Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 710 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-09, 15:22   #21271
syrenka
Wtajemniczenie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Może być lista w Wordzie czy zrobić PDF-a?

Aha, zapomniałam Ci jeszcze napisać w poprzednim poście, że kajam się za moją okropną wtopę patronowo-matronową Tyle indoktrynacji i takie błędy
W pdfie listę zachwytów poproszę

Wtopę wybaczam, może Ci wejdzie w krew jak przeczytasz wszystkie zalecane lektury
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 15:31   #21272
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
W pdfie listę zachwytów poproszę

Wtopę wybaczam, może Ci wejdzie w krew jak przeczytasz wszystkie zalecane lektury
Spoko, jedną ręką będę harmonijkować, a drugą przewrać kartki

Czy hinduskie ziółka rozpuszczą mi się w oleju rycynowym?
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 15:32   #21273
Pinsleepe
Rozeznanie

[QUOTE=jumaatt;20574656]Ja co prawda jeszcze nie mam syna, ale za to regularnie z szałem w oczach wyrywam mężowi koszulki do ręcznikowania
W sumie z dzieckiem lepiej - bardziej bezbronne, słabsze i mniejsze - łatwiej zabrać czapkę do maski albo koszulkę do plunkingu [QUOTE]

A ja męża nie mam, dziecka nie mam, ale za to posiadam własną, osobistą pieluchę tetrową do włosów Została mi w spadku po dziecku znajomych i jest nawet lepsza od zwykłych, męskich t-shirtów
Jumaatt, śliczne włosy, tak w ogóle

Syrenko, a Ty prowadzisz jakąś letnią szkołę feminizmu?
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 15:37   #21274
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Spoko, jedną ręką będę harmonijkować, a drugą przewrać kartki

Czy hinduskie ziółka rozpuszczą mi się w oleju rycynowym?
Obawiam się, że nie, ale nie próbowałam.

Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość

A ja męża nie mam, dziecka nie mam, ale za to posiadam własną, osobistą pieluchę tetrową do włosów Została mi w spadku po dziecku znajomych i jest nawet lepsza od zwykłych, męskich t-shirtów
Jumaatt, śliczne włosy, tak w ogóle

Syrenko, a Ty prowadzisz jakąś letnią szkołę feminizmu?
Nie masz więcej tych pieluch?

To właściwie była wiosenna szkoła feminizmu
Stary 2010-07-09, 15:38   #21275
kropcia007
Wtajemniczenie

Jumatt super włosiny i ta długość

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 16:48   #21276
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Nie masz więcej tych pieluch?

To właściwie była wiosenna szkoła feminizmu
Przy następnej wizycie napadnę na dziecko koleżanki i z kręconym szałem w oczach zerwę zeń pieluchę dla Ciebie
I już się skończyła ta szkoła? Bo miałam nadzieję, że znajdę u Ciebie pracę
Stary 2010-07-09, 17:18   #21277
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Jumaatt włoski piękne
mam pytanko, czy tył masz na równo obcięty? bo u mnie jest trójkąt, ale strasznie mi się to nie podoba i myślałam, żeby wyrównać.

Cytat:
W moim przypadku sprawdza się zasada, że w im bardziej mokrych pójdę spać, tym lepiej jest rano
ale by było cudnie, gdyby ta zasada i u mnie zadziałała, cóż za oszczędność czasu...

spróbuje położyć się spać z mokrymi, no może nie ociekającymi wodą....

Cytat:
Po babydreamie często zdarzają się swędzące skalpy. Może betaina Ci nie leży. Spróbuj jeszcze raz, jak będzie znowu to samo, będziesz miała pewność.
to sprawdzę, przynajmniej bede widziała od czego to swędzenie
a jakby co oddam szampon dziecku - wymianka za czapkę, hehe

Cytat:
Co prawda moje dziecko juz daaawno nie sika w pieluchy, ale moze gdzies jeszcze jakas mam tetrowke. Uzywalismy do wycierania buzi, rzeczywiscie bardzo delikatna wiec dla wlosow powinna byc odpowiednia

Cytat:
Przy następnej wizycie napadnę na dziecko koleżanki i z kręconym szałem w oczach zerwę zeń pieluchę dla Ciebie
oj biedne te dzieci, a wszystko dla włosów....

