|
|
#91 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Drugi kwartał naszych beks -kiedy w końcu czas na SEX?! III-IV 2010r
Cytat:
w końcu teściowa to 'obca baba'.... a co do mojej pomocnej teściowej to już były plany wysłania jej w obieg... więcej dziewczyn potrzebowałoby pomocy... a ja gdybym ją miała rzadziej to może bardziej bym ja doceniła
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co porabiasz zarobkowo jesli można spytać? PoP, ja to ciebie mogłam wyrtualnie zarazic tylko niewyspaniem i zmeczeniem Ale dzisiaj urwalam sie na pol dnia z domu-sluchajcie potrzebowalam tego jak ryba wody, zabralam ksiazke, sluchawki, a skonczylo sie na tym ze znalazlam kawalek przestrzeni zielonej i jak sie uwaliłam na reklamówce na trawie to nawet ksiazki nie tknelam i tak 2,5 godziny tylko sluchalam muzyki-tego mi bylo trzeba!!! Aaaaaaa-lubi tu ktos Seala??? Ktos ze stolicy??? MEGI??? Bo ja sie zastanawiam nad niedzielnym koncertem, ale nie mam towarzystwa ![]() Natalala, a Twoje słoneczko to będzie bilingwalne???
|
|
#93 | |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny chce kupić małemu pałąk do wózka możecie coś polecić
ja już sama nie wiem który wybrać http://aukcja.interia.pl/item1092760...tisy_wawa.html ten mi się podoba ale nie wiem czy będę mogła go montować tez na łóżeczko ... chciałabym zeby był na wozek fotelik i łózeczko taki 3w1 ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Cytat:
dzis sie jeszcze dowiedziałam ze w sobote będę sama bo slubny jedzie do wrocka na cały dzień i nie może mnie zabrać <szkolenie>
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
NaTaLaLA- aniaP podała linka do fajnego schematu żywienia no i tam jest też napisane o tym glutenie. A wcześniej Machaj tłumaczyła co to ten gluten i po co. Niemniej wg. tej rozpiski którą Ania podała to wychodzi że dzieci butelkowe to dopiero po 5 powinny mieć wprowadzany gluten więc masz jeszcze miesiąc. No ale z marchewką, czy ziemniaczkiem mogłabyś zacząć. tak tylko 2-3 łyżeczki dziennie. Najlepiej podawać w porze obiadowej czyli tak około 12 bo przyzwyczajasz dziecko do obiadu. No i wprowadzamy tylko jeden produkt na raz. Ja dawałam tak przez 3-4 dni i obserwowałam co się dzieje i nowy produkt.
|
#95 |
|
BAN stały
|
mrowak, bedzie...z racji tego ze mieszkamy gdzie mieszkamy no i oczywiscie TZ i jego rodzinka...
Ja mowie do niej po polsku, w obecnosi TZ raz tak raz tak....TZ tylko po angielsku.... pewnie bedziemy mieli w przyszlosci duzo problemow z tym :/ czego jestem swiadoma, ale chce zeby mala znala polski....nie koniecznie gramatycznie, to jako "wyrodna matka" moge odposcic, ale zeby umiala rozmawiac...i to bedzie dla mnie duzy sukces. Ale powiem Ci, ze sama siebie pocieszam, ze inni maja gorzej... np 3 jezyki w obiegu non stop np pollski, hiszpanski i angielski wiec z nami nie jest jeszcze tak zle.....zobaczymy, jestem dobrej mysli ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Dzieki PoP ![]()
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio bylismy na wakacjach zostawiłam syf w domu - bo przygotowania do remontu bo pakowanie bo dzieciaki itp . Mi bałagan nie przeszkadza ale wiadomo fajanie jak jest czysto . Przyjeżdżamy znad morza a tu kuchnia wypucowana ( bez grzebania po szafkach itp - podłoga , blaty , kuchenka itp. pranie które mi zostało niewyprasowane zrobione . Na poczatku byłam zła ale przez chwilkę , ale później pomyślałam sobie że to miłe że w sumie właśnie ta obca baba dba o mnie jak o córkę , pomaga bo wie że mam dzieciaki na głowie. jak nie raz mała płacze a ja kąpie Szymka to wystarczy że powiem i jest w trzy sekundy u mnie nosi mała itp . Może więc czasem