|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
| Pokaż wyniki sondy: Co myślisz o kobietach, które opalają się w ciąży? Tym bardziej zaawansowanej? | |||
| Głupota ludzka nie zna granic. |
|
139 | 75,54% |
| Przecież to nic takiego. |
|
15 | 8,15% |
| Nie mam zdania. |
|
30 | 16,30% |
| Głosujący: 184. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie one mają głowę?!
Klarisso, ok. Ale czy według Ciebie, w porządku jest, zarzucanie Ci czegoś, czego nie zrobiłaś? Wmawianie czegoś, czego nie powiedziałaś? Przytaczanie słów, których nie użyłaś?
Dla mnie, jest to bardziej obraźliwe, niż to, co napisałam. Bo jakim prawem zostaję oceniona, jako bufon, psychoanalityk, skoro argumenty, których do potwierdzenia tego użyła, są nieprawdziwe? Wybacz, ale nie będę stała spokojnie i kiwała głową, kiedy ktoś próbuje mi sprzedać coś, o czym nie mam zielonego pojęcia. Pisałam, że można porozmawiać, na priv? Pisałam. Wolała pisać tutaj, tworzyć off-top i niepotrzebną (jak dla mnie) kłótnię. Jestem osobą wybuchową, to fakt. Staram się nad sobą panować, toteż właśnie dlatego na początku pisałam, że źle przeczytała moją wypowiedź. Jak widać, tego także nie zrozumiała bo dalej stała przy swoim. To jest chore, nieprawdaż?
Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2010-07-07 o 20:48 |
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale co tam, powiem co powiedzieć miałam. Otóż. Natchniona pogodą za oknem mam propozycję dla wszystkich spragnionych ciepełka i wcale nie trzeba przy tym wychodzić z domu i leżeć plackiem na plaży - wystarczy ustawić na siebie strumień ciepłego powietrza z suszarki, taką mam dziś pogodę za oknem (oby do soboty, ponoć ma trochę odpuścić pod koniec tygodnia, oby!)Ciekawa jestem, jak długo wytrzymacie (ja się w domciu klimatyzuję )
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
U nas już dziś cieplej, Freso.
Wczoraj lało, i faktycznie przydałaby się suszarka, ale dziś poza wiatrem, tylko słoneczko, słoneczko, słoneczko. Przyjemnie jest, bo przynajmniej nie piecze i nie leci z Ciebie, jak ze zgrzanego szczurka. Hihi.
|
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Im chłodniej tym szybciej schodzi mi opuchlizna
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
U nas, 24 stopnie, także w sam raz dla mnie. Wiaterek do tego i cacy. Chociaż Ciebie, Klarisso, rozumiem.
Edytowane przez CytrynowaPannica Czas edycji: 2010-07-07 o 21:12 |
|
|
|
|
#156 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
A do Ciebie nadal nie dociera, że to Ty czegos nie zrozumiałaś. Smutne. Niereformowalne. Skoro przynajmniej dwie osoby mowią Ci, że się mylisz, to moze jednak tak jest. Tak mnie uczono od dziecka. Ale przepraszam, niedouczono bo niedouczona jestem, nie rozumiem również skrótu priv. i wielu rzeczy pewnie też nie rozumiem. A problemy z Twoją wybuchowością nie interesują mnie (kuruj je może w odosobnieniu), wchodząc na wątek liczę, że spotkam się z osobami kulturalnymi i widzę, że reszta też. Pod rozwagę CytrynowaPannico.
|
|
|
|
|
#158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A za atmosferę rozgrzaną do czerwoności na tym wątku przepraszam Was wszystkie chociaż widzę, że zrozumiałyście iż nie zawsze człowiek ma ochotę aby go obrzucał ktoś epitetami tak po prostu. Bo wybuchowy jest. ot co. |
|
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, proszę Was, wybijcie wszystkie trolle, bo ja już nie mam sił.
Nie mogę patrzeć na ludzką głupotę. Już kończę, przepraszam Was.
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo chcę żeby moje blade lico zostało blade
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-07-07 o 22:33 |
|
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
a ja bardzo cieszę się z nadchodzacych upałów i już nie mogę się doczekać
muszę się wyrównać, bo przód mam brązowy, a tył blady
|
|
#164 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nadzieje że spadnie dziś deszcz, było 25 stopni. Aż mi słabo było, a fe: D
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie cały dzień pod chmurą więc ubolewam. Ale od piątku mają być nieziemskie upały. Zobaczymy
|
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że nie, dajcie mi burzę koniecznie z piorunami
|
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będę musiała sobie zainwestować w ladę chłodniczą i leżeć w niej tak jak babki leżą w solarium ![]() E, nie bądź taka. Mało to ludzi pozalewało? Nie chcemy deszczu, starczy 20 stopni, słoneczko i lekki wietrzyk
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
Ja byłam w zeszłym roku latem w zaawansowanej juz ciąży i mój lekarz sam z siebie mi już od 6 misiąca trąbił zeby mnie nie kusiło żeby wystawiać się na słońce.