Moje włosy dziś fatalne, nie mogę dłużej odkładać mycia. Ide... a potem w koncu otworze moja yes to carrots... stoi i czeka na testy od tygodnia
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 18:01   #21278
kretoszczurek
Raczkowanie

Przyszły wszystkie moje zamówione cudeńka. Co za tym idzie pojawiają się pytanka.
1. Odnośnie tego keratynizacji Rybiorku czy mogę użyć samej keratyny z owsem hydrolizowanych rozumiem że na umyte włosy i wysuszyć suszarką. Mogę tak na noc zostawić? czy od razu nałożyć odżywkę?
Czy wogóle coś Ci to dało?
2. z cudeniek z mazideł mam w planach psikadło zrobić rozumiem że w lodówce ma stać Ile czasu taka mikstura się utrzymuje? Doczytałam że są konserwanty ale już za późno następnym razem się skuszę.
Stary 2010-07-09, 19:09   #21279
smerf3
Raczkowanie

Cytat:

A ja używam pieluch tetrowych do mycia okien;> taki dobry materiał a ja głupia tak go marnuję ale teraz już będę wiedziała jak je właściwie wykorzystać
Pielucha chyba właściwościami przypominać będzie wspominaną przez Eloe arafatkę, a kosztuje chyba z 2 zł;]
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 19:34   #21280
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
A ja używam pieluch tetrowych do mycia okien;> taki dobry materiał a ja głupia tak go marnuję ale teraz już będę wiedziała jak je właściwie wykorzystać
Pielucha chyba właściwościami przypominać będzie wspominaną przez Eloe arafatkę, a kosztuje chyba z 2 zł;]
A, tak, koleżanka mi o myciu okien też wspominała Swoją drogą to gdzie się kupuje pieluchy tetrowe - w sklepach z ubrankami dla dzieci?
Bo chyba sobie kupię więcej i pofarbuję na jakieś kolory, żeby było bardziej stylowo
Stary 2010-07-09, 19:47   #21281
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
I już się skończyła ta szkoła? Bo miałam nadzieję, że znajdę u Ciebie pracę
dziękuję za poświęcenie

niestety to działalność wolontaryjna, ale dla dobra ludzkości

Cytat:
Napisane przez kretoszczurek Pokaż wiadomość
Przyszły wszystkie moje zamówione cudeńka. Co za tym idzie pojawiają się pytanka.
1. Odnośnie tego keratynizacji Rybiorku czy mogę użyć samej keratyny z owsem hydrolizowanych rozumiem że na umyte włosy i wysuszyć suszarką. Mogę tak na noc zostawić? czy od razu nałożyć odżywkę?
2. z cudeniek z mazideł mam w planach psikadło zrobić rozumiem że w lodówce ma stać Ile czasu taka mikstura się utrzymuje? Doczytałam że są konserwanty ale już za późno następnym razem się skuszę.
1. chcesz użyć keratyny i owsa w stężeniu 100%?
to nie jest dobry pomysł, mazidła polecają stężenie do 5%

2. w lodówce tydzień wytrzyma taka mikstura dlatego rób małe porcje

Cytat:
Cytat:
Swoją drogą to gdzie się kupuje pieluchy tetrowe - w sklepach z ubrankami dla dzieci? Bo chyba sobie kupię więcej i pofarbuję na jakieś kolory, żeby było bardziej stylowo
też jestem ciekawa gdzie się kupuje pieluchy tetrowe, już wiem czego jutro będę poszukiwać
Stary 2010-07-09, 20:12   #21282
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
A, tak, koleżanka mi o myciu okien też wspominała Swoją drogą to gdzie się kupuje pieluchy tetrowe - w sklepach z ubrankami dla dzieci?
Bo chyba sobie kupię więcej i pofarbuję na jakieś kolory, żeby było bardziej stylowo