tesciowe są denerwujące ale ona chce w ten sposób Ci pomóc może czasem jej nie wychodzi czy TY odbierasz to inaczej ale kiedyś jak to przemyslisz zobaczysz że dojdziesz do takiego samego wniosku . Oczywiście nie kazda teściowa jest cacy jak moja , ale z tego co piszesz Twoja nie jest zła Zresztą przykro mi to napisać ale tak naprawdę mam wiecej pomocy z jej strony niż ze strony moich rodziców . Przykre ale prawdziwe . Ale to ich sprawa bo Szymek tesciowej się rzuca na szyje i krzyczy baba a moja mame traktuje tak naprawdę jak obcą osobe. To moja mama traci z małym tą więź . A tesciowa jest dla niego super babcią . Żałuje tylko że nie ma już z nami teścia ( zmarł prawie rok temu ) bo to był super facet tez taki wymarzony dziadzio dla dzieci. drugim słowem po mama u malego był dziadzia własnie .. ale się rozpisałam sorki he he
|
|
#97 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mój jadł maliny, porzeczki i marchewkę, marchewka najlepsza.[/QUOTE] Mi się wydaje że można by było, ale pszenną mąką.. bo np kukurydziana już nie ma w sobie glutenu (jeżeli w ogóle takowa mąka istnieje )Cytat:
![]() ----------------- Dzisiaj miałam ciężki dzień. od godziny 8 do 22 było jedno wielkie darcie, z przerwą na spacer... A tak to Kuba darł się, ja skakałam wokół niego aby "odgadnąć" co dziecku jest, potem na jakąś chwilę przestawał i znowu od początku. Nie chciał być na rękach poziomo, pionowo, w łóżeczku, na macie, w bujaku, nie chciał się bawić... Myślałam że może głodny jest że tak płacze więc zamiast piersi dałam mu butlę - ten sam cyrk przy jedzeniu i zjadł tylko 90ml. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie... zmęczona, sfrustrowana, z mózgu to mam sieczkę... tylko szkoda że tego mój TŻ nie rozumie...no ale to już inna bajka... żalić się nie będę, bo to i tak nic nie zmieni... |
||||||
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
mnie moja mama tez czasem wkurza , wiem ze chce pomoc, tlumacze to tez tezetowi ale on sie czesciej niz ja wkurza ze ona cos chce, ale fakt faktrm niektore teksty wyprowadzaja z rownowagi np" Co ona tak placze?( a np placze bo glodna i ja jej w kuchni jesc robie a tz ja nosi wtedy) wiec mowie bo glodna a ona to nie moglas dac jej jesc??;/ehhhh
|
|
#99 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
uciekam pisac prace na jutro do sxzkoly a w sobote kino w lodzi z tezetem-mala z babcia
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądałam naszą galerię i muszę to powiedzieć: Dzieciaki są cudne
![]() Machaj, normalnie świetne zdjęcie wybrałaś gest od razu rzuca się w oczy ![]() A to mój Mały Potworek: |
|
|
|
#102 |
|
Rozeznanie
|
W moim przypadku mam i mamę i teściową. Szczerze przyznaje, że na tą chwilę teściowa jest mi o wiele bliższa niż moja mama
Mimo, że prowadzi swoją firmę i ma ograniczony czas wolny bardzo chętnie zajmuje się Lenką i często zostawiamy ją u teściowej na parę godzin jak chcemy gdzieś pojechać. Ba nawet zaproponowała ostatnio, że zatrudniła już dodatkową osobę do pomocy w swojej firmie i chętnie mogłaby się zajmować Lenką do 12 w południe w tygodniu bo później niestety musi być w firmie. Bardzo to miłe z jej strony widzę, że naprawdę się stara i chce nam pomóc. Za to moja mama to ewenement Mieszkamy w jednym mieście ona jest na wcześniejszej emeryturze i oznajmiła mi niedawno, że nie będzie się zajmować małą bo prowadzi bogate życie towarzyskie i czasu na takie rzeczy nie ma . I jeszcze żeby tego było mało jak jej powiedziałam, że opiekunki będziemy szukać dla Lenki to stwierdziła, że to bardzo źle że obca baba bedzie się nią zajmować .Dziewczyny wysłałam co niektórym zaproszenia na NK (tym które poznałam po nazwiskach lub zdjęciach ) mam nadzieję, że nikogo nie pomyliłam i obcym kobietom zaproszeń nie wysłałam. Ide Lence mleczko dać na śpiku i idę spać.Dobranoc
