Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-09, 11:03   #3931
Marcia2507
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Jeżeli chodzi o łóżeczko o które wcześniej pytałam to cieszę się, że nie tylko mnie się podoba kupię właśnie to i pościel"żyrafka kremowa", do tego ochraniacz i przewijak wezmę
wczoraj wzięłam się za segregację ciuszków które kuzynka mi dała i doszłam do wniosku że jeszcze trochę muszę pokupować na te pierwsze miesiące bo większość tj. body, pajace są powyżej 3-go miesiąca... Na pewno się nie zmarnują
Ciuszki będę prała dopiero jakoś we wrześniu, wcześniej nie ma co jak na października termin
Wczoraj buszując po sklepowych półkach w rozeznaniu się co do proszków do prania ubranek znalazłam promocję chusteczek nawilżających Cleanic dzidziuś Kindii 6*72 szt. z olejkiem ze słonecznika za 23 zł, wzięłam pakę a co może mała nie będzie taka wymagająca i jej podpasują
Marcia2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 11:08   #3932
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam! Mpik super,że wyjazd udany a ten wózek to w jakiej cenie jest? bo nigdzie nie mogę znaleźć. On jest z fotelikiem? bo tam jest napisane: fotelik opcjonalnie...Podoba mi się ten wózek, a też pierwszy na liście był Q12
gabi wysłałam ci na priv info na temat tego wozeczka Mikado Milano od producenta jest razem z przesylka za 998 plus do tego gratis parasolka i pompka do kół
Stary 2010-07-09, 11:19   #3933
Ineczka33
Wtajemniczenie

angelikaw, moje doświadczenie mówi, że pościel przyda Ci się dopiero za ok. rok
Stary 2010-07-09, 11:20   #3934
gabisun
Zakorzenienie

Mpiczku byłam już nastawiona na Q12 ale jak mówisz że Mikado lepiej się prowadzi też bardzo mi się podoba najgorsze jest to że nie mam jak na żywo porównać tych wózków Daj znać jak producent Ci odpisze

Kurde coś mi się zdjęcia nie chcą załadować, jakiś format png mi się pojawił

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 11:27   #3935
elenka1
Rozeznanie

doradzcie dziewczynki
w pazdzierniku dostajemy klucze do naszego mieszkania, jeden pokój to salon z kuchnia a drugi to sypialnia z pokojem małej, musimy dzielić i wybraliśmy takie łózko:
http://allegro.pl/item1115087886_syp...az_gratis.html
i chcemy dokupić komode, w której będą głównie rzeczy córeczki i zastanawiamy się nad kolorem???? jak sądzicie??? biała czy czarna?
http://www.allegro.pl/item1098574049_aukcja.html
dodam ze jedną scianę nad łozkiem chcemy zrobić grafitową, dywan i zasłonki w fiolecie

jak Wam się to widzi???
nasz problem polega na tym ze komodę musimy już kupic... bo w starym mieszkaniu nie mamy gdzie włozyc rzeczy dla córki

w pokoju będzie tylko nasze łoże, komoda no i łózeczko małej
szafy chcemy zabudowane na korytarzu

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

przepraszam ze tak wyskakuje, wkoncu to forum dzidziusiowe, ale naprawde jakos tak juz nie mam kogo zapytac

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 11:28   #3936
abz
Zakorzenienie

elenka ja bym wzięła białą komodę

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 11:33   #3937
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineczka33 Pokaż wiadomość
angelikaw, moje doświadczenie mówi, że pościel przyda Ci się dopiero za ok. rok
dzięki... zapytałam, bo większość osób kupuje JUŻ
Choć tak sobie myślę, że sama pościel (bez wypełnienia) też się może przydać np. żeby oblec kocyk...