Można kupić np. w realu, carrefourze czy tesco w dziale z artykułami dla niemowląt. Ale nie jestem pewna czy są tam w stałej sprzedaży, czy tylko okazjonalnie. W sklepach z ubrankami dziecięcymi na pewno też. W ostateczności na allegro
Jeśli chodzi o farbowanie to są też wersje kolorowe, widziałam z jakimiś myszkami miki czy innymi kaczuszkami. Tylko, żeby ten stylowy kolor pieluchy nie został Ci na włosach;>

Edytowane przez smerf3
Czas edycji: 2010-07-09 o 20:15
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 20:39   #21283
kretoszczurek
Raczkowanie

syrenko już po ptakach do ok 20 ml wody destylowanej dodałam ok 2 cm3 owsa i z 5-6 keratyny efekt- śmierdzę szyja mi się klei. Włosy umyłam szamponem z mydlinicy z herbapolu i popsikałam włosy, podsuszyłam suszarką. Na razie wilgotne ale mięciusieńkie. Jutro nałożę odżywkę z placenty kallosa dodam pantenolu a potem odżywka zakwaszająca. Mam nadzieję na przełom.

Zastanawiam się nad psikadłem jaką ilość na raz robić? 50 ml?

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Pieluszki tetrowe w sklepie z dziecięcymi rzeczami koszt ok 2 zł 5 lat temu.
Dziewczyny ja posiadaczka syna 5 lat pieluszki mam gdzieś nie wiem gdzie może w piwnicy ( trzymam ciuszki jakby co ale to ,,coś" nie chce się pojawić)
Stary 2010-07-09, 20:45   #21284
jumaatt
Rozeznanie

Dziękuję wszystkim za miłe słowa
Niemniej gdyby któraś z Was znała sposób, jak zamienić pierścionkową drobnicę w kosmarkowe wielkie pukle, to proszę o info

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
Jumaatt włoski piękne
mam pytanko, czy tył masz na równo obcięty? bo u mnie jest trójkąt, ale strasznie mi się to nie podoba i myślałam, żeby wyrównać.
No to teraz się uśmiejesz Mam na równo i mam zamiar ściać w trójkąt

Pinsleepe - nie daj się naciągnąć Syrence na pieluchę! Ona ma w domu ręczniczek dr. Bacty!!!
Stary 2010-07-09, 21:11   #21285
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
A ja używam pieluch tetrowych do mycia okien;>
co za profanacja

Cytat:
gdzie się kupuje pieluchy tetrowe
najtansze sa w supermarketach, trzeba szukac tam gdzie pampersy i inne cuda dla maluchow

Cytat:
No to teraz się uśmiejesz Mam na równo i mam zamiar ściać w trójkąt
ha ha niezle moze zrobimy podmiankę??

Otworzyłam carottsa i... cóż za rozczarowanie jeśli chodzi o zapach. Myślałam, że w środku będzie coś słodkiego w zapachu a tu taki nijaki zapach
niestety najgorsze wydarzyło się potem.... po myciu nałozyłam na włoski, założyłam czepek, czapkę, podgrzałam chwile suszarka, siedze zadowolona i nagle czuje swędzenie na skórze nie nakładałam odżywki na skóre, widocznie przycisnęłam czapką włosy i to spowodowało miejscami dotarcie do skóry
szybko więc zmyłam, chyba ze 20 minut miałam odżywkę na włosach

wogóle to dziś mam jakiś mega alergiczny dzień i na to zwalam swędzenie, a nie na carrotsa
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-09, 21:23   #21286
kretoszczurek
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
Niemniej gdyby któraś z Was znała sposób, jak zamienić pierścionkową drobnicę w kosmarkowe wielkie pukle, to proszę o info

oj niejedna marzy o takich puklach. Ty masz chociaż piękne sprężynki a ja mizerne falolokopuchacze
Stary 2010-07-09, 21:36   #21287
syrenka
Wtajemniczenie