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Póki co dostał butlę bo widziałam, że głodny po opróżnieniu 2 piersi (bo skąd przemęczona, zestresowana i ciągle głodna matka ma mieć tyle mleka) Prężyć się nie pręży. Kupy robi 1-2 dziennie i to wielkie... Nie wiem jak ten śluz o którym piszecie wygląda ale chyba nic takiego tam nie ma...Aixa co ja bym dała, żeby choć raz ktoś mi się przez 2h zajął Michasiem... Moja mama była u nas 3 albo 4 razy. Na co dzień pracuje i kawałek od nas mieszka. Teściowej nie mam... Teść małego miał raz na ręku jak mu go wcisnęłam w rożku przy pierwszych odwiedzinach - był przerażony, mój ojciec nie miał ani razu - i dobrze Siostra ma kupe roboty przy własnych dzieciach reszta rodeństwa daleko... Ostatnio wyszłam na 2h sama z domu chyba 2 albo 3 tyg temu![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:06 ---------- Ferrou Kubuś jest Co do seksu... Ja jeszcze nie mam za sobą, nie mogę się przełamać a jak już coś... to mały się budzi
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() I już na nogach. wstałam o 6, w sumie po 5 bo Mały się zbudził na kamienie i jedynie sobie drzemałam jeszcze z pół godziny. Dzisiaj jedziemy do neurologa. Mam przeczucie że będzie wszystko w porządku, ale zawsze warto sprawdzić Ciekawe czy są korki na trasie do Wrocławia? bo zazwyczaj po 8 są. I mam nadzieję że Mały będzie grzeczny, bo jeszcze tak długo autem nie jeździł ![]() Lindsley, do dzieła z TŻ'tem
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
ja sie mecze z praca , musze do 15 ja skonczyc- ciekawe jak to zrobie;/ z mala wstalysmy dzis o wpoldo osmej , nakarmilam ja przewinelam i lezymy i gugamy co mi troszke przeszkadza w tym pisaniu:P bo wole mowic aguuuuu niz "idealny pedagog" itd. kupilam nutriton i faktycznie zero ulewania!!! az milo
|
|
#106 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale tak sobie myslę ,ze jak mój Adrian był mały to w życiu nic nie wiedziałam o żadnej celiaki i normalnie skończyła chyba z pół roku juz nie pamiętam dokładnie to dostawał rosołek zagęszczony kaszką manną i później kaszę mannę na mleku (kozim bo hodowaliśmy kozy )Cytat:
Cytat:
A zupek , ziemniaczków , żadne kurczaki itp. mój nie cierpi , wczoraj była ostatnia próba- puree warzywne z kurczakiem i brokuł i aż rękami machał jak mu dawałam a krzywił sie niemiłosiernie i miał odruch wymiotny a jak mu się udało wypluć to cieszył się jak nie wiem i co najlepsze nauczył się parskac i cała byłam w kropki, juz więcej nie bedę kupować , sama ugotuję Cytat:
Cytat:
ale nie dla Twojej córki Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
moja tesciowa ma 2 wnuszczki- nasza Oliwka i o 9 miesiacy starsza druga i z tamta mieszka ale ciagle jakies ograniczenia ma, nie tak ja bierzesz, no zostaw ja i tak dalej ,jak sie Oliwia urodzila pytala czy moze ja przyjsc wykapac pokazac mi i tak dalej, widzialam jak jej sie oczy swieca jak do nas przychodzi jak widzi ze jest potrzebna chociaz po 2 dniach juz tak na prawde nie byla, ale co mi tam i przychodzila chyba z 4 tygodnie kapac Oliwke, bawila sie z nia, nosila i tak dalej wcale mi to nie przeszkadza, nie mam tez oporow ja zostawic u niej, to jej babcia i chce by mala miala z nia jak najlepszy kontakt , jasne ze robi rozne rzeczy inaczej niz ja ale krzywdy tym malej nie zrobi, wychowala swoje dzieci wiec jestem spokojna o to, zreszta widze jak bardzo ja kocha, to samo tyczy sie mojej mamy , wiele rzeczy robi inaczej i tak dalej ale to zawsze babcia malej .