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
i chcemy dokupić komode, w której będą głównie rzeczy córeczki i zastanawiamy się nad kolorem???? jak sądzicie??? biała czy czarna?
z czarnej będziesz musiała ścierać kurz codziennie, a nawet kilka razy dziennie.. wiem z doświadczenia, bo mam meble w kolorze wenge... ;/
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:06   #3938
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja jem co 2 - 1,5h ... to już częściej się nie da jeść bo wychodzi czasem i 8 posiłków a i tak potrafię być głodna... wszystko przez to, że jem tak małe porcje, że się tym w ogóle nie najadam...
to może właśnie spróbuj łączyć węgle z białkiem- bo to uczucie nienajadania się może być właśnie skutkiem tego, że w posiłku jest za dużo węgli (zwłaszcza prostych) w stosunku do białka. Po takim węglowym posiłku cukier szybko rośnie (i wydaje ci sie, że jesteś najedzona), ale potem równie szybko spada i czujesz ssanie w żołądku, może być słabo itp.

Ma. Ale po marchewce mi nie skacze z tym, że ja warzywa gotuję na parze - może dlatego. Poza tym mam wykaz produktów z wartościami IG i muszę powiedzieć, że nie wszystkie te z niskiej półki się sprawdzają. Oliwki, które w zasadzie powinny obniżać IG innych produktów u mnie podnoszą cukier i to bardzo...
no niestety, od każdej reguły są wyjątki. Trzeba trochę poeksperymentować
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:08   #3939
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
a tak wogóle, jak to jest z tą pościelą?
KUPOWAĆ czy NIE?

:
Dziewczyny na wątku pisały, że na początku nie używały, ale wśród moich znajomych jednak nadal króluje zwykła kołderka cieniutka i pościel Ja kupię i śpiworek i rożek i pościel z wypełnieniem. Zobaczę co mi się sprawdzi. Jeśli nie będę używała od początku to schowam do szafy i poczeka na swoją kolej. Prędzej czy później i tak się przyda.

Cytat:
doradzcie dziewczynki
Jeśli łózko jest białe do komodę też wybrałabym białe.
Bo jak wprowadzisz jeszcze czerń, to będzie dużo kolorów jednym pomieszczeniu. Ja osobiście tak nie lubię. Zawsze staram się utrzymywać wystrój w tonacji 2 kolorów (ewentualnie 3).

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:08   #3940
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Mpik82, pięknie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
A z tym arbuzem to robi się tak, że wstrzykuje się strzykawką alkohol do środka arbuza
Dokładnie, pyszne

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
cześć a tak wogóle, jak to jest z tą pościelą?
KUPOWAĆ czy NIE?
hmmm
Ja nie kupuję pościeli, bo nie widzę potrzeby, może za kilka miesięcy. Na materacyk po prostu założę prześcieradełko, na to kocyk i niunia w rożku- moja mama tak robiła i ja też spróbuję. Już porobiłam komplety: kolorowe prześcieradełka + kocyk pod kolor Tylko nad ochraniaczem się cały czas zastanawiam, zbędny czy niezbędny..
Stary 2010-07-09, 12:33   #3941
NIKaP-n
BAN stały

Mpiczku zazdroszczę wyprawy nadmorskiej, super foteczki

szokoladko no taki pro zwierzęcy świr ze mnie, cała moja rodzina taka.
Mnie tez się marzyło, żeby karmić dziecko cycem jak najdłużej- mam dwie kumpele, które tak robiły i dzieciaki są zdrowe, zero alergii etc.
Nie wiem, czy to ma wpływ, ale tak się złożylo.

