|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Jeżeli chodzi o łóżeczko o które wcześniej pytałam to cieszę się, że nie tylko mnie się podoba
kupię właśnie to i pościel"żyrafka kremowa", do tego ochraniacz i przewijak wezmęwczoraj wzięłam się za segregację ciuszków które kuzynka mi dała i doszłam do wniosku że jeszcze trochę muszę pokupować na te pierwsze miesiące bo większość tj. body, pajace są powyżej 3-go miesiąca... Na pewno się nie zmarnują ![]() Ciuszki będę prała dopiero jakoś we wrześniu, wcześniej nie ma co jak na października termin Wczoraj buszując po sklepowych półkach w rozeznaniu się co do proszków do prania ubranek znalazłam promocję chusteczek nawilżających Cleanic dzidziuś Kindii 6*72 szt. z olejkiem ze słonecznika za 23 zł, wzięłam pakę a co może mała nie będzie taka wymagająca i jej podpasują
|
|
|
|
#3932 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
od producenta jest razem z przesylka za 998 plus do tego gratis parasolka i pompka do kół
|
|
|
#3933 |
|
Wtajemniczenie
|
angelikaw, moje doświadczenie mówi, że pościel przyda Ci się dopiero za ok. rok
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
Mpiczku byłam już nastawiona na Q12 ale jak mówisz że Mikado lepiej się prowadzi
też bardzo mi się podoba ![]() Kurde coś mi się zdjęcia nie chcą załadować, jakiś format png mi się pojawił
|
|
|
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
doradzcie dziewczynki
w pazdzierniku dostajemy klucze do naszego mieszkania, jeden pokój to salon z kuchnia a drugi to sypialnia z pokojem małej, musimy dzielić i wybraliśmy takie łózko:http://allegro.pl/item1115087886_syp...az_gratis.html i chcemy dokupić komode, w której będą głównie rzeczy córeczki i zastanawiamy się nad kolorem???? jak sądzicie??? biała czy czarna? http://www.allegro.pl/item1098574049_aukcja.html dodam ze jedną scianę nad łozkiem chcemy zrobić grafitową, dywan i zasłonki w fiolecie jak Wam się to widzi??? nasz problem polega na tym ze komodę musimy już kupic... bo w starym mieszkaniu nie mamy gdzie włozyc rzeczy dla córki w pokoju będzie tylko nasze łoże, komoda no i łózeczko małej szafy chcemy zabudowane na korytarzu ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- przepraszam ze tak wyskakuje, wkoncu to forum dzidziusiowe, ale naprawde jakos tak juz nie mam kogo zapytac
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
elenka ja bym wzięła białą komodę
|
#3937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć tak sobie myślę, że sama pościel (bez wypełnienia) też się może przydać np. żeby oblec kocyk... z czarnej będziesz musiała ścierać kurz codziennie, a nawet kilka razy dziennie.. wiem z doświadczenia, bo mam meble w kolorze wenge... ;/
|
|
|
#3938 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny na wątku pisały, że na początku nie używały, ale wśród moich znajomych jednak nadal króluje zwykła kołderka cieniutka i pościel
Ja kupię i śpiworek i rożek i pościel z wypełnieniem. Zobaczę co mi się sprawdzi. Jeśli nie będę używała od początku to schowam do szafy i poczeka na swoją kolej. Prędzej czy później i tak się przyda.Jeśli łózko jest białe do komodę też wybrałabym białe. Bo jak wprowadzisz jeszcze czerń, to będzie dużo kolorów jednym pomieszczeniu. Ja osobiście tak nie lubię. Zawsze staram się utrzymywać wystrój w tonacji 2 kolorów (ewentualnie 3).
|
#3940 | ||
|
Zadomowienie
|
Mpik82, pięknie wyglądasz
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko nad ochraniaczem się cały czas zastanawiam, zbędny czy niezbędny..