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tutaj piszecie o tych babciach więc i ja coś napiszę.
A więc nie należę do tych osób które uważają że babcia to mam jakieś obowiązki w stosunku do wnucząt. To my mamy dzieci i to my musimy je wychować. A nasi rodzice to lepiej lub gorzej już nas wychowali. I ja nie mam zamiaru mieć pretensji do babci Oliwki jeżeli nie będzie chciała się nią zajmować - bo to nie jest jej obowiązkiem. U mnie jak na razie babcia (bo Oliwka ma tylko jedną mamę TZ) to nie zajmowała się zbytnio bo my mieszkamy daleko od miej. A na początki ja Oliwka wyszła ze szpitala i ona tu była to po prostu bała się nią zajmować. Bała się takiego maleństwa. Teraz już jest lepiej bo jest co złapać .Ja wolę nie patrzeć jak ona się nią zajmuje bo mnie denerwuje jak np. trzyma dziecko. Co prawda ja mam na nią sposób i móię że lekarz zalecił coś innego i ją poprawiam we wszystkim. Więc to ona jest biedna. A jak mnie już na maksa denerwuje to mówię jej wprost: "Proszę nie zapominać KTO jest matką tego dziecka". No i od września ma się prowadzić do TZ i zajmować małą od poniedziałku do piątku. Ale sama to zaproponowała. My szukaliśmy opiekunki a ona stwierdziła że sama się małą zajmie. W połowie sierpnia ma przyjechać na 2 tygodniowe PRZESZKOLENIE ![]() ![]() ![]() . Na weekendy będzie wracała do siebie pod Kielce. Więc jak ja będę przyjeżdżała to jej nie będzieCo prawda jej córka jak usłyszała że jej mama będzie się zajmować naszym dzieckiem to była zła bo kto zajmie się jej 13 letnią córką no i wnuczką 3 letnią . No i upomniała się o pieniądze to znaczy że jeżeli planowaliśmy wsiąść nianię to powinniśmy teraz te pieniące płacić TZ mamie.
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie umialabym chyba powiedziec "prosze sie nie zapominac " czy cos takiego, tesciowa nie chce zle i ja to rozumiem, nie robi problemu jesli lapie oliwke inaczej niz ja bo przeciez nie zrobi jej tym krzywdy, uwazam tez ze nie ma co przesadzac z ograniczaniem babc, dzieciaki je kochaja i juz! Wszystko tez zlezy jaka kto mam sytuacje w domu... a to sie raczej nie wnika
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
libra dzięki wiem jaki masz ten też jest superowy
---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Ferrou do kogo jedziecie ? mi znajomy lekarz polecił Ujma-Czapską podobno świetna lekarka ...