Skóra kobiety ciężarnej wykazuje większą wrażliwość na światło i promienie sloneczne. Zbyt długie seanse słoneczne u kobiet w ciąży mogą wywoływać alergie skórne, być przyczyną odbarwień i różnych przebarwień. Sprzyjają tez niebezpieczeństwu tworzenia się znamion barwnikowych oraz uzłośliwianiu się tych, które istnieją. Kobiety ciężarne, przebywając na słońcu, narażone są też na pojawienie się siateczki tzw. ‘pajączków’, ponieważ pod wpływem słońca pojawia się u nich większa skłonność do rozszerzania się naczynek krwionośnych. Podczas ciąży skóra kobiety jest rozciągnięta, a co za tym idzie – cieńsza. Dlatego szybciej i łatwiej ulega przesuszeniu. Stąd większe ryzyko powstawania rozstępów i trudniejszy powrót skóry ‘do formy’ po porodzie. I przecież da się wytrzymać jedno lato nie spiekając się na plaży. Można posiedzieć przecież w cieniu.Pochodzić troszkę, poleżakowac ale zasłonic się parasolem. I tak jestem zdania że słońce to mniejsze zło niż solarium. Niedaleko mojego miejsca pracy jest solarium, to naprawde nie rozumiem tyh dziewczyn które tam pracują jak mogą pozwolić dziewczynie z zaawansowanej ciąży wejść pod lampy. Kiedyś mi mówiła jedna z tych dziewczyn że zabronić nie mogą że wchodzą na własną odpowiedzialność. I że jedna z nich chodziła całą ciąże na stojące łóżko a jak juz tych 15-20 minut nie mogła wystać z powodu rosnącego brzuszka przeszła na leżące. To jest dopiero bezmyślność i idiotyzm!!!!!!
Some say love it is a river That drowns the tender reed. Some say love it is a razor That leaves your soul to bleed. Some say love it is a hunger An endless, aching need I say love it is a flower, And you it's only seed........... -The Rose- Edytowane przez Karolina2211 Czas edycji: 2010-07-08 o 11:27 |
|
|
|
|
#169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klarissa przytaczała tutaj artykuł o specyficznym traktowaniu kobiet w ciąży, jakby ciąża szła w parze z upośledzeniem. Nie sądzę abyś była uszczęśliwiona Karolino gdyby ktoś traktował Ciebie w ten sposób gdy byłaś w ciąży..---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy okazji, znam osobiście przypadek niepełnosprawnej dziewczynki-roślinki z hospicjum, którą matka wystawiała na słońce, kiedy mała była niemowlakiem...
|
|
|
#171 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Powiem Ci, że pojęcia nie mam, o co tu chodzi. Autorka chyba lubi punkty kolekcjonować. W każdym bądź razie do oceniania innych (w tym obcych kobiet na ulicy) to jest pierwsza.
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie z takimi tutaj radzić?---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- A jak byś ją powstrzymała? Nie masz prawa nikomu pełnoletniemu(choremu na raka, ciężarnemu....) niczego zabronić. Mogę się domyślać, że panie pracujące w solarium mają obowiązek poinformowania tych osób o szkodliwości opalania w ich stanie i na tym ich rola się kończy, a ta osoba i tak robi jak uważa. Może podziękować lub nie za ostrzeżenie i smażyć się jak frytka. A co pracownica ma zrobić, policję wezwać aby siłą taką wyciągnęli? |
|
|
|
|
|
#173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że autorkę zablokowano, najwyraźniej podpadła nie tylko mnie. Ja nigdzie jej wyczynów wczoraj nie zgłaszałam, albo ktoś mnie wyręczył albo jakiś moderator obserwuje na bieżąco co się dzieje na wątkach i reaguje. Nie mam zielonego pojęcia, może wiecie jakie są reguły?
|
|
|
|
|
#175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szczegółów nie znam, moja mama jest pielęgniarką i miała okazje przez pewien okres pracować w hospicjum, więc znam ten przypadek z jej opowieści. Dosłownie ją mama opalała, tzn. zostawiała na słońcu kilkumiesięczne dziecko, które urodziło się całkiem zdrowe, a w jakim było wtedy stanie każdy widział...
|
|
|
#177 |
|
Zakorzenienie
|
Nie zaskarży bo w solarium wisi informacja dla wszystkich komu grozi opalanie w solarium, więc każdy potencjalnie bardziej zagrożony zostaje poinformowany. A decyzję podejmuje już na własne ryzyko. W Anglii ostatnio wprowadzono zakaz korzystania z solarium dla nastolatek (nie pamiętam dokładnie do którego roku życia) i jedynie w takim wypadku gdy zakaz ma moc prawnę można opalania zabronić. W tym przypadku jedynie nastolatkom.
|
|
|
|
|
#178 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest tysiąc powodów takiego stanu u dzieci, a ludzie pewnie widzieli, że małą wystawiano na słońce to resztę mogli sobie wymyślić, że to był powód jej tragicznego stanu.
|
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
No, zostaw noworodka na plaży. No błagam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.

(oby do soboty, ponoć ma trochę odpuścić pod koniec tygodnia, oby!)
(ja się w domciu klimatyzuję
Przyjemnie jest, bo przynajmniej nie piecze i nie leci z Ciebie, jak ze zgrzanego szczurka.
Hihi.

muszę się wyrównać, bo przód mam brązowy, a tył blady
u mnie cały dzień pod chmurą więc ubolewam. Ale od piątku mają być nieziemskie upały. Zobaczymy