|
|
#3941 |
|
BAN stały
|
Mpiczku zazdroszczę wyprawy nadmorskiej, super foteczki
![]() szokoladko no taki pro zwierzęcy świr ze mnie, cała moja rodzina taka. Mnie tez się marzyło, żeby karmić dziecko cycem jak najdłużej- mam dwie kumpele, które tak robiły i dzieciaki są zdrowe, zero alergii etc. Nie wiem, czy to ma wpływ, ale tak się złożylo. Dokładnie Klarissko, jak pisze ninaad- trza łączyć owoc (ja mam w rozpisce z kefirem podany), żeby obniżyć wchłanianie cukru. Marchwi mogę do obiadu maks 2 łyżki gotowanej, ale ja od lat podpieram się Montim, a to prawie te same zasady (też chodzi o wyregulowanie pracy trzustki, a co za tym idzie- obniżenie poziomu cukru we krwi), także właściwie nie jadam gotowanej marchwi. Ale już surową można często, nawet jako przegryzka między posiłkami. Ja mam na rozpisce aż 6 posiłków i jak sobie je dobrze rozplanuję, to głodna nie bywam wcale. A jak Ci skacze cukier po produktach z niskim IG to może po prostu ze złymi rzeczami je łączysz? ninaad super, że dzidzia rośnie Ja też chcę wiedzieć ile moja waży buhu, na ostatnim usg miał niecałe pół kilo...bordowa z tego, co wiem, to dieta dla matki karmiącej jest zaleceniem, aby nie szkodzić dziecku. Niektóre produkty wywołują u malucha kolki, inne alergie. Nie powienno się spożywać np. cytrusów, orzechów (one mocno uczulają) i wieeeeeelu innych rzeczy. Moja koleżanka miała nawet zalecenie, że jeśli je ciastka- to bez glutenu czy tam innych badziewi i tak zostały Jej tylko biszkopty jakieś po 6 czy 8 zł... |
|
|
|
#3942 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne zdjecia,dziewczyny |
|||
|
|
|
#3943 |
|
Wtajemniczenie
|
Szczęśliwa A no pozwalają, bo on jest na kontrakcie to może i bez przerwy pracować ... Niby mają tam "sypialnię", ale jak jeżdżą całą noc to nie ma szans, żeby się wyspać ...
elenka1 No pracuje na Maleństwo Tylko, że co z tego, jak i tak musimy od rodziców na jedzenie brać ... Bo on ma taki maraton a potem tydzień wolnego ... No i jest na działalności gospodarczej a to pożera nam trochę wypłaty.Uciekam do biblioteki, bo powoli książki mi się kończą No i na małe zakupy, może nie umrę w tym upale
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
aaannnnnnaaa super ze z dzidziusiem ok i sie nie martw jeszcze sie obkreci
![]() martynka81 super wygladasz ![]() elenka1 zdecydowanie bardziej biala
|
|
#3945 |
|
Raczkowanie
|
elenka1
bardzo! ładne łóżko. co do komody kupiłabym jasną. też mam venge meble i masakra wszystko widać. a ja jestem już po wizycie. schudłam 2,5 kg. lekarz zrobił mi usg aby zobaczyć jak tam dzidziuś i wszystko gra. rośnie ładnie. serducho jak dzwon. tylko ta moja waga. powiedział mi, że jeść dużo wartościowych produktów, nie tam jakiś śmieci tylko odżywcze. no, ale ja jem owoce i warzywa. i się nie odchudzam - broń Boże. no, ale skoro z moją dzidką ok to się cieszę. dostałam skierowanie na glukoze 75g 2 h siedzenia na czczo ![]() i muszę zrobić posiew moczu bo mam BARDZO liczne bakterie. czy któraś z was miała coś takiego. jak się pozbyłyście? jeśłi nic nie wyjdzie w moczu następna wizyta 30 lip. i porządne USG
|
#3946 |
|
Wtajemniczenie
|
asia-23 Ja miałam bardzo liczne bakterie. Zniknęły po 2 czy 3 miesiącach brania żuravitu
|
#3947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na bakterie miałam Monural, taka saszetka i z głowy
![]() elenka jak najbardziej biała, na stancji miałam czarne meble i z kurzem był koszmar wszystko na nich widać
|
|
|
|
#3949 |
|
Wtajemniczenie
|
To moze tez mi doradzicie
![]() bo zastanawiam sie nad szafa (do sypialni, ktora bedzie zarazem pokoikiem malego) .Znalazlam trzy wzory, ktory wam sie wydaje najfajniejszy. Oczewiscie patrzcie tylko na wzor. U nas napewno bedzie kolor ciemny braz i szklo mleczne lub lustro przyciemniane, bo mamy ciemne drzwi i panele. Ale chodzi mi o wzor.... bo nic fajniejszego nie moge znalesc ;( Aha- musi byc 4-ro skrzydlowa bo sciana jest dluga. |
|
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
Oto łóżeczko Kini
( sorry za niepościelone łózko ,ale leń ze mnie straszny coś nie wyszło
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-07-09 o 13:18 |
|
|
|
#3951 | |
|
Raczkowanie
|
ja też jestem za białą komodą
![]() ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- Cytat:
![]() Gabisun - ale na zdjeciu niewidac łóżeczka, tylko wycięte łóżko
|
|
|
|
|
#3952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No mówię - tak jakby jej w ogóle nie zależało na zdrowiu dziecka... ale ja zauważyłam kiedyś, że ona np. pali w samochodzie podczas jazdy a z tyłu ma to drugie, większe dziecko Dla mnie to niedopuszczalne jest.Cytat:
Cytat:
|
|
#3953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3954 |
|
Zadomowienie
|
Trzy pierwsze są podobne i ładne- tzn wzór na tej samej zasadzie. Chyba 1-sza najładniejsza.
