|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. V, pt. Czekamy na dwupaki :D
a ja mam sentyment do Hiszpanii, ale do Niemców też szczególnie tych pochodzenia polskiego
tak więc jakby wygrała druga drużyna też bym się cieszyła dzięki dziewczyny za info. TŻ dzisiaj będzie późno o 19... a ja może ogarnę trochę pokoje, ale jakoś nie bardzo mi się chce sloneczko jak pracuje w szpitalu to w poradni nie przyjmuje ? moja gin. przyjmuje w poradni K w szpitalu i prywatnie też ja mam wizytę we wrześniu -na sam koniec, ale chyba jeszcze nie będę badań robiła
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka no właśnie nie przyjmuje w takiej poradni NFZ ..... chyba bede robic badania u innego lekarza ktory zrobi mi je za free ....
.... dziś upomniałam się o ten aneks do umowy i w zasadzie szef zaczął pie.rdo.lić od rzeczy i w zasadzie nie wiem czy w ogóle go dostanę ...... byłam nie powiem jak i nie mile zaskoczona że gość odchodzi od wcześniejszych postanowień ...... ....jak mi nie da tej nowej umowy to jak zajdę w ciążę to przyświecę mu L4 i tyle mnie będzie widział a następczyni niech sobie sama do wszystkiego dochodzi ..... i tak nie miałabym zamiaru już tam wracać
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko tzn. co powiedział szef?
![]() pozmywałam trochę panele i okna... pisałam już, że zamierzaliśmy pomalować dwa pokoje - dwie ścianki... no i TŻ fajnie pomalował podoba mi się, ale oprócz ścian pomalował farbą ramy od okien ciężko złazi
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
Oliwka ja powiedziałam " Panie prezesie minął właśnie 3 miesiąc jak tutaj pracuję lecz 2 od podpisania umowy, było uzgodnione że po 3 miesiącach przepracowanych dostanę aneks z podwyżką " a on na to " jak po 3 miesiącach to dopiero po 3 miesiącach ja o Pani pomyślałem jak Pani nie jest zadowolona to jest kwestia gustu" ja mu na to " Panie prezesie nie rozumię, nie wiem o co chodzi " on " ja o Pani pomyślałem trudno jak się Pani nie podoba " ..... i bądz tu mądry i pisz wiersze i domyślaj się o co chodzi ..... a nie napisał mi tej umowy bo pytałam się sekretarki i w kadrach
|
|
|
|
#515 | |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
Troche mnie nie było ale maiałam takie zamieszanie w domu że nie miałam jak do was zajrzeć Cytat:
Prosze zmien mi @ na 29 czerwca i wiek na 27
|
|
#516 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
ja jakoś ostatnio tak tylko was podglądam jak to już Słoneczko zauważyła . U mnie jak na razie wszystko po staremu, tzn. czekam na wyniki rekrutacji na studia, za 12 dni czeka mnie wyjazd do mojej rodziny wraz z TŻ, przyjmuję leki które są niezbędne przed ciążą, no... a od września a właściwie od 30.08 starania . Ja jestem gotowa już teraz ale wolę zaczekac te "przepisowe" 3 cykle
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to zaczynamy razem starania nie wiem co z praca, ta którą mam jest zbyt niebezpieczna...może wezme pół etatu albo pójdę na chorobowe, chociaż w uk nie tak łatwo je dostać... No nic, zobaczymy, póki co zajadam folik i magnez ![]() Anessko masz racje, byłam za Niemcami tylko ze względu na tych dwóch polaków i za nich trzymałam kciuki...nie udało się im
|
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
CHELSEA a te leki, które przyjmujesz przed ciążą to są one niezbędne przed każdą czy tak ogólnie po poronieniu ?
bo ja sie staram o dzidzie i przyjmuje folik i jak mi sie wspomni to magnez, dotychczas myslalam, ze to wystarczy
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
Agus, wiem, że pytanie nie do mnie, ale odpowiem
Zdrowa kobieta nie musi przed ciążą przyjmować żadnych dodatkowych leków. Nie martw się, wystarczy, że bierzesz folik
|
#520 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej kochane!
