|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
Nie mówię, że na pewno wejdzie ale pewnie tak ![]() Dziś stwierdziłam, że moja Zuzka powinna się chyba chłopcem urodzić Wszędzie Jej pełno, wspina się po czym się da, wszędzie wejdzie, zeskakuje, wdrapuje się, wszystko co beee to dla Niej Nawet ludzie mówią, że strasznie żywiołowa i energiczna. Nie straszne Jej robactwa i inne rzeczy a ulubionym zajęciem to przesiadywanie z dziadkiem w garażu
|
|
|
|
|
#2612 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
wyrazy współczucia dla Waszej rodziny wracając do problemu - spróbowałabym się jeszcze rozejrzeć za wypożyczalnia - koszt od 150 zł za dobę chyba z pełnym ubezpieczeniem tylko trzeba zatankować (ale swój też się tankuje przecież) jeśli to by nie wypaliło, ani nie miałabym od kogo pożyczyć auta (rodzice czy inna rodzina, bo od obcych to nie wypada prosić) to pociągiem bym nie pojechała pojechałabym później na grób jak już się uporacie z transportem
|
|
|
#2613 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie tak ![]() Na razie nie popadam w euforię, bo to dopiero 1 dzień. Nastawiam się na to, że jutro albo pojutrze Zosia jeszcze pokaże na co ją stać Dzisiaj obstawiam chwilowe osłabienieCytat:
Ciężka sytuacja. Na pewno chcesz pojechać, ja też bym chciała , ale ja nie zdecydowałabym się jechać pociągiem w ten upał z małym dzieckiem. A czy jechac taksówką to musicie sami zdecydować, bo wiesz najlepiej, czy Was na to stać czy nie.
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój to taki skomplikowany chłopak będzie - niby odważny, przebojowy do wszystkich się uśmiecha, ale jednak jest dość wrażliwy, lubi się przytulać, jak ktoś krzyknie to on od razu się przestrasza itd... widać, że bezczelny to on raczej nie będzie - zamierzam pielęgnować u niego tę wrażliwość
|
|
|
#2615 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
hejka wieczornie
![]() mialam juz wczesniej pisac ale mala mi nie dala i musialam wylaczyc lapka ![]() dzisiaj caly dzien na dworku -mala ladnie bawila sie na kocyku, zaliczyla 2 drzemki pod drzewkiem jutro bedzie kapiel w baseniku Cytat:
u nas jest tak ze przed obiadkiem albo po mala sie pluska i po poludniu tez, w wodzie siedzi moze z pol godzinki i kapie sie razem z nia bo wody jest dosc duzo a mala chce plywac i boje sie ze sie utopi a kapie sie na golaskapotem mala suszy sie w reczniku i zakladam suche ciuszki Cytat:
Cytat:
![]() niby nie, ale mam swoje wady ktore mnie wkurzaja ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
a po drugie to chyba zgadzam sie z dziewczynami ze po co ryzykowac z malym dzieckiem - to bedzie wielka meczarnia Cytat:
hehe Zuzka to niezly gagatek bedzie-przebojowa dziewczyna z niej ![]() Cytat:
tylko moja to jeszcze diablica bo lubi straszyc wszystkich , a sama sie wiele rzeczy boi i wtedy sie tuli do mamusi
|
|
#2616 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pociągiem w taką pogodę bym się z dzieckiem nie wybrała, tym bardziej, że to taka długa podróż Myślę, że p4w ma dobry pomysł z wypożyczeniem auta Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#2617 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym pociągiem się nie wybrała w taki upał Cytat:
![]() Moja wcześniej bała się obcych a teraz pójdzie z każdym, gdziekolwiek. Dzielna bo ja nawet nóg zamoczyć nie chciałam ![]() To nie takie śmieszne. Mam nadzieję, że jednak bardziej dziewczęca będzie ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Cytat:
Oj będzie chyba ![]() Zuzka też bardzo lubi się przytulać
|
|||
|
|
|
#2618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Będzie, będzie Kuba też przytulasek, ostatnio pediatra się zachwycała, bo przytulił się do mnie, jak Go wzięłam po badaniu ![]() *** Kobiałki, trzymajcie proszę kciuki , robiliśmy dziś Kubie posiew, jutro wstępne wyniki, w poniedziałek ostateczne.---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Znalazłam sposób na Marudę - posadzić w krzesełku i dać bułkę do jedzenia - ponad pół godziny spokoju