Czwarta mi się nie podoba.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-07-09 o 13:48 |
|
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
elenka - fajowe łoże
a komoda to biała jak dla mniewaniliaania2009 - pierwszy wzór jest fajny ![]() martucha - dzięki gabisun - ja nic nie widzę , wstaw jeszcze raz
|
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
ninaad dla mnie twarożek, serek wiejski i wszystko co jest zrobione z mleka (poza jogurtem naturalnym i zsiadłym mlekiem) nie nadaje się do jedzenia. Podobnie chleby - nawet żytni czy razowy źle mi służy. Mam po tym rekordowo wysoki cukier. Dlatego może mam taki problem - bo czytam o dietach dla cukrzyków, ale niektóre polecane rozwiązania u mnie się nie sprawdzają zupełnie. Wiele razy czytałam, że mogę np. jeść pomidory bez ograniczeń, nawet tak mi w poradni mówili. A okazało się, że nie mogę, bo mam po pomidorze wysokie wyniki...
A np. zupełnie nie przeszkadzają mi winogrona, które ponoć zawierają dużo cukru i to zjadam ich więcej niż te "przepisowe" 15 kuleczek czy kotlety schabowe, których mogę zjeść i 5 dziennie...
|
#3957 |
|
BAN stały
|
No ciekawam, idę do gina za tydzień, to się dowiemy jaki duży chłopak tam siedzi
![]() Klarissko poszukaj sobie metody odżywiania Michaela Montiqniaca w necie, to Ci powinno pomóc ![]() Ja bym poszła z komodą w jakiś sosnowy kolor, bo bym się z białą zbyt sterylnie czuła elenko, ale każdy ma inny gust. Na czarnej- faktycznie kurz widać, ale z kolei najmodniej i nowocześnie teraz znów łączyć te dwa kolorki ![]() martynka ślicznie wyglądacie a co to za fajne jeziorko?Dziękuje dziewczyny za opinie o sterylizatorku. Ja się bardzo boję, że nie będę miała pokarmu i dlatego zastanawiam się nad nim. Moja siora sobie chwaliła, że raz dziennie wstawiała kilka flaszek (tylko miała ten elektryczny), a Ona przy małej (od 9 do 23 sama z Nią w domku) to nie miała czasu się nawet... załatwić
|
|
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz powinno wyjść
|
|
|
|
#3959 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Kochana a spróbuj patrzeć też na tłuszcz oprócz węgli- tzn. weź chudy twaróg zamiast grani (one są bardzo tłuste, rzadko który ma poniżej 5%, a bywają też rekordziści po kilkanaście), albo jogurty nat (polecam lidlowe light- 1,99 za 400ml)- mam na 3 posiłki. ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- gabisunku śliczne łóżeczko ![]() |
|
|
|
|
#3960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:57.

kupię właśnie to i pościel"żyrafka kremowa", do tego ochraniacz i przewijak wezmę

też bardzo mi się podoba 

wszystko przez to, że jem tak małe porcje, że się tym w ogóle nie najadam...
z tym, że ja warzywa gotuję na parze - może dlatego. Poza tym mam wykaz produktów z wartościami IG i muszę powiedzieć, że nie wszystkie te z niskiej półki się sprawdzają. Oliwki, które w zasadzie powinny obniżać IG innych produktów u mnie podnoszą cukier i to bardzo...

No i na małe zakupy, może nie umrę w tym upale
wszystko na nich widać