|
#111 | |||
|
Zakorzenienie
|
Macius jaki powazny
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
zeby nie zapominali kto jest mama ![]() a wczoraj bylam na dzialeczce u mamy narwalam dla Julki malinki wlasnie od kiedy mozna dzieciom podawac malinki ?? narazie je zamrozilam i czesc dalam do sloiczkow beda na zime i poziomki tez wpakowalam do sloiczkow
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
kochana teraz to ja czekam na ciebie
może przyjedziesz ? ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- dzis znowu upał musze siedzieć w domu szlag mnie trafi
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny a czy ten nutriton mozna do herbatki dodawac? robicie tak?
|
|
#114 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
darusia ale chyba tak to jest że do swoich rodziców i ich wad jesteśmy bardziej przyzwyczajeni niż do teściów... mi też bardziej niż mężowi przeszkadza zachowanie jego mamy... i odwrotnie... ja do gadania mojej jestem przyzwyczajona a marcinowi ona przeszkadza... no i fakt faktem że mi też teściowa bardziej pomaga niż moja mama... bo moja mama chociaż nie pracuje to ciągle jest zajęta i nie ma czasu żeby do małej przyjechać... a jak przyjedzie to posiedzi chwile i jedzie.... to już bardziej mój tata chce siedzieć z mała.. on pracuje w mieście w którym ja mieszkam i po pracy sobie przyjedzie na godzinkę z małą posiedzieć... hmm ja na początku jak teściowa brała mała na ręce to wychodziłam z pokoju bo nie chciałam na to patrzeć... miałam wrażenie że zaraz ją upuści... i tak mała miała z miesiąc albo nawet i więcej jak ja teściowa pierwszy raz wzięła na ręce... ale teraz ma większą wprawę w noszeniu małej... a że Kalina już swoje waży to jak jest marudna przydają się dodatkowe ręce do noszenia ale nawet jak mi się nie podoba jak ona coś robi to nie umiałabym jej powiedzieć żeby sie nie zapominała.... to jest jednak kobieta dużo starsza ode mnie... i jakoś źle bym się czuła pyskując jej ![]() ferrou- jak byliśmy u moich dziadków to mała co chwile pokazywała środkowy palce co bardzo mojemu dziadkowi się spodobało.. i co chwilkę do niej podchodził i mówił "kalinko pokaż tak" i wyciągał środkowego palca... śmialiśmy się z mężem że musimy im wywołać to zdj i w ramkę oprawić drcron- maliny można dawać po 5 miesiącu... tylko przetarte... a poziomki chyba tak jak truskawki po 10... ja jak się najadłam poziomek i truskawek to mała dostała wysypki na buzi... ale to pewnie dlatego że przesadziłam z ilością uwielbiam truskawki i mogłabym je kilogramami wcinać... w tym roku musiałam sie bardzo powstrzymywać a średnio mi to wychodziło
|
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Pl-Madzia- stosuje te masaże bańkami i .... mam pełno siniaków na nogach
![]() . A za tydzień jadę nad nasze morze a te nogi wyglądają tak jakby je ktoś za bardzo obściskiwał. ![]() . No wiec jak się rozbiorę to chyba każdy pomyśli że mam ostrego faceta![]() :brzydal :
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-07-09 o 11:23 |
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tam mam tyle kochanego ciałka do masażu że jak mocno przyssam to nic nie czuję![]() Staraj się wieczorem zimny prysznic na nogi, wiem że to ciężko, ale wtedy skóra taka gładsza się robi, i dodatkowo po bańkach chroni przed siniakami i pękającymi naczynkami.
