|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 12
Cytat:
W sumie racja, mogę się ograniczyć z tomatem, od cebulki jestem niestety permanentnie uzależniona
|
|
|
#2402 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewuchy... jutro ograniczam o połowę serki homo i jogurt naturalny na rzecz mięcha
![]() Czytałam, że dzięki temu się szybciej kg pozbywa A ja dobiję do października do -15 bo również bardzo ważne wesele ![]() Dziewczyny mówię Wam nastawienie psychiczne i podświadomość to 89% sukcesu! |
|
|
|
#2403 |
|
Raczkowanie
|
Przedstawiam Wam moje nutellowo-otrębowe kuleczki
![]() Pozostało po nich tylko zdjęcie, zniknęły w niecałą minutkę, zjadłam 3 sztuki a resztę rodzinka - w sumie było ich 12. Nutella z aromatem rumowym obtoczona otrębami owsianymi......mniam!!!
|
#2404 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ja chcę sobie dietkę bardzo restrykcyjnie na razie poprowadzić bez dogadzania
|
|
|
|
|
#2405 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie dukanki! Mogę dołączyć? Poczytuję wątek od jakiegoś czasu i jestem zmobilizowana, żeby pozbyć się nadprogramowych kilogramów-a jest sporo
Moja obecna waga- z dzisiejszego ranka to 81 kg żywej masy. Dotychczas byłam na diecie spowodowanej chorobą- mogłam jeść tylko nabiał, mięso i warzywa brzmi znajomo?![]() Dietę muszę utrzymywać nadal, a jeżeli dzięki przejściu na Dukana mogę zgubić parę kilo to czemu nie? Jutro pierwszy dzień
|
#2406 |
|
Raczkowanie
|
GRATULUJĘ!!
Wiecie co? Dziś wszamałam 700G WIEŚNIAKA!! ![]() No uwielbiam go, a jak mam go w wiaderkach 0,5kg to się nie mogę opamiętać ![]() Naszła nie chcica na słodkie, a że nie mam słodzika, a do gotowania pyszności też się nie nadaję, to skoczyłam do sklepu po colke zero, a wyszłam z liftem jabłkowo-brzoskwiniowym i orbit truskawkową bez cukru
|
|
#2407 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie pij alkoholu bo to zgubne, ja miałam okropny zastój przez wódkę nie chudłam nic i już nie mam ochoty, wolę chudnąć niż kaca leczyć Witam Was serdecznie. Chyba powinnam dostać baty. Byłam u koleżanki na grillu i zrobiłam jedną swoja sałatkę a druga była jak moja tylko zamiast oleju parafinowego była oliwa z oliwek i serek feta-jadłam to Ale drinku z wódką żołądkową, miętą, spritem i ogóreczkiem świeżym z lodem nie tknęłam ![]() Gratuluję wszystkim spadków i witam nowe dukanki, ahoj!!!! ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- A w ogóle muszę wam opowiedzieć przygodę, wracałam znad jeziora za Krakowem i but mi się we wsi rozpadł, biedny japonek i wracałam przez cały Kraków do domu na boso, bez butów
|
|
#2408 |
|
Raczkowanie
|
witaj Anamoi, na pewno sie uda życzę powodzenia . Mama pytanie skoro jadłaś tylko nabiał mięcho i warzywa , czy były jakieś rezultaty?tzn chudłaś?