Dokładnie Klarissko, jak pisze ninaad- trza łączyć owoc (ja mam w rozpisce z kefirem podany), żeby obniżyć wchłanianie cukru. Marchwi mogę do obiadu maks 2 łyżki gotowanej, ale ja od lat podpieram się Montim, a to prawie te same zasady (też chodzi o wyregulowanie
pracy trzustki, a co za tym idzie- obniżenie poziomu cukru we krwi), także właściwie nie jadam gotowanej marchwi. Ale już surową można często, nawet jako przegryzka między posiłkami.
Ja mam na rozpisce aż 6 posiłków i jak sobie je dobrze rozplanuję, to głodna nie bywam wcale.
A jak Ci skacze cukier po produktach z niskim IG to może po prostu ze
złymi rzeczami je łączysz?

ninaad
super, że dzidzia rośnie Ja też chcę wiedzieć ile moja waży buhu, na ostatnim usg miał niecałe pół kilo...

bordowa z tego, co wiem, to dieta dla matki karmiącej jest zaleceniem, aby nie szkodzić dziecku.
Niektóre produkty wywołują u malucha kolki, inne alergie. Nie powienno się spożywać
np. cytrusów, orzechów (one mocno uczulają) i wieeeeeelu innych rzeczy. Moja koleżanka miała nawet zalecenie, że jeśli je ciastka- to bez glutenu czy tam innych badziewi i tak zostały Jej tylko biszkopty jakieś po 6 czy 8 zł...
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:35   #3942
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny pierzecie nowe ubranka?
Ja się waham, z jednej strony wydają mi się być czyste, z drugiej nie wiadomo kto ich dotykał... No i tak się trochę łamię co robić...?
nowych ubranek i rzeczy dla dziecka nie mam, ale wsyztsko bym prała.Zawsze są srodki konserwujące, ludzie dotykali, lepiej przeprać, przeprasować, wszystko, jak leci

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość

Jejku ale super!!!!! przelicytowali mnie i nie musze tego kupowac. Cene moja z 68 podbili az do 130.... ciekawe czy osobe te doczytaly ze ta karuzela byla niekompletna. Teraz ktos ja kupil za 130 zl a ona nie bedzie sie krecic..... masakra jakas. A ten sprzedawca napisal to tak wymijajaco na dole ze malo kto zrozumial by w czym jest problem.
tam na dole pisalo - "Produkt powystawowy, wszystkie funkcje działają, prócz ruchu" a po co komu karuzela bez ruchu, jak ona tylko gra porazka ze wogole takie cos sprzedaja. Ja wogole tego napisu nie zauwazylam dopiero na sam koniec.....
super, ze sie problem sam rozwiązał

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki.

Tż już dzwonił koło 11-stej mają mu wyciągnąć dreny z kolana i postawić go na nogę jedną bo na tej operowanej tydzień stanąć nie może. Mają go o kulach nauczyć chodzić. I po południu jak nic się nie zmieni zabieram go do domku
super

Piękne zdjecia,dziewczyny : jupi:
Stary 2010-07-09, 12:37   #3943
bordowa
Wtajemniczenie

Szczęśliwa A no pozwalają, bo on jest na kontrakcie to może i bez przerwy pracować ... Niby mają tam "sypialnię", ale jak jeżdżą całą noc to nie ma szans, żeby się wyspać ...

elenka1 No pracuje na Maleństwo Tylko, że co z tego, jak i tak musimy od rodziców na jedzenie brać ... Bo on ma taki maraton a potem tydzień wolnego ... No i jest na działalności gospodarczej a to pożera nam trochę wypłaty.

Uciekam do biblioteki, bo powoli książki mi się kończą No i na małe zakupy, może nie umrę w tym upale
Stary 2010-07-09, 12:42   #3944
martucha84
Zakorzenienie

aaannnnnnaaa super ze z dzidziusiem ok i sie nie martw jeszcze sie obkreci

martynka81 super wygladasz

elenka1 zdecydowanie bardziej biala
Stary 2010-07-09, 12:43   #3945
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

elenka1

bardzo! ładne łóżko. co do komody kupiłabym jasną.
też mam venge meble i masakra wszystko widać.

