![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Tak czytam o tych rozterkach- zostać w domu czy wrócić do pracy i włos mi się na głowie jeży jak sobie pomyślę, że już połowa za mną
![]() ![]() ![]() Wiem, ze będę załowac ale wyboru nie mam. Ominie mnie wiele cudownych chwil, stracę pewnie tę więź... ale z drugiej strony nie chce się zagnieździć w domu i być taką matką polką, bo juz po 3 miesiącach marze czasem pójść do pracy i odpocząć od obowiązków domowych. Na szczęście mam mozliwość ustawiaia sobie grafiku wg potrzeb, mogę iśc na cały dzień do pracy a mogę na kilka godzin, czasem w ogóle, byle wyrobić godziny. No zobaczymy jak to będzie- ale jakos musi... nie ja pierwsza i nie ostatnia... znam osoby które nie załują, że wróciły do pracy bo nie wyobrażały sobie "wiecznego" siedzenia z dzieckiem. Wiem, może to egoistyczne ale ja czasem też tak myśle... ale z drugiej strony.. baaaardzo sie tego boję... chyba będę wiecznie na telefonie ![]() ---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- My dziś na szczepienia... trzymajcie kciukasy ![]() Wczoraj bylam na rehabilitacji z małą i... jestem niezadowolona, myślę, że to co ta pani nam pokazała to wielkie g... nastepna wizyta za 2 tygodnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- I jeszcze mam pytanie... jak to jest z witaminą D? Skoro zaczęłam dokarmiać to podawac jej nadal? Nie umiem stwierdzic ktorego mleka je wiecej bo z cycka to chyba za wiele nie uciąga bo po karmieniu daje jej 3 razy dziennie po 90 ml i wypija! Wczoraj dałam nawet 4 razy. Chyba pomału odrzuca mojego cycka... ![]() ![]() Dawać tą witaminę czy już nie? ![]() na noc nigdy jej nie dawalam sztucznego to pierwsze karmienie było ok 3, a wczoraj dałam to spała do 6!!
Weroniczka (05.04.2010r) ![]() "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) ![]() Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2010-07-08 o 08:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
przy butelce odstawia sie k...choc i tak juz slyszalam opinie lekarzy ze trzeba tez podawac bo w meku jest za malo tej witaminy...ehh
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- moj wlasnie gada z zyrandolm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
szczerze to jak przy pierwszym dziecku też mówiłam że dobrze że do pracy wróciłam, bo matką polką nie chciałam być, i że zawsze jest o czy z tz pogadać a nie tylko o dziecku to dobre dla związku, ale to tylko tak mówiłam chyba żeby siebie przekonać. wtedy nie miałam wyjścia i robiłam dobrą minę do złej gry, teraz miałam wybór. dalej dbam o siebie, kupuje nowe ciuszki , uprawiam sport, i z koleżankami się spotykam na ploty. to nie tak ze czekam z utesknieniem az tz z pracy wroci zeby móc powiedziec co innego niz gugu. przewaznie on wraca a mnie w domu nie ma, to sobie robi obiad, a jak przychodze to malego kapie, i piwko pijemy i pogadamy. teraz powoli rozkręcam się zarobkowo, może narazie kokosów nie mam, ale zawsze więcej w domu przy dziecku dorabiam, niz bym w pracy przez cały dzien siedzenia zarobiła i niańkę opłaciła.
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
Pop znalazlam chodzilo mi o takie pacynki
http://littlecottonrabbits.typepad.c...7fa4970b-400wi moze to by Oliwke oduczylo pchania paluszkow do buzki ![]() No dobra to ide wszystkie dzieciaczki tam poprawic a znieksztalcilam bo tak na szybko chcialam zrobic z Julka zasypiajaca na cycu ![]() a ja mam jakis kryzys laktacyjny albo moje dziecko nie moze sie najesc albo nie wiem o co kaman nakarmiam ja z obu cycow teraz odciagnelam przed 10 bo byla pora karmienia i tam raptem 190 z obu sie sciagnelo <chyba nie tak malo> Luśka zjadla wszystko i jeszcze z butli pociagla sztucznego 30 ![]() ![]() a dwa to ona ma straszny katarek az nie mzoe oddychac wiec podejzewam ze tesciu zanim poszedl do spzitala sprzedal jej chorobsko <pała> a w dodatku dzisiaj naszej Pani doktor nie ma ![]()
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Asiulek a czego Ty sie spodziewalas po tej wizycie u rehabilitanta ?? ze co ze bedzie ci kazal mala na wszystkie strony wiginac ?? pokojnie widocznie takie cwiczenia sa jej potrzebne i ciesz sie ze nie chodzisz prywatnie ja obliczylam ze cala ta nasza rehabilitacja bedzie wynosila cos kolo 3 tysiecy < bo niby mamy sie rehabilitowac puki Julka nie zacznie raczkowac wiec mniej wiecej 7 miesiecy >
jak Julka zaczynala terapie to pierwsze co miala to kladzenie na brzuszku i pchanie glowki do przodu tez nic wielkiego teraz jestesmy na etapie wykrecania maglowania niby nic wielkiego a wiecie ze dzieci ktore sa cwiczone to znaczy rehabilitowane szybciej dojrzewaja psycho-ruchowo zaczynaja wczesniej siadac i chodzic - tak mi sie teraz przypomnialo bo ostatnio na ten temat z doktor rozmawialam a jeszcze wiecie co musze was zaprosic na impreze bo wczoraj wygralam zgrzewke piwa ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Plmadzia a jakie to kropelki ?? wybiore sie do apteki ![]()
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
no ja niestety w domu nie zarabiam i bedzie tylko tz pracowal, ale mam nadzieje ze jakos damy rade.
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Matylda vel Pani Kuleczka
ur.05.04.2010 sponsa_bella Edytowane przez sponsa_bella Czas edycji: 2010-07-08 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
ja też podaje kropelki
Euphorbium compositum S (homeopatyczny aerozol do nosa) zwalcza katar o różnym podłożu - wirusowym, bakteryjnym, alergicznym. Składniki roślinne i mineralne pomagają szybko udrożnić nos, usprawnić odpływ wydzieliny, ułatwiając oddychanie. Lek regeneruje błonę śluzową nosa. Ze względu na skuteczność, bezpieczeństwo stosowania i wysoką tolerancję może być również stosowany u niemowląt. Nie powoduje polekowego nieżytu nosa. Może być stosowany w długotrwałej terapii. nam zawsze pomaga ![]()
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak urodził się mój siostrzeniec to celiaklia była uważana za poważną chorobę. To było 24 lata temu. Nie rozpoznana w porę prowadziła do upośledzeń ruchowych i umysłowych. Niezędne było rehabilitowanie dzieci i całkowite wykluczenie gluteu z diety. Niektóre mamy tworzyły stowarzyszenia i wyieniły się pomysłmi m.in. naprzygotwanie posiłków. Piekło się chleb z mąki kukurydzianej. W sklepach było pusto a bezgltenowe kaszki można było kupić tylko w komisach albo w Pewexie za ciężkie pieniądze. Muszę poczytać o tej celiakli zanim nieszczęsny gluten zacznę podawać.
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
To ja też poproszę o pomoc, bo mi jednak to średnio wychodzi.
Igorek ur. 09-03-2010 17 tygodni
#44 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() mloda przeczytałam, że Dawidek do żyrandola gada uffff czyli z moją Lenką wszystko w porządku ![]() ![]() ![]() ![]()
#45 |
Zakorzenienie
|
jeju
![]() dziewczyny jestem ale z galeria to po mału i sie uporam
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
prosze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
Całuśne dzieciątko. Fryzura specjalnie do sesji zdjęciowej ?
![]()
#49 |
Zakorzenienie
|
a to my
![]() i Dawidek z kolezanka z ktora znalazl wspolny jezyk:P Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2010-07-08 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
ale czytania
![]() Sponsa jakie Matylda ma zalotne spojrzenie ![]() dziekuje za zyczenia ![]() no i sie potwierdza kolejny raz ze ta moja pediatra jest cos nie teges ![]() co do powrotu do pracy ja jednak przedluzam do konca roku zwolnieniami,bylam u internisty,powi ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Rozeznanie
|
To i ja się dołączę
Młoda, Dawidekn wymiata, a zdjęcie z koleżanką mnie rozłożyło na łopatki ![]() Aixa moja Hania uwielbia żyrandol! Mój TZ twierdzi, że on jej przypomina cycusie, bo takie 3 klosze okrągłe, a w środku małe żaróweczki he,he.... Nie wiem komu się ten żyrandol tak kojarzy...Chyba chłop mi wygłodniał ![]() A propos! Nazwa wątku super! ![]() ![]() Drcron ja też teraz miałam kryzys laktacyjny, ale Hania dzielnie popracowała nad laktacją i jest ok. Jadła z 6-ciu cyców, prężyła się i marudziła jak wolniej leciało, to ja na chwilę przerywałam karmienie i potem znowu, aż zatrybiła i teraz mleko leci strumieniami ![]() Grzechotka prześliczna! Sponsa Matylda prześliczna! A włosy! A rzęsy! Ach, ach!!! Wogóle prześliczne te nasze maleństwa!WSZYSTKIE! Uwielbiam na nie patrzeć! A Hania wczoraj była na szczepieniu, buuu....Spłakała się i jeszcze w domu, jak jej plasterek zdjęłam to się żaliła w mankiet. Bidulka.Wieczorem wisiała mi na cycu 2 godz!!!(zazwyczaj wieczorne usypianie zabiera nam ok 30 min). Nie chciała puścić, jak ja jej podstępnie chciałam zabrać, to bunt i wierzganie nóżkami.Musiała chyba sobie to odreagować... Ale dziś ma już świetny humorek ![]() Waży 6830! Pyzunia moja! Za 4 dni kończy 3 mies. i dołączam zdjęcie do galerii-widać na nim co Hania najbardziej lubi robić-jeść!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
dzień dobry na nowym wątku...
mi znowu dziecko zabrali.. ![]() przyszła teściowa powiedziała "daj mi mała" i mi ją zabrała... i powiedziała mi "idź sobie porobić coś w domu"... już mam cały język zgryziony żeby jej czegoś nie odpowiedzieć... ja wiem fajnie że mi czasami pomaga... ale ona mi ja codziennie rano zabiera i mówi że mam sobie coś porobić w domu.. bo ja jestem jak ona i codziennie muszę sprzątać,.. ja jestem z tych co wolą mieć bałagan ale z dzieckiem posiedzieć;/ ehh a po południu musimy na zakupy jechać i znowu z nią będę musiała mała zostawić;/ a jeszcze wczoraj usłyszałam od mojej mamy "sama chciałaś z nią mieszkać"... to nic że pół roku ryczałam że nie chce mieszkać z teściami.... a mieszkamy z nimi tylko dlatego że pół domu było puste... a u mnie w domu pełna chata... ja chciałam mieszkać na osiedlu... ale mąż nie chciał żeby dziecko wychowywało się na blokach...;/ normalnie dziś chyba na niego nakrzyczę!! nawet się nie mam na czym wyładować;/ no a z tych przyjemniejszych rzeczy... to fajnie się ogląda wasze dzieciaczki ![]() ![]() a tu moja mała "księżniczka" dobrze wychowana z resztą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
Darusia
![]() Michasia ur. 1 kwiecień 13 tyg madziwnia
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Euphorbium 3 x dziennie
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
prosze:
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
Matylda pięknie dziękuje za komplementy
![]() ![]() Mała ma kręcone włosy i czasem ciężko je ujarzmić. Urodziła się z ciemnymi (po mamie), teraz jej jaśnieją ![]() Czy wasze maluszki nadal mają niebieskie oczy? Czy któraś z was zauważyła, że kolor oczu jej dziecka się zmienił?? P.S. nienawidzę dziecięcych zakamarków międzypalczastych!!! Tam się gromadzą chyba wszystkie pyłki, jakie mam w mieszkaniu. W dodatku, delikatnie mówiąc, wonieją. O, matko...zapomniałam Ci, MŁODA, podziękować ![]() Wirtualne Karmi dla Ciebie ![]() Oglądam foty wszystkich naszych maluchów i nie mogę uwierzyć, że ten czas tak szybko leci...Jeszcze kilka miesięcy temu były takimi Robakami ![]() Edytowane przez sponsa_bella Czas edycji: 2010-07-08 o 11:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
no niestety prawda taka ze czas ucieka nam przez palce dlatego postawilam na prowadzenie zycia towarzyskiego na razie poza budynkiem pracy- ale wypady na ogrodki czy do kina czy cos jak najbardziej od czasu do czasu nie zaszkodza podobnie ploty z kolezankami,:P
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- poklocilam sie z tezetem i wyszedl z domu- ehhhh, moze faktycznie troche przegielam;/
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a można ją dodać do odciągnietęgo mleka? bo nie chce probowac jedoczesnie kaszki i za jednym zamachem zupki jarzynowej.... objawy tej celiakli brzma koszmarnie...wiotczenie miesni, wzdety brzuszek....wiszaca skora-co za cholerstwo?uszkodzenie jelit-matko ![]() megi, zapraszam w imieniu Twojej kolezanki, bo ja w trakcie przeprowadzki prawie jestem, ale wproszę Cię do niej ![]() PoP, nie choruj ![]() a ja @ jeszcze nie mialam
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Darusiaaa mój jak się z nim pokłóce to wychodzi i wyłancza telefon normalnie wtedy to dopiero mnie wkurza ![]()
#60 |
Zakorzenienie
|
moj to poszedl na rehabilitacje przy okazji, juz wrocil z rozami;D
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.