|
|
|
|
#2409 |
|
Zakorzenienie
|
Moja kolacja - placuszki kalafiorowe z surowka z salaty, papryki, cebuli, ogorka i jogurtu naturalnego
|
#2410 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
3 łyżki otrębów ( ja daje 1x owsiane 2x pszenne) 1 jajko pół płasko łyzeczki proszku do pieczenia 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, możesz dodać ulubione przyprawy wszystko razem mieszasz ja jeszcze dodaje pokrojone w kosteczke 2 plasterki szynki i szczypiorek wychodzi boskie forme wykładasz papierem do pieczenia wlewasz ciasto wkladasz do mikrofali 700 wat na 3 minuty (gdzieś znalazłam przepis że 7 minut trzeba a tu już po 5 minutach wyszedł mi węgiel !!! i w dodatku 1 cala łyżeczka proszku ochyda ale to były początki ) po upieczeniu kładziesz na ściereczkę żeby woda odparowała jak ostygnie wszamasz smacznego
|
|
#2411 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niektóre nasze weteranki pisały by przy zastojach mocno ograniczyć nabiał spróbować nie zaszkodzi ![]() pojawia się też pytanie czy może to nie jest waga, którą utrzymywałaś dłuższy czas? przy takich wartościach ogranizm lubi mocno walczyć ![]() albo zmiana trybu? nie wiem jakim idziesz, ale ja na początku szłam 1/1 i zero postepów zmieniłam na 4/3 i odrazu się ruszyło w kazym bądź razie - nie poddawaj się ![]() Cytat:
Cytat:
normalnie dziś się dowartościowałam jak nigdy dzięki laseczki
|
|
#2413 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
prosze z dostawż do somu
|
|
#2414 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dodam też, że mięsa nie były chude i śmietana często się pojawiała
|
|
#2415 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
jak to cudo robisz?
|
|
#2416 |
|
Raczkowanie
|
Wkurzyłam się na siebie
![]() Miałam sobie nie dogadzać a zrobiłam zebrę z 2 dużych jogurtów i połowę zjadłam ![]() No ale lepsze to niż taki typowy grzech... chyba
|
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis jest w Przepisowni i jest banalnie prosty
![]() - kalafior gotujemy i studzimy ( u mnie 500 g ) - juz wystudzony gnieciemy widelcem lub tym czyms czym gnieciemy ziemniaki ![]() - dodajemy 2 jajka, dzienna porcje otrab lub skrobii (ja po pierwszej porcji musialam dodac skrobii pomimo iz juz mialam otreby bo sie rozwalaly przy przewracaniu) - mozna dodac cebulke pokrojona/starta - sol, pieprz, majeranek - mieszamy wszystko i smazymy na mocno rozgrzanym teflonie male placuszki (najpierw pod przykrywka, po przewroceniu bez) I wcinamy
|
#2418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
missines bądź litościwa i daj przepisik na te kuleczki
|
|
#2419 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#2420 |
|
Rozeznanie
|
u mnie @, w wadze zastoje
, ale ochota na deserki jakby mnie opętało
|
#2421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
JEST!! SPADEK ![]() Ciekawe co jutro waga pokaże nie nastrajam się jeszcze zbyt pozytywnie co by się nie rozczarować...Cytat:
Jestem z Ciebie dumna ![]() Cytat:
gdzie jest ta dziewczyna z 1 i 2 zdjęcia... to nie możesz być Ty!! ![]() GRATULUJE Wyglądasz CUDOWNIEEEE ![]() Jezuuuuniuuu ![]() Poszłam dzisiaj do carrefoura na zakupy po kaszki dla synka i jakiegoś wieśniaka bo nockę w pracy mam. Wcześniej w domu na kolację zrobiłam sobie kurczaka w sosie curry ale zostawilam go w pracy i poszłam na te zakupy... Kupuję brokuły (bo od jutro PW, a ja mam nieziemską ochote na brokuły) iiii zaczyna mi się potwornie kręcić w głowie... Ale tak strasznie, że myślałam że ...Poczułam głód... I z tego głodu pojawiły się okropne myśli... Tak natarczywe że aż masakryczne... Ewidentnie mój organizm domagał się WĘGLOWODANÓW, najlepiej słodkich... Już chciałam sięgnąć po drożdżówkę ale się opamiętałam... Nieświadomie poszłam do półek z batonikami i chwyciłam twixa... Nawet popatrzyłam ile wazy już leciał do koszyka ale się opamiętałam... Po raz kolejny powiedziałam sobie na głos: "Aneta nie przesadzaj!!!" odłożyłam go na półkę i pomknęłam szybciutko do kasy... Ale nawet nie jestem w stanie opisać Wam jakie to było nieprzyjemne przeżycie ![]() czuję, że brakuje mi strasznie cukru ![]() Chyba musze przejść się do lekarza i zrobic badania... Bo zaczynam się martwić moimi zawrotami głowy
|
||
|
|
|
#2422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2423 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2424 |
|
Wtajemniczenie
|
adaikaka ja tak sie czuje za kazdym razem jak przechodze kolo swiezych bulek w sklepie albo truskawek normalnie pozeram je wzrokiem i prawie ze laduje do koszyka ,ale jeszcze sie 3mam!I brawa dla ciebie za silna wole!!!A te zawroty,moze za malo jesz?