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zaciśnięte ![]() Hehehe ![]() Idę spać bo rano znów pobudka a ledwo siedzę ![]() Dobrej nocki
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Zakorzenienie
|
Też się kładę, chociaż nie wiem, czy zasnę, jest strasznie gorąco
![]() Dobranoc
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Chciałam wczesniej zajrzec ale troche posprzatałam bo jutro nas caly dzien nie bedzie, wykapałam sie i cos mnie glowa rozbolała. Widze, ze baseny na tapecie ![]() Kuba ma taki mały basenik ale jest za mały i go nie uzywamy. ![]() Juz w tym roku nie kupimy basenu, tylko za rok taki bardzoooo duzy ![]() Takze w te lato Kubcio nie bedzie pluskał sie w basenie. Jutro jedziemy nad jeziorko, ciekawe jak zareaguje gdy zobaczy tyle piasku i wody ![]() Pewnie bedzie zachwycony. ![]() Kasiu, jadłam dzisiaj: *omlet z dwoma plastrami szynki, kilka orzeszków ziemnych * 3 plastry chudego twarogu z łyzeczka dzemu brzoskwiniowego (nie daje rady jesc tych serow bez odrobinki dzemu ), 2 plastry sera plesniowego, kilka orzeszków.* 2 wafle ryzowe z poledwica, pomidor, nektarynka, mały ogorek zielony. * 2 plastry twarogu, plaster szynki, plaster sera plesniowego. I jak smakuje Ci ta woda z kropelkami? Ja lubie taka wode ale moj TŻ juz ilka razy niechcacy sie jej napil i stwierdził, ze chciałam go otruc ![]() Wg niego ma okropny smak i dziwi sie jak ja moge to pic ![]() Oprocz tych kropelek (jeden dzien krople, jeden Aqua) do wody daje tez Aqua Slim, ponoc tez skuteczne i w smaku całkiem przyjemne Kubie chyba ida nastepne zęby, bo slini sie na potęgę, i znow ma rzadkie kupki. Wydaje mi sie, ze trojki na dole wychodza bo ma juz takie nabrzmiałe. Coraz lepiej radzi sobie z żuciem. Zauwazyłam, ze gryzie lewa strona buzi bo ma tam juz 2 prawie w całosci wyrosniete 4 ![]() Daje mu kawałek bułki do raczki albo ciastko, wafelka i sam juz sobie radzi. Sam tez pije z niekapka kiedy tylko ma ochote. A ostatnio nawet moja mama uczy go pic ze szklanki i tez coraz lepiej mu to wychodzi. ![]() Aha jeszcze chcialam sie z Wami podzielic pewna info. ![]() Pewnie juz niektore mamusie uzywały pieluch z Rossmana. Ja tez kiedys je kupiłam i z tego co pamietam były całkiem niezłe Ale dzisiaj kupiłam znow, takie pudełko tekturowe a w nim 2 paczki po 40 pieluch czyli razem 80 pieluszek. (r.4). cena 39,99zł. Pieluchy sa naprawde super, mieciutkie, cienkie, maja rozciagliwe boczki i sa duza konkurencja dla Pampersow. To chyba jakas nowosc w Rossmanie bo sa inne niz te ktore kiedys kupowałam. Zdecydowanie lepsze od Huggisów. Polecam.
|
|
#2622 | ||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam Dziewczyny za odpowiedzi
![]() p4w - nie pomyślałam o wypożyczalni, znalazłam już jakieś namiary, juto będę się tym interesować dudipopko - również dziękuję Mąż za to ma nadzieję, że w cudowny sposób naprawią nasz samochód, eh. I niech mi ktoś powie, że nie istnieje coś takiego jak złośliwość przedmiotów martwych - żeby się psuć w takim momencie? Dzięki raz jeszcze
|
|
#2623 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, ze uda się Wam tak rozwiązać sprawę, zeby bez rujnowania swoich finansów i komfortu Tymka uczestniczyć w pogrzebie
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Morska wierzę, że uda się coś wykombinowac i pojedziecie. P4w w tym garażu dziadek ma mnóstwo narzędzi i tym podobnych i pokazuje Jej wszystko a Ona ogląda z zaciekawieniem ![]() Angy jak pierwsza nocka Zosi w osobnym pokoju? Ja już pobiegałam - ale ciężko było dziś Narazie się nie poddaję bo uświadomiłam sobie jak słabą mam kondycję. W pon nie będę miała towarzystwa do biegania bo koleżanka wyjeżdża na kilka dni, okaże się jaką mam mobilizację ![]() Idę zaraz się szykowac i wyruszamy na cały dzień. Czuję, że dziś małej z wody nie wyciągnę
|
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() kolejny upalny dzien przed nami mala juz wysmarowana filtrem i zaraz idziemy na dwor, woda w baseniku sie nagrzewaMiramej za dobre wyniki
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
Morska, wspolczuje bardzo.
