|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Ok, dzięki za info Wysłałam 0,5h temu małża z Zuzką na spacer i nie mogę zebrac się za sprzątanie. Muszę dziś bo jutro na cały dzień wybywamy nad jeziorko
|
|
|
|
|
#2582 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Oczywiście, że Ty mi wysłałaś, a nie Kasia...
I dziękuję
|
#2583 |
|
BAN stały
|
angy jedziemy na jakies 3 dni domojej mamy i reszta tygodnia od czwartku lub piatku u meza rodzicow (tam w sobote imprezka rocznica ich slubu - 30 i Amelki roczek) wracamy 19 w poniedzialek.
|
|
|
|
#2584 |
|
Zakorzenienie
|
ja się zawijam z młodą kawkę do koleżanki i jej malucha.Potem standardowo do siory.
Mąż już spasował.Ma dziś obiad
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#2585 |
|
Wtajemniczenie
|
witam sie i ja
młody spi a ja czekam na męża bo pojechał do stolicy odebrać ciotke i wujka którzy przyjechali na niedzielną imprezę Alana. Zostaną cały tydzień, nawet się cieszę bo fajni są ![]() nic mi się nie chce, nawet cytować ![]() Alan od 2 tygodni sika na nocnik ![]() Przez te upały bardzo mało jestem z Alanem, na dworzu. Rano nie bardzo mogę wyjśc bo muszę ogarnąc mieszkanie, potem już upał, wiec wychodziły ok 17 na jakieś 1,5h. Troszkę mało co? Gdy basenujecie dzieciaki to obojętnie o której godzinie?? długo siedzą w wodzie? Potem od razu do domu czy jeszcze zostajecie na dworzu? Pytam bo chcękupić basen Alanowi ale nie wiem jak postępować
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam, ze zanim ja wróciłam i Ci ją podesłałam to kasia Ci wysłała
![]() info od Svinecki - mają dziś imprezę urodzinową - szaleje w kuchni ![]() ja jadę do mamy na kawkę a potem do pracy do wieczora
|
|
#2587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A z nocnikiem to nieźle Ja nwet nie wiem od jakiego wieku można sadzać dziecko na nocnik
|
|
#2588 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
choc nocka dzis nie była najgorsza spał sam w swoim lóżeczku do 24a potem juz tam nie zasnął spał ze mna co chwile się budząc i zmieniając pozycje spaniowe![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
wprawdzie ja tez to co mam raczej ogródkiem nie da się nazwać ale zawsze jest gdzie basenik wystawic ...dla maluszka mam taki maleńki(kupowałam go jak jechalismy nad morze aby móc małego spokojnie wykąpac a nie polac go tylko prysznicem) ale i tak woli isc do większego gdzie jego brat szaleje oczywiście kurczowo trzymajac mame za raczki tam jest fajna osłona przeciw słoneczna więc moze tam dłuzej pobyc bez narazania go na palące słońce...
|
||
|
|
|
#2589 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2590 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały jak się znudzi to chce sam wychodzić wtedy fryk na kocyk... Posiedzi, pobawi się i jak chce znowu wejść to z powrotem do basenu... Do domu wchodzimy tylko na jedzonko
|
|
|
|
|
#2591 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuski
Wybaczcie, ze nie pisałam ale była u mnie przez dwa dni szwagierka, a Tż zabrał na 2 dni lapcia i nie miałam jak napisac (stacjonarny opanowały wirusy ).Widze, ze niektore za mna teskniły Poczytałam tak z grubsza, moze wieczorem pocytuje. Kubus grzeczny, jest naprawde cudowny. Gada juz coraz wiecej, wlasciwie to buzia mu sie nie zamyka. Teraz ulubione jego słowo to tiki-tiki. Chodzi i w kołko to powtarza. Ładnie sie sam bawi, jak chce jesc albo pic to potrafi juz pokazac -powiedziec. Jak chce spac to mowi pa i pokazuje paluszkiem na drzwi gdzie jest sypialnia. Bardzo duzo juz rozumie, wlasciwie to z dnia na dzien nabywa nowa umiejetnosc. Wczoraj kurier wprzywiozł fotelik rowerowy i wczoraj była premiera. Kubie sie bardzo podobało, siedział grzecznie i nie marudził. Teraz codziennie bedziemy jezdzic na wycieczki. Jutro wybieramy sie nad jeziorko a w niedziele do Wawy do zoo. Pogoda dopsuje, mogłoby byc troche chlodniej ![]() Kasiu, dzieki za Twoje dzienne jadlospisy. Jezdze na rowerze 15 km. Waga pokazała -1,5 kg ale ostatczny wynik podam po 9 dniach. c.d.n.