|
#2425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po drugie: ja całą II faze miałam zawroty głowy najgorzej jak gwałtownie wstałam czy coś; na III fazie przeszło, bo ewidentnie je się wiecej weglowodanów ![]() po trzecie: gratuluję silnej woli!! wygrałaś z pokusą
|
|
#2426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2427 | |
|
Raczkowanie
|
Ja chyba jestem ślepa albo głupia albo to i to ale gdzie jest przepisownia
szukam i szukam i nie widzę ![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() No i myślałam, że to od kręgosłupa ale skoro nie ja jedna to pewnie przez małą ilość węgli (tym bardziej, że nie dawno wróciłam z 10-dniowych wakacji gdzie przerwałam dietę... ) No ale wróciłam na właściwą drogę
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
Zakorzenienie
|
ledwo żyję ... wróciłam z grilla i padam na twarz jakiż koszmar to jest duszno nie ma czym oddychać ... wszyscy znajomi objadali się grilowanymi kiełbaskami stekami i warzywkami a ja zostałam jednak przy kurczaczku ... ale jutro to już na niego nie spojrzę ... chyba ... ogólnie wszyscy znajomi są w szoku i negatywnie nastawienie do mojej diety ... bo po co mi to ? szkoda zdrowia... mam dbać o siebie i korzystać z uroków możliwości spędzania czasu przy piwku ... hmmm nie powiem że byłam miła powiedziałam co myślałam bo nie wytrzymała ... mąż tylko zamilkł i widział mój stosunek do krytyki ... na koniec powiedział tylko że jeżeli dla mnie jest to ważne to mimo iż im się to nie podoba nie powinni mnie krytykować tylko wspierać ... więc obyło się bez rękoczynów ale ciśnienie mi podnieśli ojjj i to bardzo Cytat:
Anetko koniecznie idź do lekarza zrób badania może coś się dzieje, bądź czujna ... nic na siłe i na przekór własnemu organizmowi ... ale co do batonika to i waga w dół extra !!!ciekawe jak będzie u mnie .. zważyłam się teraz to o wiele więcej niż rano - za dużo jem ... muszę ograniczyć
|
|
#2429 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry
![]() normalnie człowiek dwa dni nie zagląda i ma do nadrabiania kilkanascie stron ![]() no poszalałyście.... a u mnie zastój jak diabli... niech ta @ sobie przyjdzie i zastoje precz pójda... bo normalnie oszaleję.... poza tym kupiłam ser na sernik i mam niemoc, żeby go upiec... nie dość że gorąco to jeszcze jak piekarnik włączę to będzie masakra.... nooo może jutro bede miala wene.... bo jak nie to ser wszamam i już ![]() miłego wieczorku wam zyczę ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
![]() dziwne trochę....
|
|
#2430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- to znaczy że za dużo jem - od jutra ograniczenie !
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:08.

Ale cebula i ten "tomat" to nieładnie trochę 

fakt przez pierwsze klika dni mnie "pilnowały" a później ich już nie widziałam
w szafce na słodkie do tej pory wisi przyklejone
waga 78kg