Mam nadzieje, ze problemy z samochodem sie rozwiaza i bedziecie mogli pojechac.
|
#2627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I od tamtego czasu trwa symbioza Człowiek doroślejszy, mądrzejszy, obie mamy dzieci...ale za kilka, kilkanaście lat znów będzie problem...już to czuję w kościach.Wspomnicie moje słowa![]() Na chwilęobecną mogę powiedzieć że to moja przyjaciółka. Uznałam że to nie to , ale nie mam żadnego argumentu dlaczego tak stwierdziłam chyba, że nie chcę żeby to to było ![]() Poczytam w takim razie o tym.Thx może to jakieś uczulenie, nie wiem... za usypianie i spaniec ![]() Cytat:
.Smakują mi.Wypijam je z samego rana, by nie cisnęło mnie co chwile poza domem.Cass jeśli masz możliwość, zmień mi wagę...minus kolejny kilogram w dół 2kg brakują do wagi sprzed zajścia w ciążę, ale chcę więcej zgubić.Oby zapału mi wystarczyło na jakieś kolejne 6 kilo ![]() Lecę pod prysznic i makijaż walnąć miłego dnia wszystkim aaaa Mariolko witaj, długo cię nie było Morska, ja też bym wypożyczyła auto, jeśli od nikogo bliskiego nie dałoby rady pożyczyć.Pociągiem Małża nie zostawiaj samego, przecież z jego piersi nic nie leci ![]() Cytat:
![]() Ala jakby się bardzo mocno zmotywowała to dałabym radę
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#2628 | |
|
kobieta za ladą
|
Cytat:
TLK to właśnie dawne intercityInterregio jest bezprzedziałowe a to odradzam chodz to tańszy pociąg zobacz sobie połączenia na intercity.pl albo na sitkol.pl i powodzenia! pozdrawiam
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
hej
witam ale mam zły humor dzisiaj. wczoraj sie dobrze bawiłam, bylismy z małzem na imprezie pewnej, dla facetów był pokaz klejenia płytek a dla pań pokaz makijażu. Fajnie było, mozna było sie pomalować dowolnie, panie jeszcze chodziły i sprawdzały, doradzały i pomagały. Na koniec dostalismy jeszcze upominki jakis peeling i krem z firmy collister. a faceci dostali plecak i cos tam. Jedzenia i picia do woli było, zespół muzyczny itd. Także fajny wieczór był. A dzisiaj juz mnie wszystko denerwuje. Rano małż zaprosił kolege na kawe, bo akurat był w okolicy, pojawił sie po 5 minutach. Zła byłam na małza bo nie lubie takich niespodziewanych gosci, niewazne kto to by nie byl. Ja rano w proszku jeszcze zaspana, kawe spokojnie piłam, w około bałagan, a tu gościa zaprasza tak od razu. wrrr. pozniej moja mama mnie wkurzyła, bo ciagle daje cos Oliwce do jedzenia a to chlebek, a to ciasteczko, chrupki i ona w kółko coś je. No az sie zdenerwowałam. no bo po co. Ja jej nie zabraniam, ale co za duzo to tez nie zdrowo. no i jeszcze rodzice chcą zeby małż im cos pomógł wiec ze 3 godziny znowu odpadnie. wiem ze pomagac trzeba, ale zła jestem bo wolna sobota i dupa. nawet nigdzie nie pojedziemy i ja nie odpoczne, bo zawsze małż w soboty zajmuje sie córką zebym mogła odpocząć. ach zła jakas jestem gorąco mi.. aaaaaaaaaaaaaa juz wiem @ ma przyjsc jutro to dlatego tak mam humor :/ Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-07-10 o 11:24 |
|
|
|
#2630 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz już wstępne wyniki? Cytat:
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
ja chyba nigdy się nie nauczę, ze najpierw trzeba odświerzyć stronę a dopeiro potem odpisywac na wczorajsze posty i wysyłac wiadomosc Wiec tak w skrócie Laurko Morska chyba pytała ile Bartuś mierzy, więc kieydś miał 76 cm a teraz nie wiem, muszę go zmierzyć Moje dziecko wstało dzisaij o 5,15 wypił mleko i poszedł dalej spac, wstaliśmy po 8 ... nie śpi do teraz, próbowałam go uśpić ale NIE a teraz lezy na podłodze i bawi się gryzakiem