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
POP
A u nas była właśnie histeria, bo najpierw mleko za wolno leciało, potem już Hania była w transie i mleko lało się, a ona wolała ryczeć niż pić, ale zmiana cycusia i w końcu się uspokoiła.Teraz śpi. Ja już miałam myśli, żeby wykorzystać pomysł POP na histerię... Znalazłam fajne zdjęcie i tak od razu pomyślałam sobie o Tobie Aniu P ... Chyba po tych ostatnich opisach akcji z połowu kupy Szymkowej Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2010-07-09 o 11:23 |
|
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie wlasnie bardziej mojej mamy zachowanie czasami przeszkadza, a nie mam zadnych oporow jak ktos mala trzyma na rece bo przyzwyczaja sie do ludzi w ten sposob, nie chce w domu malego dzikuska
i obojetne czy przychodzi ciocia czy kuzynka czy kolezanka , mama, tesciowa czy ktos inny jesli chce nie widze problemu zeby ja na reke wzial nie mam jakos tak ze zaraz ja upusci czy cos...---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- machaj ja tak samo nie umialabym chyba swojej mamie powiedziec "nie zapomnij sie" a co dopiero mamie tezeta ;/ jestem pyskata i jak mi cos nie pasuje to staram sie zawsze mowic o tym ale do kazdego trzeba miec inne podejscie , tak bym bez problemu mogla powiedziec do swojej kolexzanki czy kuzynki ale do osoby starszej w zyciu .
|
|
#119 |
|
Rozeznanie
|
Ja chętnie daję Hanię potrzymać innym osobom na rękach. Ona zresztą to uwielbia
Ale też nie wszystkim. Przyjaciołom spoko. Ale w rodzinie nie każdemu. Mojej mamie - mam mieszane uczucia.... Ona pali, lubi sobie wypić.... Pomijając fakt, że póki co wnuczki nie widziała jeszcze....I nie miałabym oporów powiedzieć jej, żeby pamiętała kto jet matką Hani, inaczej na głowę mi wejdzie.Ale raz jedna znajoma wzięła Hanię na ręce, (a była mocnooo wyperfumowana) to Hania sama zaczęła kwękać i marudzić ![]() Widać sama umie ocenić czego chce. Ma np. ulubionego wujka (nasz znajomy), który weźmie ją, wytarmosi, za nóżki za rączki(ja patrzę na to i czasami truchleję ) a ona banan na twarzy!On miał 2 dzieci i uwielbia je i ona to czuje.Teściowa jak wreszcie przyjedzie (1000 km) to na pewno weźmie małą, i jestem pewna, że Hani się spodoba, bo ona jest bardzo cieplą kochaną kobietą. Tak więc wszystko chyba zależy od ludzi i sytuacji. A jak ktoś nie chce dać nikomu dziecka , to jego prawo. To w końcu jego dziecko Ja tak uważam.
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie ze tak, moja mama tez pali fajki, tz tez pali teraz
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

tylko,ze obecnie mamy(nie mowie wszystkie ale z moja chyba tak jest)ze sa jeszcze dosc mlode,pracujace i sie tak nie poczuwają jako babcie,chciałabym zeby Danielek mial taką babcię jaką moja była dla mnie,kobieta do rany przyłóż,mimo ze mieszka 120 km ode mnie to dzwonimy do siebie i uwielbiam z nia pogadac,ma ponad 80 lat ale jest taka życiowa i wyluzowana,np jak konczy rozmawiac to mówi:"dobrze to buźka,nara" hihi
śmiesznie to brzmi
w końcu teściowa to 'obca baba'.... 

ja już sama nie wiem który wybrać

Mimo, że prowadzi swoją firmę i ma ograniczony czas wolny bardzo chętnie zajmuje się Lenką i często zostawiamy ją u teściowej na parę godzin jak chcemy gdzieś pojechać. Ba nawet zaproponowała ostatnio, że zatrudniła już dodatkową osobę do pomocy w swojej firmie i chętnie mogłaby się zajmować Lenką do 12 w południe w tygodniu bo później niestety musi być w firmie. Bardzo to miłe z jej strony widzę, że naprawdę się stara i chce nam pomóc. Za to moja mama to ewenement
Mieszkamy w jednym mieście ona jest na wcześniejszej emeryturze i oznajmiła mi niedawno, że nie będzie się zajmować małą bo prowadzi bogate życie towarzyskie i czasu na takie rzeczy nie ma
Siostra ma kupe roboty przy własnych dzieciach reszta rodeństwa daleko... Ostatnio wyszłam na 2h sama z domu chyba 2 albo 3 tyg temu