|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki podkład? Wątek zbiorczy. Tutaj zadaj swoje pytanie.
osobiście polecam podkład mocno lub średnio kryjący firmy MARY KAY .
nie tworzy efektu maski , bardzo ładnie wtapia się w skóre , utrzymuje sie do około 8 h . jest bardzo wydajny wystarczy dosłownie kropelka zeby wysmaroiwac cala twarz, ja uzywajac go codziennie starczał na 7 miesiecy wiec mysle ze wartozainwestowac :P |
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
-
dzieki za odpowiedz . a jaki podklad polecasz?[/QUOTE] .......... może omawiany tutaj właśnie Healthy Mix ? burżuja.... aczkolwiek jeśli masz mieszana cere,żaden bardzo lekki podkład sie nie sprawdzi,spłynie,zważy się raczej... ja używam różnych na sobie i na klientkach.. z takich drogeryjnych mogę polecić właśnie Healthy Mix,Lasting Preformens Max Factor,Ingrid-o przedłużonej trwałości...osobiście lubię True Match Loreala,Tein Idole Lancoma i Double Wear LITE E.Lauder...ale to już droższe.
#873 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,pomóżcie mi bo już sama nie daję rady.Potrzebuję jakiegoś dobrego podkładu też w przystępnej cenie tak do 60zł.Mam cerę bardzo suchą i wrażliwą na dodatek jakby tego było mało skłonną do wyprysków i miejscami z popękanymi naczynkami...Już sama nie wiem,może zamiast podkładu jakiś puder.Używałam już tak wielu podkadów,ale efekt mizerny.Pogorszyła mi się cera,zrobiła się szara,zmęczona;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
tak jak wypowiedz wyzej ja tez mam sucha skóre nawet bardzo na czole wiecznie miałam problem z łuszcząca sie skora oraz nad oczami a ten podklad nie dosc ze kryje to nawilza i problem znikl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
......
podkład nie rozwiąże problemów ze skórą,najpierw bezwzglednie odpowiednia pielęgnacja Dziewczyny.
#876 |
Zakorzenienie
|
..........
może omawiany tutaj właśnie Healthy Mix ? burżuja.... aczkolwiek jeśli masz mieszana cere,żaden bardzo lekki podkład sie nie sprawdzi,spłynie,zważy się raczej... ja używam różnych na sobie i na klientkach.. z takich drogeryjnych mogę polecić właśnie Healthy Mix,Lasting Preformens Max Factor,Ingrid-o przedłużonej trwałości...osobiście lubię True Match Loreala,Tein Idole Lancoma i Double Wear LITE E.Lauder...ale to już droższe.[/QUOTE] No wlansie zastanawialam sie nad tym healthy mix .Z second skin zrezygnowalam - okropny jest.Dostalam probke od Pani w sephorze,ale wiem,ze juz go nie kupie .Ma dziwna konsystencje i jak dla mnie dziwny zapach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
dotychczas latem używałam ISA DORA HYDRALIGHT, beztłuszczowy z dużym stężeniem wody Nie charakteryzuje się jakimś wyjątkowym kryciem - ale na lato wg mnie jak znalazł - leciutki, wodnisty, nawilżający, bezzapachowy - bardzo przyjemny Chciałabym Was zapytać czy orientujecie się czy jakaś z firm ma w ofercie coś w tym stylu - jestem po wizycie w kilku drogeriach i Panie robią wielkie oczy i minę " yyyyyy nie wiem"
Bo kozdo rzec mo dwie stróny: dobróm i złóm. (..) Dysc leje - to dobre dlo tych, co im buroki wysychajóm. Słónko świeci - to dobre dlo tych, co akurat siano susóm. Ale, co powiy o słónku tyn, co mu buroki wysychajóm, a o dyscu tyn, co siano susy? Syćko jest względne.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 |
Zakorzenienie
|
Proszę o pomoc, przeglądam wątek ale nie mam konkretnych pudrów i podkładów... Szukam na prawdę na praaaawdę jasnego, prawie białego podkładu. I nie mogę znaleźć, super by było gdyby był tak do 60 zł... ktokolwiek widział ktokolwiek wie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zakorzenienie
|
Pharmaceris F kolor nr 1, ale na lato moze być za ciężki trochę, był kiedyś jeszcze maybelline fresh matte czy coś w tym stylu, najjaśniejszy kolor ale chyba już go nie produkują
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Raczkowanie
|
Pharmaceris będzie za ciężki na lato. U mnie wiosną zaczynał spływać, ale wiadomo wszystko zależy od cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam taki problem. Używam obecnie podkład under tweenty odcień piaskowy (sand) do cery tłustej. Nie dosyć że on w ogólne nie pasuje do cery tłustej (gęsty i tłusty podkład i poprostu szybko spływa) to jednak xiut odznacza się na mojej twarzy czego nienawidze; / Jakie są ogólnie jasniejsze odcienie od SAND ? Najlepiej matujące bo mam cere mieszaną (czoło i nos tłuste policzki w miare normalne ;/)
Czekam na wasze rady ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Revlon z Softflexem -Ivory,albo Lasting Performens Max F. nr 100, albo Mary Kay...chyba nr 100-w każdym razie najjasiejszy z palety...nic jaśniejszego nie przychodzi mi do głowy.o ile to ma byc na lato i trzymać się dobrze skóry.