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Na razie posiew jest ujemny ![]() Cytat:
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
Już piszę. Więc zniosła bardzo dobrze-spaliśmy do 8.15
Znaczy Małż mówi, że ją słyszał ok. 6, ale nie płakała tylko sobie gadała, a o 8 to my ją przebudziliśmy, a nie ona nas Także początki super. Dzisiaj było trochę gorzej, bo jak wracaliśmy z Gdańska to pokimała nadprogramowo w samochodzie, ale i tak poszło nieźle. Zasnęła po jakichś 20 min, i to nie była jakaś histeria, tylko raczej biadolenie, że jej się to nie podoba![]() A i jeszcze coś. Do tej pory wieczorem dawaliśmy jej kasze łyżeczką przed kąpaniem. Teraz chcemy odwrócić kolejność i dawać jej po kąpaniu, żeby się już pomału wyciszała. Ale wolałbym już wtedy z butli, bo tak to się ufajdoli zawsze, że hoho, bo przecież śliniak jest wrogiem nr 1 Dzisiaj wypiła jakieś 140 z butli. Zobaczymy na ile jej to starczy, bo normalnie zjadała na gęsto ze 150 ml. No zobaczymy.Korków do i z Gdańska nie było I kupiliśmy fotelik. Ale ani Tobi, ani romer (w realu w ogóle mi sie nie podobałByliśmy u tych naszych przyjaciół, co mają 3-miesięczną Dominikę. Ma stwierdzoną asymetrię ułożeniową. Robią jakąś gimnastykę itd. Ale wiecie co? Jeszcze nie widziałam u dziecka tak zniekształconej główki Kasiu fajnie przyjaźnić się z siostrą Morska co postanowiliście? Miramej trzymam kciuki za posiew
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Kubusiu
za wynik jaki mama sobie życzy ![]() Cytat:
Położna kazała mi podłożyć coś pod 1nogę łóżeczka, by było wyżej i nawet jakby chciała właśnie na ten bok się przewrócić to żeby miała pod górkę. Kładłam ją też dużo na drugim boku,żeby tamto mogło się odkształcić. Bardzo było to widać jak miała opaskę na główce. Dziś nie ma już po tym śladu. Właśnie dziś nie. Prawie nic ropki, ale zapobiegawczo przemyłam świetlikiem. O ślubie nie będę się rozwodzić.Napisze w skrócie, że jak na ich wysłuchiwanie czego to nie mają i ile zarabiają, to oprawa co najmniej mierna. Chyba, że mają sianko, a nie mają gustu i taki efekt.Ogólnie spodziewałam się tzw.większej pompy. Wkroczyłam do kościoła w okularach p.słonecznych i przekraczając próg przy wyjściu znów je nałożyłam na nos.Mogłam bezkarnie wszystkich obserwować niepostrzeżenie ![]() Z nikim się nie przywitałam.Zostałam przy wymownym "dzień dobry" Aż tu nagle podchodzi do mnie kuzynka wycałować mnie na 4strony świata- jak gdyby nigdy nic.Przywitałam się i stałam jak kamień ![]() Mąż rano wstał do małej,potem zabrał ją na spacer.Miałam czas posprzątać i się pomalować , a potem do 18zajmował się niczym wzorowy tata.Oczywiście go nie pochwale, bo obrośnie w piórka, a swoją drogą żadna łaska a zasrany obowiązek ![]() L nie zrobiła wczoraj kupki.Dziś rano też nie, aż tu zaczęła się skupiać w basenie.Mąż szybko nasadził ją na trawkę, myślał że skończyła, a ona dokończyła w wodzie No i mamy 7 zęba. Cass: biała kawka pół puszki fasolki bonduelle indiana pół puszki bonduelle indiana 2x jabłko,pomidor, biała kawka jajecznica,polędwica, szklanka maślanki truskawkowej i tu grzech kilka kęsów 3 sałatek i chude mięsko z grilla+cola zero