kretoszczurek, Yasmin, dziękuję za informacje o dostępności pieluszek

Cytat:
syrenko już po ptakach do ok 20 ml wody destylowanej dodałam ok 2 cm3 owsa i z 5-6 keratyny efekt- śmierdzę szyja mi się klei. Włosy umyłam szamponem z mydlinicy z herbapolu i popsikałam włosy, podsuszyłam suszarką. Na razie wilgotne ale mięciusieńkie. Jutro nałożę odżywkę z placenty kallosa dodam pantenolu a potem odżywka zakwaszająca. Mam nadzieję na przełom.

Zastanawiam się nad psikadłem jaką ilość na raz robić? 50 ml?
Czyli zaaplikowałaś sobie mocniejszą dawkę, ale nie 100%
uważaj w takim razie, żeby nie przedawkować i pamiętaj o intensywnym nawilżaniu.

Nie wiem jak wiele zużywasz mikstury na jeden raz i jak często planujesz ją aplikować.
Proponuję na początek 30ml i do 5% protein, pantenolu mniej, bo on może pozlepiać i obciążyć włosy.
Zobacz na ile Ci to starczy a potem zmodyfikuj ilość tak aby starczyła na tydzień.

Cytat:

Pinsleepe - nie daj się naciągnąć Syrence na pieluchę! Ona ma w domu ręczniczek dr. Bacty!!!
Ręczniczek służy do harmonijkowania, pielucha pójdzie na plunking i ugniatanie, proszę mi tu nie podburzać Pinsleepe

Yasmin, mam nadzieję, że nie uczulisz się na marchewkę to miła odżywka

Ja dziś rękoma rodzicielki podcięłam dodatkowy centymetr włosów. Tak, byłam dwa dni temu u fryzjera, ale fryzjera zastosowała się do polecenia ścięcia 1cm i dokładnie tyle podcieła. I teraz to dla mnie za mało. Ewenement, nie? Wszyscy mają odwrotny problem
Stary 2010-07-09, 21:51   #21288
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość
ha ha niezle moze zrobimy podmiankę??
O nie Twoje są jeszcze na początku rozpieszczania, ja w swoje już wtarłam jakieś 10 kilo różnych dobroci. Jak dojdziesz do takiego wyniku, możemy się zamieniać

Cytat:
niestety najgorsze wydarzyło się potem.... po myciu nałozyłam na włoski, założyłam czepek, czapkę, podgrzałam chwile suszarka, siedze zadowolona i nagle czuje swędzenie na skórze nie nakładałam odżywki na skóre, widocznie przycisnęłam czapką włosy i to spowodowało miejscami dotarcie do skóry
szybko więc zmyłam, chyba ze 20 minut miałam odżywkę na włosach
wogóle to dziś mam jakiś mega alergiczny dzień i na to zwalam swędzenie, a nie na carrotsa
Biedna jesteś z tą alergią Mam nadzieję, że skóra się niedługo uspokoi.
Wiesz co, powiem Ci, że tak się zaczęłam zastanawiać z tymi eko-odżywkami, czy to dla Ciebie dobry pomysł. Z jednej strony tam są same bezpieczne składniki, ale z drugiej są perfumowane najczęściej olejkami eterycznymi, które akurat mają spoty potencjał alergizujący.
Masz może jakieś doświadczenia, jak Twoja skóra na nie reaguje?

Kretoszczurek dziękuję I nie mów tak źle o swoich włosach
Popatrz do Dziennika, chociażby na Kosmarkę, od jakiego stanu włosów zaczynała, a do czego doszła dzisiaj w pielęgnacji.

I uważaj z tą keratyną, ja kiedyś też sobie doładowałam dużą dawkę keratyny, bo pięknie mi się po niej skręciły włosy i potem miałam masakrę na głowie.