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
Ktoś może mi pomóc ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
....
spróbuj Max Factor Lasting Preformance... nadaje się do tłustej skóry,nie robi maski i ma przedłużoną trwałość..kolor musisz jednak dobrać w perfumerii.
#885 |
Zakorzenienie
|
LP jest beznadziejny, robi maske, beznadziejne kolory, trudno cos dobrac.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dla kogo,ja go używam w pracy i baaardzo wielu klientkom akurat pasuje,kwestia umiejętności w nakładaniu.
![]() |
#887 |
Raczkowanie
|
Mam problem i może Wy mi coś doradzicie. Wciąż poszukuję podkładu idealnego do mojej suchej i naczynkowej cery. Do tej pory próbowałam nielicznych kosmetyków z drogerii(Maybelline i inne), ale niestety źle działają na moją buzię(byłam zmuszona całkowicie zrezygnować z tego typu kosmetyków, mam wyjątkowo wrażliwą cerę, niestety)! Poszukuję podkładu mocno nawilżającego, który nie będzie uwydatniał suchych skórek(nie znoszę tego)!
Obecnie poszukuję wśród dermokosmetyków, jednak nadal jestem w ciemnym lesie - nawet Clinique mnie zapycha(próbowałam już Avene, Vichy, Pharmaceris i nic mi nie pasuje)! Dziewczyny, doradźcie jakieś inne podkłady z dermokosmetyków! Ps. myślałam żeby popróbować czegoś w wyższej półki, np. Estee Lauder, Biotherm lub Kanebo, ale nie wiem czy będą wystarczająco dobre dla mojej kapryśnej cery! Czy te wyżej wymienione kosmetyki są dobre dla wrażliwców? Z góry dziękuję za pomoc! ![]()
[https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=430184] Kosmetyki na wymianę! Edytowane przez Dusiak21 Czas edycji: 2010-07-08 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#888 |
Zakorzenienie
|
wiesz dark, ja przetestowalam wszystkie kolory i zaden mi nie pasowal, nawet po zmieszaniu. Nakladalam palcami, gabkami, pedzlem plaskim, jak i skunksem, nic nic nic. Dlatego go odrzucilam na zawsze.
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie kwestionuję Twojego zdania,Twojej cerze może nie pasować,zdarza się...ale koleżance której odpowiedziałam może podpasować,więc ja bym go nie skreslała od razu. ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- Cytat:
podkłady apecznych marek które wymieniłaś sa akurat dosyć ciężkie,mocno kryjące np.Dermablend i wcale nie znaczy,że najlepsze dla kapryśnej cery właśnie<mimo opisu producenta> jak najbardziej popróbuj wyższej półki..Kanebo ma świetny podkład Sensai.Biotherm słynie z dobrych podkładów i korektorów,Przefajny jest kawiorowy La Prairie,ale to już bardzo wysoka półka...tylko pamiętaj ,żeby prosić o próbki w perfumeriach.koniecznie,n ie kupować w ciemno.