Wlasnie wrocilismy z naszych prac z TZem i robie kolacje ![]() Pyszny kurczak smazony, w ziolach z pieprzem cytrynowym, fryteczki i mizeria ![]() Az sama sobie zazdrszcze takiej kolacji obiadowej ![]() Z tym chorobowym w UK to racja, tutaj ciaza to nie choroba i musi byc z ciezarna naprawde kiepsko, zeby dostala L4. Z drugiej strony tutejsze przepisy nakazuja pracodawcy zmiane stanowiska pracy ciezarnej na odpowiednie do jej stanu a jesli takiej mozliwosci nie ma, kobieta zostaje w domu a pracodawca placi ![]() Lece smazyc cycki
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka a przy czym pracujesz lub co zagrażałoby dzidzi ?
|
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Słoneczko, Pracuje jako kelnerka, kasjerka, ogólnie jestem 8.5h na nogach, przy tym stres bo atmosfera w pracy jest straszna...boję się po prostu, a gdy dowiedzieli się o mojej ciąży, niczego nie zmienili, niektórzy nawet prosili mnie o dzwiganie, nie zgadzałam się wprost
...muszę zadbać o siebie bardziej. Przynajmniej do 12tc jeśli znów nam się uda. Anessa ale Ci zazdroszcze tych cycków ja jakoś od wczoraj mam mdłości i miałam zgage dwa dni temu. Czuje się jakbym miałam jakąś cegłe na głowie... nerwy wychodzą na wierzch
|
|
|
|
#523 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ewurka, nie muszę mieć żadnych dodatkowych badań. A co do Twojej pracy to rzeczywiście nie jest zbyt ciekawa dla kobiet ciężarnych...
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Ewurka to faktycznie obciążenie fizyczne jest więc nie ma co ryzykować ... ja z drugiej strony boję się że środki chemiczne mogą też zaszkodzić dziecku więc dopiero jak skonsultuję się z lekarzem ( czytaj: jak mnie uspokoi w moich obawach) to wtedy zaczniemy działać z TZ
![]() ..... mnie też bardzo głowa boli ..... byłam dziś na "zaćmieniu" w kinie ..... szału nie ma, może dlatego że wiem jak skończy się ta historia jak to zwykle bywa książka duuuużżżżżo lepsza i ciekawsza , przede wszystkim bardziej fabuła rozwinięta i jakoś ta aktorka mi nie leży i nie oddaje w pełni faktycznych emocji bohaterki sagi ..... no wygłosiłam monolog na temat filmu .... wiem Oliwka że czytasz .... mnie książki w całości pochłonęły potrafiłam nawet w wannie czytać i przy jedzeniu nie mówiąc o tym że nawet wstawałam " skoro świt " żeby mieć więcej czasu na lekturę .... ale wszystkie 3 części filmów są przeciętne
|
|
|
|
#525 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chelsea cieszę się, że wszystko ok, że bierzesz witaminki i wiesiołek na owu
|
|
|
|
|
#526 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko czytam tą sagę i bardzo mi sie podoba
![]() idę spać zaraz, czekam jak TŻ wyjdzie z łazienki tylko
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#528 |
|
Rozeznanie
|
Ewurka wrzesień to będzie nasz miesiąc
![]() A co do sagi Zmierzch to książki są o niebo lepsze niż filmy ![]() Oj czekam do 15.00... już mnie stres zżera bo będzie wiadomo czy dostałam się na polibudę...
Juluś 20.07.11 Kornelia 04.02.2016 Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu. Edytowane przez Chelsea91 Czas edycji: 2010-07-08 o 23:35 |
|
|
|
#529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea
, ja ukończyłam Politechnikę i jakbym miała cofnąć czas to dalej wybrałabym to samo tylko może inną specjalność
|
|
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już drugi raz kończę politechnikę i też raczej nie chciałabym na innej uczelni studiować
Pomijając fakt, że poprzedni kierunek studiów był zupełnie nietrafiony. Ale teraz jestem zadowolona, wyłączając parę przedmiotów
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
chelsea daj znać jak wyniki...tity podziwiam, że taki zapał macie do nauki z mężem, ale ten drugi kierunek zdaje się był Wam potrzebny ze względu na pracę a języki obce dobrze znasz jakieś? (to tak z ciekawości)
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Ollliwko dobrze to raczej nie, ale po angielsku bym się porozumiała, kiedyś umiałam dobrze, ale jak się nie używa to wiadomo co się dzieje. Po intensywnym kursie przypominającym niemiecki też bym się porozumiała, ale teraz to tragedia
![]() Zapału do nauki nie mamy w ogóle, ale jeśli chcemy zapewnić sobie i dzieciom przyszłość to nie mamy wyjścia. I tak jesteśmy w niezłej sytuacji, bo studiują z nami ludzie co mają powyżej 40-stu lat. W tym wieku to już na prawdę by mi się nie chciało. |
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Tity ja właśnie myślałam iść na podypolmowe studia, ale wiadomo wszystko kosztuje a pracodawca mi ich nie sfinansuje ... więc poczekam jeszcze może z rok
|
|
|
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko my teraz na zaocznych mamy stypendium i studia się zwracają
No, ale wiadomo, że najpierw trzeba wyłożyć kasę.
|
|
|
|
#536 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Tity a na drugi kierunek jako takie "zabezpieczenie" administrację na Uniwersytecie, chociaż tez nie wiem czy się dostane bo mam 58.5/ 100... ![]() Słoneczko, Oliwka I już siedzę jak na szpilkach. Zaraz z TŻ jedziemy na zabieg. Ma mieć wycinany kawałek gruczołu ślinowego bo mu się narośl zrobiła i odciąga już tą zawartość lekarz jakieś 8 tygodni.... Zobaczymy czy znów nie narośnie. I wszystko przez małe przygryzienie się.
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To tak na przyszłość
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Chelsea inżynieria biomedyczna
hmm ciekawy kierunek ...... ja coś w pobliżu bo technologia chemiczna
|
|
|
|
#539 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Technologia chemiczna tez fajne, ja chciałam się wybrać na coś podobnego o nazwie "chemia leku" czy coś takiego ale niestety u mnie nie ma... Jeszcze tylko kawka i na ten zabieg... Myśl o siedzeniu w tej poradni ponad godzinę mnie przeraża
|
|
#540 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja pamiętam, że jakiś czas temu pisałaś o poradni alergologicznej- testy
napisz mi prosze gdzie je robią w Łodzi? i czy trzeba się zapisać do takiej poradni czy każdego ze skierowaniem od lek. rodzinnego przyjmą?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.

tak więc jakby wygrała druga drużyna też bym się cieszyła
TŻ dzisiaj będzie późno
o 19... a ja może ogarnę trochę pokoje, ale jakoś nie bardzo mi się chce 
...... byłam nie powiem jak
i nie mile zaskoczona że gość odchodzi od wcześniejszych postanowień ......
....jak mi nie da tej nowej umowy to jak zajdę w ciążę to przyświecę mu L4 i tyle mnie będzie widział a następczyni niech sobie sama do wszystkiego dochodzi ..... i tak nie miałabym zamiaru już tam wracać

:

ja jakoś ostatnio tak tylko was podglądam jak to już Słoneczko zauważyła
nie wiem co z praca, ta którą mam jest zbyt niebezpieczna...może wezme pół etatu albo pójdę na chorobowe, chociaż w uk nie tak łatwo je dostać... No nic, zobaczymy, póki co zajadam folik i magnez

ja jakoś od wczoraj mam mdłości i miałam zgage dwa dni temu. Czuje się jakbym miałam jakąś cegłe na głowie... nerwy wychodzą na wierzch
jak to zwykle bywa książka duuuużżżżżo lepsza i ciekawsza , przede wszystkim bardziej fabuła rozwinięta i jakoś ta aktorka mi nie leży i nie oddaje w pełni faktycznych emocji bohaterki sagi ..... no wygłosiłam monolog na temat filmu 
, ja ukończyłam Politechnikę i jakbym miała cofnąć czas to dalej wybrałabym to samo tylko może inną specjalność