Syrenko, zdradź tajemnicę, w jaki sposób wytłumaczyłaś fryzjerce, ile to jest 1 centymetr
Stary 2010-07-09, 22:13   #21289
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Syrenko, zdradź tajemnicę, w jaki sposób wytłumaczyłaś fryzjerce, ile to jest 1 centymetr
Paradoksalnie, zwyczajnie
Widocznie mieli jakiś kurs specjalistyczny nt. jednostek miary
Stary 2010-07-09, 23:27   #21290
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
co do stezen sie nie wypowiem, syrenka jest specjalistka w tej dziedzinie, ja mialam gotowca, i zrobilam zgodnie z zalceniem to znaczy umylam wlosy szamponem (ale bez sls choc uwazam ze swietnie myje), nalozylam koszulke na 10 min i potem na takie wilgotne napryskalam proteiny, zostawilam do wyschniecia, a ze zrobilam to na wieczor wiec trzymalam cala noc (producent podpowiada tez ta opcje), rano bylo plukanie, potem nawilzajaca maska (bardzo wazne przy cienkich wlosach), potem odzywka d/s i dalej jak zawsze

A co mi to dalo? objetosc!!! i wrocil ladny ksztal wlosa, ja jestem tutaj rekordzistka w farbowaniu, robilam co miesiac i nie zawsze to bylo jednorazowe (na razie osobisty rekord - farbowanie 3 razy, dzien po dniu), jesli ktos ma zniszczone wloski albo sporo przezyly to taki zabieg naprawde daje rezultaty, zdrowy wlos chyba bedzie obojetny ale popatrz na wloski msk po zabiegu z proteinami - piekne loki! a ona ma super zdrowe wloski
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 00:02   #21291
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
co do stezen sie nie wypowiem, syrenka jest specjalistka w tej dziedzinie, ja mialam gotowca, i zrobilam zgodnie z zalceniem to znaczy umylam wlosy szamponem (ale bez sls choc uwazam ze swietnie myje), nalozylam koszulke na 10 min i potem na takie wilgotne napryskalam proteiny, zostawilam do wyschniecia, a ze zrobilam to na wieczor wiec trzymalam cala noc (producent podpowiada tez ta opcje), rano bylo plukanie, potem nawilzajaca maska (bardzo wazne przy cienkich wlosach), potem odzywka d/s i dalej jak zawsze

A co mi to dalo? objetosc!!! i wrocil ladny ksztal wlosa, ja jestem tutaj rekordzistka w farbowaniu, robilam co miesiac i nie zawsze to bylo jednorazowe (na razie osobisty rekord - farbowanie 3 razy, dzien po dniu), jesli ktos ma zniszczone wloski albo sporo przezyly to taki zabieg naprawde daje rezultaty, zdrowy wlos chyba bedzie obojetny ale popatrz na wloski msk po zabiegu z proteinami - piekne loki! a ona ma super zdrowe wloski
Rybionku, a jakiego gotowca keratynowego mialas? szukam wlasnie czegos z keratyna
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 08:36   #21292
kretoszczurek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

Ja maiłam przez 2 lata pasemka więc możesz sobie wyobrazić jak to teraz wygląda. Ostatnio w marcu pasemka i podcinanie w maju próba zkrycia pasemek loreal marijel wszystko spłyneło, tydzień temu durna fryzjerka zafarbowała mi włosy a końcówki są już jasne. Niesety siwuchy mnie dopadły więc muszę coś na nie kłaść. Planuję poczekać do sierpnia i pofabować ja na ten mój naturalny popielaty ciemny blond a jak złapie w końcu to myślę nad przejściem na szmpony kol i kłaść na wierzchnią w-wę może się uda

Koniecznie muszę włosy podciąć ale jak większość z was ciaki mam jak zbliża się wizyta ( już chyba gin mnie mniej stresuje)

lecę poszukać jakiegoś przepisu na miksturę i przeliczę te procenty na cm 3 (kucze czuję się jak na studiach)
Stary 2010-07-10, 10:44   #21293
Zelka_93
Raczkowanie