a ja jestem już po wizycie. schudłam 2,5 kg. lekarz zrobił mi usg aby zobaczyć jak tam dzidziuś i wszystko gra. rośnie ładnie. serducho jak dzwon. tylko ta moja waga. powiedział mi, że jeść dużo wartościowych produktów, nie tam jakiś śmieci tylko odżywcze. no, ale ja jem owoce i warzywa. i się nie odchudzam - broń Boże. no, ale skoro z moją dzidką ok to się cieszę.

dostałam skierowanie na glukoze 75g 2 h siedzenia na czczo
i muszę zrobić posiew moczu bo mam BARDZO liczne bakterie.

czy któraś z was miała coś takiego. jak się pozbyłyście?

jeśłi nic nie wyjdzie w moczu następna wizyta 30 lip. i porządne USG

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 12:47   #3946
bordowa
Wtajemniczenie

asia-23 Ja miałam bardzo liczne bakterie. Zniknęły po 2 czy 3 miesiącach brania żuravitu
Stary 2010-07-09, 12:57   #3947
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
doradzcie dziewczynki
w pazdzierniku dostajemy klucze do naszego mieszkania, jeden pokój to salon z kuchnia a drugi to sypialnia z pokojem małej, musimy dzielić i wybraliśmy takie łózko:
dodam ze jedną scianę nad łozkiem chcemy zrobić grafitową, dywan i zasłonki w fiolecie
ja komode tez bym biala wybrala, najwyzej nad innymi dodatkami bedziecie juz szalec kolorem
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:09   #3948
gabisun
Zakorzenienie

Ja na bakterie miałam Monural, taka saszetka i z głowy

elenka jak najbardziej biała, na stancji miałam czarne meble i z kurzem był koszmar wszystko na nich widać

Stary 2010-07-09, 13:15   #3949
waniliaania2009
Wtajemniczenie

To moze tez mi doradzicie
bo zastanawiam sie nad szafa (do sypialni, ktora bedzie zarazem pokoikiem malego) .Znalazlam trzy wzory, ktory wam sie wydaje najfajniejszy. Oczewiscie patrzcie tylko na wzor. U nas napewno bedzie kolor ciemny braz i szklo mleczne lub lustro przyciemniane, bo mamy ciemne drzwi i panele. Ale chodzi mi o wzor.... bo nic fajniejszego nie moge znalesc ;( Aha- musi byc 4-ro skrzydlowa bo sciana jest dluga.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:16   #3950
gabisun
Zakorzenienie

Oto łóżeczko Kini ( sorry za niepościelone łózko ,ale leń ze mnie straszny )

coś nie wyszło

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-07-09 o 13:18
Stary 2010-07-09, 13:18   #3951
czarnaelizabeth
Raczkowanie

ja też jestem za białą komodą

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
bo zastanawiam sie nad szafa (do sypialni, ktora bedzie zarazem pokoikiem malego) .Znalazlam trzy wzory, ktory wam sie wydaje najfajniejszy. Oczewiscie patrzcie tylko na wzor. U nas napewno bedzie kolor ciemny braz i szklo mleczne lub lustro przyciemniane, bo mamy ciemne drzwi i panele. Ale chodzi mi o wzor.... bo nic fajniejszego nie moge znalesc ;( Aha- musi byc 4-ro skrzydlowa bo sciana jest dluga.
mnie sie pierwszy wzór podoba