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie słyszałam o takiej asymetrii rodzice na pewno widzą zniekształcenia, ale już się pewnie do tego przyzwyczaili, a poza tym to ich dziecko, więc jak mieliby okazywać, ze to zauważają ![]() -------------- ja dziś wskoczyłam z Tomusiem do basenu i o wiele chętniej się w nim ze mną bawił krótko byliśmy na dworzu, bo Tomuś bardzo tarł oczka mimo, ze był wyspany - chyba od słońca ![]() basenik stał w cieniu, ale wiadomo Tomuś wędrował po całym ogródku jutro pewnie też pojedziemy idę się wykąpać, bo do tej pory oglądałam "wodny świat" i mimo, ze widziałam już ten film to i tak się poryczałam
|
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zerknęłam na ten fotelik Besafe w testach, ale widzę tylko oceny z 2003 i 2007 roku, macie któryś z tych lat? Czy znacie jakieś aktualne testy, bo ja nie mogę znaleźć? ![]() Kupowaliście w Mama i ja? Ja nie widziałam czegoś takiego, zawsze pilnowałam, żeby Kuba leżał/spał na obydwu bokach po równo. Ale dlaczego nie porozmawiałaś z przyjaciółmi? Może rzeczywiście nic nie zauważają? ![]()
|
|
|
#2637 |
|
Zakorzenienie
|
Agny, ciesze sie, ze wyprawa byla udana i zakupowo i bezkorkowo
![]() Gratuluje pierwszej samodzielnie przespanej nocki ![]() Miramej, swietnie, ze posiew jalowy Katarzynko, gratuluje pierwszych kroczkow i zebow ![]() My nadal mamy 2 ![]() . Szkoda, bo dawalabym Antosiowi juz wieksze kawalki i jakies twardsze rzeczy, ale nie radzi sobie jeszcze ze wszystkim, potem mieli jedzenie, mieli, a na koniec wypluwa ![]() Z powodow upalow miewa teraz mniejszy apetyt i czesto na widok sniadania juz asekuracyjnie placze , za to wypija "litry". Katarzynko, ja uzywam specjalnych pampkow do kapieli i niespodzianek brak, ale fakt, ze nie sa tanie. Zmeczona jestem ostatnio, praca, upalami... nie odpoczywam kiedy mam wolne, a maz musi nadprogramowo pracowac, wiec odciazenia praktycznie nie mam. Myslalam ostatnio o tym temacie, ktory sie przewinal ostatnio pt.: "pracujace mamy". Stad ta moja wypowiedz o marzeniach, bo ja z wielka checia oddalabym sie calkowicie macierzynstwu i moglabym myslec o drugim dziecku, a tak
|
#2638 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że juz lepiej z oczkami Zośka kiedyś narobiła do wanny w czasie kąpieli ![]() Gratuluję zęba ![]() Cytat:
może i racja ja nie wiem jak spędzić jutrzejszy dzień w takim upale. Może nad jezioro pojechać? Podobno woda ciepła... A ja nie lubię wodnego świata
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje Cytat:
|
|
|
#2640 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co szczerze mówiąc oparłam się na tym, co mówił sprzedający. Nie brałam tego fotelika pod uwagę, więc się nie przygotowałam. Sądzę, że nie chciał nas wkręcić, bo i tak byliśmy nastawieni na kupno-gdyby nie ten to byśmy wzięli Tobiego. Tak-w Mama i ja. Cytat:
Zosia przesypiała już wcześniej całe noce, tylko u nas w pokoju i z zasypianiem była masakra. Czyli na razie 2 zęby są u nas, u Czeko i u Was U nas tak samo z tym mieleniem-dałam wczoraj Zośce arbuza, to mieliła 10 min jeden kawałek krztusząc się przy tym pare razy, w końcu jej wyciągnęłam![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

Wszędzie Jej pełno, wspina się po czym się da, wszędzie wejdzie, zeskakuje, wdrapuje się, wszystko co beee to dla Niej

klask i:

mala juz wysmarowana filtrem i zaraz idziemy na dwor, woda w baseniku sie nagrzewa
chyba, że nie chcę żeby to to było ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)