GG do Zelka_93

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ojej Przykro mi. Może nie szukaj od razu szamponu przeciwłupieżowego, a odstaw Jantar i postępuj jak zwykle. Jesli kosmetyczny jedynie, to powinien sam zniknąć.
Warto Olej słonecznikowy i migdałowy. Ciekawe, co zostało użyte do skomponowania zapachu.
Już jest trochę lepiej na szczęście W ogóle jakiś dziwny ten Jantar. Przelałam go do butelki z psikaczem i używałam na plaży i po powrocie miałam jakieś takie suche i sprawiające wrażenie zniszczonych włosy ;| Ok jak będę olejować to pomieszam ją z olejem kokosowym i zobaczymy co z tego wyjdzie

Cytat:
Łupież po Jantarze? To bardzo dziwne. Stosowałaś kiedyś już jakieś wcierki inne? Czyżby Twoja skóra głowy tak reagowała na glikol?

Ja bym proponowała OMO, ale łagodnym szamponem, nie przeciwłupieżowym. Jeśli to łupież po Jantarze, powinien sam zniknąć po odstawieniu go.

Co do oliwki, ma w składzie głównie olej słonecznikowy. Nie nakładałam go nigdy na włosy, więc nie wiem, czy się nadaje Drugi w składzie, ze słodkich migdałów, byłby jak najbardziej ok.
Nie, to była moja 1 wcierka. Za czasów slsowców i silikonów bardzo często miałam łupież i musiałam szamponów przeciwłupieżowych używać. Jeszcze trochę poczekam, a jak sam nie przejdzie to zacznę OMO

GUMed 2013->Przyszły lekarz
Zelka_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 11:22   #21294
malgosia86
Zadomowienie

W końcu nadrobiłam zaległości z kilku ostatnich dni

Eloe77, Nava Dziękuję

Syrenko
Piękne loki

Jumaatt
Znowu to pisze(), masz śliczne włosy
Mimo że widać, że je przeciążyłaś (chyba, że jeszcze wilgotnym robiłaś zdjęcia?).
Mam ten sam problem, ale się leczę
Ja sobie powtarzam, że im mniej, tym lepiej albo, że więcej wcale nie znaczy lepiej dla włosów
Najlepszym sposobem jest dokładne odmierzanie - np. żel nakładam odmierzając dokładnie płaskie łyżeczki. Gorzej z balsamem Nivea, ale mam takie miarki z ZSK, więc może musiałabym je spróbować?
W każdym razie ja wiem, że muszę się kontrolować, bo inaczej włosy będą przeciążone i bardzo szybko staną się przetłuszczone przy skalpie

Potwierdzam, że żelu nie można kłaść na za mało wilgotne włosy. Inaczej puch gwarantowany.

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 16:28   #21295
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość
Jumaatt Znowu to pisze(), masz śliczne włosy
Dziękuję i będę się usilnie starać, żebyś była zmuszona to jeszcze parę(naście) razy napisać

Cytat:
Mimo że widać, że je przeciążyłaś (chyba, że jeszcze wilgotnym robiłaś zdjęcia?).
Możliwe, że są troszkę wilgotne, bo koniecznie chciałam zrobić zdjęcia przy dziennym świetle, ale generalnie potem wyglądały już tak samo, także były przeciążone

Cytat:
Mam ten sam problem, ale się leczę
Ja sobie powtarzam, że im mniej, tym lepiej albo, że więcej wcale nie znaczy lepiej dla włosów
Najlepszym sposobem jest dokładne odmierzanie - np. żel nakładam odmierzając dokładnie płaskie łyżeczki. Gorzej z balsamem Nivea, ale mam takie miarki z ZSK, więc może musiałabym je spróbować?
W każdym razie ja wiem, że muszę się kontrolować, bo inaczej włosy będą przeciążone i bardzo szybko staną się przetłuszczone przy skalpie
Problem jest taki, że na wilgotnych włosach nigdy nie widać, że już wystarczy, a ja chcę dla nich dobrze i wydaje mi się ciągle, że mogę je jeszcze podkarmić

Pomysł z odmierzaniem mi się podoba, może to byłoby i dla mnie jakieś lekarstwo? Miarek ci u mnie pod dostatkiem, więc nawet i na balsam Nivea by się znalazł sposób.