Gabisun - ale na zdjeciu niewidac łóżeczka, tylko wycięte łóżko
Stary 2010-07-09, 13:22   #3952
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
hehe i to jest prawda Jedyny plus tego wszystkiego- nie tyjesz i jesz zdrowo.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Klarissa tragiczna ta kolezanka..
No mówię - tak jakby jej w ogóle nie zależało na zdrowiu dziecka... ale ja zauważyłam kiedyś, że ona np. pali w samochodzie podczas jazdy a z tyłu ma to drugie, większe dziecko Dla mnie to niedopuszczalne jest.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
no niestety, od każdej reguły są wyjątki. Trzeba trochę poeksperymentować
Ale powiedz mi łącząc białko i węglowodany to np. co mam jeść? Bo zgłupiałam. Patrzę teraz w necie, ale wszędzie są albo dietki dla kulturystów albo na schudnięcie, to takich nie chcę... Bo aż tak dokładnie to mnie nie pouczyli w poradni.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dokładnie Klarissko, jak pisze ninaad- trza łączyć owoc (ja mam w rozpisce z kefirem podany), żeby obniżyć wchłanianie cukru. Marchwi mogę do obiadu maks 2 łyżki gotowanej, ale ja od lat podpieram się Montim, a to prawie te same zasady (też chodzi o wyregulowanie
pracy trzustki, a co za tym idzie- obniżenie poziomu cukru we krwi), także właściwie nie jadam gotowanej marchwi. Ale już surową można często, nawet jako przegryzka między posiłkami.
Ja mam na rozpisce aż 6 posiłków i jak sobie je dobrze rozplanuję, to głodna nie bywam wcale.
A jak Ci skacze cukier po produktach z niskim IG to może po prostu ze
złymi rzeczami je łączysz
?
Na pewno to może być przyczyną - bo ja działam trochę na "chybił, trafił", tyle, że tak mi babki w poradni kazały - samej odkrywać co mogę, a czego nie mogę jeść...
Stary 2010-07-09, 13:28   #3953
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Tylko nad ochraniaczem się cały czas zastanawiam, zbędny czy niezbędny..
ja kupię. Wiadomo, różne "wypadki" się zdarzają, a nie chciałabym od razu prać materaca

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Dokładnie Klarissko, jak pisze ninaad- trza łączyć owoc (ja mam w rozpisce z kefirem podany), żeby obniżyć wchłanianie cukru.
a jak kefir/jogurt itp nie pomaga (bo napoje mleczne to, wbrew pozorom, kiepskie źródło białko- spójrz na tabelę wartości odżywczych) to proponuję właśnie z twarożkiem albo serkiem wiejskim
Marchwi mogę do obiadu maks 2 łyżki gotowanej, ale ja od lat podpieram się Montim, a to prawie te same zasady
hehe- a mnie te zasady zostały po South Beach Diet
no bo to właśnie nie kwestia ilości jedzenia, ale ilości posiłków i ich odpowiedniego rozplanowania

ninaad
super, że dzidzia rośnie Ja też chcę wiedzieć ile moja waży buhu, na ostatnim usg miał niecałe pół kilo...
no na moim ostatnim usg też tak było (to był 21tc, teraz jest już 32tc). Twój maluch też już pewnie sporo podrósł
.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:46   #3954
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Trzy pierwsze są podobne i ładne- tzn wzór na tej samej zasadzie. Chyba 1-sza najładniejsza.
Czwarta mi się nie podoba.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-07-09 o 13:48
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:48   #3955
martynka81
Rozeznanie

elenka - fajowe łoże a komoda to biała jak dla mnie
waniliaania2009 - pierwszy wzór jest fajny
martucha - dzięki
gabisun - ja nic nie widzę, wstaw jeszcze raz
martynka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 13:56   #3956
Klarissa
Zakorzenienie

ninaad dla mnie twarożek, serek wiejski i wszystko co jest zrobione z mleka (poza jogurtem naturalnym i zsiadłym mlekiem) nie nadaje się do jedzenia. Podobnie chleby - nawet żytni czy razowy źle mi służy. Mam po tym rekordowo wysoki cukier. Dlatego może mam taki problem - bo czytam o dietach dla cukrzyków, ale niektóre polecane rozwiązania u mnie się nie sprawdzają zupełnie. Wiele razy czytałam, że mogę np. jeść pomidory bez ograniczeń, nawet tak mi w poradni mówili. A okazało się, że nie mogę, bo mam po pomidorze wysokie wyniki... A np. zupełnie nie przeszkadzają mi winogrona, które ponoć zawierają dużo cukru i to zjadam ich więcej niż te "przepisowe" 15 kuleczek czy kotlety schabowe, których mogę zjeść i 5 dziennie...
Stary 2010-07-09, 13:58   #3957
NIKaP-n
BAN stały