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypróbuj sobie Guerlain Parure Aqua, Kanebo Sensai bardzo fajny też ![]() byłam też zadowolona z Diora Capture Total generalnie rozglądam się zwykle wśród podkładów do cery dojrzałej, bo nie podkreślają zmarszczek mimicznych, skórek, porów i nie przesuszają - polecam Tobie też z takich próbować i koniecznie testuj zanim wydasz ponad 200 zł ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Dark, a co polecilabys do tlustej cery? Nie musi byc mega kryjacy (ale troche tak), byle matowal.
|
![]() ![]() |
![]() |
#892 |
Raczkowanie
|
Dzięki za dobre rady, przydadzą się!
![]() Szczerze mówiąc te apteczne podkłady wcale nie są takie świetne dla wrażliwej cery, teraz jestem w trakcie testowania podkładu z La Roche Posay, dzisiaj pierwszy raz nałożyłam go na twarz, zobaczymy co z tego wyjdzie. Ja ostatnio często krążę po Douglasach i Sephorach biorąc różnorakie próbki(w życiu nie wydałabym 200 zł w ciemno, to istne szaleństwo)! Ostatnio bardzo kusi mnie Kanebo, spróbujemy! ![]()
#893 |
Raczkowanie
|
Potrzebuję porady co do podkładu..
Używam różnych, ale nigdy nie jestem do końca zadowolona. Aktualnie używam z Maybelline Affinitone. Pod niego używam punktowo dermacolu, żeby choć trochę zakryć piegi. Moja cera jest sucha, jasna, mam problem z piegami i lekkimi przebarwieniami.
#894 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co to znaczy jasna cera - drogeryjne podkłady są w stanie zapewnić Ci dopasowanie kolorystyczne? chcesz na piegi mocnego krycia czy raczej stonowania? jaki przedział cenowy Cie interesuje?
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym zaczeła dobór podkładu najpierw od wybrania odpowiedniej pielęgnacji<niewysuszając ej i bezalkoholowej>i dobrego pudru sypkiego..sam podkład nigdy nie załatwi sprawy błyszczenia skóry,jak dla mnie puder jest obowiązkowy i nakładany metodą"dociskaną" gąbeczką,zamiast pędzla.Mogę polecić Vichy Dermablend puder sypki i Kryolan Anti Shine,Paul Sagane,sypki Glazel,a z droższych Clarins i Guerlain.Z dobrym pudrem podkład może być nawilżający,co dodatkowo nie odtłuszcza skóry i nie powoduje wiekszego wytwarzania sebum.
![]() |
#896 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zakorzenienie
|
Mam mieszana cere, najbardziej dokucza mi swiecacy nos. Ostatnio kupilam Revlon ColorStay Softlex ale jak tylko naloze go na umyta i nawilzona twarz zaczyna sie swiecic! Wiec czemu nie matuje? Macie jakies wskazowki jak to nakldac, czy moze ja robie jakies bledy w nakladaniu?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
używałam dwufazowego maybelline superstay silky, maybelline wonder finish, maybelline afinitone (ten co mam teraz) , manhattan perfect cover- najgorszym okazał się manhatan, mimo, że miał być bardzo kryjący. Pozostałe nie utrzymują mi się długo na twarzy. Mam problem z doborem odcieni, zawsze wybieram albo za ciemny albo za jasny. Moja cera jest jasna, ale nie należy do tych najjaśniejszych. W skali 1 -6 oceniłabym ją na 3 ( gdzie 1 jest najjaśniejszy). Wolałabym na piegi mocnego krycia, mam je na nosie i na policzkach. Przedział cenowy do 50 zł.
![]() |
#899 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyprobowalam juz mase pudrow, w tym vichy dermabland i kryolan, ale zaden sobie nie poradzil z tym problemem. Widocznie cos w pielegnacji jest nie tak, ale nie wiem, jak to zmienic. Uzywam kremow nawilzajacych, takich jak humektan, pityval na noc, czasem babydream z cynkiem chyba, ale moja skora wciaz sie swieci!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Czy mógłby mi ktoś doradzić? Potrzebuje podkładu, najlepiej do 30-35 zł, który by dobrze krył, nie tworzył maski, matował, długo się trzymał na buzi i żeby były jakieś ciemne kolorki (często się zdarza, że nie mogę dobrać). Zależy mi też, żeby dobrze wpływał na cerę lekko trądzikową(mieszaną). Tzn nie wysuszał, nie zapychał mocno i żeby żadne niespodzianki się po jego użyciu nie pojawiały,bo to mi się często zdarzało. Z góry dzięki za podpowiedzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.