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-07-09 o 13:08 |
|
|
|
#2592 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za nocnikja mojego jeszcze nie sadzałam ![]() ja się nie wypowiem w kwestii basenu, bo mój tylko stopy zamoczył póki co ![]() ale myślę, ze będę go obserwować czy mu zimno czy nie i jak skończymy kąpiel to zmienię mu ubranie na suche, ew na drugi strój kąpielowy, zeby mu było sucho nie będę mu pozwalała pomykać w mokrych ciuchach my nalewamy wody do basenu dużo szybciej zeby się nagrzała w słońcu, a potem raczej stoi częściowo zacieniony - tak go ustawiam, zeby w okolicach 14 był w cieniu, bo dopiero wtedy wypuszczam Tomka na dwór w cień, a wcześniej w słońcu, zeby woda się nagrzała
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Odpoczywam , Małż na tacierzyńskim ![]() Zamówiłam dziś Kubaskowi strój na chrzest, nie mam czasu na większe szukanie , a takie "tradycyjne" ubranka do chrztu mi się nie podobają ![]() Gorąco, ufff...
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
SUPER że Kubuś to dobry chłopak Nic tylko pogratulować mamusi bo to dzięki niej chłopczyk tak fajnie się rozwija i w dobrym kierunku też
|
|
|
|
|
#2596 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję za odp o baseniku no i dzięki za gratki apropo nocnika
![]() Smutno mi się zrobiło bo właśnie zadzwoniła ciocia że nie będzie ich na imprezie u Alana i policzyłam że ode mnie będzie tylko 9 osób a od małża 31. Przykro mi że tak malutko rodzinki mojej będzie:-((( Pomykam usypiać Małego bo mąż już skończył go karmić. Buziaaaaaaczki
|
|
|
|
#2597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za twoje chęciMoim zdaniem troszkę mało, ale nigdzie nie jest napisane ile powinno się przebywać z dzieckiem na powietrzu. Ja np 1,5h bywałam mroźną zimą. Latem...średnio 7h, zależy ile z wami się zasiedzę ![]() Zabawa, drzemka,posiłki pod chmurką. Moja mała kąpie się topless jak chcę wyjść to na swój sposób daje znać.Wtedy zawijam ją w ręcznik i siedzę z nią w słonku i ubieram suche rzeczy.Jak jest mega szaleństwo z dzieciakami to wchodzą i wychodzą z wody pół dnia. Basen jest duży więc nie mam możliwości przesunięcia jak pontonu. Jak jest słońce pozostaje filtr i kapelusik. Przy dobrej pogodzie kąpiel jest na życzenie od samego rana w porywach do 18A może porządki rób na wieczór jak mały pójdzie spać, to wstaniesz i będziesz mogła wyjść z małym na spacer hm? Cytat:
Ja się narazie w to nie bawię, choć wielce prawdopodobne, że po każdym spanku też by się zsiusiała. no właśnie ![]() żywej duszy nie ma Dzień nam szybko zleciał.Od rana w gościnie,potem u siostry- kąpiele w basenie, zabawa,dojechał później mąż i prosto na kąpiel zlądowaliśmy do domu. Mała mi się obudziła...zęby ją męczą zdecydowanie.Wyszła prawa dolna dwójka i już prawa górna dwójka tuż tuż na "ostatniej prostej" Odkąd trzymam dentinox w lodówce ulgę ma natychmiastową. Jutro z rana jadę kupić małej kilka rzeczy, bo jak 2,3x dziennie muszę ją przebrać to nawet nie zdążę uzbierać całej pralki a w szafie już pusto. Wrócę, walnę make up,podjadę po kwiaty, męża odstawie do siorki i jadę na ten ślub...więc jutro mogę być nieobecna. Ogarnę trochę i jadę na rower. Cass a ty dlaczego nie napisałaś mi swojego jadłospisu ? ![]() *biała kawka *jabłko *sok pomarańczowy *czereśnie *kilka malinek *trochę arbuza *kalarepa *jabłko *biała kawka *sałata *polędwica *jogurt truskawkowy ![]() *sok pomarańczowy Zrobiłam jeszcze z buraków,ale nie wiem czy zmieszczę.Jestem pełna.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
||
|
|
|
#2598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, że odpoczywasz Pokaż jaki ![]() My też dziś po kąpieli w basenie Niedawno wróciliśmy, jedzonko, kąpiel i już chyba śpi Zuzka bo Jej nie słyszę ![]() A ja na balkonie siedzę i popijam koktajl jagodowo-malinowy
|
|
|
|
|
#2599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki Załącznik 3245308Fajnie, że macie gdzie używać basenu, zazdroszczę
|
|
|
#2600 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Czytalam was wyrywkowo w pracy na przerwach, ale nie dalam rady pocytowac. witam hajdii Dosyc zajeta jestem ostatnio, duzo pracuje, a kiedy mam wolne spedzam czas z Antonio na plazy lub w parku, a poza tym staram sie spedzac mniej czasu przy komputerze. Marzy mi sie, abym nie musiala pracowac... moglabym sobie chodzic do pracy tak jak moje kolezanki na jeden dzien w tygodniu ![]() Marzy mi sie wygrana na loterii ![]() Marzy mi sie dom z ogrodem... duzo mi sie marzy... uwielbiam spedzac czas z Antosiem, szczegolnie teraz, kiedy jest juz bardziej rozumniejszy, potrafi sam sie bawic w parku, na plazy, a ja moge nawet przeczytac pare stron ksiazki ![]() u nas zadnych wielkich nowosci nie ma. Tylko upal, upal, upal...
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2602 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2603 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też się dużo marzy Marzenia nie kosztują ![]() Cytat:
Mieszkamy w bloku ale małża babcia ma dom i chodzimy tam na ogród
|
||
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serio? Podobało Jej się?
|
|
|
#2605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I fajnie, że możesz odpocząć, należy Ci się, jak nam wszystkim ![]() Cass fajnie, że synuś grzeczny i tak dobrze się rozwija ![]() Mariolu witaj Ja nie mogę powiedzieć tego o sobie, Zosi nie można spuścić z oka na minutę, zresztą "chodzi" za nami jak pies (to jak dla mnie sympatyczne porównanie ).Ja też bym chciała dom z ogrodem. I koniecznie tą wygraną też, bo bym chciała jeszcze ogrodnika i gosposię Kat zazdroszczę Ci tego, że tak fajnie spędzasz czas. Ja jak siedziałam na macierzyńskim to mnie wkurzało, że cały dzień jestem sama, a Ty całe dnie z siorą. I to jeszcze w ogrodzie Chyba macie dobry kontakt, co? A! Nie wiem, czy przeoczyłaś czy uznałaś, że to nie to, ale w razie czego się powtórzę-poszukałam trochę w necie i myślę, że u Laury to może być zatkany kanalik łzowy. U niemowlaków zdarza się to dość często. Słuchajcie dzisiaj jest ważny dzień, bo zrobiliśmy przemeblowanie i Zosia od dziś śpi we własnym pokoju Poza tym wdrażam metodę jej usypiania wg. mądrej książki nie pamiętam jakiego doktora I wiecie co? Popłakała może 3 min jak ją zostawiłam (po minucie do niej zajrzałam, żeby nie było ) i zasnęła![]() Ale puchy dzisiaj... A widziałyście prognozy na następny tydzień? W czwartek ma być 37...
Edytowane przez angy Czas edycji: 2010-07-09 o 22:02 |
|
|
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo
Pierwszy raz moczyła tylko nogi a gotowa była wejść cała ale nic na przebranie nie miałam ani ręcznika. Drugim razem pluskała się na całego Musiałam Jej pilnować bo na głęboką wodę chciała wchodzić ![]() Przyznam, że dla mnie ta woda była zimna (ale ja taki zmarzluch) a Jej nie robiło różnicy
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jeziorze jeszcze nie próbowaliśmy
|
|
#2608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dziś robiła siostry córka (pierwszy raz w basenie siedziała) ale w basenie cieplejsza woda i szybko się przekonała ![]() Ja przypuszczam, że Zuzki z wody nie wyjmę. Teraz już był płacz nad jeziorem jak trzeba było wyjąć. |
|
|
|
|
#2609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:pewnie Wam było ciężej niż Zosi ![]() fajnie, że "książkowa" metoda działa Cytat:
|
|
|
#2610 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Miramej - bardzo ładny strój wybrałaś, naprawdę. Dziewczyny - potrzebuję porady, trzeźwego spojrzenia na pewną sytuację ![]() Dzisiaj w nocy zmarł mój Dziadek. Pogrzeb jest w niedzielę. Bardzo chciałabym tam być, więc przygotowaliśmy się psychicznie na wyjazd dzisiaj w nocy - niemal w to samo miejsce, z którego niedawno wróciliśmy, bo też w małopolskie - czyli dla nas ok. 500 km w jedną stronę. Na noc, bo nie wyobrażam sobie jazdy w dzień w tym upale i korkach, bo tak też - nocą - sprawdziło się podczas podróży do i z Zakopanego - Tymuś prawie cały czas spał. I co się wczesnym przedpołudniem okazuje, gdy Mąż chce jechać na zakupy? - samochód nie działa. Po prostu w ogóle nie reaguje. No to bach - mechanik - pierwsza myśl - akumulator - ładowali do wieczora - zamontowali - dalej nic. Auto kompletnie nie działa. Co prawda jutro będą myśleć dalej, ale wątpię, by je od razu zrobili. I jak mamy jechać? Kombinuję już, że może sama obskoczę w 2 dni - Mąż poradziłby sobie z Tymkiem tak ogólnie, ale Tymka ja jeszcze karmię i on bez piersi nie zasypia ostatnio. W nocy się budzi na jedzenie. Pewnie byłby wielki ryk, gdyby nie było mnie obok. Wersja 2 - wszyscy jedziemy pociągiem - to jest 9 godzin z przesiadką - narażać Tymka na to? Tyle, że w dzień? Jutro rano? - taki skwar jest.. :-/ no i jeszcze jesteśmy umówieni w warsztacie, a późniejszy pociąg jadący na noc ma tylko 2 klasę - myślałam już o 1 lub o wagonie sypialnym, by nie siedzieć z dzieckiem w tłumie, ale nie ma. Zdążyliśmy się już zorientować w cenach dowozu przez taksówkarza - 800 zł w jedną stronę, czyli 1600 za całość Szarpię się ze sobą, bo naprawdę chciałabym jechać, ale czy narażać dziecko?
Edytowane przez morska Czas edycji: 2010-07-09 o 22:27 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:44.

I dziękuję
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja nwet nie wiem od jakiego wieku można sadzać dziecko na nocnik