No ciekawam, idę do gina za tydzień, to się dowiemy jaki duży chłopak tam siedzi

Klarissko poszukaj sobie metody odżywiania Michaela Montiqniaca w necie, to Ci powinno pomóc

Ja bym poszła z komodą w jakiś sosnowy kolor, bo bym się z białą zbyt sterylnie czuła elenko, ale każdy ma inny gust. Na czarnej- faktycznie kurz widać, ale z kolei najmodniej i nowocześnie teraz znów łączyć te dwa kolorki

martynka
ślicznie wyglądacie a co to za fajne jeziorko?

Dziękuje dziewczyny za opinie o sterylizatorku. Ja się bardzo boję, że nie będę miała pokarmu i dlatego zastanawiam
się nad nim. Moja siora sobie chwaliła, że raz dziennie wstawiała kilka flaszek (tylko miała ten elektryczny), a Ona
przy małej (od 9 do 23 sama z Nią w domku) to nie miała czasu się nawet... załatwić
Stary 2010-07-09, 13:59   #3958
gabisun
Zakorzenienie

Teraz powinno wyjść

Stary 2010-07-09, 14:01   #3959
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
ninaad dla mnie twarożek, serek wiejski i wszystko co jest zrobione z mleka (poza jogurtem naturalnym i zsiadłym mlekiem) nie nadaje się do jedzenia. Podobnie chleby - nawet żytni czy razowy źle mi służy. Mam po tym rekordowo wysoki cukier. Dlatego może mam taki problem - bo czytam o dietach dla cukrzyków, ale niektóre polecane rozwiązania u mnie się nie sprawdzają zupełnie. Wiele razy czytałam, że mogę np. jeść pomidory bez ograniczeń, nawet tak mi w poradni mówili. A okazało się, że nie mogę, bo mam po pomidorze wysokie wyniki... A np. zupełnie nie przeszkadzają mi winogrona, które ponoć zawierają dużo cukru i to zjadam ich więcej niż te "przepisowe" 15 kuleczek czy kotlety schabowe, których mogę zjeść i 5 dziennie...
Ja mam podane, że pomidory maks 2szt
Kochana a spróbuj patrzeć też na tłuszcz oprócz węgli- tzn. weź chudy twaróg zamiast grani (one są bardzo tłuste, rzadko który ma poniżej 5%, a bywają też rekordziści po kilkanaście), albo jogurty nat (polecam lidlowe light- 1,99 za 400ml)- mam na 3 posiłki.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

gabisunku śliczne łóżeczko
Stary 2010-07-09, 14:02   #3960
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
doradzcie dziewczynki
http://allegro.pl/item1115087886_syp...az_gratis.html

jak Wam się to widzi???
nasz problem polega na tym ze komodę musimy już kupic... bo w starym mieszkaniu nie mamy gdzie włozyc rzeczy dla córki

w pokoju będzie tylko nasze łoże, komoda no i łózeczko małej
szafy chcemy zabudowane na korytarzu

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

przepraszam ze tak wyskakuje, wkoncu to forum dzidziusiowe, ale naprawde jakos tak juz nie mam kogo zapytac
Ja mam calkiem podobne loze tylko bialo-czarne i powiem ci ze strasznie widac kurz (szczegolnie na czarnych obszyciach) i jesli miala bym wybierac to wziela bym biala komode bo nie widac tak tego kurzu choc czarna wyglada ladniej moim zdaniem. Oba kolorki praktyczne wiec beda pasowaly do kazdego wystroju pokoju. A tak wogole to bardzo ladne lozko i komoda
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości