|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część V
Cytat:
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1623 |
|
Rozeznanie
|
Tak, prosimy o skład!
Jestem bardzo ciekawa, skoro tak zachwalasz
|
|
|
|
#1624 |
|
Raczkowanie
|
Wiem ze bedzie duzo pisania ale tez Ci mam cos na temat bombardowania wlosow do powiedzenia przez 4 lata farbowalam raz blond pozniej braz,i mialam bardzo zniszczone wlosy a pozniej trwala do tego
....dopiero od stycznia po kilku letnim podncinaniu w sumie sa juz w niejajgorszym stanie ale zauwazylam ze pojawily mi sie wlasnie te biale kropki, ![]() ![]() a ja chce zapuscic kudly![]() kupilam sobie dzisiaj z JOANNY(Z APTECZKI BABUNI KOMPRES DO WLOSOW SUCHYCH I ZNISZCZONYCH)i do tego KERATYNA Z ARTISTE STYLE taniocha -zobazcymy jaki efekt bedzie,no i wlasnie tez prostuje i tez widze ze moze wlansie z tego si emi znow tak zepsuly ...choc z biegiem czasu tez wlosy sie samoistnie rozdwajaja,musze sprobowac z tym olejem,.a ten cement to u fryzjierki tak?
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
dziś użyłam tego spreju Fekkai i stwierdzam, że po nim mam mniej puszyste włosy i z loków zrobiły mi się fale, mimo zawziętego ugniatania.
do końca nie wiem czy to zasługa tego kosmetyku bo dziś po raz pierwszy użyłam kremu do loków lorys i jako odżywki musu czekoladowego który mógł mi obciążyć włosy, ale wątpie. następnym razem użyję z odżywką bez silikonu i z kremem do loków którego używałam wcześniej jeżeli jest to zasługa spreju to jest świetny, mam fajne "plażowe" fale i włosów wydaje się objętościowo mniej, a wcześniej miałam puszyste loki. włosy są bardzo miękkie w dotyku i wydają się być lekkie a jednocześnie nie mam wrażenia że pierwszy lepszy wiatr zniszczy mi fryzurę
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2010-07-07 o 12:22 |
|
|
|
#1626 |
|
Zakorzenienie
|
czaje sie na jakis rekonstruktor
![]() miała któras z was biosilk?
|
#1627 | |
|
Rozeznanie
|
Mialam, bez zachwytow
(jesli chodzi ci o rekonstruktor, jedwab z Farouka jest bardzo grozny, pieknie pachnie i swietnie wygladza dzieki silikonom, ale na dluzsza mete poprzez zawartosc alkoholu strasznie wysusza )---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
. Ja wole sama przeprowadzic zabieg regenerujacy w domu (ampulki z cementem Kerastase zostawiam pod folia na ok. 30 min. i podgrzewam suszarka) niz placic fryzjerowi za robocizne![]() PS. Uwielbiam dni researchu w internecie w pracy, moge wyszalec sie na forum
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
cannelle
Do Ciebie kierowalam moja wypowedz nie wiem czy czytalas:Ppytalam sie ile takie cementoanie kostzuje i na ile starcza,:PP i czy mam szanse zapusicc wlosy jeszcze z 5cm bo tyle mi brakuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- a widze ze wlasnie mi odpisals ![]() ![]() ![]() a ile kosztuja te ampulki,bo jedne laski na fforum pisaly ze z RADICALA sa tez wypasne ampulki na porost wlosow,i lepsza kondycje,a jak z tym 5cm? ![]() |
|
|
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczeta nie wiecie moze (zwlaszcza te blondwlose i krecone) jakim specyfikiem moge dodac blasku wlosom
![]() odchodze juz od zmyslow ogladajac wasze piekne proste blyszczace wloski a moje nie chca za bardzo blyszczec jak prostowalam to blyszczaly ale odeszlam od tego jedwab slabo dziala jesli chodzi o blysk a moze moje wlosy maja taka nature ze nie blyszcza
|
|
#1630 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
).Radicala nie stosowalam (ale planuje kupic w weeked ), kerastase na allegro: http://www.allegro.pl/item1094224651...t_odzywka.htmlte ampulki sa jeszcze mocniejsze w dzialaniu: http://www.allegro.pl/item1116191540...oslabione.html (wlasnie je zamawiam ). Dobrze jest miec do nich psikacz, zeby lepiej rozprowadzic produkt na wlosach (od bidy mozna np. przelac do pustego opakowania po mgielce z Radicala )
|
|
|
|
|
#1631 |
|
Raczkowanie
|
a jest szansa ze zapuszcze farbowane blond wloski,?jak narazie ich nie farbuje ,pozniej planuje tylko sam odrost zrobic sobie,to mowisz ze jak bede uzywala tych roznych preparatow to nie ulegna zniszczeniou,kule duzo tego popisalas tych rpoznych mazidel
![]() ![]() ![]() a ten cement na ile starcza.te ampulki:P i przez ile je musze stosowac zeby zobaczyc efekty ![]() a to co sadzisz o tym kodzie genetycznym ze wlosy do pewnej dlugosci rosna,bo wlasnie boje sie ze u mnie to wtej chwili sie zaczelo,bop miech teu milama super konce,a teaz sie zaczely robic kropki, ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- i jesszcze mam jedno pytanie,czy skoro mam ten kompres i jego sie splukuje to nie musze juz odzywki stosowac,?bo tego by moze bylo za duzo dla wlosow,i mogly by stac sie obciazone?... czy np moge sobie zrobic kuracje domowa-Żółtko+KOMPRES Z APTECZKI BABUNI i splukac=EFEKT POWALAJACY ?![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- ha aleearz ma nowine dla zmartwionych ![]() przed chwila testowalam metode APTECZKe babubi=KOMPRES ![]() i wysuuszylam wloski nakladacjac JEDWAB NATURASILK EFEKT MNIE POWALIL BLYSZZCACE...nie sianowate no normalnie czuje sie jakbym znow miala wloski z gimnazjum hhihihihi;d;D: D
|
|
|
|
#1632 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1633 |
|
Raczkowanie
|
Poszłam kupic Biowax i nie było
wiec wyszłam z dwufazową odżywką bez spłukiwania MOC NATURY WAX LATTE co o tym sądzicie?
|
|
|
|
#1634 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1635 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Czy ten szampon i odżywka nadają sie do omo?
Szampon: Nivea Baby, Szampon i płyn do kąpieli 2 w 1 Składniki: Aqua, Decyl Glucoside, Sodium Myreth Sulfate, PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate, Cocamidopropyl Betaine, Chamomilla Recutita Flower Extract, Bisabolol, Sodium Chloride, Glycerin, Citric Acid, Polyquaternium-10, Sodium Benzoate, Parfum. Balsam: Forte Sweden, Mrs. Potter's, Balsam do włosów suchych i zniszczonych 'Aloes' Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Parfum, Isopropyl Alcohol, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolione, Citric Acid, Butylphnelyl Methylpropional, CI 19140. |
|
|
|
#1636 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
(u mnie podstep zauwazylam dopiero po ok. 2 tygodniach wytezonej pracy).Ampulki Kerastase w zaleznosci od dlugosci wlosow wystarczaja spokojnie na 2 razy. |
|
|
|
|
#1637 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie może gdzie w warszawie można kupić odzywkę Hegron???
nigdzie jej nie mogę znaleźć
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1639 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź. Chcę się upewnić, że zrobię to dobrze:
1. Przed rozpoczęciem OMO jedno mycie szamponem (nivea)- jak ja rozczeszę włosy bez odżywki to nie wiem ![]() 2. Dwa dni później OMO- myję skalp (nivea) a od ucha w dół myję odżywką a potem spłukuję skalp razem z resztą włosów i układam jak zwykle. Jeżeli coś pokręciłam to poprawcie mnie Edytowane przez madziula199090909090 Czas edycji: 2010-07-07 o 19:37 |
|
|
|
#1640 |
|
Przyczajenie
|
fiska ja dzisiaj tyle straciłam u fryzjera , zal mi ich , ale miałam strasznie zniszczone końcówki , ale chyba warto .
