzie mógł się wypierać. sereniti, nie dostajesz fotek z usg? a pytałąś sie lekarza czy możesz dostać? moja bywa zapominalska i trzeba poprosić, ale daje bez problemu ![]() a wczoraj zamarzyłam sobie o leczo,a dziś kusicie ![]()
#4136 |
Raczkowanie
|
Hejka wszystkim!
Anecka i co dostałaś to zwolnienie? ja mam do 3ego sierpnia teraz. A może zrób jakąś zapiekankę makaronową, albo spaghetii z tuńczykiem? a ja mam dzisiaj smaka na zupę wiśniową ![]() Kretencja ja właśnie się tak tez zastanawiam z tym malowaniem, my planujemy za jakis tydzień malowanie kuchni i pokoju, też coś chyba zawiążę na usta i nos ![]() Ishka coś pisałaś, że się zmuszasz do soków marchewkowych, a nie lepiej samą marchew wcinać? taki sam efekt , ja właśnie jedną przyjęłam ![]() ![]() Ej wiecie co, dziwne, bo wyniki wszystkie mam ok, ale na to częste oddawanie moczu po kilka kropel lekarz mi polecił urosept przez 10 dni po 6 tabletek dziennie, zobaczymy czy przyniesie efekt i muszę więcej pić bo mam skłonności do gęstomoczu .... dobra lecę do apteki, zwolnienie wyslać do firmy i może luknę jeszcze na meble jakieś.... do potem!!!! Wiolkasłonko ![]() ![]()
Urodziłam się 13ego w piątek ![]() Nasz Skarb ![]() Nasze nadchodzące Szczęście ![]() Edytowane przez essence30 Czas edycji: 2010-07-08 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podsmazasz cebule i czosnek na odrobinie masla, zalewasz 100 ml bialego wina,powoli dodajesz kubek smietany (12-18%), potem 150 gr sera gorgonozola. Czekasz az sie roztopi ![]() Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-07-08 o 08:28 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4138 |
Rozeznanie
|
dzisiaj czuję małego tak bardzo nisko kopie
az mam takie uczucie jakby w szyjke kopał ![]() mam nadzieje,ze tylko tak sie ułozył a to nic złego z szyjka sie nie robi. kurde nie mam talentu do licytacji kazdy mnie przebija w ostatniej minucie nie wiem jak to sie robi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Raczkowanie
|
Dzień doberek
![]() Ja już od 6 na nóżkach ![]() ![]() Od godziny mamy hydraulika, który przebija sie i robi odpływ pod zlew do naszej kuchni ![]() ![]() ![]() Melduje ze na Podhalu również piękna pogoda ![]() ![]() Miłego dnia ![]() ![]()
#4140 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ide obadac cennik warzyw, szczegolnie cukinii i moze cos upichce (choc lenia mam do gotowania zawsze) ![]() Dzieki!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.