|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
No a Zakopane to wiadomo. Jeśli chcecie po górach połazić to jakieś nosidełko by sie przydało np takie co ma morska. Hmm nie doradze, nie wiem co lubicie
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
![]() Jakbyś Bartoszka na plecy zarzuciła to miałabyś kalorie spalone razy 2 ![]() Dzień dobry ![]() Zdążyłam już lekarza i sklepy pozaliczać ale miała sprint Martynka dzisiaj rano rozpłakała się jak wychodziłam z domu...tego jeszcze u nas nie grali...córusia moja kochana
|
|
#2523 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za I podejściem zrobiłam 2tury i zgubiłam 6kg, a teraz po 5mc przerwy zgubiłam min.4 kg, co daje 10kg i nadal na niej będę. Dołącz do mnie i Cass Cytat:
dobrze, że u mnie wszyscy sportowcami się zrobili w rodzinie Cytat:
mała nie chce mi się kłaść, więc albo na siłę ją kładę, albo płuczę kubeczkiem na siedząco. Przedwczoraj o 4rano dałam jej pić- butelkę do łóżeczka i tak nią machała, że włosy całe poklejone i wieczorem przy kąpieli przemawiałam jak mediator, że trzeba, że mama szybko łepek umyje, że muszą być czyste włoski a ona kiwa głową po 10min się udało, ładnie się położyła i dała wypłukać włoski.Sukces Cytat:
to kto tu pali,oprócz mnie i Svi? Generalnie to ja zajmuję się gotowaniem.Ja i tylko ja i jestem w tym nieskromnie mówiąc niezła. Ten obiad co wczoraj miałam ugotować miał być cd. kary.Mąż nie przepada za wszelkimi zupami to miał być rosół ![]() Wyciągnęłam dobre kości.Wstawiłam je zszumować, po czym słyszę komentarz że "najlepszy wywar właśnie wygotowałam" no i wymiana kilku zdań, i tak od słowa do słowa, że ja tego dla siebie nie gotuje tylko dla niego itp...wstałam od wizażu, gar wylałam do zlewu dodając"jutro kości proszę dać psu, na pewno się ucieszy" Jeszcze później próbował pytać co w takim razie będzie jadł, a ja mu na to że ja już podejście do obiadu robiłam i nic więcej nie przewiduję ![]() Dziś rano podtrzymuję wersję.Nic nie robię. Cytat:
Cytat:
Od kilkunastu dni ciągnie Natalkę za włosy.Celowo.Błysk w oku, usta zaciśnięte i już ją targa. Zwracam jej uwagę, mówię że nie wolno, że nie ładnie, czasem po tej łapce dostanie a wszystko kończy się jej śmiechem ![]() Ja też chciałabym was poznać Zmykam coś zjeść. A Cass, Svi nie było
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||||||
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem ci ze uparta jesteś. ja to pozłoszcze sie na męża i mi przechodzi, nie umiem długo trwać tak w złości. |
|
|
|
|
#2525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ... nigdy nie paliłam .... i słusznie. Mój małż nigdy się nie wcina do gotowania i nie narzeka ![]() ... Zośka ciągnie za włosy kogo się da. I tez ma błysk w oku i łobuzerski uśmiech na twarzy
|
|
#2526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie dziś zapowiadali ponad 30st taki charakter i po części on mnie nauczył takich fochów. Mój mąż foszy się jak baba Ja tyle się nie boczę co on, ale jak już to konretnie Cytat:
no właśnie, nie ukrywam że to nieco uciążliwe, bo młoda ryczy-oczywiste że to boli, ja nie mogę otworzyć jej małej zaciśniętej pięści we włoskach i ambaras. idę coś zjeść
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2527 |
|
Wtajemniczenie
|
Wojtusia
gdzie ja pojade ![]() Kasia u ciebie ciepełko a ja marzne w pracy brrrrrrrr, dobrze ze choc słoneczko świeci
|
#2528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
helol
![]() u nas nocka spokojna mala sie przebudzila tylko ale pogadala chwile i zasnelaide za tydzien do fryz obciac wlosy bo mnie wkurzaja, nie chce zapuszczac i jakies przylizane mam, musze wygolic ten tyl ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja kapie ja dalej w wanience bo nie mam lazienki na gorze i glowke kubkiem polewam, coraz bardziej jestem sklonna kupic ten daszek do mycia glowki Cytat:
nasze dzieci juz duzo rozumieja i stad chyba takie protesty Wercia tez kiwa na "nie" np. jak je i juz nie chce to odpycha mi lyzeczke i kiwa albo jak ja coa pytam to ona zawsze kiwa "nie" a zeby "tak" to nie umie tylko mowi"ta"
|
|
#2529 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie mozna tak do tego podchodzić...szczepienia są po to by pomagać i zapobiegac a Adrianka przypadek jest zagadka, której nikt nie potrafi wyjasnic ostatnika pani neurolog która poważnie do jego sprawy podeszła powiedziała ze po rezonansie nam odpowie na wszystkie pytania,( bo w eeg wyszły drobne nieporawidłowosci) niestety po 2 dniach w szpitalu ,rezonansie pod narkozą- sprawa została nie wyjasniona...naszczęście wszystko tam jest w porządku jedynie widac było ślady przebytych chorób przez niego i całe szczęście że 3 migdał usuniety...nikt nie wie dlaczego...ważne jest że od stycznia pojawiły sie nowe slowa jest ich coraz więcej tyle ze trzeba pracowac nad ich ogładą i wymowie czystej nie zniekształconej...idziemy do przodu i to najważniejsze!!! bałam sie szczepic Wiktorka dlatego brałam wszystkie szczepionki płatne które sa lepiej oczyszczone i tym samym zmniszaja ewentualne ryzyko porażenia nerwu(co i tak nie mamy udowodnione że to po tym a zdania poszczególnych lekarzy sa podzielone)... druga teza głosi,że mogło to być po jakies chorobie infekcyjnej która była do roku...no i tez jest 3 teza o ciąży( a tu był mały incydent w szpitalu gdzie podali mi lek silny przeciwbólowy, którego w ciąży sie nie podaje...) już tyle nad tym wszystkim myslelismy co mogło byc przyczyną i nadal pozostajemy na domysłach....i niewiadomych....najwąznie jsze że zaczęło sie coś dziać i ruszylismy do przodu już nie obracam sie w tył teraz lecimy dalej![]() teraz więcej problemów przysparza malutki dzis znów dał w nocy popalić 0o 24.30-4 miał przerwe nocna do tego od 3 tygodni nie da sie połozyc do swojego łóżeczka budzi sie zaraz z krzykiem albo przy samej próbie położenia gho ma juz szeroko oczy otwarte i krzyk |
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty jestes silna kobieta i pomimo tylu przejsc wieje optymizmem z twoich postow i bardzo dobrze o kurde to daje wam Wiktorek popalic- przez zeby pewnie ![]() a jesli chodzi o jedzenie to nie lubi? karmisz go lyzeczka czy sam je? ma juz jakies swoje smaki?
|
|
#2531 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Już 10kg straciłaś? ![]() No włąśnie samej głupio Dobrze, że mam chociaż towarzyszkę do biegania ![]() Moja nie lubi mycia głowy ale my używamy jeszcze takiej wanienki wyprofilowanej i na samym początku od razu Ją kładę i szybko głowę myję i bez płaczu się obywa. Ja popalam czasem ![]() Popalałam w liceum ale szybko mi minęło i od tamtej pory nie ale ostatnio coś mam smaka na fajki ![]() Łobuziara mała Moja taka sama. Ja już widzę jak Zuzka będzie się po drzewach wspinała z chłopakami ![]() Dzień dobry ![]() Pije ktoś kawkę? Bo nie wiem czy sobie robić
|
|||||
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję takiej nocki mój Tomuś już od dawna przesypia noce, ale kiedyś były problemy z zasypianiem (tylko przy cycu spał) i były 1,5-godzinne akcje i budzenie się z płaczem może Twojego Wiktorka coś niepokoi, może Wasze rytuały zasypiania nie są właściwe... krążyła tu książka w formie elektronicznej o zasypianiu - nam bardzo pomogła dodatkowo nam pomogła rutyna - te same czynności o tych samych porach (dodatkowo pomógł żłobek - tam jeszcze lepiej trzymają się rytmu dnia i nawet jak Tomuś nie chce spać to sobie leży i się bawi - odpoczywa ta książka + stałe pory wszystkich czynności bardzo uspokoiły mojego synka - nie tylko lepiej zasypia, ale też w nocy spokojniej śpi, lepiej je i jest weselszy nie wiem czy pracujesz i kto się zajmuje chłopcami, ale może spróbuj za wszelką cenę podporządkować swoje życie rytuałom chłopców - może to pomoże ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- gorgulku, ja już dwie kawy wypiłam dziś ![]() ale częstuję znów porzeczkami
|
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2534 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
bardzo bym była wdzięczna za podesłanie książki,rytuały mamy te same te same godziny jedzenia chodzenia spac...związane jest to ze starszym synem który jest nadpobudliwy i wymaga oznaczonych granic musi miec dzien zaplanowany i te same czynnosci i otych samych godzinach-pani psycholog nam tu wiele pomogła i zakończyły sie histerie choc czasami próbuje na ile sobie może pozwolić... a mały nic nie lubi jeśc jedynie danonki, twarożki, jogurciki, przy innych jest cyrk karmie go łyżeczką,nienawidzi zupek,ziemniaczków,kaszek wszystkich konkretnych potraw..gotowych,robionyc h wszystkich juz próbowałam choc czasami obejdzie sie bez krzyku...przy starszym nie miałam tego problemu z jedzeniem ani spaniem
|
|
|
|
|
#2535 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Doczekasz się i Ty Na plac zabaw przychodzi dwuletnia Zosia i mówi "Jestem Siosia" Nie wiedzieć czemu zawsze wtedy myślę o Twojej Zośce Cytat:
Raczej Ci nie doradzę, bo nie znam tych miejsc, oprócz Zakopanego. Pewnie wybrałabym coś mniej obleganego Cytat:
![]() Nie pomogę w temacie mycia główki, bo Maciek uwielbia ją myć. A jak się cieszy się mój mały nurek Nawet na chrzcie, jak ksiądz polewał Mu główkę, to cię śmiał, bo myślał, ze będzie myju-myju Cytat:
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poproszę w takim razie o maila na PW oczywiście - daj mi adres mailowy
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co myślicie o takim foteliku? http://www.allegro.pl/item1098842589...u_kurier0.html
troche niskie oparcie ma i nie wiem czy to dobre dla takiego małego dziecka Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-07-08 o 13:25 |
|
|
|
#2538 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
![]() Też zwróciłam uwagę na oparcie, moim zdaniem za niskie
|
|
|
#2539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nocki nieciekawe z tego co opisujesz, wierzę, że w końcu będzie lepiej Poczekam może ktoś jeszcze się namówi ![]() Ja z chęcią ![]() Cytat:
Szukam nadal tych noclegów już mam dość
|
||
|
|
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy zreszta przy myciu wloskow a teraz ![]() u nas juz to nie dziala
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze, bo w sumie chyba wolałabym taki, niz ten na bagażnik, bo miałabym dziecko na widoku cały czas, ale z drugiej strony to dziecku wiatr bedzie w oczy wiał.... hmm, a widziałyscie jakieś moze montowane takie na kierownice? co tyłem do kierunku jazdy dziecko siedzi? bo ja tylko wiklinowe takie widziałam. Cytat:
Zawsze mu mówie ze focha sie jak baba troche go to rusza i odzywa sie
|
||
|
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciii tylko Mu nie mówcie Jutro wróci to zapytam i będę słuchać
|
|
|
#2543 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny i chłopaki.
melduję że my też mamy 2 zęby, a raczej dwa i pół bo już wyszedł następny tylko że troszkę go widać narazie ![]() A za chwilę bedzie 4 bo już krwiaczek jest. A co najdziwniejsze wszystkie na dole, Alan nie ma jeszcze żadnego zeba na górze ![]() Dzięki za odpowiedzi, już myślałam że mnie olałyście i chciałam na was krzyczeć ![]() Ta temp. to chyba przez zęby jest i narazie chyba poczekam z lekarzem. Mimo że to już ponad tydzień młody ma ok 37,3 stopnia. Jeszcze dwa dni temu było mu trudno, a teraz tak szybko i sprawnie chodzi że nie mogę go zatrzymać. Tylko nie umie sam wstać, jedynie przy czymś. Pozdrawiam Was gorąco i buziaki dla dzidziolków
|
|
|
|
#2544 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jestem
dziekujemy za wszystkie kciuki Bartus zdrowy, ciemiączko już sie zarosło i dr nie kazała wiecej dawac wit D ... Mówieniem kazała się nie denerwowac, w końcu mu się język rozwiąże taaaaa ciekawe kiedy ![]() Idą kolejne ząbki /zobaczyłam je wczoraj podczas krzyku w kąpieli / diwe czwórki na dole - to wkładanie palców do gardła, że prawie wymiotuje /Agga zapomniałam napisać, ze Bartosz też tak robi/ to moze być właśnie przez ząbki ![]() No i WAGA ... Bartoszek moja mała chudzinka wazy 8630 g ale w dolnej normie się mieści ![]() Cytat:
podobno jest tam super ... ale przez nasz kredyt i budowę plany się posypały ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znam swoje dziecko jak nikt, i wiem kiedy potrzebuje snu.Bez najmniejszego problemu zauważyłam moment kiedy z 3 drzemek potrzebowała 2. Popołudniu kładę ją jak nadchodzi pora, a jeśli nie chcę spać to do wieczora nie pozwalam już na drzemki, ani na takie chwilowe-regeneracyjne. Co do jedzenia to pór nie pilnuję, bo sama się domaga. Cytat:
Czytałam o nich na tej stronie http://www.wkreceni.pl/fotelik-rower...er-o_1835.html Cytat:
Zbawiennie na moją psychikę to działa, taki odpoczynekCo ze Svi? ![]() I z Cass? Cass jak wpadniesz to klikam ci menu.Wczoraj też naklikałam. śniadanko *Sok marchwiowy *kilka winogron *sałatka: pomidor,ogórek,koperek IIśniadanko *pół puszki fasolki z kukurydzą po meksykańsku.Ale to jest pyszne ![]() *gruszka obiad *pół puszki fasolki z kukurydzą *biała kawka kolacja *plasterek sparowanego schabu z ziołami *zawinięte 2plasterki polędwicy w 2plasterki sałaty *odrobina wieśniaka *2szkalnki soku:marchew i pomarańczo Idę na tv, do jutra
|||
|
|
|
#2546 |
|
Wtajemniczenie
|
Heej...nie mam weny pisać jakoś, wpadłam tylko zobaczyć czy dziewczyny się pojawiły...nie ma ich widzę..Cass czasem miała przerwy ale svi?
Miłej nocki
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
pisałam do svi, napisała ze nie ma netu od wczoraj i przygotowania do urodzin pełną parą. a do Cass nie mam numeru.
|
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to pewnie model będzie ![]() Mam ochotę na desperadosa ![]() Miramej przytulam |
|
|
|
|
#2549 | |||
|
Zakorzenienie
|
mala spi
dzisiaj kapiel bez placzu , nawet przy myciu glowki ale na lezaco wiec nie jeczala![]() Cytat:
u nas tez byla tem. ale powyzej 38st. i myslalam ze na zabki a jednak nie-wirus ![]() no mala tez pcha paluszki do buzki a gorne jedynki to wielke banie i nie chca sie przebic Cytat:
jak na chlopa oczywiscie Cytat:
a szczegolnie ze mala znowu spi tylko raz przed obiadkiem i potem juz nie
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
P4w widziałam, że pojawiło się encanto na all ale Svi nie ma netu więc nam nie zamówi... Może Ty byś to zrobiła w porozumieniu z nią?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

ale juz tyyyyle razy byłam.....

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

MACIEJKA SYNEK KOCHANY