Co 3 michy to za szybko , co pół roku z 2 cm wystarczy według mnie . Teraz może podzielę się tym co sama czynie z włosami ( sorry jeśli będę się powtarzać) - wieczorem wcieram we włosy wodę brzozową , działa na porost włosów i na wypadanie , jest z alkoholem więc rozgrzewa i dobrze działa - czasami nakładam na włosy olejek rycynowy , końcówki i skóra głowy (wcześniej wkładam go na 1min do mikrofalówki bo ciepły lepiej działa ) potem najlepiej spłukać go jajkiem zmieszanym z sokiem cytryny - myje włosy szamponem z rzepą albo jakaś pokrzywa - same ziołowe - nakładam po myciu na włosy WAX - płucze je zimną wodą - czesze jak trochę podeschną - nakładam jedwab Do tego wcinam tabletki : Sillica , pokrzywa i skrzyp polny firmy humavit . Niestety muszę prostować grzywkę prostownicą , nakładanie odżywki na grzywkę , zaraz będzie tłusta . Ogólnie to polecam pić zioła ( pokrzywa , skrzyp polny ) sok z brzozy , mleko ( wit. z grupy B) Polecam same naturalne apteczne rzeczy , te sklepowe śmieci to sama chemia . |
|
|
|
#1641 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Pierwsza maska to Inebrya Smoothing-wygładzająca piękny zapach toffi Druga to Inebrya dry-t -odżywcza bananowa obie nie zawierają silikonu ,są konsystencji gęstego budyniu z tych serii dostępne są jeszcze szampony i odżywki.Jest jeszcze seria silnie regenerująca ale są to kosmetyki bardzo ciężkie i nadają się raczej tylko do salonowych zabiegów. Obie maski są w pomarańczowych opakowaniach.W sumie pracując w swoim saloniku z czystym sumieniem mogę powiedzieć że są dużo lepsze od popularnych marek. |
|
|
|
|
#1642 |
|
Wtajemniczenie
|
A co na okropnie połamane włosy na grzywce ? (spowodowane szamponem Dermena
|
|
#1643 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Moja wlosocholiczna natura laknie nowej maski do wlosow (oprocz tego uwielbiam toffi |
|
|
|
|
#1644 |
|
Zakorzenienie
|
i banan tez moze byc mmm ;P
|
#1645 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1646 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1647 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie daaawno nie b yło, wątek idzie jak burza
![]() Też mam i go używam (dobrze ze to juz prawie koniec), jak powiedziałam wg. mnie biosilk jest dobry bo nie zlepia mi włosów tak jak CHI (nie ważne ile tego CHI nałoże i tak zlepia i tak. Poza tym wydaje mi sie ze CHI jest cięższy od Biosilka) ale na drugi dzien mam b. wysuszone włosy po biosilku, a po CHI tego nie widac, wiec tak źle i tak niedobrze ![]() Przymierzam się na jeszcze inny jedwab, dziewczyny chwalą Stapiza o ile sie nie mylę? Cake and Sodomy - niedlugo też zetnę... coc szkoda mi, ale odrosną. Zapisuję się juz niedlugo. Wczoraj kupiłam szampon z tej nowej serii Gqarniera z awokado i z masłem karite... dzis umyłam, al jeszcze nic o nim nie powiem
PODPISZ SIĘ I POMÓŻ!!!! http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/ W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków ![]() Proszę zastanów się nad adopcją. http://www.mielec.bezdomne.com/ |
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=viki1988;20546858]A jakiego jedwabiu używasz? może spróbuj jedwabiu Wax? u mnie on bardzo nabłyszczał włosy
![]() VIKI uzywam biosilka moze trzeba sprobowac waxa
|
|
#1649 |
|
Zakorzenienie
|
słonko ale ja miałam na mysli rekonstruktor biosilk
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za informacje cholera, to używalam przeterminowane;/ wiesz może czy mogę dodać konswerwant o nazwie Optiphen ND, czy muszę kupic jakis inny?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.

21.06.2014r.

(jesli chodzi ci o rekonstruktor, jedwab z Farouka jest bardzo grozny, pieknie pachnie i swietnie wygladza dzieki silikonom, ale na dluzsza mete poprzez zawartosc alkoholu strasznie wysusza
)