Jedyne co mnie zastanawia to to, że np. w zależności od tego, jakiej odżywki b/s użyję oraz czy np. myję odżywką czy szamponem włosy są w różnym stanie nawilżenia przed stylizacją i mogą potrzebować różnej dawki stylizatora dla osiągnięcia danego efektu.
Ale koniec rozważan, bo zaraz mnie Syrenka pogoni, że za dużo filozuję

A właśnie, jeszcze mam pytanie do Syrenki oraz innych zakręconych stosujących szybkoschnące ręczniczki - wracam do kwestii pieluch
Myślicie, że magiczny ręczniczek dr. Bacty nie nadaje się na ręcznikowanie (to stylizujące, nie osuszające włosy)?
Bo ja na niego tak liczę, ale może też powinnam w takim razie za pieluchą popatrzeć?

Dziś albo jutro chyba znowu spróbuję pobawić się z dzieleniem włosów na sekcje. Wpadłam na pomysł, jak sobie poradzić z podeschnięciem włosów. Zamierzam każdą sekcję przed nałożeniem stylizatora spryskiwać wodą. Oczywiście destylowaną

I dziewczyny, gotowe produkty proteinowe mają na pewno bezpieczną dawkę protein, ale proszę ,uwierzcie mi, weterance przesady przy nakładaniu czegokolwiek na włosy , przy samodzielnie kręconych rzeczach naprawdę trzeba uważać ze stężeniami, w przeciwnym razie można sobie więcej szkody niż pożytku narobić.
Stary 2010-07-10, 16:44   #21296
kretoszczurek
Raczkowanie

DZiewczyny ja już po. Efekty-włosy mięciutkie z dużą objętością pojawiły się zarodki sprężynek z tyłu pod spodem, z przodu sprężynek sztuk kilka, niestety wierzchnia warstwa ledwo faluje nie wiem dlaczego? Być może kwestia przesuszenia.
Podsumowując jestem zadowolona z efektu. Włoski jeszcze pozostawiają wiele do życzenia, ale jest lepiej.

Dodatkowe wnioski krem Kemona do stylizacji nakładać tylko na mokre włosy bo on bardzo klejący jest ale naprawdę fajniutki.

Psikadło ukręciłam za waszymi radami oszczędnie z dodatkami.

Myślę że za jakiś czas powtórzę cały zabieg, tym razem oszczędniej z kreatyną.
Stary 2010-07-10, 16:59   #21297
jolika
Raczkowanie

Buuu, mam wrażenie, że od Babydreaam mam o krok od łupieżu Czy to możliwe?

A myłam może z 5 razy. Pojawiły mi się białe okruszki przy skórze, na szczęście tylko odrobinka. A nigdy nie miałam łupieżu, nie wiem jak wygląda Na wszelki wypadek myję czasem Fitomedem dla włosów suchyh na przemian z Babydream.
A Babydream jest jedynym szamponem, który likwiduje mi problem "białego czegoś" co mi pozostaje za paznokciami, jak się podrapię I tak źle i tak niedobrze

Z Fitomedem miałam dobre doświadczenia z przeszłości, więc to na pewno nie od niego.
jolika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 17:06   #21298
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
DZiewczyny ja już po. Efekty-włosy mięciutkie z dużą objętością pojawiły się zarodki sprężynek z tyłu pod spodem, z przodu sprężynek sztuk kilka, niestety wierzchnia warstwa ledwo faluje nie wiem dlaczego? Być może kwestia przesuszenia.
Podsumowując jestem zadowolona z efektu. Włoski jeszcze pozostawiają wiele do życzenia, ale jest lepiej.

Dodatkowe wnioski krem Kemona do stylizacji nakładać tylko na mokre włosy bo on bardzo klejący jest ale naprawdę fajniutki.

Psikadło ukręciłam za waszymi radami oszczędnie z dodatkami.

Myślę że za jakiś czas powtórzę cały zabieg, tym razem oszczędniej z kreatyną.
Świetnie, że jesteś zawolona z efektu Może podzielisz się zdjęciem?
Włosy najwyraźniej potrzebowały protein. I powiem Ci, że u mnie keratyna również bardzo fajnie podkręca skręt.
Wierzchnia wartswa ma to do siebie, że jest zawsze najbardziej zniszczona ze względu na największe narażenie na czynniki zewnętrzne. Także być może potrzebuje najwięcej czasu, żeby odżyć.

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez jolika Pokaż wiadomość
Buuu, mam wrażenie, że od Babydreaam mam o krok od łupieżu Czy to możliwe?

A myłam może z 5 razy. Pojawiły mi się białe okruszki przy skórze, na szczęście tylko odrobinka. A nigdy nie miałam łupieżu, nie wiem jak wygląda Na wszelki wypadek myję czasem Fitomedem dla włosów suchyh na przemian z Babydream.
A Babydream jest jedynym szamponem, który likwiduje mi problem "białego czegoś" co mi pozostaje za paznokciami, jak się podrapię I tak źle i tak niedobrze

Z Fitomedem miałam dobre doświadczenia z przeszłości, więc to na pewno nie od niego.
Nie wprowadzałaś nic innego nowego do pielęgnacji?
Babydream i Fitomed (mówimy o Mydlnicy?) obydwa mają betainę i lauryl glucoside jako detergenty, więc skóra głowy powinna być do nich przyzwyczajona. No chyba że jakiś inny składnik zawinił i robi Ci spustoszenie.
Ewentualnie Babydream ma mniejszą siłę mycia niż Fitomed i skalp jeszcze się nie przestawił na nowe zarządzanie złuszczaniem naskórka
Stary 2010-07-10, 17:35   #21299
malgosia86
Zadomowienie

Cytat:
Problem jest taki, że na wilgotnych włosach nigdy nie widać, że już wystarczy, a ja chcę dla nich dobrze i wydaje mi się ciągle, że mogę je jeszcze podkarmić
Ja to widzę nawet na wilgotnych włosach - moje włosy stają się przeciążone od nadmiaru kosmetyków, takie przyklapnięte, bez życia.
Poza tym, ja "czuję" na skalpie to przeciążenie
Gdy wyschną to tylko się w tym utwierdzam, że dałam za dużo kosmetyków
Jest powiedzenie, które dobrze pasuje do tego problemu: "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu"

Cytat:
Jedyne co mnie zastanawia to to, że np. w zależności od tego, jakiej odżywki b/s użyję oraz czy np. myję odżywką czy szamponem włosy są w różnym stanie nawilżenia przed stylizacją i mogą potrzebować różnej dawki stylizatora dla osiągnięcia danego efektu.
Ja tego nie zaobserwowałam - bez względu na to czym myję (czy też, czy nakładam odzywkę d/s), zawsze daję tyle samo stylizatorów, tzn. kroplę balsamu Nivea + 2 płaskie łyżeczki żelu "sklepowego" albo 3 płaskie łyżeczki żelu lnianego.

Edytowane przez malgosia86
Czas edycji: 2010-07-11 o 09:12 Powód: Zastąpienie słowa "łyżka" słowem "łyżeczka"
malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-10, 18:11   #21300
henieczka
Rozeznanie

Obeszlam dzisiaj wszystkie sklepy kosmetyczne w moim nieszczesnym angielskim miescie i nigdzie nie znalazlam odzywki bez splukiwania, ktora nie bylaby sprayem Gliss Kur lub nie skladala sie tylko z silikonow..w sierpniu w Polsce obkupie sie w Naturie.

Kupilam za to maske makowa TBS i szampon i odzywke Naked do wlosow zniszczonych. Ide testowac!

Jumaatt - piekne loczki

henieczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości